Orijinalini görmek için tıklayınız : Sokak Dövüşünde Kimler Avantajlı
Hergün sokakta bir olay oluyor. ve her zaman olmasa bile bizim başımızada gelebilio sokak dövüşünde hangi spor yada sanat sokak dövüşlerinde rakibi yada rakipleri daha rahat nakavt ettirebilir. anket şeklinde herkes yorumunu yazarsa sevinirim benim fikrim boksörlerden yana sonuçta yumruk çok önemli ve en hızlı vuranlarda boksörler
boks
kickboks
karate
aikido
hapkido
tekwando
wing tsun
diğerleri
Hiç birisi malesef..Sokak dövüşü çok farklı birşey.Bunun canlı örneği Kimbo Slice'dir..Kendisi para üzerine sokakta dövüşen birisiydi sonra UFC kafes dövüşüne geçti 15 saniyede K.O oldu..bahsedilen teknikler den öte UFC'nin tekniklerine sahip olan birisi hepsinden avantajlı.Türkiye'de var mı bilmiyorum :)
cuscoya katılıyorum ancak madem ki seçenekler arasında hiç biri diye bi şık yok o zaman bence k box derim çünkü diğerlerinin idmanlarında boşluğa vurursun kimseden sana vurmaz ama k boxda hiç bişi yapmazsan lapa tutarsın partnerin lapaya vurur ve bu da canını müthiş yakar dolayısıyla darbeye karşı dayanıklılığın artar ayrıca öğreneceiğin en basit yumruk ve tekme güçlendirirsen sokakta ki birine vurman dahilinde en azından kaçmak için sana müthiş zaman kazandırır
ben size avantajlı olanı yazayım..Bas RUTTEN streetfighting serisini izlemelisiniz..Bas RUTTEN eski bir mma, pancrase,UFC dövüşçüsü..
http://www.youtube.com/watch?v=rQVaTEPOsTA
http://www.youtube.com/watch?v=LVqCgBEei0o (11e kadar serisi var sanırım..)
http://www.youtube.com/watch?v=mNXRInrSSVU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=_KNspKXxhkw
ve serisi..izleyin..
tarzına ve anlatımına hayran olacaksınız..
dengidi dengidi deng , yada bang bang bang :)
karşıdaki rakip tek kişi olursa ufc iş yapabilir haklısınız ama diyelim 3 -4 kişi var bunları en kısa sürede nakavt etmek için en sert vuruşlar yapan benim bildiğim kick boxla box var ufc çok yönlü ama genelde sokak kavgaları cok kısa sürüyo ve bu zamanı en iyi değerlendirmek gerekio sonuçta 3 -4 kişiye karşı isen kavgayı ne kadar uzatırsan sen zararlı çıkarsın işi en kısa zamanda bitirmek lasım işin her şartlarını düşünmek lazım
en avantajlılar 100 metreciler. olay yerinden hemen kaçabilirler.
Ahmets (http://www.bodyforumtr.com/vbforum/member.php?u=21273) videoları izlemedin galiba..ufc teknikleri uyguluyor demedim ki ;)
resmen barda bir kavga çıksa yada biri lafla sataşsa neler yapabilirsiniz..önce dayak yemekten kurtulma sonra da dayak atma teknikleri...
Kavga en son çaredir.olay konuşularak halledilecekse kesinlikle önce öyle yapılmalıdır.Mümin müminin kardeşidir. Haklı yere kavga etmek durumunda kalınırsa kolları hantal şişme bebek gibi vücut yapanlar dezavantajlıdır.onlar yumruklarını havaya kaldırana kadar karşı taraf 2-3 tane yumruk atabilir bize.sokak kavgasında 2.önemli olan da iyi boks ve güreş tekniklerini bilmek ve yüksek oranda kondüsyon,yumruk ve tekme atarken nefes verme ve alışları hızlıca doğru şekilde yapabilmek
fullcontac tek geçerim listede yok ama herşey serbeesttir kafesde bilen şanslıdır zaten.
karşındaki tek kişi ama sana bıçak çekti bu durumda ne yapmak gerekiyor
diez hepsini izledim saol ama pek bişey anlayamadım açıkçası ingilzcem pek yoktur tabi hareketlerden dolayı çıkardım ne yapmak istediğini fakat dediklerini anlamadım. ufc dövüşlerinden bazılarını izledimde içim cız etti yani çok sakat vuruyolar birbirlerine acıdım valla adamlara
yiğitcanharmancı
15.03.09, 22:30
En etkilisi wing tsundur. Zincir yumruğa geçtiğinizde karşıdakinin şuuru kapanıyor zaten. Bir de üzerine kolunu kırarsanız bitmiştir:)
Bence en sağlam olanı hızlı ve tok bir yumruktur buda boksta mevcuttur. Yani daha doğrusu seri ve rakibi doyurucu yumruklarla 6 ve 8 kişiyi iyi bir kondsyonla indirebilirsiniz.Belkide kolbastı yapmak en iyisi olucak
açıkçası bildiğim kadarı ile sadece savunma teknikleri içirdiği için pek dahil etmedim ama aikido'cu ya yaklaşabilen görmedim ben..youtube dan izleyebilirsiniz..
kickboks vs aikido
karate vs aikido
wing tzun vs aikido vs...... uzatılabilir..hiçbiri aikidocuya fiske bile vuramadı..
hatta bıçak ya da diğer silahlara karşı çok iyi savunma yöntemleri var..
salon sporu diyebilirsiniz ama sokakta çekilen örnek videoları gördüğünüzde farklı düşüneceksiniz ki ben farklı düşünüyorum artık..
hatta 10 yaşında bir yiğenim var savunma sporu arıyorlardı çocuğu yazdıracak, aikidoya başlaması için ikna etmiştim ailesini..hem amaç sadece savunma hem sağlam bir felsefesi var hem de çok efor sarfedilen ikinci bir spor bodyciyi bozar..ayrıca sokakta da işe yarıyor ;)
http://www.youtube.com/watch?v=fN7yn0XOSMQ
sokak dövüşü yürek işidir...yüreği olan indirir,korkan kaybeder...
Aikido güzel ancak öğrenmek yıllar alıyor. Ayrıca aikido, wing tsun gibi sporlar genellikle güçsüz kişilerin kendilerinden daha güçlü kişileri nasıl yenebileceği üzerine kurulmuş. Ancak body yapan birisi zaten güçlüdür :) İhtiyacı olan karşısındakine nasıl saldırması gerektiğini bilmektir bence. Bu sebeble boksa verdim oyumu. Ancak kickboks da fena değil.
hangisi iyi uygularsa o ama tekvando bide aikido bence çok etkili değil..bence sokakta genelde kavgalar maksimum 2 dakika sürüyor fazla kondüsyona ihtiyaç yok o yüzden güçlü olan kimse o kazanır.. birde bazı arkadaşlar öyle söylüyor ki sanki boksör sokak kavgasında başarılı olamaz neymiş boksörün belinden tutup yere atacak sanki boksör sadece yumruktan ibaret değilki fizikleride güçlü dediğim gibi normal sokaktaki insana göre tabikide o yazılanların hepsi daha avantajlı...
arkadaşlar ben kafes döğüşü izlemiştim güreşci ve birazda boksörlüğü olan işi bitiriyor
Sağlam kickboks yapan birine denk gelirseniz kaçın derim:D
Herhangi bir savunma ya da dövüş sporunu yapanlar kavgada yeterli düzeyde avantajlı olurlar yeterli düzeyde öğrendikleri sürece ama, konu hangisi en avantajlıdır ise tabiki de mma.
http://www.youtube.com/watch?v=wJhiGw06naE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=D6mMtHqXyYc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ABqD8Odaebw
rockybalboa7
17.03.09, 16:54
sokak kavgası bambaşka bir şey bana göre o andaki sinirlen yumruklar havada uçuşur ancak yinede boks derim yumruğu sağlam atarsın karşındaki yerinden kalkamaz
burakkorkmaz82
18.03.09, 00:41
jeet kune do ve self defence hoda korosu hayalara gözlere parmak sokma herşey serbest doğaçlama tiyatro gibi ben aynı zamanda jeet kundo konusunda yarı akdemik çalışmalım var temel savunma metodu rakibin hassas yerine vurup ordan tüymektir mesele hızlı vurmak ve nereye hangi vuruşu yapabileceğini bilmek vücutta temel hassas noktalar gözler hayalar şakaklar karın boşluğu kaval kemiği diz kapağı burun keniği boğaz burağa yapılna vuruşlar saldırganı etkisiz hale getirir ama timinigin çok iyi olcak internetten ingilizcesi iyi onalnar bruce lee nin jeet kune do taosu adlı hkitabını indirebilirler o kitaplardan çok şey öğrendim ayrına youtube tad askokak dövüşü teknikleri ayrrıntılı anlatılmaktadır.
Burak Korkmaz
jeet kune do hassass noktalara ani vuruş ve hemen ordan uzaklaş
Belkide hepsinden ortaya karışık yapmak iyi olur nedersiniz ...
Belkide hepsinden ortaya karışık yapmak iyi olur nedersiniz ...
Adı üstünde mixed martial arts!
geçen sene 6 ay aralıksız aikido yaptım devam etseydim şimdi kahverengi kuşaktım belki aikidodada kuşak hiç önemli değil kyu var ama derece olarak söleyim dedim:) sınavlar 3 ayda bir oluyor
abimde aikidodada amerikada 2. dan şunu sölemek istiyorum uzun yıllar yapılması gereken bişey hatta hayatınızla bütünleşiyor birakmak bile istemiyorsunuz çünkü sokakta uygulanması yıllar alır yıllar geçtikçe tekniklerde akıcılık başlar aikido tam anlamıyla 1. dan dan sonra başlar .eğer yıllarınızı bu sanata vermişseniz kim olursa olsun size dokunamaz bakın dokunamaz diyorum çünkü dans eder gibi karşınızda ki kişinin ataklarından sıyrılırsınız teknikleriniz artık refleks olmuştur . akıcılık salsaya çok benzer :)
en etkili tekniklerden biri kotegaeshidir yumruklarda bıçak saldırılarında hatta alnınıza silah dayasalar bile işe yarıyabilir :)
aikido videoları çoğu kişiye saçma geliyo teknik yapılan kişi hiç bişey yapmıyor diyolar ama gerçekten çok yanılıyorlar çünkü o kişi kendini kasar yada hareket ederse bileği yada kolu kırılır !! bu yüzden çalışmalarda son dereceye yumuşak ve kişi kendini kasmadan çalışılır eğer kişi kendini kasarsa teknik yapılan kişi acı hisseder.
ben savunma amaçlı ve eğer uzun vadede yapılcaksa kesinlikle aikido diyorum kolu bileği kaptırdınmı karşıdakinin vay halinee:D
ama BB ve aikido çok ters sporlar biri egoyu yükseltiyor biriyi egoyu yok ediyor yani tam zıtlar hocamda ikisi bir olmaz diyordu zaten çalışmalarda kas ağrılarından zorluk çekiyordum hep ,son derece esneklik gerektiren bir sanat.
gücün yada fiziksel özeliiğin hiç bir önemi yok 150 boyunda bir kızın beni 2 metre öteye uçurdugunu bilirim (boyum 180)
güreşçileri de unutmamak gerek...güreşte de teknik,çeviklik ve güç birarada..bir güreşçiye kolunuzu,bacağınızı kaptırırsanız sizi yerden yere vurur..ayrıca gerekirse yumrukta atabilir..
aikidocu kız 2 metrelik adamı uçurmuş diyor arkadaş ben iddia ediyorum uçuramaz aikido yapmakta güç ister güçsüz adamın sadece eklem hareketleriyle biryere varması mümkün değil ozaman kafes dövüşçüleri okadar ağır idmanlar yapmazlar haftada 2 gün aikido çalışşınlar tamam..önce fiziksel kapasite yükselmeli ek olarak aikido yapılmalı?
aikidocu kız 2 metrelik adamı uçurmuş diyor arkadaş ben iddia ediyorum uçuramaz aikido yapmakta güç ister güçsüz adamın sadece eklem hareketleriyle biryere varması mümkün değil ozaman kafes dövüşçüleri okadar ağır idmanlar yapmazlar haftada 2 gün aikido çalışşınlar tamam..önce fiziksel kapasite yükselmeli ek olarak aikido yapılmalı?
wing tzun, aikido gibi bazı uzak doğu savunma sporlarında güce çok fazla ihtiyacınız olmuyor..temel felsefelerinden birisi zaten karşınızdakinin gücünü ona karşı kullanmak..
Aikido, wing tsun gibi dövüş sanatlarının bence zayıf noktası karşındakinin seni yere yatırma olasılığı. Kafes dövüşlerinde dikkat ederseniz hemen altına almaya çalışıyorlar birbirlerini. Çünkü öğretilenler bu aşamadan sonra işe yaramıyor. Yani karşında formda ve atak bir kişi varsa bu tekniklerde boşuna. Güç her zaman oyunu bozar. 1.50 boyunda bir kıza alttan dal bakalım ne yapabilecek sana karşı. Yoksa elini verdikten sonra taklada attırır, amudada kaldırır :)
sokakta kavgada bodozlama dalacan , tekniğe mekniğe gerek yok diye düşünenler olabilir..
böyle düşünenler youtubedaki meşhur kavgayı izlesinler..
sollama yüzünden çıkan kavgada bodozlama dalanları döven boksör güvenlik görevlisi..
http://www.youtube.com/watch?v=tyokcLPl8wM
İşte boks farkı. Yukarıda da yazmıştım boks, kickboks gibi güce dayalı sporlar çok daha gerçekçi. Acaba o pozisyonda bir aikidocu olsa ne yapardı. Hadi bir tanesinin elini tutsa diğerleri üzerine çullanırdı kesin.
CeZa_deLgado
19.03.09, 23:36
bence 1 yıllık body alt yapısı ardında body ile birlikte 1 yıl civarı kickbox yapan insandan iyi dövüşcü olur.En azından sokakta işe yarar çünkü karşındaki adamın sana yapacağı en basit saldırı yumruk yada tekme atmak olacaktır.Yumruk ve tekme de en çok kickboxta olduğunu düşünürsek hem kendimizi savunuruz hemde karşımızdakini çok rahat indiririz gibime geliyor.Uzak doğu sporlarını oldum olası sevmem zaten hepsi sabır işi ama sokak kavgası anlık olacağından çok bir işe yarayacağını düşünmüyorum.
salvadore_xp
20.03.09, 01:43
BB'nin kavga başlamadan önce ve sonda kesinlikle yıldırıcı etkisi olacaktır. Ve dövüş birbirine sarılıp, bel kırma ya da fırlatmaya geldiyse BB'ci kanat kaslarıyla adamı olduğu tarafa uçurabiliyor; hatta bicepsleriyle adamı koltuk altına alırsa boğabilir bile. Yani kavganın seyri güreşe kaydıkça BB'nin kilo ve güç avantajı devreye girer. Kavganın başında vücudunuz yıldırıcı etki yapacağı için karşınızdaki kişi çok dikkatli olacaktır; sizi küçümsemesi daha iyi olurdu. Ama bu durum kavganın fiziksel dövüşe dönüşme ihtimalini azaltacaktır. En iyisi de belayı def etmek diyorsanız bicepslerini ve gögüslerini adamın üzerine doğru şişirin :)
Ayrıca 100 kiloluk 1.85 boyunda bir bb'ci sağlam bir yumruk atsa karşısındakinin boynunu kırabilir gibi geliyor bana. Yani karşınızdaki adamın herhangi bir dövüş sporuyla ilgisi yoksa dışarda salla pati dövüşen tipler bizim için dişimizin kovuğudur. En korktuğum da aşırı süratli insanlardır. Lise'de bunun benzeri yaşadım. İnanın bir tane vurabilsem ayaklarını yerden kesebileceğim halde bir tane sağlam vuramadım. Nefes nefese kaldım; artık kısa sürede o kadar efor sarfetmiştim ki kalp krizi geçiriyorum sandım. BB yapıyorsanız kondisyonunuzu da kontrollü harcamalısınız. Yani bir kickbox'cu gibi gard alıp da ayak uclarında zıplayarak kavgaya başlamamalısınız. Tek vuruşta işi bitirerek direkt sonuca gitmelisiniz. Ben bu durumda kavga eğer kaçınılmazsa karşı tarafın ummadığı anda çeneye tim tripceps ve omuzun hatta mümkünse belden de dönerek bir tane vurmanızı tavsiye ederim. Gerçek bir bb 'ciyseniz yumruğun rüzgarı da adamı yere serecektir. Hele vuruş isabetliyse kavganız başlamadan bitmiş demektir. İşte işin çirketliği de burada başlıyor. Profesyonel ve belirli kurallar çerçevesinde yapılan bir dövüş olmadığı için her türlü materyal kullananlar çıkabilir ya da indirdiğiniz kişinin tanıdıkları da sizin kasığınıza bıçağı kökleyebilir. Ben genellikle trafikte çok geriliyorum ve sanırım %90 kavgalarım araç içindeyken olacak. Yaşadığım ilin insanları da çok tez canlı. Hemen arabadan inmeye hazırlar. e.. haliyle adam arabadan inince ben de araba oturmayı kendime yediremiyorum. Bu erdem'i gösterdiğim zaman unumu elemiş ve eleğimi asmış kabul edeceğim kendimi. Yalnız kalabalık dövüşlerine katılmamalı ve kavgada yere düşmemeliyiz. ÖZellikle sokak dövüşünden bahsediyorsak kalabalıkta linç olabilir, yere düştüğümüzde de suratıma gelen tekmeleri sayıyor olabiliriz.
BB'nin de görüldüğü gibi avantajları var. Ve sporla ilgisiz olan herkese göre kondisyonumuz daha iyi durumda. BB'den sonra Boks'u seçerdim sanırım. O da maharetlerin sokaklara rahatlıkla kanalize edilebileceği bir spor. Kickbox'da tekme biraz riskli geliyor bana. Eğer boşa sallarsanız kendini toparlamanız zaman alablir ve bacaklarımı da hiç iyi kullanamam ben.
Velhasıl:
BB deyip geçme tanı; kullanabildikten sonra kasları, haşat edebilirsin adamları...
aikido için şu videolara bakmanızı tavsiye ediyorum
http://www.youtube.com/watch?v=d8mZo3Qn4ww
http://www.youtube.com/watch?v=WEFAgmMavmI
http://www.youtube.com/watch?v=iKazhSroBqE
örnekler çoğaltılabilir..
Bizim okulda havalı bi aikidocu vardı bu bnim boksör olduğumu öğrenmişti işte hep bana bulaşıyolardı kavga istiolardı bende kavga etmek istemiodum hem okul hem lisans bakımından.Neyse işte bunlar cıkısta bni bigün sıkıstırdılar kickbokscu arkadaşıyla laf falan attılar ben hızlı hızlı yürüdüm cünkü patlarsam kötü olabilir işte arkadan geldi kickbokscu olan tekme attı bnde sinirlendim çantayı attım yere bi tekme daha salladı göğsüme tuttum tekmeyi bi sağ direk attım düşmedi sağ kroşe ile patladım dahada kalkmadı yerden zaten aikidocu geldi işte yumruk salladı eskiv ile kactım alttan buruna doğru aparkatla patladım oda yattı sonra ayırdılar zaten.Bi dahada bulaşmadılar geldiler elimi sıktılar.Zorunlu olmadığınız sürece kavga etmeyin ama gerektiği zaman eliniz armut toplamasın..thums:
Bizim okulda havalı bi aikidocu vardı bu bnim boksör olduğumu öğrenmişti işte hep bana bulaşıyolardı kavga istiolardı bende kavga etmek istemiodum hem okul hem lisans bakımından.Neyse işte bunlar cıkısta bni bigün sıkıstırdılar kickbokscu arkadaşıyla laf falan attılar ben hızlı hızlı yürüdüm cünkü patlarsam kötü olabilir işte arkadan geldi kickbokscu olan tekme attı bnde sinirlendim çantayı attım yere bi tekme daha salladı göğsüme tuttum tekmeyi bi sağ direk attım düşmedi sağ kroşe ile patladım dahada kalkmadı yerden zaten aikidocu geldi işte yumruk salladı eskiv ile kactım alttan buruna doğru aparkatla patladım oda yattı sonra ayırdılar zaten.Bi dahada bulaşmadılar geldiler elimi sıktılar.Zorunlu olmadığınız sürece kavga etmeyin ama gerektiği zaman eliniz armut toplamasın..thums:
öle aikidocu olmaz aikidocu kavga başlatmaz felsefesini anlıyamamış dayak yemesi çok normal gerçek bi aikidocu kavga etmez bile.zaten ölelerine aikidocu demek bile yanlış çünkü onların aikidola alakası yok.
