PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilek Güreşi Yapıyor musunuz?

CENTAUR
14.02.07, 16:00
Selam arkadaşlar, bilek güreşi yapıyor musunuz? Bu konuda çabuk gaza gelenlerdenmisiniz,

'Yapıyordum ama eklem ağrılarından bir hafta antrenman yapamıyorum o yüzden yapmıyorum' gibi sözleri duyar gibiyim,

Eğer çokta fazla problem yaratmıyorsa, iyi bir ısınma ve uzun bir süre ön hazırlıkla bu problem azaltılabiliyor.

Örneğin ben kol veya biceps antrenmanın peşinden, yorgun ve iyi ısınmış kaslarla normalde yendiğim arkadaşlarla bilek güreşi yapıyorum, çoğunlukla yeniliyorum, yendiğimde oluyor, ama böyle yapınca sakatlanma olmuyor çok az bir sızlama dışında ve son zamanlardada kol antrenmanının dışında sadece iyi bir ısınmadan sonra denk güçte arkadaşlarla bilek güreşi yapınca çok az bir eklem sızısı dışında sakatlanma yaşamadığımı gördüm.

Önkol kaslarını yeni yeni çalışmaya başladım sırf bu yüzden bir hedefim var, bir rakibim onun için uğraşıyorum, bilek güreşindede haraketin yönü, sinir sistemi adaptasyonu, aktiviteye katılan maksimum kas gurubu ve müsabaka tekniği gibi konularda eksikleriniz varsa güçlü ve büyük sırt kaslarına ramen hiç barfix çekmediği için barfix çekemeyen arkadaşların durumu gibi sizden daha kuvvetsiz birine yenilmeniz veya kendinizi sakatlamanız muhtemeldir.

Aşağıya bu konuyla ilgili çok güzel bilgiler bulunan forum başlığımızın linkini koydum, bu konudaki deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bu başlığa yazarsanız sevinirim :) .

http://bodyforumtr.com/forum/viewtopic.php?t=5351&highlight=bilek+g%FCre%FEinin+tekni%F0i

Saygılar.

Veyron
14.02.07, 16:21
Lisede yaniliyordum hep . daha sonra body ye başlayınca nbein yenen elemanların hepsine çaldım hem sağ hem sol kolda .şimdilerde sakatlık korkusu eklem ağrısı oluşabilir diyerek yapmıyorum ama kendime güveniyorum .Teklif edende pek olmuyor zaten :D

boxer
03.03.07, 01:39
Ben de lisedeyken yenilirdim hem de benim biceps treceps bölgesi rakiplerimden iyi olmasına rağmen , yani bileklerim güçlü değildi bükülüyordu hemen , dershanedeyken de aynı muhabbet yine yeniliyordum bir gün dershanedeyken arkadaşın biri bileklerimizi birbirine yapıştırarak bilek güreşi yapalım dedi işte o günden sonra yenildiğim arkadaşların hepsini yendim çünkü o şekilde direk bicepslerin gücü ortaya çıkıyor arkadaşlar o zaman Concentration Curls 20kg 8 tekrar 4 set yapmaya başladım o şekilde kimseye yenilmedim.

diez
03.03.07, 02:44
bilek güreşinin bilekle alakalı olduğunu sanmıyorum..omuzdaki kolun rotasyon hareketini sağlayan (flexor ve Zülküf hocam detaylı açıklayabilirler) rotator cuff kaslarıyla daha ilişkili olduğu kanaatindeyim.zira bilek güreşinde kendi bileğinizi bükmeye çalıştığınız kısımda ön kol ve bilek devreye girebilir ama çok iş omuza düşüyor diye düşünüyorum..bu konuda bi yanlış anlaşılma var..hocalarımızda meseleyi adınlatırlarsa sevinicez..

diez
03.03.07, 02:53
önceki mesajı yayınladıktan hemen sonra konuyla alakalı bir kaç konu olduğunu farkettim..edit seçeneği yoktu malesef..düzeltme yayınlama gereği duydum..
http://bodyforumtr.com/forum/viewtopic.php?t=5351&highlight=bilek+g%FCre%FEi

fakat hangi kasların ne sırada ne durumlarda çalıştığına dair tam bi açıklama yok..(varsada gece mahmurluğu ben göremedim :D )

Blitz
03.03.07, 09:19
Teklif eden olursa yapıyorum. Çok uzun süredir yenilmedim...

hernan77
03.03.07, 14:24
uzun süedir ben de bilek güreşi yapmıyorum. diez in verdiği linkteki bilek güreşi görüntülerinde bilek güreşi yapan eleman bedeninin ağırlığını kullanıyor. yani rakibinin kolunu bedeninin ağırlığı ile aşşağıya indiriyor. bilek güreşçilerinin tekniği bu. ama bizim okulda salonda yaptığımız bilek güreşi yarışmalarında kimsenin bedenini sağa sola yatırmasına izin vermiyoruz. sadece kol ve önkol gücü kullanılıyor. bence beden kullanılmasına izin verilmemeli......

CENTAUR
03.03.07, 14:56
bilek güreşinin bilekle alakalı olduğunu sanmıyorum..omuzdaki kolun rotasyon hareketini sağlayan (flexor ve Zülküf hocam detaylı açıklayabilirler) rotator cuff kaslarıyla daha ilişkili olduğu kanaatindeyim.zira bilek güreşinde kendi bileğinizi bükmeye çalıştığınız kısımda ön kol ve bilek devreye girebilir ama çok iş omuza düşüyor diye düşünüyorum..bu konuda bi yanlış anlaşılma var..hocalarımızda meseleyi adınlatırlarsa sevinicez..

Bilek güreşinin bilekle alakalı olmadığı konusunda seninle aynı fikirde değilim, omuz eklemine rotasyon yaptıran (üst ekstremite uyluğuna deniyordu galiba :roll: ) kasların kuvvetlendirilmesi konusunda haklasın, yinede bana biraz omuz, önkol, biceps, biraz triceps ve parmakların bir zincirin halkaları gibi çalışıyor gibi geliyor, yinede tabi bende bu konuda uzman değilim . Bu konuda bi yanlış anlaşılma var..hocalarımızda meseleyi adınlatırlarsa sevinicez

boxer
04.03.07, 22:15
omuz, önkol, biceps, biraz triceps ve parmakların bir zincirin halkaları gibi çalışıyor gibi geliyor
Evet aynen katılıyorum en önemli halkayıda bilek oluşturuyo , biceps çok güçlü olsada bilek büküldükten sonra iş bitiyor.

Karasan
09.03.07, 00:54
Bilek güreşi elbetteki bilekle alakalı, ancak bilek yegane unsur değil.
Bunu daha önce bir yerde yazmıştım, güç ilk önce sırttan çıkıyor, sonra omuzlarla önkola iletiliyor.
Zaten profesyonellerin abanma hareketi sırtta üretilen gücü omuzlar üzerinde ele taşımaktır.
Bilek güçsüz olursa, elbette sırtta üretilen güçle rakibe karşı abanırken bileğiniz geriye düşecektir.
Zincirin en zayıf halkası mantığı geçerli.
Bilek ve el gücü, rakibin abanmasına dayanmak için çok önemli.
Ben bilek güreşi yapmayı geçen senenin sonunda çok fena bir sakatlık geçirince bıraktım.
İnsan üstü güce sahip rakibim, bilek eklemlerimden çok enteresan bir ses çıkmasına neden oldu.
Şuna eminim, daha güçlü olsaydım, onu gene yenemezdim, ama kolumu bileğime yakın bölgeden kırabilirdim.
Bilek güreşi herşeyden önce acı kuvvete dayalı bir spor, bence bir insanın bileği güçlüdür ya da değildir.
Tabii ara dereceler vardır, ancak bileği yapısal olarak güçlü birisinin çalışmayla düzelebileceğine inanmıyorum.
Vücut geliştirmede opsiyon daha fazla, ama bilek güreşi tam olarak genetik yapıyla alakalı diye düşünüyorum (tabii çalışmak zarar vermez!)

CENTAUR
09.03.07, 03:06
Bunu daha önce bir yerde yazmıştım, güç ilk önce sırttan çıkıyor, sonra omuzlarla önkola iletiliyor.
Zaten profesyonellerin abanma hareketi sırtta üretilen gücü omuzlar üzerinde ele taşımaktır.
Bilek güçsüz olursa, elbette sırtta üretilen güçle rakibe karşı abanırken bileğiniz geriye düşecektir.
Ben bilek güreşi yapmayı geçen senenin sonunda çok fena bir sakatlık geçirince bıraktım.
İnsan üstü güce sahip rakibim, bilek eklemlerimden çok enteresan bir ses çıkmasına neden oldu.
Şuna eminim, daha güçlü olsaydım, onu gene yenemezdim, ama kolumu bileğime yakın bölgeden kırabilirdim.
Bilek güreşi herşeyden önce acı kuvvete dayalı bir spor, bence bir insanın bileği güçlüdür ya da değildir.
Tabii ara dereceler vardır, ancak bileği yapısal olarak güçlü birisinin çalışmayla düzelebileceğine inanmıyorum.
Vücut geliştirmede opsiyon daha fazla, ama bilek güreşi tam olarak genetik yapıyla alakalı diye düşünüyorum (tabii çalışmak zarar vermez!)

Geçmiş olsun karasan, bilek güreşinde normal üstü güçlü insanların olduğu ve bunun yetenek olduğu konusunda çok iyi bir konuya değindin.

'Güç ilk önce sırttan çıkıyor, sonra omuzlarla önkola iletiliyor' bu çarpıcı bir tespit, yalnız burada bicepsinde atlamamak gerek değil mi neticede zincir sözkonusu olunca önemli halka diye bişey yok ;) .

İzlenimlerime göre hem kuvvetli hemde çok iyi bilek güreşi yapanlarda ortak bir özellikte iri kemikli olmaları ve bilekleri iskelet olarak kalın yani bilek eklemleri de kalın, belirgin görülebilen bilek eklemleri buna oranla dirsek ve omuz eklemleride kuvvetli olsa gerek bununla beraber diğer bir etkende çok uzun boylu olmamak.

Şu varki creatin kullanırken eklem sakatlanması riskinin azaldığını biliyordum ve bilek güreşi yaptıktan sonrada gerçekten azıcık bile dirsek eklemlerinde ağrı sızı yaşamadım.

Senin sakatlanma olayını öğrenince benimde cesaretim kırıldı biraz, hiç uğraşmasammı acaba?

Saygılar.

[Zafer]
09.03.07, 14:57

Bir çocukluk arkadaşım var adı Muhammed.Hayatında body,spor olayını geçelim eline dumbbel bile aldığına şahit olmadım.Buna rağmen en azından 1 yıl sağlam body yapmış derecede atletikliği ve definasyonu vardı ve hala var.175 boylarında 65-70 kg civarlarında bu arkadaşımda öylesine acı bir kuvvet var ki kendisinin nerdeyse 2 katı olan,kocaman vücutçuları bile show yaparcasına pata küte indiriyordu!Güç zaten genetik bir olay body de,ama sağlam bi beslenmeyle vs. le normal genetikli biri genetiği iyi olan ama beslenme gibi şeylere dikkat etmeyen birine yetişebilir,hatta geçebilir ama aynı şey kesinlikle bilek güreşinde geçerli değil.Genetiği iyi olan birini çatlasan da patlasan da bilek güreşinde indirmek çok ama çok zor sana kesinlikle katılıyorum Karasan ;)

[Zafer]
09.03.07, 15:13

Geçmiş olsun karasan, bilek güreşinde normal üstü güçlü insanların olduğu ve bunun yetenek olduğu konusunda çok iyi bir konuya değindin.

'Güç ilk önce sırttan çıkıyor, sonra omuzlarla önkola iletiliyor' bu çarpıcı bir tespit, yalnız burada bicepsinde atlamamak gerek değil mi neticede zincir sözkonusu olunca önemli halka diye bişey yok ;) .

İzlenimlerime göre hem kuvvetli hemde çok iyi bilek güreşi yapanlarda ortak bir özellikte iri kemikli olmaları ve bilekleri iskelet olarak kalın yani bilek eklemleri de kalın, belirgin görülebilen bilek eklemleri buna oranla dirsek ve omuz eklemleride kuvvetli olsa gerek bununla beraber diğer bir etkende çok uzun boylu olmamak.

Şu varki creatin kullanırken eklem sakatlanması riskinin azaldığını biliyordum ve bilek güreşi yaptıktan sonrada gerçekten azıcık bile dirsek eklemlerinde ağrı sızı yaşamadım.

Senin sakatlanma olayını öğrenince benimde cesaretim kırıldı biraz, hiç uğraşmasammı acaba?

Saygılar.

Karasana ben de unutmadan geçmiş olsun diyorum.Bi ara ben de çok meraklıydım,amatör turnuvalara falan katılırdım ama ne çok iyi ne de çok köütüyümdür bilek güreşinde.Deminki anlattığım gibi istisna arkadaşlar haricinde spor yapmayan insanları genelde yenerim.

Centaur;önkol kemiği çatır çatır kırılıp ta aylarca kolu alçıda gezen insanlara şahit oldum gerçekten ve bu durum beni bu bilek güreşinden bi hayli soğuttu,sen anladığım kadarıyla çok meraklısın aman diyim dikkatli ol :) Hatta ben öyle arada bir yapınca baktım rakibi indiremiyorum öyle kalıyor,kontrollü bi şekilde gücümü azaltıp kendimi bırakıyorum ve yeniliyorum.Çünkü uzun süre zorlamak Karasan'ın da benzerini yaşadığı gibi sakatlığa hatta önkolu çatır çutur kırıp aylarca spordan uzak kalmaya yol açabilir ki bunu kimse istemez.Baktınız rakip çok yaman;yavaşça bırakın yenilin gitsin,öyle risklere girmeye gerek yok.

Uzun boy ve kemik konusunda da haklısın Centaur,ben mesela 1.80 boyundayım ama bacaklarım,özellikle kollarım çok uzun hatta 1.90 lık bazı arkadaşlarımdan bile uzun :).Zaten genelde bilek güreşi yaparken sıkıntı yaşanırdı ister istemez çünkü rakiplerin kolları hep kısa kalıyo vs.Uzun kol bence dezavantaj ve üstte de belirttiğim gibi kolları sakatlığa ve kırılmaya çok daha elverişli...

boxer
09.03.07, 18:02
Geçmiş olsun Karasan.Evet bence Zfrskr nin dediği gibi yenileceğimizi anlayınca gücümüzü birden kesmeden yavaşça bileğimizi yere indirmeliyiz.

oric
09.03.07, 18:55
Kol ne kadar uzun olursa rakibe o kadar lehte kaldıraç görevi görüyor. O yüzden kısa ön kol her zaman avantajlı

Mpoison
13.03.07, 02:56
Triceps kuvveti kşideki hacim vs vs hepsi bi yana bilek güreşindeki en önemli unsur kör noktalarda bulunan ön kol kaslarını calıştırmaktır...
Rastlayabileceğiniz şeylerden biride zayıf yada normal yapıda olan brinin iri ve kaslı gözüken birini yenmesidir şaşırılacak bişey yok bench press barbell ve diğerleri bu önkoldaki kuvvet gerektiren kaslara tam olarak etki etmez o yüzden çok kaslı gözüken biri öl ihtişamlı fiziğie sahip olmayan biirine yenilebilr...
Bilek güreşinde alayına kafa tutmak isterseniz tek tavsyem şu olur yaklaşık 100 cm lik bir sopanın ortasına orta uzunlukta bir ip bağlayıp ipin ucunada gücünüze göre kilo bağlamalısınız olağanüstü güçlü olmayanlar için 5 kg idealdir bu techisatı salonları ii tanıyanlar bilir...tamamen forearm patlatıcısıdır düzgün bir calışmayla bilek güreşinde herkese meydan okuyabilrsiniz...

