PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : tek elle şınav cekmek

zemo
28.02.07, 17:57
arkadaslar deneyeniniz varmı bilmiyorum ama inanılmaz zor bir hareket.ben body calısmadan önce 10 tane sınav cekiyorum.ısınmak için.kendimi zorladığımda durmadan 25 tane cekebiliyorum ancak tek elle bir tane bile cekemiyorum.cok dengesiz bir hareket ve cok zor.konu ile ilgili görüsleriniz neler?tek elle sınav cekebiliyormusunuz?

sohbetseli
28.02.07, 20:16
Tek elle tabi çok daha zor. El ortada ve bacaklar açık olarak yapıyosun dimi?? Her tekrarda el değişebilirsin. Snav çeşitleride cok. Bi ara el atacam o konulara zaten. Normal bikaç tekrar hızlı sonra bikaç tekrar yavaş çek mesela buda acayip bitiriyo göğüsü :)

spidey
28.02.07, 21:40
ben tek elle şınav çekmenin kalbi çok zorladığını duymuştum, ama ne derece doğrudur bilemem.

CENTAUR
01.03.07, 13:57
ben tek elle şınav çekmenin kalbi çok zorladığını duymuştum, ama ne derece doğrudur bilemem.

Nefes kontrolünü iyi yapmak lazım o zaman, body e başlamadan önce bunları bilmiyorduk şınav çekerken barfiks çekerken mekik çekerken rasgele nefes alıyorduk ama artık nefes alıp verme yönteminin kalp ritmi için olsun oksijen ihtiyacı olsun ne kadar gerekli olduğunu biliyoruz :) .

Beatboxer
01.03.07, 17:30
Ben denedim...Vücudun bacaklar dışında bütün ağırlığı tek kolda birikio...Bitane aşağıya iniosun ama yukarı çıkamıosun tekrar...yani en azından benim için böyle oldu...

Onun yerine çift eli , ortada , üstüste koyarak ve bacaklar bitişik yapılan şınav var...O gerçekten çok zorlayıcı...Fakat alışınca tekrar sayısı yükselebilio...bknz: ben : 10 tekrara kadar çıkabildim...
Ama gerçekten çok zorlayıcı :shock:

Bu arada nefes ve kalp atışı konusunda bişey diyemicem...Açıkçası beni etkilemedi tek elle ya da iki eli üst üste koyarak yapılan şınav...

zemo
01.03.07, 19:25
sınav cekerken elleri cırpıp tekrar sınav hareketine geciliyor..bunun cok büyük bir getirisi varmı sizce?birde denediniz mi bilmiyorum.bir baska sınav cekme yöntemide elleriyumruk seklinde sınav cekmek.tabi eldiven takmak kosulu ile.normal sınava göre biraz daha zorlayıcı oluyor.

boxer
01.03.07, 21:10
Şinav çekmeye ilk başladığımda 20 tane felan yapıyordum en fazla sonradan 30-40 derken 90 kadar çıktım nizami ondan sonra şinav çekmeye üşenir oldum uzun sürüyo 90 şinav dedim tek elle çekersem o kadar sıkıcı olmaz tek elle 15-20 felan yapmıştım en fazla sonradan bi abi vardı o yapma dedi tek elle sakatlanma tehlikesi yüksek dedi bu hareketin dediği de oldu zaten kanatlarıma ve göğüslere kramp felan girmeye başladı hemen bıraktım ondan sonra hiç çekmedin tek elle çok nadir yapıyorum o da gösteriş olsun diye.

SmoLa
02.03.07, 13:51
Evet tek elle şınav çekmek tabii goruntu olarak ta guzel de :p Sakatlanma riski de var eğer kolun taşıyamıyorsa çok riskli..Tek elle amuda kalkmaya benziyo bi nevi..

[Zafer]
02.03.07, 14:10
sınav cekerken elleri cırpıp tekrar sınav hareketine geciliyor..bunun cok büyük bir getirisi varmı sizce?birde denediniz mi bilmiyorum.bir baska sınav cekme yöntemide elleriyumruk seklinde sınav cekmek.tabi eldiven takmak kosulu ile.normal sınava göre biraz daha zorlayıcı oluyor.

