Hocaya markayı sorduğumda ne yapacaksın markayı boşver dedi
bir alman ürünüymüş ama ...
Coyote ben normalde cardio fln yapmadan ağırlık ile başlıyorum ama 1ay boyunca cardio yapmayı düşünüyorum ama yağ yakıcıyla...
Saygıdeğer xlygan
Yağ atımında bazı önemli hususlar vardır ve bu hususlardan en önemlisi ise kardionun sporun değişilmez parçası olduğu yonundedir.
Çünkü insan surekli diyet yapamaz ve sürekli yemek seçme şansı olmayabilir.
Bizler profesyonel sporcular değiliz bilakis çalışan, okuyan ve genellikle yetişkin kişileriz. Ne kadar dikkatte etsek beslenmemizde sorunlar yaşamaktayız.
İşte bu noktada kardio devreye girer cunku siz gunde enerji kullanma bariyerini aşsanız bile haftada yapacağınız 3000 kalorilik bir kardio ile enerji harcaması bu performans durumuna göre 4 gunluk bir kardio calısması demektir. Yağlanmanın önüne geçer.
1 aylık kardio ve yağ yakıcı kullanmak bence mantıklı değil bunun sebeplerine gelirsek.
Ortalama haftada 3-4 gun off gunlerde kardio yapılırsa ve beslenmeden kısıtlama yapılmassa metabolizma hızı yükselir ve performans artışı sağlanacağından güç ve kuvvet artışına faydası vardır ayrıca oksijen kullanımı arttıgından ötürü (VOX) yağın parçalanarak enerjiye çevrilmeside artar.
Ağırlık çalışmaları ve kardio beraber yapılabilir rahatlıkla. O yuzden gunluk enerji gereksinimi hesaplanır ve bu değerlerde beslenme ihtiyacı karsılanarak kardio ve ağırlık yapılabilir.
gunluk ihtiyacın uzerine + kardio da harcadıgınız enerjiyi eklerseniz bu sayede kas kaybetmeden gelişmiş olursunuz.
Bunun bize ne gibi bir getirisi olucaktır?
Uzun vadede daha mükemmel ve daha performanslı bir vücut sisteminiz olucaktır.
bu aradaki fark şahin ve mustang kadar nettir.
Kişi çok sağlam idman yapıyorsa ve uzerine birde kardio eklediyse gunluk enerji alımını yukseltse dahi kas yapımı olur ve uzerine birde yağ yakılır.
Ancak çok tercih edilmeyen bir sistemdir
Genellikle bulk denilen sistemde yağlanmak göze alınır ve sadece ağırlık çalışması yapılır.
Daha sonra definasyon a geçilir.
Burada amaçlar devreye giriyor.
Benim gibi bodyfitness ile uğraşmaktaysanız yani yağsız ve adalelerin gozuktugu bir vücut o zaman kardio kesinlikle ağırlık çalısması kadar önemlidir.