Şekersiz Fıstık ezmesi (Calvé)

migrosda etinin buna benzer aynı degerlerde olanı var ben ondan alıyorum aralarında bence fazla tat olarakda deger olarakda bi farkı yok 4.50 TL fiyat cok iyi :D
 
Onu aldınmı sonu gelmiyor 1 kasık 2 3 yardıryrm en iyi kendısını yemek daha sağlıklı


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
Arkadaşlar hiç öyle hazırlarla uğraşıp şekerdi, trans yağ idi bunlarla kafanızı yormayın. 250gr yer fıstığı 100 gr ceviz ve fındık alın. Yağsız tavada biraz kavurun (7-8 dakika civarı) ve sıcak haliyle mutfak robotunda parçalamaya başlayın 4-5 dakika sonra macunumsu bir kıvam alacak o esnada içine ağız tadınıza göre 2-5 yemek kaşığı bal yada pekmez ekleyin. Krema kıvamında isterseniz bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyabilirsiniz, biraz aromalı olsun derseniz vanilya, hindistan cevizi ekleyebilirsiniz. Sonuç olarak içinde ne olduğunu bildiğiniz, işlenmiş şeker bulunmayan sağlıklı bir ezmeniz olur. Ayrıca yer fıstığından dolayı omega 6, fındık ve ceviz ile de omega 3 ihtiyacınızı karşılamış olursunuz. İsteğinize göre içine badem de ekleyebilirsiniz. Hazırlara göre biraz daha pahalı olacak sanırım ama çok daha sağlıklı olduğu kesin.
 
Şeker siz olsa ne olacak ki ,faydalıda olsa 100 gram yiyip 50 gram yağ almayı göze alan varsa yesin, onun yerine içinde şeker olanı yarı fiyatına almak daha mantıklı zaten çok az tüketiyoruz gün içinde.
 
fıstık ezmesinin 100 gramını önüne koyup kim yer ki onun 1 porsiyonu 15 gr zaten aldığın yağ da kuruyemişden gelen yağ yağlara neden bu kadar düşman bazıları anlamıyorum.
 
Valla yanlış anlaşılma olmasın elbetteki kuruyemişlerin yağları faydalı fakat belli bir miktarı aşmamak gerek, bir porsyonda 30 gram protein alabiliyoruz ama 30 gr yağ genelde faydalıda olsa almamaya gayret gösteriyoruz bahsettiğim buydu.
 
arkadaşlar bunları almayın gerek yok, gidin fıstık alın, onu blender'a koyun karıştırsın o birkaç dakıka sonra bıldıgınız fıstık ezmesı oluyor katı karamel gıbı, ıcıne bırsey koymayın oyle kasıklayın.
 
arkadaşlar bunları almayın gerek yok, gidin fıstık alın, onu blender'a koyun karıştırsın o birkaç dakıka sonra bıldıgınız fıstık ezmesı oluyor katı karamel gıbı, ıcıne bırsey koymayın oyle kasıklayın.

Kesinlikle katiliyorum. Zira bu bahsi gecen urunun icinde saglikli yag filan yok yanlis yonlendirilmesin kimse. Icindeki Hidrojenize yag, yani bildigimiz adiyla Trans Yag`a donusuyor. Urun sekersiz diye tuketiyorsaniz bunu da unutmayiniz.
 
Yorumlarin aksine makro bazinda piyasadaki muadillerinin bir tik ustunde. Tadi da gayet yerinde. Guncel kurlarla 35+ fiyat idi yanilmiyorsam.
 
yarım kilo yer fıstığı aldım fırında bi 10 dakika kavurdum. daha sonra blender dan geçirdim bi 5-6 dakika daha sonra kavanoza koyup 2 kaşık zeytinyağı ekleyip karıştırdım. mis gibi ha derseniz çok tatsız makrolarınıza göre içine pekmez veya bal katabilirsiniz

fiyat olarak daha ucuza gelmiyor ama en azından bildiğiniz şey
 
Arkadaşlar hiç öyle hazırlarla uğraşıp şekerdi, trans yağ idi bunlarla kafanızı yormayın. 250gr yer fıstığı 100 gr ceviz ve fındık alın. Yağsız tavada biraz kavurun (7-8 dakika civarı) ve sıcak haliyle mutfak robotunda parçalamaya başlayın 4-5 dakika sonra macunumsu bir kıvam alacak o esnada içine ağız tadınıza göre 2-5 yemek kaşığı bal yada pekmez ekleyin. Krema kıvamında isterseniz bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyabilirsiniz, biraz aromalı olsun derseniz vanilya, hindistan cevizi ekleyebilirsiniz. Sonuç olarak içinde ne olduğunu bildiğiniz, işlenmiş şeker bulunmayan sağlıklı bir ezmeniz olur. Ayrıca yer fıstığından dolayı omega 6, fındık ve ceviz ile de omega 3 ihtiyacınızı karşılamış olursunuz. İsteğinize göre içine badem de ekleyebilirsiniz. Hazırlara göre biraz daha pahalı olacak sanırım ama çok daha sağlıklı olduğu kesin.
en güzel öneri bu sanırım :)
 
Back
Yukarı