Makarna pişince besin değerleri bu hale geliyormuş :(

Makarna pişince karizmayı çizdirdi :)

İnternette pişmiş halinin besin değerlerini araştırırken arbella'nın sitesinde bu değerleri gördüm.

Makarna besin değerleri (100 gr pişmiş makarna için)

Kalori: 94,5
Karbonhidrat: 20
Protein: 3.4 gr
Yağ: 0.1-0.3 gr
Kolesterol: 0
Lif: 1 gr (Kepekliyse daha fazla)
Sodyum: 0.7 mg
Demir: 0.5 mg
Kalsiyum: 7 mg
Fosfor: 54 mg
Çinko: 0.5 mg
Folik Asit: 12 mikrograma kadar
B1 (Thiamin): 0.02 mg
B2 (Riboflavin):0.04 mg
B3 (Niasin): 0.04 mg

Pişmemiş için karşılaştırmanız açısından filiz makarnanın değerlerini aynen kopyalıyorum.

100 g. pişmemiş makarna için;
Enerji 357 kcal
Protein 11 g.
Karbonhidrat 75 g.
Yağ 1,4 g.
Niasin 6,1 mg.
Demir 3.1 mg.
Tiamln (B1) 0,95 mg.
Ribofain 0,4 mg.
Folk asit 0,22 mg.

Kaynak:http://www.arbellamakarna.com/tr/beslenme.asp
 
demekki ne yapıyormuşuz bir tabakda en az 400gr yiyormuşuz zaten o değerler pişmiş için olsaydı çok çabuk üçgen olurduk
 
Aslında doğru diyosun clubber, ben sürekli makarna yiyorum antrenman önceleri. Karbonhidrat ihtiyacımı bu şekilde giderdiğimi düşünüyodum kısmet yanılıyomuşum demekki. Aşırı olmamak kaydıyla normal bir tabak makarna kaç grama denk geliyor acaba?
 
Aslında doğru diyosun clubber, ben sürekli makarna yiyorum antrenman önceleri. Karbonhidrat ihtiyacımı bu şekilde giderdiğimi düşünüyodum kısmet yanılıyomuşum demekki. Aşırı olmamak kaydıyla normal bir tabak makarna kaç grama denk geliyor acaba?

makarna paketinde 4 kişiliktir yazıyor ve 500 gram bi tabak makarna 120-125 grama falan denk geliyor olsa gerek..gerçi pişince şişiyor dahada büyüyor..
 
su sağolsun baya şişiriyo önceleri 1 paket yerdim günde ama bıktım artık makarnadan ağzıma sürmüyorum pirinçle devam
 
Bende senin makarna yediğin kadar pirinç yediğim için ve pirincin yağsız yenmeyeceğini düşündüğüm için makarnaya geçtim. Ben filiz kepekli çubuk makarna yiyorum. 250 gramı pişince kaç gram oluyor yarın hassas terazimle tartıp yazacağım.
 
Bende senin makarna yediğin kadar pirinç yediğim için ve pirincin yağsız yenmeyeceğini düşündüğüm için makarnaya geçtim. Ben filiz kepekli çubuk makarna yiyorum. 250 gramı pişince kaç gram oluyor yarın hassas terazimle tartıp yazacağım.
bence 900 gr falan olur yarın tartta bizde öğrenmiş olalım kaç gr a ne geldiğini
 
Bence ekmek yerine makarna tüketmek daha iyi.Sonuçta gerçekten büyük kayıp varmış ama yine de alıştığımız,vazgeçemiceğimiz besinlerden birisi...
 
arkadaslar makarna pısınce agarlıgı artıyor oyuzden karbonhıdrat dusuyor .agarlıga gore hesaplarsak . pısmemıs tavukla pısmısınde agarlıgı aynı degıl
 
Gerekli bir besin değil makarna.
 
Bende senin makarna yediğin kadar pirinç yediğim için ve pirincin yağsız yenmeyeceğini düşündüğüm için makarnaya geçtim. Ben filiz kepekli çubuk makarna yiyorum. 250 gramı pişince kaç gram oluyor yarın hassas terazimle tartıp yazacağım.

filizin fiyonk kepeklisi 745gr geliyor. dün tartmıştım

bakın yarın öbür gün sağda solda pişmemiş makarna yerken görmiyeyim kimseyi :D:D:D:D öyle değerleri daha iyiymiş diye :P

öğüterek yoğurta karıştırıp yemeyi düşünmedim dersem yalan olur :)
 
Kime göre,neye göre? Gerekli olduğunu iddia eden makaleler okudum.

Bana göre.

Makarna iyi bir enerji kaynağı. Ama protein ve vitamin açısından fakir. İçinde un var. Ben pek yemiyorum eksikliğini de hissetmiyorum.
 
Evet arkadaşlar ölçümlerim sonrası 250 gram pişmemiş makarna pişince 1 kilo ağırlığa ulaşılıyor. Buradan yolar çıkarsak 250 gramlık pişmemişte 187.5 gram karbonhidrat vardı. Pişince 1 kiloda 180 gram karbonhidrat oluyor. Yani bir paketin tamamını pişirip yerseniz paketin üzerinde ki karbonhidrat değeri olan 187.5 gram karbonhidratın tamamını almış oluyorsunuz. Bu yüzden panik yapmaya gerek yokmuş
 
eh su çekiyor normaldir
 
ya arkadaşlar 100gr pişmiş makarna çektiği su ila brbr hesap ediliyor
makarnanın besin değeri pişince değişmez bu çapta
bunu düşünmüşmüydünüz hiç?
 
Back
Yukarı