PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hangi spor dalı ile ilgilenenler en güçlüdür?

rockybalboa7
12.09.08, 14:10
hangi spor dalı ile ilgilenenler daha güçlüdür bir boksör mü güreş çimi , karatecimi yoksa vglermi ben güreş sporuyla ilgilenenlerin daha güçlü olduğunu duymuştum ama ne kadarı doğru bilemem?

SunwooD
12.09.08, 16:11
Şahsi görüşüm güreşçi, bir karete veyahut bir taekwondo'cu dan güçlü olabilir ama halter ve vücut geliştirme spor ile uğraşan birinden güçlü olamaz.Kaldı ki güreşçilerde ağırlık antrenmanları çalışırlar.Güçlerinin sebebide budur.

BrAwNy_OnUr
12.09.08, 16:44
kesnlkle katılıorm sunwood ;)

Karasan
12.09.08, 17:18
Güç çok geniş bir kavram, 263 kiloyu başının üstüne kaldıran halterci var, inanılmaz bir güç ama halterde kaldırırken biceps-triceps değil sırt-bacak-karın-bel kullanılıyor.
Buna karşılık bir güreşçide kol çok çok önemli, gülleci de omuzlar muazzam.
Yani biri diğerinden güçlüdür demek zor, birinin en güçlü özelliği diğerinde daha zayıftır ama onda da farklı bir yönden büyük güç vardır.
Güreşçilerin dar bir alanda çok tehlikeli oldukları muhakkak, muazzam bir kavrama, sarma, çekme kuvvetleri var, buna karşın biraz açık bir alanda boksörler ayak oyunları ve çeviklikleriyle güreşçileri perişan edebilirler (kendisine sarılıp yere düşürmesine izin vermezse güreşçi boksörün yumruklarıyla perişan olmaz mı?)
ama işte güreşçi masada otururken bir boksöre saldırım kolları arasına alsa, adamın kaburgalarını ayırabilir.
Karateci ise gene açık alanda, boksör kendisine yanaşamadan tekme-yumruk kombinasyonuyla işini biterebilir.
Ancak kesin birşey söylenemez, güç arttıkça tek bir darbe kazanan ile kaybedeni daha kolay belirler.
Mike Tyson ile kapışan dev rus güreşçi Karelin, Tyson'dan yumruk yerse farklı olur, ama buna karşılık Tyson yumruk atamadan Karelin onu eline geçirirse Karelin çıplak elle onun omuriliğini sökebilir :D
Hayvanlar aleimindeki avcıların kapışması gibi birşey, bazen birisi, bazen diğeri kazanabilir.

rockybalboa7
12.09.08, 17:25
karasan bir sorum olacak sana kaslı bir güreşçiyi örneğin body yapmamış bir boksör yenebilirmi ?

gaddarkemal
12.09.08, 21:05
Allah cezamı vermesin her fırsatta bu slaytları öneriyorum :D
Ama ben çok beğendim ve herkesin faydalanmasını istiyorum özellikle kuvvetle ilgili olanı çok bilgilendirici.
http://www.bodyforumtr.com/vbforum/kuvvet-koordinasyon-dayan-kl-l-t14803.html?t=14803&highlight=slayt

Konu hakkında daha iyi fikir edinmenizi sağlayacaktır.

nerfbod
12.09.08, 21:48
Uzakdoğu dövüş sanatları kafa_

http://www.youtube.com/watch?v=uky1A50ejC8

KD
13.09.08, 03:41
jimnastik sporculari en gucluleridir bence

BOSNAK
13.09.08, 03:56
bence en güçlü sporcular vücut geliştirmecilerdir(her spordaki prof.ları göz önünde alarak yazıyorum) çünkü ben güç deyince ;bir şeyin kaldırılması ,kaldırma kuvveti manasını çıkarıyorum .. dövüş sporlarında ve diğer denge sporlarında vs ..sporcular çok güçlü olduğundan değil de o sporlarda hem teknik hemde dayanıklılık önemli faktör olduğu için onlara en güçlüler diyemeyiz..

diğer sporlarıda bölgesel ve toplam güç diye 2ye ayırırsak
örn; bir haltercinin bacak bel ve kanat bölgesi güçlü olabilir..
ama body building sporunda diğer tüm adelelerde güçlüdür

yani toplamda body sporu nu yapanlar bunedenle bence daha güçlüdür

salvadore_xp
13.09.08, 07:17
Bosnak'ın dediği mantıklı. Toplam güç olarak bakarsak kesinlikle body buldingçi 1 numaradır. Ama dünya'nın en güçlü adamı da body bulding çi olmayabilir. İş en olmaya kalınca genetiği baskın olanın borusu ötürüyor.

bonatschi
13.09.08, 12:36
Güç çok görece bir kavram, o yüzden istersek 1000lerce sayfa tartışalım, hiç kimse "şu sporu daha güçlüdür" tezini bana kabul ettiremez.
Aynı anda çok basit bir antitezle görüşünü çürütebilirim.

Güç görece bir kavram olduğu için bu sorunun cevabını verebilmemiz adına soruyu daraltmalıyız bence..
"En güçlü adam" kelimesini nasıl daraltabiliriz?

Mesela bu daraltma şu kriterlerle yapılabilir:
Bir ağırlığı bir yerden bir yere en kısa sürede taşıma.
Belli bir ağırlıkla en fazla tekrarı yapma.
Bir ağırlığa karşı belli bir süre direnç uygulayabilme..

Bu kriterleri koyunca aklıma ilk olarak "Eurosport"taki "the world's strongest man" yarışmaları geliyor.
Bu yarışmadaki insanlara bakınca da hepsinin inanılmaz bir kas kütlesine ve belli bir yağ oranına sahip olduklaırnı görüyoruz.
Benim koyduğum kriterlere göre de düşünürsek bu adamlar gerçekten dünyanın en güçlü adamları.

Peki bu adamları hangi sınıfa sokabiliriz?
Yani bu adamlar tam olarak hangi spor dalı ile ilgileniyorlar?

Bence bu adamlar birden fazla spor dalını kombine ederek bu yarışmalarda derece elde ediyorlar.
Ancak kombine ettikleri sporların arasında vücut geliştirmenin önemi tartışılamaz bile.

O nedenle vücut geliştiricileri saydığım kriterlere göre düşünürsek en güçlü sporcular olarak düşünebiliriz bence..

nika
13.09.08, 13:52
Sporcuların güçleri karşılaştırılırken güçleri ile vücut ağırlıkları oranlanarak elde edilen sonuç esas alınmalı. 100 Kg ağırlığındaki X branşının sporcusu ile 70 Kg ağırlığındaki Y branşının sporcusu ağırlıkları ile oranlanmadan karşılaştırılırsa sonuç doğru çıkmaz. Bonatschi' yazdıklarına katılıyorum ancak verdiği strongest man örneğini isabetli bulmuyorum.

sovereign
27.09.08, 15:28
Uzakdoğu dövüş sanatları kafa_

http://www.youtube.com/watch?v=uky1A50ejC8

tam tersi diyorum.
çok iyi aikido yapan biriyle kavga et o aikido yapmasın döversin.istisnalar var tabi ama bu tarz sporların kurucuları şınav çekmeyi bile önermiyorlar.

nerfbod
27.09.08, 17:03
tam tersi diyorum.
çok iyi aikido yapan biriyle kavga et o aikido yapmasın döversin.istisnalar var tabi ama bu tarz sporların kurucuları şınav çekmeyi bile önermiyorlar.

Ben videodaki elemanın yıkamıyacağı vücut geliştirmeci yoktur diyorum :)

sovereign
27.09.08, 17:21
orda haklısın tabiki adam kırmadık kemiğini bırakmaz vücut geliştirici birinin.
ama bu o adamın güçlü oldugu demek değil
bonatschi gücün tanımını vermiş öreniğin.bu adamın vücut geliştiren biriyle aynı antremanı yapamaz.
vücut geliştiren birinin 30dk kum torbasıyla çalışamayacağı gibi

KD
27.09.08, 22:25
en gucluler jimnastikciler bence insan ustu guce sahipler

foollowme
12.10.08, 16:44
yani guc derken neyin kasteldigi onemli. Guc sokakta bi adam dovmekse eger git bi inşaatte amelelik yap hergunde sokak kavgasına gir en guclu sensin spora gerek yok. ben uzun suredir kickbox yapıyorum. Gucu dogru şekilde kullanmak en onemlisi. Ama bildigim bir şey var oda gurescilerin insan ustu birguce sahip oldugu. Refklesiniz ve hızınız kotuyse yakalanırsanız ister bodyci olun ister aikido ister kickboxcu :D

Rpac
12.10.08, 17:03
Kesinlikle oyumu güreşçilerden yana kullanıyorum.Eski bir güreşçi olarak şunu söyleyebilirim ki güreş idmanlarım şu an yaptığım hardcore idmanlara göre çok daha zorlu ve acı vericiydi.Günlerce vücudumuzdaki ağrılardan dolayı doğru düzgün yürümekte zorluk çekerdik.Ana idmandan önce yarım saatlik bir ısınma idmanı yapardık ve ısınma inanılmaz yorucu olurdu.Az düşünmemişimdir esas idmanı nasıl çıkartacağım diye.Güreşte salt bir idman tipi yoktur.Bizim idmanlarımız haftanın belirli günleri koşu, jimnastik, ağırlık ve güreş şeklinde değişiklik gösterirdi.Örneğin o devasa ve hantal görünüşlü karelin sandığınızdan çok ama çok daha çevik; bundan şüpheniz olmasın.

boxer
27.10.08, 04:22
Güreşçiler ve bilek güreşi yapanlar en güçlüleridir.Çünkü hepsi aynı antrenmanı yapıyor ve gerçekten güçlü olan şampiyon olarak aralarından sıyrılıyor.Çok kavga yaptım her bulduğum boksörle , kickboxer le spanik yaptım.Bir kerede güreşçiyle denemek için güreştim çok farklı piton yılanı gibi sarıldığı zaman bittin.Hemde güreşçilerin bütün kasları güçlü oluyor.Vg ci sadece ağırlık kaldırıyor.Ama güreşçi hem ağırlık kaldırıyor hemde güreşerek kendine çok farklı bir güç kazandırıyor düşünsenize gücünüzle karşınızdakini eziyorsunuz.

boxer
27.10.08, 04:27
orda haklısın tabiki adam kırmadık kemiğini bırakmaz vücut geliştirici birinin.
ama bu o adamın güçlü oldugu demek değil
bonatschi gücün tanımını vermiş öreniğin.bu adamın vücut geliştiren biriyle aynı antremanı yapamaz.
vücut geliştiren birinin 30dk kum torbasıyla çalışamayacağı gibi
30 dk değilde 2-5 dk olur o.

Karasan
27.10.08, 12:57
Kesinlikle oyumu güreşçilerden yana kullanıyorum.Eski bir güreşçi olarak şunu söyleyebilirim ki güreş idmanlarım şu an yaptığım hardcore idmanlara göre çok daha zorlu ve acı vericiydi.Günlerce vücudumuzdaki ağrılardan dolayı doğru düzgün yürümekte zorluk çekerdik.Ana idmandan önce yarım saatlik bir ısınma idmanı yapardık ve ısınma inanılmaz yorucu olurdu.Az düşünmemişimdir esas idmanı nasıl çıkartacağım diye.Güreşte salt bir idman tipi yoktur.Bizim idmanlarımız haftanın belirli günleri koşu, jimnastik, ağırlık ve güreş şeklinde değişiklik gösterirdi.Örneğin o devasa ve hantal görünüşlü karelin sandığınızdan çok ama çok daha çevik; bundan şüpheniz olmasın.
Rpac, Karelin'i asla hantal olarak düşünmedim, daha önce bir arkadaş için ayı örneğini kullanmıştım, Karelin'de bir ayı ve bu aslında onun atletikliğine büyük bir övgü, bir ayı nasıl ki 600-700 kilo bile olsa yüz metreyi 9 saniyede koşabilir, Karelin'de eminim çok çevik ve inanılmaz güçlü.

