PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dövüş Sporları/Sanatları ve Vücut Geliştirme

Draqo
01.02.09, 14:55
Soru cevap şeklinde hazırlanmıştır. Bu konudaki -bütün- sorularınızı lütfen bu başlığa yazın cevap vermeye çalışalım.

1) Boksa başlamak istiyorum. Boks ve Vücut Geliştirme'yi birlikte yapabilir miyim ?

Tabi ki evet. Fakat bu sizin için çok yorucu ve çok zor olacaktır. Eğer bunu yapabilecek vaktiniz ve haliniz olduğuna inanıyorsanız yapabilirsiniz. Beslenmenize çok dikkat etmelisiniz. Çünkü vücut geliştirme yaptığınız sırada vücudunuzun zaten büyük bir miktar proteine ve gelişmiş* karbonhidrata ihtiyaç duyacaktır. Bunun üzerine birde boks antrenmanlarınızda yaptığınız kardiyo antrenmanları ve yine vücut kaslarınızı yoracak antrenmanlar eklendiğinde vücudunuzu çok çok iyi beslemeli ve dinlenmek için gereken zamanı iyi ayarlamalısınız. Örn : haftada 3 gün body yapıyorsanız araya dinlenme günü koymalı , 2 gün boks antrenmanına gitmeli ve tekrar bir gün dinlenme koymalısınız. Arka arkaya yapmanız vücudunuz için kabus olur.

2) Amacım boksör olmak. Fakat kendimi güçsüz hissediyorum. Boksa başlamadan önce nasıl güçlenebilirim ?

Kısıtlı vaktiniz olduğunu düşünerek işin kolayına kaçalım. Öncelikle boksta en önemli kaslar omuz , bacaktır. Bu yüzden omuz ve bacak kaslarınızı iyi çalıştırmanız ve onlara iyi kondisyon kazandırmanız gerekir. Bu yüzden güç ve hacim çalışmalarının yanı sıra definasyon çalışmalarıda yapmalısınız ve iki tip kas fibrilini birlikte geliştirmelisiniz. Az ağırlık çok tekrar ve çok ağırlık az tekrarı beraber yapmanız gerekecektir. İkisinden birini seçmeniz gerekirse çok tekrar az ağırlıktan yana kullanın. Boksta hız , güçten çoğu zaman daha önemlidir. Bacak kaslarınızıda squat , leg press gibi çalışmalarla güçlendirmektense koşu , ip atlama gibi çalışmalar ve interval ile çalıştırın. Bunun yanı sıra boksta çok önemli bir diğer kasta mide kaslarıdır. Bunlarıda çalıştırmalısınız. Bu üç kas grubuna ağırlık vermek üzere ; sırt , göğüs kaslarıda önemlidir.

3) Dövüş sanatlarıyla ilgileniyorum. Vücut geliştirme yapmak bana ne gibi yararlar ve zararlar sağlar ?

Çok dikkatli olmalısınız. Dövüş sanatlarında en önemli şey esneklik ve hızdır. Bu yüzden vücut geliştirme yerine fitness'ı tercih etmeniz daha hayırlı olur. Bunun dışında kaslarınızı çalıştırdıktan sonra esneme hareketleri yapmaya çok dikkat etmelisiniz. Kaslarınızı geliştirirken esnekliği sağlamak çok zor ve acı vericidir. Ama başarabilirsiniz. Bu kaslarınızın gelişimini oldukça yavaşlatacaktır. Çünkü esneklik sağlayıcı hareketler kaslarınızı uzatacaktır. Kaslarınız uzadıkça yayılacaktır ve hacimlenmenizi yavaşlatacaktır. Sağladığı yararlar ise kesinlikle güç olacaktır. Şunu unutmayalım. Güç oyunu bozar. Ama hem güçlü olmak , hem oyunu bilmek , oldukça avantajlı olur.

okaaan
01.02.09, 19:38
drago dostum en zayıf boksörde bile koltuk altından ta en aşağıya kadar inen bir yarık gibi bir şey var kanat kası desem farklı gibi eğer o kas hangi hareketle oluşuyor ise boksta yumruk atmak için en gerekli kas odur bilyorsan cevap.birde barfiz hareketi vurma fırlatma işlevi gören kasları çalıştırıyor..bi ara uzun süre boks yapan bir arkadaş varsa tam uyguladığı programı yazsa çok iyi olur birde kettlebel diye bir kulplu ağırlık var onuda çok sallayarak çalışıyorlar k.i.b

Draqo
01.02.09, 20:31
Ben 6 yıldır boksörlük yapıyorum. Şu an ara vermiş durumdayım yaklaşık 1-2 yıldır. Bahsettiğiniz kaslar yumruk atmanın yan ürünü olan kaslar. Sırt kaslarından bahsediyorsunuz yazımda da ikincil önem taşıyan kasların kanat ve göğüs olduğunu belirttim. Sırt kasları dediğimiz zaman bu kesim çok büyük bir kesim. Sırt çok büyük bir kas kütlesi. Sırt kaslarından sadece kürek kemiklerindeki kas grubu anlaşılmamalı. Yumruk atmada en çok güç harcayan kas omuz kaslarıdır. Her yumrukta ve özellikle direkt yumruklarda güç doğrudan omuzdan gelir. Eğer yumruğunuz gücünü omuzdan almıyorsa bir boksör gibi değil vücutçu gibi yumruk atıyorsunuzdur. Sadece kroşe ve aparkatta güç kanat ve göğüse hatırı sayılır derecelerde biner. Fakat gardda kalmanızı sağlayan ve yumruk atmanızı sağlayan kas kesinlikle omuzdur. Bahsettiğiniz ağırlıkla yumruk sallanması bir omuz çalışmasıdır. Bu omuz çalışmasını özel harekat askerleri ve polisleri de yaparlar fakat onlar kettlebelle değil 7.5 kg ve 10kg'lık dumbellarla yaparlar. Bu çalışma şöyledir. İki tane dumbell ele alınır. Sanki bir tüfeği tutuyormuş gibi bir dumbel arkada bir dumbel önde sanki bir tüfeğin iki ucundan tutuyormuşda nişan alıyormuş gibi tutarsınız ve o şekilde farklı noktalara nişan alır , kollarınızı o düzeni bozmadan yukarı aşağı sağa sola hareket ettirirsiniz. Omuz kaslarını çalıştıran bir harekettir. Askerleri tüfek taşırkan zorluk çekmemeye alıştırır nişan alırken.

Dipnot : Barfiks hareketi sırt kaslarını çalıştıran çok komple bir harekettir. Bazı durumlarında ağırlık omuza , dar tutuşta tricepsede biner. Fırlatma işlevi gören kas derken futboldaki taç atışını kastediyorsanız orada triceps ve omuz önemlidir.

fiko444
02.02.09, 18:28
draqo ben pazartesi çarşamba kick box salı ğerşembe cumartesi pazarda body yapıyorum yeni başladım sayılır sadece cuma günleri dinleniyorum yorulmasına yoruluyorum ama hoşuma da gidiyor acaba vücuduma zarar mı veriyorum

aycan1903
02.02.09, 19:06
draqo ben pazartesi çarşamba kick box salı ğerşembe cumartesi pazarda body yapıyorum yeni başladım sayılır sadece cuma günleri dinleniyorum yorulmasına yoruluyorum ama hoşuma da gidiyor acaba vücuduma zarar mı veriyorum

zararlı alışkanlıkların yoksa (sigara, alkol vb.) uyku saatlerin düzenli ise, beslenmene dikkat ediyorsan spordan zarar gelmez bence... iyi çalışmalar!

Draqo
03.02.09, 15:56
Bu bir günlük dinlenme maalesef çok az. Vücudunuza zarar vermezsiniz. Yani sağlık problemi çekmezsiniz. Aslında eğer gerekli gıdanızı alırsanız pekte problem olmaz. Sağlık sorunu yaşamazsınız fakat , kas yapımında sorun yaşarsınız. Hacim kazanmak gibi bir amacınız varsa bu şekilde devam etmemelisiniz. Eğer amacınız kickboxta ilerlemekse vücut antrenmanlarınızda bacak çalışmadan önce esneme (streching) yapmaya çok dikkat edin. Zamanla bacak kaslarınız kısalır ve esnekliğini kaybeder çalıştırdıkça. Eh buda tekmenin serbest olduğu kickboxta pek faydalı birşey değil.

fiko444
04.02.09, 01:09
peki drago şimdi pazartesi çarşamba cuma günleri kick box idmanları oluyor benmde haftada 4 gün body idmanı yapmam gerekli kick boxa cumaları gitmiyorum dinleebilmek için dinlenme gün sayısını artırmak için body idmanlarınıda kick box oldğu günmü yapayım önce body sonra kick box gibi ya da tam tersi yoksa haftada 1 gün mü kick boxa gideyim bu durumda hiç faydası olmaz gibime geliyor bir öneriniz var mı acaba ?

