Orijinalini görmek için tıklayınız : Bench Press Kaç Basıyosunuz?(Kür Yapmamış Olanlar Lütfen)
vincenzo234
25.05.06, 21:28
Bir başlık daha var bench press konusunda ama steroidler sanıyorum güç artışınada neden oluyo (yanlışsa düzeltin lütfen o konuda bilgim yok pek) o yüzden kür yapmamış olanlar yazarsa buraya kaç kg bench bastıklarını en azından bizde ona göre bi kıyaslama yapabiliriz öbür arkadaşlarla ; ne durumdayız? doğal yollardan bu işin sınırları nerde?
Ben 3 aydır yapıyorum (yeniden başladım) 2 x 6 - 85 kg
*Bench presse barda dahildir düz flat benchten bahsediyoruz. Normal barlar 10 kg olympic barlar 20 kg. gelir(öbür konuda baya sorulmuş ekleyeyim dedim).
boyum 1,83 kilom 80, son sette 102 kilo 4 tekrar yaoıyorum..... ( bu sporda 10. ayım)
vincenzo234
25.05.06, 21:59
benim de boyum 1.83 kilom 74 bu arada.
ben şu an kürdeyim ama kürden önce 90 kilo ile kendim 3 tekrar az bi yardımlada 6-7 tekrar yapabiliyordum gerçi su anda aynıda...boy:1.80 kilo:80 benimde sporda 14. ayım falan.yanlız serbest bench demi makinadamı yazında oda bilinsin.
1.83 ve 88 kg .Diyetteyim şu anda, biraz güç düşüşü yaşıyorum. Bizdeki bar herhalde normal bar ben onu 15kg. sanardım ama 10kg. ise
son sette 95*8 basıyorum. Nizami olmaya çok önem vermek lazım, vücuduma değene kadar indiririm ve genişe yakın tutarım. Günüme göre son 2 tekrar forced reps şeklinde olabilir. Benim de 10uncu ayım.
Burada tabi ki serbest bench pressten bahsediyoruz.
vincenzo234
25.05.06, 23:46
normal bar 10 kg yazdım ama 15 kg olanlarına da rastlanabiliyo 20 kg olanlar var barın üstünde yazmadığı için bir acayip salonun sahiplerine falan sormak gerek ama genelde fark şurda : ağırlık takılan kısım barın tutulan kısmından kalınsa (ona takılan ağırlıkların ortasındaki delikte daha geniş olur) olimpik bar olur bunlarında iki cinsi var genel olarak 15 kg ve en uzun olan 20 kg.
Birde bazı yerlerde lbs cinsinden ağırlıklar oluyo onlarda 45 lbs likler 20.4 kilo geliyo. 100 kiloya yakın bastığınızda 2 kilo fark ettiriyo bi de onların ucuna takılan devasa kıskaçlar var ağırlık kaymasın diye onlarda 1.25 kg bir tanesi toplamda 100 basıyorum diye düşünürken baya 105 kilo falan basıyosunuz.
Birde boyu uzun olanlar olimpikte daha rahat basıyo kısa olanların ayağı yere tam deyemediği için ağırlık düşebiliyo.
60kg-12
70kg-10
75kg-8
80kg-8
85kg-6
92kg-2,3 dahada arttırabileceğime eminim ama boy kısa olunca çok hacimli olmak biraz kötü duruyo
mahoni1987
26.05.06, 07:45
Sporda 4. ayım herhangi bir supplement kullanmıyorum boy 18.0 kilo 84
50*15
60*10
70*10
90*8
100*4
maksimum günümdeysem 110*3
evde calistigim icin sadece dumbbell press yapma imkanim var bu yüzden onu yazmak istedim... su anda 30 kiloluklarla 3x10 yapiyorum ama son sette bazen 8 tekrara düsüyor güne göre... galiba 1 kere 100 basarim zorlarsam. ama emin degilim cünkü hic denemedim. saygilar.
The Barabarian CoNaN
26.05.06, 13:08
serbest bar ile 145 kg 6 tekrar
üst göğüs incline sehpada 125
alt göğüs dicline sehpada 140
boy 176
kilo 81
serbest bar ile 145 kg 6 tekrar
üst göğüs incline sehpada 125
alt göğüs dicline sehpada 140
boy 176
kilo 81
Nickinizin hakkını veriyorsunz :).
The Barabarian CoNaN
26.05.06, 19:19
Teşekkür ederim kardeşim sağolasın bundan 6 sene önce 175 lilo 4 tekrar basıyorum o zaman kilom 97kg bulk idim.
vincenzo234
26.05.06, 19:55
barbarian gerçekten iyi bench basıyosun 81 kg için.
kaç yıldır çalışıyosun aktif olarak?
Rastgele 81 kiloluk bir adam söylese bu rakamları gülerdim ama bu linki oku.
http://bodyforumtr.com/forum/viewtopic.php?t=3798
Ondan sonra anlarsın bu abimizin azmini ve gücünü. Okunup ders çıkartılması gereken bir başarı öyküsü. Ben 2 kez baştan sona okudum.
the barabarian conan... naturel calisiyorsun ama bastigin kilolar kür yapan birisinin bastigi kilolari aratmiyor. su vücuda bakiyorumda birde bunca sene calisirken arada bir kür yapsaydin vücudun inanilmaz olurdu heralde.
helal olsun bu azim ve sabir herkeste olmaz acikcasi. saygilar.
The Barabarian CoNaN
27.05.06, 11:24
Diyette olmama rağmen bastığım kilolar düşmedi Bench press 145 kg max 6 tekrar . kol 70kg 3 4 tekrar kilitlenme noktasında parmakla yardım alıyorum yardımsız 60 kg 6 tekrar ve omuz 120 kg enseye pres makinada 6 tekrar dirseklerden kilitlenme noktasında hafif destek alıyorum 100 kg yardımsız 6 tekrar ,bacak en zayıf yerim 4 aydır çalışıyorum maksimum 100 kg 8 tekrar fakat 4 ay önce başladığımda maksimum baçakta bastığım kilo 60 kilogram dı. şu an saat 11,20 şu ana kadar 300 gram prinç ve 600 grm tavuk göğsu yedim sabağ 7 den beri akşama kadarda 800 gram tavuk ve 200 gram prinç yerim. yani ölçü kaybetmememe neden bol tavuk ve prinç yemem.
