PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Powerball: Simdi herkes bunu konusuyor!

Karasan
03.04.07, 12:05
Arkadaslar vücut geliştirme ve egzersiz en büyük hobilerimden birisi ama bir cok zaman sporumuz hakkındaki enteresan filmleri ya da gelismeleri spora cok uzak olan abimden öğreniyorum.
Dün aksamda abimden, "powerball" güç topu isimli bir küçük egzersiz aleti/oyuncağın varlığını duydum.
Bu adı üzerinde insanın eline sığan küçük bir top.
Topun içinde ise, jiroskop var.
Jiroskop nedir?
Kendi çevresinde dönebilen ve döndükçe açısal momentumundan dolayı kararlılık kazanan ve yerçekimi kuvvetinin ekseni eğmesine karşı ekseni yerçekimi kuvvetine dik açıda hareket eden(yalpalanan) aletçik.
Alet bir anlamda topaç gibi, ancak elinizin içindeki bir kürenin içinde inanılmaz bir devirle dönen bir topaç.
Dakikada 19000 devir gibi inanılmaz devir hızlarına ulaşıyor.
Tabii bu devirde dönen şey küçücük bir küre bile olsa, elinize inanılmaz bir güç ve ağırlık uygulamaya başlıyor.
15 bin devirden sonra o topu elinde tutabilecek bir avuç insan vardır.
Anlayacağınız çok enteresan bir oyuncak/egzersiz aleti.
NASA tarafından astronotların yer çekimsiz ortamda kol/önkol kaslarını çalıştırmaları için geliştirildiği rivayet ediliyor.
Çok yüksek devirlere çıkmadan yapıldığı zaman bilekler, parmakları güçlendiren ancak rekor denemesi yapıldığında elinizi bir kaç gün kullanamayacağınız bir minik mucize olduğunu gördüm.

Resmi:

http://upload7.postimage.org/522735/powerball.jpg (http://upload7.postimage.org/522735/photo_hosting.html)

Türkiye'de genel olarak satılan çeşidi...

http://upload7.postimage.org/522741/powerball9.jpg (http://upload7.postimage.org/522741/photo_hosting.html)

Açılmış bir powerball, küre içinde merkezkaç kuvvetiyle inanılmaz hızlarla dönen sarı küreyi görebiliyorsunuz.

http://upload7.postimage.org/522749/00.jpg (http://upload7.postimage.org/522749/photo_hosting.html)

Saniyede 10000 devirin üzerine çıktığı zaman, resimdeki gibi eliniz zangır zangır titremeye başlıyor.

Yunanlı bir adam bu işin ustası, videosuna bir bakın, eminim sizlerde denemek isteyeceksiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=E0v05iaYZC0

Videoda gördüğünüz gibi, önce avucunun içinde döndürerek içindeki küreye ivme kazandırıyor, küre belli bir merkezkaç gücüne kavuştuğunda elinizde tutabildiğiniz müddetçe ivme kazanmaya ve sizi perişan etmeye devam ediyor.
Ellerin gücünü ölçmek ve elleri-bilekleri güçlendirmek için çok güzel bir buluş.

B3RkOvi
03.04.07, 15:49
Ama bu aleti calisirken iki kolu esit miktarda calistirilmasi gerekir degil mi ?

Karasan
03.04.07, 16:24
Ama bu aleti calisirken iki kolu esit miktarda calistirilmasi gerekir degil mi ?
Egzersiz olarak yapıldığı zaman tabii iki koluda çalıştırmak lazım, ama rekor denemesi yaparken sadece güçlü olan kola yükleniliyor.
Çok merak ediyorum bu minicik alet ele nasıl bir kuvvet uyguluyorda, koskoca adamı havalı matkap kullanıyormuşcasına gibi sallayabiliyor.

hernan77
03.04.07, 18:36
bu ne biçim bi alet abii. biran adamı kaldırıp yere vuracak sandım. patlamaz dimi bu.... karasan denedin mi bunu. ilginç bimakina.

