Orijinalini görmek için tıklayınız : Chin-Ups Rekorunuz ?
En fazla kac tekrar yapabiliyorsunuz ? (araliksiz)
Bu arada Dünya rekoru Stephen Hyland (UK)´e ait. 1 Saatte (bu bir saat icinde ara verdi) tam 701 tekrar yapmis :badgrin:
12 saatte ayni kisi 2,222 tekrar yapmis.
http://www.building-muscle101.com/images/wide_grip_chins.jpg
hardtraining
17.04.06, 19:03
bu Stephen Hyland ın bi resmi varmı kanatlarını merak ettim hazerfan ahmet çelebininki gibidir herhalde :D
max 14 tekrar tapabilirim (aralıksız)
bu Stephen Hyland ın bi resmi varmı kanatlarını merak ettim hazerfan ahmet çelebininki gibidir herhalde :D
max 14 tekrar tapabilirim (aralıksız)
Kanat resimleri yok ama kendisini buradan görebilirsiniz.
http://www.epsomguardian.co.uk/display.var.564715.0.steve_chins_world_record.php
ben bunu yarin bir denim kac dafa yapabilicem
despo sen denedin mi``?
kanatlarinin büyük olmamasina sasirmamali... cünkü yaptigi sey bence kondisyona giriyor... ronnie´ nin yanina yaklasamaz güc konusunda ama kondisyon konusunda da ronnie onun yanina yaklasamaz. hatta duyduguma göre ronnie cok az barfiks yapabiliyormus. bayagi bi ugrasarak ronnie nin hayal edemeyecegi kadar fazla sinav cekilebilir hatta bunu yoldan gecen herhangi bir insan yapabilir... cünkü ronnie kondisyon icin degil kas kütlesi ve patlayici güc icin calisiyor. bu yüzden barfiks rekoru kiran bu arkadasin resmini görmeden bile iri yari birisi olmadigini anlamistim. saygilar.
zülküf turan
30.04.06, 21:53
ber sete yaklaşık 35 tekrarım var. en sevdiğim hareketir despo hoçam. bizim zanmanımızda şimdiki gibi aletler yoktu barfiks bizim için en güzel ve en fazla çalıştığımız aletlerin başında gelirdi bununla beraber paraller aletide öyle hep antrenmanlarda yarışırdık dips rekorum ise 68 dir. şimdi bile barfikste 4x22 rahat cıkıyor.
Not: bir de tek ele çekiş var?
saygılarımla
Zülküf TURAN
Tebrik ederim Zülküf bey cidden iyi çekiyormuşsunuz. Tek elle barfiks var ama yapana rastlamadım ben. Set aralarında anlatılan tatlı bir efsane o benim için. Birgün yapan birini görmek istiyorum ama.
atlas ben eskiden tek elle cekiyordum ama degisik bir teknikle sag elimle barfiks demirini tutup sol elimlede sag elimin bilegini sikica kavriyordum bu sekilde biraz zorlanarak olsada 1 tane barfiks cekebiliyordum... sanirim 6-7 veya daha fazla barfiksi cekebilecek gücü olan herkes bu teknikle tek elle barfiks cekebilir.
isin garip yani ben eskiden tam 7 barfiks cekebiliyordum... o zaman body falan yapmiyordum. vücut su anki gibi degildi bayagi cilizdim simdiki halime göre. güc olarakta bayagi gücsüzdüm. 1 bucuk senedir barfiksi biraktim boyuna halter calisiyorum. güc artisi inanilmaz ama simdide en fazla 2-3 tane cekebiliyorum. acaba kilo aldim ondan mi??? saygilar.
Bomberman, senin o dediğin şekilde, bende lisede 9 tane çekiyordum, ancak o tek el sayılmıyor tam, zira eninde sonunda sol kolundanda güç alıyorsun.
Tek elle barfiks çeken "canavarlar" bilek güreşçileri, onların yapabilmesine şaşırmamak lazım, 60 kilo olup, kendi kilosuna yakın dumbbell ile wrist curl yapan bir bilek güreşi şampiyonu olduğunu duymuştum, işte bu tip adamlar o işi beceriyor (sol elini kotunun arka cebine sokarak çekiyor barfikisini :lol:
Bomberman, senin o dediğin şekilde, bende lisede 9 tane çekiyordum, ancak o tek el sayılmıyor tam, zira eninde sonunda sol kolundanda güç alıyorsun.