Forumda özelimde Ladasamara nick li arkadaşla ile paylaştığım 2 ay önce yolladığım Diyete girmeden 1 gün çnce çekilen resimleri var 85,5 kg idim bugün de 27/05/2006 tarihi itibarı ile sizler için 81 kg halimin resmini koyacağım daha diyetim bitmedi 1.5 ay var bitmesine ama diyette kollarım ve göğüslerim ve bacaklarım büyüdü kilo kaybetmeme rağmen diyetten önce 85,5 kilo idim birazdan resimleri çekip koyarım.. sağlıcakla kalın
sibeloskan
27.05.06, 11:29
En son 110 kg. a kadar çıkabildim. 6 tekrar basabildim. Bana göre çok iyi...
Diyette olmama rağmen bastığım kilolar düşmedi Bench press 145 kg max 6 tekrar . kol 70kg 3 4 tekrar kilitlenme noktasında parmakla yardım alıyorum yardımsız 60 kg 6 tekrar ve omuz 120 kg enseye pres makinada 6 tekrar dirseklerden kilitlenme noktasında hafif destek alıyorum 100 kg yardımsız 6 tekrar ,bacak en zayıf yerim 4 aydır çalışıyorum maksimum 100 kg 8 tekrar fakat 4 ay önce başladığımda maksimum baçakta bastığım kilo 60 kilogram dı. şu an saat 11,20 şu ana kadar 300 gram prinç ve 600 grm tavuk göğsu yedim sabağ 7 den beri akşama kadarda 800 gram tavuk ve 200 gram prinç yerim. yani ölçü kaybetmememe neden bol tavuk ve prinç yemem.
Forumda özelimde Ladasamara nick li arkadaşla ile paylaştığım 2 ay önce yolladığım Diyete girmeden 1 gün çnce çekilen resimleri var 85,5 kg idim bugün de 27/05/2006 tarihi itibarı ile sizler için 81 kg halimin resmini koyacağım daha diyetim bitmedi 1.5 ay var bitmesine ama diyette kollarım ve göğüslerim ve bacaklarım büyüdü kilo kaybetmeme rağmen diyetten önce 85,5 kilo idim birazdan resimleri çekip koyarım.. sağlıcakla kalın
Kol 70kg. dumbbell curl mü???
70 kg. dumbbell curl ise rekora yakın, vücut ağırlığı ile dumbbell curl çalışabilen yokmuş sanırım.
Kol 70kg. dumbbell curl mü???
70 kg. dumbbell curl ise rekora yakın, vücut ağırlığı ile dumbbell curl çalışabilen yokmuş sanırım.
Nereden gördün dumbbell curl'ü Blitz, barbell curl tabii ki!
Dumbbell diye bir ifade yok, zaten olsa bile, el sürçmesi deyip geçmen lazım, kendi vücut ağırlığında tekrarlı nizami barbell curl yapan insan bile yok, vücut ağırlığının yüzde 80'i ile dumbbell curl yapmayı bırak.
Kol 70kg. dumbbell curl mü??? 70 kg. dumbbell curl ise...
sanirim blitz sadece sormus... cünkü barbell veya dumbbell yazmamis barabarian conan. bencede dummbell curl de 70 kilo imkansiz gibi geldi... dünya rekoru kac ki? bilen var mi? tabii maksimum kaldirilan kiloyu soruyorum kendi agirligini mi kaldirmis orasi beni ilgilendirmez önemli olan kaldirilan kilodur... ama tabii ki bir insanin 70 kilo olup 70 kilo dumbbell curl yapmasida inanilmaz bir sey. tabi yapabilen varsa. bu arada karasan sen ne kadar kaldiriyorsun benchte? saygilar.
vincenzo234
29.05.06, 00:30
barabarian 145 x 6 bench , tek tekrar maksimum 170 kilo civarı demek oluyor. 181 lb (82kg)bi insanın dünya klasında bir powerlifter olması için 192 kilo kaldırması lazım ki bu bahsettiğim 192 kilo kemer , bench shirt ve bilimum steroid kullanılarak yapılıyo diye biliyorum. Yani sadede gelirsek sanıyorum bacağa çok ağırlık vermediğin için kiloya vurursak inanılmaz bench press basıyosun powerliftinge girsen dünya çapında bir sporcumuz olabilir , eminim böyle bir sporcuya destek olacak bir çok sponsorda bulunabilir. 2 dakika içerisinde tarih yazdım :D ama öyle bir fikrimi belirteyim dedim bir bench press fanatiği olarak gerçekten çok etkilendim başarılarınızın devamını diliyorum.
conan abimizin hikayesini bende bikaç defa okudum mükemmel bir azim ve başarı örneği
kendilerini 3 ayda steroidin kucağına atıp ''ben oldum'' diyenler okuyup örnek almalı
vucudu da çok güzel , başarılarının devamını dilerim
ben en son 70 kilo ile 6 tekrar yapıyordum
2 aydır salona çok çok az gidebiliyorum şuan baya düştü tabi
70 tende çok fazla çıkamam sanırım çünkü yedirerek yapmaya çok dikkat ediyorum ve amacım fit bir vucut:)
bu arada hocam Mutlu Peker,İzmir..
en son 100kg yapıyordum altı tekrar ama su an 90 yapıyorum biraz uzak kaldım kollar 42 cm boy 173cm kilo 85 sizce normalmi dambıl curlde 25kg yapıyorum 10 tekrar
Ben 2 aylık sporcuyum,
4*8 60 kg basabiliyorum. 6. tekrardan sonra biraz yardım alıyorum :?
BADY ÖZGÜR
27.06.06, 12:19
60 KGx12 ISINMA.80x10.90x8.100x6VEYA 5.TABİ SÜREKLİ BUŞEKİLDE ÇALIŞMIYORUM.BAZEN ISINDIKTAN SONRA MAX AĞIRLIKLA 5x5 OLARAKTA ÇALIŞIYORUM.