Draqo
04.02.09, 13:03
Yok bu çok ağır olur. Programınız 4 parçalımı ? Bence salonunuzdaki hocanıza durumu anlatın ve programınızı tekrar gözden geçirin. Çünkü 4 parçalı ve ağır bir programı zaten kickboxla birlikte götürmeniz çok zor.

Ayrıca şunu da tekrar tekrar söylemem lazım. En önemlisi bacak olmakla beraber pek çok esneme hareketini sürekli yapmalısınız. Aksi takdirde kickboxta bu şekilde başarılı olmanız mümkün değil. Esnekliğinizi kaybetmeyin.

CeZa_deLgado
04.02.09, 22:27
Bende yaza kadar fitness a giderek hacim yapmayı yazında kick boxa başlamayı düşünüyorum ama öyle maç yapmak için falan değil sadece seriliği arttırmak temel vuruşları öğrenmek için falan yani. Mesela pazartesi kickbox salı fitness çarşamba dinlenme perşembe kick box cuma fitness cumartesi fitness pazar dinlenme şeklinde bir program nasıl olur? şu anda fitnessı çok severek yapıyorum ve yaz tatilinde de bırakabiliceğimi sanmıyorum.Bu nedenle haftada 3 gün fitness 2 gün kick box ile Rocky olunur mu:D:D:D merak ediyorum:D

Draqo
04.02.09, 22:45
:) Eğer maçlara yönelik değilde kendinizi savunmaya ve seri olmaya yönelik bir şey istiyorsanız dövüş "sporları" yerine dövüş "sanatları" nı tercih etmeniz daha mantıklı. çünkü adı üstünde dövüş "sporları" daha çok spor amaçlı yapılır. Bu yüzden gerçek hayatın pek çok safhasında yetersiz kalırlar (örn : Kickboxta birisini yere fırlatamazsınız , bayıltamazsınız , bileğini kıramazsınız , kimse size bıçakla yada sopayla saldırmaz. Her zaman birebirsinizdir ve asla yerde güreşme olmaz. Bu liste uzaaar gider.) Eğer amacınız gerçek hayatta kendinizi savunmaksa bunun yolu dövüş sanatlarıdır. Bu konudada size en büyük tavsiyem Ninjitsu olacaktır. Eğer İzmir'deyseniz adres verebilirim. Fakat İstanbulda ve Ankarada Bujinkan ekolünün okullarını olduğunu biliyorum Ercan hocanın açtığı.

CeZa_deLgado
04.02.09, 22:51
yok Draqo yanlış anladın sen beni ben dayanıklı bir vücut istiyorum yani koydum mu oturturum olayı var ya:D öyle işte yani tek yumrtuk tek tekme olayı ben teknik istemiyorum salt güç olsun yeter.Birside bana vurdumu öyle yamulup kalmayayım.Serilikten kastımda body yapmak hızınızı yavaşlatır gibisinde şeyler gördüm forumda falan. Gecen sefer de bir arkadaşın başına geldi.Kendisi epey güçlü 6 ay falan bi body geçmişi var kendinden çok güçsüz bi elemanla kavga etti eleman iki vurdu sonra kaçtı bizim arkadaş vuramadan kaldı :D zaten okulda olduğu için hoca geldi ayırdı olan benim arkadaşa oldu yediği tekme yumrukla kaldı:D

Draqo
05.02.09, 00:15
:) Ben yinede size Ninjitsu önerirdim eğer spor olarak yapmak istemiyorsanız.

Salt güçle pek bir yere varamazsınız. Ama tabi kickbox ta sonuçta bir dövüş sporu. Eğer istiyorsanız vazgeçmeyin. Ama söylediğim gibi amacınız "kavgayı" kazanmaksa bunun yolu çoğunlukla gerçekçilikten yani Ninjitsu'dan geçiyor.

Ninjitsu nedir ?

Ninjitsu aslında bir karışık dövüş sanatı olarak adlandırılabilir. Neden ?
Çünkü ninjitsu , pek çok dövüş sanatında olduğu gibi (bknz : Aikido , taekwondo , kung fu , wing chun) belirli bir bölgeye ağırlık vermez. Ninjitsu savaşı her açıdan ele alır ve her konuda iyi olmak zorundasınızdır.
Yani ninjitsu eğitimi alan ve belirli bir yere gelmiş kişi , hem fırlatmaları , hem vuruşları , hem tekmeleri , hem kırışları , hemde yerde yaşanan bizim güreş diyebileceğimiz ama Brezilya'da milli spor haline gelmiş Jiu Jitsu'yu içerir. Ninjalar gerçekçidirler. Battal Gazi'lik yapmazlar. Eğer kendisinden güçlü birisiyle karşılaşırsa bununla nasıl başa çıkacağını iyi bilir. Eğer sizden güçlü birisiyle karşılaşırsanız yapacağınız en temel şey çok fazla yakın temasa girmeden kişinin silahlarını (el , kol , ayak) etkisiz hale getirmektir. Bu noktadada bilek kırmalar , kemik kırmalar devreye girer. Yani özetle Ninjitsu size istediğinizi yapma olasılığını tanır. İster bütün gücünüzle , sadece gücünüzle rakibinize saldırın , ister gücünüzün yetemediği noktada tekniğinizi kullanın. Yazımdaki son soruda söylediğim gibi ;

Güç oyunu bozar , fakat hem güçlü olmak , hemde oyunu bilmek sizi ender insanlar arasına sokar.

fiko444
05.02.09, 01:40
Yok bu çok ağır olur. Programınız 4 parçalımı ? Bence salonunuzdaki hocanıza durumu anlatın ve programınızı tekrar gözden geçirin. Çünkü 4 parçalı ve ağır bir programı zaten kickboxla birlikte götürmeniz çok zor.

Ayrıca şunu da tekrar tekrar söylemem lazım. En önemlisi bacak olmakla beraber pek çok esneme hareketini sürekli yapmalısınız. Aksi takdirde kickboxta bu şekilde başarılı olmanız mümkün değil. Esnekliğinizi kaybetmeyin.
drago hocam kendi hocamla konuştuğumda bana zararlı olmayacağını aksine daha çabuk forma girmemi sağlayacağını söylüyor...ayrıca benmde amacım maçlara çıkıp madalyalar almaktan ziyade kendimi savunmayı öğrenmek bunun içinde kick boxu tercih etmemin sebebi gittiğim salonda hem kick box hem bodyi aynı ücretle yapma imkanı bulmam salonda ninjitsu yok yani kendimi savunma açısından kick boxun ne gibi yararları olmayacağını birkaç örnekle yazmışsınız teşekkür ederim acaba rica etsem kick boxun kendimi savunma konusunda azda olsa bana nasıl yardımcı olabileceğini yazabilrmsnz

Draqo
05.02.09, 02:26
Tabi ki yumruk ve tekme kavgalarımızın en temel silahları :) Ayrıca öz güven , çeviklik , güç tabi ki katkıları büyük olur... Zararı olmaz diyen hocan yanılıyor. Evet çabuk forma girersin. Ama söylediğim gibi esneklik konusuna bence dikkat et. Ağır bacak girersen eğer , bacak kasların geliştikçe esnekliğini kaybeder. Bacak kaslarını mümkün olduğu kadar strechingle yani esnemeyle uzat. Strechingle ilgili yanlış hatırlamıyorsam despo hocamızın bir başlığı vardı bakabilirsin.

CeZa_deLgado
05.02.09, 12:51
aslında ben bu uzakdoğu sporlarına ve uzakdoğuda yaşayanlara epey bi gıcığım onunda payı var.:D Ben maça çıkabilecek kadar iyi bir kick boxçu olmak istiyorum ama maça çıkmam :D çünkü seneye össye giricem ondan sonra üniversite falan yani bu kafa bana lazım o yüzden darbe yiyip beynimde hasar olmasını istemiyorum.Zaten ülkede işsizlik hat safada hazır kafamda çalışırken kickbox maçı falan yaparak bozmayalım sağlam kafayı.

fiko444
05.02.09, 13:34
Tabi ki yumruk ve tekme kavgalarımızın en temel silahları :) Ayrıca öz güven , çeviklik , güç tabi ki katkıları büyük olur... Zararı olmaz diyen hocan yanılıyor. Evet çabuk forma girersin. Ama söylediğim gibi esneklik konusuna bence dikkat et. Ağır bacak girersen eğer , bacak kasların geliştikçe esnekliğini kaybeder. Bacak kaslarını mümkün olduğu kadar strechingle yani esnemeyle uzat. Strechingle ilgili yanlış hatırlamıyorsam despo hocamızın bir başlığı vardı bakabilirsin.
teşekkür ederim drago hocam sormak istediğim bir şey daha var ben bodyde aşırı olmamak kaydıyla hacimlenmek de istiyorum brad pit vücudu dedikleri gibi bir vücuda sahip olmak istiyorum kick box buna engel olurmu bacak konusunda tavsiyelerinize uyacağım