CENTAUR
13.03.07, 03:42
Triceps kuvveti kşideki hacim vs vs hepsi bi yana bilek güreşindeki en önemli unsur kör noktalarda bulunan ön kol kaslarını calıştırmaktır...
Rastlayabileceğiniz şeylerden biride zayıf yada normal yapıda olan brinin iri ve kaslı gözüken birini yenmesidir şaşırılacak bişey yok bench press barbell ve diğerleri bu önkoldaki kuvvet gerektiren kaslara tam olarak etki etmez o yüzden çok kaslı gözüken biri öl ihtişamlı fiziğie sahip olmayan biirine yenilebilr...
Bilek güreşinde alayına kafa tutmak isterseniz tek tavsyem şu olur yaklaşık 100 cm lik bir sopanın ortasına orta uzunlukta bir ip bağlayıp ipin ucunada gücünüze göre kilo bağlamalısınız olağanüstü güçlü olmayanlar için 5 kg idealdir bu techisatı salonları ii tanıyanlar bilir...tamamen forearm patlatıcısıdır düzgün bir calışmayla bilek güreşinde herkese meydan okuyabilrsiniz...

Bahsettiğin aleti hiç görmedim, tam olarak nasıl çalışılıyor anlatabilir misin, hatta foto çekip buraya koyar mısın desem çok şey istemiş olur muyum acaba?.

Teşekkür ederim.

Mpoison
13.03.07, 12:55
Burda sopa benim kullandığmdan kısa durumda onu söylemek istiyorum...
Olayında yapılış esasına gelince;sopayı omuz izasından aşağı doğru tutmadan(biraz aşağı olursa bişey olmaz) kollar dümdüz ilerde sadece bilekleri kullanarak makara şeklinde yukarı sarıcaz ardından yukarı gelen ağırlığı aşağı doğru yine bileklerle tersine kıvırıcaz yani hemen aşağı salmıycaz makarayı cekreken nasıl bileğimizle kıvırdıysa indirirkende elimizle kıvırarak calışıcaz ve indiricez ...

sadece 5 dk lık calışmayla elimizdeki acının ne safhada olduğunu anlayabiliz..Düşnün artık

http://img216.imageshack.us/img216/9536/wristroller1jb1.jpg

http://img89.imageshack.us/img89/7875/wristroller2by0.jpg

kliwaj
13.03.07, 13:30
evet yukardaki alet felaket bişey birkere deneyim dedim ön kol adelelerini felaket yakıyor

mudkicker
14.03.07, 14:58
Kesinlikle bilek güreşindeki en önemli şey tekniktir... Bu yüzden profesyonel anlamda bu sporla ilgilenenlerle yapmayın derim. 32 CM kolu olan birine 50 küsür cm kolla yenilmek cidden moral bozuyor.

CENTAUR
14.03.07, 19:06
Kesinlikle bilek güreşindeki en önemli şey tekniktir... Bu yüzden profesyonel anlamda bu sporla ilgilenenlerle yapmayın derim. 32 CM kolu olan birine 50 küsür cm kolla yenilmek cidden moral bozuyor.

:shock: Hadi canım! o derecemi yani, şehsen şimdiden biraz moralim bozuldu, neymiş bunun tekniği acaba :? .

CENTAUR
14.03.07, 19:10
Burda sopa benim kullandığmdan kısa durumda onu söylemek istiyorum...
Olayında yapılış esasına gelince;sopayı omuz izasından aşağı doğru tutmadan(biraz aşağı olursa bişey olmaz) kollar dümdüz ilerde sadece bilekleri kullanarak makara şeklinde yukarı sarıcaz ardından yukarı gelen ağırlığı aşağı doğru yine bileklerle tersine kıvırıcaz yani hemen aşağı salmıycaz makarayı cekreken nasıl bileğimizle kıvırdıysa indirirkende elimizle kıvırarak calışıcaz ve indiricez ...

sadece 5 dk lık calışmayla elimizdeki acının ne safhada olduğunu anlayabiliz..Düşnün artık

http://img216.imageshack.us/img216/9536/wristroller1jb1.jpg

http://img89.imageshack.us/img89/7875/wristroller2by0.jpg

Tamam şimdi anladım hadiseyi, ben bunun benzerini bench press barında yapıyorum, (bar bench press sehpasındayken), ağırlığı yüklüyorum bara, sonra geçip ortasından tutup iki elimle sardırma haraketini yapıyorum buda bayağı etkili 5 dakka dayanamassın :idea: .

Mpoison
15.03.07, 02:45
Dediğim bu haraketleri calışırken uzun vadede önkolun aşırı gelşip bicepsi normalden küçük göstereceğinide unutmayın gerçekten ciddi bir hareket...
İyi tasarlayıp yapmalı

snow
23.03.07, 21:17
abi şelk güreşi hem bilek hemde teknik öle bilekle alakası yok deyenler bielk güreşi adı üzerinde deilmi Ardaşlar
Ben bir bilek güreşi sporcusuyum Bilek güreşlerinde.KArşındaki adamdan korkarsn bilki kesinm yenilirsin,Kulanıgın hakemde olacak herzman hakem 2 dedigi zaman yükünü vereceksin 3 dedigi zamansa adamın bilegini büyük yenmem lazım saniyelik iş :P ama YEnemessen gir masananın altına :D ben 30 yaşındaki adamlar yaptımd düşünün yani 17 yaşındayım 62 kilyorum adam 30 yaşında 80 kilo flana adam beni yenemedi adamdan bir ter akıyor abi görmeniz lazımdı tabi kızlar falanda vardır seyirci adam iyice gaza geldi ama yenemedi :D
Ama BENCE eN ÖNEMLİSİ BİLEK VE TEKNİK...

snow
23.03.07, 21:21

Sana kesinlikle katılıyorum...

oric
29.03.07, 20:04
snow : yukarıda anlatılan sardırma antremanı konusunda ne düşünüyorsun peki ?

[Zafer]
29.03.07, 20:30
snow : yukarıda anlatılan sardırma antremanı konusunda ne düşünüyorsun peki ?

O antremanı ben kafama esdikçe evde 3-5 tekrar yapıyorum,önkolları parçalıyo resmen :D Reverse ve normal wrist curl de çalıştıramadığın yerler de çalışıyor ;)

sarc4stic
29.03.07, 21:28
kollarım 39 santımetre (antrenman sonrası) ama kımseyı yenemıyorum bılek guresınde. cok moralım bozuluyor ''bosa body yapıyorsun'' dıyor arkadaslar dalga gecıyor:(

lubu
31.03.07, 03:17
bilek güreşi yaparken dirseğinizi mümkün olduunca kapalı tutun.Ne kadar kapalı tutarsanız omzunuzdan o kdr destek alırsınız.Geçen gün tüm sınıfın önünde bilek küreşi yaptık.Kaybeden tüm sınıfa hamburger kola ısmarlıcaktı,kazandım:D birde bnm hoca bana bir hareket gösterdi bilek güreşi için..onunda faydasını görüorm

snow
31.03.07, 12:38
lubu gerçekten haklsın ama bilek güreşi yaparken karşınızdakınden korkarsanız boşuna yapmayın bukdar diyorum lubunun dedigi gibi omuzunuzu yakın tutun kaulanız hakemde olsun olsun herzman aga hiç unutmuyor bi kere cok zorladım masanın altına girdiydim :) yendim ama o maçı :)

ron ron
18.05.07, 16:43
Ben VG yapmadan önce de çevremdekilerin %80 ini yenerdim.VG çalışmak bu oranı nerdeyse %100 e çıkarmamı sağladı. Tabi hiç profesyonel bir bilek güreşçisiyle yapmadım. Doğrusu yenebileceğimi de sanmıyorum çünkü bu işin tekniği çok önemli bence. 8)

bodycucu12
30.05.07, 10:05
bilek güreşi makinesinde çalışınca yenemem dediğiniz adamları bile yendiğinizi görüyorsunuz. ama yinede bilek güreşi kalın bir ön kol kemiği iri bir el güçlü kalın kollarla yapılıyor. daha masada adamla el ele tutuşup ellleriniz onun elinde kaybolduğunda ve rakip elinizi olanca gücüyle sıktığında kaybedeceğini anlıyorsun. burda psikolojik harb de var. rakibinizin elini bütün gücünüzle sıkın ve sağlam kavrayın sağ omuzunuzu öne çıkarın bu çok büyük avantaj sağlıyor.

önceden kaynarcada niyazi kurtun salonu vardı. bilek güreşiyle ilgilenenler tanırlar. aynı zamanda marmara spor akademisi mezunu. oda hep makara çalışırdı. ve benim 44 cmlik kollardan daha ufak bir bisepse sahipti. fakat inanın ön kol kalınlığı neredeyse benim pazum kadardı. 40 küsür diye hatırlıyorum. kendi pazusundan daha büyük ön kola sahipti. niyazi kurtu tanıyanlar varsa bilirler. ve değil yenmek zorlanmazdı bile. scot masasında 60 kiloyla dambul çalışırdı. fakat bilekler kırık yani ön kol destekli. bilek güreşi tamamen ön kolla alakalı. ön kolunuz rakibinizden inceyse şansınız sıfırdır. ben de o zamanki yaşım 24 25 olmasına rağmen 17 18 yaşında cılız adamlara yenilirdim. benimle de 44 kol olduğu için ve 81 kiloydum o zaman dalga geçerlerdi. sonra ön kola yüklenince bir de idman sonrası yorgun bitik vaziyette yakalanmayınca ufak çocukları yenmeye başladım. ama 16 yaşındaki adama iri bir cüsseyle yenilmek zoruna gitsede ön kollarının nasıl hayvani olduğunu anladım. ve ön kol çalışması ve haftada idmanı azaltarak kuvvet kazandım. yani haftada 4 günden fazla çalışmak güç kaybına neden oluyor. steroid ya da süplament kullanmıyorsanız kesinlikle 4ü geçmemek gerekiyor. bir hatta iki gün ara vermek güç kazanımına sebep oluyor.

gim
28.06.07, 22:43
abi bu bilek güreşi olayında benim de canım sıkıldı biraz. kol kasları benden daha zayıf olan birine yenildim. hemde ne yenilmek çat die vurdu adam bizi yere. sinir sistemim altüst oldu resmen. zaten sinirleri çok zayıf olan biriyim. olayın üstünden 1 ay geçti hala aklıma geldikçe başımı ağrıtıyor. biraz daha bilimsel açıklayabilirseniz şu olayı çok sevinicem.
bende foruma yeni üye oldum, gayet güzel
herkeze teşekkürler

Serious_Sam
01.07.07, 04:52
bilek güreşi %80 bilekle alakalı olan birşey liseden beri dostluğumu sürdürdüğüm bir dostumu daha yenen olmadı kimi çıkarttıysam onu yeneceğini düşündüğüm hepsini devirdi. arkadaşın kolu 33cm ama kas tonu yüksek bilek, ön kol biraz daha sağlam 33cmlik kola göre. ve bu arkadaş eline dambılı alıp çalışmış bir insan değil. en son olarakta benden 3 ay kadar önce bodye başlayan yaklaşık 2 sene kadar bana oranla bu sporu çok daha düzenli yapmış olan arkadaşımı( kol yaklaşık 40, benchte 110 basıyor) lise dostumla bilek güreşi yaptırdım adam çat diye indirdi bodyci adamı banamısın demedi bende pislik gibi bilek çalışıyorum iş başa düştü onu ben yenecem :D

noble_man
01.07.07, 13:42
bence bilek güreşi önkol-bilek ve teknik işi.işin tekniğinii bilmezseniz ne kadar güçlü olursanız olun yenemezsiniz.geçenlerde rusya'da babamın bir rus body ci arkadaşı,bizim göbekli,uzun süredir spor yapmayan bir tanıdığımıza bilek güreşinde 2 defa yenilmiş:D:Dbodyci şok olmuş:Dayrıca benim tanıdığım Türkiye şampiyonlukları olan bir abimizde sadece muhteşem bir önkol var.ve yüzlerce bodyci devirdi.adamda biceps,sırt,omuz fln çok yok.sadece muazzam bir önkol ve bilek var;adam tekniği biliyor:D

latisumus
07.07.07, 11:52
ben orta okulda iken karşıma 7 kişi geçti hepsi birden elimi tuttu ama bileğimi deviremediler. ama vücut geliştirmeye başladıktan sonra gücümde baya azalma oldu şimdi tek kişiyle zor yapıyorum.

Serious_Sam
07.07.07, 14:56
ben orta okulda iken karşıma 7 kişi geçti hepsi birden elimi tuttu ama bileğimi deviremediler. ama vücut geliştirmeye başladıktan sonra gücümde baya azalma oldu şimdi tek kişiyle zor yapıyorum.

çok ilginç neden böyle birşey oldu ben bileğimin güçleneceğini umuyorum aslında. sen bilek hiç çalışmıyormusun yada ilk başladığın zamanlarda hiç iyi beslenmedenmi yaptında acaba vücut ordaki kasları aldı diğer zorlayıp beslenmeden yaptığın yerlere koydu. sebebini biliyorsan veya tahmin ediyorsan söylermisin banada ne yapmamam veya ne yapmam gerektiğini.

[Zafer]
07.07.07, 15:09

7 kişi birden tek adamın kolunu bükemedi,yanlış okumuyorum :D

Serious_Sam
07.07.07, 15:14
7 kişi birden tek adamın kolunu bükemedi,yanlış okumuyorum :D

ben onu lafın gelişi söylediğini düşündüm zafer:D yani ne kadar güçlü olduğunu vurgulayabilmek için yazmıştır herhalde:) bu arada bacağın ve omuzun gelişmeye etkisi gibi bir başlık açtım yorumunu esirgemessen sevinirim :)

latisumus
07.07.07, 15:53
evet 7 kişi birden koluma yüklendiği halde kolum geriye gitmiyordu ben küçük olduğum halde kocaman adamlar beni yenemiyordu.ama o sıralar yanlış yaptığım bişi vardı. 5 kg dumbeli alıp 500 tekrar dumbell curl yapıyordum. bilekleri güçlendiren yay makaslar vardı onunla 1000 yapıyordum yani hiç bilmeden kasları yakıyordum küçülmelerine sebep oluyordum ama gücüm çok felaket bi şekilde artıyordu. sonradan doğrusunu öğrendim 8 tekrar yaptım o zaman kalınlaşmaya başladı. 28 cm di kolum ama çok fazla güçlüydü.

