PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaç Tane Şınav Çekebiliyorsunuz? (Anket)

opasan
20.01.08, 17:14
Kaç tane Şınav çekebiliyorsunuz?

Nizami, eller omuz genişliğinde, göğüs döşemeye değmeye yakınken (değmeden) kollar dik olana kadar yükselip; bir piston gibi tüm vücut düzgün şekilde, yedire yedire yapmak koşuluyla...

opasan
20.01.08, 17:19
40. Ancak ağırlık çalışmalrına ara verdiğim için 50 benim için bir sınır hedef oldu.

RoCk KoPaT
20.01.08, 17:52
şınavı ve balfiksi çok rahat çekiorum bi sıkıntım yokk..

pycantric
20.01.08, 18:56
En fazla 75 e cikmistim ama kilo aldikca sayi azaldi su an 57.

sarc4stic
20.01.08, 21:29
Hiç saymadım, belli bir eşiğe ulaştığınızı düşündüğünüz zaman bir partner bulup siz şınav çekerken üstte durup sizi yere itmesini isteyin, müthiş bir gerilim sağlar.

cannabis
21.01.08, 09:50
ben de saymadim, 50 den sonra kan akisi hizlaniyor isinmaya basliyorum

ahmet61
21.01.08, 13:06
en fazla 50 çekiyorum.

djburakgs
21.01.08, 17:08
kilo almadan önce 70 kere çekiodum.4-5 kilo aldıktan sonra 55 civarı şınav çekebiliyorum.

D.Wolf
21.01.08, 21:09
özellikle saymadım ama 70 i rahat geçmişimdir..

_Çapkın.olguN_
23.01.08, 00:30
74 kiloyum belime 10 kg ağırlık koyup nizami 35 yapıyorm..

Çok yeltenirsem arttırmam çok kolay..

diez
23.01.08, 01:45
eğer bu değerleri korursanız arkadaşlar askere gitmemiş olanlarınız askerde çok rahat edecek..
enaz 40 şınav, 40 mekik, 7 barfiks yapıyorsanız rahatsınız..

loveman
23.01.08, 11:38
şınav rekorum 180 eller omuz genişliğinin yaklaşık 2 katı açıklıkta çekmiştim

wrestler
23.01.08, 21:00
-Şinavda hiç rekor denemesi yapmadım ama 41 barfix çektiğimi hatırlıyorum.

noghay
23.01.08, 21:31
Ben 60 üzeri nizami çekerim.
Wrestler barfixi bel vuruyorsun değil mi?Yoksa nizami çekmen için mekanik adam falan olman lazım:)

wrestler
24.01.08, 00:11
-Hayır nohay bel vurmadan çekiyorum ve mekanik adam değilim :D
-Ama Fevzi Şerker isminde bir güreşçi vardı. Babam söylemişti. Bir asılışta 100 tane birden çekiyormuş. Babam da zamanında 50 yi zorlamış. Şimdi bile bel vurarark 35 tane yapıyor.
-Güreşçiler bu konuda rahatlar. Çünkü güreş güç,kondüsyon, çeviklik,güçte devamlılık,sürat vb. özellikler isteyen bir spor. Güreşçilerin çoğu bu rakamlara kolaylıkla ulaşır.

opasan
24.01.08, 00:36
eğer bu değerleri korursanız arkadaşlar askere gitmemiş olanlarınız askerde çok rahat edecek..
enaz 40 şınav, 40 mekik, 7 barfiks yapıyorsanız rahatsınız..

Evet standart o rakamlar. Ancak ben taze kuvvetle 40 tane çekebiliyorum... 3km. silahlı koşu, tüfekli tüfeksiz hareketler ve istasyonlardan sonra o sayı çok düşüyor... Ve de askeriyede sporun (tabi diğer birçok şeyin de:o neyse konuyu bilmeyenler tarafından yanlış anlaşılmak istemem) mantığı yoktur. Yemekten 15 dk. sonra son sürat koşmaya, ve/veya hiç ısınma hareketi yapmadan egzersizlere geçmek şaşırtıcı... Tabi sayısı az da olsa spor bilinci olan bazı komutanlar sporu daha bilinçli yaptırtıyor...

tLg
24.01.08, 14:15
nızamı olarak 40 lardayım ama yarım yamalak sırf cekmek ıcın cekersem 70 75 olur heralde :)

blackman
24.01.08, 23:16
kendine hedef olarak bi rakam koyma ben tek kola 20 tane barfiks çeken arkadaşları,uzanıp 200 şınav çekenleri gördüm.burda vücut bir süre sonra harekete adepte oluyor ve zorlanmadan artıyor ben tek kol 35-50 arası şınav çekip diyer kola geçiyo aynı sayıyı diyer kolda çekip .çift kol bi bu kadar daha çekebiliyordum.o yüzden bu şekilde şartlanırsan çok fazla çekersin fakat ne işe yarar.

FREELEO
25.01.08, 19:18
bu şınav işindede setmi yapsak napsak? ben 40 çekip bırakıyorum

Layn
26.01.08, 01:42
salona gitmediğim günlerde set halinde 4*25 toplam 100 şınav çekiyorum.mekikte ise sınırlarımı kendim bile bilmiyorum.bir keresinde denemek için 400 mekik çekmiştim ve en sonunda sıkılıp bırakmıştım.daha da çekmeye devam edebilirdim.şınavda o kadar iyi değilim ama.denemedim fakat 70'i zor aşarım gibime geliyor.

coder
30.01.08, 16:39
50 den fazla şnav çekebilenler. sırtına ağırlık alıp şnav sayısını düşürse daha iyi olmaz mı ? Çünkü 50 şnav çekilceğine sırta 20 kilo yada daha fazla ağırlık takıp 10-15 tane çekmenin daha faydalı oolacağını düşünüyorum.

pasja
04.02.08, 01:22
Dar tutus 25-30, normal 45-50 arasi

emirturk
04.02.08, 18:20
rekorum 56.

coconihat
04.02.08, 22:13
ortalama nızamı 30-40 cekerım ama kılo aldıkca bu sayı dusuyor:D

FREELEO
15.02.08, 01:30
En Fazla 50 Yada 30 Ar 3 Set

Yusuf028
16.02.08, 11:49
1.87 Boy 86 KG yim. nizami 40 ı geçemedim. hele toksam 30 da tıkanıyorum :S

gazilikurt
26.02.08, 00:02
bnde 74 çekebildim 75 i yapamadım ya :mad: bide size bişi sorcam yumruk üzeri şınav çekmekte baya bi zorlanıyorm acaba bu nun yararı nedir???

B.B. King
08.03.08, 02:22
40 civarı şınav çekebiliyorum şu anda.103 kiloyum,definasyon sonrası kilomda (75-77) 100ü zorlarım.ama barfikste 5 civarıyım. :D

askerlik meselesi açılmışken,ben henüz askerlik yapmadım fakat bir şey söylemek istiyorum.hayatın her alanında olduğu gibi buradada adaletsizlik söz konusu.

1 arkadaşım izmir foçada yaptı.akıllara zarar.şu anda söylediği barfiks,şınav,mekik rakamlarını hatırlamıyorum fakat oha dediğimi hatırlıyorum.yapamayana dayak...

1 arkadaşımda diyarbakırda yaptı.acemilik burdur.sadece acemilikte sabah sporu.o da anlattığı kadarıyla ev hanımlarının yapabileceği cinsten.kalan 14 ay spor bile yapmamış.

birde manisa kırkağaç varmışki allah düşürmesin. :D

Blues
09.03.08, 14:01
Şınav acaip birşey düne kadar doğru düzgün 5-6 tane yapamıyordum. 3 aydır kardiyo yapiyorum ve iki haftadır da ağır kilolarla çalışıyorum. (+ pilates) Dün merak edip deneyeyim dedim rahat 15 yaptim. (bir gün önce triceps çalıştığımdan fazla zorlamadim.) Acaip hoşuma gitti. Hep çok zor birşeymiş gibi gelirdi. :) Tabi 3 ayda verdiğim 9 kilonun da etkisi var herhalde.
Ek: 3-4 gün önce ankete 5-9 arası demiştim ama şimdi 20-34 arasında girerim herhalde. :)

gazilikurt
09.03.08, 18:19
arkadaşlar yumruk üzeri çekilen şınavın nereyi geliştirdiği bilek güreşçilerinin neden bu şınav türünü yaptıklarını bilen yok mu :confused:

dominic
10.03.08, 14:24
arkadaşlar yumruk üzeri çekilen şınavın nereyi geliştirdiği bilek güreşçilerinin neden bu şınav türünü yaptıklarını bilen yok mu :confused:

uzak doğu sporlarında antrenman başında vede antranman sonun da yumruk ile şnav kollar dar, açış geniş açış, snav çekilir bunun yanında mekikte vardır boksta ve birçok dövüş sporu eller arkada sadece kafa ile şnav çekilidiğide oluyor ..

ahmet61
14.03.08, 14:17
Yumruk üzerinde şınav bilekleri güçlendirir ve geliştirir.

fatihay
28.03.08, 23:58
55 nizami çekerim

akfgyhu
23.04.08, 12:21
uzak doğu sporlarında antrenman başında vede antranman sonun da yumruk ile şnav kollar dar, açış geniş açış, snav çekilir bunun yanında mekikte vardır boksta ve birçok dövüş sporu eller arkada sadece kafa ile şnav çekilidiğide oluyor ..

kafa ile şınav nasıl çekiliyo ki ?:confused:

Gray Wolf
23.04.08, 14:44
kafa ile şınav nasıl çekiliyo ki ?:confused:

akfgyhu aynı şınav pozusyonunu alıp ellleri arkadan baglayıp (iple bağlama :) ) sadece yerle kafan ve ayakların temas edecek pozisyonda çekmeye çalışıyorsun inş. anlatabilmişimdir

akfgyhu
23.04.08, 15:04
akfgyhu aynı şınav pozusyonunu alıp ellleri arkadan baglayıp (iple bağlama :) ) sadece yerle kafan ve ayakların temas edecek pozisyonda çekmeye çalışıyorsun inş. anlatabilmişimdir

iide kafayla vücudu nasıl kaldırıcaz ki :( hem bu hareket ne işe yarar boynu mu güçlendirir:(

Gray Wolf
23.04.08, 16:22
iide kafayla vücudu nasıl kaldırıcaz ki :( hem bu hareket ne işe yarar boynu mu güçlendirir:(

evet boyun kaslarını güçlendirir fakat bnce gereksiz bir hareket yapmaya değmez.

professionalsh
24.04.08, 15:51
50 ye kadar kasmadan gidiyorum. Çok zorladımmı 70 oluyo ama 15 dk kollarımı zor kullanıyorum

ozde
14.05.08, 00:00
bende 74 kiloyum ve 45 tane çekiyorum.
ama bana şınav çekmek zülum geliyor.

oytun
26.05.08, 17:31
93 kg ım(verme aşamasındayım 108 den indim:)) 6 ay önce 2 tane nca çekerdim şu an 50 net:)

Ferhat AYDIN
27.05.08, 22:34
93 kg ım(verme aşamasındayım 108 den indim:)) 6 ay önce 2 tane nca çekerdim şu an 50 net:)

Helal olsun.
Müthiş bir gelişme var...

eyaslak
27.05.08, 23:01
3 * 20 = 60 sayılırsa tabi:D

lkmn
03.06.08, 15:04
-Hayır nohay bel vurmadan çekiyorum ve mekanik adam değilim :D
-Ama Fevzi Şerker isminde bir güreşçi vardı. Babam söylemişti. Bir asılışta 100 tane birden çekiyormuş. Babam da zamanında 50 yi zorlamış. Şimdi bile bel vurarark 35 tane yapıyor.
-Güreşçiler bu konuda rahatlar. Çünkü güreş güç,kondüsyon, çeviklik,güçte devamlılık,sürat vb. özellikler isteyen bir spor. Güreşçilerin çoğu bu rakamlara kolaylıkla ulaşır.

doğru sölüyosun çatır çatır yapıyoruz halat çıkma vardır bodyciler fazla bilmez sanırım onları ben ağır sikletim ama yinede 25 felan zorluyorum arkadaşlar var hafifler çatır çatır yapıyorlar

CcAn
08.06.08, 10:35
25 yapabiliorum mekik 100 küsür barfix 12 civarı bu arada 50 70 şnav çekiceğinize benden tavsiye ağırlık koyun üstünüze öle cekin, bir hareketi 10 dan fazla kolay bir şekilde yapabiliyorsan o hareket seni geliştirmez diye biliyorum haksızmıyım

boxer
11.06.08, 03:29
Şınavda 100 ü aştıktan sonra artık bir isteksizlik oluştu ve bende üşenmeye başladım çok uzun sürüyordu ama çözümü buldum 30 kg ağırlığı battaniyenin içine sarıyorum onuda kemerle sırtıma bağlıyorum bu şekilde maksimum 45 tane çektim ama ertesi gün nefes alırken göğüsümün arasına iğnelenirmiş gibi bir ağrı saplanıyordu kasa değilde kemiğe 3-5 gün sürdü ve düzeldi artık hiçbir problem yok 25-25-25 üç set yapıyorum.177 boy kilo 80.

boxer
11.06.08, 03:36
74 kiloyum belime 10 kg ağırlık koyup nizami 35 yapıyorm..

