Airoud
Üye
1porsiyon(55gr) gunluk degerleri demis %43 u protein yani 21.4 en alttada bu urun iki porsiyondur diyorbu ürün 2 tane 160gr lık kutu.. her kutuda 21.4gr protein var..
1porsiyon(55gr) gunluk degerleri demis %43 u protein yani 21.4 en alttada bu urun iki porsiyondur diyorbu ürün 2 tane 160gr lık kutu.. her kutuda 21.4gr protein var..
Anladım şimdi1porsiyon(55gr) gunluk degerleri demis %43 u protein yani 21.4 en alttada bu urun iki porsiyondur diyor
25-30gram arasi aliyorum bende proteini 1 ogunde. Ama demek istediginizi anlamadim .sAnladım şimdievet öyle yazıyor.. normalde kişi başı 80 gr diye geçiyor.. sen onu dikkate alma.. ayrıca 1 ögünde 25 gr protein almak ideal..
senin antreman günün bugün galiba25-30gram arasi aliyorum bende proteini 1 ogunde. Ama demek istediginizi anlamadim .s
Fena hastayimda 3gundur idman yapamiyorum, bugun kan pompalayayim diye gittim salona, hocam guzel bir dille eve postaladisenin antreman günün bugün galiba) neyi anlamadın arkadaş
ton balık gramajı olarak kişi başı 80gr lık konserveler var.. o nedenle 160gr lık kutuda 2 porsiyonluktur yazıyor.. 160grlık kutuda 21.4 gr protein var.. sen o yazıya takılma!! 160gr lık kutuyu 1 ögünde ye dedim.. daha nasıl açıklanabilir..
geçmiş olsunFena hastayimda 3gundur idman yapamiyorum, bugun kan pompalayayim diye gittim salona, hocam guzel bir dille eve postaladimazur gor. Anladim bu sefer : ))
Tesekkur ederimgeçmiş olsun) bende de antreman günleri kafa duruyor bi süre
))
bizim migros'ta 6 Lira.Bu arada indirimde 5.25 e satılıyor..
Airoud
Benim ordan kastettigim 1pors. 21gr var ve o urun 2 porsiyonluksa 2ye bolelim demek istemistim ama yanilmisimbizim migros'ta 6 Lira.
İyi yine şanslısın
https://www.bodyforumtr.com/members/airoud.89304/
kardeşim üzerinde bu ürün 2 porsiyonluktur yazıyor evet.
160gr'lık bir konserveyi süzünce 104gr ton balığı kalıyor ve 100gr'mında 21gr protein var.
Sen bu 100gramı 50g - 50g iki porsiyon olarak ayırırsan, 1 porsiyonda 10gr protein almış olursun.
Sana tavsiyem direk 100gr'ımı ye gitsin.
Airoud
Bu durumda manasi yok :/ Bi ogunde en az 25-30gr protein almaya calisiyorum cunkuhttps://www.bodyforumtr.com/members/airoud.89304/
istersen ikiye bölebilirsin ama ikiye bölersen 10gr protein almış olursun. İkiye bölmessen direk bir konserveyi yersen 21gr protein almış olursun.
Sana kalmış.
Haftada iki gunden fazla yemeyin diyorlar...
Ton balıgı haftada 2 kez mi yenmeli ? İlk defa duydum. Nedeni nedir acaba ?
1) firma ne derse desin.. Civa var balıklarda.. Civa da zehir..
2) yüksek sodyum var.. Hem vücudda su tutma etkisi hem de tansiyon nedeniyle Balık a fazla yüklenilmesi tavsiye ediliyor.. Başka sebepler de vardır belki.. En genelleri bunlar.
haklısınız, içinde civa var zararlı ama mecbur alıyoruz. Malum bu spor maddi yönden çok zorluyor.
Çok ilginç ilk defa duydumbilgilendirme için teşekkürler.
Dostum civa oranı yüksek olduğu için zehirlenme olasılığı var diye söyledim. Uzmanlar böyle diyor tabi sen istediğin kadar yersin belki sorun çıkmaz ama tavsiye bu şekilde...
Civa Meseli!
Ton konserveleri "Orkinos"dan yapılır ve Uskumru familyasının bir üyesidir. Çok değerli bir balıktır ve asıl yaşam alanları okyanuslar'dır. (Pasifik, Hint, Atlantik). Bazı üreticiler ambalajın üzerine "tuna" yazarlar, tuna demek Orkinos demektir. Dardanel, Superfresh, Pınar gibi tanınmış markalar (Migros Dardanel'e yaptırır) bu balıkları "Dolphin Safe" sertifikasına sahip büyük av firmalarından temin ederler. Temin edilen bu balıklar yurtiçine girerken civa gibi ağır metaller içeriyor mu diye de ayrıca "Sağlık Bakanlığı" tarafından da denetlenirler. Civa çıkan balıklar (Orkinos'da da çıkar) ton üretiminde kesinlikle kullanılmaz ve fabrikalara alınmaz. Sadece civa değil bir çok ağır metal var, bunlara karşı da test edilirler.
Ayçiçek yağı Meseli!
Normal ton balıkları konserve yapılırken bildiğimiz basit ayçiçek yağı kullanılır ve bu bir sorundur. Özellikle kilo ve kalp problemi olanlar için... O açıdan light (suda) olan konserveleri tercih etmenizi öneririm. Ayçiçek yağlı konserveleri her ne kadar süzseniz veya yıkasanız da et bir defa o yağa doyacaktır ve ayçiçek yağının asidik yapısı maalesef ton'un leziz tadında bazı değişikliklere neden olacaktır! Peki neden ayçiçek yağı kullanılıyor? Çünkü en ucuz alternatif! Ve bir diğer önemli nokta ayçiçek yağı Omega-6'dır, Balık ise Omega-3'tür ancak Omega-6, daha yararlı olan Omega-3'e baskın çıkar. Bizim için önemli olan Omega-3'tür.
Bu arada hem ayçiçek yağlı olsun hem de suda (light) olsun her iki konserve çeşidinde de tuz (sodyum) oranının çok yüksek olduğunu bilmelisiniz. Bu tuz oranı konservelere katılmadan kapaklarının kapatılması mümkün değil ancak başka yediğimiz-içtiğimiz şeylerden de tuz aldığımız için günlük tuz limitleri rahatlıkla aşılabilir.
Sadece Civa'mı?
Hayır! Civa'dan başka balığın derisinde ikinci bir toksik madde dioxin vardır! Evde balık yapacak olanlar pişirmeden önce derisini soyarak dioxin'den kurtulabilirler. (Derisini yemeyin!)
Peki konserve Sağlıklı mı?
En kritik soru budur! Konserve yüksek ısıda pişirilen ve daha sonra yağ/tuz işlemine maruz bırakılan bir et ürüdür. A vitamininin %97'si, B1 vitamininin % 97’si, B 6 vitamininin % 59’u kaybolur! Ağız tadınıza uygunsa yağsız ton balıklarını tercih edin. En azından Omega-6'dan kurtulursunuz!
Sağlıcakla kalın.
Kaynaklar :
Orkinos
Dr.Murat KINIKOĞLU (Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı)
.
.
Paylaşım için saol.. 301 insanın göz göre göre ölüme itildiği bir ülkede.. Sağlık bakanlığı test yapıyor da.. Vs vs.. Hikaye bunlar.. birinin menfaatine dokunmadıktan sonra bu ülkede hiçbirşey denetlenmez ve de ifşa edilmez..Civa Meseli!
Ton konserveleri "Orkinos"dan yapılır ve Uskumru familyasının bir üyesidir. Çok değerli bir balıktır ve asıl yaşam alanları okyanuslar'dır. (Pasifik, Hint, Atlantik). Bazı üreticiler ambalajın üzerine "tuna" yazarlar, tuna demek Orkinos demektir. Dardanel, Superfresh, Pınar gibi tanınmış markalar (Migros Dardanel'e yaptırır) bu balıkları "Dolphin Safe" sertifikasına sahip büyük av firmalarından temin ederler. Temin edilen bu balıklar yurtiçine girerken civa gibi ağır metaller içeriyor mu diye de ayrıca "Sağlık Bakanlığı" tarafından da denetlenirler. Civa çıkan balıklar (Orkinos'da da çıkar) ton üretiminde kesinlikle kullanılmaz ve fabrikalara alınmaz. Sadece civa değil bir çok ağır metal var, bunlara karşı da test edilirler.
