Çiko Fit Kurabiye

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve ciko nat tarafından 4 Ağustos 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. ciko nat
    Offline

    ciko nat Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2013
    Mesajlar:
    916
    Beğenileri:
    418
    Ödül Puanları:
    73
    Not: proteın tozun değerini kaybetmez.(tamamen kaybetmz).. İstteyenler proteın tozunu pişmesine 2 dakıka kala üstüne serpebilir..

    Malzemeler: (alınmıs bı tarıfı degısterek kendı yapımımdır)

    - 4 Yemek kaşığı yulaf kepeği
    - 2 yemek kaşığı süt tozu
    - 1 orta boy yumurta
    - 1 yemek kaşığı yağsız yoğurt (zorunlu değil)
    - 1 ölçek whey proteın tozu (hangısını kulanıyorsanız)
    - 1/2 kabartma tozu
    - 1 su bardağı süt


    Tarif:

    fırını 180 derece ısıtın.

    kepek, süt tozu, whey protein, kabartma tozu karıştırılır.yumurta ve yoğurt ilave edilerek koyu kıvama gelcek sekılde hamur elde edicez.

    sonra elinizi ıslatın ve top top yani kurabıye seklınde hamurları ayırın bı guzel sekıl verin ve yağlı kağıt serilmiş fırına dizin.cıvık bı hamur olcak ama elınızle duzeltebilirsiniz.kurabıyeler kabarana dek yaklasık 15 dakıka pısırın.

    ----------------------------------------

    Proteın tozu olmayanlar için: (proteın tozu olmayanlar ıcın baskası tarafından yapılmıs bır tarfıtır)

    MALZEMELER:
    -4 yk yulaf kepeği
    -4 yk süttozu
    -1 orta boy yumurta
    -1 yk yağsız yoğurt
    -1 yk toz tatlandırıcı
    -2 tatlı kaşığı kakao
    -1/2 paket kabartma tozu(kenton çok iyi kabartıyor aklınızda olsun.)
    -1 çay kaşığı tereyağ

    Şerbeti için;
    -1 su bardağı yağsız süt
    -1 yk toz tatlandırıcı
    -4-5 damla vanilya aroması

    fırın 180 derecede ısıtılır.
    Kepek,süttozu,tatlandırıcı,tereyeğ,kakao ve kabartma tozu karıştırılır.Yumurta ve yoğurt ilave edilerek koyu kıvamlı bir hamur olana dek karıştırılır.(yoğurdun miktarını kıvamın koyuluğuna göre ayarlamak için önce tepeleme kaşık koymayın.çok kuru olursa arttırabilirsiniz.)

    Ellerinizi ıslatarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayarak yağlı kağıt serilmiş fırına dizin./cıvık bir hamur ama ıslak elle toparlanıyor.)Kurabiyeler kabarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.

    Süt,tatlandırıcı ve aromayı karıştırın.Sıcak kurabiyeleri süte batırıp çıkararak iyice sütü emmelerini sağlayın.
    (yeterince ıslanmazlarsa tekrar edin.daha şerbetli seviyorsanız kalan sütü üzerlerine döküp bekletebilirsiniz.)
     
    Son düzenleme: 4 Ağustos 2013
  2. Bekci
    Offline

    Bekci Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.354
    Beğenileri:
    6.189
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    EU
    Protein bara benzemis deneyip görelim bakalim nasil olcak:)emegine saglik ciko!!iki defa protein bar yapmayi denedim cok kuru oldu 4er den 8 ölcek protein tozum heba oldu:)kupkuru bisii cikti ortaya:)yiyemedim attim sonradan ögrendimki elma püresi karistirmak gerekiyormus yumusak olmasi icin bidahada cesaret edemedim yapmaya.
     
  3. ciko nat
    Offline

    ciko nat Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2013
    Mesajlar:
    916
    Beğenileri:
    418
    Ödül Puanları:
    73
    valla kardesm benmkı kuru olmadı.. yanı guzel oluyo
     

Sayfayı Paylaş