[Zafer]
03.04.07, 18:38
Çok ilginç birşeymiş Karasan.Bu alet bana Pokemon çizgifilmindeki poki topları anımsattı,benziyo baya değil mi :D En az ben de senin kadar merak ediyorum,elma kadar bi alet koca adamı zangır zangır nasıl sallıyo diye.Tr de var mı acaba bunların satışı,varsa,ucuzsa denemek lazım :)

ferhatY
03.04.07, 18:45
http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=19173&productId=sporpb188lca

burda var top 70ytl kdv dahil...

link vermek yasakmı bilmiyorum,yasaksa kusura bakmayın...

spidey
03.04.07, 18:47
Ben 1 yıl önce falan bi dergide okumuştum bu aleti ,gerçekten ilginç bi alet ama o zaman işe yarayacağını düşünmemiştim. Şimdi Karasan'ın yazısını okuyunca bide üstüne videoyu izleyince işe yarıyacağı anlaşılıyo :) Peki bu aleti nerede bulabileceğimiz hakkında bilgisi olan varmı?

Karasan
03.04.07, 18:54
Arkadaşlar henüz edinmedim bir tane, Türkiye'de var, fiyatı 35-50 ytl. arasında, ideefix'te satılıyor ama tükenmiş, arattığınızda eminim bulursunuz satan başka yerler.
Birde enteresan bir yerin reklamını yapayım sizlere,
www.indiragandi.com
Bu sitedede satıyorlardı powerball, sitenin özelliği, her gün yalnızca bir tane sınırlı sayıda ürün satmaları.
Genellikle ürünleri çok uygun fiyatlı oluyor.
Abim test edip onayladı, sahtekarlık yok, güvenilir, ciddiyetle çalışan bir firma.
Abim 2 GB flash disk (4'lü usb hub hediyeli) 25 YTL'.ye aldı.
20 YTL. gibi bir fiyata, Samsonite Laptop çantası aldı, ürünler sorunsuz olarak eline ulaştı.
Bugün 130 ytl.'ye 250 GB. harici hard disk sattılar, markası Western Digital.
Gerçekten ticaret adına çok ilginç gelişmeler oluyor.
Bu sitenin bir diğer benzeri ise, www.bendeistiyorum.com
Bu haberleride abimden öğrendim, tüm gün bilgisayarla içiçeyim ama nafile, gözümüzden kaçan bir sürü şeyler oluyor :D

kliwaj
03.04.07, 19:04
valla sitee adi yasakmi bendfe bilmiyom ama gittigidiyor da uygun fiyata satiliyor

bu arada bu aleti Fransa da yaşan bir arkadaşim Türkiye'ye getirmişti 2 sene önce bi kez kullanma fırsatim oldu fakat gerçekten çok zor boyutuna bakmamak lazim :)

Veyron
03.04.07, 19:49
Fiyatı düşer eminim o zaman bir tane tedarik edicem mutlaka