Serious_Sam
07.07.07, 16:07
evet 7 kişi birden koluma yüklendiği halde kolum geriye gitmiyordu ben küçük olduğum halde kocaman adamlar beni yenemiyordu.ama o sıralar yanlış yaptığım bişi vardı. 5 kg dumbeli alıp 500 tekrar dumbell curl yapıyordum. bilekleri güçlendiren yay makaslar vardı onunla 1000 yapıyordum yani hiç bilmeden kasları yakıyordum küçülmelerine sebep oluyordum ama gücüm çok felaket bi şekilde artıyordu. sonradan doğrusunu öğrendim 8 tekrar yaptım o zaman kalınlaşmaya başladı. 28 cm di kolum ama çok fazla güçlüydü.

muazzam bir güç yerinde olsam o şekilde devam eder bilek güreşi turnuvasına katılırdım ben bilek güreşini çok seviyorum şu anda çok iyi bilek çalışıyorum kendimi hazır hissettiğimdede turnuvalara katılmayı düşünüyorum bu el makası dediğin hani eline alıp sıkıyorsun omu oluyor yoksa başka birşeymi.

latisumus
07.07.07, 16:19
evet o dediğin alet oluyor

beat me
07.07.07, 23:25
bilek güreşini çok sewerim bana biri dediği zamn bilek güreşi yapalım die çok müthiş gaza gelirim kim olursa olsun yaparım ama benden kilo bakımından çok fazla olrsada olsun önemli deil ama kiloda çok önemli bilek güreşinde kilolu adam genelde kazanıo

[Zafer]
07.07.07, 23:28
bilek güreşini çok sewerim bana biri dediği zamn bilek güreşi yapalım die çok müthiş gaza gelirim kim olursa olsun yaparım ama benden kilo bakımından çok fazla olrsada olsun önemli deil ama kiloda çok önemli bilek güreşinde kilolu adam genelde kazanıo

O kadar emin olma bence,kendinden çok daha ağır insanları yenen zayıf insanlar çok.

latisumus
08.07.07, 00:09
isterse 150 kilo olsun yenerim affetmem

beat me
09.07.07, 00:57
ya benden kilolu bi adamla bilek güreşi yaptığımda gücüm azalıo sanki neden bilmiorum sanki altım yerden kesilio :D

latisumus
09.07.07, 11:12
vücut ağırlığınla sana yüklendiği için

ofis
09.07.07, 17:18
bilek kalınlığım 15cm. :)

bu konuda çok zayıfım ve 6 yıl önce bilek güreşi yaparken sakatlandım 1,5 yıl antremanlara ara verdiğim oldu ve yüklensem tekrar aynı yerden sakatlanıcağıma eminim 6 yıl içinde defalarca oldu çünkü.

kısacası tövbeliyim :)

latisumus
09.07.07, 19:33
vücut geliştirenlerin bilek güreşi yapması sakıncalı bence. bende bilek güreşi yüzünden antremanlarımı çok aksattım. ve bilek güreşi yapmak isteyenler olduğunda şu şu nedenden dolayı yapam dediğimde korkuyorsunda bahane uyduruyorsun diyolar. sizin çevrenizdede böyle diyenler vardır mutlaka sakın gaza gelipte sakatlanmayın aman aa

Pain&Gain
09.07.07, 19:35
vücut geliştirenlerin bilek güreşi yapması sakıncalı bence. bende bilek güreşi yüzünden antremanlarımı çok aksattım. ve bilek güreşi yapmak isteyenler olduğunda şu şu nedenden dolayı yapam dediğimde korkuyorsunda bahane uyduruyorsun diyolar. sizin çevrenizdede böyle diyenler vardır mutlaka sakın gaza gelipte sakatlanmayın aman aa

aynen öle diyorlar . Ama bi defa benim ağzım yandı . Sert bi güreşten sonra 3-4 gün ne biceps çalışılıo ne sırt . Gerek yok bence yapmaya

latisumus
09.07.07, 20:01
zaten bilek güreşi güç değil teknik işi

SCHWARZXXL
09.07.07, 20:43
Arkadaşlar bir kıvanc79 fake'i ile karşı karşıyayız ciddiye almayın.
Adam ıslak rüyalarında badicilerle yatıp kalkıyor, gelip buraya fantazi sıralıyor.

DİGİMAX
10.07.07, 17:29
S.Stollenin böyle bi filmi vardı kamyon veriyolardı 1. ye..
güreş yaparken diğer el bir yere tutunuyordu..
o filmdki gibi bilek güreş yapılsa vucutçular daha avantajlı olur..

[Zafer]
10.07.07, 20:20
S.Stollenin böyle bi filmi vardı kamyon veriyolardı 1. ye..
güreş yaparken diğer el bir yere tutunuyordu..
o filmdki gibi bilek güreş yapılsa vucutçular daha avantajlı olur..

Zaten bilek güreşi sehbalarında öbür elle tutup destek almak için tutacak var :D

latisumus
10.07.07, 22:35
kivanc79 kim sorması ayıp

SCHWARZXXL
11.07.07, 11:15
kivanc79 kim sorması ayıp

Sen daha iyi bilirsin latisumus.

Onun eklediği resimleri ekleyip onun tarzıyla atıp tutuyorsun. İşin gücün yok anlaşılan. Daha kaç account alacaksın bakalım. Yine banlanman yakındır. Hayır, derdin ne onu anlamıyorum.

latisumus
11.07.07, 11:52
bu resimler bana ait ve atıcak bişi de yok zaten 10 senelik tecrübem var. yeteri kadarda bilgim var. ben burda başkalarına yardımcı olmaya çalışıyorum resimlerim seni rahatsız ediyorsa kaldırayım resimsiz dursun.ve şunu unutma bana dünyayı versen oraya başkasının resmini katmam kendi resmim yeter

SCHWARZXXL
11.07.07, 12:24
bu resimler bana ait ve atıcak bişi de yok zaten 10 senelik tecrübem var. yeteri kadarda bilgim var. ben burda başkalarına yardımcı olmaya çalışıyorum resimlerim seni rahatsız ediyorsa kaldırayım resimsiz dursun.ve şunu unutma bana dünyayı versen oraya başkasının resmini katmam kendi resmim yeter

Bu konunun tartışılacağı yer burası değil ama kivanc79 gibi senin de 10 senelik tecrüben olması ilginç bir tesadüf olmuş. Her neyse bu konuda daha fazla mesaj yazma ve başlığı kirletme. Ne de olsa yakında banlanacaksın.

Sadece tek söyleyeceğim 500 tekrar dumbell curl ile kuvvet kazandım 1000 tekrar bilmemne yapıyordum diyen birini ciddiye almayın arkadaşlar. Zaten dalga geçmek amaçlı yazılmış sallanmış ifadeler siz şaşırdıkça daha da sallıyor adam. 7 kişiyle bilek güreşi yaptım yazmış. Uydur babam uydur. Yapacağınız kaale almamak.
IP'si banlanabiliyorsa o şekilde önüne de geçilebilir böyle adamların. Net cafeden girmiyorsa.

latisumus
11.07.07, 12:37
malesef net cafeden giriyorum veburda 60 tan fazla net cafe var sorun değil. asıl sorun benim dürüstlüğüme inanmaman kafama silah dayasalar yalan söylettiremezler bana. sen önce beni tanmaya çalış ondan sonra yorum yap. ve çekildiğim resimlerin arka planına bak bi. ve sana çekildiğim o odaları camda içinde bende olmak üzere göstereyim. imkanın varsa misafirim ol beraber antreman yapalım. böylece burdan bişileri kanıtlamak için uğraşmış olmam

SCHWARZXXL
11.07.07, 12:49
malesef net cafeden giriyorum veburda 60 tan fazla net cafe var sorun değil. asıl sorun benim dürüstlüğüme inanmaman kafama silah dayasalar yalan söylettiremezler bana. sen önce beni tanmaya çalış ondan sonra yorum yap. ve çekildiğim resimlerin arka planına bak bi. ve sana çekildiğim o odaları camda içinde bende olmak üzere göstereyim. imkanın varsa misafirim ol beraber antreman yapalım. böylece burdan bişileri kanıtlamak için uğraşmış olmam

Yalana bak. Hem net cafeden giriyorsun hem çekildiğin odaları cam'de göstereceksin. Sürekli sallıyorsun bakalım nereye kadar yüzün tutacak? Dediğim gibi burası işin uzatılacağı yer değil. Daha fazla yalanla kirletme başlığı. Ben cevap vermeyeceğim artık.

latisumus
11.07.07, 12:49
bana ne kadar inanmasanda sana karşı bi düşmanlık hissetmiyorum sende kendine göre haklısın tabiki de. inanıyorum ki iyi birisinde. ben burda herkezle arkadaş olmak bişiler paylaşmak istiyorum. beni banlıyolar ben yinede sizinle arkadaş olmak için bi çaba gösteriyorum. bi kötülüğüm dokunuyorsa söyleyin. yani kardeş kardeş yaşamak varken bu şiddet niye ben onu anlamıyorum. bu siteyi ne güzel kurmuşlar allah razı olsun. ve ben burda kimseye inanmamazlık yapmadım kimsenin evesini kırmadım. banada bu şekilde davranılmasını isterim.unutmayın her yalanın bir sonu her doğrunun da bi kanıtı mutlaka vardır. beni dışlamak yerine benden bu kanıtları istemeniz daha doğru olur bence diye düşünüyorum. sevgili kardeşim schwarzxxl

latisumus
11.07.07, 12:56
evdede internet olduğu için evden camda vücudumu gösterebilirim sana sevgili kardeşim SCHWARZXXL ve ben internet cafe işletiyorum diğer cafe sahipleride arkadaşım bu yüzden istediğim cafeden giriyorum

SCHWARZXXL
11.07.07, 13:00
bana ne kadar inanmasanda sana karşı bi düşmanlık hissetmiyorum sende kendine göre haklısın tabiki de. inanıyorum ki iyi birisinde. ben burda herkezle arkadaş olmak bişiler paylaşmak istiyorum. beni banlıyolar ben yinede sizinle arkadaş olmak için bi çaba gösteriyorum. bi kötülüğüm dokunuyorsa söyleyin. yani kardeş kardeş yaşamak varken bu şiddet niye ben onu anlamıyorum. bu siteyi ne güzel kurmuşlar allah razı olsun. ve ben burda kimseye inanmamazlık yapmadım kimsenin evesini kırmadım. banada bu şekilde davranılmasını isterim.unutmayın her yalanın bir sonu her doğrunun da bi kanıtı mutlaka vardır. beni dışlamak yerine benden bu kanıtları istemeniz daha doğru olur bence diye düşünüyorum. sevgili kardeşim schwarzxxl

kivanc79 kim diyen sendin ne oldu?
Kardeşim diye bana hitap edecek samimiyete de sahip değiliz.

İstenilmediğin yerde durmamak diye bir şey vardır. İyi niyetliysen onu uygula yeter. Ki değilsin. Kendince dalga geçiyorsun da asıl senin durumun vahim. Sonuçta forumda bol miktarda tecrübeli adam var seni yalanlayacak. Gereksiz kirlilik yaratmadan efendi gibi terket forumu.

chernobille
11.07.07, 13:13
ben bütün mesajları okuduumm aranıza hoşgeldim b ua rada SCHWARZXXL bu sinir nerden geliyoo latisumus sana hepp dostça yaklaşıyoo mesajları hepp saygı çerçevesi içerisinde sen maşallah direk giriyosunn böle olamzkiii burda bişeleri paylaşıp örenmek için bulunuyoruzz

arda
11.07.07, 13:19
chernobille kardeşim hoş geldin aramıza. ve gerçekten arkadaşlık dostluk kalmamış artık. bu siteye daha seviyeli daha saygılı kişileri almak gerek. bu da mümkünmü bilmiyorum.

saydam
11.07.07, 13:20
lutfen konuyu uzatmayalim,latismus arkadasimiz artik aramizda yok.

chernobille
11.07.07, 13:21
nieee yokk banladın mı

masteer
11.07.07, 23:28
Forumda ne yazık ki nick kirliliği oluyor, olmayacak sallama ifadeleri yazan kişiler acaba nasıl bir ruh halindeler ki bu spora 10larca yılını vermiş insanları kafalayabileceklerini zannediyorlar.

Bunu yazmamın sebebi aynı kişi ve arkadaşlarını bıkıp üşenmeden bin tane yeni nick ile konuyu uzatmamaları.

Konumuza gelince birincisi bilek güreşi için yapılan curl hareketlerının çok fazla bir etkisi yoktur. Çünkü bilek güreşinde biceps sadece kaybetmeye başladığınızda faaliyete girmeye başlar.

Ben bodye başladıktan sonra memleketimin insanının klasik bu bodyciler fostur şişmedir, yok bizde bir tornacı rüstem abı var bileğini kimse bükemez lafları yüzünden programıma önkolu ciddi bir şekilde aldım. Haftada 2 gün bar ile close grip sehpada dirsekten bileğe kadar kolları yapıştırdığımız ve ağırlığı aşağı saldığımız hareketi 7-8 set yaptım.Hareketin ismini şu anda hatırlayamıyorum ,yaşlılık işte hatırlayan olursa memnun olurum:)
Ama asıl bilek güreşi için işe yarayan hareket bir ağırlığı ip ile bir sopaya bağlayıp daha sonra ayakta kolları öne uzatarak sopayı çevire çevire ağırlığı yukarı çıkartıp sonra aynı şekilde geri bıraktığım hareket oldu. Bir sarıp boşaltmayı 1 set sayarak aklıma geldikçe bazen hergün 3-4 set yaptım.

Bilek güreşi dayanıklılıktır güçle birlikte, bu yüzden önkola haftada 3-4 gün yüklenebilirsiniz.

Bu işin güç ve dayanıklılıkla ilgili kısmı. Teknik olarak ise naçizane bir kaç tavsiyem olacak bu işi ciddiye alanlara :

İlk olarak her türlü rakipli sporda olduğu gibi kendine aşırı güvenli oturun rakibinizin karşısına , iddialı sözler söyleyin, elini tuttuğunuzda sertçe kavrayın ve ileri geri bir tartın.
Başladığınız anda bileğinizi muhakkak kendinize doğru biraz kırın, bırakın adam yenildikten sonra yok büktün yok bilmemne diye mızmızlansın, mızmızı kimse umursamaz herkes sonuca bakar.
En önemli nokta basınç uygulayacağınız bölgedir. Gücünüzü dıştan içe uygulamayacaksınız, serçe parmağınızın altındaki noktadan hafif kıvrılmış bileğinizle rakibin başparmağının gerisine bileğinin yanine YUKARDAN AŞAĞI basacaksınız. Burası çok önemli yukardan aşağı basacaksınız, yanı en güçlü olması gereken kasınız bileği kıvırabilmek ve kavrayış için önkol daha sonra yukardan aşağı basabilmek için triceps.

