ÜMD Beslenme günlüğü

Herkese iyi forumlar,
malesef bugün ve yarın beslenmemi paylaşamicam, bugün baya bi motivasyon düşüklüğü yaşadım, kafam karıştı. Bunaldım, acaba ben napiyorum dedim kendi kendime, aynaya bakiyorum, eski halime bakıyorum guru duyorum. İstediğim yerde değlim daha, acaba nekadar da sürecek diye soruyorum kendi kendime.. Sabrım var diyorum ama azmim ile sabrım nekadar sürecek bilmiyorum. Beslenmem iyi gidiyor diyorum ama nekadar gidiyor bilmiyorum. Bugün biraz cheat yaptım ( bisküvi ile kücük cukulata yedim ) ihtiyaç duydum. Pazartesi günü cardio ile antrenmanlara başlamaya düşünüyorum. 3 hafta gibi bi zaman kaldı. O zaman zarfında inşallah birşeyler olur. Ara sıra bana böyle durumlar vuruyor, dinlenme günlerimde, antrenmanlara gidince herşeyi unutuyorum. Pazartesi günü inşallah 100% devam ederim.

Bana fikir, akıl verecek olan arkadaşlar varsa seve seve dinlerim.
2 kural var ;
1. Ne için başladığını unutma
2. 1.maddeyi tekrar oku .

2 kural var ;
1. Ne için başladığını unutma
2. 1.maddeyi tekrar oku .
Dostum, çok sağol. Haklısın, farkındayım da ama insan çok düşünmeye başlayınca derine giriyor ve karamsar olmaya başliyor. Diyorum ya antrenana gidince herşeyi unutuyorum. Acıdan zevk alan insanlarız, mutluluğu bize sorsunlar.
Zaman zaman zaman. Korkum da şu, spor nankör dür bunu hepimiz biliyoruz peşini braktığımızda 90% dan 50-60% düşeriz. İnşallah forumu kaybetmeyiz :)

Dostum sanırım overthink'e girmişsin. İngilizcen varsa şuna bi göz atmanı tavsiye ederim.
http://www.positivityblog.com/index.php/2013/11/20/how-to-stop-overthinking/
Çok sağol kardeşim gerçekten güzel mir yazı. Dediğim gibi antrenmana gidince herşeyi unutuyorum. Eski halimdeyim şuan ve devam etmeye hazırım. :)
[DOUBLEPOST=1408985797][/DOUBLEPOST]
BOOOOOOOOOOOOOOM ! Herkese iyi forumlar,
Bugün herşey yolunda gitti. Bu beslenme programımı 3 hafta sürdüyormeye çalışacağım ve antrenman sonrası 20 dk HİT koşu yapacağım, bugün felaket iyi geçti. İnşallah güzel sonuçlar alırım. Beslenmem gelince önekiler gibi aynı aslında, bide sabah isteiğim saate kalka bilsem mükemmel olucak da sabah namazından sonra uya kalıyorum. Neyse Düzelir heralde.

Öğün 1. 9:45
4 yumurta beyazı + 1 tam yumurta
30 g lor peyniri
Salatalık + Domates
80 g Yulaf ezmesi.

Ara Öğün yok.

Öğün 2. 12:30
130 g Bulgur ( Pişmiş )
75 g Tavuk göğüsü ( pişmiş )

14:00 1 servis BCAA

15:40 1 servis Whey protein + BCAA

Öğün 3. 16:40
130 g Bulgur ( pişmiş )
75 g Tavuk göğüsü ( pişmiş )
Domates + Salatalık
75 g Kuru fasülye ( annem yapmış iyi olmuş :) )

Ara Öğün 18:15
Yeşil elma 155 g

Öğün 4. 19:00
70 g Bulgur
50 g Kuru fasulye
Domates + Salatalık

Bugün 2 orta Kupa Khave ( Sade ) + 1 türk kahvesi ( Sade ) içtim.
21:00 gibi 1x Kupa yeşil çay içerim heralde.
Bide biraz lor yerim.
KH alımım Bugün 180 g
yağ 35 g
protein 150 g.

Yağ daha fazla yükseltmem.
KH 180-200 gidip gelir. Son hafta 160 incem.
Protein minium 140 g protein.
Her antrenman sonrası HİT koşusu.

Üniversiteye dönünce baya bi değişiklik yapıcam. KH ile 250-300 g ile protein 180-200 g protein çikarmak olucak. Yağ yine aynı kalır. Belki 50 çıkartırım.
300 g x 4 = 1200
200 g x 4 = 800
50 x 9 = 450
Gündelik 2500 kalori yapar.