Ya valla bunlar 2-3 bişi öğrenince 2-3 film izleyince Bruce Lee kesiliiyolar yurdumun insanı naparsın..
Önce sağ direk sonra sağ kroşe baya ilginç yoksa yanlış mı hatırlıyosun?Çok büyük riske atmışsın kendini iyiki direğin isabet etmiş.
Önce sağ direk sonra sağ kroşe baya ilginç yoksa yanlış mı hatırlıyosun?Çok büyük riske atmışsın kendini iyiki direğin isabet etmiş.
boxer bende k boxa başladım 1 aydır yapıyorum sağ direk kroşe hareteketlerini biliyorum yani anlamadığım acaba neye şaşırdın sence nasıl olması gerekirdi
konu hakkında ki fikrime gelince sokak dövüşlerinde yumruk tabi çok etkilidir ama bence her zaman çalışan insanın tekmesi yumruğundan daha güçlüdür ve helede tekmenizi karşınızdakini göğüsüne kadar kaldırıp sert vurabiliyorsanız o saatten sonra kavgaya devam edebilecek bir yiğit ben tanımıyorum ayrıca bunu yaparken tüm gücünüzü harcamaya da gerek yok bunları şuna dayanarak söylüyorum idmanda hoca göğsüme sert olmayan bir tekme atmıştı da bi an nefes gitti 1-2 sn çok kötü hissettim hele de bu tekme sert gelseydi :D bayılırdım heralde
Çalıştığım spor salonunda haftada 3 gün düzenli boks antrenmanı yapan 168 boy 60 kilo ağırlığında 45 yaşlarında ama dikiş makinesi gibi direkleri var eski bir boksör vardı.22.00 ayrıldık ben hayırlı akşamlar abi dedim yolun karşısına geçtim o da öteki tarafında yolun ben arkamı döndüm iki üç adım attım arka taraftan sesler yükselmeye başladı dönüp baktım bizim ihtiyarı 2 kişi sıkıştırmış.2 sinide tanıyorum ümit hocanın orada antrenman yapan havalı vg ciler ben acıyarak baktım 2 çam yarmasına çünkü burun buruna bizim ihtiyarın yanında duruyorlar az sonra duvara çarpacaklarından habersiz bekliyorlar bende hemen teli çıkarttım kameraya çekeyim diye bu anı ama buna fırsat kalmadan ihtiyar sol direği çıkarttı ardından sağını öyle bi yüklendi ki karaciğere birinci eleman devrildi ama çok kötü düştü kafasını yere vurdu.Karnını tutuyo yerde arkadaşıda onu bıçakladı bıçakladı diye bağıra bağıra kaçtı.Baya gülmüştüm.
boxer bende k boxa başladım 1 aydır yapıyorum sağ direk kroşe hareteketlerini biliyorum yani anlamadığım acaba neye şaşırdın sence nasıl olması gerekirdi
konu hakkında ki fikrime gelince sokak dövüşlerinde yumruk tabi çok etkilidir ama bence her zaman çalışan insanın tekmesi yumruğundan daha güçlüdür ve helede tekmenizi karşınızdakini göğüsüne kadar kaldırıp sert vurabiliyorsanız o saatten sonra kavgaya devam edebilecek bir yiğit ben tanımıyorum ayrıca bunu yaparken tüm gücünüzü harcamaya da gerek yok bunları şuna dayanarak söylüyorum idmanda hoca göğsüme sert olmayan bir tekme atmıştı da bi an nefes gitti 1-2 sn çok kötü hissettim hele de bu tekme sert gelseydi :D bayılırdım heralde
1- Tekme atarken daha uzun zaman gerekiyor ve tek ayak üstünde kalıyosun.
2- Yumruk olayına gelince ilk atak çok hızlı olmalı ve tekrarlanabilir olmalı sol direk çok daha hızlı çıkar ve ıskalasa bile anında ikinci sol direk çıkartılabilir.İlk önce sağı çıkartabilmek için rakibin baya bi yıpranmış olması gerekir ki bunu maçlarda görebilirsin sokak kavgası anlık onun için olmaz.
boxer peki bilmiyorum bu benim içinmi geçerli herkestemi böyle oluyor ama benim sol direğim sağ direğe göre çok etkisiz gibi yani sol direkle rakibe hasar veremem gibime geliyor.
evet tekme atarken daha uzun zaman gerekiyor ama çalışınca tekmede de çok hızlı olabiliriz hele yakın mesafede tekmeyi kaval kemiğiyle atarsak çok daha fazla etkili oluyor yavaşta vursan karşındakinin canını acıtabiliyor...
tek ayak üstünde duruluğundan biraz sakat tabi ama ya hep ya hiç kanunundan yola çıkarsak :D tekmeyi attığın an rakibin yıkılma ihtimali çok daha yüksek tabi tekmeyi attıkran sonra hala ayaktaysan :D
Çalıştığım spor salonunda haftada 3 gün düzenli boks antrenmanı yapan 168 boy 60 kilo ağırlığında 45 yaşlarında ama dikiş makinesi gibi direkleri var eski bir boksör vardı.22.00 ayrıldık ben hayırlı akşamlar abi dedim yolun karşısına geçtim o da öteki tarafında yolun ben arkamı döndüm iki üç adım attım arka taraftan sesler yükselmeye başladı dönüp baktım bizim ihtiyarı 2 kişi sıkıştırmış.2 sinide tanıyorum ümit hocanın orada antrenman yapan havalı vg ciler ben acıyarak baktım 2 çam yarmasına çünkü burun buruna bizim ihtiyarın yanında duruyorlar az sonra duvara çarpacaklarından habersiz bekliyorlar bende hemen teli çıkarttım kameraya çekeyim diye bu anı ama buna fırsat kalmadan ihtiyar sol direği çıkarttı ardından sağını öyle bi yüklendi ki karaciğere birinci eleman devrildi ama çok kötü düştü kafasını yere vurdu.Karnını tutuyo yerde arkadaşıda onu bıçakladı bıçakladı diye bağıra bağıra kaçtı.Baya gülmüştüm.
45 yaşındaki babaları yaşında insana neden bulaşırlar anlamam ama iyi olmuş istediklerini almışlar işte boxa k boxa spor gözüyle bakmadığını söyleyen insanlara bu örnek fazlasıyla yeter sanırım
boxer peki bilmiyorum bu benim içinmi geçerli herkestemi böyle oluyor ama benim sol direğim sağ direğe göre çok etkisiz gibi yani sol direkle rakibe hasar veremem gibime geliyor.
evet tekme atarken daha uzun zaman gerekiyor ama çalışınca tekmede de çok hızlı olabiliriz hele yakın mesafede tekmeyi kaval kemiğiyle atarsak çok daha fazla etkili oluyor yavaşta vursan karşındakinin canını acıtabiliyor...
tek ayak üstünde duruluğundan biraz sakat tabi ama ya hep ya hiç kanunundan yola çıkarsak :D tekmeyi attığın an rakibin yıkılma ihtimali çok daha yüksek tabi tekmeyi attıkran sonra hala ayaktaysan :D
Birkaç ay daha antrenman yap antrenman maçlarına başla o zaman daha kolay anlayacaksın dediklerimi.
boxer söylediklerin için sağol ...bu arada ben kick boxun yanında body çalışmayıda planlıyorum bu nedenle yaptığım idman programını Antrenman bölümünde paylaştım sende bu işin için de oludğundan bana en iyi yardımcı olabilecek kişilerdensin rica etsem oraya da bakıp bi yorumlarmısın
Dövüş sporlarıyla ilgili güzel bir yazı. İkinci yazının alt kısımlarında dövüş sanatları kısaca değerlendirilmiş. Tabi değerlendirme çok sağlıklı olmamış ancak bu işe başlamak isteyenlere ufakta olsa fikir verebilecek nitelikte.
http://belaltindannotlar.sosyomat.com/blog/1908262
http://belaltindannotlar.sosyomat.com/blog/1909952
Valla acıkcası o zaman korkmadım deil ne vurucağımı düşünmeden bitirici yumruklar atmaya calıstım. Ama yazıyı kısa yazdım o yüzden öle oldu biraz.:D
Orada tam sol göğüs kafesime sağ tekme ile vurdu sol elimle tuttum tekmeyi sağ direk vurdum tekmeyi bıraktım geri geri gitti hemen bitanede Tyson stili kroşe vurdum.. :D Direk Klitschko tarzı,Eskiv müdafa kroşe ve aparkatlar Tyson Style.. dumbelllls
Sol direklerle birlikte biraz öne atılsan fena olmaz bnim sana tavsiyem boksörlerin videosunu izlemen bana zamanında cok faydası olmuştu..
kıckbox yaptıgım ıcın daha avantajlı gelıyo ama sokak tabı kural olmadıgı hıcte bellı olmaz
Only Rocky
25.03.09, 01:42
herkesin eline sağlık konu gercekten güzelleşmiş herkes bişeyler katmış bu başlığı takibe alıyorum :)
arkadaşlar "OSMANLI TOKADI" nı tek geçerim...yeniçerilerimiz savaş sırasında karşıdan gelen at zayi olmasın diye önce ata vururmuş at devrilirmiş ve ardından attan düşen düşman askerine indirirmiş gülle gibi tokadını adam ölürmüş. duh tabi başımıza iş almak istemiyorsak osmanlı tokadını pek kullanmamak yerinde olsa gerek.ya da öldürmeyip bayıltmak en ideal şekli olsa gerek. :D
Ya aslında sokak dövüşünde herkes arkasına güveniyo.Ben ve 2 arkadaşım(3'ümüzde Türkiye Şampiyonuyuz.) Kadiköyde rıhtıma gidiyoduk arkadaşın üzerine bitane cocuk bisiklet sürdü napıyosun sn falan dedi işte sonra yandan beyabi kalabalık serseri ordusu geçti biraz ilerledik sonra geldiler arkadan arkadaşa vurdular döndük arkamıza baktık resmen büyükten kücüğe sıralanıyolar yumruğu yiyen arkadaşta sinirlendi falan ama serseriler var 15-20 kişi işte hemen ellerini ceplerine attılar bişi yapsak davrancaklar kelebeğe bıçağa falan.Bizde bişi yapmadık yola devam ettik ama yumruğu yiyen arkadaş gururuna yediremedi açıkcası beyabi sinirlendi.:D
Aslında birazda kişiye bağlı kişi ne yaptığını bildikten sonra sorun olcağını sanmıyorum ama boks yaptığım için bana boks sıcak geldiği için boks diyorum..
sokak dövüşünde ne karateciler ne kung-fu'cular ne de vücutçular,sadece sokakta en fazla vakit geçirenler avantajlıdır..:))Bu yüzden suratında yara bere, dikiş izleri olan insanlara dayılanmak, riskleri göze almak demektir..Belki klişe bi muhabbet olucak ama "senin allahın var mı laaaan" diyip size dalan adam avantajlı mıdır bilinmez ama zaiyat yaratacağı kesin:))Psikopatlık derecesini de göze almak gerekir kısacası..
Ya aslında sokak dövüşünde herkes arkasına güveniyo.Ben ve 2 arkadaşım(3'ümüzde Türkiye Şampiyonuyuz.) Kadiköyde rıhtıma gidiyoduk arkadaşın üzerine bitane cocuk bisiklet sürdü napıyosun sn falan dedi işte sonra yandan beyabi kalabalık serseri ordusu geçti biraz ilerledik sonra geldiler arkadan arkadaşa vurdular döndük arkamıza baktık resmen büyükten kücüğe sıralanıyolar yumruğu yiyen arkadaşta sinirlendi falan ama serseriler var 15-20 kişi işte hemen ellerini ceplerine attılar bişi yapsak davrancaklar kelebeğe bıçağa falan.Bizde bişi yapmadık yola devam ettik ama yumruğu yiyen arkadaş gururuna yediremedi açıkcası beyabi sinirlendi.:D
Aslında birazda kişiye bağlı kişi ne yaptığını bildikten sonra sorun olcağını sanmıyorum ama boks yaptığım için bana boks sıcak geldiği için boks diyorum..
burada 100 metreciler daha avantajlı :D
sokak dövüşünde ne karateciler ne kung-fu'cular ne de vücutçular,sadece sokakta en fazla vakit geçirenler avantajlıdır..:))Bu yüzden suratında yara bere, dikiş izleri olan insanlara dayılanmak, riskleri göze almak demektir..Belki klişe bi muhabbet olucak ama "senin allahın var mı laaaan" diyip size dalan adam avantajlı mıdır bilinmez ama zaiyat yaratacağı kesin:))Psikopatlık derecesini de göze almak gerekir kısacası..
aynen katılıyorum tecrübe farklı bişey
Pek sokak kavgası etmedim genelde insanlar bana bulaşmaz. Güçsüz sayılmam.
Ama ben arkadaşlarımla dolaşırken 3 kişiydik 7 kişi bize gelip bayağı artislik yaptı. Bir şey desekydik fena olacaktı elimiz armut toplamasada sonuçta 7 kişi .. İşte bu tür durumlar yüzünden aikidoya başlama kararı aldım hem bize yakın hemde araştırdım güzelmiş.
Sizin görüşleriniz nedir?
Ama ben arkadaşlarımla dolaşırken 3 kişiydik 7 kişi bize gelip bayağı artislik yaptı. Bir şey desekydik fena olacaktı elimiz armut toplamasada sonuçta 7 kişi .. İşte bu tür durumlar yüzünden aikidoya başlama kararı aldım hem bize yakın hemde araştırdım güzelmiş.
eğer ki bir hayat tarzı değilde sokakta kendini savunmak için spora başlıyacaksan aikido kısa vade de iyi bir çözüm değil
insanlar aikidoya 3-4 yıl gidip de işin felsefesini iyice kapınca sokakta kendilerini savunacak hale geliyorlar ki ztn aikido terbiyesine sahip birisi de sokakta kavga etmez
sokakta kendini savunmak için de k box ya da boxa başlamanı tavsiye ederim...4-5 ay sonra gerçekten kendini iyi geliştirebilirsin ...ayrıca idmanlarıda diğerlerine göre daha ağır olduğundan vücudunuda daha çabuk forma sokar
Valla aikido tavsiye etmem boksda öğrenmesi biraz uzun sürüyo ama bn boks tavsiye ediyorum vurduğunun kaşını yararsın.. :D
TABİKİ KÖTÜ ÖRNEK OLMAYALIM GEREKMEDİĞİ SÜRECE KAVGA ETMEYELİM.!
burada 100 metreciler daha avantajlı :D
Valla insan o korkuyla 0/100e daha cabuk cıkar gibime geliyo.. :)
Aikidonun teknikleri çok güzel ve ben sabırla gidebilirim
Bir insanı o şekilde fırlattıktan sonra zaten yumruk vurabilirsin rahat bi şekilde diye düşünüyorum.
Aikidonun teknikleri çok güzel ve ben sabırla gidebilirim
Bir insanı o şekilde fırlattıktan sonra zaten yumruk vurabilirsin rahat bi şekilde diye düşünüyorum.
Hiç bi şey yumrukla atağın yerini tutmaz sen sokakta adamı öle tutup yere vurmaya kalkarsan napıyo bu gibilerinden bakarlar bence ama çelme için diyecek bi şeyim yok bnde ii çelme atarım küçüklük alışkanlık.. :D
salvadore_xp
27.03.09, 14:42
Bir dönem ben de boks yaptım. Gerçekten tavsiye etmiyorum. Çünkü kafasına o kadar çok darbe alıyorsunuz ki, direkt dışarda dayak yeseniz belki o kadar sağlam darbe almazsınız. Bizim salondaki hocayla da alakalıydı biraz. Adam tüm hareketleri bizim üzerimizde gösterirdi. Biz de hep en arkaya kaçmaya çalışırdık, o da inadına en arkada ufak tefek beni seçerdi. Soğuttu beni bokstan. Belki de aradan 10 sene geçti ve 10 seendir düzenli boksla uğraşan biri olacaktım; ama maximum 3-4 ay dayanabildim. Netice de boks maçına çıkıyorsunuz sürekli ve herr maçta bir yığın darbe alıyorsunuz. Beyin hücreleriniz ölyür ve ölen beyin hücresi yenilenemiyor. Yani aizaimer, pankinson ileri ki yaşlarda kaçınılmaz olacak. Ve Müthiş hafıza kaybı oluyor. Ben ilköğretim 5. sınıf öğrencisiyken bisikletten düştüm ve bilincimi kaybettim. Tekrar eski halime döndüğümde zehir gibi olan hafızam beni hep şaşırtmaya başladı. Siz de böyle bir durum olmuyor mu?
Tekrar boks yapmayı düşünürüm; ama boks maçı ya da antreman amaçlı maç yapmam. Sadece teknik, gölge boksu, lapaya vurma, torba dövme yapmak istiyorum. Bu da bokssun yapısına ters. Yaparak- yaşayarak öğrenmen gerekiyor. Hele bizim hoca gibi: "dayak yiye yiye atmayı da öğreneceksin" diyen bir hocaya denk gelirsen allah yarım etsin, özellikle benim gibilere..
Sen müsabık olmak için başlamışsın sanırım. Bu işi profesyonelce yapan bir yere gitmişsin. Spor salonlarında yapılan kickbox antremanları tam senin istediğin gibi. Kimse birbirine vurmuyor. Zaten bu yaştan sonra birde salonda hırpalanmamak lazım :)
Tecrübeye gerek yok sokak dövüşünde.
Hedef alınacak yerler:
1) Bacak arası
2) Kulak
bu 2 yere vurduğun anda adam yerden kalkamaz ki şahsen bu taktikleri uyguluyorum (genelde kulağa tek yumruk) iş bitiyor. Gerisi insaniyetine kalmış yerde öldürürmüsün bırakırmısın.
Not: Asla evinizin çevresinde kavga etmeyin. :D
Adamı döversin öbür gün 20 kişi kapına dayanırlar.
karate ye oy veren yokmu yahu herkes karateyi gereksiz mi görüyor yoksa yanlış yazdım diyemi vermediniz anamadım gitti :)
Ya boksta kafaya darbe olunca kötü oluyo başın arıyo hafızan geriliyo sanki yumruk yediğin yan beynin hareketini hissediosun.. Yüzündeki morarıklarda cabası..
aikidonun pek sansı oldugunu zannetmıyorum aslında.. spor olarak ıyıdır tabı ama sokakta vurduguna hasar vermek daha gecerli:)
Bir dönem ben de boks yaptım. Gerçekten tavsiye etmiyorum. Çünkü kafasına o kadar çok darbe alıyorsunuz ki, direkt dışarda dayak yeseniz belki o kadar sağlam darbe almazsınız. Bizim salondaki hocayla da alakalıydı biraz. Adam tüm hareketleri bizim üzerimizde gösterirdi. Biz de hep en arkaya kaçmaya çalışırdık, o da inadına en arkada ufak tefek beni seçerdi. Soğuttu beni bokstan. Belki de aradan 10 sene geçti ve 10 seendir düzenli boksla uğraşan biri olacaktım; ama maximum 3-4 ay dayanabildim. Netice de boks maçına çıkıyorsunuz sürekli ve herr maçta bir yığın darbe alıyorsunuz. Beyin hücreleriniz ölyür ve ölen beyin hücresi yenilenemiyor. Yani aizaimer, pankinson ileri ki yaşlarda kaçınılmaz olacak. Ve Müthiş hafıza kaybı oluyor. Ben ilköğretim 5. sınıf öğrencisiyken bisikletten düştüm ve bilincimi kaybettim. Tekrar eski halime döndüğümde zehir gibi olan hafızam beni hep şaşırtmaya başladı. Siz de böyle bir durum olmuyor mu?
Tekrar boks yapmayı düşünürüm; ama boks maçı ya da antreman amaçlı maç yapmam. Sadece teknik, gölge boksu, lapaya vurma, torba dövme yapmak istiyorum. Bu da bokssun yapısına ters. Yaparak- yaşayarak öğrenmen gerekiyor. Hele bizim hoca gibi: "dayak yiye yiye atmayı da öğreneceksin" diyen bir hocaya denk gelirsen allah yarım etsin, özellikle benim gibilere..
