Orijinalini görmek için tıklayınız : Lateral Raise de Kaç Kilo Kullanıyorsunuz
muscled_girl
22.06.07, 20:49
Merhaba arkadaşlar ben şu sıralar lateral raise i nizami çalışmak için kiloyu çok çok azalttım ve daha iyi sonuç olduğunu gördüm..(max.3 kilo)
Sizlerinde kaç kiloyla çalıştığını merak ettim.
Flexor hocanın 10 kg ile yapıyorum dediğini duyduğum andan itibaren 5 kg ye düşürdüm,sonuç şaşırtıcı,gerçekten de bu hareket çok hafif ağırlıkta ve ağır çekimde yapılmalı :)
yedirerek 8 kg abartarak 14 kg :)
ben yıllarca 19 kilo civarlarında dumbell ile çalıştım ve en iyi gelişen kısım trapezler oldu.son bir yıldır nizami 12 kilo kullanıyorum ve en iyi gelişimimi bu son senede yaptım.
Bende abartarak 14 kg. kullanabiliyorum, nisbeten daha az abartarak 12.
Yedirerek 8 kg.
Yıllar önce 4 ya da 5 kilo ile çok yavaş çekim çalıştığımı hatırlıyorum, inanılmaz bir yanma oluyordu, şimdi bu konu açılınca gaza geldim, bir daha deneyeceğim o yöntemi, iyi bir şişme yakaladığımı hatırlıyorum, tekrar tecrübe etmekte fayda var.
Çok ağır kullanarak iyi sonuç alan bir dostum var, geniş değildir, ama kalın, dolu omuz başları var onun 24 kg. kullandığını görmüştüm.
Çok süratli kaldırıyordu ve fazla direnemeden indiriyordu, dirsekleri bir hayli kırık çalışıyordu, vücudunu fazla oynatmıyordu, şişen omuz başları bunun onda işe yaradığını gösteriyordu.
evet karasan bende aynı duruma şahit oldum.yakın arkadaşlarımdan 2 tanesi partnerli olarak bu şekilde çalışırdı.dirsekler oldukça kırık ve yuksek ağırlıklar ile genellikle super setleme yaparak çalışırlardı.omuz başları gercekten oldukça iyiydi.bende ayda 1 defa falan bu şekilde deneme yaparım.kilo açısından egonu tatmin ediyorsun en azından.
burakula01
23.06.07, 13:04
abartarak 17,5 kg yaptıgım oldu 8 -10 tekrar . . nizami olarak ne cok hızlı ne cok yavas 12,5 kg .12-15 tekrar..yazılanları okuyunca kilo yu biraz daha düşürüp daha yavas yapacam omuz antremanımda bakalım sonuc nasıl olacak .
uzun süre çift dambıl yaptım..az kilo - çok kilo.. bir dönem az kilo (8,5 kg) tek kol (cheatingsiz ister istemez) yapıyorum..
SCHWARZXXL
25.06.07, 10:57
Eskiden hızlı basarak 20 kilo basıyor hatta abartıp 25i bile zorluyordum. Şimdi ise 10 kilo ile yedirerek ve momentumu sıfırlayarak çalışıyorum. Ve omuz için çok farklı istisnai bir geneiğiniz yoksa doğrusu budur.
10 kg. ile kaldırırken yavaş değil ama en azından indirirken yavaş indirmeye çalışıyorum.
13 kg. ve üzerine çıktığım olmuştu şimdi anlıyorum trapezlerimin neden göze battığını; o zamanlar. :)
Bende az kilo le yaptığımı düşünüyordum 7,5 nizami yağpıyorum.Aslında daha ağır çalışıyodum ya raise yada frontdan dolayı geçen hafta sırtımı sakatladım. artık omuz hareketlerini hafifi çalışcam
zorlana zorlana 10kg ile çalışıyodm artk 5 kiloya indirdm bakalm farkı görebilecekmym
ben makinede calisiyorum,91 kilo ve son sette 96 kilo kullaniyorum.ayrica merak ettigim arka omuz icin acisi kac kilo ile yapiyorsunuz ve sizce hangisi daha zor?
ben hem sıde lateral hemde bent over lateral hareketlerınde aynı agırlıgı kullanıyorum.her ikisindede zorlama aynı duzeyde oluyor.
ben makinede calisiyorum,91 kilo ve son sette 96 kilo kullaniyorum.ayrica merak ettigim arka omuz icin acisi kac kilo ile yapiyorsunuz ve sizce hangisi daha zor?
arka omuzda 2-3 kilo daha ağır ve daha rahat çalışıyorum arka omuz açış daha kolay geliyo ama duruşu rahatsız ediyo bunda da beni
laterel raise için 6 kilo çok zorlayınca 9 kilo ama 6 kiloyla çok iyi gerilme oluşturuyorum.
arka omuzda 2-3 kilo daha ağır ve daha rahat çalışıyorum arka omuz açış daha kolay geliyo ama duruşu rahatsız ediyo bunda da beni
ben sephaya uzanip yapiyorum,obur turlu dengeyi saglamaya calisirken hareketin dengesini bozuyorum.
