Çinliler gibi az ve sık yemek yiyin

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve javsin tarafından 19 Aralık 2006 başlatılmıştır.

  1. javsin
    Offline

    javsin Üye

    Katılım:
    11 Mart 2006
    Mesajlar:
    214
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    İZMİR
    --------------------------------------------------------------------------------

    Gün içinde yiyeceğiniz toplam öğün miktarını Çinliler gibi bölüştürürseniz, kilo sorunu yaşamazsınız. Yapmanız gereken son derece basit: Sabahları 2, kuşluk vakti 1, öğlen 1, ikindide 1 ve akşam da 1 porsiyon yemek yiyin. Lokmaları da iyice çiğneyin.

    Taş Devri diyetinde beslenme alışkanlıkları kadar yaşam tarzının da belirleyici olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Aydın, sorularımızı yanıtladı:

    Taş devri diyetinin yaşam tarzı nedir?
    Hava kirliliği olan yerlerden mümkün olduğunca uzaklaşın. Derin derin temiz hava soluyup, hücrelerinizdeki oksijeni artırın ve onları gençleştirin. Güneşli havalarda en az yarım saat gözlüksüz olarak güneşe çıkın, kışın ise saat 11.00-13.00 arası güneşi kaçırmayın. Güneş ışınları daha rahat uyumanızı sağlar, depresyonu azaltır ve D vitamini sentezini artırır. D vitamini; kemik hastalıklarına, romatizmal hastalıklara, kansere (deri kanseri dahil!) ve çeşitli müzmin hastalıklara karşı koruyucudur. Ancak yazın mayo ile güneşlenirken başlangıçta güneşte fazla kalmayın (özellikle saat 11.00-13.00 arası). Dengeli şekilde yanın, haşlanmayın!

    Yorgunluk da neymiş?

    Akşam saatlerinde nelere dikkat edilmeli?
    Mümkünse saat 22.00'den önce yatın. Ayağınızı sıcak, başınızı serin tutun. 5 saatten az, 9 saatten fazla uyumayın. Uykudan 1-2 saat önce televizyon izlemeyi bırakın. Taş Devri diyetini uyguladıktan en çok bir hafta sonra yorgunluğunuz ortadan kalkar. Kendinizi gençleşmiş hissedersiniz ve daha erken uyanırsınız.

    Ne sıklıkla yemek yemeyi öneriyorsunuz?
    Uzakdoğulular gibi az ve sık yemek, insülininizde fazla artışa yol açmadığı için formda kalmanızı sağlar. Bu nedenle öğün miktarları, Çinlilerin dediği gibi olmalı; sabah kahvaltılarını kuvvetli yapın, akşam yemeği hafif olsun. Yemek miktarlarını ise gün içinde yiyeceklerinizin toplam 6 porsiyon oluğunu düşünerek şöyle bölümleyin: Sabah 3, öğle 2, akşam 1 ya da daha iyisi; sabah 2, kuşluk 1, öğle 1, ikindi 1, akşam 1. Ayrıca saat 19.00-20.00'den sonra yemek yemeyin ve lokmaları iyice çiğneyin!

    Hangi sporlar yapılmalı?
    Günde en az yarım saat hızlı yürüyüş yapılmalı ya da yavaş koşulmalı ve merdivenler çift çift çıkılmalı. Günde en az 3-5 dakika kültür fizik hareketleri yapılmalı (özellikle bel ve boyun kaslarını çalıştırın). Yorgun düşüren hareketlerden kaçının. Egzersiz ağırlığı kontrollü bir şekilde artırılmalı.

    Turşu yiyin

    Diyet uygularken bağırsak sistemi neden bozulur?
    Karbonhidrattan zengin ve rafine gıdaların yenmesi, çeşitli toksinler ve antibiyotikler; normal bağırsak florasını bozarak zararlı bakterilerin üremesine yol açar. Probiyotiklerin bağırsak mukozası üzerinde oluşturduğu koruyucu tabakanın ortadan kalkması, bağırsak geçirgenliğini artırır. Böylece, nötralize edilmemiş toksinler kan dolaşımına geçer.