19yaşındayım,3.5aylık bodyciyim.
dar bench preste 55kilo desteksiz
üst göğüstede 55 kilo desteksiz
doktorfunks
30.06.06, 08:55
ben başlayalı 2,5 ay oldu tr power wheny 2500 amino asit kullanıyorum şuan ki kaldırdığım kilo 52 kilo diğer çalıştığım ağırlıklar 45 ila 40 arasında değişiyor . boy :1,79 72 kiloyum. arkadaşlar sizden tavsiyeler almak istiyorum . sustanon yaptırmak istiyorum , bu iğne için erken mi yan tesirleri varmı yardımcı olurmusunuz bu konuda ?
ben başlayalı 2,5 ay oldu tr power wheny 2500 amino asit kullanıyorum şuan ki kaldırdığım kilo 52 kilo diğer çalıştığım ağırlıklar 45 ila 40 arasında değişiyor . boy :1,79 72 kiloyum. arkadaşlar sizden tavsiyeler almak istiyorum . sustanon yaptırmak istiyorum , bu iğne için erken mi yan tesirleri varmı yardımcı olurmusunuz bu konuda ?
Erken. Vücudun kadar bu konudaki kültürün de gelişmeden bu işlere girme. Anabolic Steroidler kısmını gez, zararlarını öğren.
üst pres sonsette 150 basıyorum ama her idmanda olmuyor o gün iyi günümse 150 değilse 130 partnersiz bu kışın kilosu bu şimdi düşmeye başladı yaz yüzünden yazı 120lerde kapatırım gibi.
bench- 120*6, 130*4
decline 110*6, 130*4
incline 90*12, 110*6
boy 180 kilo 81
bu arada fotorafta yanımdaki abi adnan abimiz, 88 kilo 192*2 yapıyo
virtual_insanity
05.07.06, 15:25
ben salona devam ederken en son 8*100 4 set calışıyordum. şimdi evde calışıyorum ama okul donemi salona dewam :idea:
virtual_insanity
05.07.06, 15:27
boy 1.85 kilo 92 ama 6 7 kilo fazlam war :cry:
Boyum 1.75 kiloyu 70 e sabitledim bu aralar yaz programında asagidakı agarlıkları basıyorum...
1.set 12x80kgs
2set 9x90kgs
3.set 8x100
4.set 5-6x115kgs
konadabokar
21.07.06, 10:57
iyi uyumuş isem,yemek zaten iyi 100*2veya 3 yapabiliyorum (kreatin ile )
Boyum 1.75 kiloyu 70 e sabitledim bu aralar yaz programında asagidakı agarlıkları basıyorum...
1.set 12x80kgs
2set 9x90kgs
3.set 8x100
4.set 5-6x115kgs
lajolla kilona oranla gerçekten iyi ağırlık basıyormuşsun..tebrik ederim.buarada 4.set 110 6 tek. , 5.set 120 kg 3-4 tekrar denesen 5 kg daha eklemiş olursun..
15x4 3 er kiloyla , e cubuk zaten 10 kilo :D bir bayan icin normal sanırım :oops:
Diez yaz oldugundan sebep 4. seti zor yapıyrm. salonda bir arkadas var 68 kgs 160kgs bench basıyo..yakında resimlerini buraya koyacagım..cok fena bi arkadasımız herkese ornek olacak bir vucudu var...
gurseshalil
31.07.06, 00:49
arkadaşlar ben yaklaşık olarak 2 yıldır yapıyorum. fakat şunu anlayamıyorum. yeni başlayan bir kişi nasıl daha ay bile geçmeden 100 kg bench basabilir. hem kürsüz hemde yeni. ya bende problem var 90 ı gecemedim nizami olarak tabi. ya da arkadaşlar 5- 10 kilo atalım fazlada mantığı ile yapıyorlar bu işi. eğer ben yanılıyorsam helal olsun yeni olduğu halde yüksek kilolarla bench yapanlara...
gurseshalil
31.07.06, 00:52
arkadaşlar yukarıdaki mesajımda eksik bir kelime yazdım, daha 6 ay geçmeden diyecektim. daha ay geçmeden diye yazmışım kusura bakmayın. düzeltiyorum..
makinada 100 kilo var hepsine birden basıyom ,ama serbest yapmıyo 1-2 aydır onuda 90 la felan bırakmıştım
Ben 2.ayımda 60 basıyormuşum, ve piramit yapmaya başlamıştım, şu an 70 kg basıyorum. Şu an 128 günlük sporcuyum diyebilirim. Boyum 1.80 kilom 88.
tonymontana
09.08.06, 08:57
ben parçalamaya uraşıorumm bu aralar 37,5 kilo 4*25 yapıorum epey bi hissettiriyo insana :D :D
fast twitch
14.08.06, 21:03
20kg bar + 90Lbs totalde yaklaşık 60kilo civarı bişey oluyo sanırım 4x8 geniş tutuş
boyum 178 kilo da 73
little_huge
15.08.06, 12:26
rekorum 120 4 tekrar ama spor salou degişikliği nedeniyle bi ay uzak kaldım bench press den dogal olarak 120 basamam heralde ama denemm lazım :D
fatihhan1988
23.08.06, 23:44
her kes 100 basıo 150 ...200 basıo bu işler bu kadar kolaymı.
burada yazması kolay herkes basıyo birşeyler 8)
arkadaslar sakin olun lütfen... bir kere kür yapmadigini iddia edipte 200 bastigin söyleyen olmadi bu baslikta... ikincisi 100 150 basmak o kadar garip bir sey degil. ne biliyorsun bu adamlarin senelerce bu spor icin ter akitmadigini? o yüzden inanilmayacak bir sey degil. kaldi ki hemen hemen herkes bir sene boyunca iyi beslenir iyi calisir iyi dinlenirse 100 kiloda 1 tekrari rahatlikla cikarabilir benchte. ha yalan söylüyorsa kendi bilecegi is. sadece kendini kandirir. yapacak bir sey yok. lütfen bilmeden etmeden görmeden insanlara laf atip forumun seviyesini düsürmeyelim. ne demis eski bir minibüscü? "nazar etme ne olur, calis seninde olur" ;) saygilar.
