PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bicepsleri Kaç Kiloyla Çalıştırıyorsunuz?

bomberman
18.11.05, 20:34
arkadaslar... biceps kaslarinizi kac kiloluk dumbell larla calistiriyorsunuz? ben su an 18 kiloyu hareketten calmadan yavasca tam 10 kez kaldirip indirebiliyorum... bu sayi 13-14 ü gecince her zaman yaptigim gibi kiloyu arttiracagim. sizin kac kiloyla calistiginizi merak ediyorum. o yüzden bu basligi actim... tesekkürler.

MK #7
18.11.05, 21:23
arkadaslar... biceps kaslarinizi kac kiloluk dumbell larla calistiriyorsunuz? ben su an 18 kiloyu hareketten calmadan yavasca tam 10 kez kaldirip indirebiliyorum... bu sayi 13-14 ü gecince her zaman yaptigim gibi kiloyu arttiracagim. sizin kac kiloyla calistiginizi merak ediyorum. o yüzden bu basligi actim... tesekkürler.

hareket hangisi ? ayakta dumbell curl ? scott dumbell curl ? concentration curl ? vs vs... ?

bomberman
18.11.05, 21:42
ayakta dumbell curl tabii ki onu yazmayi unutmusum cünkü ben ayakta calisiyorum hep... bende bir tane 8 kiloluk halter bir tanede 18 lik var.
8 i sol elime tutuyorum destek almak icin... 3 set halinde ayakta sag kolu calistiriyorum... sonra dinlenip 8 kiloyu sag elime alip sol kolu ayni sekilde calistiriyorum...

johnnyr5
13.12.05, 04:51
ayakta dumbell curl ü son set olarak 18 kiloluk dumbell larla bi sağ bi sol şeklinde 5 kere yapabiliyorum ama bu harekete gelene kadar kası yormuş oluyorum pek gücüm kalmıyor..

bomberman
14.12.05, 21:49
ben su anda son sette 7-8 yapiyorum rahat... ilk set 15 i buluyor. sanirim kiloyu arttirmanin zamani geldi. bir ay daha calisip 19-20 kiloluk dumbell alacagim... nerden nereye be 8 kilodan 20 ye geldik bi senede eheheh azmin gücü budur iste... caninizi disinize takip calisin beyler bu spor azim isi azmi gösteren akilli calisan karsiligini aliyor. basarilar ve saygilar.

ladasamara
14.12.05, 22:43
bomberman neden ayarlı dumbell almıyorsun?

bomberman
14.12.05, 23:23
kardes, ayarli derken yani kiloyu azaltip cogaltma olayini mi diyorsun??? eger öyleyse benim dumbell öyle zaten... 2 tane sabit 8 lik vardi bi tanede ayarlanabilen 16 lik ama maximum 16 oluyor bendeki... 18 konusuna gelince bende kola takilan 1 kiloluk kum torbalarindan vardi 2 tane... onlari 16 ligin üstüne gecirdim 18 ide öyle calisiyorum zaten :) :) :) onun icin simdi böyle 25 e kadar cikan falan alacagim ama zaten bakarsin oda yetmez 1 sene sonra onun icin napacagimi sasirmis durumdayim acikcasi. ben burda internetten ismarlamayi düsünüyorum agirliklari... bendeki dumbell in demirinin yani tutulan yerin capi 30 mm falan sanirim bu standart oluyor internette satiliyor agirliklar istedigin agirlik var ama demir biraz kisa yani o yüzden kücük ama fazla agirlik geciremem üzerine sigmaz bu yüzden büyük agirliklardan almayi planliyorum yanliz onlarinda capi büyüktür heralde koskocaman durur diye istemiyorum ama neyse bi yolunu bulacagim... durum bundan ibaret simdilik. (bu arada 1 yildir bu isin icinde olan birisi olmama ragmen bazi terimleri bilmiyorum ama yinede anlamissindir ne demek istedigimi)

anıl
31.12.05, 21:45
valla z barla maksimum 70 kilo 4 tekrar basabiliyorum

bomberman
01.01.06, 19:30
oooo Anil iyisin... kollar kac cm???

MertSelcuk
02.01.06, 15:31
Dostlarım ağırlıkları yardımsız kaldırmayı bilin, unutmayınki önemli olan yüksek ağırlık kaldırmak değil doğru ağırlığı kaldırıp iyi verim almaktır..
Ör. Bench press hareketinde kiloma göre fazla kaldıramasamda bir çok insana nazaran çok daha iyi verim almam...

bomberman
23.03.06, 01:02
arkadaslar su anda ayakta dumbbell curl hareketinde 21 kiloya ciktim. ayni kiloyla 3x10 yapiyorum. son setin son tekrarlarinda biraz hareketten caliyorum ama zamanla alisirim. zaten benim calisma metodum bi garip. hic bir zaman kusursuz yapacagim kilolarla calismiyorum. hep bi yerden sonra kasiyorum kendimi ve hareketten caliyorum. eskiden 12-13 kiloyla calisirkende ayni sekilde yapiyordum ama hareketten calmama ragmen gelistim. su anda 15-16 kilo bile tüy gibi geliyor bana.insallah bu senenin sonuna 30 kiloya cikarim (25 i gececegim zaten kesin tabii Allah´in izniyle). süper olur ama valla acikcasi bakiyorumda senede bir kilo arttirsam bile bana yeter. gelisme gelismedir sonucta 8)

soner
30.03.06, 23:41
ayakta dumbell curl 12
scott dumbell curl 14
concentration curl 12

mudkicker
08.04.06, 17:33
Standing Dumbell Curl 11 KG 10 tekrar 4 set..
Gayet rahat yapiyorum. Daha yüksek kiloyu denemedim.

adrenalinshot
09.04.06, 14:30
Bileğimdeki sakatlık yüzünden fazla ağırlık basamıyordum yeni bir çalışma stili uygulamaya başladım eski kaldırdığım ağırlıkları yazayım biliyorum biraz az.
Barbell curl(düz barla) 10-8-6-4*6tekrar ile 4tekrarı aynı ağırlıkla yapıyorum 45kiloya kadar çıkıyorum
Scot curl 10-8-6-4*35 kiloya kada çıkıyorum hareketleri nizami yapıyorum hareketten çalmadan
hammer curl 10-8-6-4*22,5kg kadar çıktım biraz hareket bozuluyor ama

Blitz
09.04.06, 15:18
Bileğimdeki sakatlık yüzünden fazla ağırlık basamıyordum yeni bir çalışma stili uygulamaya başladım eski kaldırdığım ağırlıkları yazayım biliyorum biraz az.
Barbell curl(düz barla) 10-8-6-4*6tekrar ile 4tekrarı aynı ağırlıkla yapıyorum 45kiloya kadar çıkıyorum
Scot curl 10-8-6-4*35 kiloya kada çıkıyorum hareketleri nizami yapıyorum hareketten çalmadan
hammer curl 10-8-6-4*22,5kg kadar çıktım biraz hareket bozuluyor ama

22,5 kg. hammer curl büyüleyici bir rakam, ayrıca senin yaşında birisi için 45 kilo barbell curl (düz barla) hiç de az değil. Kolun kaç cm. ?

Benim kolum sıcakken 44cm. olmasına rağmen geçen gün 20 kg. ile dumbbell curl, 15 kg. ile de hammer curl yapınca kendime hayran kaldım. Z-bar curlde de en fazla 50kg. yaptım. Ki bunlar genelde 8 tekrar yaptığım hareketler ve son 2 tekrarlar ıkına ıkına, belden hafif güç ala ala anca çıkıyor.

adrenalinshot
09.04.06, 16:15
Kolum soğuk 35cm.Dirsek kemiğimdeki ağrıdan dolayı pek fazla konsantre olamıyordum şimdi biceps çalıma stilini deiştirdim ağrı yapmadı.Hammer curl de iki kolu aynı zamanda çalıştım.Daha fazla ağırlık bastığımın farkına vardım.Tek kol ile çalışırken 12.5 kilo ile falan çalışıyordum.Ama 22,5deil de 20kg da olabilir yanlış hatırlıyor olabilirim sen şimdi böle deince tereddüt ettim...

Mr.Olympia
26.04.06, 01:44
Arkadaşlar benim kilolar ;
Dumbell curl = 30'ar kilo ile 6 tekrar çok rahat
Barbell curl = 90 kilo ile maximum 2-3 tekrar yardımsız

hsd
26.04.06, 09:41
Arkadaşlar benim kilolar ;
Dumbell curl = 30'ar kilo ile 6 tekrar çok rahat
Barbell curl = 90 kilo ile maximum 2-3 tekrar yardımsız

belini sakatlarsın dikkat et 90 kiloyu bel vurmadan kaldırıyorum dersen çek videoya ekle bizde bakalım tekniği öğrenelim nasıl bişey merak ettim

barbell curl-50 kg sonset 8 tekrar nizami duvara dayanarak

cango1983
26.04.06, 12:33
barbell curl:47,5
dumbell curl:22,5
tekrarlarım12-8 arası degişiyor.

cango1983
26.04.06, 12:35
Kolum soğuk 35cm.Dirsek kemiğimdeki ağrıdan dolayı pek fazla konsantre olamıyordum şimdi biceps çalıma stilini deiştirdim ağrı yapmadı.Hammer curl de iki kolu aynı zamanda çalıştım.Daha fazla ağırlık bastığımın farkına vardım.Tek kol ile çalışırken 12.5 kilo ile falan çalışıyordum.Ama 22,5deil de 20kg da olabilir yanlış hatırlıyor olabilirim sen şimdi böle deince tereddüt ettim...

arkadasım 35 cm kol için cok cok iyi agırlıklar bunlar ya,garibime gitmedi desem yalan olur...

SCHWARZXXL
26.04.06, 16:55
Z bara 25er kilo takıyorum şu aralar eskiden 35e kadar çıkardım. Aslında en boşladığım bölgelerdeni biri kol ondan zorlayasım, yüksek ağırlık deneyesim gelmiyor.

extensor
27.04.06, 01:50
arkadaşlar kol küçük bir adale olduğu için hareketi vucuda yedirerek çalışmanın ağır kaldırmaktan çok daha
yararlı olacağını düşünüyorum örneğin barbell ve dumpbell curl hareketlerinde belinizi sabit tutarak ve belden yukarsınıda hafif öne doğru kırarak sallanmadan çalışmanız daha yararlı olacaktır ve kol hareketlerinin tümünde omuzun sabit durmasına
çok önem vermelisiniz
örn: adrenalinshot dostum kolun 35 cm miş belkide yaptığın ağırlıkların yarısını namaz kılmadan :D yapsan kolun 39 falan olabilirdi

cango1983
27.04.06, 12:42
evet exentor sana katılıyorum bu benim basıma geldi biliyorum,sırf agır kaldırıcam diye cok çalıyodum hareketlerden ve fazla gelişim olmadı ama yavasca düzgün ve yedire yedire calştıgımda cok daha fazla verim aldım...