Baktım olmuyor yağ hala fazlasıyla mevcut, diyete devam ederim. Aralık ayına kadar bitirmem gerekir ondan sonra Bulka girmeye düşünüyorum. Yapmaya çalışıyoruz işte birşeyler :)

Herkese iyi forumlar. :)

Son düzenleme:
BOOOOOOOOOM ! Herkese iyi forumlar,
Dün akşam Generation İron izledim ve harika bir filim olduğunu söylim, tavsiye ediyorum. Beslenmem aynı devam ediyor. Ve gittikçe acıkıyorum, şöyle ki bugün 125 g ( çiğ ) Bulgur yaptım 3 böldüm, yaklaşık 400 g birşey çıktı. Rahat onu antrenman öncesi ( 400 g ) yerdim ama diyetdeyiz ya hani.. :D. bugün sırt çalışdım ve sonrasında HİT koşusu yaptım, bukadar terlediğimi hatırlamıyorum. İnşallah sonucunu görürüm. Haa bu arada bugün saat 8:00 kalktım bence çok iyi birşey :D. Beslenmeme gelelim.

Öğün 1. 8:30
4 yumurta beyazı + 1 yumurta tam
Domates Salatalık
30 g lor
100 g Yulaf

Ara öğün Yeşil çay.

Öğün 2. 12:30
130 g bulgur ( pişmiş )
110 g Tavuk Göğüsü ( pişmiş )
50 g Kuru fasulye

14:30 1 servis BCAA

16:15 ON Whey + BCAA

Öğün 3. 17:30
130 g Bulgur (pişmiş )
110 g Tavuk göğüsü ( pişmiş )
50 g kuru fasulye
200 ml Ayran

Ara öğün. 18:30
105 g Salatalık
250 g Seftali

Öğün 4. 19:30
130 g Bulgur ( pişmiş )
110 g Tavuk Göğüsü ( pişmiş )

20:30
gucuk bir salatalık :D
Acaip açım yemin ediyorum bulka girsem felaket bulk yaparım heralde, günde 12-15 öğün yiyebilirim. Endmorph olduğumdan dır belki.

20:50
1x cappuccino + bugün 3 yarı büyük kupa bardağında Sade Kahve içtim. Bukadar :D

BOOOOOOOOOOOOOOOOOM ! :)

BOOOOOOOOOOOM ! Herkese iyi forumlar,
Bugün nemli sıkıcı bir dinlenme günüydü. Eminim ki benim gibi dinlenme günlerinde rahat yemek yiyemeyen arkadaşlar var, sanki fazla yiyorum gibime geliyor hani o gün antrenman yok ya. 3 öğünümü hazırladım ve son öğünümü yemedim çünkü vican olarak rahat değildim. Bugünkü Beslenme programım şöyle.

Öğün 1. 8:45
4 yumurta beyazı + 1 yumurta beyazı
100 g Tavuk sosisi ( farklılık olsun dedim, :D )
Salatalık ( domates kalmamıştı )

Bu sabah Yulaf yoktu

Ara öğün yoktu

Öğün 2. 13:00
150 g Bulgur ( pişmiş )
100 g Tavuk göğüsü ( pişmiş )
150 g Fasulye ( pişmiş )
Yağsız tavada kızartılmış Soğan.

Ara Öğün. 15:30
Yeşil elma 160 g

Öğün 3. 17:00
150 g Bulgur ( pişmiş )
110 g Kuru Fasulye ( pişmiş )
Yağsız tavada kızartılmış Soğan.

Aslında yukardakinin aynısı ( fasulye hariç ) Öğün 4 de vardı ama çok yedim gibime geldiği için, içim rahat değildi, bende değiştirdim.

Öğün 4. 19:30
Salatalık 320 g
Domates 225 g
üzerine elma sirkesi sıktım
arkasından 70 g Lor yedim.

2 veya 3 ( tam hatırlamıyorum ) Sade Kahve + 1 yeşil çay + 1x Cappuccino ( suyla, sütle değl )

Şu kalan yulafı da bitirip diyet süresinde almicam daha. 60 g Carbı ordan kısımayı düünüyorum, Bulguru artırırım belki ^^. ayna karşısında sonuç alıyorum gibi, tartıya 3 hafta sonra bakıcam. ^^

Evet bugünkü bu kadar hayırlı Akşamlar. :)

BOOOOOOOOOM! Herkese iyi forumlar,
Dün kayıtta geçemedim çok geç eve geldim ailemle dışardaydım. Akşam yemeğinde pilav+ curry soslu tavuk + mevsim salata vardı tabı ikramiye olarak kurabiye geldı tabi bende kahvenin yanında 4-5 tane götürdüm, Allahtan sabah + öğlen ona göre yemiştim, yani herşey yolunda ! :D
Bugün hocamla birlikte koları parçaladık ve çok iyidi, malesef antrenman sonrası koşuya hiç gücüm kalmamıştı. Bir şey olmaz ^^ bugünkü Beslenmeme bakalım.
Sabah Yulafı çıkardım, onun yerine 100 g (çiğ ) bulgur ekledim.

