Öğün yerine Whey Protein

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve elite35 tarafından 22 Nisan 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. elite35
    Offline

    elite35 Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    949
    Beğenileri:
    516
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İzmir
    Örnek olarak 100 gr tavuk göğsü ve 1 ölçek whey protein tozu.

    Dün sağlam çalıştık bugün off yapıyoruz. Sağlam kahvaltı ettik. Öğle yemeğinde 100 gr tavuk göğsü yerine 1 ölçek protein tozu aldık.
    Yanında normal karbonhidratlardan (pilav, bulgur vs) tükettik.

    Şimdi asıl sorum şu: İki protein kaynağında 30 gr. protein olduğunu varsayarsak vücut bu Whey proteinden gelen 30 gr. proteini tavuk göğsüne nazaran nasıl kullanır ? Wheyin anlık ihtiyacı karşıladığını düşünürsek vücudu uzun süre beslememe durumu düşündürüyor beni.
    Öğünlerde whey protein seçimi ne kadar doğrudur ? Bu konuyu biraz açar mısınız nedir ne değildir ?
     
  2. lordsoth
    Offline

    lordsoth Üye

    Katılım:
    22 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    362
    Beğenileri:
    282
    Ödül Puanları:
    73
    Makro gıdaların yanında mikro gıdalar vardır, bunun a,b .... vitaminleri, çinkosu magnezyumu vs. vs.. leri vardır. Ayrıca her proteinin amino asit profili farklıdır. Bu yüzden önce beslenme.
     
  3. tugaygs06
    Offline

    tugaygs06 Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2013
    Mesajlar:
    140
    Beğenileri:
    56
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bursa
    öğle yemeğinde 100 gr tavuk çok az bu 1
    whey proteinin tek olumlu yanı 2 3 saat gibi bir sürede kana karışarak protein ihtiyacını hızlıca karşılaması
    tavuk proteini ise daha yavaş sürede sindirildiği için wheyden daha geç bir sürede kanına karışacaktır. off gününde bence ara öğün olarak kullanmalısın whey i.
     
  4. Aranel
    Offline

    Aranel Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2012
    Mesajlar:
    1.008
    Beğenileri:
    611
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Bazen yemek yapmaya zamanım olmadıgında veya daha önceden hazırlamamışsam benzer şekilde geçiştirdiğim oluyor. Ama wheyin daha yavaş sindirilmesi için eklemeler yapıyorum. Lif, yağ gibi.
    Yulaf ezmesine, 200ml yağlı süt, 1 ölçek whey, 20g öğütülmüş keten tohumu, tarçın ve kakao. gayet besleyici ve doyurucu oluyor. Sütteki yağ, keten tohumundaki, tarçındaki ve kakaodaki lif sindirimini yavaşlatıyor. Doyuruculuğunu arttırıyor.
    Sadece whey ve pilav yersen, bu seni çok fazla idare etmeyecektir.
    Tavuk ve pilav olsa, tavuğun sindirimi yavaş olduğu için daha uzun süre tok tutar.
     
    elite35 ve 3duLa bunu beğendi.
  5. elite35
    Offline

    elite35 Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    949
    Beğenileri:
    516
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İzmir
    Aranel dediklerinde de kafama takılan şeyler var mesela Whey proteinin sindirimini yavaşlatma durumu.
    Şimdi bu protein tozları bir sürü işlemden geçip hızlı sindirime uygun hale getiriliyor. Biz bunun içine süt vs. de karıştırsak sonuç olarak yine midede bunlar ayrışıp kendi sindirim sürelerine göre sindirilmeyecek mi ? Yani bunlar karıştığında Wheyin yapısını bozarak yavaş sindirilmesine etki etmez diye düşünüyorum.
     
  6. tugaygs06
    Offline

    tugaygs06 Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2013
    Mesajlar:
    140
    Beğenileri:
    56
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bursa
    sütle içersen sütten ayrılması için belli bir süre lazım protein molekülleri çok yapışkan yapıdadır içerken boğazına bile yüksek miktarda yapışır
     

Sayfayı Paylaş