adrenalinshot
29.04.06, 00:12
arkadaşlar kol küçük bir adale olduğu için hareketi vucuda yedirerek çalışmanın ağır kaldırmaktan çok daha
yararlı olacağını düşünüyorum örneğin barbell ve dumpbell curl hareketlerinde belinizi sabit tutarak ve belden yukarsınıda hafif öne doğru kırarak sallanmadan çalışmanız daha yararlı olacaktır ve kol hareketlerinin tümünde omuzun sabit durmasına
çok önem vermelisiniz
örn: adrenalinshot dostum kolun 35 cm miş belkide yaptığın ağırlıkların yarısını namaz kılmadan :D yapsan kolun 39 falan olabilirdi
Düşünen istediği gibi düşünür...Farketmez...39 da olur 45 de farketmez ben sabretmeyi severim..Bide bu kadar kolay yargıya varmamanı tavsiye ederim çünkü tanımıyorsun beni...Güç ile ölçü aynı şeyler deildir...Bunu da unutma. ;)

extensor
29.04.06, 00:42
dostum seni kaldırdığın ağır kilolardan dolayı tebrik ediyorum ancak böyle küçük kas grubunu çalıştırırken kendini ağır kaldıracağım diye zorlayacağına hareketi adeleye yedireceğim diye zorlasan daha verimli olur demek istemiştim
bilmem hiç haltercilere dikkat ettinmi önce deadlift yapıyorlar ardından ters halter kaldırış ardından da halter öne kaldırış yapıyorlar ve yüzlerce kiloyu kaldırıyorlar ancak onlar bu kiloları sadece arka bacak (maximus vs) biceps ve ön omuzlarıyla kaldırsınlar ben bu sporu bırakırım onların yaptıkları ney biliyormusn bütün kas grublarından yardım almak ağırlığı bacaklarına beline göğüsüne yüklenip yapıyorlar bu işi yani bütün kas gruplarını aynı anda çalıştırarak kaldırıyorlar onca kiloyu biz ise haltercilerin tam tersiyiz onlar bütün kaslardan yardım alırken biz çalıştırdığımız kasa başka bir yardımcı almamalıyız bu sadece biceps için geçerli değil her bölgemiz için geçerli o yüzden biz bodyciyiz vücudun bütün bölgelerini tek tek yoğurup şekle sokmak bizim işimiz biz ağırlıkçı değiliz ok ;)

hsd
30.04.06, 12:11
dostum seni kaldırdığın ağır kilolardan dolayı tebrik ediyorum ancak böyle küçük kas grubunu çalıştırırken kendini ağır kaldıracağım diye zorlayacağına hareketi adeleye yedireceğim diye zorlasan daha verimli olur demek istemiştim
bilmem hiç haltercilere dikkat ettinmi önce deadlift yapıyorlar ardından ters halter kaldırış ardından da halter öne kaldırış yapıyorlar ve yüzlerce kiloyu kaldırıyorlar ancak onlar bu kiloları sadece arka bacak (maximus vs) biceps ve ön omuzlarıyla kaldırsınlar ben bu sporu bırakırım onların yaptıkları ney biliyormusn bütün kas grublarından yardım almak ağırlığı bacaklarına beline göğüsüne yüklenip yapıyorlar bu işi yani bütün kas gruplarını aynı anda çalıştırarak kaldırıyorlar onca kiloyu biz ise haltercilerin tam tersiyiz onlar bütün kaslardan yardım alırken biz çalıştırdığımız kasa başka bir yardımcı almamalıyız bu sadece biceps için geçerli değil her bölgemiz için geçerli o yüzden biz bodyciyiz vücudun bütün bölgelerini tek tek yoğurup şekle sokmak bizim işimiz biz ağırlıkçı değiliz ok ;)

ancak ayakta yapılan bazı hareketler var mesela barbell yaparken bacaklarım hatta kalçam bile yanıyor yani bu noktalardan yardım almamak mümkün değil yanlız bu ayakta yapılan hareketlerden bir örnek bench yaparkende en büyük desteği yine sırttan alıyoruz yanlış mı bu extensor buralardan destek almadan yapabilirmiyiz :?: sence ve haltercilere gelince temelde yine bizim hareketlerimiz var çalışırlarken veya biz onların hareketlerini yapıyoruz benzer noktalar küçümsenmeyecek kadar fazla birde kullandığımız ilaçlarda :) öyle saygılar

extensor
03.05.06, 19:09
ewet hsd deadlift yaparkende belden destek alıyoruz örneğin doğrudur bazı bölgelrde bazı hareketleri yaparken diğer kaslardanda yardım almak gerekebilir ancak flexorada sormuştum bu soruyu hareketi yaparken olabildiğince sana yapılışı zor olanı seç demişti yani vücudunu oynatmadan ve çalıştırdığımız bölgeye ağırlık vererek çalışmak
halterciler ise özellikle çok fazla bacak çalıştıklarını biliyorum çünkü o kiloların büyük bir çoğunluğunu bacaklarına bindiriyorlar ayrıca idmanlarıda şöyle duymuştum birçoğunuza garip gelebilir
boş halteri yere koyup sabahtan akşama kadar onu kaldırdıklarını ve bıraktıklarını duymuştum saatlerce bu hareketi tekrarlayıp yüzlerce kez yaptıktan sonra bütün ağırlıkları haltere takıp bir kere deniyorlarmış okiloyu ve o şekilde kaldırıyorlarmış
yinede yaptığımız haraketler ve kullandığımız ilaçlar benzerde olsa yaptığımız işin çok farklı olduğunu düşünüyorum
çalışma stilimizinse tamamen zıt olduğuna inanıyorum

soner
03.05.06, 19:31
ayakta dumbell curl 12
scott dumbell curl 14
concentration curl 12

7 ay oldu ve ayakta 15
scott dumbell curl 18
concentration curl 15

FleXoR
04.05.06, 00:37
ayakta dumbell curl 12
scott dumbell curl 14
concentration curl 12

7 ay oldu ve ayakta 15
scott dumbell curl 18
concentration curl 15

37.5 cm lik bir kolla sscott dumbell curl 18 kilo kaldıgdıgın dogrumu dogru ise eger 44-45 lik kollar en fazla 20 kilo ile çalışıyorlar

guardbody
04.05.06, 10:42
barbell curl hareketınde 35-40 kıloyu geçmedim.dumbell ıle yapılan versıyonlarında ıse 2*14 kılo ıle calısırım.kollar soguk 46.

psycholost
04.05.06, 13:45
Barbell curll ez barla 100 lbs 6 tekrar, alternatifte tek tek 20 kg, concentration curll (tek ön kol) max 3*6 22.5 kg

adrenalinshot
04.05.06, 18:40
Son kurduğum cümleyi unutma aklının bir kenarına kazı derim ben.Güç ile ölçü aynı şeyler deildir..180 boy 68kg bukadar kiloyu nereye koyayım ki..Ölçü olsun.Çok hızlı bir metobolizmam var ve kilo almak çok zor benim için.Böle olunca da ölçü de çok zor artıyor.Ayrıca Serkan Aktaş ve Ali Işıldak(hocamdır) yardımları hiç eksilmiyor.Yaptığım her harekette yanımdalar ve yanlış yaptığım an uyarımı alıyorum.Ve biceps çalışırken apayrı bir konsantre içerisindeyim çünkü ölçüyü arttıramıyorum.Ve gerçekten çok düzgün çalışıyorum.Dünkü antremanda
Barbell curl 45*6
Dambıl Scot curl 15*6
Hummer curl 15*6
son çalıştığım ağırlıklar...saygılar...

extensor
05.05.06, 01:17
Son kurduğum cümleyi unutma aklının bir kenarına kazı derim ben.Güç ile ölçü aynı şeyler deildir..180 boy 68kg bukadar kiloyu nereye koyayım ki..Ölçü olsun.Çok hızlı bir metobolizmam var ve kilo almak çok zor benim için.Böle olunca da ölçü de çok zor artıyor.Ayrıca Serkan Aktaş ve Ali Işıldak(hocamdır) yardımları hiç eksilmiyor.Yaptığım her harekette yanımdalar ve yanlış yaptığım an uyarımı alıyorum.Ve biceps çalışırken apayrı bir konsantre içerisindeyim çünkü ölçüyü arttıramıyorum.Ve gerçekten çok düzgün çalışıyorum.Dünkü antremanda
Barbell curl 45*6
Dambıl Scot curl 15*6
Hummer curl 15*6
son çalıştığım ağırlıklar...saygılar...

dostum elbette öyle ölçü demek güç demek değildir sizin salonda ibrahim diyede bir arkadaş olmalı ayrıca erzurumludur kendisi o da 100 kilo bench girer mesela
ben seni kaldırdığın ağırlıklardan dolayı kutlamıştım hatırlıyorsan ama biz ağırlıkçı değiliz düzgün çalışmak daha önemli sanada düzgün çalışmıyorsun demek istemememiştim kusura bakma

carterb
15.05.06, 21:36
barbell curl 40 kilo scott curl 30 kilo dumbell curl 20 kilo arkadaşlar şimdilik bu kadarını kaldırabiliyorum.Nizami olarak genelde 3x10,8,8 oluyo.

bomberman
20.05.06, 12:01
simdi burada olaya el atmak istiyorum ;) her ne kadar vücut gelistirmede estetigin ve ölcünün gücten önemli oldugunu düsünsekte bence hic birimiz ronnie coleman kadar olup siradan bir insanin gücüne sahip olmayi istemeyiz... kas deyince aklimiza ne geliyor??? kasli insanlar nasil insanlardir... baska bir deyisle kasli insani normal insandan ayiran ana özellik nedir? ve her seyden önemlisi "kas ne ise yarar"??? tabii ki bu sorularin vardigi nokta hep "güc" olacaktir. ben bu spora sadece estetik bi vücuda sahip olmak icin baslamadim... ve sadece estetik görünmek icin bu spora baslayan pek az insan vardir... ister kabul edin ister etmeyin cogumuz bu sporu daha güclü olmak icin sectik. ben bunu düsünüyorum. ve kendi adima konusmam gerekirse güclü olmak benim icin kasli estetik bi vücuda sahip olmaktan daha önemli... tabii ki biraz gözle görülür kas olacak ortada yani tamamen ciliz bi insan olmayi bende istemem. saygilar.

bomberman
11.06.06, 22:21
standing dumbbell curl, 23 kilo, 3x8, nizami olarak yani hareketten calmadan.

codename34
11.06.06, 23:00
z bar yada düz bar 60-70 kg max set çıkarabiliyorm ayakta cons. 25-27,5 kg problem yok triceps te genelde pushdown da makinaya kilo eklerim alna press (dirsek şu anda sakatlandı ama düzelmek üzere) 50-60 kilo sorun yok

bomberman
11.06.06, 23:13
codename... senin kollar gögüslere nazaran daha mi gücsüz bana mi öyle geldi??? yanlis anlama bu rakamlar bence süper ama bench press kismindaki verdigin kilolara bakinca gögüsler kollarin bayagi önünde gibi geldi güc olarak. yanlis anlama kaldirdigin agirlikla süper... sadece gögüsle karsilastirilinca az. bu arada adrenalinshot gercekten namaz kilarak kaldiriyor kilolari sanirim... baksana sende 52 lik kol var onda 35... ama kaldirdigniz kilolarda fark olarak 7 kilo ya var ya yok.... garip :shock: (biliyorum güc ile kütle ayni sey degil diyecek simdi :lol: :lol: )

codename34
12.06.06, 00:03
aslında öyle diyeceğim kuvvet başka ama kuvvetli birisi olduğumu söyleyebilirim bilek olarakta yani baya iyiyim ayrıca verdiğim kilolar antrenman sonuna kadar yani ben arttırırım düşürmem kiloları belkide kol hedefli bi program yaptığımdan bu aralar kendimi çabuk toparlayamıyorum olabilir.

bomberman
12.06.06, 00:58
codename gücün yerinde merak etme... kaldirdigin kilolar iyi zaten söyledim ve güc olmasada senin cüssen yeter :) sendeki boy icin neler vermezdim :lol: :lol: :lol:

hsd
12.06.06, 09:06
codenamenin gücü yerinde olmasında kimin olsun 1,97 boy 155 kilo maşşşşşşşallah vallaha colemandan irisin dostum

codename34
12.06.06, 10:17
bomberman bu kadar boyu ne yapacaksın bizde bi kere oldu geri dönüşü yok artık :) sonra bi sürü eksileri var artıları da var tabiki :) hsd teşekkürler dostum en kısa zamanda tanışacağız zaten nasip olursa

Pump Forever
13.06.06, 14:41
Selam...
benim kol 46ydı, ama su anda 44.5 civarları .. 45 i goremiorum..
EZ barbell curl:
70 kilo 3-4 tekrar x2 set
60 kilo 8 tekrar x2 set
50 kilo 10 tekrar x2 set

Standing Dumble Curl:
(20kgx6 + 18kgx6 + 16kgx6 + 14kgx6 + 12kgx6 + 10kgx 6) giant set Tek set aralıksız... bu kadar yakan baska bi hareket gormedim...

Scott Curl Machine .. 53kgx8 3 set

Oturarak concentration 14kgx8 3 set

Agır bir antreman ama bu programla kollarıma 3-4 cm eklemistim.. hakkıyla yaparsanız gozunuzden yas gelio biceptlerin yanmasından dolayı

guardbody
13.06.06, 17:12
Selam...
EZ barbell curl:
60 kilo 8 tekrar x2 set
50 kilo 10 tekrar x2 set

Standing Dumble Curl:
(20kgx6 + 18kgx6 + 16kgx6 + 14kgx6 + 12kgx6 + 10kgx 6) giant set Tek set aralıksız... bu kadar yakan baska bi hareket gormedim...

Agır bir antreman ama bu programla kollarıma 3-4 cm eklemistim.. hakkıyla yaparsanız gozunuzden yas gelio biceptlerin yanmasından dolayıstandıng dumbell curl hareketınde uyguladıgın sıstem gıant set degıl.bu altının altılısı denılen yontem ve gercekten cok etkılıdır.gıant setten soz edebılmek ıcın 4 hareketın arka arkaya dınlenmeden gırılmesı gerekır.

Pump Forever
13.06.06, 17:27
Selam...
EZ barbell curl:
60 kilo 8 tekrar x2 set
50 kilo 10 tekrar x2 set

Standing Dumble Curl:

Agır bir antreman ama bu programla kollarıma 3-4 cm eklemistim.. hakkıyla yaparsanız gozunuzden yas gelio biceptlerin yanmasından dolayıstandıng dumbell curl hareketınde uyguladıgın sıstem gıant set degıl.bu altının altılısı denılen yontem ve gercekten cok etkılıdır.gıant setten soz edebılmek ıcın 4 hareketın arka arkaya dınlenmeden gırılmesı gerekır.

