Omuz ve kanat gücün ama maçın sonunu bacaklar getirir.
Vücut ağırlığıyla çalışınca yeterince vurulmuyor o bölgeye istesende ,tabi birazda genetik faktörler
İnan vücut ağırlığıyla oluyor.Birazdaha hacim kazanırım ama hacim değil benim için dayanıklılık ve kondisyon önemli,salon mevzunda ise haklısın ama şartlar![]()
her spor dalında olduğu gibi boksta da tüm kas grupları önemlidir. tabiki her spor branşının daha çok kullanılan spesifik kas grupları vardır. ancak bu diğer kasların ihmal edilmesi anlamına gelmemelidir. branşı ne olursa olsun her sporcu tüm vücudunu doğru bir biçimde çalıştırmalıdır. vücut geliştirme dışındaki sporlarda kasları izole biçimde çalıştırmak çok fazla tercih edilmemelidir. daha doğrusu önemli olan kasları çalıştırmak değil branşa özgü hareketi yapmaktır. daha iyi açıklayabilmek için bir örnek vereyim. mesela bir futbolcu topa vururken quadriceps kası izotonik biçimde kasılır. futbolcunun quadriceps kasını leg extenison gibi izole bir egzersizle çalıştırmak yerine topa vuruş devinimi benzeri bir hareketle çalıştırması sportif performansın artırılması açısından daha yararlıdır.
bir boks müsabakasında sporcunun hareketleri göz önüne alınırsa spora özgü dizayn edilecek spesifik kuvvet antrenmanında şu egzersizlere yer verilmesinin faydalı olacağı kanaatindeyim.
power clean
push press
depth push up
muscle up
deadlift
bench press
box squat
dip
cable push pull
bunlara ek olarak yüksek atletik performans gerektiren tüm sporlarda gerekli olan core stabilizasyon egzersizleri ve sağlık topu vb ekipmanlarla yapılan üst vücut plyometric egzersizler de faydalı olacaktır.
İnan vücut ağırlığıyla oluyor.Birazdaha hacim kazanırım ama hacim değil benim için dayanıklılık ve kondisyon önemli,salon mevzunda ise haklısın ama şartlar![]()
Yıkılmamak için boyun ve bacak kasları.
Sert vurabilmek için omuz ve arka kol kasları.
Darbeye karşı kalkan için mide kasları.
Kazandığın kemerleri madalyaları kaldrmak için ön kol kasları
Kısaca özetledim. Boksta ön önemli kas yoktur.