Üst Kollar ve Bel Çevresinde Yağlanma. Lütfen yardım :(

Konusu 'Geri Dönüşüm Kutusu' forumundadır ve Canela tarafından 22 Haziran 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. Canela
    Offline

    Canela Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2009
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Selamlar

    Ben de foruma yeni üye oldum. 33 yaşındayım ve bugüne kadar düzenli spor yapan biri hiç olmadım. ama her zaman aktif biri olduğum ve de dans ettiğim için olmalı spor yapmamama rağmen her zaman zayıf ve fit bir görünümüm oldu. 4 yıldır hipotiroidi tedavisi görüyorum. Tedavim devam etmesine rağmen, metabolizmam yine de çok yavaş çalışıyor ve bu yıl geçen yıla kadar üzerime rahatlıkla olan hiçbir giysiyi üzerime geçiremiyorum. Özellikle; kollarımın üst kısımları ve belim çok kalınlaştı. Bacaklarım ve basen bölgemde ise hiçbir sorun yok gayet fit durumdalar.

    Özetle sormak istediğim benim öncelikle kollarımı inceltmem gerekiyor ama kaslı kolları kadınlara hiç yakıştırmadığımdan (bu sadece benim görüşüm) kendimde de hoşlanmayacağım bir görüntü oluşturacağı muhakkak... Bu nedenle; kas yapmadan incelebileceğim ne tavsiye edersiniz?

    İşyerime ait, spor hocalarının da olduğu bir spor salonu var. Oraya başlamayı istiyorum ama evel ezel kaslı bir bedene özellikle de kaslı kollara sahip olacağım korkusuyla hiç başlayamadım. Tabiri caizse kaş yapayım derken göz çıkarmaktan çok korkuyorum. Mesela Michel Obama'nın kaslı kolları hakkında olumlu birçok yorum yapıldı ama ben hiç beğenmedim.

    Forumda kardiyo çalışması sonucunda bir miktar kas kaybına dolayısı ile sarkmaya da neden olabileceğini okudum. Tabii bu da hoş olmaz. O zaman acaba çok hafif dumbellarla çalışma eklemek gerekir mi?

    Diğer yandan hiptiroidi hastalığım nedeniyle yağ yakabilmem diğer sağlıklı bir bireye göre daha zor olacağı kesin... O halde acaba L-Carnitine ve/veya Cla takviyesi kullanmalı mıyım?

    Biraz detaylı yazdım ama belki bu konuda sorusu ve sorunu olan birinin de işine yarayabilir.

    Yorumlarınızı bekliyorum.

    Herkese şimdiden Teşekkürler

    NOT: Bu arada boyum 157 cm. kilom 50 kg. bel çevrem 83 cm. üst kolumun tam orta çevresi 26 cm. (ama kollarım yanda durunca yağlanmadan ve gevşemeden dolayı daha geniş yani kalın duruyorlar). Bileklerim ince...Dirseğe kadar ve dirsekten yukarı (8 cm'e kadar gayet iyi) ama ondan yukarısı gerçekten bana göre vahim. Abartıyor muyum diye de çok düşündüm ama ilk kez böyle bir görüntüyle karşılaşıyorum ve çok yadırgıyorum. Derdim gerçekten de zayıflamak değil ama yağ yakmak...

    Umuyorum yardımcı olabilirsiniz.

    Tekrar teşekkürler
     
    Son düzenleme: 22 Haziran 2009
  2. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    Lutfen forumu ve kurallari okuyun!
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.

Sayfayı Paylaş