Gerçektende dövüşmeden (spanic) olmuyo bu işler. Hocan cok doğru demiş "dayak yiye yiye atmayı da öğreneceksin". Torbayı döversin gölge boks yaparsın ama dövüşünce anlarsın ki gardın düşük ayakların fazla açık karaciğerin zayıf yüzün cabuk dağılıyo.. Herşeyi dövüşe dövüşe öğreniyorsan hocalarda bu yollardan geçti herkes bu yollardan geçti ve onlar şu anda zirvedeler Allah banada nasip eder inş. milli boksör vb. Ülkemin adını yurtdışında herkesin duymasını sırtımda Türk Bayrağı yüreğimde Türk'lerin desteği ile ringlerde Tyson kadar ünlü olmayı cok isterim. Olucak inş. yakındır her şeyin başı sabır.
aslında bakarsan her sporun kendıne gore belli sakatlanma rısklerı var bu tarz dovus sporlarına baslarken bunu zaten kabul etmıs oluyosun benım hocamda dayak yıye yıye atmayı orenıceksın derdı kı dogrusuda o yoksa gardını eskıvlerini torbaya karsı ezbere calısmakla macta uygulamak arasında bılıyorsun buyuk bı fark vardır
Bu (http://www.youtube.com/watch?v=QN1mGJvCC9w) vidyodaki vatandaş hangi sporu yapıyorsa o spor dalındakiler avantajlı :)
Bu (http://www.youtube.com/watch?v=QN1mGJvCC9w) vidyodaki vatandaş hangi sporu yapıyorsa o spor dalındakiler avantajlı :)
Bu arkadaş boksör tabiki .. Ama adam haklı gidipte adamın manitasına vurursan orada seni yerin dibine soksa haklı adam.. :D
genç arkadasların sokaklarda ve okulda sıklıkla bu tur ortamlara maruz kaldıklarını o yuzden bunun ıcın "teorıde" mukkemel bı cevap bekledıklerının farkındayım. oncelıkle hayatın ıcınde olan seylerın teorıde oldugundan cok daha farklı oldugunu bılmelısınız. o yuzden bunların cevabını sadece sen ve senın o ankı ruh halın ve kapasıten verecektır.
gelelım sokaklara, sokaklarda sızı ılk koruyacak olan olay dış görüşünüzdür. heybetlı ve ırı bı goruntunuz varsa merak etmeyın 10 defa kavga cıkacaksa 1 defa cıkar. karısınızdakı cıddı bı psıkopat degılse kesınlıkle kavga etmek ıstemeyektır. ıstersenız cok urkek olun dıs gorunusunuz sızı 1-0 once baslatır. soyle bır cumle hatırlıyorum rakıbının nekadar guclu oldugunu dusunursen o kadar gucludur dıye. ıste bunu karsınızkının sıze bakısına uyarlayabılırsınız. sokakta ıkıncı ve en onemlı olan olay sogukkanlılıktır. bodoslama sallanan yumruk ve tekmeler zaten karsı tarafı cok etkılmez cunku bu bır musakaba degıldır. kuralları yoktur ve bır el yakaya yapısık dıger el surata sallanan yumruklarla o yumruk cokta etkılı olmaz. bırde adrenalın sevıyınızı eklersenız yumruk atmak ıcın atıldıgı asıkardır. bu durumda cok sogukkanlı ısenız karsınızdakı o panıkle sıze 50 yumruk sallasada cok etkılenmezken tek yumrukta yere yatırmanız kuvvetle muhtemel. cunku cıplak elle ceneye atılan bı yumrukta bırını devırmenız ıcın boksor olmanıza gerek yok. ama bu sogukkanlılıkta ole teorıde ogrenebılecek bısey degıldır. ya ınsanın yapısı oyle olur yada sokaklarda bu tecrubeyı yasaya yasaya ogrenır ınsan. ve son olarak bu tur seylere cokta kafaya takmayın genc arkadaslar 20 lı yasların ortalarına dogru butur seylerın basınıza gelme olasılıgı falzıyla duserken 30 lu yaslarınızda yerden yere vuracagınızı bıldıgınız bırının yaptıgı salaklıgı bıle olgunlukla karıslayabılıyorsunuz. cok cok abartı bı durum olmadıgı suerecede kavga sızın ıcın aksıyon fılmlerınde kalıyor....
saygılar...........
aikido çok etkilidir.iyi bi aikido ustası bi boksoru yerde sürükler =)
Aslında aikido aşağıda ki videoya benzer filmlerle tanıtıldı bize. Keşke gerçek kavgada da böyle üzerimize gelseler :D
http://video.eksenim.mynet.com/hasanvs16/Aikido_Sevgi_Aiki_Budo_Sevgi_Aksoy/40766/
Aikido ustası diyosun boksör diyosun.. Kusura bakma ama usta bir boksör aikido ustasına daldığı zaman aikido ustasının kurtulabileceğini pek sanmıyorum boksör etkilenmez..
Kan Mevsimi
30.03.09, 22:48
Allah'ın sevdiği kuluysanız 1000 kişiyi bile dövebilirsiniz diye düşünüyorum...
YSF-JOSEPH
31.03.09, 00:08
Kick Box cu olduğumdan Forever Kick Box : )
Aslında aikido aşağıda ki videoya benzer filmlerle tanıtıldı bize. Keşke gerçek kavgada da böyle üzerimize gelseler :D
http://video.eksenim.mynet.com/hasan...i_Aksoy/40766/ (http://video.eksenim.mynet.com/hasanvs16/Aikido_Sevgi_Aiki_Budo_Sevgi_Aksoy/40766/)
Bu video gerçekten biras saçma olmuş ama aikido bana kalırsa boş bir spor değildir
Bu video gerçekten biras saçma olmuş ama aikido bana kalırsa boş bir spor değildir
Ya Allah aşkına böyle dövüşmemi olur kadın kılını bile kıpırdatmıyo hakketende sokaktada keşke böyle üzerimize gelseler millet sokakta arkasına güveniyo teke tek cıkamıyo toplarlar arkadasları sopaları kelebekleri ancak artistik yaparlar tabi bugünün bide yarını var kavga ederken bunuda unutmayın..
josef_1531
31.03.09, 17:35
Ya Allah aşkına böyle dövüşmemi olur kadın kılını bile kıpırdatmıyo hakketende sokaktada keşke böyle üzerimize gelseler millet sokakta arkasına güveniyo teke tek cıkamıyo toplarlar arkadasları sopaları kelebekleri ancak artistik yaparlar tabi bugünün bide yarını var kavga ederken bunuda unutmayın..
Klitschko, Öğrenmen gereken çok şey var,henüz daha yolun başındasın öncelikli olarak mütevazi olmayı öğrenmelsin,sabırlı olmayı öğrenmelisin,saygılı olmayı öğrenmelisin,kendini bu kadar çok övmene gerek yok, bu olaya spor yapmak gözüyle bakmalısın..
Her insanın kendine göre avantajlı olduğu bir durumu vardır,
Öyle bir an gelir, en çelimsiz en güçsüz insan bile seni canından bezdirebilir,sen istersen 50 yıl yap bu sporu öyle birisine denk gelirsinki bu karşındaki mafya olur katil olur çıkarır silahını ateş eder, buna ne yapabilecen kroşe'mi atacan? En önemlisi soğuk kanlı olmak,bilincini kaybetmemek ve çocukca düşüncelerden kurtulmak..
Konu; " ben seni döverim, benim babam seninkinden güçlü" olayına dönmüş
Sağlam tecrübeli bir bir B.Buılding'ci seni, arkadan kollarının altından kavrayıp öne eğdiği zaman, canının yanmasından nefes bile zor alırsın bırak adama karşı koymayı,fazla üzerine gittiğinde bile kolunu bile çok rahat kırabilir..
Bunları yaşın ilerleyince anlayacaksın o zamana dek kendine dikkat et beladan uzak dur...
ben 7 yaşımdan beri karate yapmaktayım şuan 20 yaşındayım bu arada 1 yım aikido yaptım bence dvuş sporlarının temeli karetedir sokak döğuşundede ön plandadır kick box sert bir döğuş sporudur ama karate hızlı ve teknik içerir sokaktada bence hızlılık ve teknik ustun gelir özellikle karşı taraf sizden sayıca ustunse
Ya elbetteki siz benden daha bilgilisiniz herşeyden önce deneyim ve tecrübe tabiki ama bn vg'ciler hakkında birşey söylemedim aikido hakkındada bişey söylemedim sadece video saçma geldi bana kimse kimsenin sokakta üzerine öyle gitmez sonucta.. Benim bi güreşci arkadaşım var onla denemiştik sıkma hareketini ama boyundan sıkmıstı ölüyorum sandım.. :D
takla atmak sokak dövüşü esnasında gerçekten iyi ilgi uyandırır:D . ama yapamıyotum tabı :( ters takla atmak ıcın ne gbi antrenmanlar yapmalıyım ??
açıkçası bildiğim kadarı ile sadece savunma teknikleri içirdiği için pek dahil etmedim ama aikido'cu ya yaklaşabilen görmedim ben..youtube dan izleyebilirsiniz..
kickboks vs aikido
karate vs aikido
wing tzun vs aikido vs...... uzatılabilir..hiçbiri aikidocuya fiske bile vuramadı..
hatta bıçak ya da diğer silahlara karşı çok iyi savunma yöntemleri var..
salon sporu diyebilirsiniz ama sokakta çekilen örnek videoları gördüğünüzde farklı düşüneceksiniz ki ben farklı düşünüyorum artık..
hatta 10 yaşında bir yiğenim var savunma sporu arıyorlardı çocuğu yazdıracak, aikidoya başlaması için ikna etmiştim ailesini..hem amaç sadece savunma hem sağlam bir felsefesi var hem de çok efor sarfedilen ikinci bir spor bodyciyi bozar..ayrıca sokakta da işe yarıyor ;)
dediğinizde haklı olabilirsniz ama ben boks ile uğraşıyorum ve aikidocularla karşılaştım sivil hayatta dediğiniz kadar zorlu olduklarını düşünmüyorum... Yinede prof.lk başka tabiki..
Bende bokstan başka bir sporla daha ilgilenmeyi düşünüyorum gerçektende bu tür sporlarda iiyim.. Boks ve kickbokstan baska önerebileceğiniz birazda savunmaya dayalı bir dövüş sporu var mı?
Kavga kesinlikle en son çare olmalı,canımıza veya sevdiğimiz insanların canına kastedilecekse anca o zaman mecburiyetten olmalı. Peygamberimiz '' Gerçek pehlivan öfkelendiği zaman nefsine hakim olabilen kimsedir." demiş. öfke konusunda şu 2 hadisi de yazmak istiyorum; '' Öfke şeytandandır, şeytan da ateşten yaratılmıştır, ateş ise su ile söndürülmektedir; öyleyse biriniz öfkelenince hemen kalkıp abdest alsın."
"Biriniz ayakta iken öfkelenirse hemen otursun. Öfkesi geçerse ne ala, geçmezse yatsın."
"Öfkesinin gereğini yerine getirebilecek güçte olduğu halde öfkesini tutan kimseyi, Allah Teâla Hazretleri Kıyamet günü mahlukatın başları üstüne davet eder; tâ ki, (onlardan önce) dilediği huriyi kendine seçsin." Bunların hepsi sahih hadistir,Kütübü Sitte'den bakabilirsiniz. biliyorum konuyla alakası olmadı ama zaten ilk sayfalarda bu forumda sorulan Kavgada Kimler Avantajlı sorusunu yanıtlamıştım. öfkemize hakim olabilmek de en az kavga etmek kadar önemli olduğu için,hatta bana göre öfke kontolü çok daha önemli olduğundan birkaç hadisi de bu nedenle yazmak istedim
vandamme arkadaşnda dedgi gibi kavga en son çare olmalı bence ve bu lafı icin ona tesekkur ederim
ama istemesekte bazen mecbur kalbiliyoruz şiddete ve yine bence ( kendi fikrim ) bu konuda boksorler yada kick boks yapanlr yada vb. şanslı avantajlı degldr
iş akılda mantıkta biter bence aklımızı kullanmak gerek diye dusunuyorm
erkek adam sopa falan kullanmz diyenler cok
ama gucunuz yetmıyor mu mecbur kalırsanız neden kullanmıyasınız ???
vur kaç teknigi
bunu delikanlılıkla kıyslamak yanlıs olr diye dusunuyorum bu daha cok akıllı olmaktır bence ( dedgm gibi çaresiz ve gucunuz yetmıyorsa tabi )
ve ilk hamleyi sizin yapmanız daha avantajlı olcaktır tabi yine dogru zmnda yapmk cok önemli ilk hamleyi dogru yaptgnz zamn rakibin tekrr kendine gelmesi 2 saniye bile olsa size zaman kzandırır
o zamnıda dogru kullanmak gerek
rakibinizi iyi takip edin yapbilcegi her hamleye karşı dayanıklı ve hazırlıklı olun
sezgilerinize ve kendinize güvenin
vandamme arkadaşnda dedgi gibi kavga en son çare olmalı bence ve bu lafı icin ona tesekkur ederim
ama istemesekte bazen mecbur kalbiliyoruz şiddete ve yine bence ( kendi fikrim ) bu konuda boksorler yada kick boks yapanlr yada vb. şanslı avantajlı degldr
iş akılda mantıkta biter bence aklımızı kullanmak gerek diye dusunuyorm
erkek adam sopa falan kullanmz diyenler cok
ama gucunuz yetmıyor mu mecbur kalırsanız neden kullanmıyasınız ???
vur kaç teknigi
bunu delikanlılıkla kıyslamak yanlıs olr diye dusunuyorum bu daha cok akıllı olmaktır bence ( dedgm gibi çaresiz ve gucunuz yetmıyorsa tabi )
ve ilk hamleyi sizin yapmanız daha avantajlı olcaktır tabi yine dogru zmnda yapmk cok önemli ilk hamleyi dogru yaptgnz zamn rakibin tekrr kendine gelmesi 2 saniye bile olsa size zaman kzandırır
o zamnıda dogru kullanmak gerek
rakibinizi iyi takip edin yapbilcegi her hamleye karşı dayanıklı ve hazırlıklı olun
sezgilerinize ve kendinize güvenin
Biz sopalarla bıçaklarla kavgadan bahsetmiyoruz.İlk hamleyi yapmak için tecrüben olmalı o kadar kolay olmuyo sokakta işler ayrıca vur kaç tekniği patlamalı ve çıkmalı teknikler boksun temelidir.
bokscu döver ,kareteci döver demek saçma olur o adamına göre değişir :)
en avantajlı olan kaçan kişidir . dövüşte kazanan olmaz herkes bişiler kaybeder
bokscu döver ,kareteci döver demek saçma olur o adamına göre değişir :)
Başlığı okursan kim kimi döver demiyo kimler avantajlı diyo.Adamına göre değişen bişeyde yok karşılaştırıcaksan dövüş sporlarının artı ve eksi yönleri ele alarak karşılaştırman gerekir.
illaki karşılaştıracak olursak açık alanda kareteci,tekvandocu ..vs bunlar daha avantajlı dar bir alanda boksör daha avantajlıdır daha indirici darbeler vurabilir .daha dayanıklı ve daha güçlüdür
bahadiraydogdu
16.04.09, 12:20
Bence wing tsun yapan biri en avantajlı olacaktır. Çünkü zaten sokak dövüşleri esas alınarak yaratılmış. Birde emin boztepe hocanın youtube dan falan bi izlerseniz maçları çok hızlılar ve temelde hep sopalı veya bıçaklı saldırıya karşıkoyma tekniği üzerinde durulmuş. Hızlı ve acımazsız. İnsan vücudunun Yukardan aşağıya ortadan geçen bir saldırı çizgisi var buna hayat çizgiside denir. WT ciler direk buraya saldırır. Beyin,göz,burun,boyun,gırtlak,kalp,testisler vb. adamlar acımasız ve kesin. bence onlar götürür hocam.
UFC veya mma diye bir uzakdogu sporu yok.. bunlar bazi spordalarinin teknigini alip kombine etip kullandiklari olaydir. ondan adi Mix Martial Arts (MMA)
Sokak kavgasina gelince, bilindigi gibi bir kural yok, herkes istedigini ve istedigi sekilde kavga yapar...
Bas rutenin anlattigi gibi'de degil, cünkü kavga aninda ne olacagini kimse tahmin edemez.
karsindaki adamda senin pozisyon almani beklemez. ondan instinktif olacan.
yani karsindaki gelince söyle yap böyle yap diyemezsin. ve bas ruttenin teknigine bir kac kere veya 100 kere bakipta uygulayamazsin. bu teknikler insanin iligine islemis olacak, ancak ozaman, dedigim gibi instinktiv olarak ve sanki normalmis gibi bir reaksjon verilebilir.
Ben sokak kavgasinda en uyun spor dali Kickboks dedim.
Bence
WT karsindaki adam cok yakininda olursa ve daha cok passif ve sarhos olursa iyi kullanilir
Teakwondo kickleri cok ama cok etkilidir, karatede biraz öyle, ama full contackt karatede gene ellerde kullanilliyor.
aikido gene close kombatte cok iyi ve birde submision yapabilirsen adami yere yatirdiginda elini kolunu bacagini falan kilitleye bilirsin.
Boks tek eller kullaniliyor buda gene karsindki adam yakininda oldugu zaman.
Thaiboks/kickboks hem eller kollar bacaklar, karsindaki ister uzak ister yakin olsun iyi savunma ve attack yapabilirsin.
Tabii gene herkes kendi spor dalinin iyi oldugunu savunur ve öylede olmali
http://www.youtube.com/watch?v=hSiRoUt2huA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=VbrYiy3Xe_A
http://www.youtube.com/watch?v=dcoprF6_FOM
teakwondonun kickleri mükemmel
http://www.youtube.com/watch?v=tt3NB_VtBfU
bahadiraydogdu
16.04.09, 15:46
bence şunlara bir göz atın
www.youtube.com/watch?v=cV4Jq6H9pEQ (http://www.youtube.com/watch?v=cV4Jq6H9pEQ)
aikido karşısında da pek etkili olamıyor neden derseniz yakın temas sokakta zorunlu. Ama boyunuz 200 cm kollar 120 cm falansa durum ayrı.
http://www.youtube.com/watch?v=Bn59zha-uAQ
ama yinede wt ye bir rakip var. Her nekadar favorin wt isede rus ların efsane sambosu çok sert ve acımasız.
Bence sorudaki eksik spor dalları brazillian jujitsu ve sambo dur.
Bahadiraydogdu kardes, ilk videoya bir bak, gercekten kickboks yapan adam birkere acemi ikincisi ayaginda ayakkabi yok WT'liye nazaran, buda durduklari zeminde daha kolay kaymasina sebeb oluyor. birde sokakta böyle dögüsülmüyor.
ikinci videona bakarsan, bu bir antraman esnasinda cekilmis, yani aikido yapan sahis karsisindakini yönlendiriyor ona göre hareket ediyor.
effektif olabilir ama baya uzun zaman yapman laazim aikidoyu
bahadiraydogdu
16.04.09, 17:44
Doğrudur sana katılıyorum ama bunları demo olarak ele alalım, evet ilk videodaki kickboxer biraz amatör görünüor yada tamamen etkisiz. Benim asıl dikkat çekmek istediğim saldırı şekli ve vuruşlar. Kickbox ta darebeler yani kick ler dairesel örneğin side kick,wheel kick, spinin wheel kick gibi hepsini bir gözümüzde canlandıralım. Hepsi vücuda ya dıştan yani yandan temas yada vücudun dönmesi sayesinde kazandığı ivme ile direkt darbe uyguluyor. Eksik nedir? Tabiki benim görüşümce. Dıştan merkeze doğru yapılan hareketlerle vurulan darbeler genellikle omuz,kol,bel,kalça,bacak ve bacağın alt kısmını hedef alır yada isabet eder. Kickbox ta direk hedefe vurulan front kick ve push-kick, punch,hook,upercut var. Tabi müsabkalarda çok etkili birçok varyasyon görüyoruz profesyonellerden. Ama sokakta psikolojik olarak her iki tarafta birbirini biran önce yere indirip etkisiz bırakmak isteyecektir. Nasıl olursa olsun. İşte wt nin direk hedefe giden vuruşları beni tam olarak etkileyen. Belki zaten çok iyi tanıyosunuz belkide ben yanlış örnekler seçtim ama birkaçtanede sifu seyredelim.
Bütün görüşlere saygım sonsuz yazıma değindiğin için sağol inan sevindim. Ama bu sporu you tube da Emin boztepe yazıp o video larla bi inceleyelim.