Onun bir lafı kulaklara küpe,
Benim için "deney" diyenler, hayatlarının bir günü bile benim hergün yaptığım idman gibi idman yapmamışlardır.

Karelin'in bir günlük idmanı sanırım çoğumuzun bir aylık idmanına bedeldir, böyle bir insanla itişmek, sanırım 10 tonluk tırın altında kalmaktan beterdir.

Rpac
27.10.08, 13:13
Karelin'in hantal olmadığını sizin bildiğinizden eminim zaten. Benim amacım güreş konusunda pek bir bilgiye sahip olmayan arkadaşlarımızın dışardan bakıldığında itiş, kakış gibi gözükmesinden dolayı güreşçinin hantal olduğu düşüncesine engel olmaktı. Bu arada ayılar sandığınızdan çok daha hızlı koşuyorlar. İzlediğim belgeselde ayıların atlarla eşit hızda koştukları söylenmişti.

bullarika
29.10.08, 17:27
bence dunyanın en güçlü adamları adından da anlaşılacağı gibi strongestman ler dir

FasT
19.11.08, 17:23
Dünyanın en güçlü adamı diye geçen 60 tonluk tırı çeken STRONG MAN , Ronnie Coleman ile birlikte yaptığı bilek güreşinde yenildi..

Wolf_Kanuni
20.11.08, 00:02
Kaynak????

XxAcuNxX
21.11.08, 20:23
görünüş açısından değerlendirirsek en iyisi vg gibi gözüküyor

yabanci
21.11.08, 21:34
Dünyanın en güçlü adamı diye geçen 60 tonluk tırı çeken STRONG MAN , Ronnie Coleman ile birlikte yaptığı bilek güreşinde yenildi..

İnanmamızı bekleme. a32a32

bozkurt28
25.11.08, 01:39
kucuk yastan beri jimnastik yapan sporcular muthis bir guce sahip,hollanda da tanidigim dunya sampiyonu(halkada) 168 cm 76 kg da ilk sefer denemesinde 160 kg bench press ve 220 kg deadlift yapti,ve tek kolla 15 barfiksi rahat cekiyor

yani kilosunun iki mislini bench de ve uc mislini deadlifte kaldiriyor,ve bu ilk denemesinde.ben 12 yildan beri calisiyorum(steroid kullandim) 112kg dayim benchte bir kez 185 basiyorum yani agirligim iki kati bile degil.jimnastikciler 6-7 yasinda baslayip haftanin 6 gunu 5-6 saat antrenman yaparlar,yani bizim gibi ortalama yirmi yasinda baslayip haftada 5-6 saat degil.

bu filmdeki fizigine bir goz atin ve yapilan hareketlere

http://www.youtube.com/watch?v=g_LN0xPaiyE&feature=related

yabanci
25.11.08, 20:57
kucuk yastan beri jimnastik yapan sporcular muthis bir guce sahip,hollanda da tanidigim dunya sampiyonu(halkada) 168 cm 76 kg da ilk sefer denemesinde 160 kg bench press ve 220 kg deadlift yapti,ve tek kolla 15 barfiksi rahat cekiyor

yani kilosunun iki mislini bench de ve uc mislini deadlifte kaldiriyor,ve bu ilk denemesinde.ben 12 yildan beri calisiyorum(steroid kullandim) 112kg dayim benchte bir kez 185 basiyorum yani agirligim iki kati bile degil.jimnastikciler 6-7 yasinda baslayip haftanin 6 gunu 5-6 saat antrenman yaparlar,yani bizim gibi ortalama yirmi yasinda baslayip haftada 5-6 saat degil.

bu filmdeki fizigine bir goz atin ve yapilan hareketlere

http://www.youtube.com/watch?v=g_LN0xPaiyE&feature=related

İlk denemesi tam saçmalık olur. 160 kg ilk denemede dengesini bile koruyamaz. Bizim Azerbaycanda da arkadaşlar vardı. 13 yaşımda falan gittiğimde onu salonda görmüştüm. Hayvan gibi bench yapıyordu. 18 yaşımda onu yeniden gördüğümde sohbet ettim. Kaç yıldır antreman yapıyorsun dedim. 1 buçuk yıl falan söyledi. O yüzden her kez bir az sallıyor. Daha az sürede daha ağır basdığını söyleyerek genetik harikasını olduğunu söylemek istiyor :)). O yüzden sen de pek inanma. Zamanında yapmışdır o da.

bozkurt28
26.11.08, 03:58
dengesini koruyamacagini pek zannetmem,ugrastigi spor dali tamamen denge uzerine,butun yaptigi haraketleri muthis bir ayar ve denge istiyor,bencde denge konusunda yeni baslayanlar gibi zorlanacagini hic zannetmem

gaddarkemal
26.11.08, 04:35
İlla ki genetik harika olduğunun düşünülmesini isteyen insan olabilir, yabancının yaşadığı olay sadece bir tek örneği. Ama jimnastikçilerinde güçlü olduğu bir gerçek. Yine bir erkek jimnastikçinin benchle çok geç tanışmasına da inanmak güç bu devirde. Ama bir gerçek var, jimnastikçiler gerçekten güçlü ve fizikleri de bence gayet güzel. İlk defa benche girseler bile elbette bir yeni başlayan gibi olmazlar, eminim yüksek kilolarda benchi kolayca çıkartabilirler, zorlanmadan.

Ben bu başlıkta +150 kg'de güreş gibi ağır bir sporu yapabilen güçlü insanları. Yağlı güreş pehlivanlarımızı anmadan geçemeyeceğim. Koca Yusuf'u, Kel Aliço'yu ve Kurtdereliyi anlatan bir kitap okumuştum ve çok etkilenmiştim. Bugünde pehlivanlarımız eskisi gibi +150 değil +120 falan ve muhakkak ki fazla güçlüler ama eskiden bir başkaymış.

Boşnakta sitede yok bayadır, Onun topraklarından çıkan Koca Yusuf gibi pehlivanları hatırlayınca insan Boşnağın bu denli enli olmasına şaşırmıyor :)

Koca Yusuf şu an ismini unuttuğum bir fransız menajerle dünyanın en güçlü adamı olarak tanıtılarak bir tura çıkmıştı, zaten bu tur dönüşünde öldü. Bu tur boyunca tabiiki de sırtı yere gelmedi ve o dönemde gittiği her yerde "en güçlü adam benim" diyen herkese kimin daha güçlü olduğunu göstermiş. Bugün fransız ve amerikan gazete arşivlerinde bu haberler hala duruyor. Bir de şimdilerde değil, o dönemlerde söylenene göre Fransada çok zengin bir kadın Koca Yusuf'a çokça para teklif ederek çocuk istiyor. O da kendine ahlakende uymayan bu teklifi "Biz buraya erkeklerin sırtını yere getirmeye geldik" diyerek reddediyor :)

yabanci
26.11.08, 14:46
dengesini koruyamacagini pek zannetmem,ugrastigi spor dali tamamen denge uzerine,butun yaptigi haraketleri muthis bir ayar ve denge istiyor,bencde denge konusunda yeni baslayanlar gibi zorlanacagini hic zannetmem

Dengesiz spor dalı yokdur.thums: Bi de verdiğin linke baktım. Bench press yapdığını hiç bir yerde göremedim. kafa_

fightingfalcon
26.11.08, 14:50
güç değilde yani iyi bir dövüş sanatı olan wing tsun var...iyi wing tsun bilenler saniyede 15 yumruk atma yeteneğine sahipler....wing tsun bil 50 kişinin arasına dal..:D

yabanci
26.11.08, 14:52
İlla ki genetik harika olduğunun düşünülmesini isteyen insan olabilir, yabancının yaşadığı olay sadece bir tek örneği. Ama jimnastikçilerinde güçlü olduğu bir gerçek. Yine bir erkek jimnastikçinin benchle çok geç tanışmasına da inanmak güç bu devirde. Ama bir gerçek var, jimnastikçiler gerçekten güçlü ve fizikleri de bence gayet güzel. İlk defa benche girseler bile elbette bir yeni başlayan gibi olmazlar, eminim yüksek kilolarda benchi kolayca çıkartabilirler, zorlanmadan.

Ben bu başlıkta +150 kg'de güreş gibi ağır bir sporu yapabilen güçlü insanları. Yağlı güreş pehlivanlarımızı anmadan geçemeyeceğim. Koca Yusuf'u, Kel Aliço'yu ve Kurtdereliyi anlatan bir kitap okumuştum ve çok etkilenmiştim. Bugünde pehlivanlarımız eskisi gibi +150 değil +120 falan ve muhakkak ki fazla güçlüler ama eskiden bir başkaymış.

Boşnakta sitede yok bayadır, Onun topraklarından çıkan Koca Yusuf gibi pehlivanları hatırlayınca insan Boşnağın bu denli enli olmasına şaşırmıyor :)

Koca Yusuf şu an ismini unuttuğum bir fransız menajerle dünyanın en güçlü adamı olarak tanıtılarak bir tura çıkmıştı, zaten bu tur dönüşünde öldü. Bu tur boyunca tabiiki de sırtı yere gelmedi ve o dönemde gittiği her yerde "en güçlü adam benim" diyen herkese kimin daha güçlü olduğunu göstermiş. Bugün fransız ve amerikan gazete arşivlerinde bu haberler hala duruyor. Bir de şimdilerde değil, o dönemlerde söylenene göre Fransada çok zengin bir kadın Koca Yusuf'a çokça para teklif ederek çocuk istiyor. O da kendine ahlakende uymayan bu teklifi "Biz buraya erkeklerin sırtını yere getirmeye geldik" diyerek reddediyor :)

Böyle destan gibi konuşmalar hep abartılmışdır. Ben gördüğüm sporcuya inanırm. Eskiden pek anlaşılmadığı için bir az güç olsa bile Herkül derdiler. :D Kızılordu güreşçilerinden güçlüsü yok.:D

Wolf_Kanuni
27.11.08, 02:39
güç değilde yani iyi bir dövüş sanatı olan wing tsun var...iyi wing tsun bilenler saniyede 15 yumruk atma yeteneğine sahipler....wing tsun bil 50 kişinin arasına dal..:D

Saniyede 15 yumruk? 50 kişi??? Gerçekten bunlara inanıyor musun yoksa şaka mı bu?