Haklısın Flex'te 6x6 olarak kapmıştım bu hareketi.. ama benim bildigim
2 hareket üstüste - Superset
3 hareket üstüste - Triset
3 ten fazla üst üste tüm hareketler - Giant set

4 hareket üstüste- quadset olması lazımdı cunki bu manteliteye gore..

Karasan
13.06.06, 18:22
Pump senin yaptığın, descending sets, azalan kilo ile büyük bir set yapmak, bunun üstadi, Tom Platz'di, dumbbell laterals'da 27 kilo ile başlar, 5 kiloya kadar inermiş!
Giant Set arkadaşın dediği gibi fark egzersizlerin dinlenmeden arka arkaya icrasiyla oluyor.
Ben senin dediğin biceps idmanini yaptim,ama descending olayi yerine biraz daha farkli yaptim.
Bicepsleri 54 kilo ile zorlamak güzel oldu :D
ama aga, benim gücüm yetmiyor öyle 70 kilo falan, ama 54 manita kilosu değil sanırsam, ehe :D

Pump Forever
16.06.06, 11:06
Pump senin yaptığın, descending sets, azalan kilo ile büyük bir set yapmak, bunun üstadi, Tom Platz'di, dumbbell laterals'da 27 kilo ile başlar, 5 kiloya kadar inermiş!
Giant Set arkadaşın dediği gibi fark egzersizlerin dinlenmeden arka arkaya icrasiyla oluyor.
Ben senin dediğin biceps idmanini yaptim,ama descending olayi yerine biraz daha farkli yaptim.
Bicepsleri 54 kilo ile zorlamak güzel oldu :D
ama aga, benim gücüm yetmiyor öyle 70 kilo falan, ama 54 manita kilosu değil sanırsam, ehe :D

Karasan benim yaptıgım giant -descending set... ard arda 6 set ..
Bu arada 54 kg manitanın kendi kilosu ve hardcore olmasa bile harbiden iyi bir kilo... senin en buyuk derdin press hareketleri (triceps+pec+deltoids).. cekiş hareketlerin ii yoksa... (lat + biceps)

Karasan
16.06.06, 11:30
Evet dostum, presslemekte cidden sorunum var, triceplerimde kücük değildir aslinda, ama ön omuzlarımda sanırım ciddi bir zayiflik var, triceplerimdede pek kuvvet yok-nisbeten hacim olduğu halde.
Bu çok enteresan, tüm bir itiş grubunda problem var, eminim bunu düzeltmenin bir yolu var, düzeldiği zaman topluca düzelecek ve güç artacak ama ben bulamadım yolunu!

Pump Forever
16.06.06, 11:38
Evet dostum, presslemekte cidden sorunum var, triceplerimde kücük değildir aslinda, ama ön omuzlarımda sanırım ciddi bir zayiflik var, triceplerimdede pek kuvvet yok-nisbeten hacim olduğu halde.
Bu çok enteresan, tüm bir itiş grubunda problem var, eminim bunu düzeltmenin bir yolu var, düzeldiği zaman topluca düzelecek ve güç artacak ama ben bulamadım yolunu!
Acaba özel güc antremanları uygulasan faydasını gorrur musun?? ya da senin limitin bu ve vücut bi patlama icin bir ek güce mi ihtiyac duyuyor ( yoruma acık ;) )

baltaci2
01.07.06, 22:27
55-60 kg ez bar'a 6 tekrar
20-25 kg dumbell hummer
35-40 kg scott curl :(

hedek
05.07.06, 15:49
Selam...
EZ barbell curl:
60 kilo 8 tekrar x2 set
50 kilo 10 tekrar x2 set

Standing Dumble Curl:

Agır bir antreman ama bu programla kollarıma 3-4 cm eklemistim.. hakkıyla yaparsanız gozunuzden yas gelio biceptlerin yanmasından dolayı

pump forever isine karismak gibi olmasin ama biceps idmaninda toplam 18 set yapiyosun ve agir bi idman programi,18 set fazla degil mi,bu soruyu soruyorum cunku forumun baska bi yerinde tartisilan konu da,biceps idmaninin 10 ya da 12 seti gecmemesi gerekti konusuluyodu aksi taktirde overtraining olucagi idi.benimde kafam karisti valla yorum yaparsan sevinirim.ben gerci isinma hareketlerini saymazsak maksimum 12 set yapiyorum.tesekkurler

zagortenay
05.07.06, 15:53
Biceps idmanlarım diğerlerine göre daha başarılı .Sz barda 50 kg * 6 tekrar yapıyorum iyi bir ağırlık benim için.

pronator
06.07.06, 02:05
bundan 2hafta önce sehpada z barla kaldırışta 35 kg set halinde girdiğimi hatırlıyom ama bugun son 6 tekrarda en fazla 30kg girebildim.
sehpada çekiç tutuşu hammerla set halinde 12.5 kg,

sakar
03.08.06, 19:44
selam arkadaşlar bende hareketleri hissederek yapmaktan yanayım ki mecburen öyle yapıyorum bel fıtığım olduğu icin ayakta barbelcurl da fazla ağırlık takmıyorum....3.5 yıldır yapıyorum ve kol soğuk 43.... 35 veya 40 kilo ile 4 set 10-12 tekrar....60 kilo basan arkadaşlarım var ama biseps olarak benden 3-6 santim gerideler...

ofbeat
03.08.06, 21:27
Benim biseps lerde bisorun var gayet kaslilar ama gram güç yok :) birde benim antrenmanda önce 2 haraket makinada daga sonra dumble la ayakta kollari iki yana açış haraketi işte onda 4 kilo ancak yani yüzüm kasılıyor resmen :)

little_huge
10.08.06, 18:05
son set max 21 10 tekrar

lalaxi
11.08.06, 02:52
15-12-8-6*20 KG La ayakta dumbıl çalışıyorum

burn
11.08.06, 10:12
ilk 15 sonra 20 ve en son 2 set 25kg..barburl curl de ise ilk 15 kg sonra 20 sonra 25 ve 30 kg(barın kılosu harıc tabbi)

kreodaites
11.08.06, 13:41
4*10 ilk üç set 40 son set 45

mastertrainer
12.08.06, 00:14
hacim dönemimde 70kg ile 4 tam tekrar düz bar ile barbell curls yaptım.
25-28kg dumbbellar ile dumbbell alternatif rahat basarım 6-8 tekrar

karabulut3362
01.09.06, 17:00
arkadaşlar yaşım 17 evde çalışıyorum hummer curl 9 kg 3x10, standing dumbellcurl3x10 9kg ,concantration curl 3x7 11 kg nasıl sizce 3 ay önce 5kg anca basabiliyordum hummer curl için

Excursion
01.09.06, 17:16
25 kg+ Z bar (artık kaç kiloysa) ayakta barbell curl
Nizami 3 set 10 tekrar, 30 kilo + z bar 5-6 tekrar yaparım gibime geliyor.
Preacher curl ise, yine Z bar + 18 kg
Dumbbell curl ise 13 kg tek el..

5 aylık sporcuyum, kollar sıcak 38'i biraz geçiyor. Soğuk ise 37.

bdy
01.09.06, 22:04
benim için harketten çalınmadan yaplıan hareket nizamidir.dumbell curll 23 kg 9 tekrar sehbada 70 kg yardımsız 7 tekrar. bu arada"http://upload4.postimage.org/1021305/1138532013.jpg (http://upload4.postimage.org/body_building/bodyforumtr/1021305/body_building.html)

saydam
01.09.06, 22:17
benim için harketten çalınmadan yaplıan hareket nizamidir.dumbell curll 23 kg 9 tekrar sehbada 70 kg yardımsız 7 tekrar. bu arada"http://upload4.postimage.org/1021305/1138532013.jpg (http://upload4.postimage.org/body_building/bodyforumtr/1021305/body_building.html)

dumbell curll widolarınızı siteye koyunda n kadar kaldıdğınızı görelim.bdy sehbada(bu ne demekse)70 kilo yaptigini idda edio ben kaldıramaz demiyorum.sadece bunu ispatlamasını istiyorum... bu işi yıllardır yapan insanlarada saygı duyuyorum.

saydam
01.09.06, 22:18

bu arada gözlerde problem mi var?resimde gözüme carptı 8)

wolveron2
02.09.06, 11:30
ayakta barcurl 12*10kg 8*40kg 4*50kg 2*50kg çalışıyorum

hsd
02.09.06, 16:41

bu arada gözlerde problem mi var?resimde gözüme carptı 8)

harbiden geçmiş olsun şaşılık var sanki dimi arkadaşlar bizim arkadaşın kızı öyleydi ameliyatla düzeldi istersen sorar öğrenirim bak

bide 70 kg hayran oldum colemana partner olacak adamsın valla

BreakerMarty
09.09.06, 17:36
35 kg ayakta berbell curl 4x 10

MAJESTIC
10.09.06, 23:49
kollarım çok küçük (39) ama z barla 60*8 yapabiliyorum dumbell curl 22.5*10 yaparım scott 45*6-7, ha bir de düz barla 55*10

baltaci2
15.09.06, 00:05
60kg + bar 8 tekrar yaptım bugün

kutaykalay
20.10.06, 13:05
barbell curl 90kg8tekrar oturarak dambell curl 32kg7tekrar.kendi ağırlığımın 87 kilo olduğunuda söyliyim.

Karasan
20.10.06, 15:48
barbell curl 90kg8tekrar oturarak dambell curl 32kg7tekrar.kendi ağırlığımın 87 kilo olduğunuda söyliyim.

Belden vurma yapıyor musun?
Arnold'ın bir resmi vardır, 125 kilo ile curl yaparken, cok ciddi bel vuruyordu.
Tabii insan 125 kilo ile 5 tekrar yapabildikten sonra tendonlarını koparmadıktan sonra ne yapsa kabulümüz.
Senin icinde aynısı geçerli, vücut kilonun üzerinde bir kiloyla 8 tekrar çıkarman başlı başına muazzam ama tekniğini de merak ettim.

FleXoR
20.10.06, 19:08
kişinin kilosunu hesap edersek ayakta durarak yaptığını ve vucuttan ortalama 30 cm uzaklaşan bir 90 kilo hayal edersek koldaki tendon bu ağırlığı kaldıramaya bilir ve bel omuzdan destek alabilir fakat her halukarda buağırlık yukarı kalkıyor ve kişi sakatlanmıyorsa tebrikler

CENTAUR
20.10.06, 19:46
kollarım çok küçük (39) ama z barla 60*8 yapabiliyorum dumbell curl 22.5*10 yaparım scott 45*6-7, ha bir de düz barla 55*10

Bende seni tebrik ediyorum Majestik benim kolumda 39 cm (soğuk) scotta z barla 40 kiloyla 6 tekrar yardımsız çıkartabilirsem dünyalar benim oluyor dumbell 25 kiloyla bağıra çağıra 5-6 tekrar yapıyorum ama barbell curl yaparsam hep düz kullanırım onda da 50 yi geçemedim şimdiye kadar boy 170 kilo 76 kol 39 ama benim tricepsimde fena değil yani hilesiz hurdasiz 40-45 le alna pres yapıyorum 6-7 tekrar

sseagal
21.10.06, 16:06
arkadaslar bızepsi en kısa zamanda geliştirmmek için ne yapmak gerekir....

qadir
03.12.06, 22:32
arkadaslar bızepsi en kısa zamanda geliştirmmek için ne yapmak gerekir....

uzun zaman'a yaymak gerekir.

GyMania
03.12.06, 23:04
Düz bar 35 kg + barın ağırlığı (6 kg) 41 kg
Dumbell 15 kg
Z Bar 30 kg + barın ağırlığı (4 kg) 34 kg

ile çalışıyorum şu anda.

CENTAUR
03.12.06, 23:21
Bu başlıkta sorulan ister istemez nizami yapılabilecek bir egzersiz ile ilgili olsa bence daha iyi olurdu scot curl gibi

diez
04.12.06, 11:45
nezamandır okurum "kim kaç kg ile şu hareketi yapabiliyor" başlıklarını..
bizler çevremizde hep daha fazla kilolarla çalışanlara özenenlere demiyormuyuz b.b. kaç kg ile çalıştığına önem veren br spor değildir..hareketin kaslarını nekadar etkilediği, şişirdiği önemlidir, nizamiyet önemlidir..

böyle başlıklarda bodycilerde olmaması gereken dozda rekabet hissediyorum..

birisi 100 kg ile biceps çalışır kuvvetlidir ayda 1 cm alır..diğeri kuvveti nispetinde 35 kg ile çalışır ayda 1 cm alır..yani az kilo ile çalışanın aşırı hırs göstererek gereksiz kilo artırması ve erkenden bodye veda etmesi yada sakatlanması hadiseleri böyle gelişiyor..salonda da böyle 3 yıllık bodycinin kaldırdığına özenip demotive olan yada gurur meselesi yapıp kendini sakatlayan 3 aylık tipleri hergün görüyorum ve üzülüyorum..