arkadaslar sakin olun lütfen... bir kere kür yapmadigini iddia edipte 200 bastigin söyleyen olmadi bu baslikta... ikincisi 100 150 basmak o kadar garip bir sey degil. ne biliyorsun bu adamlarin senelerce bu spor icin ter akitmadigini? o yüzden inanilmayacak bir sey degil. kaldi ki hemen hemen herkes bir sene boyunca iyi beslenir iyi calisir iyi dinlenirse 100 kiloda 1 tekrari rahatlikla cikarabilir benchte. ha yalan söylüyorsa kendi bilecegi is. sadece kendini kandirir. yapacak bir sey yok. lütfen bilmeden etmeden görmeden insanlara laf atip forumun seviyesini düsürmeyelim. ne demis eski bir minibüscü? "nazar etme ne olur, calis seninde olur" ;) saygilar.
bomberman dostum,kür yapmasa bile ciddi olarak bu işle ugrasan biri 3 4 yıl içinde 200 ü niye basamasın ki basar
burda kimse atmıyor bence
burada yazması kolay herkes basıyo birşeyler 8)
harbiden aa herkes 100 120 130 hic sanmiyorum :!: :!:
neyi tartısıyoruz ki...yani kaç kilo basacaklardı 20 30 kg nası iyimidir sizce
yapmayın arkadaslar.
yada idda edenlerin idaa ettikleri kiloları bi en zirvede bide en altta birde tam ortada olmak üzere fotosunu koysunlar
bu basit bişey ...
bence bir salon ayarlayalim,salonun boş saatinde gidip orda yarişalim iddali olanlar varsa ve böyle bir seyi isteyen üye sayisi fazla olursa ayarlariz arkadaşlar...
benim son set bar dahil 123 kilo 4 tekrar(bar 18 kilo) buna sahit olan arkadadaşlar var forumda.suan denemedim ama tek tekrar 135 i zorlarim sanirim.
ben toplam 80 kg ile 6 tekarar yapıyorum ve takıldım bu kıloda ilerletemedim bi türlü
firat kardes :) ben 200 naturel basilmaz demedim... zor olsada yapabilen vardir yeterince calistiktan sonra. bende senin anladiginin aksine inanmayanlari elestirmistim sen galiba beni yanlis anladin ;) bu arada ben
6-7 aydir gögüs calistiriyorum (ondan önce sinav falan cekmisligim vardi sadece). evde dumbell bench press olarak bos günümde 45 liklerle bir veya iki tekrar (güne göre degisiyor) basabiliyorum. yani 100 basmak o kadar zor degil. bunu anlatmak istedim. ha belki birisi cikar 3 aydir calisiyorum 60 kiloyum ve benchte 200 basiyorum der o zaman inanilmaz ama burda inanilmaz bir sey iddia eden olmadi. iddiada bulunan kisi kim nasil bir vücudu var genetigi nasil bilmeden sadece kendi o kadar basamiyor diye bu yalan söylüyor diye düsünenler var onu elestirdim sadece. sevgiler saygilar ;)
genelde set çıkaracağım kilolara girerim zorlamayı sevmem geçen hafta moralim iyiyken 140 kg 9 tekrar bastım maximumlarını artık siz hesap edin karşılaştığım herkes bench de kaç bastığımı soruyor bu bu kadar önemli bir ölçütmüdür söyleyincede bizim bi arkadaş var diyorla rşöyle böyle bırakın bunları önemli olan hissetmek acayip yardımlarla ben neler basıldığını gördüm kendinizi kandırmayın
hakan haklisin kardes. aslinda bende maksim denemelerini gelismek icin degilde gücümün sinirini görmek icin yapiyorum... yoksa 1 veya 2 tekrarin vücuda ne getirisi olur ne götürüsü. ama yinede arada bir setlerde kilolari arttirdiysam maksimumda artmismi diye bakiyorum... ayda belki bir kere. yoksa sabah aksam maksimum kac basarim diye kafa patlatmiyorum. yoksa senin kadar basamayiz heralde :lol: onun icin daha kirk firin ekmek yemem lazim. :roll: saygilar sevgiler ;)
genelde set çıkaracağım kilolara girerim zorlamayı sevmem geçen hafta moralim iyiyken 140 kg 9 tekrar bastım maximumlarını artık siz hesap edin karşılaştığım herkes bench de kaç bastığımı soruyor bu bu kadar önemli bir ölçütmüdür söyleyincede bizim bi arkadaş var diyorla rşöyle böyle bırakın bunları önemli olan hissetmek acayip yardımlarla ben neler basıldığını gördüm kendinizi kandırmayın
Hakan gerçekten haklısın 1 tekrar çıkaracaksan yorulmanın ne anlamı var bişey kazanacakmısın hayır sadece bir kanıt hemde kendine değil diğer insanlara ama bence şöyle birşey var kimse diğerlerini beğenmez sen kendi vücudunu beğeneceksin gerisi önemli değil birde gögüsü tek bir hareket olarak görüyor insanlar sanki sadece bench pressten ibaretmiş gibi ama sadece bench press girerek gelişemezsin bence ağır girmekten çk daha yararlı olan birşey var oda 4-5 gögüs hareketi yaptıktan sonra göğüslerinin ağzına girecekmiş gibi şişmesi ve içide sıcacık bir ateş gibi yanması :)
firat kardes :) ben 200 naturel basilmaz demedim... zor olsada yapabilen vardir yeterince calistiktan sonra. bende senin anladiginin aksine inanmayanlari elestirmistim sen galiba beni yanlis anladin ;) bu arada ben
6-7 aydir gögüs calistiriyorum (ondan önce sinav falan cekmisligim vardi sadece). evde dumbell bench press olarak bos günümde 45 liklerle bir veya iki tekrar (güne göre degisiyor) basabiliyorum. yani 100 basmak o kadar zor degil. bunu anlatmak istedim. ha belki birisi cikar 3 aydir calisiyorum 60 kiloyum ve benchte 200 basiyorum der o zaman inanilmaz ama burda inanilmaz bir sey iddia eden olmadi. iddiada bulunan kisi kim nasil bir vücudu var genetigi nasil bilmeden sadece kendi o kadar basamiyor diye bu yalan söylüyor diye düsünenler var onu elestirdim sadece. sevgiler saygilar ;)
yok bomberman dostum ben seni yanlıs anlamadım ki
..anladım ben senin anlatmak istedigini..saygı ve sevgi benden hoscakal dostum ;)
Hakan gerçekten haklısın 1 tekrar çıkaracaksan yorulmanın ne anlamı var bişey kazanacakmısın hayır sadece bir kanıt hemde kendine değil diğer insanlara ama bence şöyle birşey var kimse diğerlerini beğenmez sen kendi vücudunu beğeneceksin gerisi önemli değil birde gögüsü tek bir hareket olarak görüyor insanlar sanki sadece bench pressten ibaretmiş gibi ama sadece bench press girerek gelişemezsin bence ağır girmekten çk daha yararlı olan birşey var oda 4-5 gögüs hareketi yaptıktan sonra göğüslerinin ağzına girecekmiş gibi şişmesi ve içide sıcacık bir ateş gibi yanması :)
niye bir tekrar bile önemlidir bence..