Rpac
27.11.08, 03:11
Wing chuncular(Türkiye versiyonu Wing tzun) saniyede 6 yumurk atabiliyorlar. Nadir de olsa saniyede 8 yumruk atablenleri varmış. Bir arkadaşım 12 tane yumruk atabilen birinin var olduğunu söylemişti ama herhangi bir sitede videosunu göremedik.
http://www.youtube.com/watch?v=rrlp07VgKCA
http://www.youtube.com/watch?v=XY02omAibvw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=hU9lO-Mu4jI&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=lsLqXDyIy3k

Wolf_Kanuni
28.11.08, 07:19
Hmm evet, bu şekilde 6-8 yumruk atmak mümkün, hatta 12'ye de inanabilirim fakat bu tarz kombine yumruklar sadece çok yakın mesafede etkili. Yine de bu şekilde 12 kombine yumruğun bile toplam etkisinin Mike Tyson tarzı tek bir sağlam vuruş kadar olacağını düşünmüyorum. :)

mehmet_dedeoğlu
07.12.08, 00:49
bence aslolan kendi ağırlığını kaldırabilmektir yani şınav barfix hatta mekik... niğde demirkazık ta pekin 2008 e hazırlanan güreşçilerimizin antrenmanını canlı izlemiştim. 120 şer kiloluk adamların birbirlerinin sırtlarına çıkarak mekik ve şınav çektiğini gözlerimle gördüm. yani kendi vücutlarının 2 3 katı ağırlıkla bol tekrar yapabiliyorlar. bu yüzden en güçlü onlar... bilek gücü olarak tabi ki gülleciler...

st4n
16.12.08, 00:09
judocular ve güreşiler cok gçlü diye biliyorum.

skilful
16.12.08, 01:44
aslında bu en güçlü kim değilde kim kimi döver hesabı olmuş.döver hesabına gelirsek tabikide süper ağır siklet boksörleridir yani.güçlü durumuna gelirsek öyle bir şey yoktur her sporun farklı güçlü ve güçsüz yanlar vardır.

sametarslan
19.12.08, 18:36
Kol gücü olarak değerlendirisek tabiki tartışmasız güreşciler ve bilek güreşciler.Ama toplamda vicut gelitirciler olabilir.Göreceli bi kavram kişiden kişiye göre değişir..

tolqaeroqlu
27.12.08, 17:34
atletizm deılmı Gülle yada DisK ısınmak ıcın halter calısıyoruz

okaaan
31.12.08, 20:54
sdece güç ise halterciler bir tarafa diğerleri bir tarafa ama kim yener dersen o ana bağlı kim iyi uygularsa bence ufc kafes dövüşçüleri..bu arada aşağıdaki linkte bilimsel verilere dayanarak kimin daha güçlü olduğu üniversite tezi olarak verilmiş bakın:
http://74.125.77.132/search?q=cache:kWGmYBImUh8J:www.kefad.gazi.edu.tr/2004.2/305-315.pdf.pdf+g%C3%BCre%C5%9F%C3%A7ilerin+pen%C3%A7e +kuvveti&hl=tr&ct=clnk&cd=1&gl=tr

!BokSöR!
01.01.09, 22:10
Bakın arkadaşlar güç dediğiniz kol gücü veya kas gücü ile hiç bir şey olmaz kontrolsüz güç güç değildir derdi benim hocam ben bie boksör olarak su örneği verebilirimki bir kasyığını adamla az kaslı bi boksörü ringe cıkartın veya birisi bitane birisi bitane vursun boksör 200 kilo vuruyorsa bir bodyci 60-70 kilo vurur.En azından bir boksör 2saat boyunca bir boks torbasını yumrukluya bilir ama bir body 15 dk vurdukdan sonra yorulur biter.Güç olarak spordallarıda güreş ve Boks dur.

okaaan
01.01.09, 22:25
boksöre katılıorum gökhan sakiyi görüyosunuz sinan samil sam vb..

!BokSöR!
03.01.09, 13:06
Evt Onlar ağırsikret tir ve ağırsikret en iyisi bana göre güçde.Ve uzakdoğu hakkındada bişey eklemek istiyorum bazı arkadaşlar cok JetLee fılmı ızledıklerı için uzakdoğu sporlarını yöneliyorlar. Taylant boksundan başka uzak doğuda güçlü spor yokdur.Sadece insanların zayıfnoktalarını ezberliyerek oralara sert darbeler atılır 10 kilo vurur oraya ama rakibi 200 kilo hiseder.Bu arkadaşlara bilgiler...

castorpollux
18.01.09, 21:55
Evt Onlar ağırsikret tir ve ağırsikret en iyisi bana göre güçde.Ve uzakdoğu hakkındada bişey eklemek istiyorum bazı arkadaşlar cok JetLee fılmı ızledıklerı için uzakdoğu sporlarını yöneliyorlar. Taylant boksundan başka uzak doğuda güçlü spor yokdur.Sadece insanların zayıfnoktalarını ezberliyerek oralara sert darbeler atılır 10 kilo vurur oraya ama rakibi 200 kilo hiseder.Bu arkadaşlara bilgiler...
işin içine ruh halini de sokalım...psikopatın teki göze bir parmak sokar, kamyon çarpmış gibi hissedersin...

kafkasay
30.01.09, 15:44
ben bir kickboks cuyum siyah kuşak birinci dan dayım ve antrenörüm. diyeceğim o ki güreşçiler döğüş sporları ile ilgilenenlerden daha güçlüdür yada vücut geliştirmeciler daha güçlüdür. döğüş sporları ile güç sporlarını birbiri ile kıyaslamak yanlış olur. çünkü güreş ve vücut geliştirmede kas ve kilo arttırımı önemli iken döğüş sporlarında daha çok teknik ve hıza önem verilir. çünkü rakibiinde senin kilondadır ve kollar ve bacakklardaki güç vuruş kuvvetini sanıldığı kadar etkilemez. daha çok hız, esneklik ve isabet ettirme ve itiş güçleri vuruş kuvvetini oluşturur ve gözlerini dahi kırpmadan döğüşe devam edebilecek şekilde vücut disiplini ister. vudutda ve güreşde ise daha çok çalışma disiplini vardır.

Tur1
31.01.09, 20:32
Tabiki PowercıLar adı üstünde Powercılar :)

death_0001
07.02.09, 15:25
bence boks baya ıyı bu konuda ağır sıklet mıke tyson muhammed ali yolda bı kavgaya gırsek heralde kımsenın pek sansı olacanı sanmıyorum turk boksörumuz sınan samı ama teknıkte bu konuda baya ıse yarıyor sokak dovusunu bılmeyen bır boksör belkı ayaklarını fazla kullanamaya bılır aklına puanlama sıstemı gelebılır :D devreye uzak dogu sporları gırer boks la bu uzak dogu sporlarını bırlestırse bır kısı delırır heralde :D.d

!BokSöR!
08.02.09, 20:30
işin içine ruh halini de sokalım...psikopatın teki göze bir parmak sokar, kamyon çarpmış gibi hissedersin...

Benim Bildiğim hiç bir spor dalında göze parmak sokma yoktur. Ama sokak dövüşünde isen o parmak sokma hareketi çok tehlikeli olur sen parmak sokarken öbür adam çok kolay bi hareketle elini kırar sonra o acıyla ne hissedersin bilememthums:

Bide şu konuyu unutmayalım bir body ile bir boxör karsılastırıla bilirmi ? Çok mantıksız olur kassız bir boxör deneyimleri sayesinde vucutu ile vurabilir kol gücü 10 kilo olsun boxörün bodycinin ise 60 kilo ama sonuc a baktığımız zaman boxör 150 kilo vurmusken body ci gene 60kilo vurur yani boxör vucut u ile vurur kassız olduğu halde ama bunu bir body veya güreşçi yapamaz yani gene sonuç şudur=Kontrolsüz güç güç değildir.

Bir örnek daha veriyim bir boxör bana göre en az 2saat bir box torbası yumruklar en azından ben yumrukluyorum rahat ama bir halterci veya güreşçi ya da body 15dk vurduktan sonra KO olur işi biter.;););)

Klitschko
09.02.09, 20:13
Arkadaşın güçten kastı nedir bilmiyorum ama ben şöyle söyleyeyim :)
Eğer bir boksörle (Özellikle ağırsıklet)kim olursa olsun tekme tokat nasıl dalarsa dalsın işini iyi bilen bir boksör onu bi kaç yumrukla indirebilir.Bende boksörüm ve uzun zamandır uğraşıyorum ve neredeyse gecem gündüzüm boks :) Ama şuda var ki boksörler bilek güreşinde hiç iyi deildir.Benim bi arkadaşım vardı kürekçi birde bodyci vardı ve kürekci arkadaşım rahat devirdi.Çünkü onda çekiş gücü fazla biz boksörlerde ise itiş(yumruk)gücü fazla ayrıca teknikte önemli sonucta bi bodyci olsun örnek 200 kilo o kolunu kaldırana kadar 70 kiloluk birisi(dövüş sanatlarından birisini bilen veya boks vb.) onu hızlı ve atak hareketleriyle işini bitirebilir.Yani demem şu ki HER GÜCÜN BİR USTASI VARDIR.

Klitschko
09.02.09, 20:22
Bu arada şunuda yazmayı unuttum.. Dünyanın en güçlü sporcusu IRON Mike Tyson'dır.. (Michael Gerard Tyson)

Ahmets
21.02.09, 00:47
bruce lee favorim :)

burberry
21.02.09, 12:50
MMA dövüşcüleri katiyetlen bence adamlar Güc'ün anlamini ortaya çikariyorlar ronnie ve jay gibi kaldiramaslar ama kinetik enerji kazanmayi biliyorlar vuruşlarin tekniklerini perfektionlaştirincaya kadar dvm ettiriyorlar tam enerji kazanabılmek için

Last of the Mohicans
21.02.09, 16:34
dünyanın en güçlü sporcuları için farklı yarumlar yapılmış ,

konu birazda kim kimi dövere kaymış.

bende en dayanıklılık gerektiren spor

dalını belirtmek isterim ;

su topu dünyanın en zor spor dalı olarak geçiyor. GÜÇ , KONDİSYON ve BECERİ

bonatschi
21.02.09, 19:23

Ben de yıllar evel 2 sene GS'de sutopu oynamıştım.
Gerçekten dünyanın en yorucu ve zor sporlarından biri.
Hatta uzun vadede kalp büyümesine yol açtığına dair söylentiler dolaşıyordu ben spor yaparken.

Last of the Mohicans
22.02.09, 12:46
Bir sefer bende denedim belime kadar derinliği olan bi havuzda bile boğulacak gibi oldum ve bir dahada denemedim korkumdan:D
bonatschi (http://www.bodyforumtr.com/vbforum/member.php?u=1728) iki sene su topu oynadığına göre göğüs kafesin baya genişlemiştir.
Bu tür kondisyon gerektiren sporlarla uğraşan sporcuların kalplerinin tek atışta normal bir insan kalbinin ponpaladığı kanın 3-4 misli kan ponpaladığını duymuştum.
Büyük biraderimde atletizimle uğraşıyor ve onda kalp büyümesi oluştu.

bonatschi
22.02.09, 12:55
Bir sefer bende denedim belime kadar derinliği olan bi havuzda bile boğulacak gibi oldum ve bir dahada denemedim korkumdan:D
bonatschi (http://www.bodyforumtr.com/vbforum/member.php?u=1728) iki sene su topu oynadığına göre göğüs kafesin baya genişlemiştir.
Bu tür kondisyon gerektiren sporlarla uğraşan sporcuların kalplerinin tek atışta normal bir insan kalbinin ponpaladığı kanın 3-4 misli kan ponpaladığını duymuştum.
Büyük biraderimde atletizimle uğraşıyor ve onda kalp büyümesi oluştu.
Altyapı olması adına küçük yaşlarda bu tarz sporlarla ilgilenmek son derece yararlı.

Ancak bana göre amatör de olsa bu tarz sporlarla çocuk denebilecek yaşlarda ilgilenmeye başlamak uzun vadede disiplin kaanmak adına çok çok daha önemli.
Okuldan veya aileden alınabilecek disiplinin belki de çok daha fazlasını antrenör eşliğinde ciddi olarak yapılan bu ve benzeri sporlarda kazanıyorsunuz.

Last of the Mohicans
22.02.09, 13:18
Altyapı olması adına küçük yaşlarda bu tarz sporlarla ilgilenmek son derece yararlı.