Blitz
04.12.06, 20:46
nezamandır okurum "kim kaç kg ile şu hareketi yapabiliyor" başlıklarını..
bizler çevremizde hep daha fazla kilolarla çalışanlara özenenlere demiyormuyuz b.b. kaç kg ile çalıştığına önem veren br spor değildir..hareketin kaslarını nekadar etkilediği, şişirdiği önemlidir, nizamiyet önemlidir..

böyle başlıklarda bodycilerde olmaması gereken dozda rekabet hissediyorum..

birisi 100 kg ile biceps çalışır kuvvetlidir ayda 1 cm alır..diğeri kuvveti nispetinde 35 kg ile çalışır ayda 1 cm alır..yani az kilo ile çalışanın aşırı hırs göstererek gereksiz kilo artırması ve erkenden bodye veda etmesi yada sakatlanması hadiseleri böyle gelişiyor..salonda da böyle 3 yıllık bodycinin kaldırdığına özenip demotive olan yada gurur meselesi yapıp kendini sakatlayan 3 aylık tipleri hergün görüyorum ve üzülüyorum..

Sana katılıyorum, son zamanlarda kaldırdığım kiloları ciddi şekilde azalttım ve hemen hemen aynı verimi alıyorum üstelik de sakatlanma riski çok daha düşük. Boş hırslara gerek yok.

bomberman
29.12.06, 19:31
haklisin blitz bende bi ara paldir küldür 23 lük dambillarla alternate dambil curl yapiyordum sag bilegimde bi sakatlik oldu sanirim. zaten eskidende vardi bi ara gecmisti ama tekrar agrimaya basladi bu yüzden 2-3 aydir 20 liklerle calisiyorum. eskisi kadar agir kaldirmasa artik hareketleri daha nizami yapmaya calisarak gelismeyi sagliyorum. giderek daha yavas ve nizami kaldirinca agirliklari kiloyu arttirmasanda gelisme oldugunu farkina variyorsun. ayni kiloyla calismaya devam etsende gelisme oluyor yeter ki kasa yedirerek yap hareketi.

izzet
08.01.07, 13:13
dumbell curl=4*10kg(hareketten hic calmadan 12.5 calisinca son setlerde ister istemez calisyorum :D )
z bar ile=oturarak 2*14-2*10/ ayakta 4*15
kollar 4 ay once ilk salona baladigimda soguk 32 cm idi
4 aydir daha olcmedim :D :D bakinca bi gelisma var 2-3 cm almisimdir
bi sure daha olcmeyecem :D :D

Coleman Trebor
24.01.07, 22:31
beyler bu kadar ağırlık kaldırıyorsunuz ama ne zamandır yapıyorsunuz 17 yaşında ve 11 aydır bu işi yapan biri için 12 tekrar 12 kg iyi midir boy 1.75 kilo 72

hernan77
25.01.07, 23:42
gayet iyi arkadaşım coleman. ben prensip olarak setten sonra kollarımda şişkinlik hissetmek isterim. çok ağır girip hareketi bozduğumda bunu pek hissetmem çünkü ağırlığı kollarımdan çok omuzlarım ve sırtım kaldırmıştır. bu nedenle zaman zaman ağırlıkları baya hafifletir çok tekrar basarım. ozaman bicepsler baya bi şişerler.

yinede maximumlerım: 50 kg ile 5 tekrar barbel curl ve 20 kg ile 6 tekrar dumbel curl yapabiliyorum.

volkan450
26.01.07, 11:30
beyler bu kadar ağırlık kaldırıyorsunuz ama ne zamandır yapıyorsunuz 17 yaşında ve 11 aydır bu işi yapan biri için 12 tekrar 12 kg iyi midir boy 1.75 kilo 72
hacim için tekrar sayısını düşürüp ağırlığı artırmanı tavsiye ederim.

kliwaj
26.01.07, 14:01
selam ben yeni başladim 10 gün oluyor sadece , biceps oalrka barbell curl çalişiyorum max. 30 32 kilo yaptim (hileli) ama normal oalrak 23- 25 kg arasi çalişiyorum

[Zafer]
26.01.07, 15:52
Ben ağır antreman yapan birisi değilim ama gelişimimden çok memnunum.Şu anki programıma göre 10-8-8-6 sisteminde z-bar barbella 10 kg de başlayıp 25 te bitiriyorum ve biceps gelişimimden de çok memnunum.32-33 arası başladığım 2 ay öncesinden şimdi nerdeyse 38 e yakın bicepsler elde ettim ve çok fazla ağır çalışmamaya da kararlıyım ;)

metugok
13.02.07, 16:05
5 er kiloluk dambıllarla çalışıyorum

donatello
13.02.07, 22:25
Barbell curll 3 set üzerinden 50 kg. 8-10 tekrar nizami yapıyorum. Scot Curl ise 40 kilo 8 tekrar 3 set, concentration 15 kilo 3 set. Ama barbell curl da bicepslerim kopacak gibi oluyor sanki. Yaşım 32 bu işi 2 yıldır yapıyorum.

cherokee
14.02.07, 10:26
Diez söylenmesi gerekeni söylemiş bence...

sarc4stic
14.02.07, 13:19
Diez söylenmesi gerekeni söylemiş bence...

Diez haklı tabii ki, ama biz(sırf yönetim değil, her biliçli sporcu) öyle dememize rağmen, vücut geliştirme tamamen bir ego sporu. Bunu salonunuzda biraz etrafa bakarak dahi anlayabilirsiniz. Bu spora ilk başladığımda, yani pek bilgim yokken, vücutcuları çok daha değişik hayal ederdim(kişilik ve karakter açısından). Sonra kime sorduysam(bu spora nasıl başladın diye), hep aynı tarz cevaplar aldım:

- Okulda herkes beni itip-kakıyor, benide adam saysınlar istiyorum
- İşyerinde herkes benimle alay ediyor
- Karım benle dalga geçiyor, çok cılızmışım
vs....

Benim beklediğim cevaplar:

- Daha sağlıklı bir yaşam için
- Ben aslında (bir spor dalı) yapıyorum, kendimi geliştirmek için ağırlık kaldırıyorum
- Ben vücuduma saygılı biriyim, kendimi sürekli formda tutmalıyım
vs...

İkinci kısıma giren kimseyi görmedim değil, ama büyük çoğunluk birinci kısıma dahil. Bu arada yanlış anlaşılmasın, kimseyi suçlamak/ezmek amaçlı değil bu yazdıklarım, yani çıkıp bende birinci gruba dahilim sen ne demek istiyorsun demeyin, demek istediğim bu ilk gruptaki faktörler bu spora başlama sebebi sayıldığı sürece, bu ego savaşı sürer gider. Ölçülerini abartma, tekniği bozma pahasına ağır kaldırma(ve sakatlanma) bunların en basit örnekleri. Tabii insanların sabırsız olduğunu da unutmamak lazım, biz hep "anında" sonuç isteriz. Göbek yapmamız 6 ay - 1 yıl sürer, ama 1 ayda eritmek isteriz.

CENTAUR
14.02.07, 14:16
Bütün bu anlatılanlardan sonra ağırlığı da ihmal etmeyelim, bazı durumlarda arada bir zorlamak lazım, arada bir benchte 3 tekrarlı falan çalışmakta lazım(ayda bir iki defa), barbel curl yaparken barı biraz açık tutup ağırlığı da artırmaktada fayda var, bununla beraber belde oynamaya başladığı zaman olmaz işte, yani herzaman demiyorumda, arada bir sinir sistemini ağıra alıştırmak adına ağır girmekte lazım nizami olmak kaydıyla, veya küçük kabul edilir hilelerle :roll: .

Şimdi biraz acemi bir arkadaş, hocanın verdiği programa haklı olarak sadık kalmak adına, program kağıdında 8 tekrar yazıyor diye, ağırlık önemli değil diye zorlasa 15 tekrar yapabileceği bir ağırlıkla, veya kafasına silah dayadığın zaman 25 tekrar yapacağı bir ağırlıkla nizami yapacam diye 8 tekrarda bırakırsa bundan hızlı gelişim beklemek zordur,

Diğer bütün görüşlere sonuna kadar katılıyorum, bu işe yeni başlamış olanlara sadece bir hatırlatma olarak yazdım bunları yanlış anlamayın, ağırlıkta önemlidir, ağırlık artırabilmekte önemlidir unutmayalım.

sarc4stic
14.02.07, 15:27
Bütün bu anlatılanlardan sonra ağırlığı da ihmal etmeyelim, bazı durumlarda arada bir zorlamak lazım, arada bir benchte 3 tekrarlı falan çalışmakta lazım(ayda bir iki defa), barbel curl yaparken barı biraz açık tutup ağırlığı da artırmaktada fayda var, bununla beraber belde oynamaya başladığı zaman olmaz işte, yani herzaman demiyorumda, arada bir sinir sistemini ağıra alıştırmak adına ağır girmekte lazım nizami olmak kaydıyla, veya küçük kabul edilir hilelerle :roll: .

Şimdi biraz acemi bir arkadaş, hocanın verdiği programa haklı olarak sadık kalmak adına, program kağıdında 8 tekrar yazıyor diye, ağırlık önemli değil diye zorlasa 15 tekrar yapabileceği bir ağırlıkla, veya kafasına silah dayadığın zaman 25 tekrar yapacağı bir ağırlıkla nizami yapacam diye 8 tekrarda bırakırsa bundan hızlı gelişim beklemek zordur,

Diğer bütün görüşlere sonuna kadar katılıyorum, bu işe yeni başlamış olanlara sadece bir hatırlatma olarak yazdım bunları yanlış anlamayın, ağırlıkta önemlidir, ağırlık artırabilmekte önemlidir unutmayalım.

Haklısın tabii, ama yeni başlayanların böyle düşünmesinin sebebi de bu baskı aslında. Bicepslerini kaç kiloyla çalıştırıyorsun? Bir an önce arttırmak istiyor. İlk başlarda kolay arttırılır zaten, 10 kg bir haftaya 15 olur, diğer hafta 20 kg'ye çıkarır(örnek, diyelim az kiloyla başlamış). Ama zor olan vücut kendi ağırlığını bulduktan sonra arttırmadır, o daha yavaş olur, sabır gerektirir. Ama çoğu insan zorlayarak hemen 25 kg dener, onu tam oturtamadan 30 kg dener vs... Büyük kaslar büyük kilolarla yapılır diye bir söz vardır, gayet doğru, ama hareketi düzgün yapmak daha önemli(hem güç hem sağlık açısından).

kaufman03
23.02.07, 03:06
ben 10 kg ile 3 set yapıyorum
3*10
1 aydır spor yapıyorum
inşallah ben de 15 i 20 yi gorurum (şimdi hayal gibi geliyor)

boxer
24.02.07, 18:34
Concentration Curls 20kg ile 4 set 8 tekrar , Dumbbell French 20kg ile 4 set 8 tekrar.Kolum 38 cm.

Gaara
04.03.07, 20:05
Bana cogu kişi biraz yazıyor gibi geldi :) Agirliklar abartı duruyor ama , canları sağolsun.

Ben geçen yil, biraz güç agirlikli calistigim zamanlar 18 kiloya ckmiştim, ama 2 rep falan yapabiliyordum. Ki sol kolu çok overtrain ettim o amatorlukle.

Şimdi apayrı bir programa döndüm. Artık muscle hypertrophy' e önem veriyorum. Hafif kilo çok tekrar yapiyorum.

Normal alternating dumb. curl' um şudur.

6 kilo / 15 rep
7,5 kilo / 12 rep
10 kilo / 10 rep
12 kilo / 10-8 rep [bunu her zaman yapmıyorum]

ez-bar da ise agirlik yok salonda :) 10 + bar
normal barbell curl ise, belimi dayıyorum bir yere, cheating 0. kesinlike yavaş yavaş, negatife de cok onem vererek calisiyorum. en son 20 + bar kaldırdım 10 rep. temiz koydu bana.

5 rep 6 rep curl yapan arkadaşlara tavsiyem 7 ' nin hatta bence 8 in altına düşmemeleridir.

