Sevgili wTurner ve Rambo16 ;
Bence tartışmanızın anlamı yok ,
wTurner evet hata yapmış nerede yapmış bu hatayı , hatayı ülke adı vererek nefret ettiğini söylemesi ile yapmış , ülkelerden yada milletlerden yada ırklardan nefret edilemez çünkü bu hiçbiri hak etmez , ama kişilerden yada olaylardan dolayı o ülkeden hoşnut olunmayabilir ,
Mesela bende şu an bazı sorunlar yaşıyorum Türkiye de olduğum için ama bunlar asla bana nefret hakkı vermez , ama hoşnut değilim diyebilirim ,
Mesela askerlik konusundan hoşnut değilim ama bunun sebebi asla bu ülke yada başka bir şey değil konunun sebebi benim fikri dünyam ve felsefik görüşüm , ama bu bana nefret hakkı vermez , sadece hoşnut olmayabilirim ,
Mesela her Taksime çıktığımda polis beni turist zannedip kimlik sorar ve üstümü arar , ama bu bana nefret hakkı vermez ,
Mesela kız arkadaşımla dışarıda yürürken garip bakışlar olabilir , kız arkadaşım mini etek yada dekolte giyiyor diye evet hoşnut değilim ama nefret hakkım yok ,
Aynı sorunları ben her ülkede yaşıyorum , buraya as değil ve o ülkelerde de nefret etme hakkım yok ,
Zaten bizim bu dünyadan , yaşamdan nefret etme hakkımız yok ,
Ben kendimi Dünya Vatandaşı olarak adlandırıyorum , o yüzden ırk-din-dil-miiliyet-renk-cinsiyet ayrımı yapmam , asla da bir şeyden nefret etmem , buna hakkım yok ,
Milliyetçilik güzeldir ama bayramlarda güzeldir , yardımlaşırken güzeldir , diğer milletleri selamlarken barış var iken güzeldir ,
Milliyetçilik savaşta , kargaşada , kavgada güzel değildir bunlara yakışmaz zaten ,
Milli duygular da güzeldir ama diğer ülkelerle barışta güzeldir , asla bu duygular yüzünden can kaybı olmamalıdır ,
Unutmayalım ki hiçbir ortak noktamız olmasa bile nefret dolu olsak bile , sevgiden yoksun , iyi duygular fakiri olsak bile hepimiz aynı dünyada yaşıyoruz , aynı havayı soluyoruz , aynı sabaha uyanıp günaydın diyoruz , hepimiz aşık oluyoruz , bazen mutluyuz bazen mutsuz , bazen aynı kadına aşık oluyoruz , bazen aynı kadın tarafından terk ediliyoruz , bazen gülüyoruz bazen ağlıyoruz , bazımız koyu tene bazımız açık tene sahip , ama en önemli ortak noktamız hepimiz İnsanız ve hepimiz bu dünyanın bu kozmosun parçasıyız , hepimizin yaşamaya hakkı var ....
Böyle güzel bir dünyayı saçma sapan duygularla , modası geçmiş fikirlerle kirletmeyelim ...
Yazımı Socrates in güzel sözüyle bitirmek isterim : I am not an Athenian or a Corinthian, but a citizen of the world.
Saygılarımla , Danny Boy ...
---------------------------------
soruya cevap : Hogan derdim hep gerçekten de öyle imiş