Ancak bana göre amatör de olsa bu tarz sporlarla çocuk denebilecek yaşlarda ilgilenmeye başlamak uzun vadede disiplin kaanmak adına çok çok daha önemli.
Okuldan veya aileden alınabilecek disiplinin belki de çok daha fazlasını antrenör eşliğinde ciddi olarak yapılan bu ve benzeri sporlarda kazanıyorsunuz.

Söylediklerine sonuna kadar katılıyorum.
Ayrıca insanların sporu sadece belli dönemlerde kilo vermek, kilo almak vb
durumlarda yapmalarıda küçük yaşlarda spora başlamalarından kaynaklanıyor.
Çocuklukta başlanılan spor insanın kanına işliyor ve hayatın bir parçası haline geliyor.Buda belli dönemlerde değil yaşam boyu spor anlamına geliyor.

(konu biraz saptımı ne :o)

Klitschko
23.02.09, 01:51

Su topu oynayan birisi Tyson gibi 2 tonluk bir vuruş yapsında görelim :)
Kafes dövüşleri demişsiniz National Geographic kanalında güç ve teknikleri gösteriyolardı ve bu programlar uzun sürdü yani bir kaç bölüm.
2 kafes dövüşcüsü vardı bunlar 2 adet milyon dolarlık mankenlere yumruk dirsek falan atıyorlardı ve bu gücü ölçen kişiler böle bir güce inanmadılar ve tekrar tekrar denediler (900 Kilo vurmuştu bide Tysonı düşün 2Ton) ve en sonunda inandılar.. Bir adam vardı mermerleri kırıyodu bi dünya mermer dizdiler hepsini kırdı ama haltercinin rahat kaldırdığı halteri oynatamadı bile kafes dövüşçüleri mermer kırmayı nede ağırlık kaldırmayı denediler ..
Aslında gerçek şu Güç kuveeti kullanma yeteneğidir.. Birine güçlü deriz kuvvetli demeyiz..
Güç geniş bir kavram ve herkezin ustası olduğu bir güç alanı var biri sert yumruk atar bu yüzden güçlüdür biri iyi ağırlık basar bu yüzden güçlüdür..
Ama bnce en güçlü Tyson vede bu herkes tarafından kabul edilen birşey 2Tonluk yumruk atıyo bu şu demek size 80 km ile çarpan bir kamyonun kuvvetine eşit ve kafayı gelirse yumruk öldürüyo..

İyi Forumlar..

Wolf_Kanuni
23.02.09, 06:20
İlk "2 ton" yazısını gördüğümde mecazi anlamda kullanıldığını zannettim. Tyson'ın çok çok güçlü yumruklar attığı tartışılmaz bir gerçek, ama 2 ton??? Yapmayın arkadaşlar, sallayacaksak bile destekli sallayalım lütfen. Kaynak göstermeni bile istemeyeceğim, çünkü böyle birşey mümkün değil...

Klitschko
23.02.09, 22:44
Sallamak mı :) Ben Tyson'ın avukatı mıyım? İnternette biraz araştırma yaparsan Tyson'ın kanıtlanmış bilgilerini görüceksin tam olarak 1900 kg vuruyo bu vuruşları pound cinsinden ölçüyolar Tyson'da 4230 poundluk yumruk atıyor yani 1900 kg vuruo yani düz hesap 2 ton.. LÜTFEN TAŞ ATMAYALIM..

Last of the Mohicans
24.02.09, 00:05
Su topu oynayan birisi Tyson gibi 2 tonluk bir vuruş yapsında görelim :)
Kafes dövüşleri demişsiniz National Geographic kanalında güç ve teknikleri gösteriyolardı ve bu programlar uzun sürdü yani bir kaç bölüm.
2 kafes dövüşcüsü vardı bunlar 2 adet milyon dolarlık mankenlere yumruk dirsek falan atıyorlardı ve bu gücü ölçen kişiler böle bir güce inanmadılar ve tekrar tekrar denediler (900 Kilo vurmuştu bide Tysonı düşün 2Ton) ve en sonunda inandılar.. Bir adam vardı mermerleri kırıyodu bi dünya mermer dizdiler hepsini kırdı ama haltercinin rahat kaldırdığı halteri oynatamadı bile kafes dövüşçüleri mermer kırmayı nede ağırlık kaldırmayı denediler ..
Aslında gerçek şu Güç kuveeti kullanma yeteneğidir.. Birine güçlü deriz kuvvetli demeyiz..
Güç geniş bir kavram ve herkezin ustası olduğu bir güç alanı var biri sert yumruk atar bu yüzden güçlüdür biri iyi ağırlık basar bu yüzden güçlüdür..
Ama bnce en güçlü Tyson vede bu herkes tarafından kabul edilen birşey 2Tonluk yumruk atıyo bu şu demek size 80 km ile çarpan bir kamyonun kuvvetine eşit ve kafayı gelirse yumruk öldürüyo..

İyi Forumlar..

Su topu oyuncusunun 2 tonluk bi yumruk atabilmesini beklemek elbette saçma olur , 5 raundu zor çıkaran Tyson ı havuzda düşünemeyeceğimiz gibi.
Ben sadece zor ve dayanıklılık gerektiren bir dal olduğunu belirtmek istedim.

Klitschko
24.02.09, 00:35
Su topu oyuncusunun 2 tonluk bi yumruk atabilmesini beklemek elbette saçma olur , 5 raundu zor çıkaran Tyson ı havuzda düşünemeyeceğimiz gibi.

İşte bende onu demek istiyorum herkezin sahip ve ustası olduğu bi güç bölümü var Tyson'da iyi yumruk atar ama su topu yapamaz :)
Bence bu sorunun bi cevabı yok ama akıl ister istemez kim kimi dövere kayıyo :D

Coyote
24.02.09, 02:11
İşte bende onu demek istiyorum herkezin sahip ve ustası olduğu bi güç bölümü var Tyson'da iyi yumruk atar ama su topu yapamaz :)
Bence bu sorunun bi cevabı yok ama akıl ister istemez kim kimi dövere kayıyo :D

Son mesaj biraz ilginc olmuş, cunku güç ve kuvvet birbirine benzer, dayanıklılık ise çok daha farklıdır.

Örnek vermek gerekirse mıketyson gayet guçlu bir boksor fakat dayanıklılığı konusunda hem fikir değilim. Eğer karşısında iyi direnen bir boksor oldugu vakit yukarıdada belirtildiği gibi 4. raunddan sonra nakavt olması yada yenilmemesi imkansızdı.

Ayrıca su topu mucadelesi ve boks arasında dunya kadar fark var.

Boksta bulunan antremanların hemen hemen hepsi anerobik antremanlardır.

Su topunda ise yuzme aktivitesi bulundugundan ötürü, aerobik antremanda kullanılıyor.

Kendimden örnek vermek gerekirse 20 saat aralıksız bisiklet kullandım daha evvel ve 250 km yol aldım. Ama vücudumda kas namına hiç birşey yok.

Yapılan sporun şekline göre kuvvet ve güç gereksinimi değişiyor.

Şimdi en iyi anladıgım spor, uzun yol bisikletçiliği oldugu icin,uzun yol bisikletçisinde kas namına pek birşey bulunmayacaktır. Aynı şey maraton koşucusu içinde geçerli. Cunku daha fazla kas daha fazla enerji tüketimi anlamına geliyor ve uzun sürelerde kas oranınızın azlığı, daha iyi aerobik enerji tüketimi sağlar. Laktik asitin toleransı ise daha efektif olucaktır.

İşte güç sporlarında ise bu tam tersidir. Yüksek kuvvet ve güç, ve maksimum enerji kullanımı için daha büyük ve güçlü kas yapısına ihtiyaç duyar.

Burada ortaya su sonuç çıkar, dayanıklılık sporları ve güç sporları arasında oldukça fark var.

Wolf_Kanuni
24.02.09, 13:52
Sallamak mı :) Ben Tyson'ın avukatı mıyım? İnternette biraz araştırma yaparsan Tyson'ın kanıtlanmış bilgilerini görüceksin tam olarak 1900 kg vuruyo bu vuruşları pound cinsinden ölçüyolar Tyson'da 4230 poundluk yumruk atıyor yani 1900 kg vuruo yani düz hesap 2 ton.. LÜTFEN TAŞ ATMAYALIM..

Avukatı değilsin ama kusura bakma RESMEN sallıyorsun... Bu tarz iddialar bilimselliğe dayanmaktan çok kahvelerdeki muhabbetlere dayanan iddialardır.

Cahil insanlarla sorunum yok. Ama hem cahil olup, hem de birşeyler öğrenmek için uğraşmayıp da üstüne üstlük, bir konu hakkında bilgiliymiş gibi davranıp da sallayanlara itiraz etme hakkını kendimde görüyorum. Bu bilgiyi kimden aldın, hangi ortamda öğrendin bilmiyorum... Kendi aranızda konuşmaya devam edip de yanlış bilgilere inandığınız zaman da sorun yok... Ama bu tarz şeyleri farklı ortamlarda dile getirirseniz sadece REZİL olursunuz...

Buyur, ben sana BİLİMSEL olarak ölçülebilen en güçlü vuruşlardan biri ile ilgili bir link vereyim. http://www.youtube.com/watch?v=jzYMX_3K_xE&eurl= Buradaki yumruğun gücü 1800 lb, yani yaklaşık olarak 820 kg. Sen iddian ile ilgili ciddi bir kaynak gösterebilecek misin, yoksa sadece demagoji yaparak iddianı sürdürmeye devam mı edeceksin?

Wolf_Kanuni
24.02.09, 14:08
Bu arada, yukarıda verdiğim linkte, kalçanın yumruk gücünü ne kadar etkilediğini de görebilirsiniz...

Esas konuya dönersek... Başlık, hangi sporcunun hangisini dövebileceği ile ilgili değil, hangi sporcunun en güçlü olduğu ile ilgili.... Bazı arkadaşlar, konudan tamamen sapmış, bazıları da kendilerine göre güce yeni anlamlar getirmiş "kullanılabilen kuvvet" vs... gibi... TDK'nın sözlüğüne en son baktığımda, gücün tanımının buradakiler gibi olmadığını bir kez daha görüyorum. http://tdkterim.gov.tr/seslisozluk/?kategori=yazimay&kelimesec=027491

Sonuç olarak, eğer soru genel olarak "güç" ile ilgiliyse, elbette powerlifter ve strongman'ler en güçlüdürler diyebiliriz. Fakat, en güçlü yumruğu kim atar derseniz, elbette dövüş sporu ile ilgilenenler (muhtemelen ağır siklet boksörleri)... Kim kimi döver diyorsanız, zaten çok anlamsız ve spekülasyona açık bir soru olur bu.

Klitschko
25.02.09, 00:49
1- Ben cahil değilim ve okuyarak öğrenen birisiyim.
2- Tyson BELGESELİNİ indirip izlersen görürsün kaç kilo vurduğunu..

Wolf_Kanuni
25.02.09, 05:27
Cahil olmayabilirsin belki ama anlaşılan şu:
Bir spor dalı ile ilgileniyorsun ve bu alanda kendine bir idol belirlemişsin... Aynen bu başlıktaki (http://www.bodyforumtr.com/vbforum/bruce-lee-t5642.html?p=168527#post168527) arkadaşın Bruce Lee için yaptığı gibi Tyson'ı ilahlaştırmışsın. Burada da mesela adamın biri fake bir video yaratmış, arkadaş da körü körüne inanmakla kalmayıp Bruce Lee'nin yapabildiklerini iyice abartıp insan üstü biri gibi göstermiş... Senin durumun da buna çok benzer.