Şınavın bir çok pozisyonu vardır.Pozisyonuna göre etkilediği kaslar ve zorluğu değişir.Yumruküstü şınav önkolları güzel çalıştırır,bilek güreşçilerinin vazgeçilmez hareketlerinden biridir yumruk üstü şınav.Tek elle şınav ise gerçekten sakat bi hareket!Ben bu sporda zaten böyle sakatlayıcı yönü fazla olan hareketlere fazla rağbet emem,ilk denememde 2 tane çektim az kaldı kaburgalarım kırılacaktı,aman d,y,m :)

Karasan
02.03.07, 14:13
Tek elle şnav çekmek bence riskli değil, yani o hareketi yapabilecek güce ve koordinasyona sahip birisi için riskli değil.
20 şnav çeken birisi bu işe merak salarsa, o takdirde tehlikleli.
Boxer gibi 90 şnava ulaşmış birisinin bence bu hareketi korkmadan yapması lazım.
Bacakları iyice açmak önemli.
Bu hareketin esas amacı, sanıldığı gibi, göğse daha fazla yük bindirmek değil.
Elbette amaçlarından birisi bu, ancak esas amaç, merkez kasları, destekleyici kasları devreye sokmak.
Bu hareket, güce olduğu kadar, hatta güçten daha fazla dengeye ihtiyaç duyulan bir hareket.
Denge kurarken, destekleyici kaslara inanılmaz iş düşüyor, omuz eklemini stabilize edebilmek için devreye giren kaslar bu hareket sayesinde çok gelişir.
Bu kasları başka türlü çalıştırmak çok zordur.
Bu konu üzerine bir yazı yazacağım daha sonra, ancak ana fikri burada tekrar edeyim.
Tek elle şnav "merkez ve destekleyici kaslar" olarak adlandırabileceğimiz, normalde çalıştırılması çok zor olan kasları çalıştırmaya yönelik, güce, denge ve koordinasyona yönelik bir harekettir.

El çırparak snav çekmek, patlamalı bir idman şeklidir, patlamalı güç oluşturmaya yönelik bir çalışma yöntemidir.
Temkinli yapılması gerekir, zira bileklerdeki sinirler çok hassastır, bileğe bir hayli yük biner.
Yumruk üzerinde şnav çekmek, bilekleri güçlendirmek için birebir harekettir, hem bileği çalıştırır, hemde yumruk üzerinde yapıldığı için, şnavın hareket mesafesini arttırarak hareketin göğsü daha fazla çalıştırmasını ve aşağıda daha fazla esnesini sağlar.

Normal şnavda ulaşılabilecek en ileri nokta, ki yapabilen görmedim.
Bir dakika içinde, nizami olarak 100 şnav çekmektir.
100 şnav çeken insanlar gördüm, ancak bunu 1 dakika içinde yapabilen insan, işte o insandan gerçek anlamda korkarım :D

sarc4stic
02.03.07, 14:48
Bruce Lee - 2 parmak ile şınav:

http://i21.photobucket.com/albums/b273/BodyForum/Two_finger_pushup_bruce_lee_1964aug.jpg

Video(ünlü one-inch yumruğu ve bir sidekick bonusu ile beraber):

http://www.maniacworld.com/bruce_lee_3.htm

Kolay gelsin :D

Karasan
02.03.07, 16:07
Dünyada şu anda yapabilen yok diyebiliyorum.
Hareketin ismi, "tek parmak zeni"
Vücudun tüm ağırlığını bir elin işaret parmağı çekecek şekilde amuda kalkılması hareketine tek parmak zeni deniyor.
Aşağıda bu hareketi bir rahibin videosu var.
Video bende şüphe uyandı, zira adamın ayağının ucu gösterilmiyor.
Belkide yukarıdan bir iple vücut ağırlığının bir bölümü yukarı çekiliyordur.
Bu video sadece sizlere bir fikir vermesi için, bu hareketi gerçekten yapabilen birisi vardı, hemde 93 yaşına kadar.
Bu adam sahtekar değilse o zaman bu da yapabilen o yüce insanlardan birisi.
6 milyarda bir yapılabilen akıl almaz bir güç gösterisi...