Tek elle barfiks çeken "canavarlar" bilek güreşçileri, onların yapabilmesine şaşırmamak lazım, 60 kilo olup, kendi kilosuna yakın dumbbell ile wrist curl yapan bir bilek güreşi şampiyonu olduğunu duymuştum, işte bu tip adamlar o işi beceriyor (sol elini kotunun arka cebine sokarak çekiyor barfikisini :lol:
Niyazi Kurt'u taniyan var mi? bilek guresinde 80 kiloda dereceleri var. ilk salonumun sahibiydi, 80kg tek koluyla on kol calisirdi. baska bi bilek gurescisi arkadasi gozumun onunde tek koluyla nizami 8 tekrar barfiks cekmisti, 8 sene oldu ama goruntu hala capcanli gozlerimin onunde!!!
karasan peki benim su anda idmanda yaptigim bütün hareketlerde 1 bucuk sene öncesine göre cok daha güclü olmama ragmen daha az barfiks cekmemin nedeni ne? valla bayagi bi kafa patlatiyorum ama bulamiyorum. kilo artisiyla alakali olabilir mi? saygilar.
karasan peki benim su anda idmanda yaptigim bütün hareketlerde 1 bucuk sene öncesine göre cok daha güclü olmama ragmen daha az barfiks cekmemin nedeni ne? valla bayagi bi kafa patlatiyorum ama bulamiyorum. kilo artisiyla alakali olabilir mi? saygilar.
Tamamen ondan dolayi bomberman, sebebi baska yerde arama, kollarinin su anki gücü, eski vücudunda olsa, 25 tane çekerdin belkide, ciddiyim, barfikste vücut ağırlığının 20 kilo artması çok şeyi değiştiriyor.
Profesyonel vücutçular, 140 kiloluk hallerini taşıyamadıkları için, özel dips makinasinda yapıyorlar, bir çeşit, destekli barfiks makinasi gibi, belli bir güç seni aşağıdan yukarı doğru itiyor, mesela paul dillett, alttan 30 kiloluk kaldırma gücü olmadan, adam dips yapamiyordu (cünkü 150 kilo oluyordu off seasonda :D
Sen definisyona girip, 12-15 kilo verdiğin zaman, bak o zaman nasıl barfiks çekiyorsun.
34 yapmıştım ama bundan 1.5 sene önceydi.. ah eğer ogün 40 yapabilseydim şimdi hala dalga geçiyo olucaktım partnerimle, şimdi o benimle dalga geçiyo :D
little_huge
10.08.06, 18:08
20 tekrar normal ama biraz kasarsam 25 ;)
nizami çekmek önemli bence denemek lazım tahminim 15 ila 20 arası
Bu barfiksi antremana mutlaka dahil etmek lazım ben çekiyorum devamlı sırt antrenmanının başında tek seferde kastığım zaman 14-15 tane çekerim geçen sene kürlüyken yine böyle çekiyordum sonra düştü, ama zamanla gene arttı.
Tuhaf hikayeler anlatmayı seven kafa bir adamdanla set arası geyiği sırasında dinlediğim bir hikaye;
Eski pehlivanlardan bir tanesi bacaklarından kendini atına bağlattırıyormuş ve bir ağaç dalına asılarak atla beraber kendini birkaç defa yukarı çekiyormuş diye :D
Çok mitolojik geldi bana ben inanmadım sizde inanmayın bence :D :D
bence böyle bir seyi yapmak imkansiz. hem güc olarak imkansiz hemde fiziksel kanunlara aykiri. cünkü elinle tutunabilecegein incelikteki bir agac dali koskoca ati ve pehlivani tasiyamaz kirilir ;)
bence böyle bir seyi yapmak imkansiz. hem güc olarak imkansiz hemde fiziksel kanunlara aykiri. cünkü elinle tutunabilecegein incelikteki bir agac dali koskoca ati ve pehlivani tasiyamaz kirilir ;)
Belki tam barfix pozisyonunda değildir tabiki tam nizami yapmıyordur canım haklısın bu konuda ne diim
Ben barfiksi enseye de çekiyorum güzel oluyor bazen bir enseye-bir öne
Bazı arkadaşlar barfix çekerken ayaklarına dumbell koyup ağırlığı artırıyor, daha az tekrar ağır yapıyor veya bazen pull down makinesinde vücut ağırlığının üstüne çıkıp parner yardımıyla bacaklarını geçirip çeken de var seyrek olarak bende yaparım bunları
http://www.drillsandskills.com/video/display?path=onearmpull.mpg
tek elle 7 barfiks.buyrun bakın..