Çok yeltenirsem arttırmam çok kolay..
Ağırlığı beline mi bağlıyorsun yoksa sırtına mı eğer beline bağlıyorsan şınavın nizami değil ya da belinde müthiş bir direnç var.

boxer
11.06.08, 03:45
-Şinavda hiç rekor denemesi yapmadım ama 41 barfix çektiğimi hatırlıyorum.
En fazla 18 tane barfix çeken görmüştüm o da 55 kiloluk bir adamdı fakat sen o kütlene rağmen 41 tane çekmişsin müthiş.

KD
11.06.08, 22:06
boxer gercekten kuvvetlisin tebrik ederim
ve evet agirlik bele konunca sinav cekilmiyor sirtda olacak

yazik
11.06.08, 23:10
Kilom 57 civarı iken 50 yaptığımı hatırlıyorum.Su anda 30 rahat sonrası kasıyo tahminimce zorlarsam 40 yapabilirim.

gabrielzagu
13.06.08, 12:11
90 kilo iken 27 nizami çekiyordum...sanırım 1-2 ay içinde 40 ı bulurum:D

ambitiusta
15.06.08, 16:58
Merabalar efenim... Bende foruma yeni üye oldum ilk siftahıda bu baslık altında yapıyorum...

3 aydir agir calisiyorum, bu sure zarfında 25den 140a cikardim max sinav sayımı...

Barfiks hakkında pek bi max denemem yok ama gecen gun cardiodan sonra 25 tane cekmistim...

Boyunla sinav cekmekte bir insanın ancak kalın kafalı olmasını saglayabilir diye dusunuyorum heehu:D

Bence akıllı adamın yapacagi iş deil...

hAYDE eyvallah!

Saglıcakla kalı...

qazwsx100
19.06.08, 16:41
0-4 arasına oy attım ama şimdi 10-19 :D
bu benim için iyi bir gelişme ;)

ghosttr
19.06.08, 21:02
Bu şekilde kaç şınav çekiyorsunuz?
7061853781366429507&hl=en

ghosttr
25.06.08, 18:50
-4157885955641195963

sovereign
15.07.08, 12:18
55 tane çekebiliyorum.60sn dinlendikten sonra üstüne bi 30 daha geliyor

castorpollux
21.07.08, 19:31
Evet standart o rakamlar. Ancak ben taze kuvvetle 40 tane çekebiliyorum... 3km. silahlı koşu, tüfekli tüfeksiz hareketler ve istasyonlardan sonra o sayı çok düşüyor... Ve de askeriyede sporun (tabi diğer birçok şeyin de:o neyse konuyu bilmeyenler tarafından yanlış anlaşılmak istemem) mantığı yoktur. Yemekten 15 dk. sonra son sürat koşmaya, ve/veya hiç ısınma hareketi yapmadan egzersizlere geçmek şaşırtıcı... Tabi sayısı az da olsa spor bilinci olan bazı komutanlar sporu daha bilinçli yaptırtıyor...
iyide arkadaşım askeriye üstü açık gym olarak düşünme. sen yemek yerken kafana füzede yağabilir uyurken düşman baskınıda olabilir ki önemli olanda zaten bu koşularda ani ve etkili tepki vermektir. yoksa iyi dinlen iyi yemek ye belli bir ritimle spor yap bu askeriyeyi lüks spor salonu yaparak, aslında daha da mantık dışına itmiş olurdu...

BOSNAK
21.07.08, 22:17
castorpullux aslında askerdeki spor gerçekten çok ilginç belki bilirsinn..3-5zeytin bir kibrit kutusu peynir demir bardaktan ağzını yakarak içtiğin çay la adamlar 5 km kosturup tüfekli ve tüfeksiz hareketlere geçiyorlar hatta bazıları hızını alamayıp petlantona alıyordu ben bunları 1 ay yapmışımdır toplasan ama gerçekten benim gibi sporu seven birisi bile arazi olabilmek için binbirtürlü uğraş veriyordu
1-aç karnına spor yapıyorsun yeterli beslenemiyorsun
2-spor bilgin olduğu için yapılanlar birkaç hareket dışında saçma geliyor
3-kılık kıyafetin uygun değil botlarla yaptığın 3-5km kosunun ardından ayakların tanınmıcak hale geliyor.terli leş gibi kokan kamuflajları birkaçgün giymek zorunda kalıyosun
4-işin içinde emir var

bukadar olumsuzluk içinde doğal olarak kimse ciddi anlamda yapmıyor sporu hayatında hiç spor yapmamış adam bile 3-5tane zeytinle spora çıkılırmı diyor:)bu yüzden askerde yapılan spor hiç bir işe yaramıyor diğer ülkelerin askerleri okadar sistematik çalısıyorki adamlar severek sporu yapıyorlar, hatta çoğu v.g çalışıyor.. fizik olarak baktığında en zayıf malesef Türk askeri

konuyu toparlamak gerekirse şınav olayınagelince
ben pek sınav çekmem daha doğusu tekrar sayısı 15-20 yi geçen hareketler canımı sıktığı için en son askerde çekmiştim 45 olması lazım ...

TheArmy
28.07.08, 00:36
komik gelebilir aslında benimde komiğime gidiyor ama ilk başladığımda 5-6 yapabiliyordum inanılmaz ağrılar giriyordu kaburgama ,sırtıma,belime 7 aydır şınav çekiyorum şu an 25-30 çekiyorum sabahları dinç kalktığımda 35 hatta 40a vuruyorum :):)

rockybalboa7
28.07.08, 17:43
değişiyor gününe göre bazen 40 bazen 15 kadar düşüyor

kurenator
28.07.08, 20:45
200 ve üstü çeken arkadaşları merak ettim :D

TheArmy
29.07.08, 13:55
harbiden bende çok merak ettim bunun sırrını bize açıklayabilirler mi? :D

gaddarkemal
30.07.08, 07:00
Arkadaş bi de kullanıcı adın "the army" yani ordu.....

Ben sana bi kaç sır vereyim de öğren. Gerçi ben 200 ve yukarı çekemiyrum bu forumda da çeken var mıdır bilmiyorum.

Ben askerde acemilik döneminde benle şınavda yarışan çocuğa bastığımda şu ana kadar ki en fazla şınav çekme dönemimdeydim, daha sonra o sayıyı geçemedim. Ben acemi askerden 65 çektim, kilo kaybından ve yaptırdıkları şınavlardan. Ancak ben askere gitmeden önce şınav çekerdim, şınava alışık sayılırdım ve herkesin bütün zayıflığıma rağmen hala beğenebildiklerimi göğüs şekil ve kaslarını da sanırım genetiğim kadar çocukken çektiğim şınavlara da borçluyum.

Benim usta birliğimde şu an harbiyedeki tutulan defterde adı şınav sırasına 1. oalrak yazılan üsteğmenle tanışıklığım vardı, bizim bölükten olmasa da bizim taburdandı ve ben onun şimdi dikkat edin 750 şınav çektiğine inanmıyordum, sorduğumda evet demesine rağmen.....

Devre arkadaşları olan komutanlarım da onu doğrulamalarına rağmen inanamadım ancak şunu da söyleyeyim o tam bir ayıydı sabah sporlarında 100'den fazla çektiğpini ve buna ısınma dediğini gözlerimle gördüm. O hantal görünen iri ve gerçekten kütleli vücuduna rağmen de 100 metrede rahatlıkla benimle ve diğer zayıflarla kapışacak kadar hızlıydı.

O benim ona tam inanmadığımı sezdiğinde "işin ne?? yatakta yatarken bile çek, yaylandırsın ama olsun yine de her yerde çek, şınav ne ki yat yere çek...." falan demişti. Yaylandırılınca kolay olur onu da söyleyeyim.

Herneyse ŞINAVDA TEMEL PRENSİP SIK TEKRAR VE ALIŞKANLIK ben tecrübelerime dayanarak bunu söyleyebilirim. İddia ediyorum sadece şınava çalışsam tek seferde 150yi geçerim 3 ay içerisinde.

Şınav iyidir, çekin arkadaşlar ancak bu konuda rekor kıracağım diye kendinizi de yormaya kalkmayın zira bilmeyenler öğrensinler; DÜNYA ŞINAV REKORU 6006'DIR. Guinnes'e göre öyle.....

umarım biraz yardımcı olmuşumdur ;)

TheArmy
31.07.08, 01:40
kemal kardeşim çok teşekkür ederim şu an 30-35 yapıyorum ve sürekli çalışacağım 750 1000 değilde 200-250 yeter bana çok teşşekür ederim

boxer
31.07.08, 14:52
castorpullux aslında askerdeki spor gerçekten çok ilginç belki bilirsinn..3-5zeytin bir kibrit kutusu peynir demir bardaktan ağzını yakarak içtiğin çay la adamlar 5 km kosturup tüfekli ve tüfeksiz hareketlere geçiyorlar hatta bazıları hızını alamayıp petlantona alıyordu ben bunları 1 ay yapmışımdır toplasan ama gerçekten benim gibi sporu seven birisi bile arazi olabilmek için binbirtürlü uğraş veriyordu
3-kılık kıyafetin uygun değil botlarla yaptığın 3-5km kosunun ardından ayakların tanınmıcak hale geliyor.terli leş gibi kokan kamuflajları birkaçgün giymek zorunda kalıyosun
4-işin içinde emir var

bukadar olumsuzluk içinde doğal olarak kimse ciddi anlamda yapmıyor sporu hayatında hiç spor yapmamış adam bile 3-5tane zeytinle spora çıkılırmı diyor:)bu yüzden askerde yapılan spor hiç bir işe yaramıyor diğer ülkelerin askerleri okadar sistematik çalısıyorki adamlar severek sporu yapıyorlar, hatta çoğu v.g çalışıyor.. fizik olarak baktığında en zayıf malesef Türk askeri

ben pek sınav çekmem daha doğusu tekrar sayısı 15-20 yi geçen hareketler canımı sıktığı için en son askerde çekmiştim 45 olması lazım ...
En zayıf dediğin asker her sene uluslararası yarışmalarda , tatbikatlarda birinci oluyor.Ayrıca asker için aç karnına yapılan yorucu yıpratıcı sporlar vg den kat kat daha faydalıdır.

txen10
01.08.08, 03:05
4-işin içinde emir var

bence yanılıyorsun; askerlik sağlıklı yaşam kampı değilki askersin seni savaşa savaş ortamına hazırlıyorlar savaşta protientoznunu bulacağımızı sanmıyorum.askerlikfizksel olduğu kadarda poiskolojik bi iş .yani senin piskolojik olarak en zor şartlara ayak uydurmanı sağlıyorlar.hee ve birde sen nerde yaptınbilmiyorum ama ben sivasta 80/4 yaptım ve gelen yemekler kalori hesabıyla geliyordu .sabah bal yada tahinpekmez bağzen fındık genelde çay 3günde 1 süt,bolbol helva, öğlen ve akşam yemeklerinde mutlaka ya hindi eti ya dana eti ama mutlaka et olurduyanında salata bulgur yada makarna ve çorba mutlaka.arada bir meyve suları. hata ala balık bile geldiğini hatırlıyorum.yani askeriyede bize iyi bakıyolardı diğer bölgelrde farklı olduğunu sanmıyorum

emirturk
01.08.08, 15:09
Rekorum 56 idi ama dün ilk defa 60 ın üzerine çıktım ve 62 yaptım.Şimdi yüzümde benekler var kollarıma,boyun ve yüz bölgeme kan oturmuş. :)

emirturk
01.08.08, 15:16
bence yanılıyorsun; askerlik sağlıklı yaşam kampı değilki askersin seni savaşa savaş ortamına hazırlıyorlar savaşta protientoznunu bulacağımızı sanmıyorum.askerlikfizksel olduğu kadarda poiskolojik bi iş .yani senin piskolojik olarak en zor şartlara ayak uydurmanı sağlıyorlar.hee ve birde sen nerde yaptınbilmiyorum ama ben sivasta 80/4 yaptım ve gelen yemekler kalori hesabıyla geliyordu .sabah bal yada tahinpekmez bağzen fındık genelde çay 3günde 1 süt,bolbol helva, öğlen ve akşam yemeklerinde mutlaka ya hindi eti ya dana eti ama mutlaka et olurduyanında salata bulgur yada makarna ve çorba mutlaka.arada bir meyve suları. hata ala balık bile geldiğini hatırlıyorum.yani askeriyede bize iyi bakıyolardı diğer bölgelrde farklı olduğunu sanmıyorum

Askerde spor yapmayı kimse normal yaşamdaki ile karıştırmasın.Boşnağın dediklerine tamamiyle katılıyorum.Ayrıca verilen yemek ve beslenme ile ilgili Türkiyenin her yerinde farklı uygulamlar yapılıyor.Yani txen10 her yer aynı değil.Yemekleri bırak herşey farklı.Boşnağında dediği gibi birde işin psikolojik tarafı var.Emir altındasın,yaptırımlar ağır bulunduğun bölgeye göre terör veya başka tehlikeler var.Yani orası oyun sahasıda değil ,spor merkezide.