http://www.uglyjackass.com/media/videos/?id=one_finger_handstand

Beatboxer
02.03.07, 20:32
Bruce Lee - 2 parmak ile şınav:

http://i21.photobucket.com/albums/b273/BodyForum/Two_finger_pushup_bruce_lee_1964aug.jpg

Video(ünlü one-inch yumruğu ve bir sidekick bonusu ile beraber):

http://www.maniacworld.com/bruce_lee_3.htm

Kolay gelsin :D

MÜTHİŞ :o 8)

Küçüken ben boşuna bu adamın hayranı değilmişim :roll:

Vücudun tüm ağırlığını bir elin işaret parmağı çekecek şekilde amuda kalkılması hareketine tek parmak zeni deniyor.
Bu video sadece sizlere bir fikir vermesi için, bu hareketi gerçekten yapabilen birisi vardı, hemde 93 yaşına kadar.

Karasan bence bu düpedüz bi yanıltma...Dediğin gibi adamı ya bi iple ya da başka bişiyle tutuolar...Bi de bi hikaye uydurmuşlardır : yok işte 50 yıl önce yapıomuş da bakalım 50 yıl sonra aynı hareketi yapabilecekmiymiş.. :p Yaw adamın bileği hiç mi kasılmaz(işaret parmağınızı masanın üstüne bastırın bakalım bilek kemiği kasılcak mı?!?!) , hiç mi titremez...
Aksi takdirde bu adamın özel güçeri vardır...O da bizi aşar... :shock:

Beatboxer
02.03.07, 20:47
Bu da nizami tek el şınav..Az önce buldum youtube ta..

http://www.youtube.com/watch?v=w6RqtfbyrdE

sarc4stic
02.03.07, 20:54
2 parmakla şınav ve Karasan'ın gönderdiği tek parmak üstünde durmayı başardıktan sonra geriye tek(ve yapılması en zor hareket) kalıyor. Bu videoda hareketi yapan bir bayan, o yüzden ekstra esnekliğin bu hareketi yapmaya yardım ettiğini varsayabiliriz.

http://www.youtube.com/watch?v=AsgixJZx-S8

Hareket 0:33'te başlıyor.

Beatboxer
02.03.07, 21:39
2 parmakla şınav ve Karasan'ın gönderdiği tek parmak üstünde durmayı başardıktan sonra geriye tek(ve yapılması en zor hareket) kalıyor. Bu videoda hareketi yapan bir bayan, o yüzden ekstra esnekliğin bu hareketi yapmaya yardım ettiğini varsayabiliriz.

http://www.youtube.com/watch?v=AsgixJZx-S8

Hareket 0:33'te başlıyor.

Hmmm..güzel hareketmiş..ben bundan 4 tekrar yapabilirim ama 5.tekrarda yardım gerekebilir :D

Bence bunu yeni bi başlık olarak koyalım...ne dersiniz...belki 8-10 tekrar ve set sistemiyle yapan vardır :D

ACAYİPİNSAN
14.03.07, 14:53
arkadaşım şınav çekerken önemli olan dengeyi sağlaman dengeyi sağlarsan zaten güçlüsündür ve rahatlıkla çekebilirsin ben bu işin bilirlerindenim... :D

Mpoison
15.03.07, 02:40
KAlbi zorladığnı duymuştum aşırıya kacmak ii değil bencede

boxer
15.03.07, 15:11
Ben haftada 2 gün 4 set 45 tekrar yapıyorum hiçbir zararını görmedim.Ama şınav çekerken şuna çok dikkat edin halı üzerinde şınav çekiyorsanız halının desenlerinden faydalanarak el açıklığını orantılı bir şekilde ayarlayın ayaklarınızıda aynı şekilde tam kollarınıza göre ortalayın eğer bu şekilde yapmazsanız bir göğüsünüz ve bir kanadınız diğerine göre küçük kalabilir ama bunu anlamakta çok zor normal desensiz bir zeminde çekerseniz kollarınızı alıştığınız için düz tuttuğunuzu zannedersiniz fakat halıdan vs yararlanarak bunu düzeltebilirsiniz.