Draqo
05.02.09, 16:40
Engel olmaz hatta yardımcı olur. Senin istediğin hacimden çok define bir vücut yani ince ama parçalı bir vücut. Kickbox kaslarının hacmini değil ama gerginliğini arttıracaktır. Yağ atmanı sağlayacaktır.

fiko444
08.02.09, 16:44
drago hocam ben şimdi haftada 2 kez kick box idmanlarına girsem 2 ay gibi kısa bir sürede en azından yumruğum tekmem spor yapmayan bir insanı yıkacak kadr güçlenirmi yani benim amacım maçlara fln çıkmaktan ziyade biliyorsunuz dünyanın bin bir türlü hali var bazen geceleri geç saate kdr sokaklarda olabilioruz böle durumlar da ki tehlikelere karşı daha bilgili bir şekilde korunabilmek bir de en azından gücümün farkına varabilmek haftada 2 idman az mı olur yoksa bnm amacım için yeterlimi olur 10 idman sonucunda fln nasıl bir etki görürüm acaba yanlış anlamayın 10 idmana girip bırakacağımdan değil de biraz merak diyelim :D

sportmen06
14.02.09, 16:26
ihtiyacaım olan prgramı arıyorum:
sürat hız
parlayıcı kuvvet
kondisyon
sağlam bir prgram yazablirseniz memnun olurum şimdiden teşekürler...

bonatschi
14.02.09, 18:48
sportmen06 (http://www.bodyforumtr.com/vbforum/member.php?u=21298)
Başlığınızı ilgili konuyla birleştirdim.
Lütfen başlık açma ile ilgili forum kurallarını okuyunuz.

CosaNostra
14.02.09, 19:21
:) Eğer maçlara yönelik değilde kendinizi savunmaya ve seri olmaya yönelik bir şey istiyorsanız dövüş "sporları" yerine dövüş "sanatları" nı tercih etmeniz daha mantıklı. çünkü adı üstünde dövüş "sporları" daha çok spor amaçlı yapılır. Bu yüzden gerçek hayatın pek çok safhasında yetersiz kalırlar (örn : Kickboxta birisini yere fırlatamazsınız , bayıltamazsınız , bileğini kıramazsınız , kimse size bıçakla yada sopayla saldırmaz. Her zaman birebirsinizdir ve asla yerde güreşme olmaz. Bu liste uzaaar gider.) Eğer amacınız gerçek hayatta kendinizi savunmaksa bunun yolu dövüş sanatlarıdır. Bu konudada size en büyük tavsiyem Ninjitsu olacaktır. Eğer İzmir'deyseniz adres verebilirim. Fakat İstanbulda ve Ankarada Bujinkan ekolünün okullarını olduğunu biliyorum Ercan hocanın açtığı.
Ben İzmir'deyim ve yaz tatilinde dövüş sanatları görmek istiyorum acaba adres verebilir misin?
Şimdiden Teşekkürler...:)

Draqo
17.02.09, 20:49
Dövüş sanatları olarak önerebileceğim Ninpo ve Kick-Box adresleri var. Kick-Box olarak Hatay'da Ayberk var Ninjitsu'da Konak'ta Pirinç Center'da en üst kattaki spor salonunda. tam açık adres vereyim yakında.

okaaan
17.02.09, 23:01
ağırlık çalışmanın boksta yeri nedir acaba genelde sadece vücut ağırlığımı kullanılıyor genelde mesela gökhan sakiye bakın şınav bile çekse az çok bir kas olmazmı? bende eskiden boksa gitmiştim hiç ağırlık çalışmıyorduk özellikle şimdi omuz çalışıcaz triceps çalışıcaz falan diye teorik bilgilerde bulunmuyorlardı doğru düzün şınav barfix falanda çekmiyorduk ilerlemişlerde aynı acaba mahalle arası bpks salonlarında eğitimi bilimsel yapmıyorlar mı öyle karışık çalıştırıyorlar ben en çok amatör boks kulüpleri trabzonspor fenerbahçe falan onların antrenman sistematiğini merak ediyorum mesela 1 gün bilimsel olarak kuvvete devamlılık bir gün çabuk kuvvet bir gün sadece yumruk bir gün teorik eğitim falanmı yapıyorlar...

boxer
18.02.09, 04:08
Gerçek anlamda bir boks antrenmanı yapmak istiyorsanız hem boks antrenmanını hemde yer idmanını (barfiks,şınav,bencpres) aynı gün yapmalısınız.Çünkü boks dayanıklılık ve hız gerektiren çok ağır bir spordur bu dayanıklılığa ve hıza en iyi bu şekilde sahip olabilirsiniz.
Haftada 3 gün
15 dk ısınma :koşu, gerdirme ,zıplama, depar...
4 raund gölge 2 şer dakikadan
2 raund torba
3 raund lapa(ellik)kesinlikle sabit değil ring içersinde gezerek tutulmalı.
2 raund torba
1 raund gölge
1 raund ip atlama ve peşine yer idmanı (vg hareketleri).Amatör bir boksör için yani 4 raundluk maça hazırlanan boksör için yeterli bir antrenmandır.

CosaNostra
18.02.09, 14:06
Gerçek anlamda bir boks antrenmanı yapmak istiyorsanız hem boks antrenmanını hemde yer idmanını (barfiks,şınav,bencpres) aynı gün yapmalısınız.Çünkü boks dayanıklılık ve hız gerektiren çok ağır bir spordur bu dayanıklılığa ve hıza en iyi bu şekilde sahip olabilirsiniz.
Haftada 3 gün
2 raund torba
2 raund torba
1 raund gölge
1 raund ip atlama ve peşine yer idmanı (vg hareketleri).Amatör bir boksör için yani 4 raundluk maça hazırlanan boksör için yeterli bir antrenmandır.
boxer gerçekten boks konusunda bilgilisin.Birşey merak ediyorum profesyonel boksör müsün?yoksa sadece hobi olarak mı ilgileniyorsun?:)

boxer
18.02.09, 17:35
boxer gerçekten boks konusunda bilgilisin.Birşey merak ediyorum profesyonel boksör müsün?yoksa sadece hobi olarak mı ilgileniyorsun?:)
Allah kısmet ederse profesyonel olmak amacım.

burberry
18.02.09, 17:50
çok güzel bi başlik hocam bide bunu soracaktim hocama MMA ve muay thai gibi spor dallarinda hangi kaslar önemli ?

sportmen06
18.02.09, 23:36
evet arkadaşlar karate yapıyorum ama anlatammıyorum. anlatılması biraz güç bir spor yaşanması lazım yani bir hayat tarzı karate ;)

Klitschko
20.02.09, 02:29
Haftada 3 gün
2 raund torba
2 raund torba
1 raund gölge

Bende idmanlarımı fenerbahçede yapıyorum dereağzında biz genelde şöyle yapıyoruz:
10 dakka ısınma
2 round gölge
12 round torba
2 round ip vs.
Ve gevşeme hareketleri yada:
10 dakka ısınma
1 round gölge
10 round spanic
2 round torba
ve gevşeme esneme hareketleri lapa dersleride arada veriliyor bize Tuncay Hoca lapa veriyo ve onun gibi lapa veren birisi daha yok beklemediğiniz bi anda patlatır valla :) bu arada 14 yaşındayım. thums:

Klitschko
20.02.09, 02:31
Bu arada daha şimdi gördüm maçlar 3'er dakkadan 3 round yapılıyo eski 4 roundluk sistem kalktı.

okaaan
20.02.09, 18:11
arkadaşlar boks antrenmanında şınav mekik gibi antrenmanlar yapan yokmu belli bir düzen çerçevesinde sadece kum torbasına yumrukla olurmu ki?

okaaan
20.02.09, 18:15
spanic ne?

boxer
20.02.09, 21:02
spanic ne?
Antrenman maçları genellikle gerçek maçlar gibi sert geçmez ufak tefek burun kanamaları ve kaş açılmaları olağandır.

fiko444
20.02.09, 21:24
boxer peki amacı maçlara çıkıp kuşakları atlamak olmayan birisinin antremanlarda sadece kum torbasıyla çalışması kafi midir yoksa antremanlardaki maçlara da katılması şart mıdır

boxer
21.02.09, 02:54
boxer peki amacı maçlara çıkıp kuşakları atlamak olmayan birisinin antremanlarda sadece kum torbasıyla çalışması kafi midir yoksa antremanlardaki maçlara da katılması şart mıdır
Hayır kesinlikle spanic yapılmalıdır.Mesela sana gösterilen duruşu gardını spanic yapmadan öğrenemezsin malesef yüzüne yumruk yiyerek ancak gardını düzeltebilirsin.Genellikle boksa yeni başlayanlar gardını alçak tutar ve her defasında gardının düşük olduğunu söylesenizde ilk 3-4 ay o gard düşük kalır %90 böyledir ama ilk spanic e çıktığında düşük gardla sıradan sol direklerle yüzüne yumruk aldığını acı bir şekilde öğrenirsin ve gardının yüksek tutulmasının ne kadar önemli olduğunu anlarsın.Gölge boksu yapmanı tavsiye ederim torbanın yanında daha sıkı bir yöntemdir spanic e daha yakındır.

fiko444
21.02.09, 11:19
peki boxer gölge boxunda atılan yumruklar yumruk gücünü artırırmı kum torbasındaki gibi

boxer
21.02.09, 13:37
peki boxer gölge boxunda atılan yumruklar yumruk gücünü artırırmı kum torbasındaki gibi
Evet artırır ve tekniğini de güçlendirir.Ama en az 3-6 aylık bir antrenmandan sonra yumrukların oturduktan sonra gölge ve torba antrenmanı yapabilirsin.