TheArmy
01.08.08, 16:45
bende bodye baslagıdımdan ıtıbaren vücudumda benler ortaya cıkmaya başladı bir ilgisi varmı acaba ? bu arada 41 e cektim çıtayı vay be ilk başladıgımda 5 cekıodum sımdı 40

N1KE
01.08.08, 17:18
yaş 17 kilo 94
50 ye kadar rahat çekiyorum bench_O

txen10
01.08.08, 17:39
Askerde spor yapmayı kimse normal yaşamdaki ile karıştırmasın.Boşnağın dediklerine tamamiyle katılıyorum.Ayrıca verilen yemek ve beslenme ile ilgili Türkiyenin her yerinde farklı uygulamlar yapılıyor.Yani txen10 her yer aynı değil.Yemekleri bırak herşey farklı.Boşnağında dediği gibi birde işin psikolojik tarafı var.Emir altındasın,yaptırımlar ağır bulunduğun bölgeye göre terör veya başka tehlikeler var.Yani orası oyun sahasıda değil ,spor merkezide.

ee bende aynısını dedim zaten nickleri karıştırdın herhalde:) .askerlik displin işi ,yemekse en son arancak şey önemli olan az imkanla çok şey yapabilmek hem fiziksel hem piskolejik yoksa 5 insanın yedi yemeği yiyrek günde 7-8saat uyuyarak anca sivilde şahsi olarak yaprsın tavuklar haplar vs tozlar vs.. orda amaç farklı az imkanla guvatini ve aklını maksimum kulanmabilmek amaç.bu spor genelde narsistlerin sporudur yani kendini beğenenlerin.askeriyede ise her şey vatan için

lord mhanyax
01.08.08, 18:21
Bana yardımcı olabilecek olan bu işte usta arkadaşlara ihtiyacım war :D

Öncelikle biraz bilgi weriim... Ben yaklaşık 1 aydır şınav kasıorum we ilk başladığımda 10 da tıkanıp 15 e geliodum daha sora 15 te tıkanıp 20 ye en son bu 2 gündür 20 de tıkanıp 25 te duruorum :D Yumruk üstü 15 i geçebilrim ... Daha pazu olarak tam anlamıyla bi yumurta yok wew yaz sonuna kadar çıkartak istiyorum salona gi
tme şansım yok dumple de yok ancak el yapımı ayarlayabilirim :D

Ama bunların haricinde abartıya kaçmadan biraz wücut yapmak için ne yapabilirim...İllede salon diye tutturanlar war ama bu köyde tarlalarda çalışan arkadaşlarım war ve süper kas yapmışlar en azından kol kası....

Yardım pls...

gaddarkemal
04.08.08, 22:51

Öncelikle biraz bilgi weriim... Ben yaklaşık 1 aydır şınav kasıorum we ilk başladığımda 10 da tıkanıp 15 e geliodum daha sora 15 te tıkanıp 20 ye en son bu 2 gündür 20 de tıkanıp 25 te duruorum :D Yumruk üstü 15 i geçebilrim ... Daha pazu olarak tam anlamıyla bi yumurta yok wew yaz sonuna kadar çıkartak istiyorum salona gi

Ama bunların haricinde abartıya kaçmadan biraz wücut yapmak için ne yapabilirim...İllede salon diye tutturanlar war ama bu köyde tarlalarda çalışan arkadaşlarım war ve süper kas yapmışlar en azından kol kası....

Yardım pls...

İyi ki de yardım istemişsin yoksa boşu boşuna çok şınav çekerdin daha.

Şınav da hedef kas grupları yani çalışan kas grupları üst göğüs ve üst arka koldur yani triceps var ya o. Biceps çalıştıracaksın sen hani pazu var ya o.

Pazu istiyorsan şınavla kendini helak etme şınavını da çek devam et ama al 5-10 kglık bi dambıl forumdan da biceps hareketlerini öğren evde çalış.

Kolay Gelsin....

Not: Dambılım yok demişsin, ayıp etmişsin. 5 kglık tek dambılı 10 liraya ikisni 20 liraya. Gayet iyi tekli bir 5 kglık dambılı 18 liraya her yerden alabilirsin. Bu imkanın da yoksa bir demirciye gidip ufak bir çelik aks hatta 5 kg için içi boş bir demire iki tarafına teneke kestirip beton doldurarak da 5-6 liraya mal edebilirsin.

emirturk
05.08.08, 15:30

Yardım pls...

Şınav çekerken nerelerinin çalıştığını hissetmiyor musun?Neyse madem bu kadar imkansızlıklar içerisindesin aklıma ne geldi; Köyde ağaç vardır herhalde ,sağlamca bir ağacın sağlamca dalına avuç içlerin sana bakacak şekilde tutun ve hafif hafif yarım çekişler yap ve o şeklide 1-2 sn bekle başlangıç pozisyonuna geri dön ve hareketi tekrarla.(Barfiks çek demiyorum yanlış anlama).Dumbell sorununuda şu ufak tüplerle çözebilirsin.İki tane piknik tüpü bul ve onlarla çalış.Kuvvetlendikçe mutfak tüpüne daha sonra sanai tüpüne geçiş yaparsın.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Bu arada tarlada çalışan arkadaşlarına yardımcı olarakta kas yapabilirsin onlarda işe yaradaığına göre sende de etkili olacaktır.

jekvek
13.08.08, 02:06
ben zorlayınca 60 çekiyorum güzel oluyorr kendimi güçlü hisediyorum omzn

sniper
19.08.08, 00:47
Benim boy 180 kilo 80 şınav sayısı 75 zorlasam 80 yapıyorumsırtıma 60 kg alıp beş çektiğimi hatırlıyorum tek el en çok 30 çekmiştim barfikste de 21 anca yapabildim ama gerçektende anladım ki bu sporlar alışkanlık sporu....

rockybalboa7
22.08.08, 19:16
dün düzgün bir şekilde hayatımda ilk defa 57 tane çekebildim dahada ilerletmeyi düşünüyorum

kaplan1222
23.08.08, 09:55
73kiloyum 15 Yaşindayim Body Ye Başlamadim Ama 39 Saniyede 40 Tane çekebiliyorum Zorlarsam 45-50
Olur

MrRecon
02.09.08, 15:00
Ben üstüme 5 kiloluk canta koyupta 40 tane cekiyorum!!!

mjohn
07.09.08, 06:02
yaşım 18 56 kiloyum.ben her antrenman bitimi 100-150 arası istesemde istemesemde çekiyorum :)genelde 100 dür maç dönemi yüklemesi 150 ye çıkar. her bir ya 50 ya 75 ten belirliyoruz.boksörüm ve bizde şınav mekiğe fazlasıyla önem veriliyor.bazen ceza olarak sırtıma biri oturtulup 30 şınav yediğimde olmuştur. :)

managerrr
09.09.08, 04:45
verilen bazı rakamlar gerçekten çok enteresan.ya nizami yapılmıyor yada sayarken bi hata var

Kan Mevsimi
09.09.08, 18:47
Haklısın Ya nizami yapılmıyor ya yanlıs sayılıyor yada dogru yapmıyorsunuz Ilk yazılan mesajdakı anlatımla ben 16 yasındayım 25 tane yapıyorum neredeyse yere deyecegım yanı 4cm falan kalıyor yere 0 gıbı sonrada kollar 90derece kalkıyorum 25 30 u asamıyorum ama yasım ıcın ıyı oldugunu bılıyorum 18 yasındakı bırının 150 yapmasında bır garıplık var.

rockybalboa7
12.09.08, 13:54
bu iş herhalde kiloyla ve kondüsyonla ilgisi var gibi kilo aldıkça sınav çekme sayısı azalıyor kondisyon yerindeyse ozaman hatrı sayılır bir sayıya ulaşılabiliniyor

mjohn
17.09.08, 01:06
nizami yapiyorum yaptigimada eminim cunku basimda antrenorle calisiyorum.bence bir gariplik yok cnku arkadasin dedigi gibi kesinlikle kondusyon ile alakasi var.boks kondusyona dayali ve buna bagli basari getiren bir spordur.ayrica dunyanin en yorucu sporu olarak kayitlara gecmistir. dayaniklilik uzerine kuruludur yani her seferkinde daha fazla dayanikli olursunuz.ben 7 senedir boks ile ugrasiyorum ve acikcasi 150 cekiyorum diye sallama ihtiyacida hissetmiyorum herkes soylemis bende soyledim.tek yatista cekmiyorum tabikide insan ustu degilim :) 2.5 saatlik antrenman suresince setler halinde bu sayiya variyorum.bunun yasla hicir sekilde kesinlikle alakasi yoktur.ve evet yuksek kondusyona dayali bir spor yapmiyorsan 25 30 sinav yasina gore iyi ama emin ol benim icin yedigim kondusyona ve yasima gore 75 sinav cok kotu.saygilarimla.

İskender
17.09.08, 02:01
25 tane çekebiliyorum bundan 6-7 sene öncesine kadar 75-80 oluyordu yeniden başladım 10x4 uyguluyorum hergün forumdan faydalanıyorum

Sevgi ve saygılar

gaddarkemal
17.09.08, 02:25
150 cekiyorum... tek yatista cekmiyorum tabikide insan ustu degilim. 2.5 saatlik antrenman suresince setler halinde bu sayiya variyorum.

Açıkçası ben tek yatışta çektiğini düşünmüştüm. Bir kaç sayfa beride tek yatışta 100'ü çok rahat geçen ve dediklerine göre tek yatışta 750 şınav çekmiş birisini tanımıştım. Kendi de bunun doğru olduğunu söylemişti. Ayrıca dünya şınav rekorunun 6006 olarak kayıtlara geçtiğini söylemiştim. Kulağa inanılmaz geliyor. Eski bir rekor ama heralde guinnese girdiğine göre hilesiz olduğu düşünülür. Keşke yakın zamanda bu sayıya herkesin gözü önünde açıkça yaklaşan birileri olsa.

1998'de de Roy Berger isimli bir Kanadalı bir saatte hiç durmadan 3,416 şınav çekmiş. Buyrun bu da linki http://mrpushup.ca/ Gördüğünüz gibi ne devasa tricepsler var ne de inanılmaz göğüsler.

BrAwNy_OnUr
27.09.08, 23:21
:) 220 deliksiz beklentisiz şınaw we yaşım 14 ...

Ludacris
20.10.08, 00:11
bu ne ya bi seferde mi şnav ? kimse 100den fazla çekemez ki en güçlü adam 100 çekemez bi seferde. Set olarak herkes çok çeker zaten. Saçma bi anket bence . Bi seferde mi onu açıklasanız iyi olcaktı. =)

diez
20.10.08, 01:30
bu ne ya bi seferde mi şnav ? kimse 100den fazla çekemez ki en güçlü adam 100 çekemez bi seferde. Set olarak herkes çok çeker zaten. Saçma bi anket bence . Bi seferde mi onu açıklasanız iyi olcaktı. =)

saçma olup olmadığına karar vermeden önce sorularının cevabını bekleseydin..bi seferde evet..