Yanlış anlaşılmasın. Ne Bruce Lee'yi, ne de Mike Tyson'ı küçümsüyorum. Gayet tabi ki, her ikisi de branşlarında gelmiş geçmiş en iyi sporculardan ikisi... Mesela Tyson, belki de Cus'Damato erken ölmeseydi, çok daha başarılı olacaktı ve hatta belki de Muhammed Ali'den bile daha başarılı bir kariyere sahip olacaktı... Elbette, vuruş gücüne de diyeceğim yok, ama yukarıda linkini verdiğim, bir başka başarılı ve sert yumruklarıyla tanınan bu derece profesyonel bir boksörden 1.2 ton daha güçlü vurabileceğini, nasıl düşünebilirsin??? Hadi ortalama bir insan olsa neyse... Bu aynen Naim'in kilosunda başka bir başarılı halterciden 200 kg daha fazla kaldırabileceğini iddia etmek gibi... Kaldı ki, 2 ton güçle vurabilen bir yaratık olsaydı, karşısında guard almak da bir işe yaramazdı... Dikkat edersen videoda 800 kg'lık bir vuruşun bile beyni kafatasında nasıl oynattığı anlatılıyor.

Bu arada bahsettiğin belgeseli ben de izledim, ve hiçbir yerinde Tyson'ın 2 ton gücünde yumruk attığı ile ilgili birşey görmedim... Link de veremeyeceksin anladığım kadarıyla... Bu durumda uzatmaya gerek yok... Sen aynı şekilde inanmaya devam et...

Son olarak şunu da ekleyeyim: Cahil değilim diyorsun ama 2 tonluk gücü, saatte 80 km hızla gelen bir tırın çarpmasındaki güce eşit görüyorsun. Burada da çok ciddi bir yanlışın var (sallama demiyorum bak artık :) ) Güç hesaplaması ile ilgili bilgilenmek istiyorsan ilk olarak verdiğim linke bakabilirsin... Orada Newton yasasından bahsediyor. (Güç = kütle x ivme) İzledikten sonra sanırım 80 km / saat hızında gelen bir tırın hangi değerde bir güç uygulayacağı ile ilgili ufak bir bilgi edinebilirsin. ;)

boxer
26.02.09, 18:34
Tyson un kondüsyon olarak diğer boksörlerle arasında fark yok aynı tempoda aynı güçte yumruk çıkarsın 12 raund dövüşür.Ama kendini kasarak sürekli güçlü yumruklar çıkarttığı için çabuk yoruluyor.Denemek istersen koş depar at 30 saniye sürmez bu depar imkansız ama yavaş tempo koş dakikalarca koşabilirsin işte güçlü yumruk çıkartmakta aynen böyledir.

barbarian
01.03.09, 15:58
bence cok eksik bi tartisma bu.. bi spor akademili birisinin yorumunu duymayi cok isterdim.. bi kere hangi guc?? patlayici mi cabukluk mu statik guc mu ? nedir? ayrica guc neden dovusme ile baglantilandiriliyor. eger atletik gucu yani hem hizi hem kas gucunu bir arada barindiran sporlardan soz ediyorsak hic bir sporcu profesyonel amerikan futbolcularindan daha guclu olamaz.. amerikan futbolculari 102 bucuk kiloyu 25 ila 42 kere basabilen insanlardir ayrica bu saydiginiz tum sporculari kosu yarisinda tokat manyagi yaparlar :) bunun da yaninda es kaza mike tyson birinden bir tackle diye adlandirilan darbeyi yerse ya da kafa kafaya carpisirsa 1 hafta ayaga kalkamaz.. vucut guclerini bole aciklayabilirim.. ancak bahsettigimiz guc deil de kavga icin egitim ise elbette dovus sporculari ustun olacaktir. bodyciler hepsinden daha fazla agirligi tek seferde kaldirabilir belki(patlayici guc ) ama eger strongest man stilinde calismazlarsa 50 kiloyu havada kac saniye tutacaklar gorelim bakalim ( statik guc ).. jimnastikciler de bu konuda ustunlerdir. birbilek gurescinin kol ve omzuyla kim mucadele edeblir.. ancak 65 kilda bir muay taici veya wing tzuncu emin olun ki eger isinde iyiyse bu saydigim adamlari maymuna cevirir. kaldi ki usta bruce lee en iyi stil yoktur en iyi kisi vardir der.. yani siz cok calisarak bi isin en iyisi olursunuz.. yani siz iyisinizdir stil degil. muai thai en efetif dovus sporu olarak kabul edilir.. belki de dogrudur cunku en agresf sert ve kuralsizliga yakin spordur. hele ki bu gures ve jiu jitsu ile birlestirilip MMA tarzina donusurse kimse duramaz karsisnda. cunku cok calisilmistir tum dovusculerin aciklarina karsi onlem alinmistir.. ancak dunyanin en buyuk dovuscusu bunlara ragmen bir wing tzuncu olan Emin Boztepedir. bunu da her stili ozellikle wing tzunu herkesten fazla calismis olmasina ve hayati boyunca sokak kavgalariyla buyumesine borclu. her sporcunun kendisine ait gucleri vardir.. sen mi benden guclusun o mu benden diye asla kimse diyemez.. su topcu 18 yasinda kardeslerim var.. zayif guzel fizikli genc cocuklar.. denize atalim bakalim mike tyson ile ikisini bakalim kim boguyo.. o yuzden eksik dusunmeyelim.. kimse kimseden gucludur diyemeyiz.. ancak ayni dallari yapan kisiler icin bunu sorabliriz.. nacizhane fikirlerim :)

vandamme
01.03.09, 16:04
Mike Tyson'ın 4. 5. raunddan sonra kesilmesinin nedeninin(tabi gençliğinde böyle değildi.12 raundluk maçı dahi çıkarabiliyodu.ben orta yaşı biraz geçirmiş halinden bahsediyorum) dayanıklılık ile hiçbir ilgisi yok,bu tamamen kondüsyonla ilgili.Mike Tyson bence Muhammed Ali Clay'den de herkesden de en iyi olan dünyanın gelmiş geçmiş en iyi boksörüdür.Hiçbir zaman Muhammed Ali gibi kaçak dövüşmedi,hep indirici yumrukları atmayı hedefleyip indirdi ve nakavt... yani hiç göstermelik puan alıcı yumruklar değil,hep indirici yumruklar attı. Mike Tyson'ın hiç direkt yumruklar attığını gördünüz mü?? ancak 5. 6. raunddan sonra çok yorulduysa o zaman rakibiyle arasındaki mesafeyi korumak için direk yumruklara başvurmuştur.Siz hiç hem de ağır siklet olmasına rağmen,kolları ve omzu oldukça hacimli olmasına rağmen,onun kadar hızlı yumruk atabilen ve hızlı eskivlerde bulunabilen ve onun kadar estetik dövüşen bir boksör daha gördünüz mü? Mike Tyson hem çok dayanıklı,hem çok güçlü(kuvvetli) müthiş bir boksördü

byrappe
10.03.09, 19:53
Benim Bildiğim hiç bir spor dalında göze parmak sokma yoktur. Ama sokak dövüşünde isen o parmak sokma hareketi çok tehlikeli olur sen parmak sokarken öbür adam çok kolay bi hareketle elini kırar sonra o acıyla ne hissedersin bilememthums:

Bide şu konuyu unutmayalım bir body ile bir boxör karsılastırıla bilirmi ? Çok mantıksız olur kassız bir boxör deneyimleri sayesinde vucutu ile vurabilir kol gücü 10 kilo olsun boxörün bodycinin ise 60 kilo ama sonuc a baktığımız zaman boxör 150 kilo vurmusken body ci gene 60kilo vurur yani boxör vucut u ile vurur kassız olduğu halde ama bunu bir body veya güreşçi yapamaz yani gene sonuç şudur=Kontrolsüz güç güç değildir.

Bir örnek daha veriyim bir boxör bana göre en az 2saat bir box torbası yumruklar en azından ben yumrukluyorum rahat ama bir halterci veya güreşçi ya da body 15dk vurduktan sonra KO olur işi biter.;););)
çok emin konuşuyorsun bende tam tersini söylüyorum bokscu bi kum torbasını 30dk yumruklar ama bodyci gibi olağanüstü ağırlıları kaldıramaz bokscunun tek avantajı hızlı ve çevik olmasıdır ama bir bodyciyi senin dediğin gibi alt edemez

barbarian
16.03.09, 07:44
çok emin konuşuyorsun bende tam tersini söylüyorum bokscu bi kum torbasını 30dk yumruklar ama bodyci gibi olağanüstü ağırlıları kaldıramaz bokscunun tek avantajı hızlı ve çevik olmasıdır ama bir bodyciyi senin dediğin gibi alt edemez

ya bi bodycinin dovus kabiliyetlerini neden tartisiyorz anlamadim.. bi adami alin klonlayin birisini alin body calistirin 1 sene digerini de boks calistirin 1 sene.. hic tartismasiz boksor olan acar kasini gozunu :) dovusun her dalinda saldiri gucu ne kadar onemliyse savunma gucu daha onemlidir.. bodyci ne bilsin nasil savunacagini.. elini yuzune koyar karnina yer karnina koyar yuzune yer.. ben daha bi tane ayi gibi kasli olup da bi mixed martial arts musabakasina katilan ve tek mac kazanan birini goremedim. amac kavga gurultu ise her zman guclu olan degil hizli ve dayanikli olan kazanir. ayrica hic bi bodycinin cenesinde ya da kasiklarinda kas yoktur

novizenj
25.03.09, 23:44
bence sumo

castorpollux
29.03.09, 15:09
kim kimi döver muhabbetine giriyorsanız, bir bodybuilder'ın bir dövüş sanatı ustası karşısında hiçbir şansı olmazdı...

150lbs'lik kara kuşak jiu-jitsu vs 250 lbs'lik BodyBuilder (Miami Şampiyonu)
http://www.youtube.com/watch?v=ho2MUZBtAwM
40kg gibi bir ağırlık var ama vg'ci çok aciz bir durumda...

sumocular en güçlü asla değiller, 60kglık bir jimnastikçi ilk defa bench yaptığında ağırlığının iki katını takarken, sumocu için aynı şeyi söyleyemeyiz...

adanalican
30.03.09, 01:23
bende uzun yillar boks yaptim ama bence de kisaylanmaz boksörün teknik ve itis gücü vardir güc sporu yapanlarin dayanikliligi cok iyidir.

boxer
04.04.09, 22:26
Adamın vurduğu basit direk ve kroşe çok sarstı bb ciyi orada boksörle dövüştüğünü düşünemiyorum.Adam ayı gibi zaten yıkılır kalırdı ayağa zor kaldırırdılar tekrar.Dikkatle izlerseniz bir tane sağ çıkardı bb ci ilk önce yakından bir tekme aldı refleksle sağını çıkartmaya çalışırken bir direk daha yedi o direğin peşine bir kroşe yerleştirebilirdi elleri daha çabuk olsaydı jitsucu.Ama bu biraz boksa kaçıyor orasını beceremedi.

boxer
04.04.09, 22:35
Bu video da KARATE-BOKS

http://www.youtube.com/watch?v=rNxaNAm_fWQ&feature=related

Ahmets
04.04.09, 23:28
video harika boxer :) boks farkını ortaya koyuyo ama neden sadece boksör de eldiven var bide karateciler yavaş vuruo gibi geldi bana biras yapmacık sanki he ?

