Not: proteın tozun değerini kaybetmez.(tamamen kaybetmz).. İstteyenler proteın tozunu pişmesine 2 dakıka kala üstüne serpebilir..
Malzemeler: (alınmıs bı tarıfı degısterek kendı yapımımdır)
- 4 Yemek kaşığı yulaf kepeği
- 2 yemek kaşığı süt tozu
- 1 orta boy yumurta
- 1 yemek kaşığı yağsız yoğurt (zorunlu değil)
- 1 ölçek whey proteın tozu (hangısını kulanıyorsanız)
- 1/2 kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
Tarif:
fırını 180 derece ısıtın.
kepek, süt tozu, whey protein, kabartma tozu karıştırılır.yumurta ve yoğurt ilave edilerek koyu kıvama gelcek sekılde hamur elde edicez.
sonra elinizi ıslatın ve top top yani kurabıye seklınde hamurları ayırın bı guzel sekıl verin ve yağlı kağıt serilmiş fırına dizin.cıvık bı hamur olcak ama elınızle duzeltebilirsiniz.kurabıyeler kabarana dek yaklasık 15 dakıka pısırın.
----------------------------------------
Proteın tozu olmayanlar için: (proteın tozu olmayanlar ıcın baskası tarafından yapılmıs bır tarfıtır)
MALZEMELER:
-4 yk yulaf kepeği
-4 yk süttozu
-1 orta boy yumurta
-1 yk yağsız yoğurt
-1 yk toz tatlandırıcı
-2 tatlı kaşığı kakao
-1/2 paket kabartma tozu(kenton çok iyi kabartıyor aklınızda olsun.)
-1 çay kaşığı tereyağ
Şerbeti için;
-1 su bardağı yağsız süt
-1 yk toz tatlandırıcı
-4-5 damla vanilya aroması
fırın 180 derecede ısıtılır.
Kepek,süttozu,tatlandırıcı,tereyeğ,kakao ve kabartma tozu karıştırılır.Yumurta ve yoğurt ilave edilerek koyu kıvamlı bir hamur olana dek karıştırılır.(yoğurdun miktarını kıvamın koyuluğuna göre ayarlamak için önce tepeleme kaşık koymayın.çok kuru olursa arttırabilirsiniz.)
Ellerinizi ıslatarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayarak yağlı kağıt serilmiş fırına dizin./cıvık bir hamur ama ıslak elle toparlanıyor.)Kurabiyeler kabarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
Süt,tatlandırıcı ve aromayı karıştırın.Sıcak kurabiyeleri süte batırıp çıkararak iyice sütü emmelerini sağlayın.
(yeterince ıslanmazlarsa tekrar edin.daha şerbetli seviyorsanız kalan sütü üzerlerine döküp bekletebilirsiniz.)
Son düzenleme: 4 Ağustos 2013