Mpoison
15.03.07, 15:48
Ben haftada 2 gün 4 set 45 tekrar yapıyorum hiçbir zararını görmedim.Ama şınav çekerken şuna çok dikkat edin halı üzerinde şınav çekiyorsanız halının desenlerinden faydalanarak el açıklığını orantılı bir şekilde ayarlayın ayaklarınızıda aynı şekilde tam kollarınıza göre ortalayın eğer bu şekilde yapmazsanız bir göğüsünüz ve bir kanadınız diğerine göre küçük kalabilir ama bunu anlamakta çok zor normal desensiz bir zeminde çekerseniz kollarınızı alıştığınız için düz tuttuğunuzu zannedersiniz fakat halıdan vs yararlanarak bunu düzeltebilirsiniz.

Aslına bakarsan kşiden kişiyede değişir bu sen belli ki bünyeyi kuvvetli hala getirmişsin ve bunda zorluk cekmiyorsun ama şınavlar tam bir nefes işidir sigara içenler ne kadar kuvvetli olursa olsun şınavda tam performans sağlayamaz bu da bunun bir örneğdir..

[Zafer]
15.03.07, 15:50

4 set ve 45 tekrar :shock: Tek elle mi yoksa normal şınav mı bu?

boxer
15.03.07, 16:13

Normal şınav tabiki.

Mpoison
15.03.07, 16:19

Normal şınav tabiki.

Arkadaşım biz tek elle şınavdan bahsediyoruz normal şınavı ben her bench press öncesi 40*3 zaten yapıyorum tek elle 4*45 diyince konumuz olan tek elden bahsediyosun sandık şaşrdık yani :)...
Normal şınav zaten dengeli kalbi yormaz

boxer
15.03.07, 16:31
Sol kolla çekerken kalbi sıkıştırıyo olabilir mi?

etsutyumurta
15.03.07, 17:49

hocam bu monklardan hersey beklenir gencliginde kungfu ustasidir bu adm muhtemelen zaten parmagida yamulmus surekli amuda kalkmakdan hll olsun diyorum ve gereksz

Mpoison
15.03.07, 18:30

hocam bu monklardan hersey beklenir gencliginde kungfu ustasidir bu adm muhtemelen zaten parmagida yamulmus surekli amuda kalkmakdan hll olsun diyorum ve gereksz

Bende arkadaşlar gibi tebrik ediyorum ama gerkesiz olduğu konsunda da hem fikirm :)

Karasan
15.03.07, 18:47

Bende arkadaşlar gibi tebrik ediyorum ama gerkesiz olduğu konsunda da hem fikirm :)

Bu hareket yüksek bir meditasyon tekniğidir, gerekli ya da gereksiz olarak adlandırmak bence cok anlamılı değil.
Zaten bu hareketi dünyada bir kişi yapabiliyor, ya da şu anda kimse yapamıyor.
Zira bu güce sahip insan dediğim gibi birkaç milyarda bir çıkar.
O güce ulaşmak gereksiz demek, bence insanın doğasındaki, en yükseğe ulaşma arzusuyla çelişiyor.
Sıradan bir insan için zaten imkansız, çok özel insanlar için imkansıza yakın, milyarda bir insan içinse belki mümkün bir olay tek parmak zeni.
İnsan ancak beyninin ancak yüzde 10'unu kullanıyor vazgeçilmez bir geyiktir, işte bu tür meditasyon hareketleri, insan beynini ve vücudunda dolaşan enerjiyi etkin olarak kullanıp, istediği alana yönlendirebildiğinde neler olabileceğinin göstergesidir.
Tabii herkes bu durumda etkilenmek zorunda değil, ama dediğim gibi olay binlerce yıllık bir kültürel birikimin küçük bir yansımasından ibaret.

[Zafer]
17.03.07, 15:34
Tek elle şınav aslında düzenli pratik yapan ve nizami +50 şınav çeken birisi için zamanla o kadar zor bi hareket değil.Arasıra aklıma geldikçe deniyorum,dün gece nizami 3 tekrar çıkarabildim :D Eskiden 70 nizami şınav yapabilirken şimdi denedim 40 ı geçemedim,bunda kg nin de etkisi büyük.Ağırlaştıkça normal şınav ve tek elle şınav da haliyle zorlaşacaktır.Eski zayıf halim olsa çok daha iyi yapabileceğime eminim..