+ eger "body building" ise konumuz "agirliktan" ote, nasil calisildigi ve insana nasıl yaradigidir. genetik diye bir şey var sonucta.

ahgonline
08.03.07, 01:23
Ben biceps çalışmamı forumda okuduklarım doğrultusunda değiştirdim. Barizde faydasını gördüm. Hem ağırlıklar arttı hemde ölçüm. Şu an soğuk 36cm. z bar max 32kg. Başladığım noktayı düşününce muazzam bi gelişme benim için...

BaBe ShaQ
08.03.07, 02:49
Valla şuan saat 01:29 ve ben sinirsel deformasyon yaşıyorum.Aslında bu topiğe bicepsi kaç kiloyla çalıştıgımı yazmama gerek yok.Gerekseydi önceden de yazardım..Şimdi niye yazıyorum ? Sanırım klavyenin bu saatte çıkarttığı ses hoşuma gidior :D

Gelelim mevzuya..
5 kg Dumbell curl 3*15

Bir bayan olarak salonda bicepsi benimle aynı set ve tekrarlarda en fazla 3 kiloyla çalışabilen hatunlara göre fena sayılmaz herhalde.. :roll:

burakula01
21.03.07, 15:18
barbell curl
4 .set bar ağırlıgını saymadan toplam 40 kg 6-8 tekrar.

[Zafer]
21.03.07, 15:32
Barbell cur u z barla yapıyorum çünkü normal barda önkola falan etki kayması fazla.Zaten her harekette önkol çalışıyo,z barla yapınca biceps daha iyi etkileniyo bence,12*23 10*28 8*33 6*38 (bar 8 kg çekiyo ondan böyle rakamlar :) ) max tek tekrar 43 kg yaptım.Belli bi kilodan sonra kemer kullanın ve dikkat edin,ağır gireceğim diye nizamilikten çıkınca da biceps yerine önkol,omuz,bel antremanı yapılmış oluyo..42 cm kollarım var,bu hareket yaptı diyebilirim kolları,kol için olmazsa olmaz..

sarc4stic
21.03.07, 17:21
Barbell cur u z barla yapıyorum çünkü normal barda önkola falan etki kayması fazla.Zaten her harekette önkol çalışıyo,z barla yapınca biceps daha iyi etkileniyo bence,12*23 10*28 8*33 6*38 (bar 8 kg çekiyo ondan böyle rakamlar :) ) max tek tekrar 43 kg yaptım.Belli bi kilodan sonra kemer kullanın ve dikkat edin,ağır gireceğim diye nizamilikten çıkınca da biceps yerine önkol,omuz,bel antremanı yapılmış oluyo..42 cm kollarım var,bu hareket yaptı diyebilirim kolları,kol için olmazsa olmaz..

Benim bildiğim bar ağırlıkları eklenmez bu tarz hesaplamalarda. 20 kg ile biceps curl yapan biri, bar hariç 10+10 kg'lık ağırlık kullanıyor demektir. Yani ben böyle düşünürüm en azından ;)

oric
21.03.07, 18:13
arm curl makinasında

Pound cinsinden

115x8
120x6
125x4

veya tek 135 (60 kilo civarı oluyor ama çift kol tabii)

oric
21.03.07, 18:19
Vücut geliştirme egzersiz hareketlerine baktığım zaman arm curl makinasının "preacher curl" hareketi ile aynı olduğunu gördüm. Bicepsleri çalıştırmak için serbest ağırlıkla diğer hareketleri de yapmak gerekli midir ?

[Zafer]
21.03.07, 18:24

Benim bildiğim bar ağırlıkları eklenmez bu tarz hesaplamalarda. 20 kg ile biceps curl yapan biri, bar hariç 10+10 kg'lık ağırlık kullanıyor demektir. Yani ben böyle düşünürüm en azından ;)

Öyle düşününce miktar artıyo baya :) 8-10 kg küçük bir kasa önemli bi meblağ bence :) Duyduğum rakamlar bar hariç rakamlarsa maşallah diyorum yapanlara :D

sarc4stic
21.03.07, 18:34

Öyle düşününce miktar artıyo baya :) 8-10 kg küçük bir kasa önemli bi meblağ bence :) Duyduğum rakamlar bar hariç rakamlarsa maşallah diyorum yapanlara :D

Yok burası için demedim zaten, genel olarak. Bench press'te 80 basan biri barı katmıyordur bence(yani katmaması lazım en azından, özellikle standart bar ise, olimpik olan belirtebilir). Biceps için 6-8 kilo büyük bir fark yaratır tabii, ayrıyeten bar hariç 20 kg yapan dambıl ile 10/10'dan fazla yapmalı, 12.5/12.5 gibi.

kerembey
21.03.07, 22:39
Concentration Curls 20kg ile 4 set 12 tekrar . ayakta dumbell 20 kg 4x12.
kol soğuk 40 sıcakken 42

sarc4stic
21.03.07, 23:43
Bar konusunda fikrim değişti, saydam uyardı beni, bar ağırlıkları çok değişken olabiliyormuş. O yüzden toplam ağırlığın söylenmesinde fayda var tabii ;) Bizim salondaki barlar sabit olduğu için böyle düşünmeye alışmışım ben, örnek :arrow: kaç kg ile yapıyorsun - 20 kg(10+10 ağırlık, bar hariç) gibi. Burada yazılan ağırlıklar toplam ağırlıklardır - bar dahil.

saydam
22.03.07, 01:47
Bar konusunda fikrim değişti, saydam uyardı beni, bar ağırlıkları çok değişken olabiliyormuş. O yüzden toplam ağırlığın söylenmesinde fayda var tabii ;) Bizim salondaki barlar sabit olduğu için böyle düşünmeye alışmışım ben, örnek :arrow: kaç kg ile yapıyorsun - 20 kg(10+10 ağırlık, bar hariç) gibi. Burada yazılan ağırlıklar toplam ağırlıklardır - bar dahil.

bu hatayi bende eskiden cok yapardim,her salon ayni sanirdim ama tatil zamani ve arkadas ziyaretlerinde baska salonlarda calisarak bunun salon salon degisken olabilecegini anladim.ayrica sadece bar da degil bir cok aletlerin ergonomik(dogru kelime bu olsa gerek) yapisi farkli oldugundan ,baska salonda calisrken ayni makinelerde ayni kilolari basamiyorsun.

[Zafer]
22.03.07, 22:59
Hele bazıları var,decline bench sehbasına oturup ordan çalışıyolar barbell cur lü.Olimpik barda çalışıyosa zaten 20 kg bar çeker :D

bodycucu12
30.05.07, 07:30
dostlarım bazılarınızın yanıldığı bir nokta var. adrenalin arkadaş haklı. ben pendik kaynarcada niyazi kurtun bilek güreşi salonuna gidiyordum. benim kollar sıcak 44 ve gram yağ yok gibi defiydi. ama 37 38 santimlik adamları masada bilek güreşinde yenemiyordum. ve hepside scot masasında 35 40 kilo curl yapıyorlardı. yalnız şu ayrıntıyı hemen belirteyim. ben scatı 60 kiloluk dambılla yapan çok adam gördüm. ama bilek kırık ve tam max indirmeden. bileği kırınca wrist dediğimiz bileğe güç biniyor. velhasıl bilek güreşçiler muazzam kilo kullanıyordı ve ben onların hiçbirini yenemiyordum. ve işin garip tarafı benim pazuları zorlayan bile yoktu aralarında. fakat beyaz kasın yoğun olduğu gelişimi çok zor kas olan bilek kasları yeminle temel reis gibiydi hepsinde.

bir de eklemek istediğim: küçük bicepsli birini hemen kaldırdığı kiloyu duyunca yalancılıkla itham etmeyelim. belki bilek kısmı temel reis gibi kalındır. ve scot masasında deneyin bileğinizi kırın ve kullandığınız kiloların muazzam farkettiğini göreceksiniz. bilekçiler öyle çalışır kırarak... pazudan çok bilek kalınlığına önem verirler.

asrin78
30.05.07, 14:24
z bar ile barbel curls ü bar hariç genelde 15+15 :30 kg ile yapıorum nizami şekilde 4*8 35 çıkarınca 8 i bulamıyorum ama ağırlık arttırmak için yapabildiğim kdr yapıorum 35 kg ilede

concanturation çok zor yapıorum nedense
10 kg ler ile nizami yapıyorum burbell gibi ondanda bazen 12,5 a çıktığım oluyor!

salonda kısa bar yok düz bar ile burbell curl yapıorum bazen ama koskoaca bar ilede çok garip duruyo haliylen pek yapmıorum!

rocco676767
30.05.07, 15:16
ayakta dumbell curl 8 kilo ile 50..

muscled_girl
30.05.07, 16:10
Bende yaziim :)

ez barbell curl bar hariç
12 tekrar 10,
10 tekrar 15,
8 tekrar 20,
6 tekrar 25 kilo..

SCHWARZXXL
30.05.07, 18:10
Ez bar ile bar hariç 70 kilo ile 4 tekrar çıkarabiliyorum.
Bu ez bar curl - fernch press superset çalışması sırasında çıkan bir değer.
French pressde ise bar hariç 80 kilo ile 4 tekrarım var. Yine superset içinde.

enantioselectivity
01.06.07, 23:36
Sana katılıyorum, son zamanlarda kaldırdığım kiloları ciddi şekilde azalttım ve hemen hemen aynı verimi alıyorum üstelik de sakatlanma riski çok daha düşük. Boş hırslara gerek yok.

Ben de iki hafta boyunca biceps calistiramayinca (hareketi bitirdikten sonra giren agridan dolayi) agirliklari dusurdum son iki gundur. Kaldirdigim agirliklar yazilanlara gore cok degil ama (agir calistigim zamanlar son setimde 40+bar calisiyordum-sadece 4 tekrar), 25 kg takip hissederek belime ve dirsegime soz gecirerek yavas yavas (ozellikle negatif yonde) yapinca ayni etkiye ulasiyorum. Hareketlerin negatif yonlerini simdiye kadar ihmal ettigimi yeni farkediyorum.

enantioselectivity
01.06.07, 23:42
z bar ile barbel curls ü bar hariç genelde 15+15 :30 kg ile yapıorum nizami şekilde 4*8 35 çıkarınca 8 i bulamıyorum ama ağırlık arttırmak için yapabildiğim kdr yapıorum 35 kg ilede

concanturation çok zor yapıorum nedense
10 kg ler ile nizami yapıyorum burbell gibi ondanda bazen 12,5 a çıktığım oluyor!

salonda kısa bar yok düz bar ile burbell curl yapıorum bazen ama koskoaca bar ilede çok garip duruyo haliylen pek yapmıorum!

asrin78, benim gittigim salonda da yok kisa bar. Yoksa ayni salona mi gidiyoruz :).

Saka bir tarafa, gecen gun (sanirim Flexor'un ya da SCHWARZXXL'nin yorumuydu) EZ bar a yuklenmeden once duz barla calismanin oneminden bahsedince salon sorumlularina bir bar temin etmeleri gerekitgini soyledim. Sanirim bu hafta gelir. Uzun barla ben de denemistim ama cok komik gozukuyor gercekten, ayrica dengelemesi de zor.

dexterrr
22.06.07, 23:56
dumbbel: 26 kg barbell: 60 KG

radyasyon
23.06.07, 03:08
dumbell curl çalışmıyorum.barbell curl düz bar 65 e 6 tekrar.4 kendim 2 si yardımlı....

kesik
06.10.07, 20:28
10 kg dumbel curl 28 defa son 3 4 tane tam düzgün olmadı bu aralar kol çalışmıom bilekle omuz göğüs kanat sonraki günde üst bacak miğde çalışıom hiç salona gitmedim baktım evde çalışmayla da güç artıo hacim artmıo ama güç artsın yeter benim için
boy:1.78
kilo:65
kol:31
bilek:29.5 nisan ayında bi arkadaşın evinde 20kg kısa bar vardı 2 elle 20 defa fazla zorlanmadan yapmıştım dinlenmeden tek el denemiştim 1 defa yaptım ama düzgün olmadı şu anda 20 kg ayakta dumbel curl 3 ya da 4 yaparım herhalde denemem lazım tabi yani sadece tahmin :) bu arada herkese hayırlı ramazanlar

novaJRdeli
17.10.07, 23:00
35 kg bar dahil nizami max 3-4 tekrar barbell da. kol 32-33 cm

Crespo
18.10.07, 21:55
yararlı bilgiler var , teşekkürler

edit : teşekkür edecek birşey varsa lütfen kurallar gereği butonu kullanın..ve boş mesaj atmayın..

arnold_junior_
05.11.07, 18:58
oturaklı kol aletinde 15 kg 8 kere 20 kiloyu 5 kere yapabildim.

tuluyhan77
19.11.07, 19:39
Preacher curl 3*10 25 kg ( zorlanarak yapıyorum)
Concantration curl 3* 10 7 kg.
Dumbell curl 3* 10 7 kg. hareketleri eksiksiz yapıyorun.
Başlayalı 1 ay oldu. Arkadaslar Preacher curl için kg. düşürmemi söylüyorlar.
Daha iyi bir biceps gelişimi için önerilerinizi bekliyorum.

guardbody
19.11.07, 19:56
tuluyhan baslayalı 1 ay oldu dıyorsun ama 3 tane bıceps egzersızı yapıyorsun.sence olmuşmu?

tuluyhan77
19.11.07, 22:12
Bende olmadığını düşünerek soruyorum.İşe yanlış başlamak istemiyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum.Tesekkurler
GuardBody

sarc4stic
19.11.07, 22:17
Bende olmadığını düşünerek soruyorum.İşe yanlış başlamak istemiyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum.Tesekkurler
GuardBody

İzole hareketlerden uzak durup, temel hareketleri yapmanı tavsiye ederim. 2 hareket, toplamda 6 set -kontrollü ve hissederek yapacağını düşünerek - sana daha fazla fayda sağlar diye düşünüyorum.

tLg
08.02.08, 19:36
barla kol calısırken 40 kendımı ıyı hıssedıyosam 45 zorlasam 50 ama tekrar sayısı aynı olmaz sanırsam :)

zaur-zz
14.03.08, 22:53
ben haftada 2 defa chalishiyorum bichepse. Her iki gunde de 3 haraket 4 set.

