Cevabı kendin veriyorsun, sonra yanlış olabilir diyorsun...Ancak Marthel benim nildiğim kadarıyla Patolojik latince de
hastalık demek.Bu kelimeyi yanlış kullanmış olabilirsin.Saygılarımla.
Ancak Marthel benim nildiğim kadarıyla Patolojik latince de
hastalık demek.Bu kelimeyi yanlış kullanmış olabilirsin.Saygılarımla.
Cevabı kendin veriyorsun, sonra yanlış olabilir diyorsun...
Patolojik büyüme, hastalıklı büyüme anlamında kullanılıyor zaten...
Ekonomik çalışmadan anladığım bir sağlıkçıdan duyduğum kadarıyla spor yapanlarda normal zamanlardaki nabız çok daha düşük olmasıdır..Aslında buda kalbin zayıf olması değil daha güçlü olmasından ötürüdür..yanlış hatırlamıyorumdur umarım..haliyle ekonomik ve ritmik çalışması bozulur
tamamen doğru hatırlıyorsun normal bir insanda orta düzey bir atım ile kıyaslanabilir yani kalp o kadar güçlüki ekonomik çalışmada bile yaterince sistol ve diestolu yerine getirebiliyorEkonomik çalışmadan anladığım bir sağlıkçıdan duyduğum kadarıyla spor yapanlarda normal zamanlardaki nabız çok daha düşük olmasıdır..Aslında buda kalbin zayıf olması değil daha güçlü olmasından ötürüdür..yanlış hatırlamıyorumdur umarım..
arkadaşlar özellikle uzun mesafa koşucularında kalbin sol ventikülu büyme yapar ve kalp debisi artar. buda sporcunun dayanıklılığını arttırır bu olayda korkacak hiç bir sey yok dogal olarakbu benimde çok kafamı kurcalayan bi konuydu.yani kısaca kalp vucuda uyum sağlıyor diyebilirmiyiz?