Karşınızdaki adam sizinle aynı güçte olsa dahi avantajını kıvrılmış bilekten dolayı kaybedecek ve başparmağın arkasında bileğin yanındaki kemiğe bastıkça canı acıyacak ve gücünü kullanamayacak.

En çok karşılaşılan durum yendiğiniz adamın elinin masaya vurmasına 7-8 cm kala sadece elini yukarda tutarak yenilmemek için direnmesidir. Bunun için
bilek güreşi masalarındaki gibi masanın üstüne 5 cm kalınlığında bir kitap vs koyunki baştan ,son dakikada adamı bitirmek için debelenmeyin. O adam 1 hafta kolunu kullanmadan durabilir ama sizin 2-3 gün sonra antrenmanınız olacak, bu yüzden bir bilek güreşi müsabakasını fazla uzun tutmamaya özen gösterin.

Diyelimki karşınızdaki adam sizi yeniyor, o zaman eliniz adamın avucunun içinden kaydırın ve konsantresini bozun. Tekrar tutuştuğunuzda yeni bir şansınız olacak. Siz haftada 4-5 gün önkol çalıştığınız için dayanıklılığınız muhtemelen rakibinizden iyi olacaktır, gücü çokta olsa rakibiniz süre uzadıkça avantajını kaybedecektır. Yenerken kısa tutup antrenmana sakatlanmamayı düşünebilirsiniz ama eğer yenilecekseniz o kolu gerekirse orda bırakmalı
ve sonuna kadar direnmelisiniz.

Bu bilgiler özellikle yukardan aşağı bileğe basma konusu kolay kolay kimsenin size söylemeyeceği konulardandır, çünkü bu işiyapanlar sırlarını ifşa etmek istemezler, bende bilek güreşi meraklısı bir büyüğümden öğrenmiştim , babamdan:)

[Zafer]
11.07.07, 23:44
Bu avcıları çok geride bırakan hikayelere zaten hiç girmiycem,çünkü Saydam'ın da dediği gibi böyle insanlara cevap vermemek en iyisi.Ben de o yüzden hiçbirşey yazmadım.

Bilek güreşine zamanında merak salmış ve bazı basit turnuvalara katılmış birisi olarak Masteer e katılmakla beraber bilek güreşi maçında çok fazla şans zorlamamama düşüncesindeyim.Çünkü bizzat gözümün önünde çatır çutur önkolu ortadan 2 ye kırılıp ta aylarca kolu alçıda gezen insanlar oldu.Bilek güreşinden soğumamın temel nedeni de budur.Zaten maçtan bi süre sonra o adamı yenip yenemeyeceğimiz az çok ayyuka çıkar.Baktık olmuyor,kolu kontrollü bi şekilde birdenbire bırakmayarak gücü azaltarak maçı bitirmek en doğrusu.Çünkü birden bırakırsak yine bi arkadaşımın yaptığı bilek güreşinde olduğu gibi pat diye eliniz masaya yapışır ve elinizin o narin tarak kemikleri kırılabilir.Ee bu da antremanların uzun bi zaman aksaması ve emeklerin boşa gitmesi demek olur ki bunu kimse istemez :)

masteer
12.07.07, 02:08
Zfrskr,

Tabii benim bahsettiğim sonuna kadar dayanma konusu gözünüzün kestiği size denk güçte kişiler için geçerli, yoksa bu konuda yeni olupta oturaklı kişilerin karşısında hırs yapmanın alemi yok, velhasıl insan kendi sınırlarını her zaman bilmeli ama yeterli önhazırlığınız varsa bu konuda bir geçmişiniz varsa kolunuz falanda kırılmaz.Burada boğaya özenen şişip patlayan kurbağa olmayalıım yeter:)

tunaahmet
26.07.07, 17:37
arkadaşlar hepiniz bir tekniktir diyorsuunuz da bide ondan bir şeyler söyleseniz ya yoksa çok mu gizli? eyvallah

CENTAUR
28.07.07, 15:50
Rakibin elini çok sıkı kavra, baş parmağının altını tüm gücünle sıkarken aynı anda bileği bükerek yüklen, yine aynı anda omzunu öne al, omzunu ve vücudunu eline yaklıştırıp aban, sonra alta alıp yüklen, elini dıştan içe doğru rotasyon yönünde çevirmeyide deneyebilirsin bu rakibin parmaklarını açabilir.

bodycucu12
05.08.07, 17:54
150 kilo 70 kilo hiç farketmez. bilek güreşi yaptığınız ve teknik olarak değil güç olarak yerinden dahi kımıldatamadığınız adamlara dikkat edin. hatta denemesini yapın mezura muhakkak salonda vardır. sizden kilo olarak zayıf fakat bilek güreşinde zorlamayı dahi beceremediğiniz adamın tabi bu arada pazunuzun da adamınkinden büyük olduğunu hatta ezici üstün olduğunu varsayıyorum ölçüm alın. ön kolunuzu bileğinizi bükerek en kalın yerinden ölçün sonra sizi yenen arkadaşınızdan rica edin ve onun ön kolunu ölçün. büyük ihtimal şuraya yazıyorum bu yazımı unutmayın sizin önkolunuzdan daha büyük ve definisyonlu çıkacak. adamın önkolu sizin önkolunuzdan daha yağsız hatta yeşil damarları dışarı pörtlemiş olduğu halde sizin önkolunuzdan daha kalın çıkacak.

bodycucu12
05.08.07, 17:57
tabi işin içinde teknik olmadan sizi sadece gücüyle ezen adamlar için kastettim. yani farkında olmasak da sizden ufak tefek bisebsi nerdeyse sizin yarınız kadar olan fakat sizden çok kuvvetli olan zorlayamadığınız adamların ön kolu çok kalın çıkacak. bizzat bilekçilerin arasındaydım. niyazi kurtu tanırsınız. yemin ederim hiç abartmıyorum temel reis gibi ön kolu vardı. ve sıfır yağ. ön kolda yağ yoktu... yani bir şekilde bilek güreşiyle ilgilenen arkadaşlar pazu ölçüsünden çok ön kol ölçüsüne önem verecekler.

bodycucu12
05.08.07, 18:04
bir de arkadaşlar ilgilenenler bilek curlun yanında benc sehpasında duran barı dar tutuş yaparak iki elleri ile yuvarlasınlar muazzam ön kol yapar. esası ipin ucuna ağırlık asıp onu yukarı ve aşağı sadece bilekleri kullanarak indirmek ve çıkarmak. ama bardada gayet iyi oluyor. iki elinizle oturarak barın altına yatmadan dar tutuş aralar 20 30 cm olsun isteğinize göre de ayarlayabilirsiniz. barı sadece el bilekleri kullanarak yuvarlayıp döndürün ağırlık hafifse ekleyin. bilekleriniz muazzam yanacak ve şişecek.

bodycucu12
05.08.07, 18:37
ayrıca gittiğiniz salonda bilek çalışırken yalnız olmaya gayret edin. ve niyazi kurttan biliyorum temel çalışma prensibi hamer kasını scat masasında çalışın kaldırabileceğiniz en büyük dambılı alın ve hamır kasını çalıştırın. çünkü masada rakibinizi kendinize çekerek kolunu açmak serbest. yani rakibin bileğinizi kendinize çekerek de bilek güreşi yapıyorsunuz. ve scat masasında yine tek dambıl max ağır kilo ve bilek kesinlikle kırık olacak 6 7 tekrar kaldırın indirin tek dambıl. bilek bükük olacak ve kol tam açılmayacak. yarım açı çalışacaksınız. çünkü amaç bisepse kan yollamak değil ön kolu şişirmek. etrafınızda insan olmamasına dikkat edin dememin sebebi, bilek güreşi çalışmalarını bilmeyen kişi size gelip muhtemelen: sen ego tatmini yapıyorsun eline ağır dambıl almışssın ama kolunu tam açmıyor 45 derece açıyorsun ayrıca bileğin de 45 derece kendine dönük oysa bilek dümdüz olmalı!!!! diye akıl verecek. aslında kendince doğru söylemiş olacak. çünkü bilek kırık ve kolu masada tam aşağı indirmeyip hatta çok ağır dambılı 10 15 cm kaldırıp indirmek biseps için uygun değil. kırık bilek ve max 45 derece kol indirmek tamamen ön kol ağırlıklı ve bilek güreşi çalışması. zaten 40 ila 45 kiloluk tek dambıl kullanan arkadaşlar çok rahat çıkar. bu kiloyu zaten nizami indirmek değil amaç bileği kırarak ve ağırlığı dirsek masada tutarak tartmak.

gim
08.08.07, 13:52
ben de bi arkadaşla bilek güreşi yapmıştım, bileğini oynatmam imkansız gibiydi ve dahası bileğim çok büküldü. adamda pazu denen birşey yoktu aslında önkoluda çok normaldi en fazla benimle aynıdır ama çat diye vuruyor adam yere. yenilince kendimi çok güçsüz hissetmiştim ve çok moralimi bozdu. o arkadaş aynı zamanda dalgıçtı. acaba daldığı için bi fiziksel güçmü ediniyor fazladan. yani ka değilde sadece güçleniyordur. siz nediyosunuz?

CENTAUR
12.08.07, 17:42
Vallahi tanıdığım çok fena bilek güreştiren biri var hemde öyle böyle değil, ondada dalğıçlık vardı aynı zamanda judo, biraz atletizm falanda var hem akademi mezunu ve okuldayken bilek güreşinde 1. leri, dereceleri varmış yani bilemiyorum oda benimle olçü ve kas yoğunluğu bakımından aynı idi fakat aynı bahsettiğin gibi madara olmuştum, dalgıçlıkla ne kadar alakası var bilemiycem ama bence böyle çok fazla kafaya takmaya gerek yok eminim o bahsettiğin kişi eklem kalınlığı bakımından da iyidir çünkü benim dikkat ettim şey bilek eklemleri kalın olanlar hep avantaj sahibi oluyor.

BusinessCLass
13.08.07, 13:38
bodye yeni başlayan biri olarak izlenimlerimi söylmem gerekirse kilom 63 boyum 1.74 an itibariyle. bilek güresinde kendi kilomdakilere zaten yenilmiyorumda 70 - 75 kiloluk bodycilerle bilek güresi yaptığımda başta hepsi senle ne yapacağız diyorlar daha yeni başladın body ye bizi yenmen imkansız diyorlar ama sonrada onlarla yaptığımda ve herbirini birer birer indirdiğimde hepsi sus oluyorlar. belki ben onlar kadar güçlü olamayabilirim ama bilek güreşine gelince işler değişiyor. her ne kadar fazla kilolu olmasamda önkol kaslarım oldukça iyi durumda bu sporda bicepslerin ne kadar büyükse o kadar daha iyisin diye bir yeterli bir tespit olmayacaktır. ama sanırım ilk önce bu genetikle alakalı birşey olsa gerek

kubys81
18.08.07, 06:12
bu bılrk guresını bukadar takmayın kafaya bılek guresı teknık ısteyen bır konuymus kuvetle olmuyormus bunu cok ıyı anladım.3 hafta once bu konuda tecrubelı bır arkadasla bılek guresı yaparken humerus kemıgımı kırdım (bıcepsın baglı oldugu kemık) sımdı kolum alcıda ve 4 ay bole gezecem yanı dıcem odurkı herseyın tenıgını bılmek gerekıyor kaba kuvet ve asırı zorlanma basımıza cok buyuk dertlae acabılıyor

KaRaBaSH
18.08.07, 13:26
salonda arkadaşlarla kapışıyoruz. hoca hepimizi deviriyor ama :D

dellibalta
26.08.07, 00:14
bence bilekle alakası yok bızım burda kenyalı bır pazarcı var 40kg cıkmazz ama 100 kg adamları devırıyo şaşılcak bı olayy

CENTAUR
28.08.07, 01:25
bu bılrk guresını bukadar takmayın kafaya bılek guresı teknık ısteyen bır konuymus kuvetle olmuyormus bunu cok ıyı anladım.3 hafta once bu konuda tecrubelı bır arkadasla bılek guresı yaparken humerus kemıgımı kırdım (bıcepsın baglı oldugu kemık) sımdı kolum alcıda ve 4 ay bole gezecem yanı dıcem odurkı herseyın tenıgını bılmek gerekıyor kaba kuvet ve asırı zorlanma basımıza cok buyuk dertlae acabılıyor

Geçmiş olsun kubys81 umarım iyileşirsin.
Gerçekten çok merak ettimde nasıl bir teknikmiş o ki kemiğini kırmayı başarmış bu kadar şeyden sonra birşeyler kapmışsındır bizede anlatır mısın?.

alpisi
07.09.07, 12:54
arkadaşlar okulda anatomi hocamızın verdiği notta vardı bilek güreşi kası M. brachioradialis deltoid kasın alt ucundan başlıyo gene bicepsin altında kalıyo aşağı doğru ilerlerken öne kıvrım yapıyo ve ön kolun iç kısmında sonlanıyor.kolunuzu bilek güreşi pozisyonuna getirirseniz fark edersiniz ön kolu ihangi kolunuzu kullanıyorsanız iç tarafa doğru kırmak için o kasın etkili olacağı anlaşılır elbette diğer kaslarında etkisi var ama asıl kuvveti ordan alıyoruz

alpisi
07.09.07, 12:56
tabi bide ön kol uzunluğununda etkisi var önkolu kısa olanlar genelde adam deviriyo böyle bizim sınıftada bi çocuk var ön kolu kısa kimse deviremiyor

CENTAUR
07.09.07, 18:04
Kaldıraç prensibi.

Peçito
09.09.07, 16:25
Bilek Güreşini Yenmek İstiyorsanız.
PowerBall'ı kullanmanız yetecektir. ;)

PowerBALL Neye yarar diyorsanız.?

Spor Alanında Faydaları

» Golf, tenis, beyzbol, hokey, squash gibi ani hareket gerektiren ve sallama hareketiyle (beyzboldaki vuruş bekleme anı gibi) oynanan oyunlarda PowerBall, oyuncunun vuruş kabiliyetini ciddi ölçüde arttırır.

» Dağ sporları , motocross, kürek çekme, tenis, hokey, bowling gibi sporlarda parmak, el, bilek, ön kol ve omuzlara çok fazla yük biner. Buna alışabilmek, daha dayanıklı ve güçlü olabilmek için PowerBall size rahat ve sınırsız antreman olanağı sunuyor.

» Heyecan verici yeni bir ürün; PowerBall; devrim niteliğinde kendine özgü yapısı ve işlevi, spor severler için yeni milenyumda vazgeçilmez olacak... Dünyanın yegane spor egzersiz aracını siz de keşfetmelisiniz...