Ludacris
20.10.08, 20:29
Ksura bkmayn pardon :)

nika
20.10.08, 21:05
Sana öyle çekilemezmiş gibi geliyor ama bunlar gerçek. Ben sana kendimden örnek vereyim ben tek sette 110 defa çekebiliyorum üstelik 50 yaşındayım. Sana başk abir örnek de yakın çevremden vereyim kendisine birkaç defa yüzme dersi verdiğim 10 yaşında avrupa şampiyonu olmuş güreşçi bir çocuk tanıyorum kendisi 250 şınavı tek sette çekebiliyor.

oceans166_
23.10.08, 17:33
bn cektıkce cekıyorum... gecen sene bı ara her gece cekme alıskanlıgım tuttu... 250 gordum ama canı sıkılıyo ınsanın... o yuzden zorlayarak sınav cekıyorum az tekrar... cok cekmenın bı faydası yok... vucut bı muddet sonra bagısıklık kazanıyo...

lkmn
27.10.08, 12:51
Sana öyle çekilemezmiş gibi geliyor ama bunlar gerçek. Ben sana kendimden örnek vereyim ben tek sette 110 defa çekebiliyorum üstelik 50 yaşındayım. Sana başk abir örnek de yakın çevremden vereyim kendisine birkaç defa yüzme dersi verdiğim 10 yaşında avrupa şampiyonu olmuş güreşçi bir çocuk tanıyorum kendisi 250 şınavı tek sette çekebiliyor.

by doğru bodyciler şunu kabul etsinki sadece vücutlarını gösteriş için değerlendiriyorlar ama güreşçiler normal bi insandan her konuda bir adım öndedir aklınıza gelen her branş dır buda bunada inanmak istemez insanlar
ama öyle güreşçi deedimmi açıkçası akan sular durur hele bu yağlı güreş yapan bi güreşçiyse

powerant
28.10.08, 16:31
genelkurmay da askerlık yaptım her sene duzenlenen spor turnuvalarında basımda albay sayım yapıyordu cekmeme gıbı bır luksumuz yok 110 tekrar nızamı cekmıstım sanırım bıdaha cekemem suan 80de nefesım kesılıyor

dovuscu35
29.10.08, 00:18
215 cektım salondakı şınav rekoru:)

BaRiSh93
01.11.08, 23:59
30-35 kendimi zorlamadan. :)

MuscLy
15.11.08, 23:22
En Fazla 40 Ama Yaş 13 :D

dovuscu35
19.11.08, 03:14
muscly yaşına göre çok iyi dostum şınav iyidir çekin çekin :)

rockymehmet
24.11.08, 12:36
ilkbaşları 15X2 le başladım şimdi 15x4 e kadar çıktım..

rockymehmet
27.11.08, 18:12
25x4'e çıkardım..
göğüs kaslarına çok faydası oluyor ..bench_O

kayaker
28.11.08, 01:22
120 çektim

donteatme41
29.11.08, 21:36
ben 15 yaşındayım şınav rekorum : 48
mekik:117
barfiks:12
Kilo:57
boy:164 cm

XxAcuNxX
30.11.08, 00:44
donteatme41 pek inandırıcı gelmedi yazdıkların mekik bile zor
bende 15 yaşındayım mekik:70 barfiks:4 şınav :22 bunlar çok zorlarsam boy 1.62 kilo 56 sen eğer yazdıklarını gerçekten yapıyorsan inanılmaz bişeysin merak ettim vücudunu...

Rakbenam
11.12.08, 21:47
30x4 yapıyorum ama bu ara omuzumda ağrı var fazla zorlamıyorum.

gürol
12.12.08, 00:27
slm beyler ben yeni öye oldum 6 yıldır body yapıyorum zorlamadım ama 60 cekiyorum

DaOctopuss
14.12.08, 23:12
41 çektim kollar açık...

ADON
14.12.08, 23:31
50 ye varmıştım ama şuan taş çatlasa 45

nopeynnogeyn
23.12.08, 20:46
Arkadaş bi de kullanıcı adın "the army" yani ordu.....

Ben sana bi kaç sır vereyim de öğren. Gerçi ben 200 ve yukarı çekemiyrum bu forumda da çeken var mıdır bilmiyorum.

Ben askerde acemilik döneminde benle şınavda yarışan çocuğa bastığımda şu ana kadar ki en fazla şınav çekme dönemimdeydim, daha sonra o sayıyı geçemedim. Ben acemi askerden 65 çektim, kilo kaybından ve yaptırdıkları şınavlardan. Ancak ben askere gitmeden önce şınav çekerdim, şınava alışık sayılırdım ve herkesin bütün zayıflığıma rağmen hala beğenebildiklerimi göğüs şekil ve kaslarını da sanırım genetiğim kadar çocukken çektiğim şınavlara da borçluyum.

Benim usta birliğimde şu an harbiyedeki tutulan defterde adı şınav sırasına 1. oalrak yazılan üsteğmenle tanışıklığım vardı, bizim bölükten olmasa da bizim taburdandı ve ben onun şimdi dikkat edin 750 şınav çektiğine inanmıyordum, sorduğumda evet demesine rağmen.....

Devre arkadaşları olan komutanlarım da onu doğrulamalarına rağmen inanamadım ancak şunu da söyleyeyim o tam bir ayıydı sabah sporlarında 100'den fazla çektiğpini ve buna ısınma dediğini gözlerimle gördüm. O hantal görünen iri ve gerçekten kütleli vücuduna rağmen de 100 metrede rahatlıkla benimle ve diğer zayıflarla kapışacak kadar hızlıydı.

O benim ona tam inanmadığımı sezdiğinde "işin ne?? yatakta yatarken bile çek, yaylandırsın ama olsun yine de her yerde çek, şınav ne ki yat yere çek...." falan demişti. Yaylandırılınca kolay olur onu da söyleyeyim.

Herneyse ŞINAVDA TEMEL PRENSİP SIK TEKRAR VE ALIŞKANLIK ben tecrübelerime dayanarak bunu söyleyebilirim. İddia ediyorum sadece şınava çalışsam tek seferde 150yi geçerim 3 ay içerisinde.

Şınav iyidir, çekin arkadaşlar ancak bu konuda rekor kıracağım diye kendinizi de yormaya kalkmayın zira bilmeyenler öğrensinler; DÜNYA ŞINAV REKORU 6006'DIR. Guinnes'e göre öyle.....

umarım biraz yardımcı olmuşumdur ;)

http://www.recordholders.org/en/list/ulysses.html

Saka gibi ama dünya rekoru 10,507 ve Minoru Yoshida adinda bir Japona ait. Saygi duyuyorum...

mahir07
23.12.08, 22:12
10.507 gerçekten şaka gibi :D sanırım bunu başarmak, inanılmaz bir sabır ve istikrarın sonucu olsa gerek..
kısa vadede olacak bi iş değil zira :)

helal olsun japon abimize !

lionhyena
24.12.08, 13:15
2 dk 60 şınav çektim sabah 05:30 da kalkıp işe gideceğimden bıraktım rahatlamak için yapmıştım

fatihiskender
28.12.08, 02:22
atış serbestya bazı arkadaşlarda haklarını kullanmışlar.
bb ile alakası olmayan bir husus nizami yapılmalı ego tatmini acizlerin işidir bb sevdalısı egolu değildir.

Asla çektiğim şınavı ve mekiği saymam
Hatta tekrar sayılarımıda geliştirdim ve saymadan yapmaya çalışıyorum , nerede duracağını bıleceksin. vucudunun sesini dinle o sana ne yapman gerektiğini çok iyi anlatır.

okaaan
29.12.08, 19:02
önemnli olan kaç şınav çekildiğinden çok yüklenme sürtesidir.birisi hızlı hızlı 50 yapar öbürü yavaş 15 yapar önemli olan yüklenme süresidir..3*25sn 35 en fazla 45 saniye boyunca gerilim halinde olmalısınız bu arada tekrar sayısıda 15 den fazla olmalı..unutmayın en az 25 saniye boyunca 3 set en az 15 en çokta kaçtane sığdırabiliyosanız kuvete devamlılık içindir iyi çalışmalar..

hakanbjk15
10.01.09, 18:47
ben 15 yaşındayım ve haftanın 5 günü(salı çarşamba perşembe cuma ve pazar) antreman yapıyorum evde dumbell ile ve belli sayılarım var şınavımı ilk başta 10 tane zor çekiyodum ama şimdi 15 yaptım ve 15i rahat çekebiliyorum 5-5 arttırarak gidicem böle..

akekilli
16.01.09, 13:56
Sinavi nizami asagidaki sekilde yapiyorum. 80 kiloyum ve daha Max 56 yi gecemedim.
1. set 50 rep
2. set 40 rep
3. set 25 rep
4. set 20 rep

Asagidaki 90 derece sinav dunya rekorunu gostermek istedim umarim ilginizi ceker.

7358037864884773519&hl=en&fs=true

CosaNostra
26.01.09, 16:23
Her sabah kalkar kalkmaz 2x30 şınav çekiyorum nizami ve eller omuz genişliğinde.(Dinçleştiriyor ve uykudan sonra gelen hamlığı atmamı sağlıyor)
Birde Ağırlıklara geçmeden evvel 1x15 normal aralık , 1x15 geniş aralık , 1x15 dar aralık şınav çekiyorum gerçekten çık iyi hazırlıyor vücudu.
Tek bir sefer çekebildiğim şınav sayısı hiç denemeye kalkmamıştım ama geçen yıl arkadaşlar arasında iddiaya girmiştim ve 80 civarında bırakmıştım.(daha fazla çekebilirdim ama iddiayı kazandığım için bırakmıştım.)Bu hafta içi boş geçirğim günde bir rekor denemesi yapmayı düşünüyorum sonuçlarını buraya yazarım:))

quattrageus
28.01.09, 15:50
Slm Arkadaşlar.Öncelikle sizde hak verirsinizki herkesin şınav çekme anlayaşı farklı.Ciddi ciddi 50 tane 100 tane şınav çekerim diyen arkadaşlarımı şınav çekerken gördüğümde onları bir daha ciddiye almamaya karar verdiğim çok olmuştur.O 10000 küsür şınav çeken japon eleman da eminim şınav diye yatıp kalkıyordur.Ben salona gidemediğim dönemlerde şınav başlama pozisyonunda ön kollarım yere dik biçimde,yumruklarımın üzerinde 10 tekrardan 20 set yapıyordum.Yumruk üzerinde şınav çekmeyi hiç denemediyseniz denemenizi tavsiye ederim çünkü bu hareketin mesafesini uzatarak hareketi zorlaştırıyor ve daha fazla gerilim sağlıyor.Birde aynı şekilde yumrukların mesafesini omuz genişliğinde tutarsanız bu da triceps'in dirseğe yakın olan kısmını ve iç göğsü iyi çalıştırıyor.Denemesi bedava

CosaNostra
28.01.09, 23:35
Birşey sormak istiyorum ben yumruk üstü şınavı yumruklarımı sıkıp yumruklarımın iç kısımları birbirine bakıcak şekilde yere koyuyorum.Bu doğru mu? yoksa yumrukları sıkıp elin üst tarafı karşıyı gösterecek şekilde olması mı doğru?(Umarım anlatabilmişimdir.)

quattrageus
29.01.09, 21:08
Ben yumruklarımın dış kısmını karşıya bakacak şekilde tutuyorum.İçe bakacak şekilde hiç denemedim.

gaddarkemal
29.01.09, 21:40
Birşey sormak istiyorum ben yumruk üstü şınavı yumruklarımı sıkıp yumruklarımın iç kısımları birbirine bakıcak şekilde yere koyuyorum.Bu doğru mu? yoksa yumrukları sıkıp elin üst tarafı karşıyı gösterecek şekilde olması mı doğru?(Umarım anlatabilmişimdir.)

Yumruk üstünde şınav tabi arkakollara, göğüse etki ediyor ama yumruk üstünde çekilen şınavla bileklerde güçlendirilebiliyor.