boxer
05.04.09, 11:57
video harika boxer :) boks farkını ortaya koyuyo ama neden sadece boksör de eldiven var bide karateciler yavaş vuruo gibi geldi bana biras yapmacık sanki he ?
Uzaktan öyle görünür yumruk yüzünde patladığı an anlarsın şiddetini.Eldiven olayına gelince eldiven olmadığını düşün nasıl olurdu.Ayrıca bokstaki yumruk tekniğinin karatedekinden daha üstün olması sende karateci yavaş vuruyor gibi bir izlenim bırakmış işte bu tamamen öğrenilerek çıkarılan bir yumruğun bariz üstünlüğüdür.

boxer
05.04.09, 12:10
İşte bu da kickboks-boks
Kickbokscu 1.sınıf bir K1 ci
Boksörümüz vasatın altında , yaşlı 3.sınıf bir boksör(02:57. saniyedeki sağ direk maçın sonuna kadar etkiledi nerdeyse boynu kırılacaktı K1 cinin)
http://www.youtube.com/watch?v=D8P6o4ojtik

Klitschko
05.04.09, 15:23
Boksörün yumruğu hiç bir şeye benzemez ya valla noldunu anlamassın .. :D

barbarian
06.04.09, 08:28
Boksörün yumruğu hiç bir şeye benzemez ya valla noldunu anlamassın .. :D

Bruce Lee der ki teknikler arasinda ustunluk yoktur. kisiler arasinda ustunluk vardir. boksorun yumruklari muazzam guclu evet herkes kabul eder. ama boksorune gore degisir. ole duzgun k1 sampiyonunu 3. sinif boksor falan dovemez unutun onlari :) neden UFC gibi MMA karsilasmalarini kazanmis bi tane boksor yoktur ? cunku sadece boks calismak yeterli degil. evet yumruklar muazzam, ama baska neyi var ki bir boksorun ? en sevdigim sporlardan birisi olmasina ragmen acik da konusmak lazim. savunmayi iyi bilen bir muay thai ustasinin hayalara veya diz kapagina bi tekmesine bakar. ya da gurescinin ayak bilegi seviyesinden yapacagi bi tackle beynini patlatir boksorun.

boxer
06.04.09, 16:49
Bruce Lee der ki teknikler arasinda ustunluk yoktur. kisiler arasinda ustunluk vardir. boksorun yumruklari muazzam guclu evet herkes kabul eder. ama boksorune gore degisir. ole duzgun k1 sampiyonunu 3. sinif boksor falan dovemez unutun onlari :) neden UFC gibi MMA karsilasmalarini kazanmis bi tane boksor yoktur ? cunku sadece boks calismak yeterli degil. evet yumruklar muazzam, ama baska neyi var ki bir boksorun ? en sevdigim sporlardan birisi olmasina ragmen acik da konusmak lazim. savunmayi iyi bilen bir muay thai ustasinin hayalara veya diz kapagina bi tekmesine bakar. ya da gurescinin ayak bilegi seviyesinden yapacagi bi tackle beynini patlatir boksorun.
Jerome Lebanner in maçlarını izle k1 karnesine bak o zaman anlarsın 1.sınıf dövüşçü olduğunu.Bahsettiğin UFC ve MMA cıların çoğu eski boksördür ve çok zor bir spor olan boksta başarılı olamamışlardır farkı buradan anlayabilirsin.Bu videoda K1 in en iyilerinin ve şampiyonunun(02:30 uncu saniyede çaresiz bir şekilde tekme çıkarmaya çalışırken aldığı yumrukla kendini bir anda yerde bulan k1 in en iyisidir) güçlü yumruk might mo karşısındaki çaresizliklerini izleyebilirsin.
http://www.youtube.com/watch?v=vpXDqUuSHjk

Klitschko
06.04.09, 21:55

O zaman şöyle örnek verelim K1'de bnce en iyi şu an Alisteer Overeem . Onu Wladimir veya Vitali ile karşılaştıralım kilolarıda yakın bakalım kim ilk önce yere kapaklanıcak?

saydam
07.04.09, 00:01
ya yapmayın Alısteer k1 dovuscusu degıl adam stıll yok teknık yok!

Klitschko
07.04.09, 10:30
Orada örnek verdim ve BENCE dedim. Bana kalırsa ben hiç birine beğenmiyorum acıkcası ama hoşuma giden k1 dövüşçüleri:
1-Alister Overeem (En kalıplı ama kalıbın getirdiği hantallık.)
2-Badr Harı (Tekniği ve tecrübesi.)
3-Melvin Manhoef (Fizik yapısı ve saldırganlığı.)
4-Remmy Bonjasky (Fiziği ve dizleri.)
5-Gökhan Saki (özellikle sol kroşesi ve lowkick'leri.)

Şu an aklıma gelen bunlar aklıma gelirse eklerim..

whatismatrix
18.04.09, 11:21
kesinlikle benim fikrim boks dur , Mike Tyson in antremanlarini seyredin youtube da daha iyi anlarsiniz , zaten aramizda boksla ugrasan arkadasda var :)

Klitschko
18.04.09, 14:12
kesinlikle benim fikrim boks dur , Mike Tyson in antremanlarini seyredin youtube da daha iyi anlarsiniz , zaten aramizda boksla ugrasan arkadasda var :)

Bende Michael Gerrard Tyson hayranıyım dönem ödevimde bile onu yaptım. :)
Bazı kişiler boksörleri yumruktan,kas kütlesinden,kalıptan ibaret sanıyor.Halbuki gitseler amatör boks maçları izleseler çoğu 62 kilo altı.Burada kim kimi döver konusuna kayıyoruz ister istemez çünkü konuyu açan arkadaş belli bir güç bölümü belirtmemiş.Her gücün bir yönetici ve kullanıcısı var.Tyson yumruk attığı için güçlüdür,Halil Mutlu halter kaldırdığı için güçlüdür.Bu değişir.Ağırlık diyorsanız tabiki ağırlıkla ilgili olan spor dallarına yatkın kişiler güçlüdür.Kim kimi döver konusu ise dövüş sporları ve sanatları ile ilgilenen kişiler güçlüdür.Dayanıklılıkta ise dövüş sporları ile ilgilenenler güçlüdür.Kısacası güç göreceli bir kavram kişiden kişiye güç,yetenek,yapabilecekleri şeyler değişir.Buradaki bazı kişiler konuyu saptırtma çabasında.Arkadaşında dediği gibi.Gidip 1-2 tane Tyson Workout falan izleyin neden Tyson dediğimizi anlarsınız.

FleXoR
16.07.09, 18:53
bu konuları araştırmadım fakat boşa konuşuyoruz . çünkü bunu biz değiştiremeyiz bu forumdakilerin %90 güç olarak kullanmakta. kuvvet veya güç diyenlerin hepsi aynı şeyi ifade ettiklerinden kurcalamayada gerek yok. zaten yazı konuylada alakalı değil konuya dönmek en doğru olanı.

6ImmorTaL9
16.07.09, 23:36
Discovery kanalında yapılan araştırmada her kez bir yapma adama yumruk attı sadece 1 kere en çok hasarı aikidocu werdi sonra muay thai ci ...

bahadiraydogdu
17.07.09, 11:50
Arkadaşlar yağlı güreş yapan larıo hiç yabana atmayın. Adamlar hakikaten çok dayanıklı ve güçlü.

boxer
28.07.09, 01:59
Discovery kanalında yapılan araştırmada her kez bir yapma adama yumruk attı sadece 1 kere en çok hasarı aikidocu werdi sonra muay thai ci ...
Hiçbiri boksörün sağ kroşesinden daha fazla etki sağlayamaz.Bahsettiğin kanallar Discovery ve National Geographic teki belgeselleri bende izledim saçmalık ötesi 130 kg lik adamla 60 kg lik adamın yumruk güçlerini karşılaştırıyorlar.

salih61
01.08.09, 00:08
Box la karşılaştırdığınız uzakdoğu dövüş sanatlarına çok büyük haksızlık ettiğinizi düşünüyorum.Uzakdoğu dövüş sanatları her şeyden önce kısa vadede çok büyük yararını göreceğiniz dövüş sanatları olamaz belkide bu yüzden bu kadar üstünkörü düşünmenize sebep olmuş olabilir.Bir kişi sanırım karate vs box adlı bir vidyo yollamıştı youtube linkinden benim hiç görmediğim karate tekniklerini içeriyordu nerdeyse ve o kadar iğrenç dövüşüyorduki 1 ayda temel vuruş tekniklerini öğrenmiş ve birazda seri olan biri ondan kat kat daha iyi spor yapacağını düşünüyorumkafa_.Box la uğraşanlar boxla uğraştıklarından kendi sporlarını daha üstün göstermek için bir çok neden gösterip vidyo yollamışlar.Yapmayın diyorum yüzyıllardan beri devam ettirilen tekniklerle box gibi bir sporun tekniklerini kıyaslamayın.Ülkemizde çok etkin bir şekilde yapılamayıp maddi çıkarlar doğrultusunda şekil alan karate gibi kung fu gibi sporları küçümsemeyin.Youtube videolarını teker teker izleyerek bu sporlar hakkında bilgi edinilmez hangisinin daha iyi olduğu kanısına varılamazduh.Neyse herkes konuya kim döver şeklinde yaklaştığı için bu konunun amacından biraz saptığını düşünüyorum.Ve bana sorarsanız powerlifting sporu ile uğraşanlar en güçlüdür hyper_

Leqend
08.08.09, 18:48
Güç çok geniş bir kavram, 263 kiloyu başının üstüne kaldıran halterci var, inanılmaz bir güç ama halterde kaldırırken biceps-triceps değil sırt-bacak-karın-bel kullanılıyor.
Buna karşılık bir güreşçide kol çok çok önemli, gülleci de omuzlar muazzam.
Yani biri diğerinden güçlüdür demek zor, birinin en güçlü özelliği diğerinde daha zayıftır ama onda da farklı bir yönden büyük güç vardır.
Güreşçilerin dar bir alanda çok tehlikeli oldukları muhakkak, muazzam bir kavrama, sarma, çekme kuvvetleri var, buna karşın biraz açık bir alanda boksörler ayak oyunları ve çeviklikleriyle güreşçileri perişan edebilirler (kendisine sarılıp yere düşürmesine izin vermezse güreşçi boksörün yumruklarıyla perişan olmaz mı?)
ama işte güreşçi masada otururken bir boksöre saldırım kolları arasına alsa, adamın kaburgalarını ayırabilir.
Karateci ise gene açık alanda, boksör kendisine yanaşamadan tekme-yumruk kombinasyonuyla işini biterebilir.
Ancak kesin birşey söylenemez, güç arttıkça tek bir darbe kazanan ile kaybedeni daha kolay belirler.
Mike Tyson ile kapışan dev rus güreşçi Karelin, Tyson'dan yumruk yerse farklı olur, ama buna karşılık Tyson yumruk atamadan Karelin onu eline geçirirse Karelin çıplak elle onun omuriliğini sökebilir :D
Hayvanlar aleimindeki avcıların kapışması gibi birşey, bazen birisi, bazen diğeri kazanabilir.

katılıyorum :)

FleXoR
09.08.09, 17:24
katılıyorum :)
katılıyorsanız teşk butonu yeterli. bukadar kısa yorum bize hiçbir anlam kazandırmaz.

Leqend
09.08.09, 21:10
katılıyorsanız teşk butonu yeterli. bukadar kısa yorum bize hiçbir anlam kazandırmaz.