1 tekrarlık dev setler niye var ozaman.burdaki ölçüt maksimum olan alınmalıdır bence
zaten ileri seviyedeki vucutcular dev seti yılda bir kac kez kullanmazlar mı
nerden cıkarıyorsun ki 1 tekrarın insana bişey katmadıgını dostum
niye bir tekrar bile önemlidir bence..
1 tekrarlık dev setler niye var ozaman.burdaki ölçüt maksimum olan alınmalıdır bence
zaten ileri seviyedeki vucutcular dev seti yılda bir kac kez kullanmazlar mı
nerden cıkarıyorsun ki 1 tekrarın insana bişey katmadıgını dostum
o 1 tekrarı çıkaranlar kimler fırat strongmenler yada proflardır zannediyorum yılda 3-4 kez müthiş ağırlıklar 1 tekrar bench girt istersen 1 ton gir bence bi yararı olmaz vücut komple olarak düşünülmelidir vg sporu adı üzerinde bileğidir miğdesidir calfıdır hepsi dahil bu işe gögüs içinde iyi bir gögüs istiyorsan eğer en az bi 4-5 hareket yapman lazım ben sadece bench press biişe yaramaz diyorum örneğin ben 6 aydır bench press girmiyorum hemde bu programı flezor yazıyor ama en iyi bölgem gögüstür çünkü hakkınıo vererek çalışırım zaten mühim olan o çk kaldırmak gösteriş ben strongmen değilim vücutgeliştirmeciyim
arkadaslar yazdiklarimiz giderek off-topic olmaya basladi... burda bench press ne ise yarar, nasil yapilir, kac tekrar yapilir bunu tartismamiz dogru olmaz. ama extensor sana hak veriyorum. bench press gögüsleri gelistiren en önemli hareketlerden biridir ama her gün maksimum yaparak bir yere varilmaz. güclenmek icin kaslarin gelismesi lazim. kaslari gelistirmek icinde en assagi 6 tekrar yapmak lazim set basina. sadece 1 tekrar yaparak kayda deger bir gelisme elde edilmez. ne kas olarak nede güc olarak. strongmanlerde zaten o devasa güclü vücutlara sadece maksimum denemeleri yaparak ulasmiyorlardir heralde. yaniliyor muyum? bu benim görüsüm. saygilar sevgiler.
iyice offtopic olacak ama yeni gözüme çarptı avatarını hiç beğenmedim :D bomberman hani bir kız vardıya onu koysana ya tekrar :)
bak sinan dostum ben sunu anlatmak istedim
gögüsden 1 haraket(bench press)
omuz 1 haraket
sırt 1 haraket
mide 1 harket
calf 1 haraket
ön bacak 1 haraket
arka bacak 1 haraket
..........
.......
sonra bunlarda 1 tekar yapabilecegin agırlıklarla girilmesi maksimum
ayrıca buda bi sasırtma olur mu olmaz mı :?:
bak sinan dostum ben sunu anlatmak istedim
gögüsden 1 haraket(bench press)
omuz 1 haraket
sırt 1 haraket
mide 1 harket
calf 1 haraket
ön bacak 1 haraket
arka bacak 1 haraket
..........
.......
sonra bunlarda 1 tekar yapabilecegin agırlıklarla girilmesi maksimum
ayrıca buda bi sasırtma olur mu olmaz mı :?:
Anlıyorum seni ama ben bunun birşey kazandıracağını düşünmüyorum birde programın asla dışına çıkmıyorum o yüzden vücudu şaşırtma yöntemi bana ters geliyor nedense
ya extensor belkide senin dedigin dogrudur..ama vücüdu sasırtmak için akılımı sürekli böyle sekilli sekilsiz,mantıklı mantıksız.set tekara yoruyorum.bakıs acısı kazanmak için..buda benim bi bakıs acım..belki dogru belki yanlıs
son 2 antremandır . 125 kg x4 tekrar.
ya extensor belkide senin dedigin dogrudur..ama vücüdu sasırtmak için akılımı sürekli böyle sekilli sekilsiz,mantıklı mantıksız.set tekara yoruyorum.bakıs acısı kazanmak için..buda benim bi bakıs acım..belki dogru belki yanlıs
Vücudu şaşırtma olayını daha öncede 1 kaçkez duymuştum ama dikkat ettim flexorda bu yönteme hiç baş vurmuyor konuyu takip ederse ondan da bir yorum alabiliriz ;)
bench press widolarınızı siteye koyunda n kadar kaldıdğınızı görelim.despo 135 kaldıracağını iddaa edio ben kaldıramaz demiyorum.sadece bunu ispatlamasını istiyorum... bu işi yıllardır yapan insanlarada saygı duyuyorum."flexor hakan79" gibi.
despoda bu isi yıllarca yapan bir sporcu...