Yumrukları ileri bakarak çeken çok az kişi gördüm, niye öyle çektiklerini de sormadım çünkü yaptığı işlerde incelik taşıyan kimseler değillerdi, gelişigüzel çalışan insanlardı. Onun dışında genelde yumrukla şınav çekenler, yumrukların iç kısmı birbirine bakacak şekilde şınav çekiyor. Çok detaya inilmedikçe ikisi de aşağı yukarı aynı etkileri gösterir onun için fark edeceğini düşünmüyorum. Bence siz eller birbirine bakacak şekilde çekin, ileriye doğru bakacka şekilde çekmek için bir sebebiniz olursa bizimle de paylaşın.

D.Wolf
29.01.09, 22:13

1. dedigin şekilde daha cok iç göğüse vurur..ikincisinde ise normal press gibi bir işlev görebilir..bilekleri güçlendirebilir, ama kemiklerine verecegi zararın oranı büyük olabilir..ama tavsiye istiyorsan, güçlenmek ve daha verimli bir şınav şekli için parmaklarınla(fingers push ups diye gecer) çekmeyi dene derim..

gaddarkemal
29.01.09, 22:32
1. dedigin şekilde daha cok iç göğüse vurur..ikincisinde ise normal press gibi bir işlev görebilir..bilekleri güçlendirebilir, ama kemiklerine verecegi zararın oranı büyük olabilir..ama tavsiye istiyorsan, güçlenmek ve daha verimli bir şınav şekli için parmaklarınla(fingers push ups diye gecer) çekmeyi dene derim..

İç göğüse vuran şınav türleri belli, bunlar dışında çekilen şınavların iç ya da dış göğüse vurması kolların omuzdan ne kadar açıldığıyla ilgilidir. Kollar omuzdfan açıldıkça dış göğüse, omuzdan içe doğru, göğüsteki orta çizgiye doğru getirildikçe iç göğüs çalışır. Aynı şekilde kolların omuzdan ne kadar ilerde ya da ne kadar geride durduğu da alt ya da üst çalışılmasını sağlar, o da ayrı... Tabi tüm bunlar dirseklerle üst kolun doğru tutulduğu varsayılırsa geçerli.

Ama eli içe ya da dışa doğru tutmakla iç göğüse daha çok etki edildiğini söylemek güç olur... Bir de şu var eğer bir fark oluşuyorsa, nasıl oluşuyor, ne kadar fark oluşuyor, kayda değer bir fark oluşuyor mu ? Ben sanmıyorum.

D.Wolf'un dediği şöyle doğru olur, eğer elinizi basış (itiş, press) hareketlerindeki gibi tutunca, söz yerindeyse insiyaki biçimde hareketi daha iyi yapıyorsanız, göğüsünüzü daha etkin çalışabilir, bu da bir olasılık. Ama sadece elin, önkolun duruşunu değiştirmekle göğüse yapılan etki değişmez. Eğer etki değişiyorsa (aynı ya da farklı bölgelerde azalıyor ya da artıyorsa) bu dolaylı bir sebeptendir, dikkat edilerse kolayca düzeltilir.

D.Wolf
29.01.09, 23:05
İç göğüse vuran şınav türleri belli, bunlar dışında çekilen şınavların iç ya da dış göğüse vurması kolların omuzdan ne kadar açıldığıyla ilgilidir. Kollar omuzdfan açıldıkça dış göğüse, omuzdan içe doğru, göğüsteki orta çizgiye doğru getirildikçe iç göğüs çalışır. Aynı şekilde kolların omuzdan ne kadar ilerde ya da ne kadar geride durduğu da alt ya da üst çalışılmasını sağlar, o da ayrı... Tabi tüm bunlar dirseklerle üst kolun doğru tutulduğu varsayılırsa geçerli.

Ama eli içe ya da dışa doğru tutmakla iç göğüse daha çok etki edildiğini söylemek güç olur... Bir de şu var eğer bir fark oluşuyorsa, nasıl oluşuyor, ne kadar fark oluşuyor, kayda değer bir fark oluşuyor mu ? Ben sanmıyorum.

D.Wolf'un dediği şöyle doğru olur, eğer elinizi basış (itiş, press) hareketlerindeki gibi tutunca, söz yerindeyse insiyaki biçimde hareketi daha iyi yapıyorsanız, göğüsünüzü daha etkin çalışabilir, bu da bir olasılık. Ama sadece elin, önkolun duruşunu değiştirmekle göğüse yapılan etki değişmez. Eğer etki değişiyorsa (aynı ya da farklı bölgelerde azalıyor ya da artıyorsa) bu dolaylı bir sebeptendir, dikkat edilerse kolayca düzeltilir.

yanlış anlamışsın..ellerinin veya yumrugunun konumlarını veya şekillerini değiştirmen cok şeyi değiştirir..yumruklar dik pozisyonda olursa , o zaman hammer pozisyonunu alır..bu da daha cok iç göğüse vurur..bunun dumbell a yapılan versiyonunu düşünebilrisin(hammer grip dumbell bench press gibi)..ayrıca, bu hareketin makineleri var salonda ve iki şekilde kullanılırlar..biri komple göğüs yani machine press, diğri close şeklinde olup iç göğüs odaklıdır..

gaddarkemal
30.01.09, 02:02
yanlış anlamışsın..ellerinin veya yumrugunun konumlarını veya şekillerini değiştirmen cok şeyi değiştirir..yumruklar dik pozisyonda olursa , o zaman hammer pozisyonunu alır..bu da daha cok iç göğüse vurur..bunun dumbell a yapılan versiyonunu düşünebilrisin(hammer grip dumbell bench press gibi)..ayrıca, bu hareketin makineleri var salonda ve iki şekilde kullanılırlar..biri komple göğüs yani machine press, diğri close şeklinde olup iç göğüs odaklıdır..

Dediğin çok küçük bir fark yaratıyor, aradaki farkta kollar omuzdan biraz fazla açıldığı an ortadan kalkıyor, temelde yine kolların omuzdan ne kadar açıldığı fark yaratıyor. Bence tekrar gözden geçirmelisin.

Machine pressi biliyorum da bu close pressi çıkartamadım şu anda. Ancak adından yola çıkarsak zaten "close" yani kapalı, yani dar, doğru mu, öyle mi ? Dar bir itişte benim önce dediğim gibi iç göğüse etki eder, o makinada ben elleri başka türlü itsem yine iç göğüse vurdururum diye düşünüyorum.

Ben kendim erinmedim bir sürü şey denedim, çok şınav çektim az önce denemek için, hissetmeye çalıştım etki bölgelerini, yetmedi görmek için soyundum, biraz yağ var görüşü engelleyecek birşey yok.

Vardığım sonuç: yumruk, el duruş şekli ön kolu saymazsan o bölgeden sonra ilk olarak pazu (biceps) bölgesine etki ediyor, daha sonra biraz arka kol (triceps) daha sonra biraz omuz ve son olarakta kapalı tutuşlar da çok az göğüste fark yaratıyor (dediğin gibi biraz daha fazla iç göğüs vuruyor) ancak kolları omuz hizasından açtıkça iç göğüse yapılan fazladan etki azalıyor ve bir noktadan sonra yok oluyor.

D.Wolf
31.01.09, 02:57
yazdıklarıma bakarsan, yapılan acıklamalara göre sonuc elde edilmiştir..sen de ise, hepsi kişisel tecrübelere göre yapılmış yorumlar..

yazdıklarının dogru oldugunu savunuyorsan, gecerli acıklamaları yaparsın..varsayımlar üzerine konuşmuyoruz...istedigin her türlü soruya cevap verebilirm, o konuda endişen olmasın.

smltncr
11.02.09, 01:52
ben bir ara 80 lere çıkmıştım ama baya bi ara verdim(4_5 ay) .Şimdi 50 yi zor yapıyorum:(

endomurat
11.02.09, 02:47
benim 40kg luk ufaklığı omuzlarıma oturtarak 35 tane çekebiliyorum :) serbest olursa 100 üstüne rahat çıkabiliyorum.

smltncr
12.02.09, 02:01
bu ne ya bi seferde mi şnav ? kimse 100den fazla çekemez ki en güçlü adam 100 çekemez bi seferde. Set olarak herkes çok çeker zaten. Saçma bi anket bence . Bi seferde mi onu açıklasanız iyi olcaktı. =) ben tek seferde 100 e ulaşamasamda 80 tane çekebiliyordum ama şimdi ara verince formdan düştüm 50 tane yapabiliyorum ancak sınnır 50 daha 51 e çıkamadım :Dbench_O

Bench Press
12.02.09, 12:22
Nizamı 20 küsür çekiyorum.Geçen gün şınav çekerken kollar kaç kilo kaldırıyor diye merak ettim.Tartının üstüne koydum elleri.65 kg. civarıymış. :S

tolqaeroqlu
19.02.09, 17:31
35 şınav cekıyorum. 20 den sonra hafif zorlanıyorum ama 35 ekadar geldim ondan sonra kollar ızın vermedi :)

BFK
27.02.09, 23:03
Şimdi denedim 7 :)

Matt
01.03.09, 13:07
Hiç saymadım, belli bir eşiğe ulaştığınızı düşündüğünüz zaman bir partner bulup siz şınav çekerken üstte durup sizi yere itmesini isteyin, müthiş bir gerilim sağlar.

Bunu deneyecem peki yararı nedir merak ettim :)

BlackJack
15.03.09, 16:18
antrenman sonraları 80i görüyorum

rockybalboa7
17.03.09, 17:07
en fazla 60 şınav çekebiliyorum şuan gerçi önemli olan doğru dürüst şınav çekmektir önemli olan sayı değil hareketi doğru yapmaktır 10 olsun 15 olsunda doğru olsun

sadeyaka
18.03.09, 13:48
Spor yapmadan önce 40 çekmiştim ama şimdi hiç rekor girişimim olmadi

BFK
20.03.09, 19:52
Şimdi denedim 7 :)
Artık 20 çekebiliyorum günde güne gelişiyoruz bakalım

hacker
30.03.09, 01:44
ben şınav konusunda kendime çok güveniyorum nizami 90 şınav çekmiştim bir kereinde sınıfta iddaya giriştik eğer 100 şınav çekersem 1 haftalık yemeğimi alacaklardı ve istedikleri gibi güldürebilirdi herkez beni şahsen 110 şınav çektim ama nizami değildi çoğu turp gibi oldum göğsüm ve tricepslerim fena oldu idmanı iptal ettim ama 1 hafta boyunca yemeğide aldım

mix
11.04.09, 21:01
nizami şinav 50
tek el şinav 15
tek el 3 parmak ile 4 şinav
;)

oxsy
15.04.09, 23:41
Nizami olarak 85

_reckless
17.04.09, 00:11
nizami şinav 50
tek el şinav 15
tek el 3 parmak ile 4 şinav
;)
vay be yapıosan harbi helal ben bırak tek eli cift elle cekemiyom:D ben 6yı geçemiyomm maaleseff

cccaann06
19.04.09, 23:49
nizami 73 şınav anca:) sonra kramp girmeye başlıyo

KoçAslanı
26.04.09, 19:36
ben sırtımda 32 kg bir çocuk ile 10 tekrar şınav yapabiliyorum :)

jac0B0
01.05.09, 22:54
bu 200+ lar dalga mı geçiyor :S
gerçekten 200+ çeken var mı benim rekor 40 da bunları görünce şaşırdım :D

Savaşcı
05.05.09, 15:24
ben bodye başlamadan önce 30 tane falan çekiyordum. tek ellede 5 tane falan çekiyordum değişik şekillerde.
bodye başladım. gögüs çalışmadan önce çekiyordum.
bir dakika içinde:en fazla 50 oldu. 45 hep çekiyordum. daha fazla olmadı. ama acaip çok zorluyor. yavaş çekmeyi eskiden deniyordum 35 i geçememiştim.
belki bununda faydası olmuştur. saolndaki aynı kiloda olduğumuz arkadaşların hiç biri bencpresste benim kadar basamıyor.(bende bisi yapamıom ama kilomdakilere fark atıom ya güzel oluo:)
ve artık tek elle çekemiyorum. hı bide adamın birini görmüştüm "air push up" diyor işte yere paralel durarak şınav çekiyor. 550 şınav çektiğini yazıyordu bir yerde.
hedefim o anca yere paralel olarak iki yada 3 sn bekleye biliyorum çekiyorum demiyorum:D omuzlara acaip yük binio

Bloodist
09.05.09, 22:10
kickbox yaparken kilom 66 idi.nizami şekilde 51 yapmıştım.daha da geçemedim bu sınırı.bizimde bir süleyman abi vardı 20 yıllık kickbox çu.antrenman sonu yattı şınava 420 tane çekti.valla o gün ağzım açık kalmıştı.nasıl şaşırdığımı anlatamam

307KD
10.05.09, 02:52
bu 200+ lar dalga mı geçiyor :S
gerçekten 200+ çeken var mı benim rekor 40 da bunları görünce şaşırdım :D

yalanın da bu kadarı olmaz bence de... 2OO + çekmek için insan olmamak lazım!bench_O

Savaşcı
10.05.09, 09:17
yalanın da bu kadarı olmaz bence de... 2OO + çekmek için insan olmamak lazım!bench_O

imkansız değill....(500 olanda var)
jackie chan antremandan önce ısınmak için 150 tane çekiyorum diyor. daha fazlada çekerim ama bu için tüm gücümü bititmemeliyim neticede antremana başlamadım diyor

evroka
10.05.09, 23:53
Linkte şınav programı verilmiş. İddiası hiç yerden kalkmadan 100 şınav çekebilmek. Ben uygulamaya başladım 2. haftadayım.