Klitschko
21.02.09, 17:07

Gölge boksu yaparken dumbell ile yaparsın daha faydalı olur diye düşünüyorum ama tüm roundları dumbell ile yapma tabiki.dumbelllls

fiko444
21.02.09, 20:46
boxer o zmn benm daha gölge boxuna daha çok varmış benm 1 ay ya oldu ya olmadı aslına bakarsan boş günlerde evde kendi başıma yumruklar sallıyorum gölge dövüşünden kastımız bu değilmi karşında bir rakip varmış gibi düşünüp vurmak yoksa gölge dövüşünün ayrı teknikleri fln mı var ?
bir de acaba eve 10 kglık bir kum torbası alsam mı 10 kg biraz az gibi geliyor bana ama eve de daha büyüğünü koyamam 10 kg almama hiç değmez mi sizce ? yoksa hiç yoktan iyimidir

Klitschko
21.02.09, 22:59
Kum torbası almanı şimdi tavsiye etmiyorum Ben. Daha ilerle tüm teknikleri öğren.Daha cok erken 1 ay olmamış daha yürüyüşü öğreniyosundur bırak yumruk atmayı.. Bence ilk teknikleri öğren sonra gölge boks ve sonra kum torbası alabilirsin..

fiko444
22.02.09, 00:31
peki kum torbasında ileri seviyede 10 kg az gelmezmi ?

Klitschko
22.02.09, 00:57
peki kum torbasında ileri seviyede 10 kg az gelmezmi ?

Torbanın uzunluğuda önemli eğer torbanın altına vurursan torba cok hareket eder yukarıya ve doğru şekilde vurursan hareket etmez..
Ben 120CM'lik kum torbası kullanıyorum kilosunu bilmiorum..:D

boxer
22.02.09, 03:25
boxer o zmn benm daha gölge boxuna daha çok varmış benm 1 ay ya oldu ya olmadı aslına bakarsan boş günlerde evde kendi başıma yumruklar sallıyorum gölge dövüşünden kastımız bu değilmi karşında bir rakip varmış gibi düşünüp vurmak yoksa gölge dövüşünün ayrı teknikleri fln mı var ?
bir de acaba eve 10 kglık bir kum torbası alsam mı 10 kg biraz az gibi geliyor bana ama eve de daha büyüğünü koyamam 10 kg almama hiç değmez mi sizce ? yoksa hiç yoktan iyimidir
Tam anlamıyla yumruk atmasını öğrenmeden evde antrenman yapma en az 3-6 ay hoca eşliğinde antrenman yapmalısın çünkü sürekli yanlışların olacak uyarılacaksın ve dediğim gibi 3-6 aylık zaman diliminde artık yumrukların ve tekniğin oturmaya başlayacak o zaman tek başına antrenman yapabilirsin şu an da evde yanlış bir şekilde yumruk attığın zaman seni uyaracak hocan yok ve sen saatlerce bu yanlışı farkında olmadan sürdüreceksin sonunda alışacaksın ve alıştıktan sonra tekniği düzeltmek çok zordur ağaç yaş iken eğilir misali olursun.

Klitschko
22.02.09, 03:36
ağırlık çalışmanın boksta yeri nedir acaba genelde sadece vücut ağırlığımı kullanılıyor genelde mesela gökhan sakiye bakın şınav bile çekse az çok bir kas olmazmı? bende eskiden boksa gitmiştim hiç ağırlık çalışmıyorduk özellikle şimdi omuz çalışıcaz triceps çalışıcaz falan diye teorik bilgilerde bulunmuyorlardı doğru düzün şınav barfix falanda çekmiyorduk ilerlemişlerde aynı acaba mahalle arası bpks salonlarında eğitimi bilimsel yapmıyorlar mı öyle karışık çalıştırıyorlar ben en çok amatör boks kulüpleri trabzonspor fenerbahçe falan onların antrenman sistematiğini merak ediyorum mesela 1 gün bilimsel olarak kuvvete devamlılık bir gün çabuk kuvvet bir gün sadece yumruk bir gün teorik eğitim falanmı yapıyorlar...

Mesajını şimdi gördüm..Ben Türkiye'nin En iyi boks kulüplerinden biri(bnce en iyi) Fenerbahçe Dereağzı tesislerinin boksörüyüm bizim hafta içi genelde 3 gün spanic, 1 gün dayanıklılık torba, 1 günde istasyon yapıyoruz haftasonları c.tesi full teknik pazar günüde spanic ve lapa yapıyoruz arasokak boks salonlarını bilmem ama fenerbahçenin bize sağladığı olanaklar milli takım salonlarında yok ..

Klitschko
22.02.09, 03:39
Tam anlamıyla yumruk atmasını öğrenmeden evde antrenman yapma en az 3-6 ay hoca eşliğinde antrenman yapmalısın çünkü sürekli yanlışların olacak uyarılacaksın ve dediğim gibi 3-6 aylık zaman diliminde artık yumrukların ve tekniğin oturmaya başlayacak o zaman tek başına antrenman yapabilirsin şu an da evde yanlış bir şekilde yumruk attığın zaman seni uyaracak hocan yok ve sen saatlerce bu yanlışı farkında olmadan sürdüreceksin sonunda alışacaksın ve alıştıktan sonra tekniği düzeltmek çok zordur ağaç yaş iken eğilir misali olursun.

Bizim Tuncay Hocanın bir sözü aklıma geldi. Göze hoş gelmeyen YANLIŞTIR!

okaaan
05.03.09, 22:01
klitcko ağırlık antrenmanları yapıyomusunuz mesela milli bir amatör boksör ağırlık kullanıyor mu yoksa vücut ağırlığıyla antrenman mı yapılıyor istasyon çalışmasına bir örnek verebilir misin? birde 70-75 kg milli bir boksör kaçtane barfix çekbiliyor ortalaması ama..iyi çalışmalar

Klitschko
09.03.09, 22:39
Hastaydım ancak yazabildim idmanlarda yoğun bu aralar..
Ağırlık illaki çalışıyoruz sonucta gücümüzün ve kuvvetimizin artması için barfiks ve mekikten başka şeylerde yapmamız gerek.. Sade güç kuvvet için çalışmıyoruz tabi birazda görünüş önemli ringe cıktığın zaman rakip 'Adalelere bak ya adam çalışıyo.' diyebilmeli bizim içinde önemli yer tutuyo ağırlık çalışmak idmandan önce her zaman yapıyorum ağırlık vede idmanda kollarımı daha güçlü ve çevik hissediorum ağırlıkla kollarımı açmış oluyorum..

Bizim burada iyi boksörler makina gibi hiç durmadan şınav çekebiliyolar ama barfikse pek yanaşmıyolar :) Genede ortalama 10 çekiyolar ben hep izliyorum onları hep takibimdeler kendime bazı kişileri örnek alıyorum gözüm onların üzerinde :)

ebben
16.04.09, 15:38
http://www.t-nation.com/article/most_recent/7_steps_to_a_balanced_fighter

Klitschko
16.04.09, 20:33
Ben haftada 6 gün boks 5 günde ağırlık yapıyorum acaba bu yüzden mi kilo alamıyorum 1 senedir ya.Ama ben ikisinide bırakmak istemiyorum.:D

KrkGtr
16.05.09, 03:49
arkadaşlar abiler yeni bir wing tsun öğrencisiyim.haftada 2 gün wing tsun kungfu yla ilgileniyorum,bunun dışında da 2 gün body salonunda çalışıyorum.wing tsun da esneklik,hız ve kondisyon bana göre önemli olduğundan fazla hantallaşmadan düzenli bir biçimde body le desteklemek istiyorum açıkçası..ve uzun bi zamandır sporla da meşgul değildim okul nedeniyle..spor salonunda hocayla da konuşup buna göre bi program yazmasını istedim .yalnız birkaç gün içinde farkettim ki tıpatıp aynı programı başkalarına da yazmış ve sorduğumda bu kişilerin dövüş sanatları ve sporlarıyla meşgul olmadıklarını da öğrendim. Açıkçası kafam karıştı biraz.Aşağıya programı yazdım.öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.Sağolun şimdiden.