Mpoison
17.03.07, 18:49
Tek elle şınav aslında düzenli pratik yapan ve nizami +50 şınav çeken birisi için zamanla o kadar zor bi hareket değil.Arasıra aklıma geldikçe deniyorum,dün gece nizami 3 tekrar çıkarabildim :D Eskiden 70 nizami şınav yapabilirken şimdi denedim 40 ı geçemedim,bunda kg nin de etkisi büyük.Ağırlaştıkça normal şınav ve tek elle şınav da haliyle zorlaşacaktır.Eski zayıf halim olsa çok daha iyi yapabileceğime eminim..

Kesinlikle haklısn yaz başı 70 kg olmamdan dolayı olsagerek 80 e kadar geldiğimi biliyorum şu an 78 oldum ama şimdi 45-50 lerde tıkanıyorum gerçeği kolum kırıldı kasımda ama yinede kilo etksi büyük..

iceboys
21.03.07, 14:14
çift elle nizami şekilde günde 600 tane çekiyom max:115
tek elle 4 tane

[Zafer]
21.03.07, 14:22
tek elle 4 tane

Maşallah,tam bi şınav canavarısın desene :) 600 şınav :? :?:

boxer
21.03.07, 16:25
tek elle 4 tane
Kaç kilosun iceboy.

iceboys
21.03.07, 17:48
69 kg 174 boy

Ferdikopat
06.10.07, 14:53
Ben tek elimle 3-4 şınav anca çekebiliyorum ama 2 elle bir kerede 30 şınav çekiyorum

aneximandros
08.01.08, 00:56
Sinav alisma isi biraz galiba. Ben ilk yaptigimda 10x3 yapip yerimden kalkamadigimi hatirliyorum :). Simdi isinmak icin kullaniyoruz bunlari. Bir sette 75 e kadar cikmistim, daha da zorlamadim.

KD
08.01.08, 01:34
bende cift elle 45-50 cekiyorum
tek elle cok zor arka kolun cok saglam olmasi lazim
sonucta cift el yapinca denge problemi olmuyo hem sirtdan kanatlardan kendini kaldirirken guc aliyosun ama tek el olunca sirf arka kola biniyor

enes1990
04.06.08, 10:59
tek elle çekmek çok zor oluyo ben bikere yapıyım dedim hepsi tek elime yüklendi ya günde kaç tane çekerseniz ayda ne kadar gelişirsiniz

Ferhat AYDIN
04.06.08, 11:26
günde kaç tane çekerseniz ayda ne kadar gelişirsiniz

3x10 ile başlarsın. Kısa bir süre içerisinde sana pek bir etki yapmadığını farkedeceksin. O zaman bunu 3x12 yap. Geliştiğini hissettikçe çektiğin şınav sayısını arttır.
Ne kadar geliştiğini dene ve gör... : )

enderxxxx
08.06.08, 12:23
çift elle 70 sınav nizamı tek elle 15 yapıyorum

sniper
10.06.08, 01:16
Çİft el en son 80 e vurmuştum tek el 30 çekmiştm geçenklerde denedim tek el 25 e düştüm.

zatzot
03.07.08, 16:34
Eskiden 65 kilo filandım . Bir seferde 100 kadar yapabilirdim çift elle . Artarda da 2 kere yapardım . Bu 3 sene önce filandı .

Şimdilerde 72 kilo filanım . Çift elle yapıyorum , 40 ı zarzor geçiyorum . Ama sinirlendim , kendimi çok zorluyorum . Her an çekiyorum . Kolarım yanıyor .

Bu el olayını anlatır mısınız ? Ben omuz hizasında yapıyorum .