yukarıdaki videoda ki gibi 10-12 tane çekemesemde 2-3 tane tek elle videodaki adam gibi çekerim
barfinkste hem vucuttaki kaslarımın hemde eskiden bilekçi olmamın büyük bir artısı var ben normal barfiks değilde geniş enseye çekiyorum tek seferde 40-45 arası düz çıkarabilirim
bakıyorumda herkes barfks canavarı kesilmiş. ama bu işi gayri nizami yapıpta ben bu kadar barfiks çekiyorum diyen birsürü insan tanıyorum. bence önemli olan nizami barfiks çekebilmek. bu şekilde 15 tane çekebilen varsa bravo derim. vucut ağırlaştıkça barfiks çekiş olayıda zayıflıyor.....
bakıyorumda herkes barfks canavarı kesilmiş. ama bu işi gayri nizami yapıpta ben bu kadar barfiks çekiyorum diyen birsürü insan tanıyorum. bence önemli olan nizami barfiks çekebilmek. bu şekilde 15 tane çekebilen varsa bravo derim. vucut ağırlaştıkça barfiks çekiş olayıda zayıflıyor.....
Evet haklısın hernan.özellikle de geniş tutuş enseye çekişte 15 yapan adam çok sağlamdır bence de.
Mr.Olympia
20.02.07, 13:40
Barfikste benim için önemli olan hareketi tam yapmak yani bitiş noktasında kolların tamamen düz olarak salınması ve olabildiğince ağır kilolar kullanmaktır.Yıllardır ayağıma aldığım dambellarla (Maksimum 30 kg lık) 6-8 tekrar yapıyorum. Sürekli ayağımda dambellar olduğu için hareketi boş olarak yaptığımda ise sanki uçuyorum ... Biri beni durdursun :lol:
Barfikste benim için önemli olan hareketi tam yapmak yani bitiş noktasında kolların tamamen düz olarak salınması ve olabildiğince ağır kilolar kullanmaktır.Yıllardır ayağıma aldığım dambellarla (Maksimum 30 kg lık) 6-8 tekrar yapıyorum. Sürekli ayağımda dambellar olduğu için hareketi boş olarak yaptığımda ise sanki uçuyorum ... Biri beni durdursun :lol:
Evet kesinlikle.Mesela kollar tamamen düz olarak salınarak yapıyorum ben de ve 4-5 tekrar enseye çekiş yapabiliyorum ama harekette hafif oynama yapınca mesela kolları ve kendimi tamamen bırakmayınca bu tekrar 6-7 olabiliyor,bu gözardı edilmemeli gerçekten.
Evet haklısın hernan.özellikle de geniş tutuş enseye çekişte 15 yapan adam çok sağlamdır bence de.
burada ben kast ediliyorsam burada kayıtlı bir çok öğrencim var onlara sorabilirsiniz.
burada ben kast ediliyorsam burada kayıtlı bir çok öğrencim var onlara sorabilirsiniz.
Flexor hocam,kesinlikle sizi kastetmedim neden öyle bi kanıya vardınız ki :oops:
Flexor hocam bende arkadaşların sizi kastetiğini sanmıyorum, çünkü doğru söylediğinizi anlamak için sadece avatarınıza bakmak yeterli :D bu arada bende chin-ups'ta 12 tekrar falan çıkartıyorum ama son tekrarlar pek nizami olmuyo :)
flexor seni kasttetmedim. ama tüm mesajları okuduğumda ortalama olarak barfikste herkes çok iyi derecelerden bahsetmiş. ben de hareketin nizami yapılması taktirde zor olduğunu belirttim. nizami olarak gayet yüksek oranda barfiks çeken de vardır tabiki. belki ben fazla çekemiyorumdur. nizami olarak max 8 yapabiliyorum. kolları iyice açıp çenemi geçene kadar da yukarı çekiyorum. benim bildiğim nizami şekil bu......
yok siz yanlış anladınız benim sayılar biraz yüksek o bakımdan bana soru sorulmuş olabilir bende cevap veriyim demekti bahsettiğim çok küçük yaştan beri barfiks çektiğimden sayılar fazla gibi gelebilir fakat nizaminin dışında kendimi iyi hissettiğim günlerde bacağımı katlayarak 20 kg ile birlikte barfiks çekiyorum değil barfiks boş demirle bile çalışmayı nizami yaparı nizami olmayan hiç bir hareketi hareket saymam
Flexor hocamın kanatlarına bi bakın bu kanatlarla 40-45 nedir abi :)
etsutyumurta
28.03.07, 03:08
biraz daha kanat calisirsa kus olup ucacak :D
en fazla 40 yaptım ayağımı bisikletin pedallarına geçiripte denemiştim o şekilde 9 yaptım çocukluğum hep parklarda demirlerin üzerinde geçti maymun gibin :lol:
vücut ağırlığım az geliyo yorulmuyom diye makinada yapıyom kanat, ondada en sona takıyom yine yetmiyo...
en fazla 40 yaptım ayağımı bisikletin pedallarına geçiripte denemiştim o şekilde 9 yaptım çocukluğum hep parklarda demirlerin üzerinde geçti maymun gibin :lol:
vücut ağırlığım az geliyo yorulmuyom diye makinada yapıyom kanat, ondada en sona takıyom yine yetmiyo...