İster inanın ister inanmayın bu adam şu an dünyada bir numara. Ve bir türk. Büyük sifu yu ben 2 kez canlı izleme fırsatı buldum hala heyecandan titriyorum canlı performans inanılmaz etkileyici. Herkese saygılar ve linki ve ardından açılan diğer emin hoca videoları.
http://www.youtube.com/watch?v=ipfAK224798
http://www.youtube.com/watch?v=a81ROzcch3g
Emin Boztepeye sonsuz saygilar!!!
Danimarkayada gelmisti, ve görme sansim oldu, gercekten taktir edilecek biri, ve en iyiside Alman polisine ve amerikada FBI'yada ders vermistir.
Bu adam gercekten WT'yi yasiyor ve gercekten iyidir.
ama gel gelelim sokak kavgasina veya K1 veya mma(UFC) buralarda basarisi nasil olur bilemem!!!
Bir tek sey beni üzdü, oda o dizide yer almasi.
Bence Emin Boztepe daha profesionel dizilerde veya filimlerde yeralmali, sayet cekim yapmak istiyorsa.
Belkide ben muay thai'ci oldugumdandir.. ama tüm spor dallarina saygim var.
Ve senin yorumlarinada saygim var cünkü mantikli yaziyorsun...
bahadiraydogdu
17.04.09, 15:02
Kesinlikle katılıyorum emin hocaya böyle bir produksiyonda yar almak hiç yakışmadı. Aslında yakışmadı demek pek içimden gelmiyo yani onun tarzı ve başarıları yanında hafif kaldı. Ayrıca düzeyli paylaşımın için sağol ebben. Bu arada 6 yaşından 23 yaşına kadar aktif olarak yaptığım kick-box sporunu küçümsemeyide hiç düşünmedim. Sadece sokakta durum farklı yani benim yorumumdu bu yazdıklarım, ve deneyimlerimdende paylar çıkarttım kendimce.
kesinlikle haklisin, martial art'la sokak dövüsü ayri. ama teknik yerindeyse kullaniliyor...
Ben danimarkada 14senedir security'lik yapiyorum diskolarda kapidayim.
10 sene muay thai yaptim, ve kesinlikle faydasi var ama sokakta dedigin gibi olay cok ama cok farkli!!!
Antalyadanmisin???
bahadiraydogdu
17.04.09, 16:45
Sokağın bir dezavantajı da ki bu dezavantaj özellikle rakibe göre daha güçlü, iri, deneyimli veya herne şekilde olursa olsun üstün görünenler içindir. Sende çok kez karşılaşmışsındır ki rakibinden korkan (özellikle sokakta) kişinin saldırısı bu işi ringte yapanlara çok ters gelebilir. Korkan rakip bilinçsiz saldırı yapacağından ringteki gibi vücudun belli noktaları, mesela omuzlar,kalça veya gözler saldırı zamanını veya hedef noktasını anlamınız konusunda yardımcı olmayacaktır. Tamamen içgüdüsel yapılacak bir saldırı olduğu için sporcu için kazanma şansı ile beraber risk faktörüde çok yüksektir. Karşınızdaki kulaktan dolma bilgilerle etrafındaki herşeyi silah gibi kullanmak isteyecek ve biliçsizce ağır yaralamya yönelik hatta ölümcül saldırılarda bulunacaktır. Ben buna maruz kaldım allah kimseye yaşatmasın. Ayrıca sokakta kavgadan, savunma-saldırı sporlarından, self defence den bukadar bahsettikki imreniyorum yada reklemını yapıyorum sanmasın kimse. Sonsözler olarak ta eğer başınıza gelmişse kaçacak biryeryok demekki oldu olan. Unutmayın bilimsel araştırmalar gösterdiki bugibi durumlarda hayatta kalma aralığı 2-8 saniye olabiliyor. Ya ilk saldırıyı yap ya hiç orada olma. Neyse konuyu çok dağıttım kusura bakmayın. Bu arada ebben sen forum un yönetimindesin sanırım self defence diye bi başlık açsakmı?
Bu arada evet, aslen ankaralıyım ama 3 yıl önce antalyaya yerleştim.
yok ben yönetimden degilim... Bende senin gibi siradan bir üyeyim, hic bir özelligim yok.
Ama aslinda süper fikir--- SELF DEFENCE
wing-tsun olabilir ama bence hepsini içine alan ve daha çok işe yarayan bir spor olması daha önemli..Bruce Lee nin bulmuş olduğu "Jeet Kune Do" bunların hepsini içine alır ve gerçek dövüşler için hazırlanmış bir dövüş stilidir..artistik hareketlere pek yer yoktur.. "simple,direct and non-clasical" yani "sade,direk ve klasik olmayan" en etkili spordur bana göre ;)
arkadaşlar self defence diye bir başlık açmak için yönetici olmaya gerek yok
bu bölüm bunun için.. ;)
gundelfingen
19.04.09, 13:19
muay thai en etkilisidir sokak dövüşünde
oo iyi benim konu bi işe yaradı
bahadiraydogdu
19.04.09, 20:38
Arkadaşlar Favori spor dalınızı açıklarken, sebep te yazarsanız. Yani neden en iyisi onu bizde öğrenelim. Anketin dışında bilgi paylaşımıda olsun. Hala wt diyorum daha önce değinmediğim konu denge idi. Wt de müthiş bir denge unsuru var. Ayakların pozisyonu,dizlerin hafif kırık olması görsel anlamda ilk önce biraz yadırgıyorsunuz ama biraz alışıncave bu adımları kullanınca ne kadar kuvvetli ve tamamen denge üzerine oturduğunu görürsünüz.
gundelfingen
19.04.09, 22:41
Arkadaşlar Favori spor dalınızı açıklarken, sebep te yazarsanız. Yani neden en iyisi onu bizde öğrenelim. Anketin dışında bilgi paylaşımıda olsun. Hala wt diyorum daha önce değinmediğim konu denge idi. Wt de müthiş bir denge unsuru var. Ayakların pozisyonu,dizlerin hafif kırık olması görsel anlamda ilk önce biraz yadırgıyorsunuz ama biraz alışıncave bu adımları kullanınca ne kadar kuvvetli ve tamamen denge üzerine oturduğunu görürsünüz.
Muay thai dememin sebebi,aynı şekilde dizlerin hafif kırık ve dengeli pozisyon ile vuruşların tüm vücurt ile yapılması,diz,low kick,dirsek,front kick gibi sokak dövüşünde çok önemli olan vuruşları içermesi.4.Khan muay khan kuşak sahibiyim faydasını çok gördüm,tavsiye ederim
Muay thai dememin sebebi,aynı şekilde dizlerin hafif kırık ve dengeli pozisyon ile vuruşların tüm vücurt ile yapılması,diz,low kick,dirsek,front kick gibi sokak dövüşünde çok önemli olan vuruşları içermesi.4.Khan muay khan kuşak sahibiyim faydasını çok gördüm,tavsiye ederim
Keşke bokstada böle kuşak falan olsa.Biz direk şampiyonluklarımızı sölüyoz.:)
RUNTIME ERROR
20.04.09, 16:45
Kavga söylenecek cümle kalmadığı zaman olagelen bir durumdur. Ama bazen gerçekten de cümle kalmıyor ya da karşıdaki gerçekten kaşınıyordur. Benim Vücut Geliştirmeye başlama sebebimde budur. Fakat Aikidoya giden bir arkadaşım var iki fantastik hareketle diğerini yere yatırdığını kaç kere gördüm. Tabi beni görünce otomatikman kavga sona eriyor:D fakat ben karşımdakini bugüne kadar o şekilde hiç yere yatıramadım. Sonuç olarak Aikidoya hayranım.
RUNTIME ERROR
20.04.09, 17:07
ben size avantajlı olanı yazayım..Bas RUTTEN streetfighting serisini izlemelisiniz..Bas RUTTEN eski bir mma, pancrase,UFC dövüşçüsü..
http://www.youtube.com/watch?v=rQVaTEPOsTA
http://www.youtube.com/watch?v=LVqCgBEei0o (11e kadar serisi var sanırım..)
http://www.youtube.com/watch?v=mNXRInrSSVU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=_KNspKXxhkw
ve serisi..izleyin..
tarzına ve anlatımına hayran olacaksınız..
dengidi dengidi deng , yada bang bang bang :)
Kavga anında insanın adrenalini kontrol etmesi oldukça güçtür. Dolayısıyla hareketlerini. Bu yüzden içinde daha çok kontrole dayalı bir sporun yapılması daha uygun olacaktır. Bas Rutten gözleri takip edin kolu olabildiğince aşağıda bloke edin felan diyor ama kavga anında biraz zor olsa gerek bunlar. Önemli olan zihinle vücudun eş zamanlı çalışması. Bu da şahit olduğum kadarıyla Aikidoyla mümkün olabilmektedir.thums:
arkadaşlar aikido ve wing tsun için etkili diyorsunuz ama bu sporlar uzun surelı yapılıp, refleks, hız ve teknik iyice kapılmalıdır.
adam 6 ay wing chun öğrenip wing chun bılıyorum dıye kavgaya gırerse dayagın kralını yer random bırısınden.
halbuki 6 ay thai öğrense, çok daha faydalı olur özellikle sokak dövüşü için.
eğer savunma amaçlı dövüş sporu öğrenicem diyorsanız, kesinlikle ilk önce thai box sistemlerini az çok öğrenin, daha sonra mix e başlayın.
sıra olarak thai, judo, wing, gidin derim.
gönderilen aikido videolarına baktıgımda , adamlar atlamaya meyilli ( salonlardaki eğitimlerde aynı şekilde görmüştüm)
her zaman rakibiniz ince bilekli , ince kollu birisi olmazki tutup kıvırasınız, atasınız, omuzu kavrayasınız. bir çok önce savunma yapan sporlarda ünlü bir hareket vardır bilirsiniz, filmlerde de çok olur, gelen yumrugu, yada atagı bileğinin üst tarafıyla yavaşlatır avucunla kolu tutarsın.
thai kraldır, sağlam elbow slashtan sonra yerinden kalkanı azdır, zaten müsabakalarda da görürsünüz,
http://www.youtube.com/watch?v=J-7LruqDxWI
http://www.youtube.com/watch?v=hKum5VvybCI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=BlItgmcxtno&feature=channel
thai+ wing derken
http://www.youtube.com/watch?v=Q6j0II4RPqU&feature=channel ( krav maga bu demeyin pls, karışık bir şeydir diyebiliriz zaten)
Judo
http://www.youtube.com/watch?v=oRWaVjrAjng&feature=channel
bahsettiğim countera benzer birşey, sadece filmlerde olur bence :)
http://www.youtube.com/watch?v=nXhxsreddQQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=NKa8j_YujkI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=DwS1JCP0uTQ&feature=channel ( brain response 0/0.5 saniye :) hangimiz yapabiliriz?, kaç ay çalışmak gerekir)
bana kalırsa thai box için en etkilisi diyebiliriz, çünkü thai de olayın büyük kısmı aklını kullanmak. hareketler belli ama kurguyu siz yapıyorsunuz yani.
"İnce bilekli veya ince kollu kıvırıp atasanız." fikrine katılmıyorum.Ben 1.83 56 kiloyum bicepslerim 33cm bileklerim oldukca ince ama sınıfta benden kısa olupta kilosu 75-80 olan bilekleri odun gibi olan heriflerle tabiri caizse top gibi oynuyorum.Vede ben lise1 öğrenciyim 94ün sonu doğumluyum bizim sınıf hep 92li.
bu da demek oluyorki güç kuvvet teknik ve irade konusunda bildiklerimiz efsanelerden ibaret. herkes kendi tecrübesinden konuşabilir kimse genel konuşamaz. benim dövemediim muaycıyı başkası pataküte döver.
kavga bir anda gelişir ve akıllı adam kavganın yolunu gözlemez. ihtiyaç halinde herkesin cebinde bir iki numara olmalı. herkesi döven ultimate fighter kimliğine inana bir insan değilm. güngelir şanslı olurum en baba dövüşçünün boş anında kör salladığım denk gelir.
iki tane yerden bitme tinerci çıkar arslanlar gibi sat komandosunun böbreğine pıçağı sokuverir. kavgada eşitlik aranmaz olmaz da. ben aikidoyu seviyorum. antrenmanlarda deşarj oluyorum ruhum dinleniyo. bir gün denk gelirse inşallah gelmez. büyük ihtimalle sallanan kolu ya da bacağı yakalayıp bam bam bam bir öne bir arkaya vurucam sonra da bu çalışmada bana eşlik ettiği için teşekkür edicem e kibar bir insan olarak çalışma arkadaşlarıma herzaman teşekkür ederim.
bu da demek oluyorki güç kuvvet teknik ve irade konusunda bildiklerimiz efsanelerden ibaret. herkes kendi tecrübesinden konuşabilir kimse genel konuşamaz. benim dövemediim muaycıyı başkası pataküte döver.
kavga bir anda gelişir ve akıllı adam kavganın yolunu gözlemez. ihtiyaç halinde herkesin cebinde bir iki numara olmalı. herkesi döven ultimate fighter kimliğine inana bir insan değilm. güngelir şanslı olurum en baba dövüşçünün boş anında kör salladığım denk gelir.
iki tane yerden bitme tinerci çıkar arslanlar gibi sat komandosunun böbreğine pıçağı sokuverir. kavgada eşitlik aranmaz olmaz da. ben aikidoyu seviyorum. antrenmanlarda deşarj oluyorum ruhum dinleniyo. bir gün denk gelirse inşallah gelmez. büyük ihtimalle sallanan kolu ya da bacağı yakalayıp bam bam bam bir öne bir arkaya vurucam sonra da bu çalışmada bana eşlik ettiği için teşekkür edicem e kibar bir insan olarak çalışma arkadaşlarıma herzaman teşekkür ederim.
Değil mi sonuçta iyininde iyisi var.Hayla hatırlıyorum bi bordo bereliyi tinerci arkadan bıcaklamıştı.Bizim kulüptede bi boksöre 2 kişi bulaşmıştı birine vurmuştu diğeri bıçağı karnına soktu göğsüne kadar çekti.Bunlar gerçektende sinir bozucu şeyler.Kavgadan her zaman kaçan birisiyim ama sabır sabır bir yere kadar oluyor bazen.Bana birisi vursa bişi demem ama hakaret vb. şeyleri asla kaldıramıyorum.
evet kasları geliştirdiğimizkdar sinirlerimizi de geliştirmemiz gerekir. bir hakaret yüzünden ne eneler ağlıyor ne yuvalar yıkılıyor. lafla küfürle kimse zarar görmez lafla kimse cinsel hastalık kapmaz.. kasları geliştirdiğimiz kadar sinirleri de geliştirmek lazım
Muhammed Masum
22.04.09, 15:04
Mecbur kalmadıkca kavgaya girilmemeli , girildiginde ise her ihtimali göze almalıdır..
sokak dövüşünde hangi teknik avantajlı derseniz boks derim çünkü bu sporu hakkıyla yapanın kondüsyonu diğerlerine göre çok çok yüksektir.. sokak döğüsünde yılların deneyimi ile nerdeyse refleks haline gelmemisse ayak ( özellikle ) yüksek ayak teknikleri denemek kadar acemilik yoktur bence ...
Güç teknigi bozar sözünü asla unutmamalı
kardes boksda kondisyon digerlerine göre cok cok yüksek demissin, bu yanlis, ya muai thai??
yüksek ayak bence asla atilmamali, katiliyorum sana. ama tekmelere hakimiyetin varsa neden olmasin...
Ama genede sokak dövüsünde, ayak atilirsa bence front kick ve low kick kullanilmali...
öbür türlü "van damme" haraketlerine gerek yok ;)
genelde sokak dövüsünde yakin mesafe oldugundan uppecut, dirsek, ve klinc'e girilmeli.
en önemlisi yüz kismi yani kafa korunmali. buraya darbe yersen sersemlesirsin ve knockout olma ihtimalin yüksek olur...
kardes boksda kondisyon digerlerine göre cok cok yüksek demissin, bu yanlis, ya muai thai??
yüksek ayak bence asla atilmamali, katiliyorum sana. ama tekmelere hakimiyetin varsa neden olmasin...
Ama genede sokak dövüsünde, ayak atilirsa bence front kick ve low kick kullanilmali...
öbür türlü "van damme" haraketlerine gerek yok ;)
genelde sokak dövüsünde yakin mesafe oldugundan uppecut, dirsek, ve klinc'e girilmeli.
en önemlisi yüz kismi yani kafa korunmali. buraya darbe yersen sersemlesirsin ve knockout olma ihtimalin yüksek olur...
Orada sokaktaki kişilerin kondisyonuyla bir boksörün kondisyonu arasındaki farkı belirtmiş.Sende boksörlerde kondisyon yok demişsin bu yanlış demişsin?Saatlerce haftanın 7 günü idman yapıyoruz durmadan yumruktu,koşuydu falan kondisyonumuz zirvede oluyor.Sonucta çalıştıkça kazanırsın yattıkça değil.Eğer sporcuların kondisyonunu karşılaştırıcaksan vericeğin örneğin muai thai değil uzun metrede yarışan koşucuları belirtmeni beklerdim.O kadar süre patlamalı yumruklar,teknik yumruklar,müdafa,yapıcağın atığı düşünme falan bunlar kolay şeyler değil hem bedenin hem aklın yorulur.
arkadaşlar önceden de yazdıgım gibi, wing chun ve aikido gibi sporlarda, refleks, hız ve gücü doğru kullanma konusunda baya bir ilerlemeniz lazım sokak dövüşünde rakibi, rakipleri egale edebilmek için. fakat basit olarak bir kaç birşy öğrenmek isterseniz bana kalırsa iyi kondisyon, muay thai ve aklınızı kullanmak sokak dövüşünde sizi rakibinize göre 2 kat avantajlı kılar.
bu arada filmlerde krav maga ve mma cok öne çıkmaya başladı.(macera filmlerinde "neo" tarzı adamlar türedi ) krav maga sizce sadece şov mu? yoksa full refleksle etkili olabilir mi ? ( krav maga için transporter 3 filmi örnek olabilir)
bence sokak dövüşünde 1ateşli silahı olan 2 kalabalık olan avantajlı. :)
Orada sokaktaki kişilerin kondisyonuyla bir boksörün kondisyonu arasındaki farkı belirtmiş.Sende boksörlerde kondisyon yok demişsin bu yanlış demişsin?Saatlerce haftanın 7 günü idman yapıyoruz durmadan yumruktu,koşuydu falan kondisyonumuz zirvede oluyor.Sonucta çalıştıkça kazanırsın yattıkça değil.Eğer sporcuların kondisyonunu karşılaştırıcaksan vericeğin örneğin muai thai değil uzun metrede yarışan koşucuları belirtmeni beklerdim.O kadar süre patlamalı yumruklar,teknik yumruklar,müdafa,yapıcağın atığı düşünme falan bunlar kolay şeyler değil hem bedenin hem aklın yorulur.
Boksda kondisyon olmadigini dedigimi sanmiyorum.
Ve ben bahs ettigim teknikleri kendi acimdan söylemistim (bana güzel faydasi oluyor).
