Çiğ yumurta gerçekten zararlımı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Beyler bir yakınımda büyü bir bardak sütün içine 2 yumurta akı ve 1 tane muz koyup içmiş yani 1 ay süreyle bir zararını görmemiş aynı tarifi bende uygulamak istiyorum zararı olabilirmi ?

Çiğ yumurtada yanlış hatırlamıyorsam salmonella diye bir bakteri var o yüzden kesinlikle tavsiye etmiyorlar çiğ yumurtayı ayrıca yumurta piştiginde besin değeride yükselir.

Ben iki senedir içiyorum bi zararını görmedim :)

Fakat sende zarar görmessin veya bende bundan sonra zarar görmem diye birşey yok.

Üstelik forumu araştırmak konu açmaktan dahaa kolay :)

Arkadaslar yazmis olmak icin yazmayalim lutfen siz 1 kac senedir iciyor size birsey olmamis olabilir ilerdede olmayacagi anlamina gelmez.Bu bir bilgi degil.Cig yumurta kesinlikle tuketilmemesi gereken bir besin pisirip yemek okadarda zor olmasa gerek...

Zararlıdır yapmayın böyle şeyler.

Arkadaslar yazmis olmak icin yazmayalim lutfen siz 1 kac senedir iciyor size birsey olmamis olabilir ilerdede olmayacagi anlamina gelmez.Bu bir bilgi degil.Cig yumurta kesinlikle tuketilmemesi gereken bir besin pisirip yemek okadarda zor olmasa gerek...

Bende mesajımda içiyorum diye bundan sonra banada birşey olmuyacağının garantisi yok demiştim :)

Kişinin kendi tercihi :)

Üstelik sizden bi ricam var webte kısa bir araştırma yaptım fakat çiğ yumurtanın içinde olduğu söylenen bakteriden hastalık kapan hastalanan hiçbir vaka bulamadım eğer elinizde böyle kaynak varsa örnek gösterir misiniz rica etsem saygılar :)

k

Hollanda ve ABD'de salmonella salgını görüldü. Hollandalı kamu sağlığı yetkilileri, salmonella bakterisi taşıyan somon fümeyi tüketen yüzlerce ABD vatandaşı ve Hollandalının rahatsızlandığını açıkladı.
Ulusal Çevre ve Kamu Sağlığı Enstitüsü, salmonella bakterisi taşıyan somon fümenin, Hollandalı bir şirket tarafından, ülkede ve dünyada çok sayıda süpermarkete satıldığını bildirdi.
Enstitünün açıklamasında, salgında Hollanda'da 200'den fazla, ABD'de de 100'den fazla kişinin hastalandığı belirtildi.
Somonları Yunanistan ve Hollanda'da işleyen şirketin salgının nedenini araştırdığı bildirildi.
Salmonella bakterisi kişilerde, kusma, ishal ve yüksek ateş gibi şikayetlere neden olabiliyor.

Kaynak: http://www.turkishny.com/health/90-...de-100den-fazla-kiside-salmonellaya-yakalandi

Her ne kadar haberde somondan bulaşsada tüm hayvansal gıdalarda bulunma olasılığı var.Ayrıca bu bakterinin bulaşma olasılığını geçsek bile çiğ yumurta içmenin daha başka sakıncaları vardır.Yumurtayı haşlamak bu kadar zor olmasa gerek.

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Arama Kelimeleri : yumurta, zarar

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı