Orijinalini görmek için tıklayınız : Peki Ya Omuz Ölçünüz Ne Kadar?
Ewt omuz ölçünüz ne kadar ve nerden ölçüosunuz? Kimileri bir ba$tan bir ba$a kimileri çevresini ölçüo dogru ve standart olanı ne?
Benim sıcakken 123 cm bir bastan bir basada 51 cm 180 boyunda bi insan en genis ne kadar yapabilir omuzunu?Bide bu insanın 1 kulaçı kendi boyuna e$ittir ya yakla$ık olarak omuz genisledikçe kulaçta uzuyo mu? boy nie uzamio o zaman :lol: [/list]
Omuz genişler, omuz başlarındaki kas gelişiminden ötürü ama omuz kemiği genişlemez, bu yüzden kolların açıklığının ölçüsüde genişlemez.
1.80 boyunda birisinin omuz çevresi genleride yatkınsa, 160 cm. olabilir, ama üst limiti bilemiyorum açıkcası.
Arnold'ın 172 cm. olduğunu duymuştum.
neee 172 miiiii? oha falan oldum harbiden hayvanmi$ yok be abi canavar olmaya niyetim yok benim :lol:
karabulut3362
02.09.06, 20:50
sizce 17 yaşında bir insanın omuzları nekadar daha genişleyebilir mesala benim 113 cm omuz egzersizleri yapıyorum kasın yanında kemikde gelişirmi gelişirse yaklaşık kaç cm olur boyum 178cm
karabulut3362
03.09.06, 12:21
hele vay vay vay yav o arnold 172 mi :o :o :o la yemiş ha :idea:
tonymontana
04.09.06, 12:00
17 yaşındayım 8 aydır yapıyorum başladığımda 116 dıydı şimdi 128 ama hedefim 150 işalah o da olucak :D
5-6 ay önce 140 ölçmüştüm.kol harıcınde pek ölçü alma alıskanlıgım yok.
benım boyum 168 omuz olcum 115 1,5 senedır yapıyorum ve mınyon tıplıyım :)
boyum 1.89
omuz ölçüm 133
12 yaşından beri basketbol oynuorm etkisi çok fazla çatım baya iri zaten ..
karabulut3362
05.09.06, 00:13
e o boyda birinin çatısıda o kadar olur zaten bence çatın çok iri sayılamz yani dahada iri olanlar var daha kısa olupta
Boy 1.83 omuz ise 132. Gayet geniş omuzlu buluyorlar, daha ötesini 140 ı geçtiğimi düşünemiyorum...
e o boyda birinin çatısıda o kadar olur zaten bence çatın çok iri sayılamz yani dahada iri olanlar var daha kısa olupta
tabi çatı dan kastım iskelet sistemi
omuz başlarım çok kalın değil
benden daha kısa olupta daha iri olan bir adamın benden daha geniş kemiklere sahip olması imkansız gibi birşey(yüzücü , su topcu vs hariç)
ayrıca benden çok uzun olupta daha ince omuzlular var yapı meselesi bu
ama omuzumun çatısının iyi olduğunu türkiye şampiyonlar şampiyonu antrenörüm sölüo bunuda ergenlikten başlayan spora bağlıyor.
boyum 1.73
omuz 116 üç aydırda bu sporu yapıyorum
boyum 1.75 3aydır yapıyorum soğuk 112
Boy 170 Yaş 17 Omuz 156 Yanliş ölçmediysem ama güreş yapiyorum Normal insanlardan epey geniş İnşallah ramazandan sonrada Body yapmaya başlicam
Boy 170 Yaş 17 Omuz 156 Yanliş ölçmediysem ama güreş yapiyorum Normal insanlardan epey geniş İnşallah ramazandan sonrada Body yapmaya başlicam
Ya sen, ayaklarından omuzlarına kadar olan yüksekliği ölçtün heralde, bunu yaptıysan ve buraya bunu yazıyorsan sana birşey demiyorum.
Sen çayırlarda güreşmeye devam et...
emin ol ki yanlış
evde 4-5 ay hafif body yapmistim 10-15 kg , 120cm civari olçmüştüm mezro ile
ha unutmadan yanliş ölçmüş olabilirim ama babam ölçmüştü ölçmeyi ilyi bilir yani :D
1.5 ay evel ölçmüştüm 134.5 gelmişti omuzlarım antremanlara agırlık verdim suanda soguk 136 geliyor :D ama tabi bu boks sayesinde oldu :D
boy 1.82 kilo 90 yas 22
genetigimin müsait oldugunu düşünüyorum...hedefim gelecek yıl bu zamanlar 140ı bulmak...
Boy 1.83 omuz ise 132. Zamanla dahada iyi olur herhalde.
boy 190
omuz 138
yaza kadar 140 ı görme hedefim var ama yaza kadar define olma hedefim de var bakalım artık :)
boyum 1,68 yaş 17 omuz 150 :D 1 sene 2 aydan beri yapıyorum
Şakanın sırası değil..
Bu arada 1.80 boy 127 omuz 4 aydır yapıyorum.Omuz çatım gayet geniş ama deltoidler çalışmaya kolay tepki vermiyo,başladığımda zaten 121-122 civarlarındaydı.
burakula01
18.03.07, 23:33
atma şimdi bi tarafından.
boy :180
omuz:138 iyi gidiyorum hadi bakalım hayırlısı .3,5 senedir bu spordayım . tşk.
3AYDA 123 CM AMA HEDEFİM ARNOLD KADAR OLMAK BOY 175 BU ARADA SOĞUK 123
3AYDA 123 CM AMA HEDEFİM ARNOLD KADAR OLMAK BOY 175 BU ARADA SOĞUK 123
Arnold kadar olman maalesef mümkün değil, boydan ötürü, Arnold'ın omuz çapı 172 santimdi.
Aslında sadece boydan ötürü değil, Arnold'ın mutant olduğu için, kolay kolay kimse onun omuz çapına ulaşamaz dünyada :D
ama şunu sölim tamam idolüm arnold .ama ben uzun yıllar yapmak istiyorum omuzlarım ondan daha ii görünüyor.aşağı değil .bide zaten arnoldu arnold yapan vücudunun güzelliği 2.00 metre omuz olsa da neye yarar .yeni kayıt oldum .daha sonra resimlerimide koyacağım
atma şimdi bi tarafından.
boy :180
omuz:138 iyi gidiyorum hadi bakalım hayırlısı .3,5 senedir bu spordayım . tşk.
Arkdaşım yalan söleyecek hadlim yok badiye başlayı 1,5 sene oldu yanlışlıkla 150 dmeişim arkdaşlar kusura bakmayın 145cm bugun ölçdüm kimseyede yalan borcum yok!!!
Kusura bakma ama 145 te olamaz,yaa 1.85 lik adamda bile zor olur o ölçü,olursa da Mr.Olympia'da olur muhtemelen.. :D Haksız mıyım arkadaşlar?
Kusura bakma ama 145 te olamaz,yaa 1.85 lik adamda bile zor olur o ölçü,olursa da Mr.Olympia'da olur muhtemelen.. :D Haksız mıyım arkadaşlar?
Yok Zafer, 145 pek Mr. Olympia ölçüsü değil, ama arkadaşta olmadığına nedense bende eminim :D
Dediğim gibi Arnold'ın omuz ölçüsü 1.72 idi, Ronnie Coleman'da 180'dir en fazla.
145 çok iyi bir ölçü, ancak amatör bir sporcuda olabilecek bir ölçü.
Ben anlatım bozukluğu yapmışım kusura bakma Karasan :oops: 1.85 lik insanlarda oluyor o omuz ölçüleri,1.68 lik adamda o ölçü Mr.Olympia olabilir demiştim,anlatım düzgünlüğü şart yazı yazarken :) Dexter Jackson 1.68 mesela,onun kaç acaba omuzlar?
Herkezin fizigi ayrı senin omzularınla ilgili bir sorunu varsa ben onu bilemem ama hiçte yalan söleyecek halim yok kimseyide inandırmak zorunda deil ewt boyum 1,68 süper mario gibi geziyom bende anladımım bai hocam bile şaşırdı bana
burakula01
25.03.07, 14:10
Herkezin fizigi ayrı senin omzularınla ilgili bir sorunu varsa ben onu bilemem ama hiçte yalan söleyecek halim yok kimseyide inandırmak zorunda deil ewt boyum 1,68 süper mario gibi geziyom bende anladımım bai hocam bile şaşırdı bana
hadi gel 140 cm bağlayalım şu işi. :D olur mu ..yalan sölüyon demiyoz ama abartıyon neyse onu yaz birbirimizi kandırmaya ne gerek var güzel kardeşim.
Omuzlarım da hiçbir sorun yok,hatta çok az kişide olan dik-kare omuz yapısına sahibim,kıskandığım falan yok yani ölçünü kardeş :) 1.85 adamda bile 1.40 omuz gördüğün zaman işte kapı gibi adam diyosun,amatör bi sporcuda heybetin son noktaları.Ama sen 1.68 boyda 1.50 omuz dediğin zaman eni-boyu bir adam denir ona ve kesinlikle eni-boyu bir adamlar dünya çapında olmasa da kendi ülkelerinde adından çok sözettiren bir profesyonel olurlar bence.
Omuzlarım da hiçbir sorun yok,hatta çok az kişide olan dik-kare omuz yapısına sahibim,kıskandığım falan yok yani ölçünü kardeş :) 1.85 adamda bile 1.40 omuz gördüğün zaman işte kapı gibi adam diyosun,amatör bi sporcuda heybetin son noktaları.Ama sen 1.68 boyda 1.50 omuz dediğin zaman eni-boyu bir adam denir ona ve kesinlikle eni-boyu bir adamlar dünya çapında olmasa da kendi ülkelerinde adından çok sözettiren bir profesyonel olurlar bence.
Kusura bakmayın ama deliyi akıllı yerine koyup cevap veriyorsunuz ya, teessüf ederim.
1.68 boyda 150 santim omuz olmaz, dünyada böyle birşey olmadı.
Bir kere bu konuda anlaşalım.
Zaten "super mario" gibi geziyorum ne demek??
O da ayrı bir konu :badgrin:
Benim boyum 1.85 ölçülmüş en yüksek omuz çapım 140 cm, açıkcası amatör bir sporcu için çok müthiş bir ölçü değil, ama 145 ve üzeri gerçekten çok güzel ölçüler.
Kusura bakmayın ama deliyi akıllı yerine koyup cevap veriyorsunuz ya, teessüf ederim.
1.68 boyda 150 santim omuz olmaz, dünyada böyle birşey olmadı.
Bir kere bu konuda anlaşalım.
Zaten "super mario" gibi geziyorum ne demek??
O da ayrı bir konu :badgrin:
Benim boyum 1.85 ölçülmüş en yüksek omuz çapım 140 cm, açıkcası amatör bir sporcu için çok müthiş bir ölçü değil, ama 145 ve üzeri gerçekten çok güzel ölçüler.
Karasan,doğru lafa ne denirki :oops: Hakkaten teessüf etmekte haklısın :D Bırakalım bu 1.68 boy-150 mevzusunu,takılsın süper mario :D
Güreş Hocasına Gtttim ve dediki Sende dedi bişeylik var bu boyda bu omuz 145 omuz cok fazla dedi arakaşlar inanmakta haklısnı zbende iananmıyodum ölçtürmeden önce
Güreş Hocasına Gtttim ve dediki Sende dedi bişeylik var bu boyda bu omuz 145 omuz cok fazla dedi arakaşlar inanmakta haklısnı zbende iananmıyodum ölçtürmeden önce
Biz sana inanıyoruz arkadaşım sakin ol, aynı avatarın gibisin sende, olması gerekenden "biraz" geniş, sen onu bunu bırakta, bir zahmet, avatarını küçült, geniş omuzlu (omuzlarında birşey olan) arkadaşımız :badgrin:
^^Snow, Karasan'ın dediği gibi avatarlar en fazla 160*160 olabilir ve bu omuz muhabbetini bitirmek için bir fotoğraf koy, yoksa burada boş boş laf söyleyeceksiniz birbirinize.
^^Snow, Karasan'ın dediği gibi avatarlar en fazla 160*160 olabilir ve bu omuz muhabbetini bitirmek için bir fotoğraf koy, yoksa burada boş boş laf söyleyeceksiniz birbirinize.
sarc4stic e ekleme yapiyim,baslik da kilitlenecek.
ibrahimmmm
25.04.07, 13:58
Boy 1,86, omuz 124 cm. Çoook çalışmam lazım çoookk. :oops:
Rapstar_ist
05.07.07, 19:58
boyum 1.75 omuzlarım 123cm soğukken ama göbek erimedikten sonra bi işe yaramıyo
Boy 1.80 bel 75 omuz 128.
Ben başladığımda 109 idi şimdi 125 ama sırtın kalışması da ölçüyü etkiliyor sanırım
boy 1.88 omuz 122 cm. ama sırt yok göğüs çok az. braz genetik war:D
omzunuzu normal duruştamı ölçüyosunuz arkadaşlar ölçüyü nasıl alıyorsunuz
boyum 164 omzum 130 hedefim 140
arkadaslar nasıl olcuyorsunuz omzunuzu ya 18 yasındayım 1.81 boy genetik olarakta ozurlu degilim omuz genisligim normaldir hatta genis bile sayılabilir ama olcuyorum olcuyorum 100 cm cıkıyor yeni basladım body e.burada yazılanları okuyup ozurlu gibi hissettim kendimi bi an ya.benim benden daha dar omuzlu arkadasım olcuyor 115 cıkıyor ben olcuyorum 100 cıkıyor. bir fikri olan varmı ?
arkadaslar nasıl olcuyorsunuz omzunuzu ya 18 yasındayım 1.81 boy genetik olarakta ozurlu degilim omuz genisligim normaldir hatta genis bile sayılabilir ama olcuyorum olcuyorum 100 cm cıkıyor yeni basladım body e.burada yazılanları okuyup ozurlu gibi hissettim kendimi bi an ya.benim benden daha dar omuzlu arkadasım olcuyor 115 cıkıyor ben olcuyorum 100 cıkıyor. bir fikri olan varmı ?
Sen bu dayanıklılık bölümündeki çoğu ölçüye bakma,mutlaka birşeyler katılıyor ;) Benim aman aman bi omuz ölçüm yoktur mesela en fazla 130 u gördüm şu anda da 127-128 dir en fazla ama 140 omzum var diyen çoğu adamdan daha geniş ve güzel duruyor omuzlarım.Her ölçü her adamda aynı durmaz,bi çok faktör vardır bunları etkileyen,yani ölçülere falan fazla takma,spora devam bench_O
;102953']Sen bu dayanıklılık bölümündeki çoğu ölçüye bakma,mutlaka birşeyler katılıyor ;) Benim aman aman bi omuz ölçüm yoktur mesela en fazla 130 u gördüm şu anda da 127-128 dir en fazla ama 140 omzum var diyen çoğu adamdan daha geniş ve güzel duruyor omuzlarım.Her ölçü her adamda aynı durmaz,bi çok faktör vardır bunları etkileyen,yani ölçülere falan fazla takma,spora devam bench_O
Bende aynen katılıyorum her olcu herkeste farklı duruyor mesela atletik bi yapın varsa daha kucuk olcun bile olsa daha iyi durabilir.Bana cogu kisi genis omuzların var fln diyor simdi olcuyorum 115 cm omuz var sogukken.Boyum 1.76 115 omuz genis diyolar ama atletik bi yapım var ondandır heralde.
Benim boy 1.89 omuzlar yazın başında 118.5 ti şimdi 129.5-130 arası çıkıyor.Hedefim nisan ayına kadar 136 vivarı.
peki oyle olsun bakalım :) merak ettigim birsey daha var duzenli calısma ile omuz olcusu ne kadar artabilir ? mesela 1 senelik bir calısma ile 110 cm lik bir omuz kac cm e kadar cıkabilir hep merak etmişimdir sorayım dedim :)
2 gün önce ölçtük .... İmzamda yazıyor :D:Dbench_O
Benim kafama birşey takılıyor , salonda ben trapezlere cok agırlık veriyorum .. Bi ara vücudu süper olan bi arkadasımız belliki profesyoneldi kendisi trapez calısman omuzunun görünmesini engeller demisti .. yani ne kadar trapez yaparsan omuzun daha da dar gibi goruınur o yüzdenb fazla çalışma demisti .. Acaba gerceklik payı nedir .. o demesine ragmen ben verdiğim agırlıgı hic azaltmadım trapezus antrenmanlarına tam gaz devam ediorum ..
thebigfella
19.10.07, 12:17
herhalde yaklaşıl 1,5 senedir çaşışıyorum. boy 1.72 omuz 132cm
arkadaşlar 2 aydır bodybuıldıng yapıyorum boyum 1.82 yaşım 18 omuz ölçüm 117 cm soğuk
Ben başladığımda 109 idi şimdi 125 ama sırtın kalışması da ölçüyü etkiliyor sanırımo artık 130cm oldu
omuz pres makinede 77 maksimal, setli calistigimda halterle 60x8 e cikiyorum son sette, hic olcmedim ama somalili misali parcalandi :D
nopeynnogeyn
30.11.07, 21:13
"omzun genis durmasi" bel olcusuyle alakali olan bir sey. kisinin omzu cok genis olabilir ama beli genisse omuzlari dar gozukur. anlayacaginiz oran onemli.
omzunun genis oldugunu duyan arkadaslardan bir de bel olculerini alalim.
bu arada benim omuz 130 bel 90.
benimki idare eder 130-85
kaslarımı sıkmadan gevşek bi şekilde 130 cm
2 gün önce ölçtük .... İmzamda yazıyor :D:Dbench_O
Benim kafama birşey takılıyor , salonda ben trapezlere cok agırlık veriyorum .. Bi ara vücudu süper olan bi arkadasımız belliki profesyoneldi kendisi trapez calısman omuzunun görünmesini engeller demisti .. yani ne kadar trapez yaparsan omuzun daha da dar gibi goruınur o yüzdenb fazla çalışma demisti .. Acaba gerceklik payı nedir .. o demesine ragmen ben verdiğim agırlıgı hic azaltmadım trapezus antrenmanlarına tam gaz devam ediorum ..
ben de çok duydum öyle diyenler,forumda da denk geldi sanırım.
ama kişiden kişiye değişir bence bu.
mesela bende aman aman trapez ve omuz yok ama trapeze ağırlık verdiğimden bu yana sanki omuzlarım daha güzel görünmeye başladı..
kişi bunu kararını yine kendi estetik anlayışına göre verir.ben trapezi seviyorum ve omuzumu daha güzel gösterdğini düşünüyorum,yani trapeze devam :D
yaş 17
boy 182
omuzlarr 123
sizce nasıll yasıma gore_????
yaş 16
boy 1.76
omuz 123-124 5,5-6 aydır bu sporu yapıyorum
valla hiç kasmadan soğuk 127 çıktı 184 boy ama bayağ geniştir benim omuzlar
arkdaşlar 140 lardan bahsediyorlar şaşırdım
heralde kiloları yüksek birazda kısa boylular
1.84 boya 80kg mım
90 falan olsam 1.35 1.40 afırlarmı acaba :D
benimde boy-1.62 omuz-112cm evde çalışıyorum dea 1 ay oldu
Boy 1.83
Omuz 120 cm
5 gundur bodyforumtr.com u okuyorum neredeyse
1 Gundur bu sporu yapiyorum :D
kendimi en caylak ilan edebilir miyim izninizle? :D
savasaktulum
30.01.08, 15:19
135 cm 1 sne............
boyum 1.88 omzum -galiba vücudumdaki su durumuna göre- 130-132 arası değişiyor. 130 diyelim. belim 87 cm şu an. kendimden biraz olsun memnun olmam için sanırım 140'a 82-83 gibi ölçüler gerekiyor. 10 ay oldu başlayalı.
Benim boyum 1.89 omuz:132 Bel:90cm 8aydır yapıyorum diyetteyim diyet sonucu amacım Bel:82cm omuz:128
element_eighty
20.02.08, 01:50
arkadaşlar boy:193cm , bel:96 cm , omuz :133 cm ,, VG 'ye başlıyacam yazınn
muscledude
20.02.08, 14:53
boy=190
omuz=147
166 boyundaki birinin omuzlarına geniş diyebilmemiz için omuz ölçüsünün ne kadar olması lazımdır?
bi soru sorduk kimse cvplamadı :(((
bi soru sorduk kimse cvplamadı :(((
125 cm 166 boyundaki biri için güzel bir ölçüdür fakat tabiki her ölçü de görecelidir bazısına göre d 130 daha ii diyebilir. 166 boy için en fazla da 140-145cm ye kadar çıkabilir omuz ölçüsü
125 cm 166 boyundaki biri için güzel bir ölçüdür fakat tabiki her ölçü de görecelidir bazısına göre d 130 daha ii diyebilir. 166 boy için en fazla da 140-145cm ye kadar çıkabilir omuz ölçüsü
1.66 boyda 145 santim omuz profesyonel vücutçu ölçüsüdür zaten ve sıradan bir pro değil, çok iyi bir proda olabilir o boyda o omuz, 1.66 için 125 güzel rakam, 130 çok iyi bir rakam, 135 zaten müsabık ölçüsü ve müsabakada omuzlarıyla dikkat çeken bir vücutçu omuzu olur(bu kafamda canlandırarak söylediğim birşey, tartışmaya açıktır ama yanıldığımı sanmıyorum :D
burakula01
19.04.08, 11:39
Karasan
Müsabakalarda ,
jürinin yarışmacıların ilk baktıkları kas grubu neresi ?
Veya olmazsa olmaz dedikleri bölge varmıdır ?
kalf diye biliyorum ,
Kuşkusuz bütün olarak bakıyorlardır ama örneğin,
Omuzlarıyla jüriyi etkilenmiş müsabık,
Diğer yarısmacılarının yanında kibrit çöpü gibi kalflarla kalmışşsa,
Jürinin gözünden düşecektir sanırım.
Burakula Mr. Olympia'ya baktığımızda en çok önemsenen grubun sırt olduğunu görüyoruz, neden dersen, karnı iyi olmayan, kalfları iyi olmayan, bicepleri, tricepleri iyi olmayan Mr. Olympia'lar oldu ayrı ayrı elbette.
Mesela Arnold'ın karnı iyi değildi, triceps ve önkolları çok iyi değildi.
Sergio Oliva'nın da karnı iyi değildi, definisyonu zayıftı.
Chris Dickerson'un bicepleri çok zayıftı, Lee Haney'inde, Ronnie'nin kalfları çok zayıftı...
Ancak hepsinde ama istisnası hepsinde harika sırt vardı, elbette içlerinde sırtı daha da öne çıkanlar vardı, Sergio Oliva, Arnold Schwarzenegger, Franco Columbu, Lee Haney, Dorian Yates, Samir Bannout ve Ronnie Coleman gibi (neredeyse hepsi yahu)
Bu da ister istemez sırtın çok önem gördüğünü gösteriyor.
Tabii sırtın iyi olması demek büyük anlamda omuzlarında iyi olması demek, ufak omuzlu olup sırtı duvar gibi olan vücutçu heralde çok zor bulunur.
Gene sırtı iyi olanlarda göğüste benim gördüğüm genelde iyi oluyor.
Sırt bu yüzden önemli, temel bir kas bence.
Omuzları çok iyi olup kolu, sırtı berbat bir çok adam var, hatta omuzları iyi göğsü kötü gene çok insan var.
Sırtı iyi olup vücudu kötü insan ben çok fazla bilmiyorum.
Sırtın bu kadar önem görmesinin bir diğer sebebi de geliştirmesi zor bir kas olması, çok büyük, çok kuvvetli bir kas grubu, bacaktan sonra ikinci güçlü ve büyük kas grubu, zaten içerisinde bir çok ayrı ayrı kas var, Lattisimus Dorsi, Rhomboids, Trapezius, Erector Spinae, ilk aklıma gelenler, kas üstüne kastan oluşuyor sırt bölgesi, bunca kası geliştirip, devleştirip birde ayrıntı vermek hem genetik hemde çok zorlu bir çalışma işi.
Bunun dışında vücut geliştirmede kondüsyon göstergesi olan bir bölge var, Ronnie Coleman arkasını döndüğünde sadece muazzam sırtı ile puan toplamıyor, aynı zamanda neredeyse tanga kadar kalçasını açıkta bırakan mayolar tercih etmesinin sebebi kalça kaslarının aşırı define olmasıydı.
1986'da Rich Gaspari taraklı kalça olayını ortaya çıkardı, o zamana kadar görülmemiş bir definisyon belirtisi Rich Gaspari ile vücut geliştirmenin yeni standartı oldu, zaten efsanemiz Hamdullah Aykutluğ'a bu kadar puan kazandıran özelliklerinden bir tanesi kalçasındaki inanılmaz definisyondur(bir bütün olarak inanılmaz define aslında)
Kalflar önemli ama olmazsa olmaz bir bölge değil, Lee Haney'de, Ronnie Coleman'da iyi kalflar olmadığı halde 8'er kere Mr. Olympia oldular.
Bence en az önem verilen bölgeler, sırasıyla kollar-göğüsler-omuzlar tuhaf gelebilir, bunlar vücuda vücut yapan, hepimizin en sevdiği bölgeler.
Ancak yarışmayı kazandıran bunlar değil, çünkü bunlar zaten minimum gereklilikler, bunlar yoksa, bunlar iyi değilse zaten bir vücutçunun şansı yok, önemli olan fark yaratan ekstralar, bunlarda işte sırt, kalçadaki definisyon, arka bacak, kalf gibi ayrıntılar.
burakula01
19.04.08, 15:39
Omuzlarla alakasız olacak ama şu sıralar birçok prof yarısmacıların kalflarına dikkat kesiliyorum ,kaç tekrar kaç set kaç hareket yaptıklarını dikkatli inceliyorum ,
Kötü kalflara bir iki örnekte,
Gustavo Badell ve Mustafa Mohammed olsa gerek ,
En beğendiğim kalflar Branch Warren ve Frank McGrath ,
Bacak veya Kalf çalışırken bot ile antreman yapmak daha zorlayıcı olur mu ? Extradan etkisi olur mu ?veya kalflarda platoyu aşmak için bir faydası olur mu ?
Kimi prof vücutcularda bunu görüyorum ,
Göğüs te olsa bacak ta olsa bot ile antreman yapıyorlar,
özellikle bacak antremanlarında faydası oldugunu düşünüyorum .
Botla antrenman bence olayın moda/görsel boyutu, mesela bir ara kot tulumlarla idman pozları vermek modaydı Pro vücutçular arasında, askılı tulum gerçekten iyi duruyor devasa vücut olunca insanda.
Bot valla yere sağlam basma anlamında faydalı olabilir, birde deadlift'te hareketin zorluğunu arttırıyor, çünkü kalın tabanlı bir şey sonuçta, hareket mesafen artıyor.
Bende kalın tabanlı nike ayakkabımla idman yapmayı daha çok seviyorum, evde bile çalışırken bench press, barbell rowing gibi hareketlerde zaman zaman galoşla beraber ayakkabımı ayağıma geçiriyorum, sonuçta yere sağlam basmak güç oluşturmak için önemli.
Kalf çalışırken de botun faydası olabilir, ayağın kaymasını engellemesi açısında, ben mesela çok şükür iyi sayılabilecek kalflara sahibim ama kalf çalışmak benim için eziyet, çünkü düz tabanım, ayağımın kavisi az olduğu için tutunma sorunu yaşıyorum, işte o durumda mesela bot çok faydalı olabilir.
Yaş 17 boy 187cm. 9 ay oldu başlayalı. Başlangıçta 110 şimdi soğuk 125-126. (bel:86 kilo86) 1 seneye 135 filan yaparsam süper olur.
salvadore_xp
20.04.08, 00:27
1.80 boy, 83 kg, 122 omuz. Bel ve kalça oranı da önemli. Yoksa görüntü olarak omzun hakkı verilmiyor birtürlü
ben boyumu 166 diye yazmışım ama yanlış ölçmüşüm :)
boy=163
soğuk omuz=117
kilo=70
yaş=20 bundan 4 _ 5 yıl önce evimizde barfiks demiri asmıştık orda yani canım sıkıldıkça barfiks çekiyordum sonra günde 150_200 şınav ve mekik gibi kendimce programlar uyguluyordum yani çocuk yaştayken kemiklerimi genişlettiğime inanıyorum ve şuan 2 aydan beri salona gidiyorum omuzlarım şuan 117 acaba omuz ölçüm iyi mi? ve omuzlarımı 125 cm ulaştırabilmem için kaç kilo olmam lazım ve ne kadar zaman geçmesi lazım yardımcı olursanız çok sevinirim tşkrlerimi sunarım...
orda kimse var mı :D
ikinci baskı forum kurallara aykırıdır..
omuz ölçüm 117 cm boy 1.72 filan kilo 63 yaş 16
Yok Zafer, 145 pek Mr. Olympia ölçüsü değil, ama arkadaşta olmadığına nedense bende eminim :D
Dediğim gibi Arnold'ın omuz ölçüsü 1.72 idi, Ronnie Coleman'da 180'dir en fazla.
145 çok iyi bir ölçü, ancak amatör bir sporcuda olabilecek bir ölçü. boyum 1.90 omuz :145 fakat 151 i gördü 2sene ara verdim
Omuz ölçümü koltukaltı çizgilerimin üstte ulaştığı son noktanın etrafından alıyorum.
Doğrusu veya doğruya en yakını da bu sanırım.
"Kasların Ölçüleri Nerelerden Alınmalı" başlığında:
http://www.bodyforumtr.com/vbforum/kaslar-n-l-leri-nerelerden-t2517.html
Omuz Ölçüsü: Omuzların, yanlardan, en uç noktalarından itibaren sırtın alt kısmına kaçmadan çepe çevre ölçülmesi ile alınır.
deniliyor.
kasları kasıp kasmamak hakkında birşey söylenmemiş.
siz kasarak mı alıyorsunuz?
her halükarda bu ölçüye: üst göğüs, yan - ön omuz ve sırt kasları etki ediyor.
muratonturk
08.07.08, 03:50
kilo 105kg, omuz ölçüm 139cm fakat bulktayım ve define olma çabam da yok çünkü bu ay sonu askerim nasipse...
yaklaşık 2 aydır kol ve bel hariç pek ölçü almıyordum 5 aydır bacak ve göğüs üzerinde daha çok duruyordum..uyguladığım programlar cevap vermeye başladı ve bacak 66 dan 69 a çıktı konu omuz ama en enteresan olayda orda oldu :) omuzlar idare eder diye kanattan sonra omuz giriyordum yani açıkçası enson önem verdiğim bölgeydi(sadece bu aralar) diette olduğum için açıkcası ölçü bazında bişey beklemiyordum ama hem çok şasırdığım hemde çok sevindiğim bir olay oldu 2 kilo da vermeme rağmen bacaktan 3 omuzdan2 cm aldım
omuz 147 olmuş kilo 101 e düştü
omuz ölçüm yanlış ölçmediyse arkadaş 135 belki biraz daha fazladır ya da azdır.
rockybalboa7
28.07.08, 17:35
omuz ölçüm 119 boyum 1.73
ben de bu başlığı görünce ölçtüm, boy 1.80 omuz 137-140 arası çıktı. mezure yetmediği için tam ölçemedm .
Crusadertr
03.08.08, 04:09
boy 195 cm omuz 143 fakat goguslerım cok zayıf ozellıkle ust gogus hedef 150 ustu ozaman ideal olucak.
115cm benim.görenler spor mu yapıyorsun diyor.130dan sonrasina gerek yok bence
180 boy 137 soguk. boyuma göre omuzlarım geniştir,yüzme tenis gibi sporlarla ugraşmıştım ki teabiki genetik faktoru:)
su an 133 cm omuz ölçüm..
kyzer soze
09.08.08, 19:22
tamamını okuyamadım. 183 boy prof yüzücülük yaptım 8 sene onun etkisinden dolayı 2 sene ara vermeme rağmen 145 belim çok ince ve göğsüm dolu olduğu için devasa duruyolar:)
Boy 1.88
Cins : Bayan
Omuz : 121
en son 7 ay önce ölçmüştüm o zaman kilo 70 omuzlar soğuk 117 ydi şuan kilo 77 omuzlar yine soğuk 125 oldu bu arada boy 164
omuzlar 127 oldu bu aralar sırtta az tekrar çok ağırlık giriyorum o yüzden olabilir şubata kadar hedef 130
vandeta2006
12.12.08, 18:50
1.88 boy 140 cm soğuk boyuma göre iyi midir kötü müdür?
mr olympia da yarışmana bişe kalmamış hadi iyisin :) vandeta lafım sana değil yanlış anlama burdaki arkadaşların çoğu mr.olympia ya hazırlanan arkadaşlar :):)
muscle_pump
12.12.08, 21:25
vucut geliştirmeyi 4-5 aydır yapıyorum boyum 1.80 yaşım 19 omuz ölçüm 132
vandeta2006
12.12.08, 23:23
goddy lafın kime yaw... herkes ölçülerini yazıo inanmıo musun?? walla ben doğrusunu yazdım kimseye hava atacak halim yok dostum...
jay_onur_cutler
13.12.08, 01:36
boyum 1.78 omuzlarımı kemikten genişletmek istiyorum yardım edrseniz sevinirim. tavsiyelirinizi bekliyorum(yüzme haricinde) birde omuzlara ağır kilolarla presledikcemi gelişir yoksa efsane tatışma yani az kilo çok tekrarlamı gelişir ??
boyum 1.78 omuzlarımı kemikten genişletmek istiyorum yardım edrseniz sevinirim. tavsiyelirinizi bekliyorum(yüzme haricinde) birde omuzlara ağır kilolarla presledikcemi gelişir yoksa efsane tatışma yani az kilo çok tekrarlamı gelişir ??
Konunun tartışılacağı başlık burası değil.
Lütfen arama yaparak uygun başlıkları takip ediniz.
Omuz diye aratırsanız çıkan birçok başlıkta bu konu ile ilgili bilgiler bulabilirsiniz.
Off-topic'e kaymasın konu.
boyum 1,83 omuz ölçüsü 135
evde 8 kg lık dambıllarla çalıştım şimdiye kadar 6 aydır yapıyorum
boy :179 cm
kilo : 73 kg
omuz : 135 cm
ön kol : 39,5cm
göğüs :120 cm
bel 74 cm
bilek 34 cm
sizce oranlar iyimi arkadaşlar
bu boy, bu kiloya oranlar süper gerçekten. genetik yapın ve çatın çok iyi olmalı.
Boy: 1.82-1.83
Omuz:132
1,5-2 aydan beri evde düzenli bu sporu yapıyorum.
sharker739
27.12.08, 00:47
Ya ben 15,5 yaşındayım omuzlarım düşük babam ve amcamda düşük omuz yok ikisininde gayet iyi onlarla tartışırken omuzların daha düzene girer diyorlar sizce öyle midir? Ben 6 yaşımdan beri yüzüyodum 3 senesi lisanslı olarak yüzdüm hatta ama son iki sene ara verdim okul durumlarından dolayı. Şimdi yeniden başladım 3 ay oluyo yaklaşık aynı zamanda 2 yıldır basketbol oynuyorum. Sizce omuzlarım gelişmeye devam eder mi?
sharker739
27.12.08, 01:39
Bu arada boyum 1.78 kilom 74
keremyilmaz
27.12.08, 20:16
Öncelikle S.a
yaş 15
boy 1.78
kilo 103
bel 104
OMUZ 134
biraz eti sık biriyim 5 aydır body yapıyorum belim kiloma göre ince ve omuzlarımı herkes çok geniş buluyor
herhalde genetik faktör kafkasyadan göçmüş dedemler çeçenim ve 8 yaşımdan beri basketbol oynuyorum....vücut yağ oranım %20 geçen ölçtürdüm..bb'ye başlamadan önce yazın 5-6 ay önce omuzlarım 123cm idi..
sharker739
30.12.08, 20:25
Ya ben 15,5 yaşındayım omuzlarım düşük babam ve amcamda düşük omuz yok ikisininde gayet iyi onlarla tartışırken omuzların daha düzene girer diyorlar sizce öyle midir? Ben 6 yaşımdan beri yüzüyodum 3 senesi lisanslı olarak yüzdüm hatta ama son iki sene ara verdim okul durumlarından dolayı. Şimdi yeniden başladım 3 ay oluyo yaklaşık aynı zamanda 2 yıldır basketbol oynuyorum. Sizce omuzlarım gelişmeye devam eder mi?
Arkadaşlar yardımcı olabilecek biri var mı??
sharker739
09.01.09, 01:17
omuz 120 cm??
121 cm dolaylarında şuan :(
140 ' a bi çıksam süper olucakk :)
mahir07 seni ve senin gibi diğer dürüst arkadaşları kutluyorum omuz ölçülerini abartmadan yazdıkları için
benim boy. 1,76 omuz soğuk 133 cm.
boy 177 kilo 82 omuz 124. salona gidemiyorum gelişimde pek fazla olmuyor bu nedenle.
boyum 1.70 kilo 117kg omuz 145cm
Kemiklerim özellikle geniş ve ağır olduğu için 100kg olduğum zaman iyi oluyorum. 3XL beden giyinmekteyim. 100-105 kilo civarına inmem yani kilo vermem lazım biliyorum :)
Omuz 111 cm. ~ Göğüs 96cm. ~ Bel 71cm.
Boy : 1.77
Omuz : 128
Bel : 82
Boya göre iyi midir bilemiyorum. Ama benim için omuzu genişletmek hep öncelik oldu.
Ben omuzlarımı cok dar buluyorum acıkcası 1.82 54 kilo omuzlar 112 diye hatırlıyorum yanlışsa düzeltirim bel 68 cm oldu en zor gelişen bölüm ise kanatlarım bezdirdi artık bni..
2 aydır yapıyorum 120 cm den 124 e çıkmış 2 ayda omuz bence az :S bilmiyorum
muscle_pump
06.04.09, 10:26
boyum 179-180 omuz 134 sıcak 136-137 9.ayıma girdim sayılır:D
Öncelikle S.a
yaş 15
boy 1.78
kilo 103
bel 104
OMUZ 134
biraz eti sık biriyim 5 aydır body yapıyorum belim kiloma göre ince ve omuzlarımı herkes çok geniş buluyor
herhalde genetik faktör kafkasyadan göçmüş dedemler çeçenim ve 8 yaşımdan beri basketbol oynuyorum....vücut yağ oranım %20 geçen ölçtürdüm..bb'ye başlamadan önce yazın 5-6 ay önce omuzlarım 123cm idi..
Yağ oranı nerede ölçülüyo acaba? Bende ölçtürmek istiyorumda. %0 cıkarsa şaşırmam..
muscle_pump
08.04.09, 22:51
google'a yağ oranı ölçme yazarsan kaba taslak yağ oranının ne olduğunu öğrenebilirsin bunun için ilgili yere boy ve bel ölçüsünü girmen lazım
Bu teste göre bnde gram yağ yok. :)
Yaş 16 boy 1.73 başlayalı 1.5 ay fln oldu 106 santimle başladım şuan 111 görüyorum..Omuzu Genişletme için neler önerebilirsiniz? Baflix?
boy 1.78 omuzlar 125 çok memnunum genişlemesini falanda istemiyorum çünkü belim 75 cm ve gayette mezomorp şeklinde atletik bir vucudum var :)
boy 1,70 omuz soğukken 123
boy 1,70 omuz soğukken 123
Vay be ne omuzlar varmış.:D Ya bu omuzlar yaş büyüdükce mi açılıyo ben hayla omuzlarımı dar olarak görüyorum.:D
Merhaba,
yaş 42, boy 1.70cm, kilo 83, omuz 132 (soğuk), kol 42 (soğuk), bel 83 (yarım nefes).
boyum 1.74 omuz 129 cm çalışamıyorum malesef yaza hedef 135
boy: 188-189cm
kilo: 82 kg
omuz: 126 cm
bel 82 cm
sizce kötü mü? belim 6 ay önce 76 cm idi... neden artmış olabilir sizce? gerçi 6 ay önce 78 kiloydum ama 4 kiloda bu kadar fark eder mi ölçü! :-(
boy: 188-189cm
kilo: 82 kg
omuz: 126 cm
bel 82 cm
sizce kötü mü? belim 6 ay önce 76 cm idi... neden artmış olabilir sizce? gerçi 6 ay önce 78 kiloydum ama 4 kiloda bu kadar fark eder mi ölçü! :-(
Bodyforumtr.com
Göbek yapmadan kilo alınabilir mi?
http://www.bodyforumtr.com/vbforum/g...9.html?t=10729 (http://www.bodyforumtr.com/vbforum/g_bek_yapmadan_kilo_al-t10729.html?t=10729)
C- Göbek yapmaktan kasıt yağlanmak olduğu için yağlanmadan kilo almaya çalışacaksınız yani kaslarınızı artırarak kilo alacaksınız demektir.
- öğün sayısını artırın ve gün içine eşit aralıklara yaymaya çalışın.Her 2-3 saatte bir yemeye çalışın
- kan şekerinin hızlı yükselttiğinden ötürü basit şekerden ve işlenmiş karbonhidrattan uzak durun, kompleks karbonhidrat tüketin
- rafine unlu gıdalardan uzak durun , kepekli ve tam buğday ürünlerine yönelin
- yemeklerinizi haşlanmış yada ızgara yemeye çalışın, kızartmalar bol miktarda yağ içerir
- süt ürünlerinden yağı azaltılmış olanları tercih edin
- yağlı kuruyemişler tüketmemeye özen gösterin
- sosu bol yağ içeren yemeklerden uzak durun
- mümkün olduğu kadar beyaz et yiyin, kırmızı eti azaltın
- bol bol vitamin ve mineral kaynağı olan taze sebze, meyve tüketin
- vücuttaki kas kütlesini artırmaya çalışmak için düzenli olarak ağırlık çalışın
- günde enaz 3 lt su tüketin
- yağ oranınızı kontrol altında tutmak için haftada 3-4 gün antreman sonlarında 30 dk. kadar kardio vasküler hareket yapın
S - Kilo Almanın En İyi Yolu Nedir ?
C - Kilo vermek kadar, kilo almak da pek çok insanın amacıdır.
Kilo almak için harcadığınızdan daha çok kalori almalısınız. Bunu en iyi yapmanın ve kiloyu kas olarak korumanın yolu, bilimsel esaslara göre hazırlanmış bir "Vücut Geliştirme" programına başlamaktan geçer. Ancak bu şekilde artan ağırlığınızın "YAĞ" değil" KAS" olmasını sağlayabilirsiniz. Beslenirken de kalori alımını yavaşça arttırıp, ilâve birkaç öğünle gıda alımınızı takviye etmelisiniz. Bu amaç için üretilmiş kilo kazandırıcı doğal gıda maddelerini de (karbonhidrat ürünleri) kullanabilirsiniz. Yediklerinizin yağ değil, protein ve karbonhidrat olduğundan emin olmalısınız. Kendinize zaman tanıyınız, eğer, yılda 5-8 kg.lık kas dokusu kazanabilirseniz bu iyi bir sonuç demektir.(1)
yılda 5-8 iyi denmiş kas kilosu için... acaba 8 değil de 15 olma ihtimali de var mı veya 1O? yani üst sınır 8kg midir genelde acaba?
yılda 5-8 iyi denmiş kas kilosu için... acaba 8 değil de 15 olma ihtimali de var mı veya 1O? yani üst sınır 8kg midir genelde acaba?
Orada ortalama bir rakam verilmiş.5-8 kg arasında kazanırsan iyi.Bunun üstüde pekiyi.:)
Daha 1-2 hafta oldu.Ama vücudum bu spora çok yatkın eskiden yapmadan önce bile iyi sayılabilecek vücudum vardı şu an ki ölçülerim
Kol(soğuk): 37 Kol(sıcak):39-40
Omuz(soğuk):122 Omuz(sıcak):125
Kilo:78
Boy:172
Göğüs tarafımda problem var.Sarkmışlardı şu anda biraz toplandılar 1-2 aya daha düzgün olacağını tahmin ediyorum.
siyahkuşak
18.05.09, 14:57
Daha 1-2 hafta oldu.Ama vücudum bu spora çok yatkın eskiden yapmadan önce bile iyi sayılabilecek vücudum vardı şu an ki ölçülerim
Kol(soğuk): 37 Kol(sıcak):39-40
Omuz(soğuk):122 Omuz(sıcak):125
Kilo:78
Boy:172
Göğüs tarafımda problem var.Sarkmışlardı şu anda biraz toplandılar 1-2 aya daha düzgün olacağını tahmin ediyorum.
senin omuzlar 150 yi görür merak etme....daha 16 yaşında 40 cm kol,125 cm omuz...genetik herhalde yahut bacağı kol diye ölçüyor olabilirsiniz...
bu sporda kazandığım tecrübe,sallayanları hemen teşhis etmek..
zerdustoldu
19.05.09, 20:03
1.85 boyum var. Kilom 78
Birçok arkadaş gibi ölçüm yaparsam omuzlarım 160 cm.
Normal insan gibi ölçüm yaparsam 120 cm. Oldukça da geniş görünür ve giysilerdeki omuz çizgilerini fazlasıyla doldururlar halbuki sadece 120 cm çıktı.
2 ay vücut yapıp 1.70 boyunda ve 140 küsür omuzları olan arkadaşlar tşört ve ceketlerini diktiriyorlar mı acaba???