şuradan (http://askmen.mynet.com/saglik-ve-spor/vucut-gelistirme-fitness/919-yerden-kalkmadan-100-sinav-cekmenin-sirri?start=2)

Bloodist
11.05.09, 00:14
sanırım dünya rekoru 9000 civarıydı.10 yaşında bir çocuk yapmış bunu.6 saat boyunca şınav çekmiş.

Bloodist
11.05.09, 00:17
Linkte şınav programı verilmiş. İddiası hiç yerden kalkmadan 100 şınav çekebilmek. Ben uygulamaya başladım 2. haftadayım.

şuradan (http://askmen.mynet.com/saglik-ve-spor/vucut-gelistirme-fitness/919-yerden-kalkmadan-100-sinav-cekmenin-sirri?start=2)
ben bu program ı tam olarak anlayamadım biraz açıklayabilirmisiniz?
1. Gün

Her set arası 60 saniye dinlen

5 şınav 6 - 10 şınav 11 - 20 şınav

Adet Adet Adet

set 1 2 6 10
set 2 3 6 12
set 3 2 4 7
set 4 2 4 7
set 5 (en az 3) (en az 5) (en az 9)

set 1:
2 6 9 nedir anlayamadım?

evroka
11.05.09, 15:53
ben bu program ı tam olarak anlayamadım biraz açıklayabilirmisiniz?
1. Gün

Her set arası 60 saniye dinlen

_____5 şınav ______6 - 10 şınav ______11 - 20 şınav

______Adet _________Adet _____________Adet

set 1) ___2 ______________6 ________________10
set 2) ___3 ______________6 ________________12
set 3) ___2 ______________4 _________________7
set 4) ___2 ______________4 _________________7
set 5) (en az 3) ________(en az 5) __________(en az 9)

set 1:
2 6 9 nedir anlayamadım?

alıntı yaparken tabloyu biraz daha anlaşılır hale getirmeye çalıştım.
Tablodaki "sütün"lar zorluk derecesi. İster 2 şınavla başla ister 10 şınavla. Bi arkadaşıma da önerdim programı ona 3. sütün ağır geldi, 2. sütündan başladı o da. "Satır"lar ise en solda yazdığı gibi set. Aalarında dinlenilmesi gereken zamanı da belirtmişler. Anlıyacağın 5 setlik 3 zorluk derecceli 1. haftanın 1. gün programı bu

Savaşcı
29.05.09, 13:49
ben bir ara 2X25 ve 2X20 4 set yyapıyordum benc presten önce ama onu bıraktım. 45 tane çekip benche girince daha fazla kaldırdığımı fark ettim. şimdide şınava üşeniyorum say say bitmiyor ya. ölesine ısınmaya katkısı olsun diye 20 tane çekiyorum canım sıkılıyor, bencte daha fazla kaldırıyorum

alicanoalicans
29.05.09, 17:52
Ben hiç şınav çekemiyodum.Bir kaç gün zorladım kendimi.Daha sonra hergün 2 tane arttırmak kaydıyla.100 şınavı geçtim.Daha sonra bıraktım 1 hafta falan geçti bi çekmeyi denedim 50 ye düşmüşüm : ) Şimdileri kilo da aldım 5 taneyi zor çekiyorum :)

Savaşcı
06.06.09, 16:47
Ben hiç şınav çekemiyodum.Bir kaç gün zorladım kendimi.Daha sonra hergün 2 tane arttırmak kaydıyla.100 şınavı geçtim.Daha sonra bıraktım 1 hafta falan geçti bi çekmeyi denedim 50 ye düşmüşüm : ) Şimdileri kilo da aldım 5 taneyi zor çekiyorum :)
ya her gün ikitane nasıl arttıra biliyorsunuz ben anlamıyorum. bende şınavda birden sayım arttı onun nasıl oluğunu anlamadım ama hergün iki tane yi bırak bir tane bile zor atrıyor.
barfikside yırtınarak 10 zorlayarak 8 çekiyorum. artmıyor ya 2 aydır öyle nasıl artar bu duharttıra bilir miyim

atakan_irresistable
06.06.09, 20:03
65 idi 40 a düşmüşüm. tüh.

Baris Aga
18.06.09, 02:43
yaw bune ya herkes çosmus :D heralde çou kısı çok zayıf ben 16 yasıdnayım 75 kıloyum 54 flan max çekıorum .. artık sırtıma içinde ağırlık olan çantayla çekıorum inş böle de bu sayılara ulaşırm saygılar

GoLD_WaRRioR
18.06.09, 12:38
17 yaşında 60 kiloyum ve 40-50 arası çekebiliorum, bu rakam zamanla artıyor ama :)

Türkolmak
21.06.09, 23:12
Bir zamanlar 5-10 taneyi ıkına ıkına zorladığım aklıma geliyor. :)

Şimdilerde en az 35 e vuruyorum zorladığım zaman 40 a çıkıyorum. Tabi ev hali durumunda böyle salonu bırakalı 2 ay kadar oldu malum yer yurt değiştirdik inş. temmuz 1 itibariyle başlayacağım. Yoksa git gide kaslar sönüyor.

Bu işlerde (şınav,barfiks) çok önemlidir bence, çünkü hiç bir spor ile ilgilenmeyen kilosu hafif bir kişi onlarca çekebilir şınav yada barfiks(kollarda az bişe kuvvet olsun kiloda 55-65 civarı) yapabilir.

Ama benim gibi 80-82 kilo iseniz tabiki kuvvet gerekir ama iyi oluyor şınav falan kollar şişiyor.
Evde sağolsun balkon demirleri işimi görüyor.(şınav,göğüs,triceps,omuz)

onur10
22.06.09, 01:02
ben formdayken 70 falan çekmiştim o zaman 65 kiloydum şimdi 72 kiloyum 40 çekerim herhalde en az ama her gün 20 çekiyorum zorlamadan :)

GoLD_WaRRioR
22.06.09, 11:58
Gerçekten şınav acayip kondisyon meselesi 2 Ay önce 10 şınavı zor geçerken şuanda 40 ı geçiorum. Tabi hergün çekiyordum :)

zerdustoldu
09.07.09, 20:30
ne gariptir ki tam 44 tane şınav çekebiliyorum. ne zaman denesem 44 tane çıkıyor. ne 43 te kalıyorum ne de 45.yi yapabiliyorum. ama düzenli şınav çekmeye başladığımdan beri sanki benç presi daha kolay yapıyorum. bu tarz şeyleri keşfetmeye başladım. sanki vücudum dayanıklılık-kondüsyona dayalı hareketleri yaptıkça, bunlara alıştıkça normal antremanlarım daha başarılı geçiyor.

Cloud
10.07.09, 13:12
barfiks çekemiyorum nedense bel vurdurmadan :D mekiktede set li çalısıyorum herset 25-30arası 2yada3 set yapıyorum programımda yok maksat dinç olmak.

307KD
10.07.09, 18:48
zorla 21 adet çekiyorum!

McManaman
10.07.09, 20:15
Ben hiç çekemiyorum :( Ne yapmam lazım ? ilk defa dün denedim . bugün yarım yarım çekmeye başladım ama tam inemiyorum :(

guardian
11.07.09, 11:41
Arkadaşlar şınav ortlama kaç tekrar ve kaç set olmalıdır gögüs programımız içinde şınavın yeri ve sayısı nasıl olmalıdır ? ben ortalama 4x20 civarında yapabiliyorum bu azmıdır yoksa çokmu bilmiyorum detaylarını bilen birinden ögrenebilirmiyim ?

xlygan
11.07.09, 13:16
0 tane çekebiliyorum :D:D

Wolf_Kanuni
11.07.09, 19:23
Isınma için bile olsa hiç şınav çekmiyorum. Göğüs günümde bench press'e vereceğim enerjiyi başka şeye harcamak istemiyorum...

abkhazia81
19.07.09, 04:09
Şimdiye kadar en fazla 35 civarında şınav çektim. Barfiks ise bel vurmadan en fazla 13 yapıyorum:( Bel vurarak 20yi buluyor.

hmm007
20.07.09, 00:42
Şınav konusunda iyi değilim 30'u zor buluyor.Ama geçen sene askeri lise mülakatlarına hazırlandığım için ayaklarım boşta uzun bir süre hiç durmadan mekik çekebiliyordum.

DoktorTR
20.07.09, 17:51
Şınav çekmenin en büyük yararı nedir? Gereksiz diye biliyorum.

-hitman-
01.08.09, 19:40
normalde 40-60 arası cekiyorum şimdi başlığı gördüm 4-5 gündür çekmiyordum bi şınav cekelim dedik 50 tane cektim şu an (;

Leqend
08.08.09, 18:45
30'a varmıştım.. yaşım henüz 14 ..

bitirim***
15.08.09, 23:59
bende wrestling arkadasım gibi güreşciyim şınav ve barfıks gurescıler için rutin hareketler ben 150 sınav cektım bır kere sıkıldıgımdan bıraktım 20-30 tane daha cekerdım barfıks rekorum ıse 52 bu benı cok yormustuweightlifter:)

DoktorTR
20.08.09, 20:36
Şınav çekmenin en büyük yararı nedir? Gereksiz diye biliyorum.

Sorumu tekrar sorayım, şınav çekmenin normal vücut dinçliğini koruma dışında ekstra bir faydası var mı, belli kas gruplarını geliştirme gibi bir fonksiyonu var mı? Diğer antrenmanlara ek olarak şınav da çekmeli miyim?

Scoobz
23.08.09, 23:54
4 ay önce 1tane cekemiyordum 4aydır body e gidiyorum suan zorlasam 25 cekerim , zorlamazsam 20

draft
25.08.09, 11:39
yaklaşık 2 yıl önce max 5 tane çekebiliyordum. Ufak kardeşim bile beni 2 ye katlıyordu. Sonra bayaa triceps kastım. 1.70 boy 85 kiloyum Nizami 35-40 arası çekerim ayrıca nizami 20 desteksiz dips yaparım:D

mertakb
25.08.09, 14:54
bir keresinde bi dogum gününde alman gencin tekiyle iddaa ya girdigimde 64 cekmistim ama kendimi en cok zorladıgımı orda hatırlarım onun üstüne cıkamam heralde bir daha

residente_calle
01.09.09, 20:12
max. 35 çekebiliyorumweightlifter

trabzon61
01.09.09, 22:36
100ü rahat geçiyorum

okaaan
01.09.09, 23:31
Yukarıda bir arkadaş 52 tane barfiks çekiyormuş o arkadaşa teklifim önümde nizami olarak çeksin diğer bazı arkadaşlarda tam olarak nizami 100 şınav çeksin adam başı 500 er tele vericem çekemezlerse onlar bana 200 er tl versin yeter..mübarek ramazan ayında sırf egolarınız yüzünden rakamları abartmayın lütfen..maşallah herkes sat komandosu gibi...bu arada barfiksin değeri vücut ağırlığıyla tekrarın çarpımı ile elde edilir...

trabzon61
02.09.09, 00:06
okaan sat komandosu nu bilmem ama milli güreşçi var karşnda biz şınavı sırtmzda 25 kilo plaka ile çekiyoruz hemde iki bankn arasnda. bankların yüksekliği yarım metre ve yere degyrsn her seferde açık şınav deriz buna bu halde 30 u geçyrrz boş şınavı sen düşün ve bilmeden itham etme kimseyi

okaaan
04.09.09, 23:15
Tamam buluşalım çekersen ben sana 500 tl çekemezsen sen bana 200 tl vereceksin?? ayrıca adını söyle bakalım tanıdıklarım var benimde öğreniyim kim olduğunu?? ayrıca mesajımda bazı arkadaşlar demişim sen üzerine alındığına göre çekemezsin milli güreşçiler hakkındada birçok şey bilirim ben merak etme..kendimde hertürlü sporla uğraştım karşında salak yok..

bonatschi
05.09.09, 18:22
okaaan (http://www.bodyforumtr.com/vbforum/member.php?u=19932) ve trabzon61, (http://www.bodyforumtr.com/vbforum/member.php?u=27496)

Konuşma adabınıza dikkat ediniz, foruma yakışmıyor.