PowerBall, bileğin dairesel hareketiyle döndürülen, döndükçe kendi içinde dengesizlik oluşturarak el, bilek, kol ve omuz kaslarının bu dengesizliği kontrol altına almasını sağlamak için tasarlanmış sportmen bir toptur. Denge kontrolü sırasında tüm kasları çalıştırdığından dolayı el, bilek,kol, omuz ağrılarının yanı sıra, bilek incinmeleri, Carpal Tunnel Sendromu, RSI Sendromu, tendon, kas ve eklem raharsızlıkları için ideal bir egzersiz sunar. Topun balans ayarı bilgisayar kontrolüyle yapıldığı için 12,000rpm üzerindeki hızlarda bile stabildir.
Golf, tenis, beyzbol, basketbol, hokey, bowling oynayan, bisiklete binen, dağ sporlarıyla ilgilenen ve motocross meraklıları, işi gereği ağır yük kaldıranlar, kanoya meraklı olup dalgalarla boğuşanlar, kayak yapanlar, gün boyunca bilgisayar kullanan, mouse ve klavye hareketlerinden dolayı bilek sızısı çekenler... kısacası bilek hareketinin ön planda olduğu bütün etkinliklerde bulunanlara özellikle tavsiye edilir.
Sağlıklı yaşam merkezlerinde (fitness center) çok tutulan, avrupada birçok merkezde bulunan ve şiddetle önerilen egzersiz aracıdır.
Üst kısma eklenmiş dijital sayaç sayesinde topun en yüksek dönüş hızı, topun son 30saniyedeki toplam devir sayısı, ortalama döndürme hızınız gibi rakamsal verileri görebilirsiniz ve rekor denemelerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.
Titizlikle eklenmiş ışık ledleri sayesinde, egzersizleriniz daha eğlenceli ve ışıltılı olur, ışık için pil veya kimyasal kullanmaz, topun üzerindeki dinamo sayesinde gerekli enerjiyi dönüş hareketiyle sağlar.
Zaman ve yer sınırlaması olmaksızın istenilen yerde istenildiği zaman kullanılabilir.
Avucunuza alıp o gücü hissettiğinizde sizde göreceksinizki, bu muhteşem kas güçlendirici, keyif verici, stress ve yorgunluk alıcı PowerBall''dan vazgeçemeyeceksiniz. Elinizden bırakmak istemeyeceksiniz.
PowerBall Size Ne Kazandırır?
Daktilo, klavye, mouse kullanan ve piyano çalanların çok sık karşılaştığı bilek incinmeleri ve ağrılarından kurtulmaları için uygun bir çözümdür. Bilek bağlarının kireçlenmesini önler, spor yaparken incinen bilekler için iyi bir masaj sağlar.
· Düşük hızla çevirildiğinde, stress alıcı ve yorgunluk giderici etkisi vardır. İş yerinizde canınızı sıkan bir durum olduğunda PowerBall''unuzu ve çayınızı/kahvenizi alıp kendinize 7dk ayırın, göreceksiniz döndüğünüzde sıkıntınızdan eser kalmayacak ve enerji dolu bir şekilde işinize kaldığınız yerden devam edeceksiniz.
Parmak, el, bilek, önkol (dirsek ile bilek arası) ve kol kaslarını güçlendirir. El-kol,bilek,omuz incinmeleri sonrasında fizik tedavi görenler de kullanabilir, elin eski haline ve eski gücüne kavuşmasında kademe hızlandırıcı etki sağlar.
Badminton, golf, tenis, bowling, beyzbol, basketbol, masa tenisi vb. spor tutkunları için el,kol,bilek, omuz masajı ve kas güçlendirici etkisinden dolayı çok yararlı bir egzersiz aracıdır ve spor alanında daha yüksek başarı elde etmenizi sağlar.
PowerBall hemen hemen sınırsız güç dağılımına sahiptir. Dönüş hızına bağlı olarak 1-40lbs arasında bir kuvvet gerektirir, buda yaklaşık 50 farklı dambıl demektir.
· Alışkanlık Yapar. Kullandıkça müptelası olursunuz ve zamanla vazgeçilmez bir tutku haline dönüşür.

Karasan
03.04.07, 23:07
Ürünün Türkiye distribütörü firmanın direkt web adresi,
http://www.garantialisveris.com/4smeb/str_prod.asp?storeID=1939&productID=54182
buradan sipariş verilebilir, ışıklı olan KDV hariç 42 dolar, ışıksız olan kdv hariç 32 dolar.
Yedek olarak alınacak başlatma ipi bir dolar.

marthel
04.04.07, 00:21
bunun kas gelişmnde bi yararı var mı yoksa sadece eğlence amaçlımı

[Zafer]
04.04.07, 00:27
O topu elinde tutmak için büyük bi direnç gösteriyosun nasıl sallıyodu adamı :D,bence kuvveti 10 numara artırır bu alet..

okko
21.04.07, 01:55
bir sitede kampanyadaydı bu alet keşke alsaymışım ozamanlar ne işe yaradığını anlamamıştım.

scorpi
23.04.07, 20:42
bende geçenlerde aldım 10.000 rpm den sonra gerçekten tutması zor oluyor ve kolumdaki kasların yarısının çalıştığını hissediyorum
peki BB de yaptıgımız hangi hareketlere denk geliyor powerball un bize yaptırdıkları
birde bilek güreşi için ne gibi faydaları olur powerball un..

izzet
31.05.07, 22:57
abi sen 1.000 den bahsediyon adam 16.000 yapiyor demekki bu adam normal degil.
o adami bu sekil salladigina gore bu aletin kucuklugune aldanmamak lazim:D

fransada ortalama fiyati 20€ internette cok ta pahali bi alet deyil almayi dusunuyorum

neon lu olanlarida var
http://www.powerballs.com/images/neon_white_animate.gif

elde calistirdigi kaslar hakkinda bi foto
http://i4.ebayimg.com/01/i/000/93/38/52ff_2.JPG