Her spor dalina saygim var bunu gene belirtmek isterim.
ama boksla muay thai karsilastiracak olursak, muay thaiin avantaji bacaklarinda kullanilmasi.
bir arkadaşımla bende kavgaya giriştim bende 95 kg idim o aralar onun attigi yumruklar bana işlemedi hayatımda zaten surat a cok hızlı yumruk yemedim neyse birbirimize yapıştık yere serdim tekmelemeye başladım futbolda pis burun diye geçen tabirle sakın dalmayın dık geliyor ayak sıkışıyor beline vurdum 2-3 tekme sonra ayırdılar o 2 günde düzeldi ben 2 hafta duzgun yuruyemedim ^^ tabi bana 4-5 kişininde daldıgı oldu fakat o zmanda aralarından birini yakalayıp diğerlerini boş veriyorum diğer 3-4 kişi bana saldırırken yakaladığımı dövüyorum fakat cok uzun süre bu şekilde kapışılmaz sırtımdan ve mideye direk gelen yumruk tekmelerde hıç sorun olmuyor fakat mideme yandan vururlarsa işte o zmn ne olacagını bilmiyorum hiç bıçaklı fln kavgaya denk gelmedim ne yapacağımı bilmiyorum o zmn
bırde en son durum olarak olay tatlıya bağlanmassa kavga başlamadan once elinizde birşey varsa çanta suluk havlu gibi havaya atın onlar havaya bakarken direk kavgayı başlatın ilk yumruklardan sonra kendilerine gelemiyorlar
bir arkadaşımla bende kavgaya giriştim bende 95 kg idim o aralar onun attigi yumruklar bana işlemedi hayatımda zaten surat a cok hızlı yumruk yemedim neyse birbirimize yapıştık yere serdim tekmelemeye başladım futbolda pis burun diye geçen tabirle sakın dalmayın dık geliyor ayak sıkışıyor beline vurdum 2-3 tekme sonra ayırdılar o 2 günde düzeldi ben 2 hafta duzgun yuruyemedim ^^ tabi bana 4-5 kişininde daldıgı oldu fakat o zmanda aralarından birini yakalayıp diğerlerini boş veriyorum diğer 3-4 kişi bana saldırırken yakaladığımı dövüyorum fakat cok uzun süre bu şekilde kapışılmaz sırtımdan ve mideye direk gelen yumruk tekmelerde hıç sorun olmuyor fakat mideme yandan vururlarsa işte o zmn ne olacagını bilmiyorum hiç bıçaklı fln kavgaya denk gelmedim ne yapacağımı bilmiyorum o zmn
bırde en son durum olarak olay tatlıya bağlanmassa kavga başlamadan once elinizde birşey varsa çanta suluk havlu gibi havaya atın onlar havaya bakarken direk kavgayı başlatın ilk yumruklardan sonra kendilerine gelemiyorlar
Karnının yanı dediğin yer karaciğerin olsa gerek.Karın boşluğu ve karaciğere sert bi yumruk oturduğu zaman tıkanırsın yada çöker kalırsın.
arkadaşlar bende kick box yağtığım için benm cevabımda kick boxdan yana
ancak bu sporlardan herhangi birini yapan birisi sokakta spor yapmayan birisine karşı 1-0 önde başlar ve muhtemelende ezer geçer...
Burda herkes haliyle kendi yaptığı sporu söylüyor:D ama ztn sokakta da hiç farklı 2 sporu yapan 2 kişi karşı karşıya gelmez diye tahmin ediyorum çünkü dövüş sanatlar /sporları insanı olgunlaştırıyor bunları yapan kişiler kimseye durduk yere dalaşmaz....
dolayısıyla herhangi birini yapıyorsanız sokakta 2-3 kişiyi indirmemeniz için hiç bir sebep yok
arkadaşlar bende kick box yağtığım için benm cevabımda kick boxdan yana
ancak bu sporlardan herhangi birini yapan birisi sokakta spor yapmayan birisine karşı 1-0 önde başlar ve muhtemelende ezer geçer...
Burda herkes haliyle kendi yaptığı sporu söylüyor:D ama ztn sokakta da hiç farklı 2 sporu yapan 2 kişi karşı karşıya gelmez diye tahmin ediyorum çünkü dövüş sanatlar /sporları insanı olgunlaştırıyor bunları yapan kişiler kimseye durduk yere dalaşmaz....
dolayısıyla herhangi birini yapıyorsanız sokakta 2-3 kişiyi indirmemeniz için hiç bir sebep yok
Evet bende boksa başlamadan önce küçük olmama rağmen cok kavga ediyodum ama şimdi çevremdekiler bana bulaşmalarına rağmen takmıyorum bile kavga edesim gelmiyo değmez diyorum. :) Ya bide bu arada bişi sormak istiyorum ben lisans tazeliycemde sağlık raporu nasıl alıcaz? Bi kere almıştım adam bana baktı kaç yaşındasın diye sordu verdi elime bi kağıt bitti dedi.
Evet bende boksa başlamadan önce küçük olmama rağmen cok kavga ediyodum ama şimdi çevremdekiler bana bulaşmalarına rağmen takmıyorum bile kavga edesim gelmiyo değmez diyorum. :) Ya bide bu arada bişi sormak istiyorum ben lisans tazeliycemde sağlık raporu nasıl alıcaz? Bi kere almıştım adam bana baktı kaç yaşındasın diye sordu verdi elime bi kağıt bitti dedi.
memletimin doktorları işte naparsın :G
Sokak dövüşünde belirli bir sporun değilde refkleksin kazandığını düşünüyorum normal şartlar altında sokak dövüşünde etkili olabilmek için sövüş sporlarında hareketleri mükemmel refleks seviyesine getirmeniz gerekiyor.Bir spor önerecek olursam o da karate.Karate hocamız yoldan geçerken karsıklara karna karaciğere yapıştırıp geçiyor ilk günlerde sıkışıyordum şimdi karnımı hep sıkı tutuyorum boşluğa dahi yesem ilk gibi acıtmıyor artık.Ben sizin gönderdiğiniz linklerdeki karatecilere çok güldüm bizim hocanın oğlu balkan şampiyonudur ve onlardan en az 10 kat daha iyi karate yaptığını söyleyebilirim.Sokak dövüşünde ilk hamle yapılması gereken yerin dizin yan tarafı olduğunu düşünüyorum ordaki ekleme hızlıca vurursanız adamı yerden kalkamaz hale getirebilirsiniz bile.
Sokak dövüşünde belirli bir sporun değilde refkleksin kazandığını düşünüyorum normal şartlar altında sokak dövüşünde etkili olabilmek için sövüş sporlarında hareketleri mükemmel refleks seviyesine getirmeniz gerekiyor.Bir spor önerecek olursam o da karate.Karate hocamız yoldan geçerken karsıklara karna karaciğere yapıştırıp geçiyor ilk günlerde sıkışıyordum şimdi karnımı hep sıkı tutuyorum boşluğa dahi yesem ilk gibi acıtmıyor artık.Ben sizin gönderdiğiniz linklerdeki karatecilere çok güldüm bizim hocanın oğlu balkan şampiyonudur ve onlardan en az 10 kat daha iyi karate yaptığını söyleyebilirim.Sokak dövüşünde ilk hamle yapılması gereken yerin dizin yan tarafı olduğunu düşünüyorum ordaki ekleme hızlıca vurursanız adamı yerden kalkamaz hale getirebilirsiniz bile.
Her sporun kendine göre bir avantajı var ancak karetenin işe yarayıcağını pek sanmıyorum.Tabiki her spora saygımız sonsuz.Sonuçta hepsi emek ve zaman.
Bence karşındakinin durumuna bağlı laftan anlamayan bir tinerciye spor bile gerek yok bence ayıboğan gücümüzle adama doğru bir yumruk bir tekme atarsak kalkamaz ama karşımızdaki serseri ve aklı başında birisi ise o zaman yumruk yani box yada kickbox lazımdır. ama hayatımda hiçbir kavgamda böyle birşey yapmadım o hocaların gösterdiği hareketleri kavgada yapamam çünkü o esnada adım bile aklıma gelmeyebilir. ben birde karşımdakinin kendisinden değilde okul çıkışı 10 15 kişi gelceklerinden korkuyorum yoksa teke tekte büyük konuşuyorum okulda kimseden kormuyorum illa sizdede bu durumda olanlarınız vardır.
Bence karşındakinin durumuna bağlı laftan anlamayan bir tinerciye spor bile gerek yok bence ayıboğan gücümüzle adama doğru bir yumruk bir tekme atarsak kalkamaz ama karşımızdaki serseri ve aklı başında birisi ise o zaman yumruk yani box yada kickbox lazımdır. ama hayatımda hiçbir kavgamda böyle birşey yapmadım o hocaların gösterdiği hareketleri kavgada yapamam çünkü o esnada adım bile aklıma gelmeyebilir. ben birde karşımdakinin kendisinden değilde okul çıkışı 10 15 kişi gelceklerinden korkuyorum yoksa teke tekte büyük konuşuyorum okulda kimseden kormuyorum illa sizdede bu durumda olanlarınız vardır.
Valla benim çevremde cok Allah bileğimide zeval vermesin okulda indiremiyeceğimde yok ama kavgadan kacınan birisiyim.Okul cıkısında tek yakalasınlar 10-15 kişi açıkcası hiç korkmam dövsünler nolucak bende yarın bigün onları 50 kişiyle yakalarım ödeşiriz.:D Şaka bir yana kavga bencede en son çare tabi arada sabır taşabilir normaldir.Bu arada tinerci fena yani uyuştukları için hissetmiyolar valla yatırırlar ne yaptıklarını bilmiyolar.Babam bana korkmam gereken kişilerin sadece kaybedicek birşeyleri olmayan kişiler olduğunu söylemişti.
Valla benim çevremde cok Allah bileğimide zeval vermesin okulda indiremiyeceğimde yok ama kavgadan kacınan birisiyim.Okul cıkısında tek yakalasınlar 10-15 kişi açıkcası hiç korkmam dövsünler nolucak bende yarın bigün onları 50 kişiyle yakalarım ödeşiriz.:D Şaka bir yana kavga bencede en son çare tabi arada sabır taşabilir normaldir.Bu arada tinerci fena yani uyuştukları için hissetmiyolar valla yatırırlar ne yaptıklarını bilmiyolar.Babam bana korkmam gereken kişilerin sadece kaybedicek birşeyleri olmayan kişiler olduğunu söylemişti.
Aynen öyle kaybedecek bişeyi yoksa korkacaksın o kişiden.
brock lesnar
04.05.09, 22:06
Güreşin üstüne hiçbirşey tanimam eğer karşinizdakinin güreşçi olduğunu biliyosaniz uzak dövüşün vurun kaçin sakin ama sakin tekme atmayin mümkünse kulaklarini hedef alin benim ve çoğu güreşçi arkadaşimin en hassas yeri kulaklari kulağimiz kirildiği için kulaklarimiza dokunduklari anda canimiz çok yaniyo KESİNLİKLE yanina yaklaşmayin eğer bir yakalarsa caninizi çikartmadan birakmaz
mma tipi dovus baya saglam bu konuda, cunku dayak yemeyi bilir mma ciler, agzi burnu kirilsa da alisiktir kisaca. hook yumruklarla girip jujitsu bogusarak devam.
Güreşin üstüne hiçbirşey tanimam eğer karşinizdakinin güreşçi olduğunu biliyosaniz uzak dövüşün vurun kaçin sakin ama sakin tekme atmayin mümkünse kulaklarini hedef alin benim ve çoğu güreşçi arkadaşimin en hassas yeri kulaklari kulağimiz kirildiği için kulaklarimiza dokunduklari anda canimiz çok yaniyo KESİNLİKLE yanina yaklaşmayin eğer bir yakalarsa caninizi çikartmadan birakmaz
Benimde burnum küçükken kırılmıştı sanırım.O günden beri biraz hokka duruyo vede en etkilendiğim bölge burun.Buruna yumruk gelince cok değişik hissediyorum.
ben eskiden taekwondo yaptım. sadece kendi fikrimi söyleyeyim. hapkidoda öğretildi.
güçsüz adam bir şey yapamaz.
dayak yemeye dayana bilecen.
her yerinle dövüşe bilmelisin. sonuçta bu sokak. adam seni öldürebilirde. kural yok
tecrüben olacak.
hareket yapacaksan pratik olan reflexleşmiş hareketleri yapacan. deneme yapmayacaksın.
işte sıralarsam nekadar geniş kural o kadar artı:
pankreas> muay tai> kick box> taekwondo= box>....
ama ne yapıyorsan iyi yapmalısın. bir videoda izledim. bir tekvandocuyla taiboxcu kickbox kurallarına göre kapışıyordu, tekvandocu çok iyiydi resmen parçaladı adamı.
en iyisi güçlü olacaz, refleks çalışcaz...
birde bir cumhur başkanlığı korumasınkavga edişini gördüm... adam ona tekme attı adamın bacağı nasıl kırıldı anlamadım. birsürü tekme attım yedim. bacaklarımız fena çarpıştıhiçbişi olmadı. adam nasıl bir tekme atarak kırdı o bacağı çözemedim.
ben eskiden taekwondo yaptım. sadece kendi fikrimi söyleyeyim. hapkidoda öğretildi.
güçsüz adam bir şey yapamaz.
dayak yemeye dayana bilecen.
her yerinle dövüşe bilmelisin. sonuçta bu sokak. adam seni öldürebilirde. kural yok
tecrüben olacak.
hareket yapacaksan pratik olan reflexleşmiş hareketleri yapacan. deneme yapmayacaksın.
işte sıralarsam nekadar geniş kural o kadar artı:
pankreas> muay tai> kick box> taekwondo= box>....
ama ne yapıyorsan iyi yapmalısın. bir videoda izledim. bir tekvandocuyla taiboxcu kickbox kurallarına göre kapışıyordu, tekvandocu çok iyiydi resmen parçaladı adamı.
en iyisi güçlü olacaz, refleks çalışcaz...
birde bir cumhur başkanlığı korumasınkavga edişini gördüm... adam ona tekme attı adamın bacağı nasıl kırıldı anlamadım. birsürü tekme attım yedim. bacaklarımız fena çarpıştıhiçbişi olmadı. adam nasıl bir tekme atarak kırdı o bacağı çözemedim.
Boksörlerin müdafası,eskivi,atakları,kaçışları diğer dövüş sporları veya sanatlarına benzemez.Tekvandoda gart yok bir kere sert bir yumruk otursa yüzüne çöker kalırsın.Kickboksdada gart hep açık kickboksta kimsenin gartını kapalı görmedim ama boksörlerin gartları balyozla vursan acılmaz.;)
en mantıklısı aikido biraz body building yaptıktan sonra orada devam etmek istiyorum
Bende teketek dövüşten korkmam sonuçta ya dayak yersin yada dayak atarsın..
Ben bi arkası olandan korkarım adamı döversin 15 kişi gelir onları dövdürürsün daha fazla kişi toplarlar.. Dershanede birini dövmek üzreydim 5 arkı geldi, hiç bişi yapamadım.
Ama bi kaç tanıdığım yakında oturyordu onlar geldiler... O gün bugün bişi diyemiyorlar. Teke tek yüreği yeten en cesurudur bence.
Boksörlerin müdafası,eskivi,atakları,kaçışları diğer dövüş sporları veya sanatlarına benzemez.Tekvandoda gart yok bir kere sert bir yumruk otursa yüzüne çöker kalırsın.Kickboksdada gart hep açık kickboksta kimsenin gartını kapalı görmedim ama boksörlerin gartları balyozla vursan acılmaz.;)
Taekwondoda yüze yumruk zaten yasaktır.Evet dedigin gibi yüzüne sert bi yumruk yese oturur kalır ama karşındakide yüzüne sert bi tekme yerse uzun bi süre oturur kalır.
Ayrıca kavga kadar gereksiz birşey yoktur.Evet yeri geldiginde belkide kaçınılmazdır size birisi vururken Rocky tarzı vur hadi vur diyemezsiniz ve illaki kendiniz kavga içinde bulursunuz ancak en iyisi bu tür şeylerden uzak durmak ve efendi bi şekilde konusarak halletmek.Bu yaşıma kadar onlarca kavga ettim hatta yeri geldi yerel gazetelere resimlerim bile basıldı ama şimdi durup baktıgım zaman sadece gülüyorum . Çünkü kavga kadar gereksiz birşey yok en kötüsü bir sonu yok .Bigün döversiniz iki gün döversiniz 3.gün dayak yersiniz.
Ve bir büyügümün bana söyledigi söz hiç aklımdan çıkmıyor."Herkes mafya serseri kavgacı olabilir ama herkes efendi olamaz."
aikido: da ustalaşmak yıllar alır birden fazla rakibe karşı etki etmez
boks: 2 3 kişiyi rahat indirir hatta bel üstü refleksleri çok kuvvetli olduğu için tek yumruk yemeden bitirir kavgayı(örnek nuh demircan amatör box yapmış bir güvenlik görevlisi youtube da video su var)
Taekwondo: sadece açık alanda işe yarar.bir savunma sistemi yoktur rakip sizi yakaladımı bitersiniz.tek yumrukta yatarsınız.
Karate:shotokan ve ashihara olarak 2 ye ayrılır .shotokanda müsabakalarda vurmak yoktur.nokta vuruşu esas alınır .etkili bir sanat değildir.ashihara da dövüşçüler herhangi bir eldiven sargı vb kullanmazlar.yüze yumruk yasaktır.onun dışında allah ne verdiyse dalarlar birbirlerine.birden fazla düşmana karşı etkilidir.
Kickbox-Muay thai:bunlar gerçekten sokakta 2 3 kişiye karşı kullanılacak en iyi sanatlardır.öğrenmesi kolaydır.muay thai tam bir sokak dövüşüdür.kol bacak diz dirsek kombine bir şekilde kullanılır.
hapkido:bilmediğim bir sanat.ama içine aikido gibi pekçok yakalama hareketi olduğunu duymuştum.
Wing tsun /Chun:Bruce lee nin ana tekniğidir.dünyanın en kapsamlı tekniğidir.öğrenmesi yıllar alır.ustalaşmadan birden fazla rakibe karşı etkili değildir.teke tekte etkilidir.bıçak sopa vb her tütlü alete karşı savunması vardır.
Capoeira:kesinlikle bir dövüş tekniği değildir.ama eğlenceli bir dans tekniğidir.dövüşmek için değil eğlenceli vakit geçirmek için öğrenilebilir.
judo:sağlam bir judocu yu teketek te indirmek imkansız gibidir.çelik gibi sinirleri olur .sizi yakaladı mı işiniz bitmiştir derim
Güreş:Judo nun aynısı diyebilirim.
MMA-UFC:Teketek te gerçekten çok etkilidir her türli tekniğin karışımıdır.aman yer dövüşüne ağırlık verdiği için birden fazla rakibe karşı fazla etki etmez
bunları tamamen kendi deneyimlerim görüşlerim ve araştırmalarım sonucu yazdım.herhangi bir kaynaktan alıntı yapmadım saygılar.
ayrıca şunu söylemeyi unutmuşum.dövüş hakkında herhangi birşey bilmiyorsanız veya kendinize güvenmiyorsanız yanınızda biber gazı bulundurun.çok etkilidir(3vs1 de çok işime yaramıştı da:D)
@ Bloodist (http://www.bodyforumtr.com/vbforum/member.php?u=23632)
Gerçekten cok faydalı bir yazı olmuş söylemek ve anlatmak istediğim şeyleri bir yazıda toplamışsın.Herkes aikido,taekwando diyo ama bu nedir diye bakmıyolar.Bunlar sokakta yaramaz arkadaşlar.Sokakta boks,kickboks,mua thai gibi dövüş sporları etkilidir teknik ve standartlarından dolayı.Eğer kavga edicek yüreğiniz ve bileğiniz yoksa veyahut 5 kişiye tek kişi yakalandıysanız Bloodist (http://www.bodyforumtr.com/vbforum/member.php?u=23632)'unda dediği gibi.Ver biber gazını olsun bitsin.:D
kahveisteyen
11.05.09, 02:03
Nuh Demircan'ın videosunu izledim. İki videosu toplam 8 milyon hit almış (sadece youtube'da - yorum yazanların %99'u da Amerikan), adamı şampiyon sayabiliriz bence.
Bu arada fikir olsun diye gerçek spkak dövüşü videosu aradım, inanın en gerçeği Nuh Demircan'ındı.
basit hareketlerle kendi vucut ağırlığındaki adamı 3-4 m fırlatabiliyorsun... kendimde yaptım bunu
ama Cumhur başkanlığı muhafız alayından bir gösteri izledim adam iki tane adamı aynı anda fırlattı bravo . tabi bu hareketleri direk kavgada yapman senin içinde rakip içinde baya tehlikeli olabilir. çok pratik ister çünkü...
benim fikrimde güç olmadan bir şey olmaz sporlar güç (güçsüz kaslarla hızda yapılmaz)esneklik ve yetenek üstüne değilmi zaten?
Sporun spor amacıyla yapıldığı sürece her biri kişiye farklı yetenekler ve özellikler kazandırır. Kazanılmış özellikler hem özel hayatımızda yani bireysel hayatımızda hem de iş hayatımızda bize esneklik çeviklik ve çözüm ortaklğı getirir.
Atatürk 2ün de dediği gibi savaş kacınılmaz olmadıkça bir cinayettir. Ama savaşmaya mecbur isek ve ölüm olacaksa ucunda ben giderken birinide götürürüm yerine ben gideken çoğunuda götüürürm demek gerekir. :)
Aikido dünyada musabakası/yarışması ve turnuvasi olmayan tek spor dalıdır. Kemer yükseltmelerinden tutunda dan almalarda bile rakibiniz yoktur UKE (Size yeteneğinizi ve ögretdiklerinizi sunabilmenizi sağlayan yoldaşınız)'niz vardır. Bunun da bir nedeni var elbette:)
Aikido özünde bir savaş sanatıdır. Oyle bir felsefesi ve bilimsel birikimi vardır ki diğer dövüş/savaş sporları ve sanatlarından ayrılmasını sağlar. Düşmanınızın tarzı sizin hareket tarzınızı belrler.
