winston123
Üye
ciddi misin bekçi gerçekten daha mı yavaş oluyor sindirim böyle yapınca?Mesut whey içip yatıyorsunya,whey in içine biraz zeytinyağı karıştır kasein protein olur,bütün gece faydalanırsın![]()
ciddi misin bekçi gerçekten daha mı yavaş oluyor sindirim böyle yapınca?Mesut whey içip yatıyorsunya,whey in içine biraz zeytinyağı karıştır kasein protein olur,bütün gece faydalanırsın![]()
Selamlar öncelikle hosgeldin gruba
Ideal kilo verme miktarı olarak da ayda 2 kilo söyleniyor genelde bence kötü değil ama bunun kas kaybı mi yağ kaybı mi olduğunu söylemek gerekli varsa imkanın kas yag ölçümü yaptır
@Yusi
Kollarin , bacaklarin buyumesi icin yemek yemek gerekiyor usta,(karbonhidrat)
Bende 5 ayda 20 kilo verdim , sadece agirlik calistim ve protin bol olan urunleri tukettim,(yag olarak da findik , cashew, badem turleri)
tamam gobek gitmisti ama iki beden de kuculmustu omuzlar, bacaklar , kollar
su an 6 kilo aldim bilincli, ama ne kadar da olsa gobekte de yaglanma oliyor
ne kadar temiz yesem de.
Bu arada spordan bir saat sonra iyi bir yemek gerekiyor, ama gec oldugunda insan abartamiyor ,kendinizi ac birakmayin 4,5 yumurta *(3 tanesi sarisiz)
ya da bir ton baligi salatasi, ya da iki uc yuz gram yogurt, bir avuc kuruyemis yiyin , zarardan cok faydasi olur.
bende enerji kalmıyor kardiyoya. genelde 75 dakika vg çalışıyorum kaslarda şeker kalmayınca titremeye başlıyolar ve bırakıyorum.formunuz iyi olmalı...
Mesut Bey, arkadasiniza bir lafim yok oda mutlaka kendince birseyler biliyordur ancak genel olarak yorumlamak gerekirse, gorunurde calisma seklini agir ve ozel bir nedeniniz yoksa alt vucut icin yetersiz, ilk gun programinizda en sona bacak koymus arkadasiniz, yaptigimiz calismalarda kalbin pompaladigi kanin sirkulesi ve toparlanma bolgesi oldukca onemli rol oynar, arkadasiniz bunu yazarken ilk gun yaptiginiz calismada antrenman suresince ust vucutta topladiginiz kani en sonda bacak calisarak asagiya cekilecegini hesaba katamamis ve bu onemli bir detay, antrenman sonrasi kadioya gelince, agir antrenman sonrasi ki siz bildigim kadariyla agir calisan bir arkadasimizsiniz, salgisi artan kortizol hormonunun lipolitik denilen yani yag yakimina yardimci olan bir etkisi vardir, agir ant sonucunda yapilan kardio bosalan glikoz depolari nedeni ile kortizol salgisi artis gosterir ve lipolitik etkisini kaybeder buda amino asitlerin birlesip olusturdugu proteinlerin tekrar parcalanarak amino asit haline donmesine neden olur buda bilinen adiyla katabolik etki yaratir, kisacasi bu bizim olmasini istedigimiz birsey degil.
Neyse uyumam lazim sizede aynini tavsiye ediyorum [emoji5] simdilik herkese iyi geceler...
Bevde bayagi araştırma yapmıştım bir ara kardio meselesi için ama birçok sporcu ve site kardio çalışmasını VG yapılmayan diğer günlerde yapılmasını ve en fazla yarım saat olacak sekilde interval kardio şeklinde yapılmasını tavsiye etmiş uzun süren kardio larda kas kaybı daga fazla interval olunca kaslar a daha fazla kan pompalanmasi olduğu için gelişime de pozitif etki yapıyorYazınızdan anladığım, ağır antrenman
çoğu kişi, antrenman sonrası kardiyo iyi olacağını söyler. fakat benim kafamın karıştığı nokta, ağırlık yapıyoruz, kasları hissetmeye başlıyoruz, sonra kardiyo ya geçince püf sönüyor kaslar. ya da bana mı öyle geliyor ?
antrenman + kardiyo ağırlık çalışmaya başladıktan sonra kas gelişimim durmuş gibi hissediyorum. özellikle de koşu çok etkiliyor gibi kas gelişimini ?
Ozellikle agir antrenman sonrasi yapilan siddetli kardiodan bahsediyorum burada @YUSİ, evet bu bahsettigim sekli faydadan cok zarar verecektir, antrenmandan sonra kardio yapilmaz denemez ama dedigim gibi siddeti cok onemli, hafif tempolu bir kosu toparlanma surecini kisaltir ve laktatin vucuttan uzaklastirilmasina yadimci olur ancak yag yakma amacli yuksek tempolu bir kosu katabolik etkiyi tetikleyecektir. Benim prof.tavsiyem bunlari dusunmemek adina kardionun tek bir gunde yapilmasindan yanadir genellikle. Ben kendi programlarimi hep bu sekilde planlarim, kardio yapacaksam o gun agirlik calismam.Yazınızdan anladığım, ağır antrenman sonra kardiyo iyi değil doğru mu ? (kas gelişimi için)
çoğu kişi, antrenman sonrası kardiyo iyi olacağını söyler. fakat benim kafamın karıştığı nokta, ağırlık yapıyoruz, kasları hissetmeye başlıyoruz, sonra kardiyo ya geçince püf sönüyor kaslar. ya da bana mı öyle geliyor ?
antrenman + kardiyo ağırlık çalışmaya başladıktan sonra kas gelişimim durmuş gibi hissediyorum. özellikle de koşu çok etkiliyor gibi kas gelişimini ?