» Bu eşsiz ürünü sadece 7 dakika kullanmanız, PowerBall’un neden devrim niteliğinde olduğunu görmeniz ve hissetmeniz için yeterli olacaktır, birdaha vazgeçemeyeceğiniz bir eğlenceye hazır mısınız?

» PowerBall uzun süreli mühendislik çalışmalarından sonra, bilgisayar kontrollü balans ayarıyla karşınızda! Küçük ve marifetli, elinize alıp o gücü hissettiğinizde sizde göreceksiniz ki bu muhteşem kas güçlendirici, keyif verici, stress ve yorgunluk alıcı egzersiz aracını elinizden bırakmak istemeyeceksiniz, vazgeçemeyeceksiniz.

» PowerBall, omuz, kol ve bilekteki kasları güçlendirerek neredeyse bütün spor aktivitelerinde %95 ten yüksek oranda ek başarı sağlar.

» PowerBall ile 28 gün boyunca günde 7 dakika yapacağınız egzersiz, size dayanıklı ve güçlü bilek ve kol sağlamak için yetecektir. Spor faaliyetlerinde bu farkı hissedeceksiniz…

kubys81
14.09.07, 05:53
aslında teknık cok basıt adamın kolunu kırmak ıcın gereklı olan materyaler sunlar

1.bır benım gıbı kuvetlı bı sazanınız olcak:)
2.sız o kısden daha kuvetlı olcaksınız

Sayet bılek guresı esnasında karsıdakı adamın elını tutup bılegını kenıdnıze dogru cekersenız omu hızanza dogru ve kendı bılegınızıde omuzunzula bır edıp desteklersenız karsıdakı adamın kolu pregel gıbı acılacaktır ve govdesı bosa cıkacaktır.Karsıdakı adam uyanıksa oda kuvet srfedıp bılegını kapatmatı denıyecek ve zorluyacaktır ama benım gıbı sazansa bos kalan govdesıyle bırlık belde berı yuklenecek cunku kolu acık ve omuzdan kuvet alamaz ya bılek gıresı pzısyonunu boazacak ve mac ıptal olacak yada yuklenım karsındakını dayanması sonuc bılegın ust kısmındakı bıceps ve trıcepsın baglı bulundugu kemıgı kıracaktır.Cunku kol nekadar acılırsa basınca dayanıklıgı okdar azalır ne kadar kapanırsa okadar artar e bıraz gcunuz varsa acık kola yuklendıgınız zaman kolunu ne kadar kalın olursa olsun kurdan gıbı kırılır yada ıncılır

dellibalta
17.09.07, 02:57
bence guc belden cıkıyo cünkı benım belım sakatlandı 5 aydır cekıyorum

pasja
29.09.07, 02:18
arkadaslar tek bir tuyo vericem.bilek guresi pozisyonu alip bukemiyeceginiz bir seyle bilek guresi yapar gibi zorlayin 3 dakikaya kalmaz kol iflas eder gibi olur.bunu haftada 3 kez yapin .en gec 2 aya farki gorursunuz.boylece en dogru olan kas gruplarini calistirmis olursunuz.saygilar

CENTAUR
08.10.07, 10:42
Scot sehpasında çekiç (hummer) statik ve çok ağır yapılabilir aşağıdaki videodaki gibi ilk 1:25 ten sonraki çalışma şekline dikkat edin

l4GzrW2-ovM

Ben bu haraketi gittikçe kısalan curller şeklinde ve en son minik tekrarlardan sonra yukardaki gibi tutabildiğim kadar sabit tutuyorum, tam açış tekrarı sadece tek tekrar yapabilceğiniz bir ağırlık seçmenizi tavsiye ederim. Daha iyi açıklamak gerekirse her tekrarda daha az aşağıya indirerek veya açarak yapıyoruz, gittikçe küçülen tekrarlar ve en son sabit tutuş.
Mesela iki set bahsettiğim şekil son iki sette videodaki(1:25 den sonra) gibi statik çalışma yapılabilir.

İkinci olarak Flexorun tavsiyesi üzerine bir sehpayı push down yaptığımız cable makinesinin önüne dayayıp tek tutacağı tele takıp, tek elle tutup sahpanın diğer ucuna çekip bilek güreşi çalışması yapmak gerçekten özellikle omuzu ve tüm vücudu devreye sokarak basmaya alışmak için süper bir çalışma çoğu insan omuzu devreye sokmayı beceremiyor güçlüde olsa işi bilen rakibine madara olma ihtimali yüksek. O yüzden yapınız. Biceps veya kol antrenmanının sonunda yapılması sakatlanmayı aza indirmek açısından ehemmiyetli .

Üçüncü haraket wrist curl

Dördüncü olarak barfiks demirine omuz genişliğinde tutacak şekilde asılı kalıp bekleme fakaaaat bir havluyu oldukça kalınca sarıp havluyla birlikte tutunarak bekleme mesela kalınlık 30-40 sn den fazla bekleyemeyeceğiniz kadar olabilir. Parmakları güçlendirdiğine inanıyorum kendi icadım.

Bu dört egzersizi oldukça tuttum bu sıralar yapıyorum.

ammun
09.10.07, 02:39
parmak güçlendirme için yine havluyla bi hareket var,deneyin,farkı hissedceksiniz.zaten bilenler biliyodur
cümlede parmak,havlu ve barfiks geçince aklıma geldi :D
havlunuzu sopa gibi burduktan sonra, barfiks demirinin üstünden geçirin
iki ucu yanlarda kalsın
bu iki ucundan havluyu tutup barfiks çekin
parmaklar için güzel bi egzersiz

ErCıN
11.12.07, 23:05
okulumda yıkanım yok bicepslerim sağlam yatırma gucum yok ama dayanmöa gucum cok fazla :D

estetik fenomen
20.12.07, 22:34
19.5 cm bileği olan biri olarak yenildiğimi bilmiyorum. Ama zorlayan rakip olursa ağrı sızı fazla oluyor. Hele bir de karşınızdaki rakip yenilmeye doymuyorsa vay halinize. 1,5 sene önce bilek güreşi yapmama kararı aldım. Mücadele sporu diyince ben güreş diyorum artık. Forumdaki güreşçilere selam ederim :)

diez
26.12.07, 00:55
sık sık bilek güreşi yapmıyorsanız ve rakibiniz size tekniği öğretmeden hemen elinize yapışıp yarım saniyede devirme niyetlisi ise hiç tavsiye etmem..

zira bu işi bilenler tekniğine göre ve çok hızlı yapıyorlar body hayatınız bileğinizin yada dirseğinizin sakatlığından dolayı riske girebilir..
Özellikle bir de bodycilere karşı olan "kas var ama fıs" yaklaşımı sizinle bilek güreşi yapmak isteyenleri artıracaktır..bi bakıma hasımlarınız artacaktır ;)

estetik fenomen
28.12.07, 10:06
Uzak doğu sporları yapanlar da ellerini pirince sokup çıkarıyorlar parmakları güçlendirme maksatlı. "Yararı olur mu?" bilmiyorum.

CENTAUR
30.12.07, 14:51
Bilek güreşi vücut geliştirme yapanlar için ciddi sakatlayıcı olabilyor dirsek civarı tendonlara zarar verebilir en iyisi birkaç set biceps, triceps hatta önkol temel haraketleri yapıp iyice ısındıktan sonra tutuşmak hatta en güvenlisi kol antrenmanı hemen sonrası ve hatta bu şekilde sık sık çalışıp eklemleri ve tendonları alıştırıp güçlendirmek yoksa irileştim güçlendim diye gaza gelip ısınmadan alışık olmadığımız sakatlayıcı ağır bir harakete girmekten başka bişey yapmış olmayız yenmek ve yenilmek çok farketmez sakatlanmak için.

estetik fenomen
30.12.07, 15:28
Centaur duygularıma tercüman oldun. İşte bu eklem bölgelerindeki ağrı/sızılar. Omuz başı, dirsek, bilek, alt göğüsteki üst kaburgalar dahil olmak üzere sağ kısmımın çok ağrıdığını farkettim. Hatta basketbolu sağ el disipline göre oynadığımdan aynı ağrılar yine oluyor ısınmadığım zaman. Kesinlikle ısınmalı!

feritzz
30.12.07, 15:41
bilek guresi cok sakincali birsey. liflerin kopmasina veya sakatlanmaya sebebiyet verebilir. ama verdiginiz linkler bilekleri guclendirmek icin gercekten cok faydali. paylasim icin tesekkurler.

pehli_13
30.12.07, 23:05
Evet ama ne yaparsan yap gerekli ısınmayı yaptığın sürece bi sorun cıkacağını zanetmiyorum

diez
31.12.07, 00:26
göz korkutmak için söylemiyorum ama gaza getiren olursa bir daha düşünün diye söylüyorum..
geçenlerde yıllardır partnerim olan ve haylide güçlü olan arkadaşımı bir bilek güreşçisi gaza getirdi hernekadar yapma dediysekte yine de iş iddiaya bindi..
bilek güreşçisi türkiye şampiyonluğu olan biri ama arkadaşta vücut olarak çok iyidir..milli güreşçi arkadaşı yenemedi..ortada kaldılar ama benim arkadaşın dirseği şu anda kötü durumda ve bir haftadır antreman yapamıyor..baştanda dediğim gibi çok hızlı başlamak isterler ve özel çokda adil ve şık olmayan teknikleri vardır..bu da sakatlığa davetiye çıkarır..

salvadore_xp
31.12.07, 02:10
Dize, arkadaşın bilek güreşini yapmadan önce ısınmak ve bileği alıştırmak için herhangi bir ısınma hareketi ,eğzersiz yaptığı halde mi sakatlandı?

diez
01.01.08, 17:29
Dize, arkadaşın bilek güreşini yapmadan önce ısınmak ve bileği alıştırmak için herhangi bir ısınma hareketi ,eğzersiz yaptığı halde mi sakatlandı?

yaptığını sanmıyorum..

deku
06.02.08, 18:46
Bilekgüreşi eğer profesyonel yarışmadan söz ediyorsak tamamiyle tekniğe dayalıdır. Tekniği sizden iyi birini yenebilmeniz için yarışmacıların ellerini birbirine bağlayan bir kayış var ancak o kullanılırsa kuvvetli olan kazanır.

Sakatlık konusuna gelince asıl problem vücut gelişirken kaslarda birbirlerinden farklı olarak gelişebiliyorlar. En zayıf kas yada tendon grubu da bu tür zorlamalar yüzünden sakatlanabiliyor. Bunun için tavsiye edeceğim yöntem izometrik çalışma. pasja'nın da değindiği bu yöntem , sakatlanmayı engellemede de önemli bir yer tutuyor.

salvadore_xp
08.02.08, 04:45
"izometrik çalışma" : Bu çalışmayla ilgili biraz bilgi verebilir misin?
Anlamını biliyorum da tavsiyen varsa paylaşırsan sevirinirim.

CENTAUR
08.02.08, 16:15
"izometrik çalışma" : Bu çalışmayla ilgili biraz bilgi verebilir misin?
Anlamını biliyorum da tavsiyen varsa paylaşırsan sevirinirim.
Arama butonun kullanırsan daha rahat edersin boşu boşuna beklemessin

tLg
08.02.08, 19:31
ben yapıyorum ama olesıne yanı spora gıdıyorum dedgım kısıler gucumu oyle olcmeye calısıyo :D

bı keresınde bırısıyle yapıyodum kılolarımız aynıydı ama o kıloluydu yaglıydı vucudu anormal anormal hareketler yapıyodu son hareketınde bılegımı sakatlıyodu :( sonrada sandalyeyı kafasına attım :)

aytac_kral
19.02.08, 00:31
arkadaslar ben bilek güresine çok merak lıyım ama daha hiç antremanını yapmadım ama çogu kişi de yenerim benden daha agır kişi leri yendim ama internnetten antereman ları baktıgım zaman yabancı kelimeler var :D tabi anlamıyorum bir arkadas bana detaylı bir biçimde anlatabilirmi? entreman yapsam demekki kol gücüm nasıl olur tahmin bile edemiyorum:D

ulasmen
22.02.08, 00:42
benim calsıtıgım agırlıkların yarısıyla calısamayan bi arkadasım var ve cocuk 7-8 yasından beri babası demirci onun yanında calısmıs biz tabe seher cocuu elimiz bişeye degmedi ince bilkeliyim ama bodyden sonrada pek degişmedi bileklerim kalınlastı fakat bılke bukerken belli noktadan sonra kolumu goturemiyorum cokda onemsemiyorum

sereno
01.03.08, 16:05
iLk sayFadaki linkLer aÇıLmıyor..
Forum yeNiLenmi$tir faLan diyoR...
o LinkLEri tekrar Koyabilirmisiniz??

zaur-zz
18.03.08, 11:27
arkadaşlar bizde Azerbaycanda şu an bilek güreşi yarışması var. Azeri televizyonunda her hafta yayımlanıyor. Kollar 56,52,54 cm. Devasa kollar. Bu sporcuların hiç biri ne supplement ne de kür falan yapmışlar. Doğal beslenme yalnız.

pehli_13
28.03.08, 17:47
Heralde bilek güreşi esnasındaki uygunalanan performans üstü kuvvetten kaynaklanan bi şey olsa gerek, ama yinede zannetmiyorum çükü tanıdığım bilek güreşiçisi çok var hepside kutu kutu kullanıyorlar ki uluslar arasında yarışanlar da kullanıyodurlar

gazilikurt
28.03.08, 18:43
arkadaşlar bizde Azerbaycanda şu an bilek güreşi yarışması var. Azeri televizyonunda her hafta yayımlanıyor. Kollar 56,52,54 cm. Devasa kollar. Bu sporcuların hiç biri ne supplement ne de kür falan yapmışlar. Doğal beslenme yalnız.

kardeşim hangi Azeri kanalında aztv de mi acaba saat kaçta oluyo bi bilgi versen ii olur.

ulasmen
01.04.08, 02:53
bence kur vardır 52 54 56 cm kollara kursuz ulasmak zor hele bide yagsızsa o zaman vg ciler intihar eder admlar bu kola kursuz ulasıosa die kullanıolardır sonucta aynı federasyondalar

rockybalboa7
05.08.08, 19:00
lisedeyken yapardım bilek güreşi çoğunlukla yenen taraf ben olurdum şimdi açıkcası pek sıcak bakmıyorum bilek güreşine çünkü kol fena halde zorlandığı için sakatlık çıkabilir