Bu nedenle sokak dövüşüne girmez bir aikidocu. Çünkü sadece saldırı veya savunma sanatı değil heran herhangibirini yapma olanağını size sunar. Aikido da ortalama 6 kyu dan başlayıp 1. kyu olana kadar siz sadece aikido ögrencisi olmak için eğitim gören birisinizdir ancak. Siyah kuşak olduktan sonra siz ancak aikido ögrencisi olmuşsunuzdur.....:)
Eger forum kuralları uygun ise ilgilenenler için Aikido ile ilgili bir link vermek istiyorum:
http://www.aikidoturkey.com/
http://izmiralisanaikido.com/
Tüm bu forumda emeği geçenlere ve ilgi ile girip ziyaret edenlere saygılarımı sunarım.
sinirlerine hakim olmasını bilipte sakin ve soğuk kanlı olan savunma yapmayı bilen her zaman kazanır
Berkthagar
24.05.09, 17:14
Selam arkadaşlar.Ben bir süredir wing-chun öğrenmeyi düşünüyorum,ama kafama takılan bir soru var.Bu sporlar (ya da sanatlar) salonun dışında ne kadar etkili?
Dojolarda " evet arkadaşlar bugün yumruğa karşı savunmayı öğreniyoruz" şeklideki ezbere senaryolar gerçek bir kavgada uygulanabiliyor mu?
İkincisi fiziksel olarak zayıf ve güçsüz birinin sokak kavgasında deneyimli güçlü birine karşı şansı var mı?(bir dövüş sporunda 1-2 yıl harcayarak)
Ve kafama takılan önemli bir olay Emin Boztepe William cheung kavgası.Bu iki şahıs wing chun dövüş sanatının dünyaca ünlü ustalarıdır.Ve youtube da bu iki ustanın kavga ederken yerde hiç bir teknik olmadan boğuşmalarını izleyebilirsiniz.
Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.Dövüş sanatları hiç bir eyin önceden belli olmadığı gerçek bir kavgada etkili mi?Etkli olanları varsa hangisini tavsiye edersiniz.
Selam arkadaşlar.Ben bir süredir wing-chun öğrenmeyi düşünüyorum,ama kafama takılan bir soru var.Bu sporlar (ya da sanatlar) salonun dışında ne kadar etkili?
Dojolarda " evet arkadaşlar bugün yumruğa karşı savunmayı öğreniyoruz" şeklideki ezbere senaryolar gerçek bir kavgada uygulanabiliyor mu?
İkincisi fiziksel olarak zayıf ve güçsüz birinin sokak kavgasında deneyimli güçlü birine karşı şansı var mı?(bir dövüş sporunda 1-2 yıl harcayarak)
Ve kafama takılan önemli bir olay Emin Boztepe William cheung kavgası.Bu iki şahıs wing chun dövüş sanatının dünyaca ünlü ustalarıdır.Ve youtube da bu iki ustanın kavga ederken yerde hiç bir teknik olmadan boğuşmalarını izleyebilirsiniz.
Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.Dövüş sanatları hiç bir eyin önceden belli olmadığı gerçek bir kavgada etkili mi?Etkli olanları varsa hangisini tavsiye edersiniz.
Öncelikle herhangi bir tekniği öğrendikten sonra sokaktaki bir kişiyi senden güçlü bile olsa indirirsin.Wing Chun çok iyi bir tekniktir.Özellikle savunma sistemi çok etkilidir.Ama 1 vs 1 de bunu uygulayabilirsin(bruce lee değilsin sonuçta 3 4 adamı indiresin)Yumruğa karşı savunma vs vs şeyleri hoca size anlattıktan ve gösterdikten sonra sizi ikili gruplara ayırır ve bu tekniği uygulamanızı ister.3,4 ay içinde bunları çok iyi öğrenirsin.sokakta bir odunla bile dövüşsen vurman gereken yeri bildiğin için tek darbede bile onu indirir kendini yumruklara karşı kendini k0rursun. Ayrıca kavgada tekme de çok büyük önem taşır.emin ol sokaktaki sıradan bir insan yumruğa dayanabilir. ama tekmeye dayanamazthums:tekme çok sarsar.sana tavsiyem böyle felsefiker teknikler yerine Box,Kickbox,Muay Thai gibi sokak tekniğine daha uygun sporlara gitmen.Hem acıya dayanıklılığın inanılmaz artar
box gibi sporlarda kafaya çok darbe geldiği için insanın algılamasını etkiliyomuş demişlerdi bunun aslı varmı
tabi box,kick box gibi sporlarda kafaya çok sayıda darbe alırsın aslına bakarsan uzak doğu sporları/sanatları hepsi için bu geçerlidir hatta youtube da izlemiştim bir kungfu eğiminde birbirlerinin kafasına vuruyorlardı .Bu sporların hepsinde müsabakalarda kafaya atılan darbeler diğerlerine göre daha fazla puan getirir burdan da anlaşılacağı gibi kafaya vurmak zordur ama bir de şu var sen sonuçta bir dövüşcü olacaksan bunları göze almalısın yok ben sadece spor olarak yapmak istiyorum diyorsan o zmn ztn hiç sorun yok maça çıkmağdın sürece hiç bir yerine darbe almassın idmanlarına girer çalışır çıkarsın kimsede seni zorlamaz
box gibi sporlarda kafaya çok darbe geldiği için insanın algılamasını etkiliyomuş demişlerdi bunun aslı varmı
valla bilemiyorum:Dforumdaki boksör arkadaşlar yorumlarlarsa iyi olur.Belki uzun zamanda 50yaş civarı sorun yaratır.sonuçta her yediğimiz darbede hücreler ölüyor.
Biz Hapkidoya Cok Yabancı Oldugumuz Buradan Bellı Hapkido Her Anlamda Her yerde İse Yarıcanı Dusunuorm Bir Insan eger Hapkidoyu Tam Anlamıyla Yaparsa Baska Spor Yapmasına Gerek Kalıcagını Dusunmuorm Eger Yapılılırsa Ata Sporumuz GüresDir:)
%100 kick box alirr.....!!
Bence iyi eğitim almış uzak doğu dvüşçülerini saymassak(sporu yerinde öğrenen uzak doğuda:D) boks derim Çünkü kimse yumruk atamaz doru düzgün ama boksörlerin yumruklarını göremessin.
mantıklı bir yorum. yalnız bende küçük bir yorum ekliyim.
100 metrecilerin anatomisine bakıldığında hızlı, patlayıcı, kaliteli kas yapısı itibariyle güçlü, çevik, dayanıklı ve dengeli olurlar. hem steriod'de kullanıyorlar.
kısaca dışarıdaki kütük gibi adamları bowling topunun labutları devirdiği gibi devirebilirler. hele ki üzerilerine saatte 30-35 kilometre hızla üzerine koşuyorsa ;)
http://philipphacker1.files.wordpress.com/2008/06/asafa-powell.jpg
6ImmorTaL9
20.06.09, 20:47
Böyle birkıyaslama kesinlikle yanlış zaten dövüş sporlarıyla ilgilenenlerde bu ne dicektir
Kim hangisporda iyiyse o döver.
valla bilemiyorum:Dforumdaki boksör arkadaşlar yorumlarlarsa iyi olur.Belki uzun zamanda 50yaş civarı sorun yaratır.sonuçta her yediğimiz darbede hücreler ölüyor.
İleriki yaşlarda yok denecek kadar az unutkanlıklara neden olabiliyor.
aslında tek bi dövüş stiline baglamak yanlış olayı şöyle ele alalım
muay tai en sert sporlardan biridir fakat bi güreşçi onu tuttugu zaman biter ama aynı zamanda güreşçiyle güreşebilicek kadar güçlüyse başedebilirde belkide ayaga yeniden kalkıp busefer onu anlıyarak yanına yaklaştırmadan dövebilir belki yani formül
yani 3 farklı etken war
yumuruk tekme atarak dövüşmek (muay tai,box,kick box,wing chun)
güreşmek ve yakın temas hareketleri(judo,yaglı güreş)
güç (vg)
hepsini birleştirmek lazım ozaman kafes dövüşçüsü olursun kanımca
GoLD_WaRRioR
21.06.09, 10:42
Eğer genel olarak en iyisi hangisi diye sorarsanız seçeneklerde bulunmaya ninjutsu derim(ninjaların kullandığı dövüş tekniği) zamanımızda bunu öğreten hocalar çok az miktarda olduğu için Box derim. Ama bir Aikido ustası ise hepsini çok rahat yere serer.
Ülkemizi göz önüne aldığımızda en çok kickboks yapıldığı için vede sokak dövüşüne en yatkın spor olduğu için kickboks diyorum.
Sokak dövüşünde yani mahalle kavgası yada sıradan kavgada güçlülük önemli ama bence sokak dövüşününde tekniği yada prensipleri vardır. Yabancı ülkelerde bu tip çeteleşmeler ve guruplar mevcuttur.
1. cazgır olacan parçalayacan fırsat vermeyeceksin ve leb demeden indirecen burnun üstüne kafayı zaten kafaya,yüze çaktın mı bitane gerisi Allah ne verdiyse vur gitsin :D
Teknik olarak diyorsak eğer AIKIDO derim çok pis ve etkili teknikleri vardır.
Çoğunluk kikboks demiş ama tabi tartışmalı ve kişiden kişiye göre değişir. Karşıdaki kişiye sağlam bi güreş tekniği olarak el ense çektin mi yüz üstü yerde bulur kendini :)
6ImmorTaL9
27.06.09, 20:37
tekrarlamak istiyorum bana göre böyler bi kıyaslama yanlış hangi dövüşçü iyiyse o çoğu zaman döver.
kareteci 5 yıllıksa 5 aylık bı kick boxcuyu döver yada 5 yıllık bi kick boxcu warsa 5 aylık wt ciyi döver bu işler uzun süreye bakıyo.Hadi neredeyse yakın zaman calışmıs olsunlar,
HER DÖVÜŞ YERDE BİTER(ayrılmadıgı sürece ) yerde jiu jitsu kadar iyi bi spor yok, havada muay tahici yada uzak dogu sporlarından(wt wushu vs. diebiliriz) hangisi olursa.
6 aydan fazla yapıyorsan wing tsun diğerlerine göre daha başarılıdır arkadaşlarımdan duyuyorum :)
ama 20 seneye yakın aikido yaptıysan karşındakilerin şansı yok diyebilirim :)
Bana kalirsa sokakta boks en iyisi ve vucut yapisi kick bokscularinkinden heybetli ayrica gecen gun okudum gazetede 72 yasinda bir boksorun evine hirsiz giriyor ve girmesiyle adam iki yumrukta hastanelik oluyor
aikido, hapkidoyu, tekwandoyu, kareteyi övenler önce bunların youtube'da diğer dövüş stilleriyle yapılan dövüş müsabalarına baksın. özellikle igor vovchanchin'in youtube'da karete, aikido vb. diğer siyah kuşakları perişan edişini bi izleyin derim.
benim favori dövüş sporlarım, kempo (kokkar veya Shorinji), muai tai(kick boxtan farklı olarak dirsek ve kafayı elle çekip istenildiği kadar diz var) ve de JIU JITSU (ninjitsu değil)
aikido, hapkidoyu, tekwandoyu, kareteyi övenler önce bunların youtube'da diğer dövüş stilleriyle yapılan dövüş müsabalarına baksın. özellikle igor vovchanchin'in youtube'da karete, aikido vb. diğer siyah kuşakları perişan edişini bi izleyin derim.
tekvandoda dahil hiç bir savaş sanatını küçümseme
bu videoyu izle http://www.youtube.com/watch?v=fL9ZXos8LfQ
muay thai vs taekwondo
http://www.youtube.com/watch?v=fL9ZXos8LfQ
dövüşçüden dövüşcüye değişir.
normalde muay taici tekvandocuyu yer diye düşünürüm vidoda gördüm ama...
iyi bir tekvandocu sokak dövüşünde rakibinin kaburgalarını rahatlıkla kırabilir tekmeleriyle.
dediğim gibi ne kadar çok kural ne kadar çok tecrübe ne kadar güç ve refleks o kadar iyi olursun
-----------------------
buldukça ekleyelim ozaman video jui jitsu ve tekvandocularla ilgilide videolar var ama ikisinede övgü yapıyor
--------------------------------
buraya ekleyelim videoları istiyorsanız
http://www.bodyforumtr.com/vbforum/sava-sanatlar-d-v-sporlar-t20251.html?p=202124 (http://www.bodyforumtr.com/vbforum/sava-sanatlar-d-v-sporlar-t20251.html?p=202124)
Bu arada UFC'nin özellikle izlediğim ilk çıktığı zamanlardaki maçlarında karate, aikido, tekwando(dize tekme yok, fazla blok hareketi yok, genelde tekme üzerine) tekniklerini uygulayanlar JIU JITSU tekniğini uygulayanlardan fena dayak yiyordu. (özellikle ilk maçlar ufc 1,2,3,4)
kickboks her türlü nakavt
6ImmorTaL9
07.07.09, 23:41
tekvandoda dahil hiç bir savaş sanatını küçümseme
bu videoyu izle http://www.youtube.com/watch?v=fL9ZXos8LfQ
muay thai vs taekwondo
fL9ZXos8LfQ
dövüşçüden dövüşcüye değişir.
normalde muay taici tekvandocuyu yer diye düşünürüm vidoda gördüm ama...
iyi bir tekvandocu sokak dövüşünde rakibinin kaburgalarını rahatlıkla kırabilir tekmeleriyle.
dediğim gibi ne kadar çok kural ne kadar çok tecrübe ne kadar güç ve refleks o kadar iyi olursun
-----------------------
buldukça ekleyelim ozaman video jui jitsu ve tekvandocularla ilgilide videolar var ama ikisinede övgü yapıyor
--------------------------------
buraya ekleyelim videoları istiyorsanız
http://www.bodyforumtr.com/vbforum/sava-sanatlar-d-v-sporlar-t20251.html?p=202124 (http://www.bodyforumtr.com/vbforum/sava-sanatlar-d-v-sporlar-t20251.html?p=202124)
videoyu izlerken güldüm çünkü ne tür bi video cıkcagını tahmin etmiştim.
genelde burdaki dövüş stilleri vs leri taraflı videolar iyi adamı 6 aylık sporcunun karsısına cıkarıyorlar...Ayrıca muay thaicinin guardı ilk tekmede yok ve hakeme bakıyo ve tamamen guardı dier tekmelerdede aşşağıda...
kim daha uzun süre hangi dövüşü yaptıysa o alır yada iş şansa bakar
bende kesinlikle boks diyen arkadaşlara katılıyorum...çünkü sokak kavgası eğer kalabalıksa az sürede çok adamı yumruklarınla devredışı bırakman gerekir...sokak kavgalarında tekniğin çok önemi yok önemli olan yumruğunun sağlamlığı bence...
zerdustoldu
12.07.09, 22:24
http://www.youtube.com/watch?v=NZ3-Hi-kMNo&feature=related
bu videoyu izleyin. wing chun yapan emmi karate yapanı bi güzel pataklıyor. dövüş stili olarak bizim sokakta gördüğümüz geleneksel Türk dövüşüne de benziyor. Allah ne verdiyse geçirmek üzerine kurulmuş. Pataküte dalma sporu. Kombolar bol. Hele güçlü rakibe karşı birebir
http://www.youtube.com/watch?v=xlRPDhuX1DY&feature=related
bu da kickboks wing chun karşılaşması. adam darbe almadan pataklıyor
zerdustoldu
13.07.09, 17:11
Konu bonatschi tarafından (Bugün Saat 14:52 ) değiştirilmiştir. Sebep: flood yapmayınDüzenleme süresini aştıktan sonra yeni bir mesaj yazmak flood mu oluyor? Hayır düzenleme tuşunu kullanabilseydim zaten altına yazmazdım. Flood kısa sürede birbirinin aynısı ya da devamı olan şeyler yazmak diye biliyorum. En az 15 dakika sonra ek bir şeyi düzenleme (edit) tuşu inaktif olduğu için mecburen alta ek mesaj olarak yazdım bir de flood yapmayın diye uyarı aldım. Yine de teşekkür ederim birleştirildiği için.
Düzenleme süresini aştıktan sonra yeni bir mesaj yazmak flood mu oluyor? Hayır düzenleme tuşunu kullanabilseydim zaten altına yazmazdım. Flood kısa sürede birbirinin aynısı ya da devamı olan şeyler yazmak diye biliyorum. En az 15 dakika sonra ek bir şeyi düzenleme (edit) tuşu inaktif olduğu için mecburen alta ek mesaj olarak yazdım bir de flood yapmayın diye uyarı aldım. Yine de teşekkür ederim birleştirildiği için.
O zaman bundan sonraki flood yapma ihtimaline karşı genel bir uyarı ya da hatırlatma olarak algılayabilirsiniz ilgili ibareyi.
Bütün üyelerin her mesajlarındaki niyeti veya amacı takip etmek imkansız olduğundan ardarda atılan mesajlar genelde aynı uyarı ile birleştirilir.
Kişisel algılamayınız.
http://www.youtube.com/watch?v=jnTP0GavYjQ
İşte size sokak kavgası, izleyin siz karar verin :)
gğreşçilerin üstüne ne bokscu ne kickbokscu çıkamaz bi kaç kez kampta denk geldik milli takım kampında güreşçi boksucu perişan etti yani :D:D:D:D gözle görmesem inanmam.
Aykut Altınok
15.07.09, 17:11
Kesinlikle aikido.
herkesin vucut tipine gore degismezmi misal kisa bacakli birinin taekwando yapmasi iyi olmaz ....
san shou yani sanda yı full contact yapacaksın ben 12 yaşımdan beri uzakdoğu sporları ile ilgileniyorum.1.si sporlar arası fark yoktur ustalık derecesi vardır.O ustalık zaten soğunkanlılık sağlıyor musabık bir insan kolay kolay sokakda dövüşmez.Bunu unutmayın.
Sokak kavgasında ilk kazanan psikolojik üstün olandır. Bu psikolojiye neden olan en büyük şey kavga eden şahısların ne için kavga ettiğidir. Eğer kişi örneğin namus davası için oraya gelmişse karşısındaki ister ipman olsun ister mike tyson olsun ister hulk hogan olsun ister bruce lee olsun o adam parçalar. Bu psikoloji hergangi bir dalda uzman bir kişinin üzerindeyse tekniklerini sonuna kadar kullanır.
Fakat diyelim ottan dışkıdan bi sebeple kavga çıktı. Wing Chun alır. Neden ? En başta wing chun'un "saldırı" sanatıdır ve rakibe en hızlı ulaşmanın yolunu arar.
http://vodpod.com/watch/1199983-wing-chun-vs-street-fighter buyrun wing chun vs street fighter.
Video izlemişseniz ilk dikkatinizi çeken şey iri olan kel adamın salladığı kroşe.. Daha sonra zincir yumrukları yemeye başlıyor. Bilinç kapanıyor ve sarılmaya odaklanıyor. Sanırım boksör.. Fakat karşısındaki boksör değil. Devreye dirsekler giriyor. Bundan sonra kel olan kişinin gücü düşüyor. WTci bunu hissediyor ve yere çalıyor. Zincir yumruklara bir süre devam ediyor sonra tekmeliyor. Bütün bu olanlar 23 saniye sürüyor. Boks sokak kavgasında etkilidir. Düşünülmesi gereken ya sıyıyırsa ve karşınızdaki WTciyse...
visnekompostosu
08.08.09, 14:49
Arkadaşlar,
Sistemler değil, kişiler dövüşür.Sistemler sadece bizlere yöntemler hakkında bir ışıktır.Önemli olan kişinin özverili biçimde bu yolları kavrayarak uygulayabilmesidir.
Ben yıllardır savaş sanatları çalışan biri olarak, herhangi bir kavgada çalıştığım sistemleri karıştırarak kullandığımı gördüm.Bu sistemler
-wing tsun
-taekwondo
-kick box
-krav maga
-sambo'dur.
Ne olursa olsun hangi teknik olursa olsun gerek aikido gerek wung tsun gerek diğer uzak doğu sanatları olsun hepsi bana göre üfürükten teyyare...
Evet filimlerde youtube de görüyoruz, arkadaşların konu altında verdiği vidoeları da izledik, resmen adam elini veriyor "al beni evir çevir sonra kır kolumu" diye...