Ozellikle agir antrenman sonrasi yapilan siddetli kardiodan bahsediyorum burada @YUSİ, evet bu bahsettigim sekli faydadan cok zarar verecektir, antrenmandan sonra kardio yapilmaz denemez ama dedigim gibi siddeti cok onemli, hafif tempolu bir kosu toparlanma surecini kisaltir ve laktatin vucuttan uzaklastirilmasina yadimci olur ancak yag yakma amacli yuksek tempolu bir kosu katabolik etkiyi tetikleyecektir. Benim prof.tavsiyem bunlari dusunmemek adina kardionun tek bir gunde yapilmasindan yanadir genellikle. Ben kendi programlarimi hep bu sekilde planlarim, kardio yapacaksam o gun agirlik calismam.
az önce yazdım sonra düzeltiyim derken yazdıklarım gitti.Bevde bayagi araştırma yapmıştım bir ara kardio meselesi için ama birçok sporcu ve site kardio çalışmasını VG yapılmayan diğer günlerde yapılmasını ve en fazla yarım saat olacak sekilde interval kardio şeklinde yapılmasını tavsiye etmiş uzun süren kardio larda kas kaybı daga fazla interval olunca kaslar a daha fazla kan pompalanmasi olduğu için gelişime de pozitif etki yapıyor
Ben haftada 2 gün yarım saat yapıyorum 5 dk ısınma koşu bandında sonra 12.seviyede 2.dk koşu 7.seviyede 2 dk tempolu yürüyüş şeklinde toplam 30 dk falan ve 3 ayda toplam yağ oranını% 17 den % 14.8 e çektim
Mantık şu aslında söyle düşün bir araba en fazla yakıt hızı bir artan bir azalan durumda harcar en az yakıtı da sabit hizda harcar. Interval kardiyo nun mantığı da bu aslında arada depar yaptıkça nabız artıyor ve hizlaniyor sonra tekrar yavaslayinca tekrar yavaşlıyor ve harcama azalıyor metabolizma şaşırıyor umarım anlatabilmisimdir
Evet şaka yapmıyorum,bir ölçeğe bir kaşık zeytinyağı,bildiğiniz gibi zeytinyağının sindirimi yavaştır whey proteinle karıştırınca ortalama bir glisemix index çıkar whey çok daha uzun sürede ve daha yavaş sindirilir yani casein olurciddi misin bekçi gerçekten daha mı yavaş oluyor sindirim böyle yapınca?
Bu whey zeytinyağı olayını ilk el diablo'dan okumuştum. Ortalarda pek görünmüyor.Evet şaka yapmıyorum,bir ölçeğe bir kaşık zeytinyağı,bildiğiniz gibi zeytinyağının sindirimi yavaştır whey proteinle karıştırınca ortalama bir glisemix index çıkar whey çok daha uzun sürede ve daha yavaş sindirilir yani casein olur
Bu konuda forumdada bir konuda geçmişti bulabilirsem eklerim ama şaka değil![]()
[DOUBLEPOST=1426162202][/DOUBLEPOST]
şiddetli den kastınız nedir hocam ?
15 dk koşu, (2 dk 8.seviye rampa 4 seviye, 1 dk 12-14 seviye hızlı koşu) sonra 10 dk. bisiklet, sonra 80-100 arası mekik aletleri ile çalışıyorum. bu şiddetli mi ?
Evet bu siddetli kabul edilebilir, cunku nabiz araliginiz muhtemelen %70 araliginda.
Bu tur urunlerin genelde yag oranlari yuksektir, kagit uzerindeki degerlerde bu oranlar gozunuze hos gelse bile yani dusuk yag oranli olsa bile uzerlerinde glisemik yuk ve indeksleri yazmaz ve bu glisemik degerleri yuksektir, hic ama hic yenmemeli diyemem ama kesinlikle en iyi senaryo bunlar degil.arkadaskar bu hindi salamlarini pratik olmasi nedeniyle cok tuketiyorum. Saglikli mi, katki maddesi, Siz ne dusunuyorsunuz? İcinde soya ve sut proteini var. 100 gr 10 g protein var.
U8816 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Bence 1 adet muz ye fazla ağır yeme yanına biraz badem ekleyebilirsinyaklaşık 1 saat sonra spora gideceğim, öğlen yediğim tavuk sote ve saat 3 gibi yediğim 10-15 bademle duruyorum.
aç karnına gideyim mi yoksa ne yapayım ?
bugün ağırlık çalışacağım.
bir adet muz yeyim ama badem az bişey aldım onu da yedim bir daha bademe para vermeyelimBence 1 adet muz ye fazla ağır yeme yanına biraz badem ekleyebilirsin
Dolu mideyle antremanınızdan randıman alamazsınız,mümkün olduğu kadar boş mideyle yapmaya bakın,yarım saat,1 saat önce bir muz yada bir elma yenebilir.Badem ceviz gibi pahalı sağlıklı yağ içeren yicekleri bence antreman öncesi tüketerek telef etmeyin,zaten boş olan midede antreman esnasında o sağlıklı yağı vücut enerji olarak kullanılıcaktır,bu tip değerli besinleri kendi görüşüme göre akşam öğünü ile yatma vakti arasındaki bir araöğünde tüketmek daha fazla fayda sağlar düşüncesindeyim.yaklaşık 1 saat sonra spora gideceğim, öğlen yediğim tavuk sote ve saat 3 gibi yediğim 10-15 bademle duruyorum.
aç karnına gideyim mi yoksa ne yapayım ?
bugün ağırlık çalışacağım.