çok balık yemek zararlı

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve boksbody tarafından 6 Mayıs 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. boksbody
    Offline

    boksbody Özel Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    4.471
    Beğenileri:
    2.870
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    biz vg ler pratikilik açısından ara öğünlerde ton balığını tüketmekteyiz ancak sağlık abidesi gibi gösterilen bu besinin fazlası çok zararlı olabilir
    okuduğum yazılarda "Az yağ içermesi, protein ve beyni geliştirici Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olmasına baktığımızda balık yemek, yapabileceğiniz en sağlıklı yemek seçimlerinden biri gibi görünüyor. Ancak ne yazık ki, okyanuslarımız, deniz ve göllerimiz kirletici maddelerle dolu. En etkililerden biri de, su yosunu tarafından emildiği anda bir zehirli akümülasyon zinciri başlatan metil civadır. Küçük balık su yosununu yer, daha büyük balık küçük balığı yer ve buna benzer şekilde bu zincir, civa dolu balıklar marketinize gelene kadar devam eder.
    Civa kan dolaşımınıza girdiğinde direkt olarak beyne gider ve sinir sisteminize saldırır. Arıtılmadığında kalıcı nöropsikiyatrik beyin hasarına, çocuklarda öğrenme bozukluklarına, bağışıklık sistemiyle ilgili hastalıklara ve hatta kalpte problemlere yol açabilir."
    ayrıca neredeyse tüm ağır metaller ve zehirli kimyasallar denizlere akmakta ordanda bir şeiklde balıklara ordanda bize bulaşmaktadır

    bildiğimkadarıyla avrupada bazı ülkelerde balık yemeyi sınırlayıcı açıklamalar yapılıyor
    ayrıca Amerikan Gıda ve Haç Dairesi, haftalık ton balığı tüketiminde sınırlamalar koymuştur haftada 2 defayı geçmemek kaydı ile 80 gramlık kutu light ton balığı yenmesinde fayda vardır.
    evet haftada 2 diyor bazılarımız bunu bir ara öğünde yiyor bilmem tehlikeyi anlatabildimmi
     
    Son düzenleme: 6 Mayıs 2013
    Cass ve atakan_irresistable bunu beğendi.
  2. kaka
    Offline

    kaka Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    438
    Beğenileri:
    144
    Ödül Puanları:
    53
    balıklar civalı, tavuklar hormonlu, inekler danalar keza aynı hormonlu antibiyotikli sütler gene bu hayvanlardan böyle gider bu liste sitemim sana değil ama insan ne yiyeceğini şaşırıyor civa felan ama en azından sabahtan beri aynı yağda kızartılan patatesden 10 kat iyidir bu kadar takmamak lazım bence.
     
    mahser07 bunu beğendi.
  3. boksbody
    Offline

    boksbody Özel Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    4.471
    Beğenileri:
    2.870
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    takıp takmama meselesi değil burda gerçeklerden bahsediyoruz bahse konu olan şey civa bu en ağır sıvı metal zararlarını yazsam okuyanın piskolojisi bozulur.
    ancak uyarı babında elimizden geleni yapıyoruz uyup uymamak kişisel tercihtir
    açıkcası ben takıyorum ve mümkün mertebe organik beslenmeye çalışıyorum balığıda haftada 2 den fazla tüketmiyorum
    sigara alkol almıyorum hepsi bu
    çok mu zor?
     
  4. münzevi
    Offline

    münzevi forum Kurdu

    Katılım:
    3 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    528
    Beğenileri:
    707
    Ödül Puanları:
    103
    İçinde haç olan bir kaynağa güvenmesek yanlış yapmış olmayız herhalde. :)

    Şaka bir yana fazlası ile ticari bir karalama çabası olarak gözüken bir haber formatı bu. Hani alırsın birkaç numune ton balığı, götürürsün laboratuvar analizi yaparsın, şu kadar civa çıktı, bu da vücut için şöyle riskler taşıyor dersin, biz de hmmmm o zaman düşünelim deriz.

    Geçen de haber portallarında sıkça görülen bir başka haberde Japonlar Türklerin ekmek yediği kadar balık yiyor diyordu. O zaman o ufak tefek adamlara birşey olmuyor da dünyanın en uzun ömürlü milletlerinden biri oluyorlarsa birkaç kutu ton balığı da bize birşey yapmaz. :)

    Bir de kaka'nın dediği gibi diğer hayvanların beslenme şekilleri düşünüldüğünde denizler billur gibi kalır onların yanında.

    Uzun lafın kısası balık tüketimini kısmamızı gerektirecek hiçbir durum yok.
     