Öğün 1. 8:30
4 yumurta beyazı + 2 tam yumurta
salatalık + domates
1 dilim balı kepekli ekmek.

Ara öğün 11:30
1x Tatlı kırmızı biber

Öğün 2. 12:40
350 g Bulgur ( pişmiş )
110 g Tavuk göğüsü ( pişmiş )
50 g patates yemeği ( annem yapmış, kıyamadım 50 g aldım yemeğin üzerine koydum :D )

14:30 1 servis BCAA
16:30 1 ON whey + bcaa

Öğün 3. 17:40
350 g Bulgur ( pişmiş )
50 g patates
1x tatlı kırmızı biber

Ara öğün 18:30
Yeşil elma

Öğün 4. 19:40
110 g Tavuk göğüsü
Domates + salatalık

Bugün 2 siyah sade kahve + 2x Türk kahvesi + 1 yeşil cay içtim. Malum su ve ayran hariç birşey içmiyorum, kahveyle ödünlüyorum kendimi.
Kendimi gayet iyi hissediyorum. İnşallah böyle deavm eder.

Herkese iyi forumlar :)

BOOOOOOOOOOOOOM! Herkese iyi forumlar,
Bugün gayet hoş bir sıcak antrenman günüydü. Bacaklarımı parçaladım. Üniversiteye dönmeme 3 hafta kaldı. Hoş ordada devam edicem ama, ders hocalar filan yokene değerlendirmem lazım. Bu ara çok fena Cheat yapasım var.

Kısaca benim için cheat nedir: Hamburger pizza filan değildir. Benim için cheat, yediğim yemeğin fazlasını yemek. Örneğin 100 g bulgur değlde 200 gram. Veya 1 yeşil elma değlde yoğurtlu meyve tabaği yemek. Haa evet bu eti buçak bisküvileri çok severim ama çikolata olsada olmasada aramam. Ama kek ve bisküvi karşı bir zayıflığım vardır. Herneyse Cheat benim için, makroları fazlaya çıkarmak. Dışardaysam hamburger filan aramam, tavuk ızgara yada ona benzer birşey ararım. Yok mu ? son çare KFC :D
Bugünkü beslenmem şöyle.

Öğün 1. 10:00 ( geç kalktım yine -.- )
5 yumurta beyazı + 1 tam
140 g Tatlı biber + 70 g biber
domates + salatalık

Öğün 2. 13:00
310 g Bulgur ( pişmiş )
70 g Kırmızı biber ( yemesine bayılıyorum :D )

14:30 1x BCAA servis
16:00 ON whey + BCAA

Öğün 3. 17:00
320 Bulgur ( pişmiş )
100 g Tavuk Göğüsü ( pişmiş )
70 g kırmızı biber

Biraz üzüm yedim :)

Öğün. 4 19:30 ( Salata )
140 g Kırmızı biber
200 g Salatalık
140 g Domates
120 g Tavuk Göğüsü ( pişmiş )

Şuan gayet iyi gidiyor böyle. Yarın dinlenme günüm var, dinleneceğiz artık :D

iyi forumlar :)

hocam bir kaç sorum olukca öncellikle tavukları hafif yağdamı kızartıyorsun birde yumurtaları omlet olarak hangi yöntemle nasıl yapıyorsun son sorum olarakda bu 50 60 gram nasıl karar veriyorrsun en büyük sıkıntı o bende 1 yemek kaşıgı kaç grama geliyor ortalama :)

hocam bir kaç sorum olukca öncellikle tavukları hafif yağdamı kızartıyorsun birde yumurtaları omlet olarak hangi yöntemle nasıl yapıyorsun son sorum olarakda bu 50 60 gram nasıl karar veriyorrsun en büyük sıkıntı o bende 1 yemek kaşıgı kaç grama geliyor ortalama :)
Evet dostum hafif zeytin yağında kızartıyorum, ay çiçek yağından uzak durmanı tavsiye ederim. Şöyle bu aralar 6-7 M büyüklüğünde 3 tam 3-4 sadece beyazını kullanıyorum, tavaya hafif yağ döktükten sonra yumurtaları içinde dköüyorum ( tabiki önceden çırptım) sonra bir kapakla üstünü kapatıyorum böylecene kabarıyor. Benim yöntemim bu, ayrıca arada yumurtaları kepçeyle ( yada ne kullanıyorsan) kenarlarından hafif kaldırmanı tavsiye ederim, yanlardan tavaya yapışabiliyor. :)

Back
Yukarı