Çift İdman Hakkında Sorular

Konusu 'Vücut Geliştirme & Fitness' forumundadır ve shaq tarafından 25 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. shaq
    Offline

    shaq MOD Yönetici Moderator

    Katılım:
    21 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.770
    Beğenileri:
    1.688
    Ödül Puanları:
    123
    Arkadaşlar Merhaba,

    1 hafta sonra sonra finallerimin bitmesi ile beraber 3.5 aylık tatile girmiş olacağım. Yıllardır okul zamanı düzenli spor yapsamda düzensiz yaz ayları geçirdim. Fakat bu yaz bir değişiklik yaparak 3.5 ay boyunca spor için yatıp spor için kalkacağım. Öncelikli amacım yağ yakmak olacak. Haftanın 6 günü çift idman yapmak gibi bir planım var. Daha önce düzenli olarak tek idman(haftanın 5-6 günü) ve kısa bir sürede olsa (10gün) çift idman yapmış birisi olarak ilk defa bu kadar uzun süre çift idman yapmak gibi bir planım var. Daha önce Danny'e bu konuda bazı sorularım olmuştu. Artık tam anlamıyla yapmaya karar verdiğim için sormak istediğim soruları soracağım.

    Genel Planım:

    -Yağ yakım günlüğümdeki beslenmemi ve saatlerini idman düzenine göre değiştireceğim. Beslenme konusunda pek sıkıntım yok.
    -Haftanın 6 günü sabah saat 6-7 gibi gece serinliğini kaybetmeden 1 saat koşmak.
    -Haftanın 3 günü ağırlık idmanı yapacağım.
    -Haftanın 2 günü ise yüzmeyi planlıyorum. Bu konuda forumdaki konuları araştırıyorum. Genelde haftada 1 gün ve uzun mesafe önerilmiyor. 2 gün vücudu çok yormadan ve mesafe hedefi koymadan yapabildiğim kadar 2*30 dakika yüzmeyi planlıyorum(bu konuyu yüzme forumlarınada baktım)
    -Danny ilede bu konuyu konuştum haftanın 1 günü ise yoga veya pilates yapmayı planlıyorum.
    -Günlük minimum 8 saat uyku uyumayı planlıyorum.
    -Gün içinde evde olacak ve kendimi dinlendireceğim.
    -Supplement olarak ise whey + glutamin + cla + carnitin düşünüyorum.


    Sorularım ise şunlar:

    - Programımda genel olarak gördüğünüz hatalar nelerdir?
    - Yüzme konusundaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Uzun mesafe ve zorlama olmadıkça yararı olduğu söyleniyor.(foruma ve yüzme forumlarına baktım)
    - İki idman arasında uyku hakkında düşünceleriniz nelerdir? Gündüz uyuduğumda genelde günün kalanında aptal dönüyorum. Gece uykum kaçıyor. Uyuman yararlı derseniz vücudumu alıştırmayı denerim.
    - Supplement kullanımı nasıl olacak? Nasıl derken sormak istediğim şu tek idman yaptığım zamanlarda sıkıntım yok ancak çift idman olunca ekstradan birşeyler önerirmisiniz?
    - Uzun süreli çift idman yapılması sırasında belirli periyotlarda ara vermek gerekir mi? Örnek: 4 hafta çift 1 hafta hafif tempo tek.
    - Sürekli olarak terleyen birisiyim. Günlük olarak 3-4 litre su ve 1-2 şişe soda içerim. Merak ettiğim ise terledikçe vücuttan yaşanan kayıplar için ekstra destek önerirmisiniz?
    - Vitamin konusunda önerilerinizi bekliyorum?

    - Ben spora geçen hafta başladım 2 ay içinde biret pit gibi bir vücudum olsun istiyorum bana bir beslenme ve ağırlık programı yazabilirmisiniz?hyper_hyper_

    Özellikle daha önce çift idman tecrübesini yaşamışlardan zorlukları hakkında bilgi ve tüyolar almak isterim. Sorularıma cevap bulunca bu dönem için günlük açacağım. Umarım sakatlıksız güzel ve yararlı bir idman süreci geçiririm.

    Hedef 2013 Eylül :)

    Herkese sakatlıksız, sağlıklı ve spor dolu günlerthums:thums:
     
    Son düzenleme: 25 Mayıs 2012
  2. shaq
    Offline

    shaq MOD Yönetici Moderator

    Katılım:
    21 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.770
    Beğenileri:
    1.688
    Ödül Puanları:
    123
  3. Berkay Türkkan
    Offline

    Berkay Türkkan Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2012
    Mesajlar:
    1.896
    Beğenileri:
    2.305
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Fitness Model
    Öncelikle ağırlık çalışmasını nasıl uygulayacaksın ? 3 gün ağırlık çalışacaksın orası tamam ama bu 3 günde 2'şer bölge çalıştıracaksan ve çift idman yapacaksan günde 4 bölge çalıştırmış olursun ki bence çok dengesiz olur.Önceden ben de düşünüyordum böyle bir şey ama hocama sorduğumda en fazla 3 çalışılabileceğini,4'ün çok yoracağını söylemişti ki bence de sonuna kadar haklı.

    Genel olarak diğer söylediğin program da oldukça tempolu,gerçekten güzel ve düzenli bir beslenme olmadan kilo vermene sebep olabilir :)

    Yüzme konusuna gelince benim bildiğim kasları uzatmaya konusunda yararlı.Salondaki hocam tavsiye etmişti bana.Bazısının kas yapısı genetik olarak uzun olur,bazısınınki olmaz.Yüzme ile bu yönden bir dezavantajın varsa kapatabilirsin.

    İki idman arası uyku bence metabolizma düzenini alt üst eder.Zaten çift idman yaparsan çok güçlü beslenmen gerekecek ki iyi bir yemeğin tam olarak sindirimi zaten uzun zaman alıyor,uyumaya pek fırsat kalmıyor yani :)

    Benim düşüncelerim bunlar,iyi sporlar :)
     
    shaq bunu beğendi.
  4. shaq
    Offline

    shaq MOD Yönetici Moderator

    Katılım:
    21 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.770
    Beğenileri:
    1.688
    Ödül Puanları:
    123
    Öncelikle teşekkürler. Ağırlık yazdığım günlerde sadece 1 ağırlık idmanı yapacağım ancak ağır idmanlar olacak. Güzel ve düzenli beslenme sayesinde en iyi sonucu alma planı içerisindeyim.
     

Sayfayı Paylaş