kliwaj
31.05.07, 23:11
bende aldim 3 hafta oluyordur . ipsiz başlatabiliyorum 12 bin filan yaptim dahada zorlamadim bileğimde bi sakatlik var çünki ama masaj için çok güzel bi alet sıkıldınmı alıyom elime pc başinda uğraş dur :D , herkese öneririrm

hedende
15.08.07, 05:26
bende var bu aletten bi süredir, oyalanmak için ideal. elin içinde vızır vızır dönen bir alet:) stres atmak için ve masaj için kullanmanın yanında daha hızlı çevirildiğinde bilek ve ön kolu çalştırıyor harbiden...ama bicepslere kadar çıktığını söyleyemeyeceğim. (bunuda kolumun ağrımasına göre test ettim sallamasyonda olsa :) )

Peçito
19.08.07, 18:39
Arkadaşlar bu Alet'i çok araştırdım. Acayip birşey.
Bursa'da satılan yer olsa. hemen alıcam ama. Ne yazıkki yok ! :@

İnt'te neonsuz felan 50 ytl felan.
Bu alet bağımlılık yapıyormuş. pc kullananlar için çok ideal. pc başında habire elinde çeviriyorsun. :D

bu alet elini çok güçlendiriyor. bu aleti kullanan birisi. bilek güreşinde yenilmez :D:D

Peçito
09.09.07, 16:34
Güncel

Arkadaşlar 31.08.2007 Tarihinde Hepsiburadan Sitesinden Kargoyla Aleti Aldım.
kargo felan toplam 55 Ytl felan buldu.

Aleti bir hafta çevirdim. Şuan kollarıma bakıyorum. Damarlarımı görmeye başladım. Alet acayip birşey. şuan hala ipiyle başlatsamda. çok eğlenceli ve tutmakta zorluk çektiğim güzel bir alet. 10 tane şınav zor çekerken. şuan 15 tane çekebiliyorum :D kollardan gögüse kadar yerleri çalıştırabiliyor bu alet. ( karın bacak felan çalıştırmıyor tabi :D )

gar10brk
27.10.07, 20:00
yaa bu aletten bendede vardı ama afacan arkadaşlarımdan biri içine vd 40 denen makine yağı sıktı ve aletin dengesi bozuldu şimdi eskisi kadar direnç göstermiyo.
aleti kullanan arkadaşlar varsa aldıkları sonuçları yazabilirlermi acaba?ona göre bi tane daha almayı düşünüyorum...

memolf
17.02.08, 23:08
aşırı zorlamada omuz ve boyun skatlanmaları yasayabılırsınız

örnek mi ? ben=)
sag boynumda hareket kısıtlıgı ve ufak bır kas sıkısması yasadım ama o gun yaklasık bı 40 50 rekor denemesı yaptım. zaten o gunden sonra daha adam akıllı elıme alıp oynamadım. gerektiği gibi kullanıldıgında eglencelı bir urun

TheBiKeySah
28.12.08, 21:11
hand grips diye bi alet var şu resimdeki:

http://www.acasports.co.uk/images/products/full/energetics_hand_grips.jpg

bu parmak uzamasını sağlar mı?

akekilli
28.12.08, 23:19
NSD Powerball un özel serisini satın aldım. Akşamları evde yapıyorum ama çok ses çıkarıyo televizyon seyrederken eşim rahatsız oluyo. Rekorum 10.800.

Bi de 30-60-90 power faktörleri var. 30 da 4900 falan yapıyorum. 30 sn boyunca hiç durmadan yapıyorsun. Heralde ortalamasını alıyor. Bence kasları şişirmek için değil ama diğer endurance isteyen sporlar için yararlı bir alet. Patlamalı güç değil ama uzun süreli kol güçlerini arttırıyor diye düşünüyorum.

rockallen
10.02.09, 23:36
Ben Geçen Sene Almıştım Bu Aleti Ama Fazla Faydasını Görmedim Ama Eğlenceli Olduğu Kesin :D

born2win
21.03.09, 16:30
bu mesajın güncellenmesi lazım :)
alet güzel birşeye benziyor.ancak dolar arttığı için doların 1,20 oldugu dönemlerdeki kadar uygun değil fiyatı.