Kişisel münasebetinizi de bu başlığa taşımayınız.

Eğer yaparsanız mesajlarınız silinecek ve gerekli uyarılar yapılacaktır.

bitirim***
11.09.09, 15:35
ne oldu ben cektım 52 tane barfıks 150 ustu sınav sen nerde oturuyorsun okaan gel bı pazarlık yapalım sımdı o kadar formda degılım ama bırortayol bulur cekerım ıstedıgını alırım paranı

trabzon61
11.09.09, 15:40
bitirim abim şınavında yüzden sonrasını sayamadım bi keresinde

bitirim***
11.09.09, 15:44
tobzon61 sıkma canını sen kardesım kanıtlarız olur bıter bıde arkadaslar yok normalde 20 tane barfıks cekıyorum yok bel vurursam 50 tane cekerım bunlar hıkaye bel vurmayla 20 ceken 25-30 ceker ben gurescıyım bel vuruyorum cunkı boyle alıstık kolay geldıgı ıcın boyle yapmadık bıde dunya rekoru geldı aklıma yanlıs hatırlamıyorsam sıze 100 sınav ımkansız gelıyor adamlar 3000 gıbı rakamlar la rekor kırıyorlar
ayrıca gurescılerı anlamanız ıcın http://www.canakkalespor.com/haber_detay.asp?haberID=1560
su lınkı okuyun oradakı adam yaslı ve cektıgı sayıya bakın bu alıskanlıkla alakalı bırsey hergun barfıks cekersen cok barfıks cekersın hergun sınav cekersen cok sınav cekersın bu bu kadar basıt

trabzon61
11.09.09, 15:46
işte böyle son naktayı koyar abicim helal olsun sana

bitirim***
11.09.09, 15:47
ıste bu kardesım benım bıuradakı arkadaslar sadece body dısıplınınde ve mantıgında dusunuyorlar lutfen sadece bu sekılde bakmayın ınsanlar bılnclı yada bılıncsız calısarak yuz yıllar boyunca degısık antrenman sekıllerı bulmuslar uygulamıslar

trabzon61
11.09.09, 15:49
evet aynen öyle bitiri abi

bonatschi
11.09.09, 16:45
trabzon61 (http://www.bodyforumtr.com/vbforum/member.php?u=27496) ve bitirim*** (http://www.bodyforumtr.com/vbforum/member.php?u=15113)

Forumda birbirinize sadece kullanıcı isminizle hitap ediniz.
Ayrıca burası msn gibi sohbet yeri değildir.
Üslubunuza dikkat etmeniz ve kurallara uymanız için bu son uyarıdır.

Bundan sonra kural ihlallerinde kurallar gereği gereken yapılacaktır.

Bilginize.

turkbodycem
16.09.09, 18:06
lisedeyken yani bb yapmazken 48 di.bb de formumun zirvesinde olduğum yıllarda 70 e yakın.tabi buda çalışmayla alakalı üzerine eğilen sayısını artırır.şu sıralar hiç şınavla uğraşmıyorum.

oktayhan
21.09.09, 15:49
lisedeyken yani bb yapmazken 48 di.bb de formumun zirvesinde olduğum yıllarda 70 e yakın.tabi buda çalışmayla alakalı üzerine eğilen sayısını artırır.şu sıralar hiç şınavla uğraşmıyorum.
Tebrik ederim.Ben 40'ı zor geçerim.

spymasterw
07.10.09, 23:49
şu 40 - 50 barfix çeken arkadaşlar videoya çekip koyabilirmi çok merak ediyorum ben 20 - 24 tanede tıkanıyorum nizami olarak bakalım nasıl çekiyosunuz

drazor
07.10.09, 23:56
ben foruma yeni üye oldum 13 yaşındayım 25 tekrar yapıyorum barfiks 13 oldu daha dün de böle spor olurmu diyosunda her sabah kaltığımda antremanlarnı görüyorum (lojmanın altı kışla) sabahn köründe çıkıyolar 6:00 gibi 4-5 km vardır tahminim koşuyolar , eğitim sahasındada bir okadar çalışıyolar buda zorluklarla mücadele etmek için harpdede skılınca bırakamazlar.ben hava-kara-deniz subay olmak istiyorum babam karacı subay ama gerçekten zormuş askeri lise. şınavı çekemedinmi sürüüyomuşsun babama yaptırmışlar kalktığında her yeri kanmış o zorluklara dışarda daha iyi bi iş bulursun ama buraya giriş sebebin Vatan olmalı bu sporuda bana babam yaptırıyo şına çektiriyo vb.

saygılarımla

redbaron_
09.10.09, 22:24
Şu anda 40.Ama rekorum 60.

okaaan
09.10.09, 23:25
spaymaterw arkadaşımız videosunu koymuş gerçekten standartların çook üzrinde rakam sallayan videoya çeksin birisi nizami 20 barfiks çekiyorum diyebilir olabilir çalışmıştır başarmıştır onun koymasına gerek yok ancak 150 şınav 250 mekik 50 barfiks diyorsanız videoya koyun görelim gidin insanüstü kuvvet ve dayanıklılığınızla boksör falan olun harcanmayın saygılar..

skilful
13.10.09, 19:55
merak ettim acaba ne kadar çekerim diye şimdi denedim 50 yapabildim.
sevindim:)henüz 1,5 ay oldu spor salonuna gideli.
kas hafızası denen olayı en iyi yaşayanlardan biriyim heralde :)
spor geçmişi olmanın farkları olsa gerek.

safeo
19.10.09, 20:55
Ramazandan öncesinden bu yana toplam almıs oldugum kilo 10.5 (76-86.6) ancak düşme olmadı aksine en az 45 cıkarabiliyorum artık :D max 53 fln

cokcu
21.10.09, 19:31
Dönem dönem değişiyor, vücut ağırlığına göre 25-35 arası değişiyor...

Aşağıdaki haberi okumanızı öneririm, yıllar evvelki rekorla ilgili
http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=141913

dts_1994
21.10.09, 19:44
Selamlar Herkese,Benim Bu Konuda Problemim Var,
Öncelikle Spor Yapmıyorum(Furbol,Basketbol,vs.),Ama Evde Kendi Kendime Birşeyler Yapmak İstiyorum,Sitedeki Evde Yapılabilecek Hareketleri Yeni Yeni Yapmaya Başladım,Ancak Ne Kadar Uğraşsamda Şınavı 5 Ten Yukarı Çekemiyorum,Boy 180 Kilo 74,Aşırı Kilomda Yok Bir Türlü Anlayamadım,Bir Fikri Olan Varsa Paylaşırsa Sevinirim

skilful
21.10.09, 21:03
Selamlar Herkese,Benim Bu Konuda Problemim Var,
Öncelikle Spor Yapmıyorum(Furbol,Basketbol,vs.),Ama Evde Kendi Kendime Birşeyler Yapmak İstiyorum,Sitedeki Evde Yapılabilecek Hareketleri Yeni Yeni Yapmaya Başladım,Ancak Ne Kadar Uğraşsamda Şınavı 5 Ten Yukarı Çekemiyorum,Boy 180 Kilo 74,Aşırı Kilomda Yok Bir Türlü Anlayamadım,Bir Fikri Olan Varsa Paylaşırsa Sevinirimbaşta çoğu kişi senin gibidir gayet adeleli kolları vardır iyi bir fiziği vardır ama şınavda resmen dökülür birde bakarsın çelimsiz biri o adeleli kişiyi şınavda geçer:)şınav daha çok tekrar edilerek artar bol bol şınav çekmeye devam edin biryerden sonra artıcaktır.

dts_1994
26.10.09, 21:03
Skilful Saol İlgilendiğin için,Dediğin Gibi Şınav Garip,Tekrarla Artar Diye Düşünüyorum bende :D

skilful
28.10.09, 12:57
Skilful Saol İlgilendiğin için,Dediğin Gibi Şınav Garip,Tekrarla Artar Diye Düşünüyorum bende :Daynen öle ne kadar tekrar o kadar artış;)zaten şınav rekorları kıran adamlara falan bak hepsi incedir öyle 45 40 cm kolları yoktur sıkı adeleleri vardır.

Iron_Man
28.10.09, 17:41
91 kiloyum tek seferde 100 ü rahat geçiyorum :)

smltncr
29.10.09, 03:13
Dönem dönem değişiyor, vücut ağırlığına göre 25-35 arası değişiyor...

http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=141913 Buradaki çocuk bench presste yüksek ağırlık girebilirmi acaba.
Yoksa tamamen kuvvetde devamlılıklamı alakalı.

cokcu
29.10.09, 11:38
evet, bu zaman ile direnç arasında fonksiyonel olarak ilişkili bir yetenek. her zaman savunduğum konu şudur; bir egzersiz sırasında yapılan tekrar sayısından önce tekrarların süresi (kasın direnç altında kaldığı süre) kullanılan ağırlık kadar kaliteli bir antrenmanı etkileyen 1 numaralı faktördür.

bu çocuğun maksimal kuvvete uyum sağlıyacak geneteik yapıya sahip olmayabilir ve belki çok yüksek ağırlıklara giremeyebilir, ancak sahip olduğu yetenek ile kendisine uygun bir çok sporda başarılı olabilir. Kayak, atletizim, basketbol gibi salon sporlarını seçebilir.

smltncr
29.10.09, 14:45
Özellikle boksda çok iyi olabilir mükemmel bir kondisyon ve dayanıklılık var.Boksda arayacağın bir çok şey bu çocukda var.

body-ci
02.11.09, 18:59
20 tane çekip yere yapışıyorum :D

0nd3r
03.11.09, 17:29
40 çekiorum ama biraz kollrım agrıyo zorlasam 60 70 cıkarım ama ne gerek var :D

skilful
05.11.09, 18:25
tekrarı arttırmak isteyen arkadaşların bol bol şınav çekmesini öneriyorum sadece vg yaparak bir yere kadar arttırabılırsınız.

Mutluhan
07.11.09, 23:07
bir zamanlar 10-19 arası cevabını vermiştim :D artık 35-49 arası oldu :D

bitirim***
08.11.09, 20:25
http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=141913

yukarıda yazan cocuk gıbı turk bır cocuk var yası aynı 11000 tane çekmiş ellerı yara oldu dıye bıraktırmıslar cocuk yorulunca ellerı uzerınde dınlenıyormus hıc yorulmuyormus

iNFaZ100
23.11.09, 16:57
18 barfiks 47 şınav mekikde bi seferde 50 yüze de çıkarım fakat gerek yok çapraz mekik

gurkan39
14.12.09, 22:38
eller yerde ayaklar çekyatın üstündeyken nizami 35

mustafa088
18.12.09, 00:11
100 nizami bir şekilde yapıyorum ama kollar ölüyor

TurTaa
18.12.09, 01:01
ben banamısın demem,sırtıma arkadaşı oturtuk 50 vuruyorum.

Coyote
18.12.09, 01:21
Şınavı her bench press idmanından önce severek yapiyorum. Amacim ısınmak.

En son evde salona gidemediğim bir gün kardeşimi sırtima alip kardesim 50 kilo geliyor ortalama

15 tane nizami şınav çekebildim. Tricepsde inanılmaz titreme hissediyordum. Göğüs kaslarindada cok fena kasilma oldu.

Amacım kas gelişimi oldugu için sayılar bana önemli gelmiyor açikçası.

Normalde genellikle bench press öncesi ısınma amaciyla kullandiğim için,

nizami olarak 20 tane çeker bench press e girerim.

ancak bir çok insanı izlediğimde şınavı nizami yapmadiklarini görüyorum.

iyi bir sporcu olmaya özen gösterdiğim gibi, gözlemlemeyide oldukça severim.