cardio 10 dk
streching
inch chest press 3 çarpı 16-14-12
pull down 3 çarpı 16 14 12
shoulder press 3 çarpı 16 14 12
mekik 2 çarpı 20
leg extantion 2 çarpı 16 14
l. leg press 2 çarpı 16 14
leg curl 2 çarpı 16 14
triceps dumbell press 3 çarpı 16 14 12
breeps dumbell curl 3 çarpı 16 14 12
wist curl 3 çarpı 15
crunch 20
h. leg roudu ( yazıyı tam okuyamadım) 20 tane
mekik 20
ters mekik 20
( haftada 2 gün bu programı uyguluyorum )

cannabis
17.05.09, 02:43
evet, standart bir program bu
ancak anlattigin amaca da uygun

fiko444
19.05.09, 22:20
evet arkadaşlar yaklaşık 3 aydır kick box yapıyorum ayrıca ağırlık da çalışıyorum
kondisyon sıkıntım var vücudumda biraz yağlı yağ oranım %18
sizce gerek kondisyonumu artırmak gerekse yağlardan kurtulabilmek için çeşitli zamanlarda 30-40 dk kum torbasıyla idman mı yapayım yoksa sokakta koşayım mı hangisi daha mantıklı ve faydalı olur

NHFL
22.05.09, 03:48
evet arkadaşlar yaklaşık 3 aydır kick box yapıyorum ayrıca ağırlık da çalışıyorum
kondisyon sıkıntım var vücudumda biraz yağlı yağ oranım %18
sizce gerek kondisyonumu artırmak gerekse yağlardan kurtulabilmek için çeşitli zamanlarda 30-40 dk kum torbasıyla idman mı yapayım yoksa sokakta koşayım mı hangisi daha mantıklı ve faydalı olur

Doğru beslendiğinizden emin misiniz? Başladığınızdan beri yağ seviyeniz bu civardaysa şeker yağ tuz gibi şeyleri biraz kesmeniz gerekiyor olabilir. "Zaten spor yapıyorum bir tane gofret yesem bira içsem bir şey olmaz" diye düşünmeyin :)

fiko444
23.05.09, 00:46
açıkcası bu yağ oranını ölçtüreli 2 ay fln oldu fakat o zmandan bu zamana ben vücudumda yağ olarak bir değişiklik göremedim (3 kilo almış olmama rağmen) en son değindiğiniz nokta çok doğru oldu sanırım sürekli nasıl olsa spor yapıoyrum diye abur cubur ve çekirdeği bol yiyorum :D

fiko444
26.05.09, 21:13
peki asıl sorumu cevağlayabilir misiniz?

bonatschi
26.05.09, 23:42
peki asıl sorumu cevağlayabilir misiniz?
Her ikisi de aerobik idmandır.
Her ikisiyle de yağ yakabilirsiniz.

2sini de kombine olarak değişmeli yapabilirsiniz, monotonluğun da önüne geçmiş olursunuz.

hacker
01.06.09, 22:47
merhaba bftr üyeleri hepinize iyi günler,bnm sizlere sorum şu kickboxa balşamak istiyorum yaşım 17 18 e girecem eylüldetamı tamına 4.5 ay body yaptım boyum 1.84 68 kg dan 76 kg ya yükseldin çok güzel bicepslerim oldu eskisine nazaran (33 cm) kanat gelişişim güzel oldu ve en önemlisi kendime güvenim geldi. sizce kickboxa başlamalımıyım yada biraz daha mı body building yapayım önerileriniz nelerdir ?

fiko444
01.06.09, 23:09
bende ilk önce 3 ay body yaptım şu anda ise 2 aydır hem body hem kick box yapıyorum yani anlıyacağın kick boxa başlaman bodye devam etmene engel değil bana kalırsa 4.5 ay body yaptıysan daha fazla beklemeden kick boxa başla derim şahsen ben başladım ve keşke daha önce ki 3 ay da kick box yapsaydım diyorum :d

hacker
01.06.09, 23:12
ya aslında maddi olarak salona para vermem zor oluyor acaba kickbox ile kas gelişimi devam edermi ? bölgesel olarak

bahadiraydogdu
20.06.09, 17:38
Hacker kick-box antremanlarında tabiki bazı kuvvet-ağırlık çalışmaları olacaktır. Body building ve kick-box kasgelişimi veya kasları çalıştırması bakımından okadar farklı ki. Bir kick boxer görünüşüne önem verir tabi. Büyük adeleler psikolojik harbi round öncesinde kazanmanı sağlar, yani zil çalmadan 1 puan alırsın. Ama çokkuvvetli 5-10 yumruk mu yoksa devamını 3-4 round boyu sağlayabileceğin yıpratıcı olan ama öldürücü olmayan yumruklarmı. Bir dövüşçü tabiki kuvvette devamlılık ister bu skak kavgası değil kuralları olan bir müsabaka ve unutma herkes senin kadar hazırlıklı olacaktır. Body building yapmanı tavsiye ederim ama bence önce bel-karın bölgeni kuvvetlendir derim ben. Sonra omuz-triceps, bacaklarıda unutma. Yazı biraz yüzeysel olacak ama çok derin bi konuya girmişsin. Bence iki spordan birini birsüre daha yap sonra hangisinden ne beklemen gerektiğini, nerde neye ihtiyacın olacağını öğreneceksin.

6ImmorTaL9
20.06.09, 20:53
Sonunda Dövüş sporlarıyla ilgili bölümler açılmaya başlamış :)
Bende body + dövüş sporları yapıyorum inşallah güzel bilgi paylaşımları olur.

6ImmorTaL9
20.06.09, 21:02
Bu arada MMA ile ilgilenenler bana özel mesaj atarsa konuşabiliriz.

fiko444
28.07.09, 00:08
arkadaşlar acaba kick boxa yönelik nasıl ağırlık çalışabilirim bana program verebilecek olan var mı kick boxla beraber body yapıyordum ama bırakmaya karar verdm çünkü vücudumu bir gün şişiriyorum ertesi güne kick boxda iniyor ondan ikisi bir arada olmuyor ..şimdi kick boxda daha iyi bir duruma gelmek için ağırlık çalışmak istiyorum amacım body değil yardımcı olabilecek varmı acaba

djrikeb
11.08.09, 17:17
Arkadaşlar merhabalar;

Aranıza yeni katılıyorum bu siteyi uzun zamandır takip ediyorum gercekten cok guzel bi site Elinize kolunuza saglık cok tesekkürler .Benim bi sorum olucak arkadaşlar ben 6 aydır kıck box yapıyorum simdi ise bileklerimi ve kollarımı gucelendirmek istiyorum 2'sini bi arada götürürsem kasların gelişmesinde bi zorluk olurmu nasıl bi programda calışmalıyım bunu ıcın bı bilgi verebilirmisiniz?

Berkthagar
11.08.09, 17:56
Selamlar.Ben henüz bir spora başlamamamış tembel bir kişiyim.180 boy 82 kg yağlı bir bünyem var.Önümüzdeki sene için bir spora başlamayı amaçlıyorum.Body,WT ve muay thai arasında kararsızım.Üniversiteye başlamadan hem biraz şekillenmek hem de bir dövüş sporu ile ilgilenmek istiyorum.Acaba wt be body birlikte gidebilir mi,yoksa muay thai vücudumu şekillendirmemde bana yardımcı olur mu?
Bu arada iri görümmeme rağmen ince bileklerim ve ince kolarım var.Sizce hangi spor bana uygun?

fiko444
11.08.09, 20:16
berkthagar muaythai çok ağır bir spordur sağlam bir alt yapı oluşturmadan vücudunun gerek muaythai idmanlarını gerek darbelerini kaldırabileceğini pek zannetmiyorum benim sana tavsiyem önce kickboxla başlayıp yaklaşık 1-1.5 yıl sonramuaythai ye geçmendir

HeavyDuty
11.08.09, 21:10
Bende wing tsun'a başlıyorum arkadaşlar :) Fakat bir yerde okuduğuma göre ( ki konu nokta atışı WT ve VG aynı anda olması) diyordu ki yazıda göğüs kasları vs yavaşlatır wtciyi ona göre düşünün. Sizin bu konuda bilginiz var mı ?

djrikeb
12.08.09, 12:01
Arkadaşlar merhabalar;

Aranıza yeni katılıyorum bu siteyi uzun zamandır takip ediyorum gercekten cok guzel bi site Elinize kolunuza saglık cok tesekkürler .Benim bi sorum olucak arkadaşlar ben 6 aydır kıck box yapıyorum simdi ise bileklerimi ve kollarımı gucelendirmek istiyorum 2'sini bi arada götürürsem kasların gelişmesinde bi zorluk olurmu nasıl bi programda calışmalıyım bunu ıcın bı bilgi verebilirmisiniz?

merhaba arkadaşlar bu konuyla ilgili bilgi verebilcek bi arkadaş yokmu acaba?