JohnnyBravo
03.05.09, 01:28
ben de aldım powerball. ilk gün ilk yapışlarda önkol acayip şişiyordu şimdi alıştı. eli ve önkolu çok iyi çalıştırıyor. ilk gün sakın fazla hız yapmayın avcumdaki kemikler 3 gün ağrıdı serçe parmağımda küçük bir parça deri soyuldu. rekorum şu an 12224

IAdam
03.05.09, 21:40
İnternette daha ucuz olan "wristball" diye birşey buldum. 20-25 YTL arası fiyatı var. Acaba bunun hakkında bilgi sahibi olan var mı?

Klitschko
06.05.09, 10:38
Bu ürün hepsiburada.com'da var bilginize.:) Reklam yapmıyorum yanlış anlaşılmasın.:D

aidoka
25.05.09, 14:14
kolları sertleştirir mi bu ?

aidoka
04.07.09, 03:56
http://www.powerballs.com/akis_workouts.php?m=Tour

burada powerball egzersizleri var

biceps triceps omuz ve parmak kasları için

bu arada 2 saat önce sipariş verdim gelmesini bekliyorum :D

trewq
15.08.09, 02:00
simdi arkadaslar powerball denen alet kac para , istanbul avrupa yakasında elden alabileceğim yer var mıdır , ve de hangi bölgelerimizi kuvvetlendiri geliştirir ? tşk.

Sezginho
16.08.09, 16:00
Sakın almayın derim. Ben aldım pişman oldum bilekleri rekor kırcam diye uraşırsanız kireçlenme oluyo bilekler zayıflıyo bilekleri güçlendiriyo olayıda yalan ama sadece el parmak kaslarını geliştiriyo bileği mahfediyo benim gözlemim böyle........

mert671
16.08.09, 22:31
Katılıyorum sezginho

salih61
16.08.09, 22:32
Sakın almayın derim. Ben aldım pişman oldum bilekleri rekor kırcam diye uraşırsanız kireçlenme oluyo bilekler zayıflıyo bilekleri güçlendiriyo olayıda yalan ama sadece el parmak kaslarını geliştiriyo bileği mahfediyo benim gözlemim böyle........
Neden yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz ben bu aleti aldığımdan beri çok sık kullanmadım o halde bile el ve bilek kasları bileğin az yukarısındaki kaslar yüksek yağ oranıma rağmen sıkınca belirginleşti bunun yanında biraz gerekli çevirme kombinasyonu yapıldığında bariz şekilde omuz etkileniyor özelliklede bilekle dairesel değilde kaldırarak araba camını çevirirken ki gibi yaptığınızda omuzun farklı kısımları etkilenebiliyor.Adam akıllı bir antreman gibi yaptığınızda önkolu çok iyi yakıyor.Ha belki hacim olarak çok fazla bişey kazanmamış olabilirsiniz ama bilek ve önkoldaki dayanıklılığı arttırdığını gözlemleyebilirsiniz ağırlıklara karşı bileğin gücüde artmış oluyor.Hele de bilek gibi çok önemli bir bölge neredeyse üst vücudu çalışırken her harekette önemli bir yeri var.Örneğin barbell curl yaparken bilekleriniz çok güçlü değilse bu biraz canınızı sıkabilir.Hele hele kireçlenmeye neden olma gibi bir etkisinin olduğunu hiç sanmıyorum.

Sedif
09.09.09, 00:29
Ürünün fiyatı fazla gelenler wristball adındaki bu aleti alabilirler, power ballda olupda bunda olmayan şey üzerindeki led monitorlü gösterge... Bence fazlasıyla para vermeye gerek yok zaten wrist ball'ın fiyatı da dealextremede 11 lira ve kargo ücreti de yok...

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.1265

http://www.youtube.com/results?search_query=wrist+ball&search_type=&aq=4s&oq=wristb

zigbog
09.09.09, 01:21
Arkadaşlar alan ve kullanan arkadaşlar yorum yaparlarsa çok iyi olur.

aidoka
15.09.09, 17:21
ben kullanıyorum oldukça etkili dumbell kadar değil ama

smltncr
15.09.09, 19:18
Egzersizi eğlenceli hale getiren bir alet.