135 basıyorum diyorsa,basıyordur..
yalan söyleyecegi yok ya..
despo nun da 135 bastıgını ispatlamasına gerek yok...despo kendisini ispatlamıstır...
Vücudu şaşırtma olayını daha öncede 1 kaçkez duymuştum ama dikkat ettim flexorda bu yönteme hiç baş vurmuyor konuyu takip ederse ondan da bir yorum alabiliriz ;)
bu yönteme baş vurmadığımı nereden biliyorsun ?
şaşırtma sistemi genel anlamda kişinin psikolojisinede bağlı olan bir yöntemdir beklentiniz yüksek ise şaşırtma sisteminden alacağınız etkide yüksektir fakat öylesine beklentiyle sistem değiştirmeniz şaşırtma sisteminden hiç birşey alamayacagınız demektir
bench press widolarınızı siteye koyunda n kadar kaldıdğınızı görelim.despo 135 kaldıracağını iddaa edio ben kaldıramaz demiyorum.sadece bunu ispatlamasını istiyorum... bu işi yıllardır yapan insanlarada saygı duyuyorum."flexor hakan79" gibi.
Nerede despo 135 bastığını söylemiş? Söylediyse doğru olduğu için söyler ama ben böyle bir yazı görmedim. Öte yandan Saydam'ı kastediyorsan, ben gözlerimle gördüm, 123 kilo ile 4 tekrar yaptı, herhalde 135 ile tek tekrar yapar...
benim son set bar dahil 123 kilo 4 tekrar(bar 18 kilo) buna sahit olan arkadadaşlar var forumda.suan denemedim ama tek tekrar 135 i zorlarim sanirim.
sanirim arkadaşin sözü banaydi.özelden mesaj at adres veriyim gel videoyu kendin cek.ayrica cok da iddali konusmadim neden bu kadar kompleks yaptin anlamdim.ayrica basmak o kadar önemli degil,mühim olan aldigin neticedir,bunu arkadaşlarima hep söylerim.mesela bu yaz blitzle birlikte idman yaptik,ben daha agir kilolara girebildim ama sonuc almaya gelirsek blitz daha cok sonuc almistir idmanlarimizin sonunda.
sanirim arkadaşin sözü banaydi.özelden mesaj at adres veriyim gel videoyu kendin cek.ayrica cok da iddali konusmadim neden bu kadar kompleks yaptin anlamdim.ayrica basmak o kadar önemli degil,mühim olan aldigin neticedir,bunu arkadaşlarima hep söylerim.mesela bu yaz blitzle birlikte idman yaptik,ben daha agir kilolara girebildim ama sonuc almaya gelirsek blitz daha cok sonuc almistir idmanlarimizin sonunda.
Sanırım bundan daha güzel cevap olamazdı direk davet edilmiş
edit hsd ne peşindesin bdy
ayirca buraya bir daha yazman icin elinde benim videom olsun, böyle laf atmak icin yazarsan siteden uzaklastirilacaksin.
yazdıklarını editliyorum zaten sitedende uzaklaştırıldın bdy
edit hsd
Saydam demiş'ki
sana adres veririm gel cek dedim.madem ben kendime güvensizim,o zaman sen kendine güven gel video yu cek klavye delaikanligili yapma.oturdugun yerden atip tutmasi kolay.gel hodri meydan.artik diyorum 135 basicam.ama merak ediyorum sonra sen ne yapacaksin :badgrin:[/quote]
senın 135 basman cok normal abım valla ben 1,5 yıldır yapıyorum vucudum 65 kılodayken 85 le 90 arası basıyodum suan ara verdım yenı baslıcam bakalım neler olcak bu sefer 100 yada onu gecmeyı dusunuyorum
120 kg bar dahil 2-3 tekrar çıkartabiliyorum
boy 1.80 kilo 75
900 :D :D 16 yaşım kilom 63 .... 10 8 8 6 * 45 yapıyorum
BEN 1.5 SENEDİR ÇALIŞIYORUM VE SON SETTE 90 BASIYORUM 5 TEKRAR...http://upload4.postimage.org/1358839/selo011.jpg (http://upload4.postimage.org/body_building/bodyforumtr/1358839/body_building.html)
kutaykalay
20.10.06, 11:54
kilom 87 bench presste 200kg basıyorum ve şimdiye kadar hiçbir doping maddesi kullanmadım.dayanıklılık bölümünden videoyu izleyebilirsiniz.nasıl.
selamlar benç preste maksimum kilo 1veya 1 kaç tekrar ne getiririrki diyen arkadaşlara cevaben güç getirir metobilizmanıza baglı olarak dayanıklılık ve büyüme saglar.ben 140 kg 4 tekrar basıp daha sonra maksimum kilomda kalmak için 130 kiloda 6 tekrar 3 set basıyorum kilom şu an 85 biraz önce gögüs bastım.boyum 1.80 fakat şunu açmak istiyorum 37 yaşındayım.27 yaşımda 65 kilo iken 126 kilo benç 3 tekrar basabiliyo ve tek dambul körl yarır yarım 62 kilo ile çalışıyordum.hangi harekete odaklanırsanız.o kas gurubu o hareketi sindirir artık agırlıgın önemi kalmaz örnegin ben 12 aydır her kol ve gögüs idmanından sonra 4*12 dips basıyorum geçenlerde istanbuldan 75 kg dünya şampiyonu bir arkadaşımız dipsi +50 kg baglayarak çektigini söyledi bunun üzerine bende 20 günde yani şu an dipste belime 50 kg baglıyarak dips basıyorum.demek istedigim hangi hareketi sever ve keyifli yaparsanız agırlık basit gelir.bu arada 1 tekrar bazen 150 kg basıyorum destek şu sıralar sürantre2yim destek alıyorum.fakat şunu söylemek istiyorum bir çok usta toplam yarım saat idman yapıyo sizce 4*12 falanmı basıyolar.veya minimum kg mı basıyolar.biraz araştırırsanız kütle maksimum kg+minumum idman zamanı + maksimum dinlenme olarak göreceksiniz ben haftada 5 gün idman hatasını 8 yıl yaptım elime basit defnize bi vücut geçti 65-70 kg 37-38 cm biceps ,maksimum kg +minimum idman zamanı+maksimum dinlenme ile kollarım 46 cm 93 kg bir adam oldum yaşasın maksimum idman +minumum çalışma zamanı +maksimum dinlenme yani haftada 3 gün idman
132 kg. maximum. tabi şimdilik
schullcrusher
01.11.06, 19:38
merhabalar herkese gebzeden selamlar bodybuilding ile yaklaşık olarak 1996 yılından beri ilgi duyuyor aksamalarda olsa halen de devam etmeye çalışıyorum.bu spor kadar özveri isteyen başka bir spor var mı bence yok çünkü beslenme bu sporda diğerlerinden çok daha ön planda o yüzden çok dikkatli çalışmak gerekiyor düşün inan ve başar .benim naçizane tavsiyem kesinlikle ilaçlardan uzak durulmalı o hatayı geçen seneye kadar ben de yaptım ama artık tövbeliyim tamam ilaçların etkili olduğunu kabul ediyorum ama 1 verirken 3 götürdüğünüde göz ardı etmemek gerekiyor .hepinize iyi çalışmalar diliyorum bende artık bu forumdayım yeni bilgiler öğrenip paylaşmak istiyorum .