Hey maşşallah diyorum o zaman :)
En fazla kac tekrar yapabiliyorsunuz ? (araliksiz)
Bu arada Dünya rekoru Stephen Hyland (UK)´e ait. 1 Saatte (bu bir saat icinde ara verdi) tam 701 tekrar yapmis :badgrin:
12 saatte ayni kisi 2,222 tekrar yapmis.
http://www.building-muscle101.com/images/wide_grip_chins.jpg
Bu chin-up dediğiniz, avuç içi bize doğru olan değil mi? Resimde tam tersi var? İyice kafam karıştı. Bir de şu kadar barfiks çekiyorum deyince hangisini kastediyorsunuz, avuç içi içe olanı mı, dışa olanı mı?
Bir de link vereyim de tam olsun: http://www.beastskills.com/OneArmPull.htm
zisha verdiğin linki inceledin mi bilmiyorum? ama ordada avuç içi karşıya bakarsa (pronate) pullup olur diyor..avuç içi bize bakarsa chin-up..
buarada linkte enteresan bilgiler var..
tamam diez ben de onu diyorum. Alıntı yaptığım mesajda, yani konunun ilk mesajında despo chin-up rekorunuz demiş ve açıklayıcı resim olarak yukardaki resmi koymuş. İlk mesaja bakarsan ne demek istediğimi anlayacaksın.
Ama verdiğim linkte -ki güzel bilgiler var hakkaten- avuç içi bize bakan şekildeki harekete chin-up denir diyor yani despo'nun resimdekinin tam tersi.
Herkes onun üzerine konuştuğu için konuda, yanlış hareket üzerine bir muhabbet mi döndü kafam karıştı..?
zisha o resimde sorun var sanırım..sen yanılmıyorsun yani..
geniş tutuşta 10 dar tutşta 16 çeke biliom ama zorlasam 20nin üstüne çıkarım
4-5 ancak.. kendimi rahat çekecek kadar güçlü değilim :)
abi benim de boyum 195 cm. chin-up-da baya zorlaniyom. 5 tane den fazla gitmiyor. Ne oneririsin?
abi benim de boyum 195 cm. chin-up-da baya zorlaniyom. 5 tane den fazla gitmiyor. Ne oneririsin?
Kendi uyguladığım yöntemleri tavsiye edeyim:
Bel vurma tabir edilen bacak bölgesini hafifçe sallayarak 2-3 adet fazladan barfiks çekebilirsin. Bu sayede belirli bir süre sonra nizami barfiks sayısıda artıyor.
Normal çekiş hızından biraz daha hızlı çekmeye çelışarak da izafi olarak çekme sayısını arttırabilirsin. Kısa sürede hızlıca çekilen barfiksler kolun patlama kuvvetini arttırıyor.
tekrar sayısını artırmak istiyorsanız ilk başlarda yardımlı çalışın..ayaklarınızdan partneriniz size çok az destek verirse zamanla yardımsız 12 çekecek hale gelebiliyorsunuz..
rekor kasmiyorum ama hep yaptigim rutin 6x6 (3 set ceneye 3 set enseye) seklinde
hıc denemedım ama denerım bıgun :)
ya arkadashlar size tecrubeme esaslanarak diye bilirim ki egher insan bench press-de kendi kilosundan en az 20-30 kilo fazla kaldira biliyorsa barfiks rahat gidiyor. Kendi aghirlighini kaldiriyorsa zorlaniyor. Kendisinde 20 30 kilo kuchuk bench press yapiyorsa barfiks gitmiyor.
ben 23 çekiyorum ama parmaklarımın hali çok fena oluyor.