Ayçiçek yağı Meseli!
Normal ton balıkları konserve yapılırken bildiğimiz basit ayçiçek yağı kullanılır ve bu bir sorundur. Özellikle kilo ve kalp problemi olanlar için... O açıdan light (suda) olan konserveleri tercih etmenizi öneririm. Ayçiçek yağlı konserveleri her ne kadar süzseniz veya yıkasanız da et bir defa o yağa doyacaktır ve ayçiçek yağının asidik yapısı maalesef ton'un leziz tadında bazı değişikliklere neden olacaktır! Peki neden ayçiçek yağı kullanılıyor? Çünkü en ucuz alternatif! Ve bir diğer önemli nokta ayçiçek yağı Omega-6'dır, Balık ise Omega-3'tür ancak Omega-6, daha yararlı olan Omega-3'e baskın çıkar. Bizim için önemli olan Omega-3'tür.
Bu arada hem ayçiçek yağlı olsun hem de suda (light) olsun her iki konserve çeşidinde de tuz (sodyum) oranının çok yüksek olduğunu bilmelisiniz. Bu tuz oranı konservelere katılmadan kapaklarının kapatılması mümkün değil ancak başka yediğimiz-içtiğimiz şeylerden de tuz aldığımız için günlük tuz limitleri rahatlıkla aşılabilir.
Sadece Civa'mı?
Hayır! Civa'dan başka balığın derisinde ikinci bir toksik madde dioxin vardır! Evde balık yapacak olanlar pişirmeden önce derisini soyarak dioxin'den kurtulabilirler. (Derisini yemeyin!)
Peki konserve Sağlıklı mı?
En kritik soru budur! Konserve yüksek ısıda pişirilen ve daha sonra yağ/tuz işlemine maruz bırakılan bir et ürüdür. A vitamininin %97'si, B1 vitamininin % 97’si, B 6 vitamininin % 59’u kaybolur! Ağız tadınıza uygunsa yağsız ton balıklarını tercih edin. En azından Omega-6'dan kurtulursunuz!
Sağlıcakla kalın.
Kaynaklar :
Orkinos
Dr.Murat KINIKOĞLU (Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı)
.
.
Paylaşım için saol.. 301 insanın göz göre göre ölüme itildiği bir ülkede.. Sağlık bakanlığı test yapıyor da.. Vs vs.. Hikaye bunlar.. birinin menfaatine dokunmadıktan sonra bu ülkede hiçbirşey denetlenmez ve de ifşa edilmez..
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
İngilterede deli dana hastası hayvanların itlafını türk iş adamı kazanmıştı.. geçen yıl ilaç ve zehir kalıntısı nedeniyle rusya ve almanya ya ithali yapılamayan sebzeler için tv ye çıkıp utanmadan "olay siyasidir, bu malları iç piyasaya sunup, halkımızın hizmetine sunacaz" denilen ülkede iyimser olmak saflıktır.. gördük çalışma bakanlığının Soma açıklamasını "ruhsatı enerji bakanlığı veriyor, biz sadece denetlemekle görevliyiz" dedi çıktı adam.. utanmadan da 20 defa denetledik en ufak kusur yok dedi mi? Dedi.. Liste daha çok uzar.. herkes kendine neden 12 yıldır hiç fabrika tarla fırın imalathane baskını olmuyor diye sormalıdır.. eskiden tvlerde her hafta ne rezillikler basılırdı.. ne hikmetse artık yok..Çok doğru söylüyorsun.yurt disindaki butun civali baliklari ulkemize sokuyorlardir.bir iki temiz örnekle butun sevkiyat geciyordur. Hersey rüsvetle oluyor baksana.
GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi