Orijinalini görmek için tıklayınız : Peki Ya Deadlift!
Evet arkadaşlar Dead Lift'e ne kadar kaldıyosunuz ve kendiniz kaç kg siniz?
Ben şuan 140kg yapıyom ve kendim 72 kg yim.
NOT: Bacaklar kırılarak yapılacak, yani ağırlıklı olarak üst kısımlar etkilenecek şekilde...
deatlift bizin salonda ağırlıklar paund cinsinden yani 260lbs+20kg bar ağırlığı sanırım buda 140.64 kğ yapıyor bu ağırlığı son sette 6 tekrar olarak yapıyorum .. Hareketi yapma tarzım ronnie colemen nın cd seyreden arkadaşlar varsa bilirler.. ona göre yapıyorum.. kilom 76
Evet benimde anlatmak istediğim aynı tarz... Bu arada söylemeyi unutmuşum bende 6 tekrar yapıyorum.
bende bugün
4*8 chins
4*8 120 kg rowing üstüne
3*8 140 kilo ile yaptım.
max. 3*8 75 kg ile 80 arasında günlük performansa göre değişiyor.
98 kiloyum ben.Ama bu yanlış anlaşılmasın 98 kilo kas gibi akla gelmesin.Mide bölgesi hafif yağlı şekilde.
Peki kendi kilonuz kaç?
bende 98 kiloyum ve boyum 183 cm 9 aydır BB yapıyorum.
bu işin kilo ile alakası nedir?bunu bir kaç kişiden daha duydum ama bağlantıyı kuramadım.
sen mesela boyun kısa olabilir kiloda az olabilir ama daha güçlüsündür daha uzun sğredir yapıyosundur.kas kaliten ve kütlen daha iyidir yada kürlenmişsindir.
adam vardır kilosu çoktur koftidir yağlıdır az kaldırır.
http://www.collegeem.qc.ca/cemdept/edup/csenecal/image/921d.JPG
http://www.houstontexans.com/fitness/jarrod%20images/gary4.jpg
http://www.cathe.com/images/Quater_Dead_Lift2.jpg
http://www.ibsa.es/imagenes/powerlifting/hombrecillo4.gif
Resimlerde Gayet Açık Şekillerde Gözüküyo Nasıl Yapılacanız Bu Hareket Zor Bir Harekettir Belinize Dikatt edin :)
en fazla 80kg yaptım ama belime bu kadar yüklenmem çünkü fıtık olabılırsiniz 50kgyi gecmem
Pump Forever
13.02.06, 16:58
170 kg kaldirdim 2 tekrar.. 190 denedim yerden kestim ama dogrulamadim...
98 kiloyum 10 aydır bb yapıorum bu arada
Oooo, 98 klubüne birisi daha :))
ama benim bastigim kilo 120 kiloda 6 tekrar :(
eeeee, ne demisler, kilosu degil işlevi...
Pump Forever
13.02.06, 18:41
98 ler kulübü kuralım kardes :)
gerci ben 100 lere ulasmaya cabalıyorum.. 3 basamakları gorelim hele bi..
beklerim oraya da Karasan
Onu görmekte ne var kardes, ben onu 19 yasinda gordum, creatine destegi, nutellalar ve agir calisma ile, derim catladi :(
Simdi bu kilodayim ama daha yavas ciktim, benim icin pek bir espirisi yok uc basamaklarin, bir diet yapip 88'e inicem, sonrasinda 2-3 kilo kas yapip cikarim 100 kiloya, sen beni bekleme gardeş :lol:
Senin gücün ve alt yapın benden iyi, amma 100 kiloda fotolarini bekleriz.
Pump Forever
14.02.06, 11:22
Onu görmekte ne var kardes, ben onu 19 yasinda gordum, creatine destegi, nutellalar ve agir calisma ile, derim catladi :(
Simdi bu kilodayim ama daha yavas ciktim, benim icin pek bir espirisi yok uc basamaklarin, bir diet yapip 88'e inicem, sonrasinda 2-3 kilo kas yapip cikarim 100 kiloya, sen beni bekleme gardeş :lol:
Senin gücün ve alt yapın benden iyi, amma 100 kiloda fotolarini bekleriz.
10-15 güne kadar yeni bi digital kamera edinip yollayacagim :)
Herhalde bana eskiden " tartıda kilo aldıgını gordugunde mutlu olacaksın" deselerdi, bi tarafımla gülerdim ama.. demek boyle bi sporda warmıs...
Ah o Nutellelar yok mu :))
FLEX-POINT
11.08.06, 17:34
60 kiloyum- 40 kilo ile deadlift yapıyorum.(3x8)
bu arada ben bayanım (flexorun eşiyim) sizin kadar ağır kaldıramam değilmi :)
150 kg ile 3 tekrar yaptım. Belimde sakatlık olmasa daha cesur da olurdum. Bir daha bu kadar yüksek denemeyeceğim, sakatlık riski büyük.
bir hafta önce 170 kilo denedim 20 santim kadar kaldırdım sonra .... maalesef olmadı ama bi dahaki idmanda şansı yok ağlatacağım oni...(kilom 76)
mastertrainer
12.08.06, 00:15
deadliftte 130kgda 4 tam tekrarda kaldım squatta 150kg 4 takrar yaptım aslında resimlerim varda bilgisayara atamıyorum...
Deadleft arkabacak ve kalçada favori hareketimdir kalçamın çelik gibi olmasını bu harekete borçluyum eskiden kalma bir alışkanlıktır her gün bölge ant bitiminde deadleft yaparım etkilediği kaslar
calf,soleus,biceps femoris ,guleteus maximus ve medius,romboit
bu hareketti yaparken bel proğleminiz olmamalı çünkü direk L1-S5 olan belin hareket bölgesine vuruyor fakat eğer bir proğleminiz yoksa bu hareket ile bel kasları güçlenir olası sinir sıkışmasınıda önler
85 kiloyum
150*6 yaptım tek tekrarda kaç yapacağımı deneyeceğim
100 kg 4 tekrar, 5,5 aylık sporcuyum, ronnie coleman'ın videosunda gösterdiği gibi yapıyorum ben. Bacaktan ziyade üst kısımlara etki etcek şekilde.
67 kiloyum maximum 80 kiloya cıkabildim 4x8 şimdilik ama daha cıkarım
bişey sormak istiyorum deadlift te kanca kullanıyomusunuz ben 70 den sonraki ağırlıklarda tutamıyorum ön kolum zayıf sanırım oyuzden
Pump Forever
22.09.06, 15:42
190 kg 3 tekrar yaptım amacım psikolojik olarak hazır oldugum bir gunde 210 kg tek tekrar... en azından 200 ü gecmek...
ilk hareket olarak yapacaksanız.. hafif kilo ile ii ısındırın vucudu
kaldırıs anında barı kaval kemigi ile ayak bilegi arasına yapısık olarak tutun. Ilk kaldırısı bel ile degil bacaga yük wererek yapın
dizler ve ayaklar iceri dönük olsun, dısarı donuk olursa yüksek kiloda dizinizi salonda bırakıp ewe donersiniz ona gore
en yukarıya kadar kalktıktan sonra geriye yatabildiginiz kadar yatın.. bu sayede beliniz oyuklasacaktır...
Kemer ve el strap i (kusak) mutlaka kullanın
Yuksek kilolarda ilk kaldırısta halterciler gibi patlamalı guc kullanarak bi anda kaldırısı yapın, agır dawranırsanız kalkmaz...
deadlift yaptıgınız gunlerde diger kanat antremanını hafif tutun. Barbell rowing - Dumble Rowing - T-Bar gibi hareketlerden uzak durun
bir hafta önce 170 kilo denedim 20 santim kadar kaldırdım sonra .... maalesef olmadı ama bi dahaki idmanda şansı yok ağlatacağım oni...(kilom 76)
Geçen hafta 170'i yaptım, çok zorlandım :) ama oldu çok şükür. Bu haftada 160'ı 5 tekrar yaptım. :)
Ben ilk zamanlar bu hareketi sırt antenmanın peşine yapıyordum bel ve sırt kaslarının bir kısmını (rhomboid falan) çalıştırıyor ya
Tabi artık bacaktan sonra yapıyorum
Yeni yeni başladım sayılır genelde 60 kiloyla falan çalışıyorum şimdilik, geçen 88 (bar dahil) kiloyla denedim 8-10 tekrar çok zorlanmadım vede zorlamadımda zaten korkutucu bir egzersiz karın kaslarım zayıf bacaklarda zayıf sırt ve bel sağlam ama karın zayıf olunca desteklemez, zamanla arttıracağım bunu güzel bir egzersizdir kendisi severim
Aslına bakarsanız forumda görünce dahil ettim programıma :D
Teşekkür ederim
70 kiloym 4.set 105 e cıktım tam set henüz tek tekrar denemeye cesaret edemedim :cry:
Arkadaşlar bu harekette barı yere değdirmek mi gerekiyor? Ben şimdiye kadar hep değdirmeden yapıyordum. İnternette bazı videolarda yere değdirerek yapıyorlar hangisi makbuldür acaba?
ibrahimmmm
25.04.07, 14:31
100 kilo 6 tekrar. Kilom 80. Dört haftadır deadlift çalışıyorum. :D Eskiden yapmazdım. Salaklık işte. :oops: (kendi adıma)
190 kg 3 tekrar yaptım amacım psikolojik olarak hazır oldugum bir gunde 210 kg tek tekrar... en azından 200 ü gecmek...
ilk hareket olarak yapacaksanız.. hafif kilo ile ii ısındırın vucudu
kaldırıs anında barı kaval kemigi ile ayak bilegi arasına yapısık olarak tutun. Ilk kaldırısı bel ile degil bacaga yük wererek yapın
dizler ve ayaklar iceri dönük olsun, dısarı donuk olursa yüksek kiloda dizinizi salonda bırakıp ewe donersiniz ona gore
en yukarıya kadar kalktıktan sonra geriye yatabildiginiz kadar yatın.. bu sayede beliniz oyuklasacaktır...
Kemer ve el strap i (kusak) mutlaka kullanın
Yuksek kilolarda ilk kaldırısta halterciler gibi patlamalı guc kullanarak bi anda kaldırısı yapın, agır dawranırsanız kalkmaz...
deadlift yaptıgınız gunlerde diger kanat antremanını hafif tutun. Barbell rowing - Dumble Rowing - T-Bar gibi hareketlerden uzak durun
pump forever neden kanat çalıştıktan sonra deadliftten uzak durmalıyız veya kanat antremanından önce?benim proğramda kanat+bacak var.herhangi bi tehlike arz eder mi?
pardon biraz karmaşık oldu.demek istediğim şuydu:deadlift çalıştığımız günde kanat tan uzak mı duralım?çünkü benim proğramda kanat ve bacak aynı gün.ve kanattan sonra bacakta squat+deadlift giriyorum.proğramı mı değiştirelim yoksa aynı şekilde devam mı?teşekkürler.
savasaktulum
21.01.08, 02:17
90kg yım 90 kg 3 tekrar
deadliftte standart 80'le çalışıyorum.istesem rahat 120-140larla çalışırım.ama bel işi şakaya gelmez arkadaşlar.icabında spor hayatınız biter.bir arkadaşımın başına geldi.aman dikkat...
200 maxımalım var tek yani dead lift 200
kilom 74:)
bel sakata gelmesin diye epey uzunca zamandır 80 kg. standartla çalışıyordum ama son zamanlarda bu hareketten en ufak bir fayda görmediğime kanaat getirdim.vücudum iyice adapte olmuştu 80 kg. ye.
geçenlerde 100'e çıkardım fakat 100'de de istediğim zorlamayı yakalayamadım.
yeni deadlift standartım 120 kg.en az 3-5 ay kilo arttırımı yapacağımı zannetmiyorum.bu arada 120'den yola çıkarak 160-180 yapabilecek seviyede bulunduğumu tahmin ediyorum.
daha önce de söylediğim gibi,deadliftte maximumu aramayın.gereksiz hırslarla belinizi zorlamayın.
saygılar.
belim sakat olduğu için yapamıyorum ama yapmayı isterdim çok. deadliftin yerini dolduracak başka bir egzersiz de bulamadım malesef eksik kalıcak yapabileceğim bir şey yok
serkan1984
08.05.08, 00:02
110 kg 4*8 yapıyorum max hiç denemedim
bitirim***
16.08.09, 00:38
97 kıloyum 180 kılo kaldırdım daha once ama calısırsam artarda demı ;)
keremyilmaz
14.09.09, 00:37
16 yaşındayım 78 kilo çalışıyorum 3 tekrar 35 sol taraf 35 sağ taraf 8 kg bar...
yaşıma göre iyi mi?
bitirim***
14.09.09, 04:16
16 yaşındayım 78 kilo çalışıyorum 3 tekrar 35 sol taraf 35 sağ taraf 8 kg bar...
yaşıma göre iyi mi?
yasına gore ıyı evet daha fazla zorlamanın bır manası olmaz zaten haltercı gurescı felan degılsen
feitosa_33
12.11.09, 04:31
merhaba arkadaşlar forumdaki bu forumdaki ilk mesajım. ben 7 aydır kesintisiz olarak bb ile uğraşıyorum 1-2 aydır da deadlift'i bacak çalıştığım günlerde ilk hareket olarak yapmaya başladım military press'den sonra en sevdiğim 2. hareket dl diyebilirm. çok teknik ve bel kısmını zorlayan bir hareket olduğu için bu kadar geç başladım yapmaya. 4 set şeklinde yapıyorum.önceden 50 kg ile başlıyordum ve 80 kg de bitiriyordum. geçen antremanımda maks kaç yapabilirm diye denedim ve en son 100 kg ile 3 tekrar yapabildim ve açıkcası beni bitirdi. kendi kilomda 75. buna karşın bench press'im çok kötü hala 70 kilo ile tam bir set (4 tekrar bile) çıkaramıyorum, neden bilmiyorum =(
deadlift en baba hareketlerden biridir..
ben de uzun bi ardan sonra tekrar programa koydum..
şu an 70kg larda falan çalışıyorum sanırım..
110 kg 4 tekrar yaptım geçen antreman kilomda 83
En son antremanımda 130 +bar ağırlığı x 6 tekrar yaptım.
75 kilodayım.
150+bar ile tek kaldırısım var.
Güç arttirma programi uyguladiğimda hareket tekrarlarını hocam 1- 3 - 5 tekrarli yaptiriyordu.
Bench Press Squat Deadlift gibi hareket ise özellikle deadlift muthiş güc artisi sağliyor.
Güç idmanı bu üç hareket cok öncelikliydi ve deadliftte baya bir gelişim sağladım.
serkan1984
16.12.09, 17:58
güç artırımına yönelik program uguladıgım için deadlifti biraz degiştirdim ..son şekli aşşagıdaki gibi
60 kg * 12
100 kg * 8
125 kg *6
140 * 5
165* 3
170 *1
80 kiloyum......hedefim 1 ay içinde 200 kg * 1 tekrar
güç artırımına yönelik program uguladıgım için deadlifti biraz degiştirdim ..son şekli aşşagıdaki gibi
60 kg * 12
100 kg * 8
125 kg *6
140 * 5
165* 3
170 *1
12 tekrar yapmak yerine madem amacin güc arttirmak bunun yerine 160x4 yada 170x2 gibi tekrarlarida kullanabilirsin.
Genel kanı 2 ile 5 arasinda cok guzel sonuc alınıyor.
Maximal güçten sonra birde patlayıcı kuvvet idmanı yapmakta lazim ara sira.
serkan1984
17.12.09, 02:02
12 tekrar yapmak yerine madem amacin güc arttirmak bunun yerine 160x4 yada 170x2 gibi tekrarlarida kullanabilirsin.
Genel kanı 2 ile 5 arasinda cok guzel sonuc alınıyor.
Maximal güçten sonra birde patlayıcı kuvvet idmanı yapmakta lazim ara sira.
aslında orda 12 tekrar yapmamın mantıgı vucudu ısıtmak .....ben ısınma ve esneme hareketleri yapmadan direk giriyorum setlere onun için tekrarı biraz yüksek tuttum ...bakalım diger antremanda ısınma hareketleri yapabilirsem senin dedigini deneyecegim thums:
60 kg * 12
100 kg * 8
125 kg *6
140 * 5
165* 3
170 *1
aslında orda 12 tekrar yapmamın mantıgı vucudu ısıtmak .....ben ısınma ve esneme hareketleri yapmadan direk giriyorum setlere onun için tekrarı biraz yüksek tuttum ...bakalım diger antremanda ısınma hareketleri yapabilirsem senin dedigini deneyecegim thums:
vücudu ısıtmak için açma germe hareketlerinden sonra ip atliyorum ben 3-4 dakika bacak gunleri.
bos bar ile isinmakta işe yariyor.
Tüm vücudu ısıtmak istiyorsanız bir 5-10 dakika koşu bandında orta hız yürüyün ( şu postacı yürüyüşü gibi )
ip atlamakta güzel işe yariyor. cunku deadlifti bacak gunu yaptıgım için butun bacak kaslarinin isindiğini hissediyorum.
Ayrıca vücudun her bir bölgesi calisiyor.
PUMPING IRON 75
20.12.09, 15:39
Şu an 240kg 4 tekrar yapabiliyorum
Şu an 240kg 4 tekrar yapabiliyorum
cok harika.
Oldukça iyi bir rakkam.
Boy kilo oranı nasil su an
supersport
20.12.09, 18:01
21 yaşında bu kilo mükemmel. diğer hareketlerde durum ne?
PUMPING IRON 75
22.12.09, 01:58
sağolun.... Şu an Bench de maksimum 140 kilo 3 tekrar yapabiliyorum
Kilom 90 boy da 1.78 de Video bölümüne haziran tarihli bir deadlift videosunu koyacam video kalitesi çok kötü 215 kg 3 tekrar. 3 gün sonra da yeni bir güzel çekim video koyarım 240 kilo ile yaptığım
Ben 64 kiloyum. En son hyper extension dan sonra deadlift yapıyorum. 240 LBS 2 tekrar yapıp çalışmamı bitiriyorum.
Sumo olarak dün 3x7 90 kg da çalistim. yas 17; kilo; 65
maksimum kaldirdigim 140 tek seferde :)
Maximum denemedim son zamanlarda sırt idmanı sonunda 5x5 yapıorum 90-130-130-170-170 şeklinde 5 er tekrar her ağırlığı yapıyorum..Kemer veya ,wrist bandaj kullanmıyorum , sumo yapmıyorum..Maximumum tek tekrarım 200 kg ve üstüdür herhalde keza ford fiestanın arkasından tutup kaldırabılıyorum ,boyum kısa kaldırım kenarına park halınde iken yaptım bunu. kilom yeni 80 oldu boyum 168, en kısa zamanda benchpress,deadlift,squattan oluşan güncel max tek rep kaldırışlarımı yapıp , video olarak upload etcem buraya youtube üzerinden...Powerlifting le uğraşan arkadaşları görmek çok mutlu etti beni.. sevgiler
vBulletin, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.