Genco1907
05.08.08, 20:30
lise 2 ye gidiyorum ve deviremedim adam çevremde kendı yaşımda yok zaten de abartmıyorum 1 kere bile yenen yok ama babam abim var boy 180 kilo 70 falan bilekde enlemesine normal genişlik ama kalınlık olarak baya kalın küçüklükden beri süt manyağıyım ve babam yaşındaki adamları kahvede :D indiyorum bazılarına bilerek yenılıyorum karizması çizilmesin die BU BİLEĞİN GENETİK YAPISI VAR BODY YLE ALAKASI YOK SADECE GENETİK .
HE BODY E GİDEN ARKADAŞLARI SALONDAKİ HOCAYI BİLE YENDİM HANİ LAF OLSUN DİYE DEĞİL CİDDİ CİDDİ DEVİRDİM YANİ .
KİCK BOXA GİTTİM BALKAN ŞAMPİYONU FALAN OLDUM DAHA 1 AYA KADAR GÜÇ OLARAK NERDEYSE HERŞEY BİLEKDE BİTİYOR .
MİKE TYSON LA BİR ADAM MAÇ YAPICAKTI MAÇTAN ÖNCE BİLEK GÜREŞİ YAPTILAR VAR ADAM YENDİ AMA MAÇ DA MİKE EZER ATAR DEDİLER ADAM EZDİ .BİLEĞİ SAĞLAM OLAN SAĞLAM YUMRUK ATAR TABİ BİRAZDA OMUZ FALAN GEREKİYOR BİLEK GÜREŞİ İÇİN SIRT EN ÖNEMLİSİ :D MESELA OKULDA UZUN EŞŞEK OYNUYRUZ ADAM 90 100 KİLO BENDEN AZ BİŞEY UZUN USUTNE 2 KİŞİ ATLAYINCA DİREK PAT DİE ÇÖKÜYOR BANA ATLIYORLARDI BUTUN ÇOGUNU TAŞIYORDUM YANİ.SORA O OKLAVAYA İP BAĞLAYIP ÜZERİNE DUMBALL FALAN KOYURDU SPOR SALANUNDA ARKADAŞLAR ÖLESİNE GİDİM DEDİM 10 KİLOLUK DUMBALL I BODYCİ FENA VUCUDU OLAN ARKADAŞIM 1 KERE AŞŞA DORU BIRAKIP ZOR SARIYORDU BEN 2 KERE ÜST ÜSTE RAHAT YAPTIM 3 E DE YAPRDIM YANİ.
HEM BİLEK HEMDE BODY OLARAK SAĞLAMSAN TMAMDIR :d

bonatschi
05.08.08, 21:09
lise 2 ye gidiyorum ve deviremedim adam çevremde kendı yaşımda yok zaten de abartmıyorum 1 kere bile yenen yok ama babam abim var boy 180 kilo 70 falan bilekde enlemesine normal genişlik ama kalınlık olarak baya kalın küçüklükden beri süt manyağıyım ve babam yaşındaki adamları kahvede :D indiyorum bazılarına bilerek yenılıyorum karizması çizilmesin die BU BİLEĞİN GENETİK YAPISI VAR BODY YLE ALAKASI YOK SADECE GENETİK .
HE BODY E GİDEN ARKADAŞLARI SALONDAKİ HOCAYI BİLE YENDİM HANİ LAF OLSUN DİYE DEĞİL CİDDİ CİDDİ DEVİRDİM YANİ .
KİCK BOXA GİTTİM BALKAN ŞAMPİYONU FALAN OLDUM DAHA 1 AYA KADAR GÜÇ OLARAK NERDEYSE HERŞEY BİLEKDE BİTİYOR .
MİKE TYSON LA BİR ADAM MAÇ YAPICAKTI MAÇTAN ÖNCE BİLEK GÜREŞİ YAPTILAR VAR ADAM YENDİ AMA MAÇ DA MİKE EZER ATAR DEDİLER ADAM EZDİ .BİLEĞİ SAĞLAM OLAN SAĞLAM YUMRUK ATAR TABİ BİRAZDA OMUZ FALAN GEREKİYOR BİLEK GÜREŞİ İÇİN SIRT EN ÖNEMLİSİ :D MESELA OKULDA UZUN EŞŞEK OYNUYRUZ ADAM 90 100 KİLO BENDEN AZ BİŞEY UZUN USUTNE 2 KİŞİ ATLAYINCA DİREK PAT DİE ÇÖKÜYOR BANA ATLIYORLARDI BUTUN ÇOGUNU TAŞIYORDUM YANİ.SORA O OKLAVAYA İP BAĞLAYIP ÜZERİNE DUMBALL FALAN KOYURDU SPOR SALANUNDA ARKADAŞLAR ÖLESİNE GİDİM DEDİM 10 KİLOLUK DUMBALL I BODYCİ FENA VUCUDU OLAN ARKADAŞIM 1 KERE AŞŞA DORU BIRAKIP ZOR SARIYORDU BEN 2 KERE ÜST ÜSTE RAHAT YAPTIM 3 E DE YAPRDIM YANİ.
HEM BİLEK HEMDE BODY OLARAK SAĞLAMSAN TMAMDIR :d
Lütfen mesajınızı büyük karakterlerle yazmayın.
Forum kurallarını okuyunuz.
http://www.bodyforumtr.com/vbforum/forum-kurallar-g-ncellendi-t2901.html

emir07
12.08.08, 18:24
ekimin 26 sında gaziantepte bilek turnuvası var gelmek istiyenler gelsin ayrıca antalyada olanlar benımler irtibata gecsin cunku antalya il temsılcısı bizim salon sadece bizim salona üyeler gidebilio ama disardan da adam alabiliriz

yaba
22.09.08, 13:46
Ankarada olan arkadaşlara tavsiyem;

Kızılay karanfil girişinde Hammurkent e uğrayın. Orda Gürler hoca var. Ankara bilek güreşi camiası hep oraya takılır. Seydi Ali Tunca, Gürler, Süpermen, Kutay, Tuncay, Murat, Gökhan, Bilal, Veysel Demirkol. Bu abilerimiz bilek güreşi konusunda yıllarca çalışmaktar. Gürlerin kafesinde hafta sonları maçda olmakta.

aeonas
19.10.08, 21:21
1 kez yenildim ama bende hiç böyle bisey olmadı ağrı felan neden oolur anlamam zaten

born2win
20.10.08, 20:15
1 kez yenildim ama bende hiç böyle bisey olmadı ağrı felan neden oolur anlamam zaten

ağrı neden olur,,bilek güreşi başladıktan sonra rakip avantajlı duruma geçmişse sende pes etmeyip kazanmak için zorlarsan o aşamadan sonra kazansan da kaybetsen de ağrı oluşur sonrasında.sakatlanma olur anlican.
vg yapanlar bilek güreşi sırasında kaybetmek üzereyse bıraksın zorlamasın derim.sonra antremanlar aksıo.tıpkı benim 4 gundur acı çekerek verimsiz antreman yapmam gibi.

aeonas
23.10.08, 22:32
ağrı neden olur,,bilek güreşi başladıktan sonra rakip avantajlı duruma geçmişse sende pes etmeyip kazanmak için zorlarsan o aşamadan sonra kazansan da kaybetsen de ağrı oluşur sonrasında.sakatlanma olur anlican.
vg yapanlar bilek güreşi sırasında kaybetmek üzereyse bıraksın zorlamasın derim.sonra antremanlar aksıo.tıpkı benim 4 gundur acı çekerek verimsiz antreman yapmam gibi.

etrafın yenilmeni istemeyen o kadar kisi varsa ve senın onların arasında bir otoriten varsa yenmek zorunda olduğunu anlarsın bazen elim kopacakmıs gibi oluyor yuklendikce yukleniyorum bazende hile yapıyorlar geri alıp ileri alıyorlar ellerini ben o arada gucu dengeleyemiyorum geriliyorum ama genede suana kadar yenılmedım yenilmeye hiç ve hiç niyetim yok ama yazdığınn yarum cok guzel olmus bi daaha yaz :)

bu arada benim hiç kolum ağrımadı bilekgüresinden genelde ağırlıktan olur bana kaldırırken yanı

Hu53Y!n
23.10.08, 23:28
Okulda cılızlıktan ölmek üzere olan BB ile uzaktan yakın alakası olmayan bir arkadaş var ve bilek güreşinde hiç birbirimize üstünlük sağlayamadık. 3 kere yapalım dedik ve 3'ü de berabere bitti. Nasıl bitti derseniz bildiğiniz üzere bir bilek güreşi olduğu zaman bütün millet üşüşür :) Bizde nerdeyse başlıyoruz ve 40-50sn ne o bir cm bana yaklaşıyor ne ben ona. Ve millet dalıyor hemen güreşe :) Çünkü sıkılıyorlar bilirsiniz grup psikolojisini :) Bilmiyorum ne olacak. Kendime de yakıştıramıyorum. Akıl alacak gibi değil. Bunun bir sırrı mı var yoksa cidden BB'nin bilek güreşine bir faydası yok mu yoksa bilek güreşinde çalışan kaslar ile antrenmanda çalıştırdığımız kaslar mı farklı ? :S

D.Wolf
24.10.08, 01:04
bodybuilding in bilek güreşine faydası var, ama ekstra bilek güçlendirm çalışmaları yapmalısın antrenmanlarında..nasıl bacak çalışmak ihmal edilmemeliyse, bilekte aynen öyledir..bilek gücünün arttıgını barfiksteni squattan, deadlift yaparken agırlıkların ciddi derecede artmasında anlayabilirsin...ama reverse wrist curl, wrist curl özellikle barberll wirst curl over a bench ve reverse cable curl ciddi anlamda güç kazandırabilir bilegine, bu hareketlere önem verirsen, forearm dedigimiz önkol kısmının daha da güçlendigini göreceksin..bar la yapılan hareketler daha kütle katar sana..kolay gelsin

born2win
24.10.08, 15:03
d. wolf.. güzel sırt pozu.tebrik ederim..
bilek güreşi için önkolun yanısıra omuzun d a sağlam olması lazım huseyin.
benim bi arkadasla bilek güreşi esnasında 1-2 dk( süreyi bilemicem ama nromalden çok uzun) aynı noktada sabit kaldık.o esnada ; uzun mesafe koşarken beyin der insana tamam yeter yoruldum bırakalım.o an brıakmayıp devam edersen o gazla 5-10 dakka daha koşarsın sorna beyin yine der yoruldum bırak..yani pes edelim mesajı geliyor zorlanırken... işte bu 1-2 dakkada beynim bikaç kez pes sinyali yolladı.ama ben bırakamdım arkadasım bıraktı ve kazandım...bilek güreşinde denk kuvvetler arasında galip gelmek istiosan ki senin durumun buna benzio..pes etme..tamamiyle maglup olmamaya odaklan.kazanırsın.
vg cinin bir avantajı da acıya dayanıklı olmasıdır.

oceans166_
24.10.08, 15:22
bilek gucu ırsıdır... calısmakla herkesı yenemezsın... sadece kendı potansıyelının ust sevıyesınde olursun o kadr...13-14 yasımdan sonra hıc yenılmedım... yas kılo fark etmez... ama kımseyle yapalım da demedım... merak eden gelıp yapmıstır ve gıtmstır... saten ne lısede ne dısarda tanıyan kımse bılek guresı yapmadıgı ıcın yapıyoda sayılmazsın... 1-2 senede bır bırı cıkarsa yapıyorum ıste... ama yapmayı da sevıoyorum...dedıgım gıbı genetıgın yoksa saten yenılırsın...ama saglamsan zor yıkan ıster ıdman yap ıster yapam cıkmaz...

Bullet_Mrt
02.12.08, 02:45
bilek güreşini ben profesyonel olarak yaptım bu iştede usta olan kişilerle çalıştım 110 kilo türkiye şampionu türkiye ikinciliği olan erdem bakış ömer ustaömer vesaire bu işte bilinen tek şey kas gücü deil bilek güreşi elden başlar yani eli büyük olan kişi 1 adım öndedir eklem bağ ve tendon gücüde önemlidir ama kas büyüklüğüyle alakası yoktur mesela badicilerin kasları daha esnektir bilek güreşçileri hareketleri maksimum ve kısa yapar 4-6 tekrar ve hareketleri yarım yaparlar siz body yaparak normal insanları yenersiniz ama 70 kilo bir prof bilek güreşçisi sizi saniyede yener buda aklınızda olsun :)

djburakgs
03.12.08, 21:54
arkadaşlar nette gezinrken bir bilek güreşi yapan bir adam gördüm. yaptğı kişilerle dalga geçiyodu resmen. ve bu siteden dexterrr a çok benziyordu. linki veriyorum... birde siz bakın dexterrr a benziyormu ??

http://www.vtunnel.com/index.php/1010110A/63172d38fa7acd143ca99b82faa0da651899ab580f2fbc0071 98fab2937f61f597a0990bb3832cfe19381

ronaldo_88
04.12.08, 01:25
arkadaşlar vg yapıyorsanız bilek güreşini tavsiye etmiyorum ben gecenlerde yaptım rakip çok güçlü değildi 2 defa yendim ama sıcagıyla hiç ağrı falan olmadı ama 1 gün sonraaa biceps bölgem inanılmaz sızladı ve 2 hafta cektim bu agrıyı idman yapamadım benden uyarması

rockybalboa7
05.12.08, 18:02
5 yıl aradan sonra yine bilek güreşi yaptım aslında çok sevmiyorum bilek güreşi yapmayı neyse bu sefer rakip biraz güçlüydü bayağı zorladı ama sonunda yendim tabiki çok ağrı oldu sonrasında 3 gün geçmedi neyse artık uzun zaman sonra belki tekrar yaparım

Wolf_Kanuni
06.12.08, 12:24
arkadaşlar nette gezinrken bir bilek güreşi yapan bir adam gördüm. yaptğı kişilerle dalga geçiyodu resmen. ve bu siteden dexterrr a çok benziyordu. linki veriyorum... birde siz bakın dexterrr a benziyormu ??

http://www.vtunnel.com/index.php/1010110A/63172d38fa7acd143ca99b82faa0da651899ab580f2fbc0071 98fab2937f61f597a0990bb3832cfe19381
Link çalışmıyor. vtunnel ve ktunnel gibi sitelerin direkt verilen linkleri çalışmaz. Onun yerine youtube linkini verebilirsiniz.

djburakgs
06.12.08, 13:32
Link çalışmıyor. vtunnel ve ktunnel gibi sitelerin direkt verilen linkleri çalışmaz. Onun yerine youtube linkini verebilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=bmSpiRyg4n0

scr4m
13.12.08, 22:01
bende 11. sınıftayım okulda beni yenen üst dönem dahil olucagını zannetmiyorum zaten çogu kişiyle yaptım yalnız bir hocamız var 110 kilo kol çevresi 45cm ona yeniiliyorum :D

sametarslan
19.12.08, 18:50
evet arkdaşlar yazılanlrı okdum ve bir çok seyin pek anlaşılmadıgını gördüm.Bilek güreşi Öncelikle diğer güç gerektiren sporlardan çok farklıdır.Rotasyon ve teknik çok önemlidir.Bilek güreşi nizami bir şekilde doğru zamanda iyi çıkışla kazanılır.Antremanları vg antremanlarından çok farklıdır kol parmak sırt omuz ve kanat kasları çalışılır.Ama dediğim gibi teknik çok önemi.Müsabakalarda 2 hakem bilekleri ve vicudu uygun konuma getirdiği zaman(omuzlar birbirine paralel ve bilekler düz bir şekilde)komutu verır ve müsabaka başlar tabiki komutu iyi alan ve iyi çıkış yapan başarılır olur..Bielk güreşi yapmak isteyen arkdaslara birkaç önerim var.Öncelikle kilonuzu iyi ayarlamanız gerekiyor 5 er 5 er artan sıkletlerden bi alt sikletın bi üs sikletı yenmesı zor..(prof yapanlardan)ve kesinlikle ısınmadan yapılmamalı.Antremanlar 2 günde bir dinlenilerek yapılmalı..umarım yararlı olmuştur . tşk edıyorum

yaba
04.01.09, 21:28
Arkadaşlar 3 Ocak 2009 tarihinde Ankara Ata TV'de spor gündemi programına veysel demirkol, seydi ali tunca ve bilal katırcı katılarak gösteri yapmışlardır.