HeavyDuty
12.08.09, 16:40
Antreman saatlerinizi ve günlerinizi ayarlarsanız düzgünce pek bir sorun olmaz. Fakat örneğin cuma günü sırt çalıştınız ağır bi şekilde c.tesi gidip kum torbası yumruklarsanız kasınızı dinlendirmemiş olursunuz bu devamlılık getirirse sırt hacim kazanmaz aksine küçülme sürecine girebilir.

djrikeb
13.08.09, 09:08
Antreman saatlerinizi ve günlerinizi ayarlarsanız düzgünce pek bir sorun olmaz. Fakat örneğin cuma günü sırt çalıştınız ağır bi şekilde c.tesi gidip kum torbası yumruklarsanız kasınızı dinlendirmemiş olursunuz bu devamlılık getirirse sırt hacim kazanmaz aksine küçülme sürecine girebilir.

ben bilek,kol ve gögüs calışmak istiyorum acıkcası Bilek ve kollarim cok gücsüz.

HeavyDuty
16.08.09, 02:25
Kick boks yapıcaksın sanırım ? Kol ve bileğiniz zayıf peki sırtınız kanatlarınız omuzlarınız ve bacaklarınız ne durumda ? bu tarz sporlarda bu saydıklarımda önemlidir.

djrikeb
27.08.09, 11:41
Kick boks yapıcaksın sanırım ? Kol ve bileğiniz zayıf peki sırtınız kanatlarınız omuzlarınız ve bacaklarınız ne durumda ? bu tarz sporlarda bu saydıklarımda önemlidir.

Kanat omuzlarımlarım ve bacaklarım ıyı durumda kol ve bileklerimde problermlerim.Ölcülerim aşagıdaki gibi

Kol: 33
Bilek 17
Gögüs 96
Omuz 116
Bel : 89

mert671
27.08.09, 11:53
Kickboks sporunda önemli olan kaslar bilek ve sırt kaslarıdır bu kasları vg sporu ile geliştirip kickboks sporunda başarıyı yakalayabilirsin..

frhtck
02.09.09, 13:11
yaklaşık 5 aydır wing tsun ve bodyi bir arada yapıyorum. açıkcası ikisininde birbirine yan etkileri yok değil. wt deki hocalar body yapmamı beni yavaşlatacağını ve göğüs kaslarımın aşırı gelişmesi durumunda yumruğumu bozacaklarını söylüyor, body yapan hocalar ise wt'nin gelişimimi olumsuz etkileyeceğini söylüyor. aslında şu ana kadar her iki tarafta haklı çıktı. lakin ben ne bir bodyci vücuduna ne de usta bir wing tsuncunun seviyesine çıkmayı hedeflemiyorum. amacım fit bir vücut ve az da olsa sokakta olası bir durumda kendimi savunabilmek. bunun içinde çok çok yorucu ve ağır antremanlar yapmıyorum. lakin bacak çalıştığımın ertesi günü wing tsun antremanım varsa tekme atmak işkenceye dönebiliyor.

arkadaşlara tavsiyem eğer hem dövüş sporlarında ya da sanatlarında hem de body de ileri bir seviyeye gelmek istiyorlarsa ikisi arasında bir tercih yapsınlar. ikisini bir arada götürüp de gelişmek çok zor. mümkün ama bol zaman ve çok para işi. bunun için işsiz, güçsüz baba parası yiyip hayatını sadece bu işlere adamış bi insan olmanız gerekiyor.

KrkGtr
07.09.09, 01:47
yaklaşık 5 aydır wing tsun ve bodyi bir arada yapıyorum. açıkcası ikisininde birbirine yan etkileri yok değil. wt deki hocalar body yapmamı beni yavaşlatacağını ve göğüs kaslarımın aşırı gelişmesi durumunda yumruğumu bozacaklarını söylüyor, body yapan hocalar ise wt'nin gelişimimi olumsuz etkileyeceğini söylüyor. aslında şu ana kadar her iki tarafta haklı çıktı. lakin ben ne bir bodyci vücuduna ne de usta bir wing tsuncunun seviyesine çıkmayı hedeflemiyorum. amacım fit bir vücut ve az da olsa sokakta olası bir durumda kendimi savunabilmek. bunun içinde çok çok yorucu ve ağır antremanlar yapmıyorum. lakin bacak çalıştığımın ertesi günü wing tsun antremanım varsa tekme atmak işkenceye dönebiliyor.

arkadaşlara tavsiyem eğer hem dövüş sporlarında ya da sanatlarında hem de body de ileri bir seviyeye gelmek istiyorlarsa ikisi arasında bir tercih yapsınlar. ikisini bir arada götürüp de gelişmek çok zor. mümkün ama bol zaman ve çok para işi. bunun için işsiz, güçsüz baba parası yiyip hayatını sadece bu işlere adamış bi insan olmanız gerekiyor.

gerçekten de öyle,doğru söylüyosunuz..ben de yaklaşık 4 aydır WT yapıyorum ve bunun dışında 2 gün de fitness çalışıyorum..body programı hakikaten WT'cilere fazla önerilmiyor,büyümek çok zaman istiyo ancak şunu söyleyebilirim ki fitness kesinlikle çok faydalı.hız kondisyon ve güç her geçen gün artıyo ve hedeflediğiniz fit vücuda da yavaş yavaş kavuşmaya başlıyosunuz.tabi büyümekten çok vücudu sıkılaştırarak ve fazlalıkları atarak estetik bir görünüm yakalıyorsunuz..her iki branşta da enerjiyi iyi dengelemek gerekiyor ama yoksa gaza gelip fazla yüklenmek diğer günün antrenmanından mutlaka bişeyler çalıyo ve çok zorluyo;)

okaaan
07.09.09, 17:53
Dövüş sporları genelde maksimum güçten ziyade dayanıklılık üzerine kuruludur..

NWO
08.09.09, 21:03
MMA - Fedor Emelianenko

ukonetsret
09.09.09, 17:10
Ben bundan bir sene kadar önce elimi kırdım yumruk atarken. Serçe ve yüzük parmağımın arkasında duran bölüm şişmişti birkaç hafta alçıda durdu şimdi çok bir sorun yok ama elimle biraz oynadığımda hafif de olsa biraz acıyor. Boksa başlarsam yumruk atarken veya gardımı alırken aldığım bir darbeyle sakatlığım nükseder mi? 20 yaş bu spor için geç bir yaş mı?

hacker
02.10.09, 03:06
5 ay body yaptım 68 kg dan 76 ya çıktım body i mayısta bırakınca 3 kg verdim boy 180 ben yanlış ölçümüşüm önceden kg 73. 18 e yeni girdim istanbul ümraniyede oturuyorum kick boxu güzel öğreneceğim hocası güzel olan bir salon tavsiye etmenizi istiyorum.kick box a başladığım zaman kas gelişimi ne derece olur ayrıca kick box antrenmanları sonrası beslenme bodybuilding gibi kuvvetlimi olmalı?En ufak bir taklayı bile zor atarım esneklik hiç yoktur çok atletik görünmeme rağmen çok seri düşünemiyorum kendimi,böyle jet gibi yumruklar seri hareketler yapamayacğımı düşünüyorum.kick box doğru bi tercih mi?

boxer
02.10.09, 23:30
Ben bundan bir sene kadar önce elimi kırdım yumruk atarken. Serçe ve yüzük parmağımın arkasında duran bölüm şişmişti birkaç hafta alçıda durdu şimdi çok bir sorun yok ama elimle biraz oynadığımda hafif de olsa biraz acıyor. Boksa başlarsam yumruk atarken veya gardımı alırken aldığım bir darbeyle sakatlığım nükseder mi? 20 yaş bu spor için geç bir yaş mı?
Kum torbası seni zorlayacaktır , gardında patlayan yumruklar...Başla dene ağrı yapacak mı?Yaş konusuna gelince bu tamamen senin isteğine , azmine bağlı.

boxer
02.10.09, 23:50
Sorularda genellikle vücudum şöyle olsun başlayayım dövüş sporuna mantığı var eğer amatör olarak yaparım sadece öğreneyim müsabakalarla işim olmaz diyorsanız olur ama ciddi bir şekilde düşünüyorsanız önce dövüş antrenmanlarına başlayın sonra vg çalışın bu şekilde ilgilendiğiniz dövüş sporuna uygun olarak gelişecektir kaslarınız.Kanatlarım kötü ,omuzlarım iyi değil... bunlar dövüş sporuna başlamanıza engel değildir.

Draven
03.10.09, 05:59
Evet, kesinlikle boxer' ın yazmış olduğu son mesaja katılıyorum.