Bir de yanması zararlı mı ? Nefesş ayarlayabiliryorum da , kollarım yanıyor , bırakıyorum , sonra yine devam . Göğsümde bir ağrı var hafif ama devam edeceğim yine . Yumruk da güzel oluyor ....

zatzot
03.07.08, 17:00
Bir de bir tarafın daha küçük olması filan nedir ? Ben baktım da , sağ taraf biraz daha büyük gibi . Öyle birşey olabilir mi ? Düzeltilir mi ?

zatzot
03.07.08, 17:03
Sağ tarafını sıkınca da öbür tarafa göre ağrıyor fazla .

bOdYkiNg
03.07.08, 21:07
abim tek eliyle 25 şınav çekebiliyo. günde 40 tane efes bira kasası kaldırıp indirin sizde 25 şınav çekersiniz tek el rahatlıkla :D

_ds_forever
29.07.08, 02:52
bende tek el ıkı parmak uzerınde bes tane sınav cekıyorum 24 yasındayım dort sene boyunca ıkı senesı parmak uzerınde denge kurma cabasıyla dıger ıkı senede denge kurduktan sonra tum vucudunun yukunu parmaklarda degılde tum vucuda yaymakla gectı:)
tabı hemen denemeye calısmayın bıyerınız ıncıne bılır cıdden zamanla oluyorr parmaklar uzerınde sınav cekmeyle baslayın benımkısı sadece bruce lee ye olan bır hayranlık sonucu oldu basardımda bana faydaları cok oldu
ne yönde dersenız 65 kıloyum ıddaya gırdıklerım hep yapamaz dedıler
fızıme bakıp:D sonunda kazanan ben oldum tabıkı azım ve calısma sonucu her sey cıdden her kezde yapabılır bence

TheArmy
29.07.08, 14:05
zat zot kardeşim kollarının yanması güzel bişi zira bu geliştiğinin bir göstergesidir.

DoomBell
10.08.08, 14:33
Vin Diesel in The Pacifier filminde tek elle şınav çektiği bir sahne vardı. Bacakları yerden biraz yüksekte bir sehpaya koyarak çekiyor.
Aşağıdaki linkte 33. saniyede başlıyor.
http://www.youtube.com/watch?v=eZdEP8T3Fyk&feature=related

Bir kere okulun halı sahasında gaza gelip 15 tane çekmiştim ama sanırım nizami değildi, ağırlığı sağ kol ve sağ bacağıma verdim, sol kolumu sol bacağımın üzerine koydum ve bu bacağı destek için kullandım. Yine de okulda kimsenin yapamadığı bişeydi :)
Beni asıl üzen üzerime 40 kg arkadaşım otururken 8 tane şınav çekmem oldu. Son tekrarda doğrulurken zorlandım ve 2 ay her oturduğumda kaburga ağrısı çektim bir daha da gaza gelmedim :(

rockybalboa7
14.08.08, 01:54
bende deniyim dedim geçen gün 3 tane çekebildim ancak

zatzot
24.08.08, 19:16
zat zot kardeşim kollarının yanması güzel bişi zira bu geliştiğinin bir göstergesidir.

Güzel de , yanınca bırakmak zorunda kalıyorum bazen . Devam ettirip , zroluyorum , pek birşey olmuyor ama nefes yetmiyor .

MrRecon
25.08.08, 01:17
Arkadaslar saka maka cok zor bişe ama denemiştim 2 tane gerçekten cektim 3.süne giderken cok tehlikeye attım kendimi burnumu kanattım :D profesyonel olmadan asla denemeyin....

zatzot
25.08.08, 01:30
Arkadaslar saka maka cok zor bişe ama denemiştim 2 tane gerçekten cektim 3.süne giderken cok tehlikeye attım kendimi burnumu kanattım :D profesyonel olmadan asla denemeyin....

Burnunu nasıl yaptın , anlamadım . Yere filan vurma herhalde . Yoksa çok kötü bir durum .

ceyo
06.09.08, 22:15
ilk vücüt calismama sinavla basladim ne pazum ne arka kolum vardi ilk 2 haftalik sürecte günde bir saat boyunca 100 120 arasi sinav cekiyordum sonra 5kg lik dumbellarla 1ay kendime program yapmistim iice kuvvet kazandim zamanla yarismaya basladim sinavda 6dk icinde 25 tekrarle 8 set yapabiliyorum vücüt maximum düzeyde sisiyo bence manken gibi vücüt istiyosaniz sinav mekik barfix üclüsü gerisi hikaye zaman aliyo yorucu oldugu icin bizde agirlik dünyasina girdik dünyalari kaldiriyoruz

bidu
06.09.08, 22:42
Barfiks şınava göre çok daha zor bir hareket, sadece şınav mekik ve barfiks yapan bir kişi de kanatlar göğüslere göre daha fazla gelişip, orantısız bir görüntü oluşur diye düşünüyorum.