SCHWARZXXL
26.06.07, 13:03
ben sephaya uzanip yapiyorum,obur turlu dengeyi saglamaya calisirken hareketin dengesini bozuyorum.
Zor sağlanan omuz izolasyonu için doğru olan da bu. Lateral raise ise sehpaya oturarak yapılmalı.
normalde bent over lateral raise daha zordur normal lateral raise e göre.. ama bent over ı nasıl yaptıgınıza baglı.. ;)
Zor sağlanan omuz izolasyonu için doğru olan da bu. Lateral raise ise sehpaya oturarak yapılmalı.
SCHWARZXXL , Saydam arka omuz için sehpaya yatmaktan bahsediyor sanırım..lateral için değil..ama bahsettiğinde sık kullanılan bir yöntem aslında..
arka omuz için incline sehpaya yüz üstü yatmakta çok kullanılan yöntemlerden pro.lar tarafından..
dexter bent over da sabit kalmakmı gerekben youtubeda bu hareketi görürken hoca öğrencisini yanlış yaptığı için uyarıyordu. çoğu kişi gibi bende eğilirken açışı yaprken pek sabit kalmıyoruz haliyle sen nasıl yapıyosun?
bent overda başını biryere dayayarak yapanlar var..bu sallanmayı engelliyor fakat boyna bence gereksiz yük bindiriyor..beli içeri çökük biçimde eğik yapmak en mantıklısı..böylece bele binmiyor..kiloyuda çok ağır seçmemelisiniz..yoksa sallanmaktan kurtulamazsınız..
dexter bent over da sabit kalmakmı gerekben youtubeda bu hareketi görürken hoca öğrencisini yanlış yaptığı için uyarıyordu. çoğu kişi gibi bende eğilirken açışı yaprken pek sabit kalmıyoruz haliyle sen nasıl yapıyosun?
bu arkadaş lastikle çalışıyo dumbleları
http://www.youtube.com/watch?v=sJndOJti64g&mode=related&search=
birde burdaki hareketle
http://www.youtube.com/watch?v=5Y8A2GE2hqg
burdaki harekette
http://www.youtube.com/watch?v=gf5XxzADRBg
tarz olarak farklılık var hangisi doğru olan sizce?
kolları birleştirmekmi diğerimi
SCHWARZXXL , Saydam arka omuz için sehpaya yatmaktan bahsediyor sanırım..lateral için değil..ama bahsettiğinde sık kullanılan bir yöntem aslında..
arka omuz için incline sehpaya yüz üstü yatmakta çok kullanılan yöntemlerden pro.lar tarafından..
evet diez sachwazxxl de ayni seyi kast etmis,yani arka omuz icin yatarak,lateral icinde oturarak yapmamizi tavsiye etmis.thums:
Herkese selam arkadaşlar. Bende önceleri 15 kilo ile lateral yapıyordum ama şimdi 8 kg. luk dumbell ler ile yapmaya başladım ve sonuç güzel oldu. Bu arada momentumu sıfırlamak ne demek? Kusura bakmayın ama 30 derecede bir momentumu sıfırlayın deniyor. Bu ne anlama geliyor? şimdiden çok teşekkür ederim.
Ben 6 kg kullanarak yapıyorum kaldırırken de indirirkende yavaş hareket ediyorum . Biliyorsunuz omuz kasları uzun süreli gerilimle max gelişime uğrarlar
Arka omuzumda ( posterior deltoit ) sorun var . Can üstel e göre arka omuzunda benim gibi sorun yaşayanlar haftada 3-4 güne kadar arka omuz çalışabilirlermiş
Ben 6 kg kullanarak yapıyorum kaldırırken de indirirkende yavaş hareket ediyorum . Biliyorsunuz omuz kasları uzun süreli gerilimle max gelişime uğrarlar
Arka omuzumda ( posterior deltoit ) sorun var . Can üstel e göre arka omuzunda benim gibi sorun yaşayanlar haftada 3-4 güne kadar arka omuz çalışabilirlermiş
Bu Arnold'ın yöntemine benziyor, Arnold arka omuzlarını düzeltmek için, yatağının altına 4.5'ar kiloluk iki dumbbell koymuş.
Her sabah kalktığında bunlarla 10-15 tekrarlı 5 set eğilerek lateral raise yaparmış, bunu idmandan saymıyormuş elbette, bu yöntemle süratle sonuç almış.
Tabii bu bence naturel çalışan birisine yaramaz, Arnold günde bazen çift, bazen 3 idman yapan, ilaçla destekli çalışan, kendini toparlama yeteneği inanılmaz yüksek bir adam, ama naturel birisi, bencede gün aşırı olmak üzere haftada 3 kere yapabilir bu denilene benzer birşeyi.
Herkese selam arkadaşlar. Bende önceleri 15 kilo ile lateral yapıyordum ama şimdi 8 kg. luk dumbell ler ile yapmaya başladım ve sonuç güzel oldu. Bu arada momentumu sıfırlamak ne demek? Kusura bakmayın ama 30 derecede bir momentumu sıfırlayın deniyor. Bu ne anlama geliyor? şimdiden çok teşekkür ederim.