Ben yaklaşık bir buçuk senedir WTF Tae Kwon Do & Ju-Jutsu ( Sekai Dentokan stili ) çalışıyorum. Daha önce VG & TKD' yu bir arada götürdüğüm oldu. VG ve dövüş sanatları/sporları bir arada zor giden bir ikili, ama doğru program, dengeli beslenme & düzenli uyku ile başarılı bir biçimde yürütülebiliyor. Yanlış anlaşılmasın, ben bunu %100 mükemmel bir biçimde yürüttüm vs gibisinden ahkam kesmiyorum, ama bahsettiğim çalışma sonucunda aldığım neticeden memnun olduğumu söyleyebilirim ;)

Ben işin VG kısmından çok, dövüş sanatları kısmına değinmek istiyorum. Öncelikle bu konuda hedefinizi baştan belirlemiş olmanız çok önemli. Çünkü diğer arkadaşların da dediği gibi, bu işin müsabık olma boyutu ile, sokakta yaşayabileceğiniz duruma karşı müdahele edebilme boyutu çok farklıdır. Doğru bir eğitim süreci ile öğrenildiği & uygulandığı takdirde, dövüş sanatları kişinin esnekliğinin, vücut koordinasyonunun ve reflekslerinin gelişmesini sağlar.

En önemli konu ise, işini çok iyi bilen bir eğitmen ve düzgün bir çalışma ortamı. Bilinçli insanların bir arada bulunduğuna inandığınız bir yerde çalışın. Yoksa bunun bedelini en ağır ödeyen kişi siz olabilirsiniz. Dövüş sanatları çalışmalarının çok ciddi, çok dikkatli bir biçimde yürütüldüğü bir salonda bile, irili ufaklı sakatlıklar yaşanabiliyor. Bu yüzden, başta eğitim alacağınız salonun nasıl bir kitleye sahip olduğundan emin olun. Uzun lafın kısası, sırf dövüş sanatı öğreneceğim diye, kazara kendini bilmez adamların bir araya toplandığı bir ortama düşmeyin, kendinizi yok yere sakatlamayın, sakatlatmayın. Sonuçta hepimiz işi gücü veya okulu olan insanlarız. Özellikle bunun bilincinde insanlar ile bir arada çalışırsanız, pek bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum ;)

Fazla da uzatmak istemiyorum, sonuçta bende halen bu konuda eğitim alan biriyim ;) Yine de aklınıza takılan ve yardımcı olabileceğim bir konu olursa, fikrimi paylaşmaktan mutluluk duyarım...

Saygılar.

İnteqral
04.10.09, 00:17
Benim bir sorum var.müsabık olmak için 2 yıl geçmesi gerekiyormuş.peki bu profesyonelliğe adımda bu boksu öğrenirken-veya kix boks-,müsabık olurken geçen 2 sene içinde,biz maç yapacakmıyız?yoksa antrönörle çalışıp,hafif maçlar mı yapacağız,antrönörle flan.veya yeni öğrenen biriyle hafif vuruşlar vs.ben öğrenmek istiyorum ama öğrenirken dayak yemek istemiyorum en azından ilk 2 sene.oram buram morarmasın:DSırf bu yüzden başlamadım.

drazor
04.10.09, 02:16
bnm yaşm 12 diye kick boxa ailem scak bakmıyor gelişimim için ama odama yastıklarımı koydum kendi çapımda çalışıyorum kas çalışma programımıda yaptım okulda dokunabilen olmuyor :)

Draven
04.10.09, 04:43
Benim bir sorum var.müsabık olmak için 2 yıl geçmesi gerekiyormuş.peki bu profesyonelliğe adımda bu boksu öğrenirken-veya kix boks-,müsabık olurken geçen 2 sene içinde,biz maç yapacakmıyız?yoksa antrönörle çalışıp,hafif maçlar mı yapacağız,antrönörle flan.veya yeni öğrenen biriyle hafif vuruşlar vs.ben öğrenmek istiyorum ama öğrenirken dayak yemek istemiyorum en azından ilk 2 sene.oram buram morarmasın:DSırf bu yüzden başlamadım.

Sevgili İnteqral, ben boks ya da kick boks yapmadığım için bu iki dalın eğitim sürecinin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Bu bu iki spordan biri ile ilgilenen deneyimli bir arkadaşımızın, bu sürecin nasıl geliştiğini sana detaylı bir biçimde anlatacağına eminim.

Yine de sana bu konuda kendi alanımdan örnek verebilirim. Benim lisanslı dalım TKD. TKD' nun eğitim sürecinde, müsabık olana kadar öncelikle temel teknik eğitimi, ellik antrenmanları ve belirli bir düzeye geldikten sonra ise maç ağırlıklı antrenmanlar yapılıyor ( tabii bu süreç içerisine poomsae çalışmaları de yer alıyor ama, sen boks ve kick boks dediğin için benzer yönlerden ele alıyorum ;) ).

Müsabık olana kadar maç yapılıyor mu ?

Evet, müsabık olana kadar maç yapılıyor. Hele ki eğitmeninize bu spor ile müsabık olmak üzere ilgilendiğinizi belirttiğinizi varsayarsak, mutlaka bir süre sonra antrenman sırasında maç yapacaksınız.

Maç yapılacağı zaman nasıl bir sistem izleniyor ?

Salon içerisinde yapılan maçlarda genellikle tecrübeli ve tecrübesiz kişilerin eşleşmesine dikkat edilir. Genelde yeni öğrenen biri olarak sizden daha tecrübeli bir arkadaş ile maç yapmanız daha olası bir durum. Böylelikle çalışma arkadaşınız sizden daha kontrollü olduğu için, maç sırasında yaşanabilecek sakatlıkların nisbeten önüne geçilmiş olur.

Tecrübesiz olduğunuz için böylesi bir eşleşme gözünüzü korkutmasın. Neden derseniz, genelde bu tarz sporlarda bilen adamdan değil, bilmeyen adamdan zarar gelir :)

Kısacası bu tarz bir sporun bilinçli bir biçimde yürütüldüğü bir salonda, çaylak olmanız sebei ile dayak yemezsiniz ;) Genelde dayağı yiyen, hocanın güvendiği ve tekniği üzerinde gösterdiği arkadaşlardan biri olur ( şekil 1A Draven :D ).

Yine de acı gerçeklere değinmeden geçmeyelim :) Dövüş sanatları/sporları ile uğraşan bir kişi bazen ufak tefek el/ayak burkulmaları, kızarık ve morarıklıklar ile uğraşmak durumunda kalır. Yine de gözünüz korkmasın ;)

Yeter ki ilgilendiğiniz dövüş sanatını/sporunu bilinçli bir biçimde çalışan insanlar ile bir araya gelmeye bakın. Göreceksiniz ki bu işi bilinçli yapan insanlar, karşısındakine en az kendine dikkat ettiği kadar özen gösteriyor ;)

İnteqral
04.10.09, 11:00
Sevgili İnteqral, ben boks ya da kick boks yapmadığım için bu iki dalın eğitim sürecinin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Bu bu iki spordan biri ile ilgilenen deneyimli bir arkadaşımızın, bu sürecin nasıl geliştiğini sana detaylı bir biçimde anlatacağına eminim.

Yine de sana bu konuda kendi alanımdan örnek verebilirim. Benim lisanslı dalım TKD. TKD' nun eğitim sürecinde, müsabık olana kadar öncelikle temel teknik eğitimi, ellik antrenmanları ve belirli bir düzeye geldikten sonra ise maç ağırlıklı antrenmanlar yapılıyor ( tabii bu süreç içerisine poomsae çalışmaları de yer alıyor ama, sen boks ve kick boks dediğin için benzer yönlerden ele alıyorum ;) ).

Müsabık olana kadar maç yapılıyor mu ?

Evet, müsabık olana kadar maç yapılıyor. Hele ki eğitmeninize bu spor ile müsabık olmak üzere ilgilendiğinizi belirttiğinizi varsayarsak, mutlaka bir süre sonra antrenman sırasında maç yapacaksınız.

Maç yapılacağı zaman nasıl bir sistem izleniyor ?

Salon içerisinde yapılan maçlarda genellikle tecrübeli ve tecrübesiz kişilerin eşleşmesine dikkat edilir. Genelde yeni öğrenen biri olarak sizden daha tecrübeli bir arkadaş ile maç yapmanız daha olası bir durum. Böylelikle çalışma arkadaşınız sizden daha kontrollü olduğu için, maç sırasında yaşanabilecek sakatlıkların nisbeten önüne geçilmiş olur.

Tecrübesiz olduğunuz için böylesi bir eşleşme gözünüzü korkutmasın. Neden derseniz, genelde bu tarz sporlarda bilen adamdan değil, bilmeyen adamdan zarar gelir :)

Kısacası bu tarz bir sporun bilinçli bir biçimde yürütüldüğü bir salonda, çaylak olmanız sebei ile dayak yemezsiniz ;) Genelde dayağı yiyen, hocanın güvendiği ve tekniği üzerinde gösterdiği arkadaşlardan biri olur ( şekil 1A Draven :D ).