Video aşağıdadır.

-7541928936085249514

okaaan
05.01.09, 17:00
bazı arkadaşlar yok kalın bileğe kalın önkola sahip olmak lazım falan demişler incecik bilekli ince önkola sahip kişlerin iri yarı adamları kolayca yendiğinide görüyoruz bilek güreşince amac kas yapmak olmadığı için zaten fazla büyük kolları yok bu konuda etkilenirseniz psikolojikmen kaybedersiniz.şampiyon kaslı bilekçide var kassız bilekçide tıpkı boksör halter güreşte olduğu gibi...

shownodese
07.01.09, 02:38
bazen denk geliyo yalvar yakar blek güreşine oturtuyolar sanırım daha arada çok büyük bi siklet farkı yoksa yeniyorum ama sonrasında aşırı bi ağrı oluyo haftalarca tahammül edilemez bi ağrı yapmamaya çalışısıyorum ama bilirsiniz işte artislik yapma kofti onlar falan bu ağrınının sebebi ne olabilir bilenler varsa ?

T-Mac [TR]
09.01.09, 23:27
Merhaba bende 6 aydan beri body çalışıorum,bugün okulda(Lise) çocuğun teki;bilek güreşi yapalım dedi.yan sıradada kızlar oturuyor.koskocaman okulda bir tek ben body çalışıorum dikkatinizi çekerim :D.çocuk yendi beni,(kassızda bişey hani )neyse kızların önünde demez mi bana,senin o salona verdiğin paraya yazık diyee..bende kendimi ezdirirmiyim..dedim gel kawga edelim kimkimi alıyor..anlarız salonun yararlarını dedimm..baktım çocuk hemen şakaya vurdu :D

Last of the Mohicans
09.01.09, 23:42
bilek güreşinin soğuk kolla ve acemice yapılması sonucunda dirsekten genellikle çıkmalar oluyor.beynin baskısına karşın kasların yetersiz olması her an sakatlanmaya yolaçabilir.bilek güreşi diye arama yaptığınız zaman karşınıza birçok sakatlanma videoları çıkar. benim tafsiyem fazla zorlamadan eğlence amaçlı yapılması.

bulanık99
10.01.09, 13:11
;166288']Merhaba bende 6 aydan beri body çalışıorum,bugün okulda(Lise) çocuğun teki;bilek güreşi yapalım dedi.yan sıradada kızlar oturuyor.koskocaman okulda bir tek ben body çalışıorum dikkatinizi çekerim :D.çocuk yendi beni,(kassızda bişey hani )neyse kızların önünde demez mi bana,senin o salona verdiğin paraya yazık diyee..bende kendimi ezdirirmiyim..dedim gel kawga edelim kimkimi alıyor..anlarız salonun yararlarını dedimm..baktım çocuk hemen şakaya vurdu :D
bodye giden kavgada alıyormu dıosun ?şayet dıosan sen başdan sopa yersin fazla gaza gelme bence xD çok gordum öyle okulda efelenen hepside yerine oturuyor sonradan ^^

fatihiskender
10.01.09, 15:28
mümkün olduğunca uzak durmalıyız.

sonraki idmana yetişememeyi düşünün ve yapmayın gureş felan.

ego tatmın edeceksen dön aynaya çıkar tişortu ver ıkı poz oldu bıttı.

cesurtonk
14.01.09, 19:27
slm arkadaşlar ben orta okulda lisede hep yeniyodum nede olsa sert bi köylü çocuguyum yani bileklerim kaslarım iyiydi şimdide iyi daha da iyi yapıcam kendi yaptıgım afırlıklarla çalışıyorum

The Barabarian CoNaN
13.02.09, 18:33
Selam arkadaşlar, bilek güreşi yapıyor musunuz? Bu konuda çabuk gaza gelenlerdenmisiniz,

'Yapıyordum ama eklem ağrılarından bir hafta antrenman yapamıyorum o yüzden yapmıyorum' gibi sözleri duyar gibiyim,

Eğer çokta fazla problem yaratmıyorsa, iyi bir ısınma ve uzun bir süre ön hazırlıkla bu problem azaltılabiliyor.

Örneğin ben kol veya biceps antrenmanın peşinden, yorgun ve iyi ısınmış kaslarla normalde yendiğim arkadaşlarla bilek güreşi yapıyorum, çoğunlukla yeniliyorum, yendiğimde oluyor, ama böyle yapınca sakatlanma olmuyor çok az bir sızlama dışında ve son zamanlardada kol antrenmanının dışında sadece iyi bir ısınmadan sonra denk güçte arkadaşlarla bilek güreşi yapınca çok az bir eklem sızısı dışında sakatlanma yaşamadığımı gördüm.

Önkol kaslarını yeni yeni çalışmaya başladım sırf bu yüzden bir hedefim var, bir rakibim onun için uğraşıyorum, bilek güreşindede haraketin yönü, sinir sistemi adaptasyonu, aktiviteye katılan maksimum kas gurubu ve müsabaka tekniği gibi konularda eksikleriniz varsa güçlü ve büyük sırt kaslarına ramen hiç barfix çekmediği için barfix çekemeyen arkadaşların durumu gibi sizden daha kuvvetsiz birine yenilmeniz veya kendinizi sakatlamanız muhtemeldir.

Aşağıya bu konuyla ilgili çok güzel bilgiler bulunan forum başlığımızın linkini koydum, bu konudaki deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bu başlığa yazarsanız sevinirim :) .

http://bodyforumtr.com/forum/viewtopic.php?t=5351&highlight=bilek+g%FCre%FEinin+tekni%F0i

Saygılar.

Arkadaşlar ben bir kaç sene nce Bilek güreşinde devalı şampiyon olan bir ailenin makalesini okumuştum 19 yaşında kızlar iri bosy çalışan erkekleri yeniyorlarmış
Ben bu işin antrenman ve teknik olduğunu duydum o makalede Bilek güreşi ile bildiğini anrenman varmı veya ne olabilir ?
Yazının makalesi http://arsiv.sabah.com.tr/2006/06/10/cpsabah/gnc112-20060610-101.html

Paradise_In_Dubs
14.02.09, 13:06
;166288']Merhaba bende 6 aydan beri body çalışıorum,bugün okulda(Lise) çocuğun teki;bilek güreşi yapalım dedi.yan sıradada kızlar oturuyor.koskocaman okulda bir tek ben body çalışıorum dikkatinizi çekerim :D.çocuk yendi beni,(kassızda bişey hani )neyse kızların önünde demez mi bana,senin o salona verdiğin paraya yazık diyee..bende kendimi ezdirirmiyim..dedim gel kawga edelim kimkimi alıyor..anlarız salonun yararlarını dedimm..baktım çocuk hemen şakaya vurdu :D

Seni yenen çocuk haklı,evet gerçekten boşu boşuna salona gidiyorsun...

T-Mac [TR]
16.02.09, 22:16
Seni yenen çocuk haklı,evet gerçekten boşu boşuna salona gidiyorsun...
Merak etme canım olaydan 1 hafta sonra o çocuğu yendim.. =)

T-Mac [TR]
16.02.09, 22:23
bodye giden kavgada alıyormu dıosun ?şayet dıosan sen başdan sopa yersin fazla gaza gelme bence xD çok gordum öyle okulda efelenen hepside yerine oturuyor sonradan ^^

=) Makarasına öyle diyorum da ama çocuğu teke tekte fazla efor sarfetmeden rahatlıkla alırım.dumbellllsBakma sen ben öyle herkese efelenen biri değilim..

CeZa_deLgado
16.02.09, 22:28
mümkün olduğunca uzak durmalıyız.

sonraki idmana yetişememeyi düşünün ve yapmayın gureş felan.

ego tatmın edeceksen dön aynaya çıkar tişortu ver ıkı poz oldu bıttı.

walla çok doğru diyorsun ego tatmin edecez diye işin ucunda bileği sakatlama ihtimali var.Neredeyse tüm hareketlerde bileklerimizi kullandığımızı düşünürsek ne kadar gereksiz bir iş yapmakta olduğumuzu görürüz.
Ama illa yapacam diyorsanızda bilek bileğe yapışık çekilde yapın o zaman pazu gücü öne çıkar ki bicepsleriniz gelişmişse sakatlanmadan kazanırsınız...

Ahmets
19.02.09, 22:28
evet bilek güreşi olayı cok garip mesala benim bileklerim ince ama çevremdekilerin genelde hepsini yenmişimdir kasımda yok hiç

sadeyaka
23.02.09, 17:59
arkadaşlar yaklaşık bir ay önce bilek güreşi yaptım sakatlık geçirdim bi dahada töbe

msadak
20.04.09, 12:33
Arkadaşlar yorumların bir çoğunu okudum, malesef bilek güreşi ile ilgili burada konuşulanların yapılan yorumların büyük kısmı yanlış,

* Bilek güreşi kasların değil eklemlerin, tendonların sporudur.
* Bilek güreşinde, 60 kg 32-34 cm bicepse sahip profesyonel bir bilek güreşçisi (türkiye şampiyonu) 80-90 kg 40-45 cm kolu olan bir body building sporcusunu yenmesi anormal bir olay değildir.
*Bilek güreşi standartları ve ölçüleri belli olan bilek güreşi masasında yapılmalıdır. müsabık sporcular masanın her iki kenarında bulunan tutakları tek elleri ile tutmalıdırlar, tutak tutulmaz veya maç esnasında bırakılır ile faul ile cezalandırılır.
*Bilek güreşi müsabakasında sporcu omzunu masa seviyesine kadar indirebilir.Masa seviyesinin altına inmesi faul ile cezalandırılır, 2 faul alan sporcu maçı kaybeder
*Bilek güreşinde bilek bükülebilir, rakip çekilebilir, bunların hepsi tekniktir, sporcu hangi teknikte başarılı ise onu uygular, çekişmi yapacak yoksa basınçmı yapacak kendisi belirler ve start ile maça girer,
*Bilek güreşi maçları genelde 1-2 saniye sürer çok nadiren maçlar dakika seviyesine uzar,
*Bilek güreşinde 2 yan hakem bulunur birde masa hakemi vardır, tartışmalı durumlarda videodan maç izlenip gerek duyulur ise tekrarı yapılır,
*Bilek güreşi yapmak için teknik şarttır, ama güç her zaman tekniği bozar, güçlü iseniz karşınızdaki rakibin tekniği ne kadar iyi olursa olsun size takılır kalır, sizin kolunuzu bozamaz, açamaz
*Türkiye halterden ve güreşten sonra ülkemize en çok madalya getiren bir spordur,
Aşağıda bazı isimler verecem dünyada bilek güreşinin duayenleri ustalarının isimleri, bu isimleri video.google.com veya youtube da arayarak maç videolarına ulaşıp izleyebilirsiniz ve bu spor hakkkında biraz daha sağlıklı bilgi sahibi olabilirsiniz,

* Engin Terzi 75 Kg 9 kez dünya sampiyonu milli sporcumuz avrupa şampiyonluklarının sayısını çok fazla olduğu için bilemiyorum, Dünyada gelmiş geçmiş en iyi 10 bilek güreşçisi arasında gösterilmektedir.

* Özgür Kızgın 70 Kg 2 kez dünya sampiyonu milli sporcumuz avrupa şampiyonluklarının sayısını çok fazla olduğu için bilemiyorum

* John Brzenk Amerikalı sporcu 20 den fazla dünya sampiyonluğu var 90 kg ve açık sıklette lider dünyanın en iyilerinden hatta en iyisi 1984 yılında slvester stallone nin çevirdiği over the top filminde de oynamış ve bilek güreşi maçları yapmıştır. 50 yaşını geçmiştir ama hala sağlam kolları var, halen müsabakalara devam ediyor,

* Denis cyplenkov, Rus Sporcu, Rusların yıllardır jonh brenzk'i yıkmak için yetiştirdikleri son sporcu, 130 kg ve 60 cm biceplere sahip, ama john onuda yenmeyi bildi.

* Ferid uzmanov özbek asıllı türk sporcu, john brenzki bir kere yenmeyi başarabilmiş dünya şampiyonu sporcumuz,

* Alexey Voyvoda Ukraynalı kendi kilosunda dünya şampiyonlukları bulunan sporcu,

*Travis Bagent kanadalı dünya şampiyonu sporcu,

Buraya onlarca isim yazabilirdim ama bunların maçlarını izlemenizi tavsiye ederim, çok sıkı çok güzel maçlar , youtube ve googleda yüzlerce maç videolarını bulabilirsiniz,

Türkçe bilek güreşi siteleri,

http://www.mbpowernext.com/ - www.bilekguresi.com (http://www.bilekguresi.com) ikisi aynı site, İstanbulda her yıl düzenlenen uluslarası murat poyraz turnuvasının resmi sitesi,

http://www.bilekci.com/ bilek güreşine gönül veren arkadaşların buluştuğu site bilek güreşi ile ilgili son haberler duyurular, maç takvimi, Türkiye şampiyonası tarihleri, maç hakemleri, maç videoları, maç fotoları hk. bilgiler bulabileceğiniz bir site,

Bilek güreşi hakkında bilgi almak isteyenler bu sitelere danışabilir veya bu başlık üzerinden sorularını veya bilgilerini paylaşırlar ise elimden geldiği, bilgimin yettiği kadarıyla cevap yazmaya çalışacağım.

Kan Mevsimi
20.04.09, 14:10
Ben 6 aydır evde body yapıyorum salona daha yenı yenı baslıycam.
Lise 2 yim. Lise 1 in son gunleri haziranda falan sınıfın en belalısı vede guclusu dıye bılecegım kısıyle bılek guresı yapmıstım ve hıc zorlayamadan yendı benı. Ben 2008 ekimden berı body yapıyorum. Ve bugun gene yenılecegımı zannederek bılek guresı yaptık ve cocugu yendım. Gercekten cok guzel bır duyguydu benım ıcın. Yararını görmek cok guzel bir şey. Tek sorun bılegım acıyor bılegım bıraz gerıde kalmıs sanırım.

Klitschko
20.04.09, 20:53
Bende bilek güreşinde iyi değilim gücümü tam veremiyorum ama bileklerimizi yapıştırarak yaptığımız zaman öyle bir abanıyorum ki o şekilde kimseye yenilmedim.

hacker
20.04.09, 22:38
ya arkadaş lar lakabım ayıdır sınıfta kimse bana artistlenemez halbuki öle aşırı sandığınız gibi yarma değilim 183 boyunda 76 kg 35 cm biceps var işte ama bi tane bodur çocuk beni bilek güreşlerinde hep yener ayrıva sınıfta bir kıza bile yenildim. fakat olay kaba güce geldiğinde hayatımda fazla kavga etmedim ama hiç dayak yemedim ve sınıfta herkes en fazla bir sıra taşırken ben 3 sıra taşıyorum yani kaba güç ile bilek gücü arasında fark olduğunu düşünüyorum sizcede öylemi.

SEZER YZL
21.04.09, 00:59
ya arkadaş lar lakabım ayıdır sınıfta kimse bana artistlenemez halbuki öle aşırı sandığınız gibi yarma değilim 183 boyunda 76 kg 35 cm biceps var işte ama bi tane bodur çocuk beni bilek güreşlerinde hep yener ayrıva sınıfta bir kıza bile yenildim. fakat olay kaba güce geldiğinde hayatımda fazla kavga etmedim ama hiç dayak yemedim ve sınıfta herkes en fazla bir sıra taşırken ben 3 sıra taşıyorum yani kaba güç ile bilek gücü arasında fark olduğunu düşünüyorum sizcede öylemi.
evet ıkısı farklı seylerdır ama olaya su yonden bakmak lazım sımdı bazıları ıcın guc bılek guresıdır ama bazıları ıcınse bır agırlıgı bır yerden alıp kaldırmaktır ama bazıları ıse guc dıyınce uzun sure dayanmak olarak anlarlar bence hepsı bırbırınden farkılı ve degısık seylerdır a bana sorarsan en guzelı agırlıga karsı uygulanan guctur bılek guresı benım ıcın belıleyıce rol oynamaz

Klitschko
21.04.09, 12:42
Bence önemli olan güç değil o gücü ne kadar süre uygulayabildiğin ve etkin tutabildiğin önemli.

SEZER YZL
21.04.09, 13:44
Bence önemli olan güç değil o gücü ne kadar süre uygulayabildiğin ve etkin tutabildiğin önemli.
ıste bakın dedıgım gıbı gucun anlamı kısıden kısıye degısır bu da senın guc denılınce ne anladıgın

kaldıray
21.04.09, 18:32
bizim sınıfta da erkekleri yenen bir kız vardı yarma da değildi zarif bişidi ama buzpteni yapıyodu o zamandan beri buz paten yapan kızlra tenmkinli davrandım hep :d

SEZER YZL
21.04.09, 20:41
bizim sınıfta da erkekleri yenen bir kız vardı yarma da değildi zarif bişidi ama buzpteni yapıyodu o zamandan beri buz paten yapan kızlra tenmkinli davrandım hep :d
bu aslında kısının yaptıgı spora falan bakmıyor bazen benımde bır kız arkadasım 1.70 boya 50 kılo cıtı pıtı bırseyken benım gıbı ınsan azmanlarına toz yutturuyordu :D

gokan
04.07.09, 11:22
bnde yapıyorm sürekli ama ön kolda ağrı oluo hep pazunun bşladğı yerde sinir oluyorm

acemiazimli
14.07.09, 07:17
tam olarak nerelere asilmamiz lazim acaba omuz ve gogusmu en cok isi yapiyor ben el yayi ile calisiyorum hergun bilekler icin ama en cok yuk nerelere biniyor bilmiyorum

Cloud
16.07.09, 11:20
bende bilek güreşinde pek iyi degilim gerçi uzun zamandır yapmıyorum genelde hep yenilirdim body'e başladıktan sonrada hiç yapmadım ama güç artışı oldugu kesin kilolardan anlasılıyo cünkü benim bildigimde omuzdaki trapez kasları ile alakalı bir durum...

trewq
15.08.09, 02:10
arkadaslar bileklerim cok incedir ve güçsüzdür ... haliyle bilek güreşinde de bi halt yiyemiyorum gelen geçen yeniyor beni zayıf biriiym ztn..bileklerimi kuvvetlendirmek için ne yapmalyım ?

mert671
15.08.09, 11:32
Piyasada el yayı denilen (sıksık) diye bir alet var bilek gücünü onla geliştirebilirsin ben onunla 6 aydır çalışıyorum demir bigi oldu bileklerim önümde duran yok :D

okaaan
07.09.09, 19:25
Bilek güreşinde çalışma sırası el ön kol biceps şeklindeymiş..birde bilek güreşi yaparken yenildiğim bir arkadaşı sistem değiştirerek yendim yani kendime doğru çektim vede rahat yendim nedenini sonradan anladım çktiğim barfikslerle ilgili..70 kglik biri altınyumruklar programında zabit samedovu rahatça yendi kavga etseler zabit onu öldürür heralde ancak bir gerçek var ki spor yapmayan kişilerde bilek güreşinde rakibini rahat yenen kişi güreştede kavgadada rakibini büyük ihtimalle yenecektir isterseniz deneyin bilek güreşinde çok rahat yendiğiniz kişiyle normal güreş yapın yeneceksiniz...

skilful
07.09.09, 19:31
hem bileğim kalındır hemde iyi omuz ve kol kası olduğumdan bilek güreşinde çok iyiyimdir yaşıtlarımda benı şuana kadar yenen olmadı. (17 yaşındayım)

BdrHri
10.09.09, 17:51
eski okulumda sınıf 1.siydim :D benim önkolum uzun ama genede yeniyorum yaşıtlarımı falan

Iron_Man
27.10.09, 02:42
bilek güreşinde kastan çok eklem tendon bağ ve kemik gücü önemlidir

smltncr
27.10.09, 03:11
Ben bilek güreşinde basınç gücü uygulayamıyorum ama kolum yatmaya yakınken beni kimse yatıramıyor çünkü orda biceps devreye giriyor ve bicepsim en iyi olduğum bölgemdir. :) Tabi spor salonunda 2-3 yıldır bu sporu yapan arkadaşlarla yaptığımda yoksa sıradan bir insanla yapsam direk bileğini kırarım. :D

danqer16
27.10.09, 17:38
ben bilek güreşinde benden kalıplı uzun olan kişilerin çoğunu yeniyorum bir ara body yapmıştım ordan geliyor herhalde bu güç . Aslında küçük ufak tefek bişeyim bileklerimde ince ama yeniyorum işte. yaş 16 boy 1.64 kilo 53-55 arası :D:D

kerem sezgin
14.11.09, 22:06
Ben bilek güreşinde basınç gücü uygulayamıyorum ama kolum yatmaya yakınken beni kimse yatıramıyor çünkü orda biceps devreye giriyor ve bicepsim en iyi olduğum bölgemdir. :) Tabi spor salonunda 2-3 yıldır bu sporu yapan arkadaşlarla yaptığımda yoksa sıradan bir insanla yapsam direk bileğini kırarım. :D
bende aynen öyleyim birisi yatırmaya kalksın kolum yatmaya yakınken ayatta yatıramaz orde önkol devreye giriyo çünkü ama bilek güreşinde kaslardan çok bağlar, eklemler önemlidir ama o yatırma safhasında ön kol devreye giriyo

ayriyeten içinde hep bir vahşilik olduğunu biliyodum :D :D :D

smltncr
14.11.09, 22:15
Çok vahşiyimdir:evil:

kerem sezgin
14.11.09, 22:52
doğru söze ne denir

ngt_psy
14.11.09, 23:39
Bence yenilirken yatan kola direnmek, daha çok sırt kaslarla sağlanıyor, Biceps ile her şekilde tabi faydalanılyor ama yenilmeye yakın eğilen kolda sırt devreye giriyor. Yaparken sertleşen kasları farkedebilirsiniz

-hitman-
14.11.09, 23:45
Kaç kere yapmıcam diye kendi kendime söz verdim ama baskaları sayesinde sürekli yapıyorum :D bi arkadaş var sürekli benimle bilek güreşi yapıyor onun yüzünden günlerce kolum ağrıdı . Ama bu aralar yapmıyorum.

0nd3r
15.11.09, 10:50
sınıf 1.siydim artık dısardan adam getiriyolardı yensin diye bi kişi beni sonuna kadar yatırıyodu son anlarda dayandım yatırdım cocgu ama bütün kol kaslarım agrıdı

boy59
24.11.09, 14:20
lisede bilek güreşinde yenildiğimi hatırlamıyorum bodyle alakam yoktu fakat hepsinden iri ve besiliydim ::)

kerem sezgin
24.11.09, 19:27
iri olmakla da alakalı tabi siklet farkı gibi bişey oluyo bu

iNFaZ100
24.11.09, 22:01
sağıma güveniyorum barfiks çeken ve dips çalışan biri olarak

alperkaan
25.11.09, 16:50
bence bilek güreşine çalışmak amaçlı şöyle birşey yapılabilinir.cable ile altına düz birşey yerleştirilerek kiloyu ayarlayıp bilek güreşi yaparmış gibi çekmek :D bilmiyorum doğru mudur fakat bana mantıklı geldi :D

siyahkuşak
25.11.09, 18:50
bilek güreşinin kralları denizlide....ferid usmanov dünya şampiyonu,aynı zamanda las vegas ta galaksiler arası şampiyonasında(dünyanın en iyilerinin yer aldığı) derecesi olan bir sporcu ve onunla çalışan türkiye şampiyonu bilekçiler bizim salonda...onlar ile maç yapmaya asla cesaret edemem:)

hacker
22.01.10, 23:51
Yahu ben anlayamadım gitti sınıfta yendiğim kişi sayısı 1 :S

33 cm biceps var 180 cm boy,80 kg ağırlık var. 60 kiloluk adamlara,25 cm lik bcepsi olan adama yeniliyorum:S

ama sınıfta güreş oluyor kimse alamıyor beni alt****imse şaka yapmaz sınıfta bana korkarlar ama son zamanlarda otoritem iyice sarsıldı bilek güreşinden dolayı :S

nedir bunun sebebi anlamıyorum.çıta gibi çocklara yeniliyorum?

sorisaspor
01.02.10, 18:51
evet bilek güreşi yapıyorum. martta da yarışmaya katılacağım :)

sorisaspor
01.02.10, 18:54
Kasın kuvveti hacmiyle orantılı değildir her zaman. Zaten öyle olsaydı kuvvet yarışmalarında sporcuların sadece kaslarının hacmini ölçer ve en büyük olanı şampiyon yaparlardı. Gelelim bilek güreşine : Bilek güreşi kuvvet, dayanıklılık, hız, konsantrasyon ve tekniğin hepsinin ortak olarak etkili olduğu bir spordur.

clubberfree
04.02.10, 16:59
bizim eski hocamız türkiye vücut şampiyonuydu ve kimse ile bilek güreşi yapmıyordu gerekçeside şuydu bilek güreşini kuvvetli adamlar bana teklif ediyor ben yapmam belki yenerim ama yapmam çünkü bu bilekler bana lazım bu bilek bir sakatlanırsa ben biterim bir daha ne müsabakaya girebilirim nede kaslarımı çalıştırabilirim o yüzden hiç riske girmem diyordu bence sizlerde pek bu risklere girmeyin

by_bambam
04.02.10, 19:06
evet bilek güreşi yapıyorum. martta da yarışmaya katılacağım :)

Trabzon.... Milli Takım Seçmelerine :) nasipse bizde gideceğiz bir kaç arkadaşla

LEGYRON
12.02.10, 23:31
bizim eski hocamız türkiye vücut şampiyonuydu ve kimse ile bilek güreşi yapmıyordu gerekçeside şuydu bilek güreşini kuvvetli adamlar bana teklif ediyor ben yapmam belki yenerim ama yapmam çünkü bu bilekler bana lazım bu bilek bir sakatlanırsa ben biterim bir daha ne müsabakaya girebilirim nede kaslarımı çalıştırabilirim o yüzden hiç riske girmem diyordu bence sizlerde pek bu risklere girmeyin

katılıyorum cidden doğru birşey söylüyorsunuz. yenmeniz kesin olsa bile gereksiz birşey girişmeyin bencede

okaaan
12.02.10, 23:51
Arkadaşlar eğri oturup doğru konuşmak lazım bilek güreşi yapmam demenin altında yenilme korkusu yatar yenebileceğine inansa hemen yapardı ben sayısız bilek güreşi yaptım aralarında bilek güreşi ile uğraşanlarda vardı sakatlanmadım 3-4 gün biraz ağrır geçer heleki hocanıza hiiiç birşey olmaz sonuçta sporcu hemen sakatlanılmıyor...

by_bambam
14.02.10, 18:17
Arkadaşlar eğri oturup doğru konuşmak lazım bilek güreşi yapmam demenin altında yenilme korkusu yatar yenebileceğine inansa hemen yapardı ben sayısız bilek güreşi yaptım aralarında bilek güreşi ile uğraşanlarda vardı sakatlanmadım 3-4 gün biraz ağrır geçer heleki hocanıza hiiiç birşey olmaz sonuçta sporcu hemen sakatlanılmıyor...

Bileklerim övünebileceğim kadar güçlü olmasa da günde 20 den fazla bilek güreşi yaptığım olmuştur ama bileklerim en fazla 1 gün ağrımışdır o ağrıda herhangi bir şey yapmaktan alıkoyacak kadar değil.....

wanna03
15.02.10, 21:23
yasım 14 kendim 4 okulda 1.yim :)

pc_qoloq
19.02.10, 19:42
sınıfta 2. yim bir arkadaşı sağda yenemiyorum solda yenebniliyorum tabi bodyden sonra :D

Göktan
23.02.10, 08:57
Çok yaptım çok severim, müsabık olmayı çok isterdim olmadı ..İsmini unuttuğum bi uninin şampiyonunu yenmiştim ki kilom düşüktü ozamanlar.Forearm idmanlarıma özen gösteririm ,obsessifim bu konuda =) ön kollarımda gerçekten güzel ve büyüktür

dts_1994
01.03.10, 18:35
bilek güreşinde çok iyi değildim ama dumbella yapılan bir bilek hareketini flexor un yazdıgı diger evde dumbell antremanlarıyla birlikte yapmaya başlayınca hemen hemen çoğu güreşi yeniyorum şu an,hareket şöyle:dirsekten bilege kadar olan mesafeyi bi masanın vs üstüne koy
elin havaya bakacak şekilde dumbelli eline al,dumbelli parmaklarına sıkıştırarak aşağı indir sonra yukarıya kaldır,parmaklarla ve avuç içiyle,bilegin oynamasın,3*20 yada yaptıgın agırlıga göre ayarla,faydasını görürsün,bilek bölgesini acayip çalıştırıyor

body-ci
01.03.10, 18:45
handgrips le halterle bilek çalışıyorum bilekler tabiri caizse taş diyebilrim...yenildiğimi hatırlamıyorum :D