Momentum kuvvettir . Yani momentum kuvveti hız * ağırlık [ F(momentum) = M ( ağırlık ) * V ( hız ) ] şeklinde oluşur . Yani hıza ve ağırlığa bağlı olarak değişir . Hareketi yaparken ağırlık sabit oldugu için artan hız ile momentum kuvveti artar dolayısıyla ağırlıgı kaldırmak için vücuduna hız kazandırdığında kaldırmaya çalıştıgın kiloyu momentumla kaldırırsın kaslarına ağırlık az biner . yani ne kadar çok hız verirsen vücuduna o kadar büyük momentum oluşur ve işi daha çok momentum kuvveti yapacagından kaslarına yapacak iş kalmaz az yük biner . Dolayısıyla bu hareketi yaparken mümkün oldugunca az momentum yaratarak yapmak gerekir ( = vücudundan yararlanarak ağırlıga hız kazandırma ) ki daha çok işi kaslar yapsın ;)
bir ara ben de herkes gaza gelip gibi kısa setlerde 17.5'la yapiyordum, sonradan hafif denemeye basladim 10-12 gibi
pek bir fark yok acikcasi, balkabagi gibi dikey cizikler cikti
belki de üst limite platoya dayandirdim...
Ben 17.5 kg ile 4 set yapıyorum genelde, son set biraz cheating e kaçıyor...
rockybalboa7
22.08.08, 19:25
10 kg ile 4 set yaparım
10 kg ile başlarım yapamayacak hale gelince ikinci sette 8 kg yi alırım onunla da yapamayacak hale gelirim son sette artık salondaki insanların bana bu kiloyla da çalışılır mı diye alay ederek bakacakları bir kiloyu elime alırım ve omuzlarımın anası ağlayana kadar yanmasını sağlarım.
omuz başları hiç bir kasa benzemiyor.aldatma kabul etmiyor bence.
omuz açışlarında ya son sette artık yarım çıkana ve iyice yanana kadar harekete devam etmek ya da son seti drop setli yapmakta olduğundan bahsediyor Dorian Yates..
ben de front ve lateral raises de genelde son setleri drop yaparım ve omuzlar uyuşana kadar devam ederim..
çok ağır kilolarda ertesi gün ağrı hissetmiyorum..
ben lateral raises de 12-10-8 uyguluyorum 1.set 15kg 2.set 20kg 3,set 25 nizami yapıyorum son sette bazen 2 tekrar chatting yapabiliyorum.. günümde olmazsam.. 3.set bitince hiç durmadan çok hafif kilolarla 10-12 tekrar daha yapıyorum ama sonra kollarım havaya kalkmıyor o ayrı konu :) bu hareketi ağır kilolarla zorlayarak yapmaya devam ettiğimde omuz başları çok büyüdü ..bulk dönemde kafamdan neredeyse daha büyük omuz başlarım vardı..çok severim bu hareketi asla es geçmem
dagdeviren_58
02.10.08, 08:27
ben 8 kg ile yapıyorum 4*10
Ferhat AYDIN
02.10.08, 10:51
3x10,
Yedirerek 5 kg. , kendimi kaybederek 12.5 kg. : )
HELL WATCHMAN
02.10.08, 12:29
4x8 21 kg yapıyorum. Ama normalde 4x10 13 kg. yada değiştiriyorum piramit yapıyorum
7 kg yedirerek. 10 kg fantezi :)
aneximandros
02.10.08, 19:52
Ben de 35 pound'la 6 tekrara kadar ciktim ama biraz daha hafif kilo 10-12 tekrar, 4 set ile daha iyi bir calisma oluyor sanki. Zaten omuzlarin ozel bir bolge olduguna dair sabit bir yazi var forumda. Omuzlar icin daha hafif kilo, daha fazla tekrar oneren ustatlarimiz hakli gibi duruyor.
sizce bu hareket en iyi dumblelamı yoksa aletlemi oluo?
lateral raise için alet var mı bilmiyorum..ama cable ile çapraz tutarak yapılabilir...
buarada 12 kg ile 12rep (sıfır sallanma ile)
14 kg ile 10
14kg 10
16 kg ile 8 (şiddet için nizamiyet çok kalmıyor)
diez nautlius un bizim salonda lat icin aleti var sanirim 120 kilo ya kadar basabiliyorsun.
ewet bizim salondada var gayette kullanıslı gelio hareketi yanlıs yapmakdansa alette dosdogru yapıyorum gibime geliyo
makinesini bende biliyorum sanıyorum daha fazla trapeze vurduğu için serbest ağırlıkla ne kadar hafif de yapsam daha fazla etki aldım.
ben sadece yan omuz ,1 -2 sette arka omuz giriyorum ön omuzu hiç girmiyorum 4*10-12 ve 11-17kg arası ağırlık kullanıyorum.
vBulletin, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.