Ben 3aydır çalışıyorum boy 1.75 kg 66 bar hariç en fazla 60kg basıyorum(yardımsız)oda 2sefer :)
benim üst gögsüm daha güclü.normal benc preste 160 kilo 3 sefer basiyorum.üst gögüste ise 175 kiloyu 2 sefer basiyorum
yahu polemiye girmeye gerek yok size inan deyen de yok, adam 135 diyorsa dogrudur, kimseye yalan borcu yoktur.
Bende 200kg iki kere bastim dersem bana inanirmisiniz??? belki inanmazsiniz ama dogrudur!!!
saygilar...
Bench te bar dahil 110 kilo yardımsız 4 tekrar kilo 75 boy 170 cm iddiaya binse fazlasını da yaparım belki 5. sette falan basıyorum bu kiloyu
DEXTER JACKSON
13.11.06, 19:49
Benim simdi kuvvetim düstü. Su an basardigim ancak 150kg. Bir ara 170kg yapiyordum. Valla kuvvetim cokmus azmis felan gibi düsüncelere girmiyorum allahtan. Squat su an 170kg yapiyorum.
tuncunayral
17.11.06, 22:57
1.85 boy 78kg. 9 aydır salona düzenli gidiyorum. 4 set bench press yapıyorum, son sette 90 kg ile 6 tekrar cıkardım 1 hafta önce. Supplement olarak tek kullandığım şey whey protein, onun da çok bir kıymeti yoktur herhalde..
DEXTER JACKSON
25.11.06, 02:35
Ha bu arada yazmayi unuttum. Ben 10-12 tekrar yaparim ve asagisina gecmem.
kilom 87 bench presste 200kg basıyorum ve şimdiye kadar hiçbir doping maddesi kullanmadım.dayanıklılık bölümünden videoyu izleyebilirsiniz.nasıl.
O video daki senmiydin sahiden 200 kilo muydu o yoksa öyle fazla kalıp ta göremedim sende
Gözlerime inanamadım diyim sana, vücut resmini de koysana foruma bu acı kuvvetin iç yüzünü de görelim
Helal olsun
Benim sol dirsek ekleminde problem var çok ağır girdiğim zaman tutukluk yapıyor böyle kütür kütür ses çıkartıyor bilirsin, bağzılarında omuz eklemi sakatlığı, bağzılarında bilek ekleminde, çok ağır basmak için böyle problemleri aşmak lazım önce
gizliortak33
12.12.06, 16:03
ben 14 aydır bu sporu yapıyorum.55 kiloydum başladığımda şimdi 70 kiloyum..90kiloda desteksiz 4 tekarar yapabiliyorum...doğal besleniyorum
boy 170 kilom 75 benç 140 kg 1 tekrar 15 yıldır düzenli olmasada çalışıyorum.steroid kullanmıyorum.Son 1 yıldır protein falan kullanıyorum
ben flat dumbell bench yapiyorum. 35 kiloluklarla gayet nizami bi sekilde 3x10 yapiyorum. bos bir günümde 40 kiloluklarla 8 tekrar yaptim (yanlis anlasilmasin bir set sadece, bir nevi maksimum denemesi gibi bir sey yani). tek tekrarda 50+ basarim heralde.evde calistigim icin pek imkanim yok ama ugrasiyoruz iste. 10 aydir yapiyorum bu hareketi daha önce sadece sinav cekiyordum. saygilar.
fatihdurak
25.12.06, 09:52
bu sporda 3 ayım dolmak üzere 3*8 50 kğ basabiliyorum 1 83 boy kğ 75
90*4 basıyorum
Bu mesajı ben atmadım arkadaşlar sanırım hesabım altından başkası mesaj gönderior :'(
şahsen 55 4*8 daha yeniyim :cry:
Pump Forever
12.01.07, 11:10
son gögüs antremanımda
145x4 yaptım (3 yardımsız son tekrar yardımlı)
Max olarak 155 - tek yardımsız tekrar yapıorum ama 160-165 e girecek gücüm var sanırım
Bench yaparken gogsume hawlu koyuyorum.. hem daha guwenli hem daha etkili denemenizi öneririm...
Bu arada kısa barda daha yüksek kilo basıldıgı soyleniyor.. bizim salondaki bar cok uzun ve agır (25kg)
En yakın zamanda deneyecem baska bi salonda nizami kilolarla...
Bench yaparken gogsume hawlu koyuyorum.. hem daha guwenli hem daha etkili denemenizi öneririm...