Bende bir tane almayı düşünüyorum.

zigbog
15.09.09, 22:17
Ben alıcaktım videosunu izledim biraz soğudum :D iple çalıştırılan bahçe motorları gibi habire iplemi uğraşcaz :S

bruce123
27.09.09, 23:48
bende almayı düsünüüyom ama bozulur diye korkuyom az para dğeil :D

Sedif
27.09.09, 23:49
bende almayı düsünüüyom ama bozulur diye korkuyom az para dğeil :D
Bozulmasından ötürü bir korkunuz olmasın ama yine de ben ehvamlı adamım bozulur diye korkuyorum dersen powerball yerine benim hemen üst mesajda sözünü ettiğim ucuz aleti alabilirsin.

bruce123
27.09.09, 23:53
bak o güzelmiş hem ucuz gösterge olmasada olur

Sedif
28.09.09, 00:08
bak o güzelmiş hem ucuz gösterge olmasada olur
Zaten göstergenin pek de bir işlevi yok...

akekilli
28.09.09, 23:58
Ben masaj gibi kullanıyorum bileklerimi rahatlmak için ama kas geliştirmeye uygun bir araç degil. Bi de çok ses yapıyor.

draft
29.09.09, 00:21
Bence bilek güreşi için bir faydası olmaz. Bende bir arkadaşımınkini denemiştim sadece önkol kaslarını etkiliyor. Bilek güreşi çok farklı bir olay. Ama tabi bu senin kavrama yeteneğini arttırır. Sonuçta Veyron abi çok güzel anlatmış.

KaRaTe
16.11.09, 13:28
Arkadaşlar söz konusu powerball ı almanızı şiddetle öneriyorum:)

Herkes gidip yüz yüze alayım diye bir adres arıyor.Hepsiburada da ucuz modeller mevcut bir tane alın ve Youtubede dikkatle izleyip çalışın.

İlk başlarda olayı kavrayamamanız normal.Ama eller alıştıkça ve hızınızı artırdıkça kollara binen basınca hayret edeceksiniz.

Aleti elinizden düşürmediğiniz sürece arıza vs pek söz konusu olmuyor.Yere düşürmemek için masaya falan koyduğunuzda dikkatli olun yeter.

Yalan yanlış yorum yapan arkadaşlarada kulak asmayın.

Bu aletlerin çelikten yapılma olanları varki kollara 100 kg nin üzerinde basınç yüklüyor.Plastik olanlara bile dayanmak zorken çelik olanları hayal bile edemezsiniz.

Kişisel tavsiyem muhakkak alın-Pişman olmayacaksınız.

djlazmusti
08.01.10, 21:12
ben aldım 2 aydır kullanıyorum gayet te memnunum omuz başlarım ve bicepslerim gelişti. Bileklerimde hatta parmaklarımda bile damarlar çıkmaya başladı. Hep iple mi çeviricem diyenler zamanla ipsiz de çevirmeye başlarsınız rahat olun. Ben ilk aldığımda çalıştırmak için 1 saat uğraştım üstelik ip te vardı :D Herkeze tavsiye ederim ancak ilk kullanırken internetten videoları izleyin boşuna vakit kaybetmeyin

okaaan
08.01.10, 22:12
Kaç kg sıktığın yazıyor mu?? Bilek güreşi kitabında gördüm sıkma aletleri var 10 kgden başlıyor 150 kgye kadar çıkıyor....Nerde satılıyor bulamadım..

SForever
09.01.10, 01:05
Kaç kg sıktığın yazmıyor, sadece yaptığı devir sayısı. Bende daha bu gün aldım, ilk 1 saat hareket ettiremedim ama sonradan çözdük mevzuyu.. Hakikaten zevkli birşey. Ön kolu falan çalıştırmaz diye düşünüyordum fakat gerçekten etkili.

Body06
12.01.10, 01:37
O zaman bizede bulursak almak gerekiyor...

Biraz araştırdımda güzel bir şey gibi, en azından hacim kazandırmasada güç filan kazandırır gibime geliyor...

Acaba aleti kullanan arkadaşlar bu hususta bir şey söyleyebilirlermi?(Güç kazandırıp kazandırmama konusunda)

SForever
12.01.10, 12:22
Ön kolu ciddi şekilde çalıştırıyor, hatta 3-5 dakika aynı elde kalırsa aşırı şekilde yoruyor. Bu kadar yorduğuna göre işe de yarıyordur diye düşünüyorum

djlazmusti
13.01.10, 21:57
alıcı varsa ben 2. eli satıyorum 30 tl ye sayaçsız ligting blue
temiz maldır ben sayaçlısını alacağım için satıyorum
http://www.merkezdukkan.com/modules/catalog/products/pr_01_6_max.jpg