Talat Ozan Toptan
16.03.08, 23:26
barbell max. 80-85 *6 dumb.. muntazam 30-35 (psikolojik durumum ve arılarıma göre değişo ve plato oldu uzun zamandır:( ağrılar gerilmeler...:(:()

Ferhat AYDIN
07.04.08, 11:47
Ben evde 5 kg. kullanıyorum...

doggetman
09.04.08, 12:27
barbıl curl 4 x 8 x 30
dumbıll churl 4 x 8 x 12.5
tek dumbıll fransız 4 x 8 x 7.5

djburakgs
09.04.08, 18:33
dumbell curl u 17 kilo ile 6 tekrar yapıorm.
barbell curl u 40 kilo ile 4-5 tekrar yapıorum.

fatihay
09.04.08, 19:37
z barda barbellcurl 35 kg 10 tekrarlı 4 set

Crespo
16.05.08, 23:08
Ayakta barla curl yaaprken , 70 kilo ( nizamıyeti fazla bozmadan ancak bu kilo oluyo en fazla )

Pain&Gain
16.05.08, 23:48
forumda gerçekten süper kahramanlar varmış , kilolar biraz abartılıyor gibi geldi bana ( sözüm meclisten dışarı ) veya nizamiyet anlayışlarımız pek uyuşmuyor

c.y.b.e.r.k.e.n
18.05.08, 14:47
ben bugun basladim diyebiliriz :$

beni zorlayan agirlik Barbell Curl de 25kg+bar agirligi x 5 tekrar

bu agirlikla haftada 2 kere calismayi dusunuyorum, yorumlarinizi sabirsizlikla bekliyorum arkadaslar

BK
24.05.08, 04:31
4.5 aydır düzenli olarak çalışıyorum.

kollarım 38-39cm, bulk.

Önce ısınmak amacıyla üç set barfiks çekiyorum.

Sonra Z barla ayakta Barbell Curl'de son iki set hiç cheatingsiz -hilesiz- bar ve eklentiler dahil 35kiloyla iki set çıkarıyorum.

Sonra Barbell Preacher Curl'de ise, 5-6 set 25kiloyla çalışıyorum.

En sonunda da 10-12kiloyla Dumbell Concentration Curl yapıyorum, lakin bunu yaparken dirseğimi bacağıma yaslamadan, kolumu dindik aşağı uzatarak yapıyorum. Burda da üst kolumu hiç kıpırdatmıyorum diyebilirim.

marvel1500
24.05.08, 11:42
barbell curl hareketinde 50 kg ile 8 tekrarı son iki tekrarda biraz cheating yapmak koşuluyla çıkarmaktayım.

burakula01
24.05.08, 12:06
z bar ile barbell curl 1 sene önce,
50 kg ile girerdim (bar dahil değil )
2 - 2,5 aydır ise max 30 kg ile giriyorum ,
Kiloyu düşürdüm, dinlenme süresini 1 -1,5 dakikadan
30-45 sn çektim ,
2 ay olmasına ragmen aldıgım verim şimdiden kendisini gösterdi .

MrMuscle
24.05.08, 14:16
forumda gerçekten süper kahramanlar varmış , kilolar biraz abartılıyor gibi geldi bana ( sözüm meclisten dışarı ) veya nizamiyet anlayışlarımız pek uyuşmuyor

Banada öyle geliyor. :D

enderxxxx
06.06.08, 15:57
26 kg + bar 3x10 barbell curl concentration curlde 15 kg 3x 10
hammer curlde 13 kg nizami yapmaya özen göteririm son 1-2 tekrar biraz cheating olabilr ama cok az

bullarika
10.06.08, 20:36
15kg dambıl kullanıorum 6x6set 6.sette 5te kolum yarıda kalıo bu arda kollar hala sıcak 36 : ) kolları daha hacimli olup aynı setleri aynı agırlıkta cıkaramıyan arkadaslarım var hacim kazanmak için yannıs mı yapıorum acaba...(bu arda öss ye hazırlandıgım için salona gidemiorum evde calısıorum)

jekvek
17.06.08, 03:39
arkadaşlar bende yeni katıldım ailenize bende 55 kg basıyorum 2.5 sendeir yapıorum kollar soguk 40 cm bu aralar doping kullanacam da doping sayfasına konu acamıyorum çünkü inanıyorum ki bu sitede çok bilgili arkadaşlarımız var slmu aleykum hepinize

cusco*
18.06.08, 02:55
Z Bar ile 26+6 kilo bar 4x12..genelde piramit yapıyorum ama...
Hammer Curl'de 14 kg ile 4x12...

Vg'yi 5 aydır yapıyorum kollarım soğuk 37 sıcak 39..

sakocan
25.06.08, 14:56
incline curl de 17,5 kg dumbell ile çalısıorum
barbell curl de 40 kg
hammer curl de 20 kg dumbell ile maximum 6-8 tekrar arası yapıorum

30.01.1991 dogumluyum

HeiKo
06.08.08, 02:54
barbel curl 30kg set=15-12-12

hammer curl 15kg set=10-12-12

Cable Biceps Curls(makinede barbel curl) 65kg set=10-12-12

şimdilik bu kadar... iddia ediyorum gelecek yıllarda türkiyeye damgamı vuracağım...amerikaya gitme planlarım var...daha 92 doğumluyum ...saygılar

sovereign
06.08.08, 22:18
z barla 30kgx6
normal dumble oturarak 15kgx6
uzun barla 22kgx8

cannabis
08.08.08, 01:46
hammer curl (once biri sonra digeri)
30x6
25x8
20x10
17.5x12

ayakta barbell curl
35+ olimpik zbar (unuttum barin kac kilo oldugunu) x6
30+zbar x 8
25+zbar x10
20+zbar x 12

rockybalboa7
13.08.08, 18:59
dumbellla gününe göre bazen 20 kiloyla 4x12 bazende 30 kilo 3x8 çalışıyorum

muscle_pump
03.02.09, 13:20
ben dumbell curl de max 25 kg yapıyorum 3 set 10-8-6 tekrar çıkarabiliyorum barbel curlde ise 50 kg yapıyorum antreman başında yapsam 65-70 yaparım heralde scot curlde 4 tekrar 80 kg yapıyorum bu arada sol kol 41.5 sağ kol 42 cm

born2win
03.02.09, 16:03
z barla curl en fazla toplam ağırlığı 35 kg da tutuyorum(kol ölçüsü 41 cm soğuk).eskiden kiloyu yüksek tutuyordum.sanırım guardbody nin bir mesajıydı ben 30-40 kg ile çalışıyorum 44cm kol ile demişti. ( belki başkasıydı ama bu forumda guvendiğim bir üyeden okudugum garanti ) o mesajdan sonra ağırlığı azalttım.cheatingsiz sindire sindire negatif yönde yavas ,pozitifte hızlı bir şekilde çalışıyorum.memnunum bisepslerimden.

cglrbkts
07.02.09, 20:13
4*8 set olarak 30 kilo ile çalışıyorum bicepslerle ama tek bi sorun bar demiri tam professiyonel demirle aynı agırlıkta deil o nedenle bi iki üç kilo oynar heralde ..............

cglrbkts
07.02.09, 20:15
pardon bu arada boy :1.78 kilo :84 19 yaş 4 aylık bir geçmişim var....body olarak

Kan Mevsimi
07.02.09, 22:00
Ben bicepsi 9kg dumbell la ayakta preacher curls 10-8-8-6-7 calısıyorum.
Ilk solu 10 sonra sagı 10 yapıyorum yanı bı sette solu max ne kadar yapabıldıysem sagıda o kadar yapıyorum cunku ılk sagı yapsam sagımla ılk basta 14 falan yapabılıyorum. 2si birbirini yakalasın dıe boyle yaptım. 1 aydır duzenlı body yapıyorum onceden duzensız 3kg sonra az duzenlı 5kg 1 aydırda duzenlı 9kg calısıyorum. Toplam 2.5 ay :D Bi kere 16kg denemıstım 4 tekrar yaptım ama ertesı gun kolumda kızarıklık olustu dırsegın ıc kısmında bende korktum ..

Edit : Bu arada boy 1.86 1993eylul dogumluyum 67 kg.

///MPOWER
07.02.09, 22:46
3*15 23 kg (barbell curl)

endomurat
16.02.09, 16:28
EZ-Bar Curl

115lbs (52kg) x 8
135lbs (61kb) x 6
155lbs (70kg) x 4

bunların herbirini tekrarladıktan sonra da 30kg luk bir bar ile de 10 tekrar yapıyorum. Yani 52kgx8 yapıp bırakıp hemen 30kg ile 10 tekrar sonra dinlenip diğer sete geçiyorum.

One Arm Dumbbell Preacher Curl

22kg x 10
25kg x 8
27kg x 6
30kg x 4

yapıyorum. Hummer filan denemedim henüz. Onları da program değiştirdiğim zaman denerim artık.

Kollar soğuk sağ 48cm sol 47cm :(

jarhead
16.02.09, 16:59
barbell curl hareketınde 35-40 kıloyu geçmedim.dumbell ıle yapılan versıyonlarında ıse 2*14 kılo ıle calısırım.kollar soguk 46.

guardbody bu mesajınızı daha öncede okumuşdum aklımın bir köşesinde yazılıydı bu mesajınız.şimdi bunu söylememin nedeni ben 60 kg ile giriyordum son setimde 7 tekrar a barbel curl hareketinde geçenlerde 65 le girdim belimin sol tarafı çekme yaptı yine 2. defa nüksetti bu ilkinde squat yaparken soğumuşdum buda iki oldu. belden kuvvet alıyordum %40 kadar getirisnden çok götürüsü oluyor. bende hissederek yapmaya başladım. artık barbell curl u 40 kg direk bicepsden kaldırıyorum, daha faydalı oldu. kollarım 2 gün ağrıyor. birde 60 kg barbell yapmamın sebebi ayrıydı benim, negative tekrar çalışıyordum bu sistemde kollarıma gerçekden iyi hacim verdi ama sakatlanma riskide bi o kadar çok. tecrübe gerçekden paylaştıkça güzel bir kere daha anladım.

D.Wolf
17.02.09, 02:17
ağır klolarla çalışmak demek cheating demek değildir, bunu lütfen anlayın artık..

agır kilo ne demektir?..bunun tekrar aralıkları nelerdir?..niçin yapılır?..gerçekten gerek var mı?

agır kilo demek; sizi zorlayan, güç kapasitenizin büyük bir kısmını kullanmanız gerektiren, spesifik amaçlar için kullanılan ve beslenmenizin yardımıyla hacminizin ve gücünüzün artmasında etkili olan çalışma şeklidir..

agır kilolar eger özellikle hacim ve güç için isteniyorsa, 4-8 tekrar, ama hacim agırlıklı düşünüp sınırlarsak, çift rakamlı olarak 6-8 , tek rakamlı olarakta 5-7 tekrar hacim çalışmaları için etkilidir..cheating ile farzedelim ki 4 tekrar yapıyorsunuz, siz onu nizami kaldırış ile 2 tekrar bile cıkarmazsınız..demek ki, cheating ile agır kilolarda nizami çalışmak aynı şeyler değil..

kapasitenizi zorlayacagınız kilolara mutlaka girin, bunu şiddetle tavsiye ediyorum..ama bunu bilinçli yapın..bu sporda belli bir aşamayı kaydetmemiş insanların agır çalışma yapmasını önermiyorum.

4-8 tekrardan fazlasını cıkaramayacagınız ve nizami kaldırdıgınız kilolar size cok şey katar, bunu size ben değil, ilerleyen zamanlarda aynalar cok acık bir şekilde söyler..

her harekette cok agır girmenize gere yok..örnegin; seated dumbell curl de 55 poundla çalışıyorsunuz ve 6 tekrardan fazlasını yapamıyorsunuz..bu iyi bir kütle oluşturabilir..diğer yandan, cable crossover gibi izolasyon mantıklı bir çalışma şeklinde tekrarların yüksek tutulması o bölgedeki liflerin daha hızlı çalışmasını saglar, liflerinize hızlı bir baskı uygulanmış olur, dolayısıyla pumping artar..agır kilolarla o bölgeyi uuşturp, orta kilolarla da orayı pompalayacaksınız..kısacası, her harekette agır girilmez, ama belli başlı hareketlerde bu kaçınılmazdır..antrenmanda agır ve orta kilolar kasların gelişimini max seviyeye cıkarır..bir antrenmanda, agır girmeden cıkıyorsanız, siz gerçek doyumu yaşamamışsınız demektir.

yeterince agır kilolarla güzel bir şekilde doyurulmuş vücut, definasyon döneminde size o kadar cok kolaylıklar sunar ki, bunu definasyon dönemini acısız bir şekilde gecirdiginizde anlarsınız..bilinçli şekilde yapılan bu çalışmalar definasyondaki kondisyonunuzu artırır çünkü gücünüz yeterince artmış ve nefes kontrolunuz artık elinizdedir..

jackabbo
17.02.09, 02:58
Yahu ya ben çok çelimsizim, ya da herkes süperman dumbelllls

3. ayımdayım, son setimi 12,5 + 12,5 yapıyorum Ez barla.

Maşallah 10 uncu gününde 30 kg'a çıkan var.

Bakalım yarın biceps antremanım var. Belimi dayıcam duvara, bi aşağı bi yukarı karın kası da çalıştırırım bar'ı çekerken:D

20 şer kilo takçam bench_O

endomurat
24.02.09, 15:11
Dün ilk defa hammer curl ile çalıştım.

3x 8 yaptım.

20, 22.5 ve en son 25kg ile yaptım. Tek elde olanlar söyleniyor değil mi? Yani toplam 50kg değilde 25kg diye. Çok hoşuma gitti güzel ve basit bir hareketmiş, sanırım 1-2 ayda 30kg üzerine rahat çıkarım.

Bu ağırlıklar nasıldır? Hafif mi, normal mi? ağır olmadığını biliyorum.

endomurat
15.03.09, 05:40
1-2 ay sürmedi 20 günde çyaptım 30kg ile 8 tekrar, şimdi arttırmam lazım salonda daha fazlası yok :(

taksim, şişli, m.köy, zincirlikuyu civarında daha fazla ağırlığın olduğu bir salon aramam lazım.

Aradım forumda da ama bulamadım açıkcası (ya da göremedim), bilen varsa böyle bir salon ya da forum başlığını gösterebilirse sevinirim.

Ludacris
15.03.09, 09:30
Evde 2 tane 8,5 kg dumbell var.. Dumbell curl yapıyorum.. Eskiden 12- 10 - 8 - 8 yapıodum şmdi hafif geldiği için 3 x 15 yapıyorum.. Ağrlık alıp denemem lazım maximumu.. 3 x 6 olsun ama max olsun bnm için çünkü bnm daha çok kasın şişmesine ihtiyacım var.. Ölçüler aşağıda ztn durum belli..

deathlifter
31.03.09, 15:46
z-bar la bar haric 25 + 25 4-5 anca cikardi son 1-2 ay son sete
cheating ile 30 + 30 ekledim. (3-4 tane)

simdi 25 + 25 i 8 tekrar temiz yardimsiz nizami yapiyorum.

30 + 30 u da 5 tekrar cikiyor son 1-2 de ya yardim ya cheating. bence mesela barbell curl 4 set nizami yaptiktan sonra 1 set gecici olarak cheating ile bu sekilde ise yarayabilir. zaman gectikce hem cheat e gerek kalmiyor hem de bir evvelki agirlik daha kolay oluyor. ayni seyi hem seated dambıll press de hem de bench pressde gordum. tabii cheat i abartmadan ve bir yeri sakatlamadan. bilmem daha tecrubeli arkadaslar ne der bu konuda. ama ben baska sekilde agirlik arttiramiyorum genelde. bu arada kollar sag 43 sol 44.

KoçAslanı
26.04.09, 19:33
walla halterde sağa sola 10'ar kg takıyorum ayakta sadece bicepsler çalışacak şekilde tabi bu arada barın ağırlıgıda var...
başlıyalı 2 ay oldu bu ağırlıkta rahat çekiyorum tabi hareketten çalmadan.

HuSoNeVeR
03.05.09, 19:44
sporda 2. ayım. ayakta dambull curl 10kg 4x8 Z-barbell curl ( bar dahil ) 25kg 4x8 buda standing barbell curl (bar dahil ) 25 kg ...Sizce nasıl :)

Klitschko
08.05.09, 12:09
Benim ağırlığım yoktu o zamanlar 2 tane 5 kg'lık dumbell vardı.Onlarla 3*40 yapıyorum.Şimdi bi bar bide 20 kg ağırlık var.Onlarlada 3*25 yapıyorum.

oktayhan
10.05.09, 19:10
Bar dahil 44 kilo ile nizami 7 tekrar barbel curl yapıyorum.

kliwaj
10.05.09, 19:43
kışın denemiştim bikere dumbella ağir kiloyla, normalde bicepsleri ve tricepsleri hiç ağir çalışmam çünkü vücuduma göre çok ilerdeler ve biraz geri tutmaya çalışırım yüksek tekrarlar yaparak ama yine gelişiolar =))

24 şer kilo dumbell curl 8-9 tekrar yapmiştim (belden destek almadım duvara yaslanmıştım )

sadece son tekrarda biraz öne gelip çok hafif belden destek aldım. o zaman kol 39-40 cm geliodu soğuk

Volare
21.05.09, 02:14
barbell curl 35-40 kilo (maksimum 40)
consentration curl 15 kiloluk dambılla (bundan 2 ay önce)
hammer curl 27,5 kiloluk dambıl

yaş 16

bide en son 2 ay önce alternatif curlde 20 kiloluk dambılla yapmıştım

Volare
24.05.09, 02:18
hammer curl = 27,5 kiloluk dambıllarla
barbell curl = 35 (barsız ağırlık bu)

yaş 16

bitirim***
16.08.09, 00:26
ben barla 70 kılo 7 tekrar yapıyordum sımdı dustu

lionking35
29.08.09, 20:36
40 cm'in altında kolu olupta dambul ile 20'şer kiloluk ağırlıklarla biseps çalışan ve uzun barlada aynı ölçülerün altında olup uzun barlada ayakta 50 kg'mın üstünde biseps antremanı çalışan arkadaşlarımdan rica ediyorum, lütfen video bölümüne çalışmalarınızı koyun. Bizlerde sizin gibi arkadaşlarımızın ne kadar nizami çalıştığını ve ne kadar güçlü olduğunu görüp sizlerle öğünelim. Sağlıklı, spor dolu günler dilerim.

lionking35
29.08.09, 20:52
Arkadaşlar bazı şeyleri söylerken bunları ispatlamanız gerekirse, tereddütsüz ispatlamanız gerektiğinide düşünerek yazı yazın. Bakıyorum profesyonel arkadaşlarım mantıklı inanabilinecek rakamlar yazarken daha bu spora 3 ay olmuş başlayalı mübarek doğuştan kaslı, 60,70 kg barbel kurl yapıyor. Videoları bekliyorum. Ya konuştuğunuzun arkasında durun ispatlayın. yada sonsuza kadar susun.

oktayhan
30.08.09, 18:30
Şu an itibariyle barbel curl 50kg 5 tekrar yapıyorum son sette.

zigbog
30.08.09, 19:20
barbel curl 6 tekrar 50kg.
dumbell ile 22+22kg. 8 tekrar her kola bundan 25+25 yapamıyorum çünkü bicebs den çok bileklerim ağrıyo :D

benim kolum 40cm idi definasyondan kaynaklanan su, yağ ve kas kaybından sonra 38-38.5 cıvarı olmuştu, şu anda antrenmanlarla topladım 39cm.

draft
31.08.09, 15:14
Abi incline dumbbell curl 12kg*12 - 15*10 - 17.5*6
hammer curl 15*10 - 17.5*8 - 20*6
en son pompalamak için ez barla dar- geniş- ters tutuş ile 24 tekrar
kollarım soğukken 42

Cloud
31.08.09, 16:10
yorumları okudumda ben kendimi güçlü olarak görüyodum demekki degilmisim dün ilk kez hammer yaptım 90kilo giriyorum gibi yorumlar var :Dhızını alamayıp salondaki agırlıklarıda yetiremeyenler olmus...

neyse

Dumbell Curl 5kg max ısınma
10kgx8
12,5kgx8
15kgx8
17,5kgx8
Scout Curl
7,5x8
12,5x8
12,5x8
15x8 son set'i yardımla yapıyorum yoksa nizami cıkartamıyorum acelem yok zamanla artırıcam agırlıkları zaten max kapasitede zorluyorum genelde kendimi salondaki agırlıklarda yetiyo valla bana bayada bi yeter sanırım dumbelllls

bitirim***
07.09.09, 19:17
Arkadaşlar bazı şeyleri söylerken bunları ispatlamanız gerekirse, tereddütsüz ispatlamanız gerektiğinide düşünerek yazı yazın. Bakıyorum profesyonel arkadaşlarım mantıklı inanabilinecek rakamlar yazarken daha bu spora 3 ay olmuş başlayalı mübarek doğuştan kaslı, 60,70 kg barbel kurl yapıyor. Videoları bekliyorum. Ya konuştuğunuzun arkasında durun ispatlayın. yada sonsuza kadar susun.

lionkıng35 bu lafın banaymıs gıbı geldı ben bb cı degılım gurescıyım ve 7-8 senedır bu sporla mesgulum boyum 190 cm kılom 103 kg kolum 45 cm idi o agırlıkları kaldırırken bu bır sene onceydı sımdı kaldıramadıgımı soyledım zaten ama antrenmanlara baslıyorum yıne 1-2 aya kadar o agırlıklara ulasırım o zaman unutmazsam koyarım ama bızler hareketlerı bırı tarafından ogretılmeyen kendı calısan sporcularız sızın nızamı tabır ettıgınız sekılde oldugunu sanmıyorum zaten hatırladıgım kadarıyla 4-5 ten sonra sallanmaya baslıyordum ama ınsanlara bu kadar acık 'sen sallıyorsun' demen yanlıs bence nerden 3-4 aylık sporcu oldugumuzu cıkarttın kı ....

lionking35
08.09.09, 15:58
lionkıng35 bu lafın banaymıs gıbı geldı ben bb cı degılım gurescıyım ve 7-8 senedır bu sporla mesgulum boyum 190 cm kılom 103 kg kolum 45 cm idi o agırlıkları kaldırırken bu bır sene onceydı sımdı kaldıramadıgımı soyledım zaten ama antrenmanlara baslıyorum yıne 1-2 aya kadar o agırlıklara ulasırım o zaman unutmazsam koyarım ama bızler hareketlerı bırı tarafından ogretılmeyen kendı calısan sporcularız sızın nızamı tabır ettıgınız sekılde oldugunu sanmıyorum zaten hatırladıgım kadarıyla 4-5 ten sonra sallanmaya baslıyordum ama ınsanlara bu kadar acık 'sen sallıyorsun' demen yanlıs bence nerden 3-4 aylık sporcu oldugumuzu cıkarttın kı ....

Güreş veya BB sonuçta 10 yıldır güç sporlarının içindesin, neyin imkansız olup olmadığını benim kadar iyi bilmen gerekir. Abartılı yazılanları geriye dönük okursan bana hak vereceksin. Video istememin sebebi orada biseps harici, belin ve ön omuzun daha çok devreye girdiğini herkese göstermektir. Lafım iddalı olan tüm arkadaşlara, bunda kötü birşey göremiyorum. İnsan ben buyum diye yazabiliyorsa videosunu neden koymaya çekinirki?weightlifter

cokcu
08.09.09, 17:06
Birisini tenkit etmek istersek en münasip yer aynamızın karşısıdır...

Lütfen yapılamayacağına da inansak cümleleri uygun şekilde seçelim. Çünkü cümlelerimiz eleştirdiğimiz konudan daha ağır olabilir. o zaman da bir anlamı kalmaz yazdıklarımızın....

VG
08.09.09, 17:09
valla z barla maksimum 70 kilo 4 tekrar basabiliyorum

Video çekip koyar mısın ? Ya da 70 kg. ' ı kaldırdığın anın foto.sunu :)

Burada atıp tutan arkadaşlara lafım. Anlayamadığım bir şey var; 80-90 kiloyla çalışıyorum diyenler: Elinize ne geçiyor? Bunların yalan dolan olduğunu hepimiz anlıyoruz zaten. Siz en iyisimi gidip 6 yaşındaki küçük yeğenlerinizi kandırın. Onlar inanır, egonuz tatmin olur ;)

Herkes herkül olmuş.

trabzon61
08.09.09, 17:52
bitirim adlı üye 70 ile 6 tekrar yapyor rahat

VG
08.09.09, 18:02
bitirim adlı üye 70 ile 6 tekrar yapyor rahat

70 az. Bence 150 kg. la komple biceps antrenmanını çıkarıyordur :)

skilful
08.09.09, 20:59
şöyle yazılan (atılan) rakamlara baktım helal olsun size beyler:)
doğru yalan söyleyin bari !!!

lionking35
09.09.09, 19:10
Birisini tenkit etmek istersek en münasip yer aynamızın karşısıdır...

Lütfen yapılamayacağına da inansak cümleleri uygun şekilde seçelim. Çünkü cümlelerimiz eleştirdiğimiz konudan daha ağır olabilir. o zaman da bir anlamı kalmaz yazdıklarımızın....

Sitede özellikle bu spora yeni başlamış gelişme çağında olan arkadaşlarımız var. Abartılı rakamlar bu arkadaşlarımızın acaba bende bir eksiklikmi var bende onlar gibi kısa zamanda nasıl olurum diye düşünmelerine sebep olacak ve kendilerine olan güvenlerini sarsacaktır, sonrasını söyleyim, kestirme yoldan kısa zamanda çok güçlü olmanın yollarını araştıracaklar ve sonunu düşünmeden steroidlerle tanışacaklardır. Burada yazdıklarım hayal gücü ile yazılmış yazılar değil birebir yaşanmış, olmuş olabilecek olaylardır. :)

guardbody
09.09.09, 23:00
bende son antrenmanımı yazayım ki yeni başlayan arkadaşlar bu şekildede gelişim olduğunu görüp yanlış yola sapmasınlar erkenden.pazartesi 30 kg ile barbell curl yaptım.yani bu senede ağırlık hiç artmadı.sadece triceps egzersizlerinde belli dönemlerde oldukça yüksek ağırlıklara çıkabiliyorum.bu kilo ile bu yaz kolu 47cm'de sabitledim ve yağ yüzdesini istemedende olsa düşürdüm.

PUMPING IRON 75
10.09.09, 00:49
Buraya yazanların tümü anasının karnından herkül çıkmış mübarek. Burada millet bayağı bir sallamış anlaşılan. NEyse bari konu açılmış bizde kaç kiloyla çalıştığımızı yazalım. Nizami olarak

Programım
Z barbell curl tek kolda plakalarla 22,5 kg 4*8
dumbell curl toplam 45kg 4*8
hummer curl toplam 40kg 4*10

keremyilmaz
10.09.09, 05:37
93 Doğumluyum 1 senedir yapıyorum.Ulaştığım rakamlar:

scott dumbell curl 13
concentration curl 17
Dumbell curl 15

Z barla 4 tekrar 25 kg basıyorum.

Barbel Curl max. 30-35kg (Barın ağırlığı dahil 8 kg düz bar var 25 kg takıyorum yani) . 4-6 tekrar çekiyorum

87 kg 1.80 boy
41 cm kol
34 cm önkol

daha çok önkol ağırlık veriyorum bilek güreşleri içinthums:

ÇTN
10.09.09, 11:28
4x20 bi sağ bi sol 15 kilo 3 set 4.set 20kilo 10 tekrar ancak oluyo

purulence
10.09.09, 16:51
kollarım 38 cm soğuk.8 aydır bb yapıyorum.

ayakta z barla 20 şer kg da 8 set yaparım sanırım,çünkü 17,5 larla 12 falan yapıyorum.
dumbbell hammer curl da ayakta 17,5 kg lik dumbellerla 10 ar rep yapıyorum,keza alternate curl de hemen hemen aynı ağırlık.
konsantrasyon curl da 20 kg ile 6 rep.

vucut ağırlığım 91 kg.boy 1,87 yaş:22

mandrill
10.09.09, 19:20
alternate dumbell curl 15- 17,5 - 20- 22.5 piramit.

deathlifter
11.09.09, 15:02
Barbell curl ve z-bar barbell curl o kadar kolay yanlış yapilabilecek hareketler ki. Yani millet yazıyor da ne kadar nizami yapıyor? Kollar ne kadar aşağı iniyor, ne kadar yukarı çıkıyor, ne kadar yavaşlıkta yapıyor, omuzlar geriye öne oynuyor mu, dirsekler sabit mi, bel oynuyor mu. O kadar etkiler ki. İki üç ayda 70-80 lere çıkan arkadaşlar aynen devam etsinler, hedefleri 100 ün üzerine çıkmak olsun, bir gün belleri sakatlanınca anlarlar.

bitirim***
11.09.09, 15:31
arkadaslar yeter artık dalga gectıgınız lutfen benım hakkımda yorum yapmayın baska konularda 85 kıloluk adam yazıyor 175 kılo bench yaptım dıyor ona herkes atlıyor ne guzel kaldırmıssın dıye bız kaldıramazmıyız neyse sız gıdın 15 kıloyla calısın nasılsa guclu olmak suc

turkbodycem
16.09.09, 18:00
bar dahil 60 kg barberl curl girdiğim oldu.şu anda nizami 50 kg ile 3 set 6 tekrar giriyorum.

y2j
17.09.09, 23:46
Bar dahil 23kg ile 5x8 yapıyorum. Son setin son 1-2 tekrarında cheating yaptığım oluyor.

TheExtremist
01.10.09, 19:09
Yaş 19
Kilo 96 (Çoğunluğu yağ ,6 yıl düzensiz body geçmişi)
Kol 39 cm
Omuz 123 cm
Boy 1.87 m

Bar hariç toplam 50 lbs yi Z-Bar'a takıp bel vurmadan 5 tane çıkarıyorum.Şuan hacim takıntımdan vazgeçtiğimden 5 er kiloluk dumbell'lar ile curl yapıyorum.Sayısı pek farketmiyorum bazen unutuyorum takılıyorum baya bi.Ama 4x10 yapıyorum:D

Iron_Man
29.10.09, 21:07
konstrasyon curl 30 kilo 3.8-10
scott curl 60 kilo 3.8
brachialis curl 30 kilo 3.8

smltncr
29.10.09, 22:10
konstrasyon curl 30 kilo 3.8-10
scott curl 60 kilo 3.8
brachialis curl 30 kilo 3.8Tebrikler Iron_Man çok iyi ağırlıklarla 10 tekrar çalışabiliyorsun.Avatarındaki senmisin.

Iron_Man
02.11.09, 09:41
evet avatardaki benim ama zaten güçlü olmamın sebebi spora body building ile değilde bilek güreşi ile başladığım için kaynaklandığını düşünüyorum çünkü biz bilek güreşinde patlayıcı kuvvet için hep yüksek kilolar çalışırdık önemli olan görüntü değil kuvvet idi çalıştığım kiloların ağır olmasını buna bağlıyorum

cagrihalacoglu
02.11.09, 14:31
Barbell Curl 20 - 20 - 25 - 25 kg (12-10-8-6)
Two Arm Cable Curl 15 - 20 - 20 - 25 kg (12-10-8-6)
Arnold Concentration (ayakta, dirsek boşlukta) 6 - 6 - 8 kg (3 x 10)

Nizami yapmasam hepsine 5 kilo daha ekleyin..Ama farkettim ki bende en ufak cheating o antrenmandan hiç verim alamamama sebep oluyor..O yüzden nizami yapmak için kiloları çok arttırmıyorum..Mümkün olduğunca kasları hissetmeye çalışıyorum...

LEGYRON
15.01.10, 21:44
Concentration curl 20 kilo 6 set 15

Seated dumbell curl 17.5 kilo 6 set 15

ağırlığı dahada arttirabilirim alışık oldugum için yorulmuyorum çok ama daha ağır dumbell im yok .

kaaneroz
15.01.10, 21:56
Z bar curl 20 kg dediğiniz tek tarafa koydugunuz agırlığımı söylüorsunuz yoksa toplam ağırlık mı 20 kg cok hafif bir agırlık 10+10. Benim calıştıgım genelde 17,5 +17,5 kg koyuyorum. 20+20 de bir set 8 tekrar rahat yapabiliyorum

acemi_42
16.01.10, 11:57
15+15 z bar barbell curl 8 8 8

7+7 dumbell curll 8 8 8

10+10 sehpada pazu 8 8 8

Niaterim
16.01.10, 16:27
Ayakta Barbell Curll [10+10+12.5(bar ağırlığı)] 8-8-6-6-6
Scott Curl [7.5+7.5+Z Bar] 3x8
Eğik Sehpada Oturarak Dumbell Curl [10] 3x8

ÇTN
17.01.10, 09:55
close grip palms down barbell curl

arkadaşlar şu hareketin nası bişi olduğunu anlamadım bilen varsa yazabilir mi?

Niaterim
17.01.10, 14:43
close grip palms down barbell curl:http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/biceps/ez-curl-palm-down/

bunun dar tutularak yapılanı.

draft
18.01.10, 00:20
Alternative curl nizami 3*10-8-8 20kg-22.5-22.5kg dumbell ile
Barbell Curl nizami 3*8 30+bar
Concentration Curl nizami 3*12 12.5kg
Hammer Curl nizami 3*10 17.5kg

LEGYRON
12.02.10, 22:59
Z bar curl 20 kg dediğiniz tek tarafa koydugunuz agırlığımı söylüorsunuz yoksa toplam ağırlık mı 20 kg cok hafif bir agırlık 10+10. Benim calıştıgım genelde 17,5 +17,5 kg koyuyorum. 20+20 de bir set 8 tekrar rahat yapabiliyorum

banamı sordunuz bilmiyorum ama tek kol dumble 20 kg.

arnoldd
15.02.10, 23:03
bn şöyle yapıyorum dumbell curl ;
6 kg ile 50 tekrar
8 kg ile 25 ten başlatıyorum 5er 5er azaltıyorum,en son 5 tekrar yapıyorum
10 kg ile 12 den başlatıyorum 2şer 2şer azaltıyorum,en son 4 tekrar yapıyorum

concentration curl de 3 set 10 tekrar 10kg
yeterli mi bilmem artık:s

deathlifter
16.02.10, 14:42
düz bar: 22.5 + 22.5 + bar 8 tekrar
z-bar: 25 + 25 + bar 8 tekrar
dambıll scott: tek dambıl ile 20kilo. 12 tekrar
concantration 15 kilo 10 tekrar (1 tekrar 7sn sürecek şekilde)

rey619
21.02.10, 23:32
hummer curl 20 kg sag ve sol
z bar:total 50 -55 kg
bıceps olcu : 40
yas xd:16.6
kılo 72
boy:177.8

baslangıcta 15 yasımda 5 kg zor kaldırırken sımdıki agırlıgım (vucut) 50 kılodan 72ye cıktım.sadece duzenlı beslenme duzenlı uyku duzenlı antreman o kadar..

Göktan
23.02.10, 09:06
hummer curlde çok yüksek kilolara çıktım =) .. biceps curlde 60-65 kg yapıorum z-bar da dar geniş tutuş farketmıyor..Spotterdan yardım alıyorum..

duvende
23.02.10, 12:32
Z-Bar : 10kg + 10kg + bar 12x3
Biceps Curl : 12,5kg 12x3
Dumbbell Concentration Curl : 12,5 20x3
Cable Cross Biceps Curl : 50kg 12x3

zigbog
23.02.10, 13:02
barbel curl 6 tekrar 50kg.
dumbell ile 22+22kg. 8 tekrar her kola bundan 25+25 yapamıyorum çünkü bicebs den çok bileklerim ağrıyo :D

benim kolum 40cm idi definasyondan kaynaklanan su, yağ ve kas kaybından sonra 38-38.5 cıvarı olmuştu, şu anda antrenmanlarla topladım 39cm.

supplementleri kesince yavaş yavaş ağırlıklar az da olsa düştü :D scott curl nizami 42kg. dumbell ile 18+18kg., arasıra 20+20kg. yapıyorum. 22kg. belki yaparım ama nizami çıkmaz. Kol 41cm'den 1-2mm az :)

mrgrowth
01.03.10, 22:25
biceps curl 60 kg
consantration curl 22 kg