  5. boksbody
    Offline

    boksbody Özel Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    4.471
    Beğenileri:
    2.870
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    http://www.gidadernegi.org/TR/Genel/dg.ashx?DIL=1&BELGEANAH=4816&DOSYAISIM=703100107.pdf
    http://bizimkahve.gazetevatan.com/yazardetay.asp?yaid=115&hid=14700
    : Korkusuz Balıkçılar Belgesel Serisi - National Geographic Channel - Türkiye

    uykum geldiğinden yatacağım o üzden çok bakamadım ama 2 dk bulduklarım bunlar ben sadece uyarmak istedim zaman ayırabilen araştırsın bir sürü makale yazı bulacaklar
    kuruluşun adıda haç değil yanlış yazmışım ilaç olacak
    birde yeyin bişe olmaz demektense araştırın kararı kendiniz verin demek daha iyi olacaktır.
     
  6. nofear
    Offline

    nofear Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2010
    Mesajlar:
    269
    Beğenileri:
    97
    Ödül Puanları:
    38
    hadi et alırken kasaba güveniyoruz diyoruz da balık alırken hangi balıkçıya veya markete güveneceğiz :)
     
  7. Shredded
    Offline

    Shredded Yeni Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2013
    Mesajlar:
    323
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Levrek ve somon içinde geçerlimi bu pratiklik açısından değil ama lezzet açısından haftada en az 2 kez yerdim önceden bunlardan.
     
  8. boksbody
    Offline

    boksbody Özel Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    4.471
    Beğenileri:
    2.870
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    aslında tutulduğu yer önemli
    mesala körfezde tutulmuşsa kurşun oranı çok yüksek oluyormuş, ancak karadenizde daha düşük, sadece kurşunda değil siyanür vb bi sürü madde derelere ordan denizlere ordanda balıklara geçiyor,
    ancak atalarımız boşuna dememiş en son bi avrupa ülkesinden epey bi siyanür akmıştı haberlere konu olmuştu felaket , yüzyılın kirliği diye ama deniz hepsini yuttu hekes unuttu
    "doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar"
     
  9. Shredded
    Offline

    Shredded Yeni Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2013
    Mesajlar:
    323
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Şeyden dolayı sordum derinlerde yaşayan deniz canlıları genelde bu civa vb. zehirli maddeleri barındırırlar o tarz deniz canlılarının tüketilmemesi gerektiği doğruda bunu ilk defa duyuyorum.
     
  10. boksbody
    Offline

    boksbody Özel Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    4.471
    Beğenileri:
    2.870
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    evet doğrudur özellikle midye tamamen zehir deopsudur ancak özel ve temiz havuzlarda yetişen, veya kirlenmemiş yerlerden toplanan okadar zararlı değildir
    ağır metaller vucuda girdimi bidaha atılımı çok zor hatta mümkün değil gibi bir bilgi kalmış aklımda
    forum doktorlarıda yorum yaparsa sevinirim
     
  11. avengeren
    Offline

    avengeren Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    456
    Beğenileri:
    233
    Ödül Puanları:
    53
    İnsanoğlu dünyanın suyunu çıkardı resmen ya. Balık civalı çıkar, sebze meyve hormonluydu bide gdo çıktı, kümes hayvanları desek onlar da yemle kısa sürede şişiriliyo.
     
    Shredded bunu beğendi.
  12. Shredded
    Offline

    Shredded Yeni Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2013
    Mesajlar:
    323
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Artık çok titiz olup çiftlik balığı,tanıdığın kişiden koyun kuzu eti,tanıdığından tavuk eti vs. uğraşamadıktan sonra sağlıklı dediğimiz "sağlıklı besinler" bile sağlığa zararlı ne diyelim :D

    Yiyecek bir şey kalmadı,aklıma sivas esnafının isyanı geldi.Bizim sloganımızda ne yiyeceğiz olur heralde.
     
    avengeren bunu beğendi.
  13. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    işin kötü tarafı balıkçıyı geçtik devlet bildiği halde balıkçıya bile söylemez. t.c. ankara devlet labaratuvar müdürlüğü bilse bile bunu paylaşmaz. oluşabilecek açığı öngörebilirmisiniz. oluşacak ekonomik kaos.

    babamın dediği bi anısı vardı sene 1970 mi anlatıyodu bu ton balıklarını sahilden kendilerini atıyorlarmış kimse niyet edip yemezlermiş japonlar geldi onlar için kıymetliymiş alıp paketliyorlardı bak şimdide bize parayla satıyorlar.
     
    boksbody ve Shredded bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş