mrsavas02
Üye
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 6 aydır düzenli spor yapıyorum haftada 3 veya 4 gün 5 ay kadar yağ yakım programındaydım ve 104kg dan 83 84 lere geldim şuan program değişti ve kas programına döndüm ve yağ yakıp kas yakma yoluna girdim fitness yaparak, sorum şu bu süreçte artık baklava görünmeden dönmek istemiyorum ki bunun da yolu mutfaktan geçiyor ve ben vucüt ölçülerini girerek baktığımda ortalama şuan 2000-2500 kalori alıyorum 80 kg a düşüp kas kütlemi arttırarak genelde 7 günün 6 sı 2000 kaloridir
Protein miktarı=150-200 arasında alıyorum
Yağ miktarı= 75gr civarı
Karbonhidrat=150-200gram bandında
Hepsi doğal besin hiçbir supplement kullanmıyorum
Yulaf ezmesi, yumurta, Lor peyniri, yoğurt, yağsız tavuk, Dana eti ve bu ayda artık pilav ve makarna da ekledim glikojen depolarını doldurmak için
Şimdi herşey güzel fakat bir sorum var!
1) Fat secret te 100gr Dana eti=29.85 gr Protein, 229 kalori yazıyor
Şimdi bu değer pişmiş et değeri mi çiğ mi?
Ben biraz önce buzluktan dana eti çıkardım çözüldü tattım 410 gram pişti 270 gram oldu hangi değeri girmem doğru acaba?
2)Tavuk göğsü(derisi yenmeden)
Fatsecrette değeri =100gr== 30, 76gr protein diyor,
Bu çiğ tavuk mu pişmiş değer mi?
3) Makarna, pirinç ve bulgur bu 3 ü için yine pişmeden mi tartayım piştikten sonra mı?
Size zahmet bu 3 sorumu cevaplarsanız kesin emin olan birisi sevinirim bu yolda ömür boyu doğal beslenerek spor yapmak istiyorum herşeyi doğru öğrenmek lazım ki yanlış yapmayayım şuan işsiz bir mühendisim vaktim çok malesef
Şimdiden teşekkürler
Protein için kas yapımında kütlenizin 1.8-2.2katı kadar alın diyor buna uymaya çalışııyorum
Protein miktarı=150-200 arasında alıyorum
Yağ miktarı= 75gr civarı
Karbonhidrat=150-200gram bandında
Hepsi doğal besin hiçbir supplement kullanmıyorum
Yulaf ezmesi, yumurta, Lor peyniri, yoğurt, yağsız tavuk, Dana eti ve bu ayda artık pilav ve makarna da ekledim glikojen depolarını doldurmak için
Şimdi herşey güzel fakat bir sorum var!
1) Fat secret te 100gr Dana eti=29.85 gr Protein, 229 kalori yazıyor
Şimdi bu değer pişmiş et değeri mi çiğ mi?
Ben biraz önce buzluktan dana eti çıkardım çözüldü tattım 410 gram pişti 270 gram oldu hangi değeri girmem doğru acaba?
2)Tavuk göğsü(derisi yenmeden)
Fatsecrette değeri =100gr== 30, 76gr protein diyor,
Bu çiğ tavuk mu pişmiş değer mi?
3) Makarna, pirinç ve bulgur bu 3 ü için yine pişmeden mi tartayım piştikten sonra mı?
Size zahmet bu 3 sorumu cevaplarsanız kesin emin olan birisi sevinirim bu yolda ömür boyu doğal beslenerek spor yapmak istiyorum herşeyi doğru öğrenmek lazım ki yanlış yapmayayım şuan işsiz bir mühendisim vaktim çok malesef

Şimdiden teşekkürler
Protein için kas yapımında kütlenizin 1.8-2.2katı kadar alın diyor buna uymaya çalışııyorum