Sokak dövüşlerinde bruce lee'lik yapabilecek misiniz? Gerçekten bir ömür vermek gerek... Yapılabilir ama dediğim gibi, bunu bir yaşam tarzı olarak benimsemek gerek... Kolay değil arkadaşlar, vücudu öyle veya böyle 1-2 yılda yaparsınız ama bu sporlara ömür vermek gerek... Şüphesiz videolarda o hareketleri yapanlar da ömrünü vermiş kişiler, kendini bu sporlara adamış kişiler...
Ben o yüzden ne olursa olsun sokak dövüşlerinde vücudun öneminin altını çizmek isterim, ha yanına bir de kick boks teknikleri fena olmaz hani... Gerisi tamamen kişinin kendisine kalmış bir durum...
MeTaLLiCaT
24.08.09, 00:06
Ne olursa olsun hangi teknik olursa olsun gerek aikido gerek wung tsun gerek diğer uzak doğu sanatları olsun hepsi bana göre üfürükten teyyare...
Kesinlikle katılmıyorum neye dayanarak bunu söylediğinide tahmin dahi edemedim bence çok talihsiz bir cümle....
Evet filimlerde youtube de görüyoruz, arkadaşların konu altında verdiği vidoeları da izledik, resmen adam elini veriyor "al beni evir çevir sonra kır kolumu" diye...
Birkaçında olabilir ama birçoğunda izlerken adamın elini öyle rahatlıkla kapabilmesi karşıdakinin tekniğinden ve hızından kaynaklanır.Herhangi bir dövüş sanatı eğitimi almamış kişide kavga sırasında ne oldugunu anlamadan kendini yerde bulmakta bu çok olağan.
Sokak dövüşlerinde bruce lee'lik yapabilecek misiniz? Gerçekten bir ömür vermek gerek... Yapılabilir ama dediğim gibi, bunu bir yaşam tarzı olarak benimsemek gerek... Kolay değil arkadaşlar, vücudu öyle veya böyle 1-2 yılda yaparsınız ama bu sporlara ömür vermek gerek... Şüphesiz videolarda o hareketleri yapanlar da ömrünü vermiş kişiler, kendini bu sporlara adamış kişiler...
Doğru...
Ben o yüzden ne olursa olsun sokak dövüşlerinde vücudun öneminin altını çizmek isterim, ha yanına bir de kick boks teknikleri fena olmaz hani... Gerisi tamamen kişinin kendisine kalmış bir durum...
Vücüttan önce her zaman teknik konusunda ısrarlıyım.İstediğin kadar vücüt çalış,eklem yerlerinin kırılma şekli ve zorluğu,burun ve çene kemiklerinin dayanıklılığı ve barındırdığı sinirleri değiştirip güçlendiremessin.Buda seni büyük oranda diğer herkesle eşit şekilde savunmasız bırakır.
abcdefghijklm
abcdefghijklm
kusura bakma ama 150-200 kg basan bir sporcunun elini kolunu tutup da o şekilde kavrayıp yamultamaz denemeye kalksa adama gülerler :)
söylediğiniz herşey teorikde kalıyor daha da ötesine gidemez ben vücutdan yanayım... Pratikde görüyoruz malesef durum ortada ;)
Wing Chun ve diğer dövüş sanatları hakkında bilginiz nedir ? Üfürükten teyyare diyip işin içinden çıkmışsanız sanırım bütün sporların teorisini biliyorsunuz..
MeTaLLiCaT
24.08.09, 02:04
kusura bakma ama 150-200 kg basan bir sporcunun elini kolunu tutup da o şekilde kavrayıp yamultamaz denemeye kalksa adama gülerler :)
söylediğiniz herşey teorikde kalıyor daha da ötesine gidemez ben vücutdan yanayım... Pratikde görüyoruz malesef durum ortada ;)
Yaptığın yorumlara göre bütün dövüş sanatlarını öğrenip teker teker vücütlu bir rakipte deneyip sonrada bir sonuç alamadığın tecrübesi çıkıyor ortaya doğru anlamışmıyım?
Söylediklerim pratikte muay thai yapıyorken nasıl teoride kalıyor açıklarmısın.Şu forumda en çok mücadele ettiğim insan tipi herhangi bi konuda tecrübe etmemiş ama nasıl oluyosa yukardan ilahi bir güçle bilginin aktığı insan tipidir.Ayrıca dövüş esnasında karşıdakinin elini kolunu tutmaya fln çalıştığımızı nerden çıkardın anlamış değilim.Reflekslerini özel olarak geliştirmediysen gelen tekme ve yumruklardan kaçınman olanaksız.Bilmeden etmeden denemeden bol keseden her konu üzerinde sıkmayalım arkadaşlar.Tahminde bulunmak başka bişi denemiş usta haline gelmiş gibi yorum getirmek başka bişi.Yapmayın bu kadar ucuz olmasın...
Yaptığın yorumlara göre bütün dövüş sanatlarını öğrenip teker teker vücütlu bir rakipte deneyip sonrada bir sonuç alamadığın tecrübesi çıkıyor ortaya doğru anlamışmıyım?
Söylediklerim pratikte muay thai yapıyorken nasıl teoride kalıyor açıklarmısın.Şu forumda en çok mücadele ettiğim insan tipi herhangi bi konuda tecrübe etmemiş ama nasıl oluyosa yukardan ilahi bir güçle bilginin aktığı insan tipidir.Ayrıca dövüş esnasında karşıdakinin elini kolunu tutmaya fln çalıştığımızı nerden çıkardın anlamış değilim.Reflekslerini özel olarak geliştirmediysen gelen tekme ve yumruklardan kaçınman olanaksız.Bilmeden etmeden denemeden bol keseden her konu üzerinde sıkmayalım arkadaşlar.Tahminde bulunmak başka bişi denemiş usta haline gelmiş gibi yorum getirmek başka bişi.Yapmayın bu kadar ucuz olmasın...
Kesinlikle katılıyorum...
Düz mantık çoğu insan. Kaslı ve 200 kg b. press basıyorsa döver.. 30 metrelik mavi balinayı bir yunus haşat ediyorken doğada böyle yorumların çıkması.. :)
"bruce lee gibi haraketler yapabilecekmisiniz sokakta işe yaramaz"
Bruce lee'nin kemikleri sızlamıştır :) hayatını sokakta işe yarayacak tekniklere adayan bir sisteme harcamış.. Ne salakmış bruce lee yaa. Git 200 kiloluk kollar elde et kim gelelirse karşına döv..
Bu arada sanılıyor ki uzakdoğu dövüş sanatları yapan insanlar 10 kgluk dumbellı kaldıramaz boyları 1.50 kiloları 35 falan...
Şahsen ben 1.88'im kilom 80e yakın. Ve wing chun'a başlamayı düşünüyorum.
Bence Soktak Dövüşü tamamen Kişisel bir olaydır,Ruh hali,Panik durumu söz konusudur,tabikide yakın dövüşçüler avantajlıdır Sokak dövüşünde.Eğer yakın dovuscu olarak diyorsanız ' jeet kune do ' Sanatınızı incelemenizi tavsiye ediyorum.Ama bana kalırsa Tamamen piskolojik bır oalydır,Ring ve sokak başkadır yakın dovusculerı pek katmamak gerek .)
Ek olarak 150-200 kilo muhabbeti var yukarda,ben çok gordum 150 kiloluk adamı yerden yere vuran 1.60 boyunda cılız insanları,meslegım gereği.. saygılar :)
salvadore_xp
04.09.09, 11:43
Bu sorunun cevabı badr hari-alistair overeem maçında verildi. Badr hari hızlı ve güçlü. Overem o kadar hızlı değil; ama daha kaslı. Haliyle daha güçlü. İzleyin lütfen:
http://www.youtube.com/watch?v=hHLviK5XzMo
bence cevap bu değilki,ring maçı bunun cevabı değil + kick box u orneklemişsin sadece .)
isterseniz dünyanın en güçlü adamı olun ama insanın ne kadar kas yaparsa yapsın tek vuruşla nakavt olucak yerleri vardır
ben daha önce kickbox wing tsunla kısa sürelerdede olsa uğraştım 1.5 senedirde vücut çalışıyorum wing tsun inanılmaz hareketler var kickboxtada güzel tekme ve yumruk kombinasyonları fakat sokak kavgasında bunları uygulayabilmek için en az 4-5 senenizi wermeniz lazım eğer konu şuysa en kısa sürede nasıl daha çok adamla başa çıkarımsa bu yol basit vücut geliştirme+boks +yürekli olmak ikisinide cidden önem vererk özen göstererek 1-2 yıl yapın sokaktakilerin %90 na karşı kendinizi korursunuz ama şu da var bu zamanda delikanlı adam oldukça azaldı dayağı yer bu sefer adam toplar gelir onlarıda halldersin bu sefer bıçak sopayla gelir vesayre vesayre:)))))
şıklarda escrima yoktu bence sokak dövüşünde en önemli spor escrima dır.eğer bnce escrima yoksa da o zmn da wing tsun bnce kick box veya taekvandonun çok bi faydası olcağanı sanmıyorum..weightlifter
Mixed Martial Arts oneririm. MMA
http://www.uzmantv.com/arama?q=mma&x=0&y=0
Ayrica sunu hatirlamak gerek, butun dovus sanatlari insan anatomisinin zayif yerlerini hedef alir, 200 kiloda bassa 200 kiloda olsa karsindaki adam, eger bir teknigi mukemmel derece kullanabiliyorsan karsindakinin cussesin veya kaslarin bir onemi kalmiyor, herkezin dalagi ayni yerde, herkezin kas olmayan acik kemikleri var, herkezin gozu var, herkezin boynundan beynine kan gidiyor, herkezin parmagi kirilir, dirsegi kirilir, dizi kirilir..
Zaten belli seviyeye gelmis adamlardan bahsediyoruz, en basit antremanda bile duvarlara 300-400 yumruk atan insanlarin kollari, veya gunde 100-200 tekme savuran birinin bacaklarindaki kaslar yeterince can aciticidir.
Ben simdiye kadar hic gormedim, karisik yapilan dovuslerde bir VG cinin bu tip adamlara meydan okudugunu :P
evet birde vucudun zayıf yerine aynı sporu yapan 40 kg ile bench yapan mı yoksa 200 kg ile benc yapan mı daha iyi ? benim yoğunlaştığım kısım işte bura!:DDövüş sporlarının çoğunda güç çalışması çok önemlidir. tabi bazı yerlerde bunu esgeçiyorlar ama neyse...
Berkthagar
08.09.09, 23:40
200 kg ile benç yapılması sağlam yumruk atılacağının kesin kanıtı değildir.Birincisi kuvvet ve güç aynı şey değildir.Ağırlığı itmekle,çok kısa sürede yumruğa gerekli patlayıcı gücü üretmek aynı değildir.Evet çoğu sporda güç çalışması önemlidir,ama ağırlık kaldırmak tek başına patlayıcı güç üretimi için yetersizdir.Body yapan çok sağlam yumruk atar gibi bir duru msöz konusu değil.
teakwondo da tekmede hız.....
Kuvvetli uyluk kaslarına sahip olmalısınız.Çünkü bu kaslar sizin ayağınızı yukarı kaldırıp vuruş yaptıracaktır.Çabuk yorulurlarsa maçın ilerleyen bölümlerinde vuruş hızınız düşer.Ancak sık kas çalışması yapar ve kuvvetli kaslara sahip olursanız müsabaka sonlarında bile aynı performansı sürdürürsünüz....
http://www.sakintaekwondo.com/taek-giris/taktikler/hizlitekme.htm
Hız gelişimi
.....
UYARILAR:
Zayıf ve güçsüz kaslarla hız yapılmaz.Bu nedenle öncelikle güç ve kondisyon çalışmalarına önem verin
Hız çalışması için kompleks teknikler uygulamayın
Hareketi yavaştan başlayarak önce doğru daha sonra hızlı yapmaya başlayın.
Asla kaslarınızı ve kendinizi kasmayın
Hızını kesmeyi ve başlangıç pozisyonuna dönmeyi iyi öğrenin
........
http://www.sakintaekwondo.com/taek-giris/taktikler/hizgelisimi.htm
Boğayı Deviren Güç
http://www.sakintaekwondo.com/kisisel-say/Makaleler/bogahizi.htm
yumruk gücü ön kol ile ilgili
http://www.sakintaekwondo.com/taek-giris/taktikler/yumrukgucu.htm
http://www.sakintaekwondo.com/kisisel-say/Makaleler/yumrukfizigi.htm
------------------------------------------------------------------------------------
dediğin ile ilgili olarak Boğayı deviren Güç adlı yazıda seni destekliyor...
bu yazıların hepsinden çıkardığım şey
Aynı kiloda birbirine denk adamlar için teknik şarttır..(tekniği yapmak için çok tekrar yapcan başka yolu yok mükemmel olmalı)
Daha sağlam vurmak istiyorsan Hız şart
Hız zayıf kaslarla olmaz
daha kaslı vucut daha az sakatlanır
ve parantez içinde bir yerde okudum yine "2 aylık güç çalışması 1 yıllık pratiğin getireceği güce denk tir. o yüzden güç çalışmasını asla ihmal etmeyin diyordu
Bende o yüzden hala Ağırlık Çalışan Dövüş Sanatçısı diyorum:D
ilk vuran her zaman avantajlıdır
ilk vuran her zaman haksızdır
ilk sen vurma,sana vuranı affetme !
Berkthagar
09.09.09, 13:21
Savaşçı,ilk cümlemi okursan body yapmak sağlam yumruk atılacağının kesin kanıtı değil demiştim.Ama kısa tekrarlı güç çalışmalarını hesaba katmamışım sanırım.
Güç ve teknik farklıdır arkadaşlar.
temel karate antremanları ve uzun bi süre sık sık(el yayı) çalışırsanız gücünüz önemli ölçüde artar bizzat denenmiştir.Bu anketin illa bi cevabı olcaksa karate teakwando kickboks en avantajlı spor (ben karateye giderken kickboksa giden arkadaşlarla yaptığımız teknik dövüşlerde onları alt edebiliodum teakwando da tekme kuvvetliyse büyük avantaj fazla bi teknik istemez ama hareketleri bana göre sınırlı) karate derim ama sokak dövüşü tamamen tecrübe işi mesela bi sokak dövüşünde karşımdaki adama karatede örendiklerimi uygulayayım demiştim baya bi zorluyo adamı ben karateyle sokak dövüşünde adam dövemedim ama çok da yardımını gördüğümü söyleyebilirim. karşındaki adam teknik bilmeyen biriyse o dövüşte usta olmadan karşındakini devirmen zor eğer tecrüben yoksa tabi.
Güç ve teknik farklıdır arkadaşlar.
ayrıca örnek verirsem: her ne kadar karatenin temelinde teknik yatıyor gibi görünsede karateye gittiğinizde hocanızın size ilk öğreteceği şey doğru yumruk atma ve nefes kontrol etme bunlar teknik gibi geliyo ama değil yapcağın şey şu ellerini bel hizana koycan yumrukları ordan bileğini çevirerek saniyeden kısa sürede atcan ve bu arada karın kaslarını son kuvvetinle sıkcan ve yumruk atarken bütün vücudun kasılcak bütün nefesini boşaltcan işte burda ani bi güç patlaması oluyo.ve bunu günde (beyaz kuşak için) en az 100 kere ödev olarak veriyolar bu gücünü de konsantrasyonunuda arttırıyor.ne kadar teknik bilirsen bil karşındakinin kolunu çevirecek kadar gücün yoksa da kaybedersin kolu çevircek gücün olupta kolu nerden nasıl çevireceğini bilmezsende kaybedersin 2 si ayrılmaz bir bütündür bu her spor için geçerli.
Kavgaların çoğu ayakta başlar vede yerde biter.Bu da ne demektir ; birincisi ayakta hamle yapabileceğiniz dövüş sanatı.Buna örnek olarak muay thai ,karate,kungfu vsss.İlave olarak dövüş yere geldiğinde dumura uğramamak için yerde hamleler yapabileceğiniz dövüş sanatları . örnek güreş,aikido,juddo,jiijutsuss vs....Bunların ikisini harmanlarsanız sağlam bir dövüş çü olursun yanlız bu iş öyle 1 sene ile olmaz en aşağa 5 senenizi vermelisiniz.Eğer kafanıza koymuşsanız bunların 2 sininde olduğu mix dövüşs sanatından çok öldürme sanatı olan KRAW MAGA veya SİLAT sanatlarını öneririm.Bunu bilen ustalardan kavga anında olabildiğince uzak durmak gerekli. :))))))
hızlı ve güçlü olan kazanır güçlü olan değil !! en iyi savunmada saldırıdır !!
ne hız tek basına işe yarar nede güç bunların ikisi birleşip kontrollü bir şekilde davranılması gerekli
abı super demıssın ıyı demıssın ahaha ama bence kesınlıkle box cok pro boxer arkım war USA de ve burda bende epey bı amtor olark yaptım yapıyorum :D
edit : yazım diline dikkat ediniz..kişilere nickleri dışında hitap etmeyiniz..
3 ay kadar muay thai yaptım çok etkili antremanlarda beni izleyen arkadaslarım ciddi ciddi benden tırsamaya basladı.Kickbox ve boxta etkilidir die düşünüyorum .. Bir de salondan bir arkadasım 3 kişiyi aynı anda döwduqunu bılıyorum... ufak tefek bişey ama tekniği kaptın mı qercekten cok tehlikeli olabılıyorsunuz. Güreş , vg yapanlar dar alan karsısındakı kısıyı yakalarsa kemıklerını kırar diye dusunuyorum
Birde muay thai de artistik hareketler yoktur ve kick boxa çok benzer .. gardını alırsın yumrukları vücudla atarsın. low kickler çok önemlidir bana göre karsıda ki kişinin dizini bile kırabilirsiniz . o an adrenalin patlaması yasandıqından fazla öle artistik hareketler yapmak zor bence aikido qibi elini tut at oraya ayaqını yakala at öbür tarafa çok saçma qeliyor. Ama her sporun kendıne qöre bir felsefesi vardır aikodoyu kötülemek için söyLemedim
bence en avantajlısı en cok deneyime sahip olandır :) cunku sokak kavgası hicbir seye benzemiyor seni yere dusurduler kaybettinmi hayır yerden tas buldun vur kafaya istedigin sporu kullan tası veya gozune gelicek kumu engelleyemezsen is isten gecer 2. olarak danqer16 sen adrenalin patlaması demissinde uzak dogu sporlarını yapan adamlar zaten kendilerine hakim olmayi ogreniyorlar onlar oyle heyecanlanıp hata yapıcak kisiler degiller
bunların hic birinin direk olarak bi faydası yoktur. sadece herhangi biriyle cok uğraşırsanız refleksleriniz canlanır ve sokakta avantajlı olursunuz aynı zamanda soğukkanlı
danger16 o sporlarla uğrasanlar salak diiller sonuc olarak adrenalin patlaması falan yasamıyorlar aksine fazla rahat oluyorlar gir bi arastır bilmediğin konular hakkında biliyormus gibi mesajlar atma
Berkthagar
19.10.09, 17:15
BEnim asıl merak ettiğim kavga sonradan öğrenilebilir mi?Yani dar omuzlu ince kemikli güçsüz tırsak bir çocuk herhangi bir çalışmayla sonradan dövüşmeyi öğrenebilir mi,yoksa hep teoride mi kalır öğrendikleri?Çünkü benim gördüğüdövüş sporlarıyla uğraşan ve ilerlemiş kişiler genelde doğuştan sağlam ve mücadeleci ruhlu oluyor.
Bence içinizde ve fiziğinizde birşeyler eksikse gerisi hikaye,karate kid hikayesi.
Toklu_1994
19.10.09, 18:52
Arkadaşlar bence sokak dövüşünde ilk vuran kazanır ve avantajlıdırda...Eğerki siz BB yapan sağlam vücutlu biriyseniz surata vurduğunuz bir yumruk karşıdaki adamın kendine 5 sn gelememesi gibi bir etki yaratır...ilk sağlam surata yumruk vurduğunuzda buna ne boxçu ne kareteci dayanır...İlk vuran kazanır taraftarıyım tabi istisnalar da olması mümkündür...Ama sokak kavgalarında teke tekte prensip budur...