Coleman Trebor
03.04.08, 20:23
ya 9 ya da 11 di tam hatırlayamıyorum
15 kilo ağırlıkla 15 tane çekiyorum
4 x 12 ama son set 6 dan sonra biraz kasıyor.
son zamanlarda
3x6 çeneye
peşinden
3x6 enseye
13 tane çektim 69kg yim.
arkadaşlar en iyi çalışmanın kendi ağırlığımızla olan çalışma olduğunu izledim az önce youtube'da jason statham söyledi röportajında [öküz gibi şişmiş] bir amerikan deniz ordusundan adamla çalışmış 3 ay boyunca hep şınav,barfiks,dips gibi.
doğrumudur sizce?
doğrudur, evde kendi kendine bu hareketleri yapıp kendi tekniğini yaratan arkadaşlarım var.
2 tane çektim kollarım vucüdumdaki fazlalıklar için ufak kalmış:D:lol:
salvadore_xp
04.10.08, 23:02
En iyi becebildiğim harekettir diyebilirim. Üstelik çok yağlıyım; ama birkaç yıldır koridor barfiksim var. Gym başlamadan önce de iyiydim. Şimdi 90-92kg olunca barfiks çektikten sonra biletlerimde müthiş bir ağrı oluyor. Gerçi Press'lerin hepsinde bileklerim ağrıyor. Ama gögüsten bile güçlüdür kanatlarım. Elbisenin altından da kendini belli edebilen tek bölgem orasıdır. Genetik olarak şişmeye müsait bir gögüsüm olmasına rağmen uzun süredir barfiks geçmişim olması bu bölgeyi favoriyi yapıyor. Ben eskiden 4 set yapardım Chin-Ups'u. Şimdi 3 set yapıyorum ve genellikle sırt antremanım olduğunda ısındıktan sonra açılış hareketim oluyor. Eskiden 10-10-8-6 yapardım. Şimdi 10-8-7(bazen 6) Aslında zorlasam 4 sette olacak; ama Lat pull down, cable row stead ve dumbell row yaptığım için geriye güç bırakmaya çalışıyorum. Hani şartlarım zorlaşsa antrem yapacak sürem kalmasa bile sadece barfiks ve varyasyonlarıyla sırt adına bayağı bir şey yapılabilir.
dejavoodoo
29.10.08, 22:56
ya arkadaşlar bi sorum olcak ben barfiks demiri arıyorum fakat bu kapı için olanlardan değil yani koridor tipi duvardan duvara tarzı 106 cm i geçik olmalı ve kolay montajlı olanlardan elinde olupta satmak isteyen yada nerde bulabilirm bole bi alet forumda ve googleda araştırıdım fakat coğu kapı tipi bizim kapılarda dar olduğu için rahatsız olur 110 cmi geçen barfiks çubuğu kolay montajlı olanlardan nerden bulabilirim bunun için yenibi konu açıp kirlilik yaratmak istemedim umarım anlyışla karşılarsınız...
ya arkadaşlar bi sorum olcak ben barfiks demiri arıyorum fakat bu kapı için olanlardan değil yani koridor tipi duvardan duvara tarzı 106 cm i geçik olmalı ve kolay montajlı olanlardan elinde olupta satmak isteyen yada nerde bulabilirm bole bi alet forumda ve googleda araştırıdım fakat coğu kapı tipi bizim kapılarda dar olduğu için rahatsız olur 110 cmi geçen barfiks çubuğu kolay montajlı olanlardan nerden bulabilirim bunun için yenibi konu açıp kirlilik yaratmak istemedim umarım anlyışla karşılarsınız...
http://www.bodyforumtr.com/vbforum/tags/barfiks/
burdaki başlıklardan birini kullanın..
dejavoodoo
30.10.08, 19:48
ups.. arkadaşlar özür dilerim ben başlığı brafiks sanmıştım dun gece bayağ bi kayboldum forumda yanlış yere açmışım teşekürler diez...
10 anca çıkıyo:(ben avuç içleri kendıne bakcak şekilde omuz genişliğinde tutarak yapmaya alışkınım,bu çok zor yav.tek el daha kimse görmedim görmek isterim
Tek kol 5 yapıyorumChin:_:evil:
ben 20 yapınca seviniyorum adam 701 diyor aa :D
hakanbjk15
10.01.09, 18:53
ben bileklerimi ön taraftan çektiğimde 3 kere ama ters taraftan çektiğimde ise 7 kere çekebiliyorum..
ben bileklerimi ön taraftan çektiğimde 3 kere ama ters taraftan çektiğimde ise 7 kere çekebiliyorum..
aynı olay bendede var ellerim iç tarafı karşıya bakarken 3 tane çekebiliyorum zorlayında 4 ellerimin iç tarafı bana bakarken 7 çekiyorum bu çoğu kişide aynı mıdır yoksa değişir mi yani biri 7 yken biri 3 müdür ?
vBulletin, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.