Yine de acı gerçeklere değinmeden geçmeyelim :) Dövüş sanatları/sporları ile uğraşan bir kişi bazen ufak tefek el/ayak burkulmaları, kızarık ve morarıklıklar ile uğraşmak durumunda kalır. Yine de gözünüz korkmasın ;)

Yeter ki ilgilendiğiniz dövüş sanatını/sporunu bilinçli bir biçimde çalışan insanlar ile bir araya gelmeye bakın. Göreceksiniz ki bu işi bilinçli yapan insanlar, karşısındakine en az kendine dikkat ettiği kadar özen gösteriyor ;)

saol teşekkür ederim.yanlız birşey yanlış anlaşılmasın,tekrar değineyim.bu 2 yıllık müsabıklık süreci içinde maç yapacağımı biliyorum.sonuçta antrönör birşeyler öğretecek ve ben bunu uyguluyacağım.Ama mesela haftada atıyorum 2 saat bu sporla ilgileneceksem.Bunun 1,5 saati antrönörümle,0.5 saati de maç yapmakla tecrübe yapmakla mı geçecek?yoksa öyle ucundan birşeyler gösterip acaba direk maç mı yaptırıyorlar.ve maç yaparken aslı merak ettiğim dediğin gibiyse güzel ama öyle pat küt,hırslı sanki puan maçı gibimi yapılıyor.yoksa o kadar sert değil sadece teknikleri öğrenmek için antrönör eşliğinde mi yapılıyor.Bu arada ben aslında boks istiyorum ama İzmir-karşıyakada oturuyorum.Ben boks klubü göremedim.gerçi burada bir tane var ama sanırım orasıda kix boks.Kix boks değilde boks istiyorum ve izmirde güzel bir kurs varsa yerini bildirenlere şimdiden teşekkür ederim.Birde bu kurstaki hoca bilgili olmalı doğal olarak,öyle lap şap bir hoca değilde alanında iyi bir hocada şart.teknikleri kusursuz adam gibi öğretmek için.o yüzden salon tavsiyenizde eğer sizde gidiyorsanız hocasından da bahsederseniz sevinirim.

NWO
04.10.09, 12:16
İnteqral , bende uzak doğu sporu yapmış biri olarak yeni olduğum zaman hocamla maç yapıyorum.Ben kurallar çerçevesinde yapabildiğim kadar Allah ne verdiyse giriodum o mesalla bana dokunmuyodu bile , daha tecrübeli arkadaşla maç yaptı o benden daha çok dayak yedi.Adamına göre muamele...İş birazda hocada bitio.Ama kimse para kazandığı kişiyede öyle kontrolsüz güç uygulayacanı zanetmiyorum.Tabi bu sporlarda evcilik değil sakatlanmaları her zaman göz önünde bulundurmak lazım.

boksör elif
04.10.09, 12:54
ben boksörüm 4 senelik vicudun gerçekten çok değişiyor ağırlık kaldırdığım için boyum uzamadı ama bi erkekte oldugu kadar kas var

boxer
04.10.09, 15:35
3-6 ay arası yeteneğinize göre değişir antrenman maçlarına başlarsınız.Morarmalar ufak tefek kanamalar antrenman maçlarında olacaktır.Hocana söylersin ben dövüşmek istemiyorum diye antrenman maçı yapmazsın olur biter.Ama tam anlamıyla darbe almadan gardının nasıl olacağını algılaman ve yumrukların seni yanıltır.

Draven
04.10.09, 17:06
3-6 ay arası yeteneğinize göre değişir antrenman maçlarına başlarsınız.Morarmalar ufak tefek kanamalar antrenman maçlarında olacaktır.Hocana söylersin ben dövüşmek istemiyorum diye antrenman maçı yapmazsın olur biter.Ama tam anlamıyla darbe almadan gardının nasıl olacağını algılaman ve yumrukların seni yanıltır.

Evet, aynen katılıyorum. Sonuçta bir sporcunun gelen saldırıya karşı nasıl tepki vereceğini öğrenebilmesi için, bir miktar darbe alması gerekiyor. Kaldı ki, bu sayede refleksleriniz ve o an gelen saldırıyı fark edip, bulunduğunuz pozisyona göre karar verebilme yeteneğiniz gelişiyor ;)

Inteqral,
Boks klübü olayına gelince, bende İzmir' de oturuyorum ama açıkcası Karşıyaka tarafında sadece boks eğitimi veren bir klüp var mı, yok mu bilemiyorum. Sürekli adını duyduğum Egem Sports diye bir klüp var. Klübün internet sitesinde yer alan branşlar arasında Boks' u göremedim, ama yine de bu klübe danışmakta fayda var. Hocalarının eğitim verdiği branşlar arasında Boks olmasa da, en azından seni iyi bir klübe yönlendirebilirler diye düşünüyorum.

İnteqral
04.10.09, 20:36
Evet, aynen katılıyorum. Sonuçta bir sporcunun gelen saldırıya karşı nasıl tepki vereceğini öğrenebilmesi için, bir miktar darbe alması gerekiyor. Kaldı ki, bu sayede refleksleriniz ve o an gelen saldırıyı fark edip, bulunduğunuz pozisyona göre karar verebilme yeteneğiniz gelişiyor ;)

Inteqral,
Boks klübü olayına gelince, bende İzmir' de oturuyorum ama açıkcası Karşıyaka tarafında sadece boks eğitimi veren bir klüp var mı, yok mu bilemiyorum. Sürekli adını duyduğum Egem Sports diye bir klüp var. Klübün internet sitesinde yer alan branşlar arasında Boks' u göremedim, ama yine de bu klübe danışmakta fayda var. Hocalarının eğitim verdiği branşlar arasında Boks olmasa da, en azından seni iyi bir klübe yönlendirebilirler diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim.Şu sınav derdi başımdan geçince belki ankaraya gideceğim orada da esaslı bir araştırma yapacağım seneye başlarım artık.yardım eden herkese büyük büyük teşekkürler.

msquared
12.02.10, 18:13
en sonunda aradığım başlığı bulabildim. yakın bir zamanda wing tsun eğitimi almayı planlıyorum. amacım büyük ölçüde bu dövüş sanatını öğrenip, kendimi savunmayı etkili bir biçimde uygulayabilmek. ancak bununla beraber vücudumun daha formda, kuvvetli olmasını da bekliyorum. özellikle omuz, kol ve bacak kas gruplarında gelişmeye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. geçmişte 3-4 ay kadar bir salonda bodybuilding çalışmışlığım var aynı zamanda forumu aylardır okumaktayım. ancak bildiklerim ve anlayabildiklerim burada profesyonel olarak vücut geliştirme ile ilgilenen kişilerin sahip olduğu tecrübe ve bilgi birikiminin çok altında tahmin edersiniz ki. dolayısıyla öğrenmeyi istediğim çok fazla konu var.
ilk başta sormak istediklerim;
*aynı anda başka bir spor dalı ile uğraşırken yapılan vücut geliştirme sadece kondüsyon ve güç kazanımına yönelik bir çalışma mı olur? yoksa hacim kazanma da sağlanabilir mi?
* vücut geliştirme antrenmanlarının çeçiştli dönemlerde [yeni başlayanlar ve başlangıç dönemini geride bırakanlar arasındaki fark mesela] farklı gün aralıkları, farklı set ve tekrar sayıları, değişik çalışma prensipleri üzerine kurulu devamlılık gerektiren bir uğraş olduğunu göz önünde bulundurursak haftanın 3 günü wing tsun antrenmanına gidersem haftada kaç gün bb antrenmanı yapmalıyım? bu antrenmanda değişik kas gruplarını farklı günlerde mi yoksa yeni başlayanlarda olduğu gibi her kas grubunu aynı gün sıralı bir biçimde mi çalışmalıyım?
*gelişmeye ve hacim kazanmaya yönelik bir çalışma yapmak istediğim için önce bb yapıp daha sonra mı wing tsun'a başlamalıyım? yahut tam tersi? örneğin 6 ay bb yapıp daha sonra wing tsun antrenmanına başlamak gibi?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

frhtck
15.02.10, 11:33
vücut geliştirme de vücudunu belli bir noktaya getirmek istiyorsan haftada en az 4 gün düzenli antreman yapmalısın. e 3 günde "wt" yaparsan haftanın 7 günü çalışmış oluyorsun. ben de "wt" yapıyorum ama öncelik vücut geliştirme olduğu için haftanın 2 günü "wt" yapıp 4 gün ağırlık çalışıyorum. 1 günde dinleniyorum. bu bile bazen çok yorucu oluyor. hele ki çalışan bir insan isen. tabi bu durum beni destek ürünlerine itiyor. 2 sini birden çalışacak supplement desteği bence şart. ama çalışmanda bence hiçbir mahsur yok.