Uyarınız için teşekkürler. Bidahaki msjlarımda dikkatli olurum.

bitirim***
16.08.09, 00:12
bence belkıde gurescı oldugum ıcın dıgecegım ama bunu soyle ayırmalıyız hareket sırasındakı gucmu duragan bır harekete uygulanan gucmu bole dersek 2 tane sonuc cıkar hareket sırasında tabıkı gurescıler ama duragan bılmıyorum belkı power cılar belkı haltercıler belkıde body cıler bence o degısır ama soz konusu hareketlı bır guc uygulamaksa kesınlıkle gurescıler (cumleyı tam kuarmadım kusra bakmayın arkadaslar)

motunx
28.08.09, 01:00
Güçlü kavramı kilo kaldırma ile alakalı ise güreşçileri en güçlü görmek mantıksız olur. 2 yıl öncesinin dünya gençler 3.sü güreşçi antremanlarda 120 kg benchi benden destek alarak 4 tekrar yapabiliyor. Fakat güçden kasıt kim kimi döver ise güreş ve boks arasında kararsız kaldım.

bitirim***
01.09.09, 03:55
benım anlatmak ıstedıgımde buydu aslında gurescıler agırlık calısmalarında cok guclu dıyemeyız ama senın dunya gencler sampıyonu kac kıloda guresıyordu kı 120 kıloyu 4 tekrar basamadı bıde su var bızımde agırlık sezonu mac sezonu dıye calısma donemlerımız ayrılıyor mac sezonundakı bı gurescı agır kılolar kaldıramaz eger agırlık callısmalarını yuksek kılolarda yaparsa vucudu yavaslar ama tabı en cok agırlıgı kaldıran gurescıler dıyemeyız yınede 250 kılo bench yapan 320 kılo squat yapan 250 kılo yerden cekıs yapan gurescılerde var

motunx
01.09.09, 13:59
Bahsettiğim kişi 80 kiloda güreşiyor.Ancak şunuda ekliyeyim 120 kiloyu yaklaşık 1.5 saat bir antremanın sonunda bastı ve bench sehpasından olabildiğince uzak duruyor :), bizede tavsiye etmiyor (sebebini bende anlamış değilim.) 2 yıldır ben onu ya ayda 1 yada 2 kere bench yaparken görüyorum .

trabzon61
01.09.09, 15:44
arkadaşlar 80 kilo diye bi sıklet yok 74 ve 84 var. 2 sene önce yani 2007 yılnda da dünya gençler şampiyonasnda çin de yani bu sıkletlerde 3. olan sporcmz yok içi boş konşmylm lütfen isim verelm. ayrıca ben 21 yaşnda ve 6 yıldr milli takım kamplarnda oln birisym güreşçiler çok iyi bench prees yapamayablrm ama çok kuvvetlidr itişte ve çekşte. ben 100 kiloym mesela 300 kilo sguatı 10 tekrar yapyrm.

trabzon61
01.09.09, 15:49
arkdaşm kim bu güreşçi

boxer
06.09.09, 19:39
Box la karşılaştırdığınız uzakdoğu dövüş sanatlarına çok büyük haksızlık ettiğinizi düşünüyorum.Uzakdoğu dövüş sanatları her şeyden önce kısa vadede çok büyük yararını göreceğiniz dövüş sanatları olamaz belkide bu yüzden bu kadar üstünkörü düşünmenize sebep olmuş olabilir.Bir kişi sanırım karate vs box adlı bir vidyo yollamıştı youtube linkinden benim hiç görmediğim karate tekniklerini içeriyordu nerdeyse ve o kadar iğrenç dövüşüyorduki 1 ayda temel vuruş tekniklerini öğrenmiş ve birazda seri olan biri ondan kat kat daha iyi spor yapacağını düşünüyorumkafa_.Box la uğraşanlar boxla uğraştıklarından kendi sporlarını daha üstün göstermek için bir çok neden gösterip vidyo yollamışlar.Yapmayın diyorum yüzyıllardan beri devam ettirilen tekniklerle box gibi bir sporun tekniklerini kıyaslamayın.Ülkemizde çok etkin bir şekilde yapılamayıp maddi çıkarlar doğrultusunda şekil alan karate gibi kung fu gibi sporları küçümsemeyin.Youtube videolarını teker teker izleyerek bu sporlar hakkında bilgi edinilmez hangisinin daha iyi olduğu kanısına varılamazduh.Neyse herkes konuya kim döver şeklinde yaklaştığı için bu konunun amacından biraz saptığını düşünüyorum.Ve bana sorarsanız powerlifting sporu ile uğraşanlar en güçlüdür hyper_
Bahsettiğiniz videoda karateci dayağı yedikten sonra bu kez hocası çıkıyor boksörün karşısına o da aynı şekilde yumruklar karşısında duramamıştır karateyede saygım var ama Karateyi herkes yapabilir boks her babayiğidin harcı değildir.Boksa başlayıp boksu kaldıramayıp karateye geçipte şampiyon olanları tanıyorum ben.

turkbodycem
16.09.09, 18:12
bütün sporların temelinde ağırlık antremanı vardır.bakın profesyonel boksör güreşci yüzücü kiick boks culara vs çoğu kaslıdır ağırlık antremanı yaparlar.vücut dayanıklılığı ve güç için.o yüzden ben bb diyorum.

trabzon61
16.09.09, 22:11
düşüncen yanlış bb biz güreşçiler olarak agrlk çaalşırız ama bb gibi değil daha çok güce yönelik şekil amaçlı degil yani

turkbodycem
18.09.09, 22:29
düşüncen yanlış bb biz güreşçiler olarak agrlk çaalşırız ama bb gibi değil daha çok güce yönelik şekil amaçlı degil yani

ben onu kastedmiştim yanlış ifade etmişim.yani ağırlık çalışmasını çoğu sporcu antremanına dahil ediyor..bende kickboksçuyum ağırlık antremanları yapıyoruz.

aquabats
19.09.09, 07:18
Neye göre güç ? ona bakarsanız Shaolin li kung fu cularda da inanılmaz bir güç var. adamlar vücudlarında sopa parçalıyorlar.

Ayrıca bir ağırsiklet boksör bir uzak doğu dövüş sanatları ustasını döver tezi de yanlış. Ne kadar iyi oldukları önemli ama bence en iyi bir boksörün bile danlara ulaşmış bir kung fu ustasının yanında şansı olacağını sanmıyorum. boksör sağlam bir yumruk sallayana kadar zaten usta bir kungfu cu tekme ile kafatası kırabiliyor. Uzak doğu dövüş sanatlarıyla uğraşanlar çok daha esnek, çevik , hızlı ve kontrollüdür diye düşünüyorum.

mesela şu tae kwon do cu bence rahatlıkla kafa kırar :D

http://www.youtube.com/watch?v=BTRF-uhW2HI

turkbodycem
19.09.09, 15:34
bence konu yanlış yorumlanıyor.soru:hangi dalla uğraşanlar daha güçlüdür.ama bu :kim kimi döver şeklinde anlaşılıyor sanki.güç kasla doğru orantılıdır.(doğuştan gelen genetik farklılıkları saymazsak)gücünü artırmak isteyen kas geliştirir ve artırır.kim kimi döver ? hangi spor dalı üstündür konusu ayrı bir başlık olmalı bence.

castorpollux
22.09.09, 01:35
Jerome Lebanner in maçlarını izle k1 karnesine bak o zaman anlarsın 1.sınıf dövüşçü olduğunu.Bahsettiğin UFC ve MMA cıların çoğu eski boksördür ve çok zor bir spor olan boksta başarılı olamamışlardır farkı buradan anlayabilirsin.Bu videoda K1 in en iyilerinin ve şampiyonunun(02:30 uncu saniyede çaresiz bir şekilde tekme çıkarmaya çalışırken aldığı yumrukla kendini bir anda yerde bulan k1 in en iyisidir) güçlü yumruk might mo karşısındaki çaresizliklerini izleyebilirsin.
http://www.youtube.com/watch?v=vpXDqUuSHjk

boksörlerden söz açılmışken birde şu videoları izleyelim...

http://www.youtube.com/watch?v=YAym2ZTfuuQ

http://www.youtube.com/watch?v=TRouMeO-_dE

görüldüğü üzere sizin yerlere göklere sığdıramadığınız boksörler yere düşünce ne kadardazavallı kalıyorlar...
bir dövüş sitili hangi oranda az kural içiriyorsa o oranda gerçekçidir, bunu unutmayalım... tyson'da olsa Ali'de olsa sonuç değişmezdi, yere düştüğü anda bir boksör ve tekniği hiç kalır...

karma dövüşçüler karma sitiller;
http://www.youtube.com/watch?v=yWCZTbLtO3U

dominic
23.09.09, 02:56
konu hangi spordalı ile ilgillenenler en güçlüdr biraz uzaklaşmış savaş sanatlarına doğru yürümüş
Evet klasik ama ilginç bir sorudur ki Aikido vs WingTzun "Kickbox vs Aikido" boks ,kick boks gibi. Aslında pek bu soruya yanıt yok çünkü iki stildede aynı şey geçerlidir. İyi bir WingTzun'cu değilsen bu WingTzun'un suçu değildir. Tembelsen çalışmıyorsan bu gene WingTzun'un ya da Aikido stilinin suçu değildir. O yüzden kıyaslama bu şekilde yapılmamalıdır.
Ama şu vardır tekwando, jujıtsu, karate, boks, kıck boks; örnek Aikido bugünkü sokak için tasarlanmamıştır. Samurayların tek elinde kılıç varken diğer eliyle pratik bir şeyler yapabilmesi için tasarlanmıştır. Ya da karşındakinde kılıç varsa çıplak elle nasıl müdahale eder savaş içinde gibi. O yüzden yüze ya da vücuda yumruk vurmak yoktur çünkü eski tarihte yüzünde miğfer vücudunda saç zırh vardır. Vurursada eli kırılacaktır ya da yaralanacaktır. O yüzden Aikidoyu günümüzde sokak savunması olarak değilde güzel felsefesi ve sanatın güzelliği için yapmanız gerekir. Veya Kickbox'u, Taekwandoyu turnuva için yapmanız gerekir

infinity001
23.09.09, 12:09
bonatschinin yazdıkları gayet açıklayıcı. eğer güç dediğimiz şeyi sınıflara ayırmadan değerlendirecek olsaydık bütün spor branşlarında kuvvet gelişimi için aynı şeylerin yapılması gerekirdi. atletizim bile kendi içinde bir sürü dala ayrılıyor ver her birinin antrenmanı farklı çünkü her birinin sahip olması gereken kuvvet farklı. spora özgü kuvvet antrenmanı diye bir şey var. yani her hareketin dolayısıyla o hareketi yapan spor branşının sahip olduğu kuvvet farklıdır. eğer kuvveti ölçecekseniz. önce hangi kuvveti ölçeceğinize karar vermelisiniz. 100mt yi en kısa sürede koşma kuvveti mi ? squatta 10 tekrar kaldırma kuvveti mi ? yine squatta 1 tekrar kaldırma kuvveti mi ? yumruk atma kuvveti mi ? ................................

HeavyDuty
24.09.09, 08:56

Ben videoyu izledim :)

Yenilip yenilmediğini anlayamadım şahsen maç ortadaydı. Ayrıca hep sorulan şu soru çok önemli. Hangi güç ? zira coleman atıyorum 100 kg basıyorsa karşısına 50 kg basan bir bilek güreşçi onu yenebilirdi. Çünkü 50 kg basan kas daha hızlı kasılır. Yada teknik bilerek tabi bu ayrı konu.

