Şimdi yulaf yiyemiyorum. Forumdaki tüm tarifleri denedim. yulaf olmuyor. Bunun yerine ne koyabilirim. çavdar ekmeği aynı görevi yaparmı ? beslenme programı hazırlıyorum ama bu yulafın yerine koyacak bişi bulamadım . takıldım kaldım yulafa. ara öğünler ve kahvaltı dahil her güne onu koymuştum. programımda, lor, mercimek köftesi, pirinç, süt, peynir, yumurta, pirinçi tavuk , börülce her şey var. bu çavdar ekmeği veya buna muadil ne olabilir.
Esmer pirinç, tam tahıldan makarna, Patates (sweet potato), ekstra şeker eklenmemiş musli, bulgur hep aynı kategorinin elemanları. Sabah yemek bunları zor olabilir ama zevk meselesi.
Yulafın yanında müsli alıp karıştırarak yiyebilirsin tadı gayet güzel oluyor birazda bal eklersen daha güzel olur
Bence 2 3 dilim yiye bilirsin bukadarda korkmayın ekmekten kurtulun artık şu ekmek kilo yapar kafasından lütfen.
yiğit1357 oncelikle bu tur yorumlar yanlis anlasilmaya musait, ekmekten kilo alirsin vs denmedi ancak ekmek process edilmis bir urun yani basit karbo sinifina daha yakin ve insulin salgisini direk arttirir bu dalgalanma vucuda yag depolama sinyali olarak gonderilir. Dolayisiyla bizler komplex karbonhidrat alimini oneriyoruz (idman sonrasi sabah, bulk donemi istisnalari haric) bu sayede insulin dalgalanmasini onluyoruz. Umarim kimsenin ekmekten aslinda korkmadigini ama insanlari bilgilendirmek adina bu yonde yazildigini anlatabilmisimdir. Isteyen tabi ki yer, amaclar ve prensipler farkli ancak kabullenilmis bazi gercekler mevcut.
Tabiki öyle ama yulaf,müsli,vb yiyemiyen insanlarda 2 3 dilimden yağ depolama gibi bi durum olmaz.Tabiki diğer seçenekler daha sağlıklıdır ama , 2 3 dilim ekmeğinde zararı olmaz yeterli antreman olduktan sonra.
ya tam tahıllı veya tam buğday ekmekleri de kaliteli karbo içermiyomu ?? bide bunlardaki karbo ile yulaftaki karbo arasındaki fark nedir yardımcı olursa biri sevinirim
Tam tahıllı veya tam buğday ekmekleri de kaliteli karbo içerir ancak normal yulaf, bugdaydan GI leri daha yuksektir.