Siyahkuşak ilk önce doğru konuş .evet bizde geniş omuz ve kas kütlesi doğuştandır.İkinciside senin gibi kol bacak karıştırmam ikisinide iyi bilirim ve yalan söylemeyi sevmem ayrıca söylemem bana inanmıyorsan sana soğuk zaman supplementsiz fotolarım koyuyorum berki görürde bir daha çamur atmazsın ;)
Buda benim ;
Boy 176-77 Kilo 63 Bel 73
Omuz: 15 gün önce ölçtüğüme göre 117 idi. Şu an yaklaşık 1 yılım doldu. Spora başladıktan 3-4 ay sonra aldığım ölçüde 104 yazıyor. Herhalde başlamadan önce 100'ün de altındaydı :) En az 125 civarı yapmayı düşünüyorum...
yiğitcanharmancı
30.05.09, 00:51
boy 165, omuz 120 cm
siyahkuşak
31.05.09, 17:14
Siyahkuşak ilk önce doğru konuş .evet bizde geniş omuz ve kas kütlesi doğuştandır.İkinciside senin gibi kol bacak karıştırmam ikisinide iyi bilirim ve yalan söylemeyi sevmem ayrıca söylemem bana inanmıyorsan sana soğuk zaman supplementsiz fotolarım koyuyorum berki görürde bir daha çamur atmazsın ;)
Buda benim ;
hayırlı olsun kotil....bu kadar hırs yapmana gerek yok...yanlış ölçüyorsun yanlış!!!!
Bu ölçüleri ben değil kuzenim ölçmüştür ve kendisi 5 yıllık body'cidir oda yanlış ölçüyorsa zaten sporu bırakalım ayrıca siyahkuşak kendinin dediklerinin yanlış olmasını yediremeyince susman gerekir diye düşündüm ama sen hala bir şeyler söylüyosun yani hem suçlu hem güçlü zaten artık seni takmama gerek yok ben koydum.isteyen istedğine inansın ok ;);)
boy: 189cm
kilo: 81 kg
omuz: 12O cm(göğüs 1O6cm)
bel 76 cm
......
omzu yanlış ölçmüşüm 126 yazmıştım önceden... belim 6 cm incelmiş 1 ayda... göğüs ölçüm 1O6cm omzum 12O... çok mu dar bu ölçü?
merhaba yazilanlari okuyinca bende merak edip simdi olctum boyum 1.75 sogukken 136 cm
bende yazayım
kilom 70,.. boy 178cm
bel (sabah aç karnına göbekten ölçersem) 77 3 cm yukarıdan ölcersem 74(bel değişmesin zaten yandan bakınca coleman gibi göbekli duruom ve o kadar kaslı değilim:S)
omuz 118(135 falan olsa)
gögüs.101(115 falan olsa)
pazu 32 :S :( ne zaman 40 olck ya
bacak 52 (60istiyorum)
kalf 36 (45cm istiom)
her halde 2 yıl sonra falan inşallah geçerim
yalnızkovboy_89
18.06.09, 23:11
boy:1.80 omuz: ilk ölçü:111cm 5ay sonraki ölçü:114cm
ben yeni başladım, ölçtüm şimdi ve 110 cm omuz çıktı. nasıl bi omuz varmış herkeste. mezura yı 20 cm boş bırakıyorum 130 omzum olsa nasıl olucak diye, o kadar büyüme imkansız görünüyo açıkçası
boy:1.87,kilo:87
omuz:126
6 aydır yapıyorum vg.
lynx_engin
23.06.09, 10:15
boyum 1,70
omuz 122 cm
_Fabregas_
23.06.09, 10:45
Boy 1.80 omuz 110
boy: 183 cm
omuz: 130 cm
omuzlarıma bayılıyorum:D
15 yaşındayım 1.79 boyum var omuz genişliim 112 bu spora başlayalı 3 hafta oldu daha önce basketball oynadım ve kick boks yaptım sizce bu iyimidir yaşıma göre daha fazla genişletmek için hangi haraketleri önerirsiniz??
1.78 boy yaş 17 soğuk olarak 121 cm omuz 5 aydır body yapıyorum 3 ay önce 109 cm di
1.82 boy soğukken 114 sanırım bayağı düşük çalışmam gerek = / 19 dan sonrada genişler mi ki :S tribe bağladım birisi yardımcı olursa sevincem =)
boyum 1.84 omuz ölçüm 128
merhabalar yeni başladım yaklaşık 3 hafta oldu,25 yaşındayım boyum 1.92 ve omuz ölçüm soğuk 111cm, 130cm olma ihtimali varmı? varsa ne kadar zaman alır ve nasıl çalışmalıyım rica ediyorum bilen birisi varsa cevaplayabilir mi?? teşekkürler...
merhabalar yeni başladım yaklaşık 3 hafta oldu,25 yaşındayım boyum 1.92 ve omuz ölçüm soğuk 111cm, 130cm olma ihtimali varmı? varsa ne kadar zaman alır ve nasıl çalışmalıyım rica ediyorum bilen birisi varsa cevaplayabilir mi?? teşekkürler...
omuz genişliğiyle ilgili açılmış çok sayıda başlık var. http://www.bodyforumtr.com/vbforum/ri-omuz-ba-lar-p-t9119.html?t=9119&highlight=iri+omuz+ba%FElar%FD+i%E7in
YSF-JOSEPH
08.07.09, 02:40
benm 120 cm
1.82 boy soğukken 114 sanırım bayağı düşük çalışmam gerek = / 19 dan sonrada genişler mi ki :S tribe bağladım birisi yardımcı olursa sevincem =)
19'dan kastı yasında yaşla alakalı oldugunu sanmıyorum benimde 117 ama genetik olarak omuz ve gögüslerim bence iyi babamın omuzları hiç body yapmadıgı halde 132cm(5sene karate yaptı o ayrı) ve boylarımız aynı o 1.74-75 falan ben 1.70 sadece belim biraz kalın 87 oda gidicek gidicek gidicek :D...
stronger93
27.07.09, 21:19
Arkadaşlar omuz ölçüm 123 cm. 2 yıldır body yapıorum ilk başladığımda 97 cm di. şu an yaşım 16. Arkadaşlar yani omuz ölçüm 2 yıl içinde 26 cm arttı fakat kemik olarak ta genişleme olmusmudur??? yaşım genç olduğu için kemik olarakta gelişme sağlayabilirmiyim çok merak ediyorum.
cevaplarınızı bekliyorum....
ilk başladığımda 118 idi,aradan 7 ay geçti ve şu an 126 cm.boy 1.86,kilo:87 yaş 22
celalcaner
17.08.09, 03:41
yaş 19 boy 1.78 kilo 83 ölçü 119 cm
henüz spora başlamadım. araştırmalar devam ediyor.
omuzlarımın üst kısmı biraz daha geri. yani bir tarafı köşe kabul edersek 3-4 cm altında maksimum oluyor ordan ölçünce 119 cm. büyümem devam ettiği için kemik bazında geliştirmek istiyorum
15 yaşındayım 112 cm idi 5 ayda 117 oldu yaşım küçük olduğu için az az ilerliyor herhalde
15 yaşındayım 112 cm idi 5 ayda 117 oldu yaşım küçük olduğu için az az ilerliyor herhalde
ilerlemenin boyutu normal hatta iyi sayılır.
Şimdilik programımdan omuz çalışmasını çıkarttım bu yaşta yüzmenin omuzlara daha iyi geldiğini söylüyorlar onu yapıcam
boy 1.65 kilo 51 omuz; 96 cm
şey bu omuz olçülerinin nereden alındığını resimli gösterebilecek varmı? çünkü bura hep farklı çıkıypr. konu başlığında yazıyordu ama resim yok yanlış hatırlamıyorsam konu kilitli
Scoobz 96 cm az görünüyor omuz çalışmıyormusun birde yaşını söylermisn?
Savaşcı bir omuz başından başlıyıp aynı yere tekrar geliceksin çevirerek basit birşey yani..
Beyler benim omuzlarımı herkes meth eder 16 17 yas aralığındayım.Omuz 126 cm.Boyum 1.81 basketbol oynadım yıllarca biraz da genetik heralde hiç salona gitmedim daha sizce nasıl?
Beyler benim omuzlarımı herkes meth eder 16 17 yas aralığındayım.Omuz 126 cm.Boyum 1.81 basketbol oynadım yıllarca biraz da genetik heralde hiç salona gitmedim daha sizce nasıl?
omuz ölçün yaşına göre gayet iyi salona git derim güzel bir vicut yapabilirsin.