Ben güç konusunda pehlivanlardan yana kullanıyorum seçeneyiğimi. Ama genel güreş olarak değil yağlı güreş pehlivanı olarak. Hem güçlüler hem güçlerinin devamlılığı var. Sonuçta bir saat boyunca yağlı ve yakalayamadığınız birisiyle boğuşmak uzun vadade aşırı kondisyon ve güç elde edilmesine yol açar. Sonuç olarak Koca Yusuf :)

boxer
27.09.09, 17:26
boksörlerden söz açılmışken birde şu videoları izleyelim...

http://www.youtube.com/watch?v=YAym2ZTfuuQ

http://www.youtube.com/watch?v=TRouMeO-_dE

görüldüğü üzere sizin yerlere göklere sığdıramadığınız boksörler yere düşünce ne kadardazavallı kalıyorlar...
bir dövüş sitili hangi oranda az kural içiriyorsa o oranda gerçekçidir, bunu unutmayalım... tyson'da olsa Ali'de olsa sonuç değişmezdi, yere düştüğü anda bir boksör ve tekniği hiç kalır...

karma dövüşçüler karma sitiller;
http://www.youtube.com/watch?v=yWCZTbLtO3U
Profesyonelleri izlemelisin castorpollux bu 3gp görüntülerdeki sokaktan toplanan dövüşçüler seni köreltir eğer bu sporlarla ilgileniyorsan.Mighty Mo sadece boksuyla K-1 de şampiyon olmuştur.Bu en büyük kanıttır.Botha gibi Wbc de son sıralarda yer alan vasat bir boksör bile emekli olduktan sonra K-1 de dövüşmüş çok iyi maçlar çıkarmıştır.Tyson ve Ali den bahsetmişsin onlara gülüp geçiyorum.

castorpollux
28.09.09, 23:20
Profesyonelleri izlemelisin castorpollux bu 3gp görüntülerdeki sokaktan toplanan dövüşçüler seni köreltir eğer bu sporlarla ilgileniyorsan.Mighty Mo sadece boksuyla K-1 de şampiyon olmuştur.Bu en büyük kanıttır.Botha gibi Wbc de son sıralarda yer alan vasat bir boksör bile emekli olduktan sonra K-1 de dövüşmüş çok iyi maçlar çıkarmıştır.Tyson ve Ali den bahsetmişsin onlara gülüp geçiyorum.

k-1 kural, puanlama ve kısıtlamalar yüzünden gerçek bir kıstas değildir...
k-1 gerçek anlamda kimin tekniği kiminkinden daha iyi sorusuna yanıt bulmamızı bu yüzden imkansız kılar...

Profesyonelden kastın sadece boks alemi ile kısıtlı kaldığı için, o yüzden dövüş dünyasınada cahil kalmışsın anlaşılan...
senin o beğenmediğin ringlere çıkanlar fransız savata (Fransız BOKSU) şampiyonu, karate birincileri, ismini bilmiyorsun diye onların profesyonel olmadığını göstermez...

Ken Shamrock, Randy Couture, Fedor Emelianeko, Royce Gracie, Don Frye bunları sıradan dövüşçü olarak görüyorsan sen zaten körelmişsin demek oluyor...
konumuza dönelim, k-1'i baz alman mantıksız bu arada, yer dövüşü olan Pride ya da UFC ringlerinde kaç boksör (başarılı) sayabilirsin? diyeceğim bir elin parmağını geçmez ama bu da yanlış olur çünkü bir elin parmağı kadar zaten boksör yok!

Boks iyidir hoştur ama boks teknik-kural olarak çok kısıtlı ve sığdır...
Mike Tyson'ı herhalde tüm dövüşçülerin üzerinde tutuyorsun, buda düşünce olarak boksun en iyi dövüş sitili olarak algılamandan kaynaklı...

Şunu unutmayalım,
Dövüş yerde başlar!
Bu yüzden;
Yer dövüşünün olmadığı hiçbir dövüş dalı, asla ''en iyiyi'' barındıramaz...

boxer
30.09.09, 16:52
k-1 kural, puanlama ve kısıtlamalar yüzünden gerçek bir kıstas değildir...
k-1 gerçek anlamda kimin tekniği kiminkinden daha iyi sorusuna yanıt bulmamızı bu yüzden imkansız kılar...

Profesyonelden kastın sadece boks alemi ile kısıtlı kaldığı için, o yüzden dövüş dünyasınada cahil kalmışsın anlaşılan...
senin o beğenmediğin ringlere çıkanlar fransız savata (Fransız BOKSU) şampiyonu, karate birincileri, ismini bilmiyorsun diye onların profesyonel olmadığını göstermez...

Ken Shamrock, Randy Couture, Fedor Emelianeko, Royce Gracie, Don Frye bunları sıradan dövüşçü olarak görüyorsan sen zaten körelmişsin demek oluyor...
konumuza dönelim, k-1'i baz alman mantıksız bu arada, yer dövüşü olan Pride ya da UFC ringlerinde kaç boksör (başarılı) sayabilirsin? diyeceğim bir elin parmağını geçmez ama bu da yanlış olur çünkü bir elin parmağı kadar zaten boksör yok!

Boks iyidir hoştur ama boks teknik-kural olarak çok kısıtlı ve sığdır...
Mike Tyson'ı herhalde tüm dövüşçülerin üzerinde tutuyorsun, buda düşünce olarak boksun en iyi dövüş sitili olarak algılamandan kaynaklı...

Şunu unutmayalım,
Dövüş yerde başlar!
Bu yüzden;
Yer dövüşünün olmadığı hiçbir dövüş dalı, asla ''en iyiyi'' barındıramaz...
Anlatmak istediklerim malesef kapasitenle sınırlı.

castorpollux
30.09.09, 22:16
Anlatmak istediklerim malesef kapasitenle sınırlı.
cümleyi yanlış yazmışsın, ''kapasiTEMle sınırlı'' olacaktı...

boran90
18.10.09, 00:37
bikac videoya baktım karate ve box olan.boksör hep dövüyor yanlız o adamlarda şuana kadar izlediğim en vasat karetecilerdir heralde. hem uzakdoğu dövüş sporlarında uzman(!) bir kişiyi kendisiyle aynı seviyede bi boksörün yıkacağı bana komik geliyor.. bir boksör ne kadar sert yumruk atarsa atsın bunu ne kadar isabetli atarsa atsın karşısındakinin ona göstericeği çok şeyi olduuna bahse girerim

Berkthagar
18.10.09, 16:26
bikac videoya baktım karate ve box olan.boksör hep dövüyor yanlız o adamlarda şuana kadar izlediğim en vasat karetecilerdir heralde. hem uzakdoğu dövüş sporlarında uzman(!) bir kişiyi kendisiyle aynı seviyede bi boksörün yıkacağı bana komik geliyor.. bir boksör ne kadar sert yumruk atarsa atsın bunu ne kadar isabetli atarsa atsın karşısındakinin ona göstericeği çok şeyi olduuna bahse girerim

Uzakdoğu sporlarının ustaları yenilmez,çok güçlü,süper kahraman tarzı fantaziler var yurdumuzda.Uzakdoğu'nun mistik havasından ve sinema filmlerinden sanırım.Ama tüm sanat ve sporlar kişinin yeteneğine ve çalışmasına bağlı.kavga da herşey olabilir.Tüm ömrünü shaolin tapınağında geçirmiş bir kung fu hocası şanssızsa bir boksorün ilk darbesinde kaburga kemikleri çatlayabilir,yada bir güreşçiye dar bir alanda yakalanabilir.Veya tam tersi bir boksörde kung fu ustasının sinir vuruşlarına yaptığı bir vuruşla felç olabilir.

Kısaca kavga ortam şartlarından ve dövüşenlrinden ruh halinden çok etkilenir.Kesin bir tahmin yapılamaz.

skilful
18.10.09, 17:00
Uzakdoğu sporlarının ustaları yenilmez,çok güçlü,süper kahraman tarzı fantaziler var yurdumuzda.Uzakdoğu'nun mistik havasından ve sinema filmlerinden sanırım.Ama tüm sanat ve sporlar kişinin yeteneğine ve çalışmasına bağlı.kavga da herşey olabilir.Tüm ömrünü shaolin tapınağında geçirmiş bir kung fu hocası şanssızsa bir boksorün ilk darbesinde kaburga kemikleri çatlayabilir,yada bir güreşçiye dar bir alanda yakalanabilir.Veya tam tersi bir boksörde kung fu ustasının sinir vuruşlarına yaptığı bir vuruşla felç olabilir.

Kısaca kavga ortam şartlarından ve dövüşenlrinden ruh halinden çok etkilenir.Kesin bir tahmin yapılamaz.şurdakı okuduğum en mantıklı yaklaşım ayrıca objektifde.

castorpollux
20.10.09, 01:34

Kısaca kavga ortam şartlarından ve dövüşenlrinden ruh halinden çok etkilenir.Kesin bir tahmin yapılamaz.

Bu konuya çok fantastik yaklaşmışsınız evet haklısınız Allah için...
ama es geçtiğiniz bir nokta var, mesela bir sat komandosu, bir uhucu tarafından öldürülmüştü...
bu '' sat eğitimi vs uhucu sokak serserisi '' kıyaslaması gibi düşünürsek sizin mantığınıza uyar... bence bu olay, sat komandosunun gafil yakalandığını gösterir, sat eğitiminin niteliksiz olduğunu değil...
sadece yumruklarına güvenen bir dövüşçü, daha içerikli bir dövüş sitili karşısında acizdir... 2+2=4 eder, bu kadar net... yani boksör kaburga kırar, kung fucu felç eder olayı değil...

Berkthagar
20.10.09, 16:16
Kavga ortam şartlarından ve ruh hallerinden etkilenir dedim,ki gafil ulunmda bunlara dahil.
"sadece yumruklarına güvenen bir dövüşçü, daha içerikli bir dövüş sitili karşısında acizdir"
Dostum boksörün gücü belli bir seviyedeyse o dövüş tek yumruğa bakar.Kung fucu ilk yumruğu bloklayamazsa vay haline,ki boksörler kung fucunun alıştığı yumruklardan daha hızlıdır gibime geliyor şahsi fikrim.Az ve öz olmak da bir tekniktir.

kafkasay
26.10.09, 16:07
hızlı olan en güçlüdür her zaman

kafkasay
26.10.09, 16:15
bu konuya çok fantastik yaklaşmışsınız evet haklısınız allah için...
Ama es geçtiğiniz bir nokta var, mesela bir sat komandosu, bir uhucu tarafından öldürülmüştü...
Bu '' sat eğitimi vs uhucu sokak serserisi '' kıyaslaması gibi düşünürsek sizin mantığınıza uyar... Bence bu olay, sat komandosunun gafil yakalandığını gösterir, sat eğitiminin niteliksiz olduğunu değil...
Sadece yumruklarına güvenen bir dövüşçü, daha içerikli bir dövüş sitili karşısında acizdir... 2+2=4 eder, bu kadar net... Yani boksör kaburga kırar, kung fucu felç eder olayı değil...
bence bu çok yalniş bir tespit 10 yaşimdan beri yani 15 yildir hem döğüş sporlari ile ( karate, kickboks, boks) hem de body yapiyorum şu an kickboks antrenörüyüm ve aktif spora devam ediyorum. Boksör çoğu zaman bir kickboksör den iyidir. Boksör sadece yumruklarini kullaniyor olabilir ancak distans ayarlarini, eskivleri bir kickboksöre göre daha iyi yapar ve yumruk kombinasyonlari çok daha fazla iyi kullanir. Yani kick boksörün hem yumruk hem tekme ile yaptiğini bir boksör sadece yumruklarini kullanarak yapabilir hatta daha fazlasini bile yapabilir. Boks sporu antrenman sirasinda da kickbokstan daha zorlayici olabilir.

dts_1994
26.10.09, 21:21
Kürekçiler :D Harbiden Bileklerini Bükmek Çok Zor,Vg Ciler Kadar Ağırlık Odaklı Çalışmasalarda Kasları Ciddi Derecede Güçlü