    Bağırsak yapısını korumak için ne öneriyorsunuz?
    Un ve şekerden fakir, sebze, meyve, et ve yumurta gibi doğal gıdalardan zengin bir diyet, bağırsak florasının koruyuculuğunu bozmaz. Fermantasyon ürünler olan turşu, yoğurt, peynir, şarap, boza ve sirke de bağırsak florasında bulunan probiyotikleri artırır. Pastörizasyon ise gıdalardaki probiyotikleri büyük ölçüde tahrip eder. Probiyotikten en zengin gıdalar, anne sütü ve Kafkasya'nın milli içeceği olan kefirdir.
     
  2. CENTAUR
    Online

    CENTAUR Guest

    Ben taş devri diyetinin sadece avcılık ve toplayıcılık ürünlerinden(meyve,sebze,et,balık,yumurta hayvansal yağlarda serbest vb... gibi) yapıldığını sanıyordum meyerse daha komplike bişeymiş

    Teşekkürler Çok Hoş Bir Paylaşım :)
     
  3. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    Metabolizmayı hızlandırmak için zaten az ve sık yemek tavsiye ediliyor, bu sayede vücutta her zaman yakıt oluyor. 2-3 büyük öğün yenirse hem her zaman yakıt olmuyor hemde belli bir bölümünden fazlası o an hemen harcanamadığı için yağ olarak depolanıyor. Çinliler ile ilgisini burada duydum ilk defa :)
     
  4. DEXTER JACKSON
    Offline

    DEXTER JACKSON Özel Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2006
    Mesajlar:
    590
    Beğenileri:
    115
    Ödül Puanları:
    0
    CIN lilerin yedigi yemeklerle zaten kilo alamazsiniz. Bak onlarda yaygin bitkiler var. Sürekli kullanilir. O bitkiler yag eritiyormus. Bugün amerikada supplementlere katilan bitki özleri bunlar iste. Bizler supplementlerimizde aliyoruz. Adamlar günlük gidalarinda aliyor. Zaten cinliler zayif ve kisa boylular. Adamlar kilo almaya calissa bile alamiyorlar :lol:
     
  5. hernan77
    Offline

    hernan77 Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    954
    Beğenileri:
    181
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    sağlık teknisyeni
    Yer:
    izmir
    o adamların beslenme tarzı..

    her coğrafya insanının kendine göre beslenme şekilleri vardır. çinliler yüzyıllardır aynı şekilde besleniyorlar ve vucut yapıları ona göre oluşmuş, metabolizmaları farklılaşmış, bi de adamların yedikleri yiyecekleri tadı tuzu yok. tabiki az yiyecekler. bizdeki gibi döner mi var, yada lahmacun mu yiyolarki fazladan yesinler veya paça çorbası mı içiyorlar...lapa pirinç, çiğ balık...vb tatsız tuzsuz yiyecekler. yurdun insanını bozar çinli diyeti, dünyadaki nimetlerden faydalanmamız gerek, boşverin çinli ne yerse yesin. japonyadaki bi ada da insanlar 120 yıl yaşayabiliyormuş ama deniz yosunu yiyerek, istemem hayatımın sonuna kadar yosun yiyerek yaşamayı çekilmez arkadaşlar....
     
  6. CENTAUR
    Online

    CENTAUR Guest

    Başlık çinlilerle ilgili ama içerikte taş devri diyetinden bahsediyor ve açıklama eksik bırakılmış gibi
    Hangi yiyecek maddelerinin kullanılacağı belirtilmemiş daha çok sık yemek, yok yatmadan önce tv izlememek, yok turşu yeyin gibi önemsiz ayrıntıya girilmiş birde az sık yemenin iyi bişey olduğunu herkes biilyor çinliden bahsetmeye ne gerek var taş devri diyetini ben az çok biliyorum bi tanıdık yapıyordu ve kesinlikle ekmek şeker falan yasak sadece az miktar bal ve belki azmiktar pilav-makarna falan oda bayağı sınırlı onun dışında et-meyve-salata serbest prensip ise taş devrinde insanlar ne yiyorsa ondan yiyorsun yani avcılık ve toplayıcılık mahsülleri etin ve salatanın dibine vurabilirsn ama ekmek yasak, şeker yasak gibi tam bilmiyorum ama prensip bunun gibi
     

Sayfayı Paylaş