Yani çok çekmek önemlimi bilmiyorum ama göğüs kaslarim geliştikçe ben doğru yolda oldugumu hissediyorum.

PraNgA4
27.12.09, 22:13
200+ şınav çeken 25 arkadaştan bir tanesi video koyabilirmi rica etsem :)

mrgreen
05.01.10, 20:50
Anca 35-40 çekebiliyorum :p

Scoobz
12.01.10, 15:27
Sorumu tekrar sorayım, şınav çekmenin normal vücut dinçliğini koruma dışında ekstra bir faydası var mı, belli kas gruplarını geliştirme gibi bir fonksiyonu var mı? Diğer antrenmanlara ek olarak şınav da çekmeli miyim?

cekiş hareketlerine göre faydası var diye biliyorum forumda bulmuştum az önce araştırırken konuyu

omuz
arka kol
göğüs
üst göğüs

sırasıyla hepsine vurdutturabiliyorsun

aynı şekilde barfixte

pazu- kanat vurabiliyor

fakat hacim için gereken tekrar sayısı 8-10 olduğu için şınav ve barfixle vücut yapılmayacağını düşünen insanlar var cünkü şınav ve barfixte tekrarlar 20-30-40 gibi yüksek rakamlara cıkıyor buda hacim için uygun olmayan tekrarlar fakat sırta bir sırt çantası alınıp içine ağırlık ayarlanıp tekrarı 8-10a indirdiğimizde uygun hareketlerle istediğiimz adaleyi calıştırarak günlük antremanımızı aslında evdede yapabiliriz.

sonerakman91
12.01.10, 16:28
Vucüt geliştirmeye ilk başladıgımda 5 tane filandı.

Şimdi ise tam 40 daha gittikçe gelişiyor.
3 haftada 5ten 40a çıktım...

Crisemre
14.01.10, 22:51
20-25 arası nasipse artar bu sayı :)) yumrukla 15 tane filen oluyor :)

-hitman-
17.01.10, 12:47
Normalde 50 tane çekiyordum ama bu son bi kaç haftadır bi oturuşta 60 tane çekebiliyorum hedefim 70.

ferdiakpinar
19.01.10, 10:36
75+ şınav çeken arkadaşlara sevgiler saygılar.Kolları,göğüsleri şişirmek güzel ama icraat ta gerekli.Kilom 100+ şınav 30-35 arası değişiyor.Bunu 50 ye çıkardığım an bende kaslarımın gücüne inanacağım.

hakan90
19.01.10, 11:14
+60 çekiyorumdüzenli çeksem 100e çıkabilirim belki ama bodye basladıgımdan beri ilk defa cektim baslamadan önce 25 tane falan cekiyordum şuan 60rahat cıkartıyorum

SOLID
19.01.10, 22:09
200+ şınav çeken 25 arkadaştan bir tanesi video koyabilirmi rica etsem :)
ben de merak ediyorum :)

Savaşcı
19.01.10, 22:47
çekilmeyecek bir şınav sayısı değil ama insan yeni naşlamış birinin daha önce hiç bir çalışma yaomamış birinin yapmasına ihtimal vermiyor tabi

307KD
22.01.10, 00:38
bem 150 ve üstü şınav çekerim işaretleyenlerin en az yarısının salladığını düşünüyorum! çekenler 2 elin parmaklarını değil, 1 elin 3-4 parmağı geçmez!

McManaman
28.01.10, 00:56
Ben hiç çekemiyorum :( Ne yapmam lazım ? ilk defa dün denedim . bugün yarım yarım çekmeye başladım ama tam inemiyorum :(

Şimdi 10 tane çekebiliyorum ;} thums:

CEMS22
28.01.10, 21:30
harbi sallamışlar 200 üstü şınav ne ya... ben askerde 4 seet ten çekiyordum tek göğüs idmanımdı :) ben bile ilk sette 40 falan yapıyrdum nefesim kesiliyrdu 200 üstü ne tüm gün şınav mı çekiyor bu millet...

JJ
29.01.10, 01:45
85 şınav çekiyorum ama her çekişimde bir önceki çekişimi geçiyorum. 1994 doğumluyum. bu siteye okul başlamadan 1 ay önce kayıt oldum şınav çekme türlerine v.s. baktım ; ilk başlarda 2-3 çekmeye çalışıyordum inanın ilk defa deniyordum. Ama şimdi 55 - 65'e geldiğimde sanki daha ilk şınavdaymışım gibi o kadar rahat nefes alıp çekiyorum ki..

Aynı şekilde okul başlamadan 1 ay önce ne kalıp vardı ne kas şuan omuz, karın, göğüs ve kol bölgem (özellikle arka kol) muhteşem bir şekli var :D

Size tavsiyem azdan başlayıp sürekli yapın ama sürekli. 1 ay bırakıp devam ederseniz çok üzücü bir durum olur sizin için.

307KD
29.01.10, 03:18
harbi sallamışlar 200 üstü şınav ne ya... ben askerde 4 seet ten çekiyordum tek göğüs idmanımdı :) ben bile ilk sette 40 falan yapıyrdum nefesim kesiliyrdu 200 üstü ne tüm gün şınav mı çekiyor bu millet...

oraya 200 şınav koyulmuş ta herhalde tek sefer değil gün içerisinde filan o zaman! çünkü hiç bir insan evladı tek seferde 200 tane çekemez! %99 değil %100 eminim! bence 200 seçeneği kaldırılmalı! imkanı yok çünkü! 200'ün... site yalancı sazanları mı avlamak istiyor nedir! :):):)

aha bunlar da yalancı sazanlar: deşifre edelim!

2shae, airmix, alpago, BrAwNy_OnUr, cx65, edegede, estetik fenomen, exkar, gazilikurt, glorious1907, gundelfingen, jaguar, joseph18, mrlaz, mustafa088, NNeoNN, oceans166_, Overlord, PaleHorse, parozi, Rakbenam, Selim41, sinan07, stoica, tnraksy, TurTaa, Wolf_Kanuni, ßodyStyle

JJ
30.01.10, 16:14
oraya 200 şınav koyulmuş ta herhalde tek sefer değil gün içerisinde filan o zaman! çünkü hiç bir insan evladı tek seferde 200 tane çekemez! %99 değil %100 eminim! bence 200 seçeneği kaldırılmalı! imkanı yok çünkü! 200'ün... site yalancı sazanları mı avlamak istiyor nedir! :):):)

%100 emin olabilirsin ama bu kesin olamaz :).

deathlifter
30.01.10, 19:52
bence hepsi yalan söylemiyordur. şimdi size bir örnek vereyim. bizim salona biri başlamıştı. adam çok zayıf. ilk defa gördüm kollar en fazla 34. adam barbell curl de 17.5 + 17.5 + 10 (bar) aldı dedim kesin yapamaz. ya 1-2 tane yapacak ya da belden güç alacak. sonra adam bir yaptı 10 tekrar çok rahat. sanırsın 5-10 kilo. gözüme inanamadım gittim baktım ağırlıklara. sonra adama tanıştık. vg de şu an 5.ayında. 60 kilo civarı boyu da 1.65 en fazla. kür veya suppl yok. üst göğüs bench press te 120 basıyor 6 tane yardımsız son ikide yardım alıyor. dambıll bench de 50 sağ 50 sol 8 yardımsız. kollar en fazla 36 olmuştur. adam fizik kurallarına aykırı. adam resmini koysa dersiniz bu adam üst göğüs benchde 120 bassın ben kafamı keserim dersiniz.
barfiks yeya dips yapmıyor çünki adama o kadar kolay geliyor ki bu hareketler hiç zorlamıyor. adamı dips yaparken gördüm 40 tan sonra kesti sıkılıyor doğal olarak. bu adam rahat şınavda 200 bulur gibime geliyor. böyleleri var. adamla konuştum ne doğru düzgün suppl alıyor ne doğru düzgün besleniyor. deli gibi de bira içiyor ama kilo da yok göbek de. metabolizmam böyle diyor. idmanları da çok iyi değil, yani ağır kiloları çok iyi ve nizami yapıyor ama konuşma oyalanma 1.5-2 saatten aşağı çıkmıyor salondan. squat deadlift gibi temel hareketler de yok bacak da çalışmıyor. ne düzgün beslenme ne düzgün antrenman. Allah vergisi işte kendisi de kabul ediyor. Genetik ve tabii geçmişinde başka sporlar da yapmıştır elbet.
Ben de önce forumda palavra sıkan çok vardır diyordum bu adamı görünce fikrim değişti. 200 şınava dönersek, mesela bir liste verilmiş orada 2shae var kendisi 7 yıl civarı pro olarak yüzdüğünü söylemişti bence yalan söylemiyordur. Tabii illa herkes doğrudur demiyorum abartanlar illa ki vardır.

arnoldd
31.01.10, 01:08
25 ya ne kadar acı bi durum

arnoldd
31.01.10, 01:13
dünya rekoru 3416 mış doğruysa

307KD
01.02.10, 05:45
dünya rekoru 3416 mış doğruysa

adam kaç kiloymuş 30 filan mı :):):):):)

Savaşcı
01.02.10, 12:13
adam kaç kiloymuş 30 filan mı :):):):):)
yok bir çocuk tu 9bin küsür çekmiş 6 saatte.

307KD
01.02.10, 16:44
akıl mantık almıyor 9000'i 6 saatte çekmesine gerçekten! guiness kitabında yer almadıkça inanmıyorum ben hala!

Savaşcı
01.02.10, 18:45
akıl mantık almıyor 9000'i 6 saatte çekmesine gerçekten! guiness kitabında yer almadıkça inanmıyorum ben hala!
zaten guinesteki
bu arada pull up tarzı barfiks rekoru 8 saatde ABD li biri 3100 küsür chin up tarzında ise ukraynalı biri 3300 küsür yapmış

Scoobz
02.02.10, 16:38
o barfix yada şınavı ceken insanlar demir insan mı acaba merak ediyorm ya 9000 , 3000 off sadece dile kolay diyebiliyorum :s

berkay3212
03.02.10, 18:25
o barfix yada şınavı ceken insanlar demir insan mı acaba merak ediyorm ya 9000 , 3000 off sadece dile kolay diyebiliyorum :s
saten onlar ınsan ustuler normal bı ınsan nerdee 3000 sınav barfiks cekıyo

JJ
04.02.10, 02:23
doğuştan olsa gerek

Scoobz
04.02.10, 11:46
200 şınav 50 dips 50 barfix cekebilsek , herkez haline şükreder sanırım

CEMS22
08.02.10, 20:22
bu 3000 ler 4000 binler falan kg ile yada kas gücüyle alakalı olmaz bu sadece beyin gücüyle mümkün olabilecek birşey belki böyle bir yada iki insan olabilir değişik yetneklerde birçok insan var istisnai... ama çalışılarak yapılacağına inanmıyorum..

307KD
09.02.10, 04:08
bu 3000 ler 4000 binler falan kg ile yada kas gücüyle alakalı olmaz bu sadece beyin gücüyle mümkün olabilecek birşey belki böyle bir yada iki insan olabilir değişik yetneklerde birçok insan var istisnai... ama çalışılarak yapılacağına inanmıyorum..

kasla alakası %100 yok... bence inanmakla kalma imkansız de daha doğru olur... :):):):) 3000 tane robot yapsa paslanır veya şarjı biter. yok öyle 3000 filan imkanı yok! bir insanın yapmasına! 3000 tane şınav tek seferde yapmak demek dünyanın şu anda kıyamete ermesiyle eşdeğerdir yani...

LEGYRON
12.02.10, 23:28
antreman yaparken 6 set 12 yapıyorum maalesef ama hani bir keresinde zorladığında 20 yapabilirim dahada üstüne çıkarmıyım zannetmiyorum çünkü 20 ye geldiğimde kafam çok kötü kızarıyor hatta 12 de kızarıyor 20 dekini siz düşünün domates adam oluyorum. bir anda beynime kan gidiyor kalbim çok hızlı atıyor ve duruyorum yapamıyorum. kilo 120

arnoldd
21.02.10, 19:34
30 oldu,ben şınavları yeri öperek çekiyorum :D(yani lafın gelişi canım yeri öptüğüm falan yok,ama burnum yere değiyor)

ßarskan
22.02.10, 22:34
20-25 Ama 14 yasındayım daha (.