Arkadaşlar bence sokak dövüşünde ilk vuran kazanır ve avantajlıdırda...Eğerki siz BB yapan sağlam vücutlu biriyseniz surata vurduğunuz bir yumruk karşıdaki adamın kendine 5 sn gelememesi gibi bir etki yaratır...ilk sağlam surata yumruk vurduğunuzda buna ne boxçu ne kareteci dayanır...İlk vuran kazanır taraftarıyım tabi istisnalar da olması mümkündür...Ama sokak kavgalarında teke tekte prensip budur...
ilk vurma taraftarısın eyvallahta karşındaki adam boş değilse senı ya bloke eder yada yumruğundan kaçıp sana kontra bir yumruk vurur.çünkü dövüş sanatıyla ilgilenen biri kavgada senınle burun burnuna gelip tartışıcak kadar bilgisiz değildir;)mesafesini ayarlar her an patlama durumundadır dövüş sporu ile ilgilenmeyenler direk bir tartışmada hasmının burnunun dibine kadar girerler bağırıp çağırırlar ama o adamlar gayet soğuk kanlıdır pozisyonunu alır.
mesela muhammet ali'nin maçlarını seyrettiysen ona yumruk vurmak çok zordur müthiş bir çevikliği vardır ne kadar kombine yumruk atarsanız atın hepsinden kaçabiliyor aynı şekil sıradan bir boksörde sıradan birisinin sallıyıcağı yumruktan veya tekmeden çevir bir hareketle kaçıp karaciğerine vurucağı bir yumrukla senı nefessiz bırakabılır yada uzakdoğu dövüşçüsünün vücudunun hassas bir noktasına vurup senı etkisiz hale getirebılır.
yanı demek istediğim o adamlara ilk yumruğu vurmak zordur çünkü onlar diğerleri gibi değillerdir mesafelerini duruşunu falan ayarlar yada hazırlıksız bir anda bile o sporla ilgilenmenin verdiği refleksle bir anda darbe almadan yumruğunuzdan tekmenizden vs kaçabılırler.
skilful sana katılıyorum çünkü kendimden biliyorum :D
berkthagar , bence en önemlisi yürek olmalı sonra birde herhangi bir dövüş sporuna gidersin (bence box , kickbox veya muay thai gibi ) güç hız refleks kazanırsın yani çevimsiz birisi olmassın sen yeter ki karşındakinden korkma ama sakın küçümseme de ... :)
Toklu_1994
20.10.09, 18:03
Ben zaten ilk yumruk sallayıpta ıskalayandan bahsetmedim...ilk yumruğu tutturabilen vurabilen kazanır anlamadında dedim.... tabiki karşındaki kişi yumruğunu etksiz hale getirebilir...zaten sokakta böylelerine raslamak pek mümkün deil....lütfen yalnış yorumlamayın..
ben evime kum torbası almayı düşünüyorum birde yazn tekvandoya gidicem bence sokak dövüşünde ruhun iyiyse kazanrsın özgüvenin ve moralin yüksekse her türlü yumruğu atar ve kazanırsın ama muay thai 1 numaar ebnce ailem izin vermedi dayak yer gelirsin olum diye ancak tekvandoya izin alabildim saten askeri liseye gitmek istiyorum ordada juda öğretiyolar işte asıl dövüş öğrenilen yer askeri okullar oraya giden birinn dayak yediğini görmedim burda lise 4 den sonra kuleliyi bırakan biri ardı gözümün önünde 2 kişiyi yerin dibine soktu
saygıalrımla
sokak dövüşünden kastınız arabadan inip öndeki şöfreü dövmekmidir? yada kız arkadaşınıza yan bakanbirinin ağzını kırmakmıdır. veya okulda haraç kesmekmidir?
eğer mecbur kalnırsa mesela savunma amaçlı olarak aikido önerilebilir. çünkü savunma sanatıdır
kickbox yapanlar avantajlıdır ama bb yapanlar ise görünüşüyle karsısındaki insanı korkutuyor zaten bitane saglam vurursa karşı taraf için iş işten geçer diye düşünüyorum
Toklu_1994
02.11.09, 18:25
kickbox yapanlar avantajlıdır ama bb yapanlar ise görünüşüyle karsısındaki insanı korkutuyor zaten bitane saglam vurursa karşı taraf için iş işten geçer diye düşünüyorum
sana katılıyorum benim anlatmaya çalıştığım o zaten ilk sağlam vuran kazanır bb boş bir spor deil
bench_O
sokak kavgasında cesaret ve öfke önemlidir bence ne kadar yumruk yersen ye öfkeliysen onları hissetmessin ama dövüş sanatlarındada 1 2 yıl uğraştktan sonrada öfkenin önemi kalmaz
Şıklarda belirtilenlerden teorik olarak bildiğim wing tsun var ,bir kaç tanede ben eklemek isterim .
En etkili olan KRAV MAGA bir diğer benzer stil KRAV MAGEN
Paranız ve zamanınız bol ise Bujinkan Taijitsu (ninja sanatı)
Bu iki stilde Türkiyede var aklınızda bulunsun ama yumruk atmasını bile bilmiyorsak öncelik bir kaç ay boks dersi derim temel olarak.
Bence zor bozuyor arkadaşlar antrenörler derki fiziksel altyapın yoksa tekniğin bir önemi yoktur cesaret güç dayanıklılık kondüsyon hepsinden biraz olsun doğru mu?
estetik fenomen
05.11.09, 21:52
Yumrukta boks... Tekmede taekwondo... Yerde judo ve güreş... Ortaya karışıkta da MMA...
Tabii bunları öğrenirken ve devam ederken alacağınız hasarın toplamı hayatınız boyunca karşılacağınız hasarın boyutunun epey altında kalacaktır. Bu yönden baktığınızda faydasızlardır.
%50 fiziksel yapı(boy,kilo,güç,kondüsyon,dayanıklılık,hız..vs); %50 teknik
Bana sorarsanız burda sokak dövüşünde en avantajlı olan kickboks var.Yumruk,tekme sokak dövüşünde arayabileceğin herşey kickboksda.
eğer sağlam bir vucudun yoksa istersen dünyanın sanatını bil sağlam bi aparkatta sağlam bi body ciden yiyecegin darbeyle dünyan yıkılır .herşey beden kol darbelere karşı gösterdigin dayanıklıktır bence :)
eğer sağlam bir vucudun yoksa istersen dünyanın sanatını bil sağlam bi aparkatta sağlam bi body ciden yiyecegin darbeyle dünyan yıkılır .herşey beden kol darbelere karşı gösterdigin dayanıklıktır bence :)
haklısın ama bi bokscudan yiyeceğin darbe ölümcül olabilir :)
kerem sezgin
14.11.09, 01:46
yaw size söleyim aikidocuya kimse yaklaşamaz tabi refleksleri iyi ise yani rakibin yumruklarını tutabiliyorsa steven seagal filmlerini izleyebilirsiniz aikidonun yararlarını görmek için hem aikido basittir şimdi karete kursuna gitsen ananı ağlatıyolar bacaklarını 180 derece açana kadar tekvandoda öyle ama aikido hem hepsinden iyi hem savunma sanatı adam dövmek için değil hem de çok sağlam bir felsefesi var ben bunları kafadan sıkmıyorum yaptığımdan biliyorum aikido kursunda özel oturuşlar var çok acı verici acıyı yenmeyi öğretiyolar hocalar 2 saat öle oturabiliyor ben 5-10 dk :D hem insanın hassas noktalraından yakalıyor insanı sen şimdi çok güçlü ol yine ordan adam seni tuttuğunda kendini teslim edersin aikido bence en iyisi
karete çok hız istiyor tekwando falan adama ayağını kolunu kaptırmaman lazım bunun için fiziksel yeterlilik gerekiyor ama güçlü olmayan bi insan bile aikido yapabilir
"aikido insanı binlere denk kılar"
senseinin biri :D
Sokak dövüşünden kasıt nedir?
Bence ilk önce bunu düşünmelisiniz. :)
Yazılan yorumların nerdeyse tamamı sanki sokakta biri size göstere göstere saldıracakmış gibi yazılmış.
O zaman yaptığınız şeyin adı düpedüz müsabaka dövüşü olur sokak ise sadece müsabakanın yapıldığı alan. :)
Sokak dövüşünde beklenmeyen ve kurala bağlı olmayanlar düşünülmeli.
Burda adı geçen tüm dövüş sistemlerinin SPOR olarak yapıldığı ve SPORUNDA KURALA BAĞLI olarak öğretildiğini hiç unutmamak gerek.
Örneğin Taekwondo denmiş.Taekwondo müsabakaları sadece ayakla yapılır Yumruk pek kullanılmaz.Ellerini kullanmaya alışkın olmayan bir Taekwondocu göğüs göğüse mücadelede elbet zorlanır.
Karate deseniz tüm vücudu kullanırsınız ama ordada tüm çalışma müsabakaya ve puan almaya göre yapıldığı için yine zayıf kalır.
Diğer tüm branşlarda keza yine spor ve müsabaka ağırlıklı olduğu için teknikler beklenmeyen hareketlere pek yatkın değildir.
Aikidoda ise uzmanlaşmak çok ama çok uzun zaman alır.Günler-saatler boyunca pratik yapılmalı her teknik vücut refleksi haline getirilmelidir.
Yapılması gereken: Önce bir spor sistemi beğenecek ve çalışacaksınız.Sistemin inceliklerini vs.öğrendikten sonra çekilecek ve sizle aynı kafada ve fikirde bir arkadaşla birlikte müsabakadan uzak gerçek zamanlı çalışma yapacaksınız.Kurala bağlı kalmadan antreman yapacaksınız.
kerem sezgin
16.11.09, 18:00
doğru kuralsızca çalışmak lazım gerekirse gözünü çıkarmak lazım :D
castorpollux
17.11.09, 01:38
konu dövüş olunca birçok kişi bol keseden sallamış :D
yok osmanlı tokadı, yok güçlü olan-vücudu iri olan, yok iyi yumruk atan-tekme atan felan hiçbiri değil...
sokak dövüşünden kasıt, kuralsız sadece orman kanunları ise
boks-karate gibi müsabakası olan hiçbir dövüş disiplini etkili olamaz... çünkü adam kasıklara da yumruk atabilir, kafa üstünede vurabilir, saçınızıda çekebilir, üstteki arkadaşın söylediği gibi göze parmakta sokabilir... bu durumların hiçbiri için boks-kick boks vs. etkili değildir, neticede boksun içeriğinde bunlar yoktur...
olay bu noktaya gelirse sadece boks değil diğer dövüş disiplinleride yetersiz kalır...
peki geriye ne kaldı; SAVAŞ SANATLARI
bunlardan bir tanesi de WT- whing tzundur...
birçok sitilin yanında bıçaklı-sopalı hatta silahlı eğitimleri dahi vardır...
sokaklar ring değildir ne bir hakem ne bir kural var, o yüzden gırtlağınıza dayanmış bir çelik'i etkisiz hale getirebilmek için, sopa-balta ile saldıran düşman için, bu dövüş disiplinleri çaresizdir...
o yüzden bir savaş sanatı olarak WT, sokakta, dağda, bayırda, alış-veriş merkezinde, en etikili sitildir...
WT tüm gelişmiş ülkelerdeki, elit savunma-saldırı timlerine öğretilmektedir...
..yapılan yorumların hepsinde ilk vuran kazanır yazılmış ben buna katılmıyorm sonuçta olması gerekenler;
-karşındaki[ler]ni hafife almıcaksn
-kendine güvenin tam olucak
-hızlı ve teknik sahibi olmalısın
-güç dayanıklılık sahibi olmalısın
-öfkene yenilmemen gerekir irade sahibi olmak gerekir cünkü öfkelenen insan yanlış hamle yapar boşa samlar yumruğunu veya tekmesini etkili vuramaz ve karşı taraftan iyi bir vuruş yer
-Son olarak herşeyden önce onunda Annesi Babası olduğunu ve akşam eve gideceğini unutmamak gerekir :)
Ronnie Coleman da vursa çok etkili olmaz yumruk tekniğini bilmeden yumruk atarsa.Çekicin metal kısmını eline al çiviyi çakamazsın ama çekicin metal kısmını 30 cm uzunluğundaki tahtanın ucuna yerleştirip aynı çiviyi çok rahat çakabilirsin kat kat daha fazla güç elde edebilirsin işte yumruk ta aynı buna benzer.
kerem sezgin
17.11.09, 18:51
dediğim gibi göze dalcan ilk baş ama yumrukla deil delici kesici aletlerle :D en etkili savunma sanatı
benyeni başladım ama çok sokakta kavga ettim hiç öle refleks mefleks hareket bekleme sıva kollarını atletini disari cıkar adamın önüne doğru egil hızlı hızlı 3-4 tane yumruk cıkar tek düsünsügü yüzü sana dönük senden uzaklaşmak,aradaki mesafeyi kullanarak üzerife sıçra ( arkadaş ben 90 kiloyum yas 14 yasıtlarım 70-75 kilo) agırlıgınla direk yere düsüo üstünde bide sen yapıstır yumrukları ama,saglam bi sporcu varsa bilmem ben hep sokak ameleleriyle kavga ettim =)
Sen öyle san.Uzak doğu sporlarının çıkış mantığı zaten herkesin savunmaya yönelik birşeyler öğrenmesidir.Bakınız kung fu.Süper kung fu bilen biri asla ister iyi fizik ister kötü fizikli olsun bir bodyciden dayak yemez.Üstelik bodyciden asla yemez.belki iyi bir boksör çevikse yener.Çünkü 160 boyunda 55 kilo kungfucu 1.75 80 kilo bodyciye neler yapar neler.Bir kere bodyci hantaldır onun yanında.Üstelik kung fu bütün gelecek tepilere bir tepkiyle karşılık verir.Ama asla bir body ci.Boks,tekvando,aikido bilen birine birşey yapamaz.çünkü bodynin amacı kavga değildir.kavgaya dayalı tknik bilmez.belki görünüşten korku salar ama hiç birşey yapamz.Yani şöyle 5-6 yıllık bir kungfucunun bir bodyciden gelen yumruğa ki amatör bir yumruk olacak eğitimsiz.gelen yumruğa karşı hiç birşey yapmıyacağını mı sanıyorsun?Bir bodyci ancak kendi dengi body yapmamış birini alt eder.Yoksa uzakdoğu sporlarında kazananı,bench presste kaç kaldırdığına göre belirlemiyorlar:D.Güç değil.Güç ve teknik önemli.Tekniksiz güçte sadece insanı yorar.Filmlerin çoğu(dövüş filmleri) gerçek değil oyun ama bruce lee gerçek bir dövüşçü.Amerikaya sporu sevdiren birisi.O ADAM çok mu iri:D
kerem sezgin
23.11.09, 17:27
bruce lee gibi birini kimse yenemez çünkü tekmeleri yumruklaru kurşun gibi hızlı ve çok sağlam yani şimdi sen onun karşısına çok kaslı bi adamı koysan ne olur daha adam gözünü kırptığında tekme yer yere düşer
ukonetsret
29.11.09, 20:57
sokak kavgalarına bulaşmayın kaçın. kovalaması durumunda yanınızda küçük kesici bir alet bulundurabilirsiniz. ama eğer delikanlı bir tinerciye rastladıysanız dk tutup 3 round boks maçı yapın puanı yüksek olan kazansın ya da kavga sırasında fazla bağırın ki insanların dikkatini çekebilesiniz belki birileri ayırır. spor olaraksa yukarıdaki bir mesaja katılıyorum atletizmle ilgilenenlerin daha avantajlı olduğu kanatindeyim. eğer kavga ederseniz ve dayak yerseniz yanınıza birkaç kişiyi alıp o adamı kıstırın. eğer öyle arkadaşlarınız yoksa adalete güvenin polise şikayet edin işin peşini bırakmayın...
kerem sezgin
29.11.09, 23:10
ya kavgaya bulaşmayın mesela burgazda kimse bana bulaşmaz ben burgaz fen lisesine gidiom kim bana bulaşır ki yani ne amaçla bulaşıcak ki eline ne geçicek
sahsen win tsun yapiyorum ve hiç bir savunma sporunu rakip görmüyorum.sokak dövüsüde bizler için isinma hareketi sayilir.inanmayanlara ders verilir.inanlarda ne demek istediğimi anlarlar zaten
kerem sezgin
03.12.09, 17:18
ben sana rakibim aynı yaştaysak :D
kerem sezgin
03.12.09, 18:53
hem o kadar emin olma şimdi karşına çok çevik bir boksör çıksa o demir gibi karınlarıyla kurşun gibi hızlı ve sert yumruklarıyla seni yenebilir hem ninjitsu falan var insanın sinir noktalarına göre dövüşüyosun wing tsun çok iyi ama yani senin ne kadar iyi yaptığına bağlı ;)
hem o kadar emin olma şimdi karşına çok çevik bir boksör çıksa o demir gibi karınlarıyla kurşun gibi hızlı ve sert yumruklarıyla seni yenebilir hem ninjitsu falan var insanın sinir noktalarına göre dövüşüyosun wing tsun çok iyi ama yani senin ne kadar iyi yaptığına bağlı ;)
Bu tür felsefesi derin sporlar zaten birinden gelebilecek her türlü tepkiye karşı uygulanır.Boksör bir boksörü yenebilir.normal birini yenebilir ama iyi bir uzak doğu sporcusu onu bloke eder.Seninki bodyci herkezi döver demeye benziyor.adam zaten karşıdan gelen boksörün o senin dediğin kurşun gibi yumruğunu yemiyecekki yenilsin.O yumruğu yiyecek olsa yıllarca ne çalışıyorlar bu sporun felsefesi adına.herkes oturur kum torbası alır teknikleri öğrenir boksör olurdu savunmak için kendini.Güçlü olan çok iyi yumruk atan kazanacak diye bir kural yok.Kontrolsüz güç güç değildir diyerek noktalıyayım.
kerem sezgin
03.12.09, 20:39
ben zten öyle birşey kast etmedim :D yani şimdi boksörleri biliyorsun çok hızlısırlar ve yani tabi ki bir wing tsun ustası onu yener ama çok iyi bloklar yaptığı için yener şimdi orta seviyde bir wing tsuncu o boksörü yenemez dedim üstteki üyeyede eğer iyi yapamıyorsan seni yenen çıkar kendini sporun adıyla koruyamazsın dedim :D
Evet iddaalı bir arkadaş ama kendisinden çok yaptığı sporun en iyisi olduğunu savunuyor.Senin baktığın açıdan bakarsak iş çok karışık.kimin kimi yeneceği belli olmaz.Dünyanın en iyi boksörü ou yener aikoducu şunu yener vs.Ama hepsinin full performans ve tekniklerine felsefesine baktığınızda kung fu bir adım önde sanki.Bende yakında başlıyacağım ama karar veremedim.Fitness yapıyorum zaten.Üstüne yüzme kursu düşünüyorum.Birde boks mu aikido mu onlardan birini yapmayı düşünüyorum ama 3 spor fazla gelebilir.
kerem sezgin
03.12.09, 21:05
esnekliğine bağlı şimdi yani sen büyüksünde benden bu zamana kadar bacaklarının enekliik durumu nasıl yani ne kadar esneksin ona göre sana tavsiye ediyim yapıcağın sporu
esnekliğine bağlı şimdi yani sen büyüksünde benden bu zamana kadar bacaklarının enekliik durumu nasıl yani ne kadar esneksin ona göre sana tavsiye ediyim yapıcağın sporu
Bir ara tekvando yapmıştım orada paso bacak açtırırlardı ama sonra bıraktım kısa bir deneyimdi.Ama genel olarak fazla çevik biriyim.Düşün şuanda kilolarım var,fazla yağlandım ergenlikte.Futbolcuydum babam büyük klüplere gitmemi istemediği,ayağın kırılırsa ne olacak dedi bana futbolu bıraktırdı.ergenliğe girişte bırakınca çok hızlı kilo aldım.4-5 senedirde öyle gidiyor.Ama düşün bu kiloyla yaklaşık 23 kilo fazlam vardı eskiden,şimdi daha az:DO zaman arkadaşlar hayret ederdi.Ulan nasıl kaldırıyor o **** derlerdi.bu kilolarla sayısız rovaşatam vardır gelişine.ah ah hatırlayınca tuhaf oldum yakında formuma kavuşunda sahalara geri döneceğim zaten:DKemiklerimde esnektir.herkezden daha rahat yapabiliyorum bazı hareketleri ama öyle çokta fazla değil tabi.
kerem sezgin
03.12.09, 21:13
o zaman kung fu yap yani öyle diyim çünkü en güzeli o hem ben evde kung fu çalışırken hep kendimi öyle filmlerdeki karete kit gibi hissediyorum :D insan mutlu oluyor
vBulletin, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.