zatzot
07.09.08, 00:58
Şınav zor iş . Açıyı iyi ayarlamak lazım . Eskiden kollarımı yaklaştıramazdım , şimdi iyice dik yapabiliyorum . Bir de ben çekerken kollarımı yoruyorum , göğsümü filan kullanmıyorum kalkma eğilme için . Garip

sovereign
07.09.08, 01:40
2 tekrardan sonra finito.çok zor haraket

mjohn
07.09.08, 06:08
ben sürekli olarak her antrenman tek el,5parmak ve yumruk şınav çekiyorum ve gayet basit bir olay.boksta çalışma hareketleri barfiks şınav ve mekiğe dayalı çünkü.ben vücut çalışmadım yeni başlıycam merak ettiğim kas kütlesi büyüyünce bu hareketler zorlaşıyomu ki?

sovereign
07.09.08, 06:36
kas kütlesi büyünce daha kolaylaşır.
dahada güçleniyorsun.tabi kilo'da oluyor fakat güçleniyorsun önemli olan o.

zatzot
08.09.08, 23:39
Önemli olan kol gücü ve nefes kontrolü bana göre . Boy uzunsa daha iyi olur . Kilo pek önemli değil gibi .

Siz yere eğilirken (çift eli diyorum) göğsünüz yere sıfır oluyor mu ya da beliniz ? Benim paralel olamıyor pek .

Bench Press
11.12.08, 05:00
2 parmakla şınav 'No Retreat No Surrender' adlı filmde de vardı.(Bruce Lee hayranı bir gencin karate okulundakiler tarafından aşağılandıktan sonra Bruce Lee'nin mezarına koşup yardım istediği film.Bruce Lee'nin hayaleti çocuğu kırmayıp ders vermeye geliyordu tabi.Çok güzel filmdi valla).Ancak İMDB'de bir yorumda çocuğun o şınavı beline bağlı bir ip yardımıyla yaptığı söyleniyordu.Herkes yapamaz tabi. :)

FasT
14.03.09, 05:21
ben sürekli olarak her antrenman tek el,5parmak ve yumruk şınav çekiyorum ve gayet basit bir olay.boksta çalışma hareketleri barfiks şınav ve mekiğe dayalı çünkü.ben vücut çalışmadım yeni başlıycam merak ettiğim kas kütlesi büyüyünce bu hareketler zorlaşıyomu ki?
Hafif ağırlıklarla ısınma yaptıktan sonra insanın kolları tüy gibi oluyor. Kasın koluna verdiği ağırlığı da düşünürsek çok iyi..

Arkadaşlar şınav vücudun ağırlığının %60 ını
Barfiks ise %100ünü kaldırıyormuş.
Benim kilom 57 ama arka kolum iyi tek elle 12 13e kadar çıkmıştım 4-5gün denememle çift el çekmek çok zaman aldığı için üşeniyorum :)

scr4m
28.03.09, 17:36
İnanın kilo arttıkça şınav ve barfiks çekme sayısı çok fazla düşüyor eger bunu görmek

istyorsanız sırtınıza 10-15 kiloluk bir agırlık koyun ve şınav çekin üstünüzde agırlık yokken

çektiginizin yarısını bile çok zor çekebileceksinizdir muhtemelen barfiks de kilo daha fazla

etkiliyor ben lise 1 de yaklaşık 10 nizami barfiks çekiyordum 75 kiloydum o zaman bb ile pek

aramda yoktu şimdi lise 3 teyim 90 kiloyum ve 6-7 civarı çekebiliyorum o kadar antremandan

sonra...