Çok kararsızım salona gidip gitmemekte çok fazla gelişmek de istemiyorum fit bi vucut bana yeter evde 7.,5 10 kg arttırablen dumbell var sizce omzu gelstirmem için simdilik bunalr yetermi
Zaten gelişmiş bir omuzun var vücüt çalışmadan 126 cm omuz her insana nasip olmaz 7.5 kg ilk başta idare eder seni..
Çok kararsızım salona gidip gitmemekte çok fazla gelişmek de istemiyorum fit bi vucut bana yeter evde 7.,5 10 kg arttırablen dumbell var sizce omzu gelstirmem için simdilik bunalr yetermi
gitmek istemiyorum olayını geç avrupa da herkes bu sporu yapıyor artık sağlıklı olmak istiyorum diyen herkes body salonlarında vicudu herdaim zinde ve dinç tutuyor yaşlanmayı önlüyor vs. vs. hem güzel bir vicudun olunca tatil de daha başka oluyo =) 35 yaşına gelince göbekli fıs omuzlu pert birisi olmak istemiyosan salona gidiceksin diğeride sana kalmış.
yaş 22
boy 1.68
omuz ölçüsü 106 (2aylık body programından önce 103, 2 ayda 106 oldu şimdi)
göğüs 88 ( 86 idi 2 ay önce )
kol 32.5 ( 28.5 di 2 ay önce )
bel 76 (hep 76 idi)
beyler sizce 106 çok mu kısa bi omuz.. 2 ayda 3 cm büyüdü omuz bölgem sizce bi 6 ayda kaç cm daha büyür? 120 olmak istiyorum en az. olabilme ihtimalim varmı acaba..
yaş 22
boy 1.68
omuz ölçüsü 106 (2aylık body programından önce 103, 2 ayda 106 oldu şimdi)
göğüs 88 ( 86 idi 2 ay önce )
kol 32.5 ( 28.5 di 2 ay önce )
bel 76 (hep 76 idi)
beyler sizce 106 çok mu kısa bi omuz.. 2 ayda 3 cm büyüdü omuz bölgem sizce bi 6 ayda kaç cm daha büyür? 120 olmak istiyorum en az. olabilme ihtimalim varmı acaba..
öncelikle 1.68 boy a 106 cm omuz güzel sayılır. 22 yaşından sonra çok fazla omuzlarının genişlemeyeceğinide üzülerek söylüyorum.
atakan1905
21.09.09, 16:05
ben 22 yaşında değilim fakat omuzlar gelişimi güzel gören şaşırıyor dışarıda ne oldu sana diyorlar abartılı olmadımı söylediğin bende bilmiyorum merak ettim
1.5 yıl olcak 1 ay sonra 19 yasıma giricem eylül 29 da
kol : soguk 36 sıcak 37
göğüs : soguk 109
omuz : 128 di bir kaç ay önce simdi soguk 131 geldi
1 80 boyum var ahım sahım omuz baslarımda yok ama genişliğim var keske arka omuz ve baslarıda güzel olsa
ne zamandır hacim alamıyorum 80 kg mım hacim icin calsııyorum bakalım
18 yaşındayım, 2 yıla yakın bb yapıyorum.
Boy: 1.70m
Omuz çevresi: 127(soğuk)
Kol :38(soğuk)
omuz rakamım biraz iri olabilir baba tarafımın sülalesi güreşçidirde :D genler saolsun
stronger93 omuzun 26 cm nasil genişledi demişsin. Sen tam erkenlik döneminde çalıştığın için olabilir. Nede olsa büyüme hormonu bayaa salgılanıyor ve iskelet yapısı da bundan nasibini alıyor.
kemikler kalınlasmıyor sadece kanat dediğimiz yerden ayrılıyor yavas yavas genişleme omuzda öle oluyor iyi sırtı geniş olmayan adamın omuzuda geniş olamaz
selcuk06101
08.10.09, 21:09
boy 1,78 yaş 18 kilo 90 omuz134 bel 95 kalça 109 kol 40cm ön kol 31 nası arkadaşlar uğraşsak bişeye benzer mi??
ölçülerin yaşına göre çok iyi bence,mutlaka uğraşmalısın.
selcuk06101
09.10.09, 19:43
bodye ilgim var evde şınav ve dambıl çalışıyorum ama başımdada öss belası var sınavdan sonra ilk işim sıkı bir bodye girişmek
selçuk kilona göre kolun çok zayıf...bu çok kötü bi durum...kemik yapın incemi?belin anormal büyük şaşırdım.benim belim 74 ama kolum 37.
selcuk06101
12.10.09, 18:34
tamam ben büyük adamım demiyorum ama 40 cm kol da o kadar şaşıracak kadar ince değildir sanırım
Tormentorius
26.10.09, 21:55
göğüs 104
bel 94
kalça 104
OMUZ 127
üst bacak 51
kol 34
kollarım aşırı küçük vücudumun yanında. kolum biraz daha büyüyebilse omuz ölçüm de baya artıcak.. Sırtım çok geniş ama kol ölçüsü küçük olduğundan omuz ölçüm de az çıkıyor
135.cm omuz genişliği 1.85 cm boy kilo 110 7 yıldır güreş yapıyorum ...
Boy:1,84
3 hafta oldu başlayalı, yanlış ölçülmediyse 114
24 yaşındayım 2,5 yıldır bu sporu yapıyorum boyum 1.91 kilom 100 omuz ölçüm 123cm.
bu boyuna göre kilosu fazla olanların omuz ölçüleri fazlaca iyi ama ideal kiloda olanlar da yazsa keşke benim gibi! çünkü ne olursa olsun o omuza fazladan ölçüyü kas katıoyor omzu başlar ve sırttaki kaslar... çamur atmak için demiyorum sadece merak ettim benim ölçümde kilomda olanlar var mı diye... arkadaş demiş mesela 191boy 100kg 123cm... ama kilosu da fazla arkadaşın...
benim boy: 190cm, kilo83kg... omuz 124cm...
hiç ağırlık çalışmadan (yani bb'ye hiç başlamamıştım) ölçmüştüm 130 cm.
boyy:178 cm ağırlık 78 kg
1 gün önce ölçtürdüm omuzları 120 küsür bi şey beklerken tam 131 cm çıkdı biraz şaşırdım doğrumu ölçtük diye kontrol ettik yine aynı
boyum 186 kg 94
bu ölçüyü alırken omuzun biraz altından geçecek mezura bir de sırtı da mı kavrayacak?
yasim 17 5.5 ay oldu bu sporda boy:1.70 kilo:72
Omuz:120
Gogus:98
Kol:36
Bel:78 nasil sizce
benim boy 1.92 kilom 93. 4 aydır çalışıyorum.çalışmamış omuz genişliğim 122 cm di. şu an 127_128 olmalı daha ölçmedim.
19 yaş 75 kg ım 128cmdi en son
nicolaloncar
09.02.10, 17:40
boyum 1.87 omuz 124. 13 yaşından beri basketbol oynuyorum
19 yaş 75 kg ım 128cmdi en son
boyunu yazmazsan orantılanmaz vede iyi yada kötü denemez ki :)
Disturbed1
09.02.10, 22:18
16,5 yaş 174 boy 113 omuz .
boy 1.86,kilo 95
omuz 132 soğuk,1 yıldan biraz fazladır bb yapıyorum onun haricinde geçmişimde ortaokulda lisanslı hentbol oynamamın haricinde bi spor yaşantım olmadı.
Geçen hafta 140 cm'di.Boy 188 cm
boyunu yazmazsan orantılanmaz vede iyi yada kötü denemez ki :)
boyum 173 kilo 75 omuz en son 128cm di
Hephaistos
06.03.10, 14:46
Yaşım 16, boyum 1.77, omuz 113
Yaş 23 Boy 177 omuz 130 kilo 84
vBulletin, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.