FasT
28.03.09, 18:53
İnanın kilo arttıkça şınav ve barfiks çekme sayısı çok fazla düşüyor eger bunu görmek

istyorsanız sırtınıza 10-15 kiloluk bir agırlık koyun ve şınav çekin üstünüzde agırlık yokken

çektiginizin yarısını bile çok zor çekebileceksinizdir muhtemelen barfiks de kilo daha fazla

etkiliyor ben lise 1 de yaklaşık 10 nizami barfiks çekiyordum 75 kiloydum o zaman bb ile pek

aramda yoktu şimdi lise 3 teyim 90 kiloyum ve 6-7 civarı çekebiliyorum o kadar antremandan

sonra...
Verdiğiniz örnek bence uygun değil. 15 kiloluk bir dumbel üste koymayla 15 kilo almak aynı şey değil. Kilo arttıkça güç te artar... Ve aldığınız kilo vücuda dağılır

Klitschko
31.03.09, 12:34
Buradada elleri ortada birleştirerek şınav yazıyodu nerde yazıyo bulamadım dün denedim ellerimi ortada birleştirdim bacaklar birleşik nizamı 24 tane cektim 25 cıkmadı ii mi sizce? boy 1.81 kilo 54 .

mix
11.04.09, 21:13
tek elle 12 tane
tek el 3 parmak ile 4 tane
;)

Savaşcı
05.05.09, 16:17
arkadaslar deneyeniniz varmı bilmiyorum ama inanılmaz zor bir hareket.ben body calısmadan önce 10 tane sınav cekiyorum.ısınmak için.kendimi zorladığımda durmadan 25 tane cekebiliyorum ancak tek elle bir tane bile cekemiyorum.cok dengesiz bir hareket ve cok zor.konu ile ilgili görüsleriniz neler?tek elle sınav cekebiliyormusunuz?

ben 30 şınav çekerken tek elle 5 tane çekiyordum şimdi 45 den fazla çekiyorum. ve daha güçlüyüm tek elle çekemiyorum:D garip oldu baya. ama daha zor şınav çeşitleride var...

Klitschko
06.05.09, 10:41
tek elle 12 tane
tek el 3 parmak ile 4 tane
;)
Videonuz var mı acaba? Bunlar gerçekten iyi rakamlar.

Savaşcı
06.05.09, 11:03
Videonuz var mı acaba? Bunlar gerçekten iyi rakamlar.
imkansız bir şey değil ki bu.
youtube de birsürü video var dev gibi adam tek el iki parmak üstünde çekiyor

semıh
02.06.09, 00:51
benim güreşcı bir yakın arkadasım var yası henuz 15, tek elle 30 tane acık ayak cekmeyı basarıyor gercekten cok zahmetli bir hareket

FleXoR
02.06.09, 15:30
benim güreşcı bir yakın arkadasım var yası henuz 15, tek elle 30 tane acık ayak cekmeyı basarıyor gercekten cok zahmetli bir hareket
Kas koordinasyonu iyi olan herkes çeker

Ahmets
02.06.09, 20:08
cogu amele çeker beyler abartmayın

Baris Aga
18.06.09, 02:55
ben 50 sıanvı geçemem ama tek el sıanvda raat sağ sol 15 yapıorum sonra bı duruorum 12 yapıorum ve son setide 10 yaparak bıtırıorum gogusu normal sıanva göre çok daa fazla zorluo ona amınım ama galıba bu omzuda zorluo çunku omuz kaslarımda kasılıo bayaa

lacolombe
18.07.09, 02:34
tek elle gerekli idmanla herkes şinav ceker.Bileklerin üzerinde kaç çekiyorsunuz o önemli bilekler tam yatık dşkkat edin,Korede böle çekiyorlar.

Leqend
08.08.09, 18:39
arkadaşlar işte şınav çekme konusunda bi uzman ben ekledim siz görün diye :)

http://www.vidivodo.com/297748/super-sinav-videosu

cakmak01
12.03.10, 16:47
http://www.youtube.com/watch?v=jogfX6Yl_OE

bende ıkı parmak tek el 3 4 tane cekıyorum sınav ama 2 sene ugrastım buda vıdeoda pek bellı degıl ama gercekten cekıyorum ısınmadan cekmıstı arkadas zorlandım biraz tel camerasıyla hehe vıdeoyu nasıl eklıcem görunuyormu acaba