Psikolojik olarak mı bir destek sağlıyor tam anlayamadım :? ama yarınki antrenmanımda deneyeceğim :)
115x6 4 tekrar (100 kg+bar) vaziyetinde yapıorum ufak bi yardımla. max. 1 tane hiç denemedim ama 1 tane olacağı için 140 basarım gibi ama denemedim
ben 17 yaşımdayım 4 yıldır body yapıorum boy 172 kilo 65 bench de yardımsız 100 kg ile 2 basıorum ama bunu sadece deneme amaçlı basıorum çalışmamda ise
bench press
65x8
70x8
75x6
80x4 veya üzeri bir ağırlıkta 4 basarım
barbıl curl de
30X8
35X8
40X6
45X4
squat ta
80X12
90X10
100X8
110X8
120X6
17 yaşına göre iyiyim herhalde
gatoradeblue
10.02.07, 11:45
60 (135 pounds) x 8
75 (165 pounds)x 8
85 (185 pounds)x 6
93 (205 pounds)x 4
102 (225 pounds)x 2
6 aydır spor yapıyorum
160 pound ( 3 x 12)
bench te hiç denemedim ama doksan kiloluk çeç fındık cuvalın üstümden attığımı bilirim ...
Merhaba arkadaşlar
2 ayı bitirdim bu sporda
boy 1.67, kilo 67
55kg*4 ve galiba 75kg*1 yapabiliyorum. 75 den emin degilim bir problem cıkarsa diye hoca barın başında bekliyordu 3 tekrar yaptık ilkinde hiç yardım etmedigini söyledi ,
ve gördügüm kadarıyla daha cok yolum var :)
herekese selam dostça kalın.
45kg*12
65kg*10
75kg*8
85kg*6
1,5 ay oldu başlayalı
bar hariç 50 kg basabiliyorum 3*8 yapıyorum!
4-5 ayda 80-90 kg basabilenelere bravo diyorum!
1,5 ay oldu başlayalı
bar hariç 50 kg basabiliyorum 3*8 yapıyorum!
4-5 ayda 80-90 kg basabilenelere bravo diyorum!
İlk kez bench press yapıp 120 kilo basan insan bile var, benim bireberi tanıdığım, dünyada ise, o televizyonda gördüğümüz kuzeyli, Viking kanı taşıyan strongman'lerin bazılarının ilk kez bench press yapıp 140 kilo üzeri bastıkları söylenir.
Moral bozucu ama gerçek!
Ya ben bu işin tekniğini bilmiyorum yada güçlede alakalı değil!
Normalde bilek güreşinde iyiymdir 85 kilo ile böle basıyordam 70 kiloluk adamın 90 kg basması hele 3 aylıkken bana tuhaf geliyor!
Allahtan belediyenin salonundayım elamanlar hepsi 40 üzeri hemen hemen 5 li,klerle çalışıyolar ben 20+5 liği takınca bana bakıyolar:)
ben burda kimseye bişey kanıtlamaya çalışmıyorum çalıştığım ağırlıkları yazdım evet 3.5 ayda 85 kiloya geçtim başladığımdada 60 la çalışıyodum
bende belediye salonunda çalışıyorum izmirdeyim inanmıyosan beraber çalışalım.bu arada 90 kg çıktım.
ben burda kimseye bişey kanıtlamaya çalışmıyorum çalıştığım ağırlıkları yazdım evet 3.5 ayda 85 kiloya geçtim başladığımdada 60 la çalışıyodum
bende belediye salonunda çalışıyorum izmirdeyim inanmıyosan beraber çalışalım.bu arada 90 kg çıktım.
Seni hedef alarak konuşmadımki, üstüne alınmana gerek yok!
Bakalım bizde 3,5 aylık olalım belki kaldırırız belki ben fazla kötümser olabilirim yeni başladığım için!
goldtrapper58
08.04.07, 22:57
slmlar herkese bende 3 yıllık badiciyim kılom 69 bar hariç 85 kg takıyorum yardım almadan tabi yardımla calısmayı sevmem 6tekrar yaparım ve nefes alıs verıslerıne cok dıkkat ederim 4sanıyede ındır 2 sanıyede kaldır kuralına omuzla bench basmak bana sacma gelıyor kımseyı kastederek bısey soyledıgım yok kımse alınmasın ama bizim burda o işi yapanlar cokda hatta hemen hemen hepsi :D
Ya ön omuz olmadan da bench basılmıyor ki,omuz kullanmadan nasıl basılıyor bu anlatın?
7 nisan da tam 2. ayımı doldurdum 80 kg ilk 3 ü yardımsız 8 tekrar basıyorum , aynı şekilde 70 kg üst gögüs basıyorum. boy 1.76 , 81 kg , yaş 34
iceboys izmirde hangi belediye salonundasın. merak ettim. ben de izmirde belediye salonunda çalışıyorum da belki tanışıyoruzdur....69 kg ile 6*85 basmak hele de 3-5 ayda zor ama imkansız değil. barın her iki tarafında 20+20+2.5 takarsan 85 olur.
iceboys izmirde hangi belediye salonundasın. merak ettim. ben de izmirde belediye salonunda çalışıyorum da belki tanışıyoruzdur....69 kg ile 6*85 basmak hele de 3-5 ayda zor ama imkansız değil. barın her iki tarafında 20+20+2.5 takarsan 85 olur.
Tek tekrarda 100 kilo basıyor demek, ben ilk başlarda 120 basan bile var dedim, ancak 69 kiloluk bir çocuğun bunu basması banada masal geldi, bakmamıştım kilosuna, biraz degman kokuyor, bilgisayar başında basıyorum demek kolay ama gerçek yüz kilo çok fena ezikler adamı :D
daha öncede dediğim gibi burda kimseye bişey kanıtlamaya çalışmıyorum nerde çalıştığımıda söyleyim belki aynı salondayızdır hasanağa spor salonunda tek kerede hiç denemedim basmayı 100 bilmiyorum bi kere belki o da zor izmirde havalar çok sıcak çalışırken bunalıyosun...ağırlık kaldırmak insanın içinden gelmiyo valla...
tabiki spora yeni başlamadım 4 sene futbol oynadım 2 seneden beride atletizmle uğraşıyorum kısa mesafeciyim daha öncede parça parça yapıyodum ağırlık çalışmalarını......
iceboys ben de hasanağadayım yaktım çıranı. :D :D :D . 85 kg takacağam başında da duracaam. bakalım ne olacak. ama kim olduğunu bilemiyorum. gerçi futbolla uğraşmış bi arkadaş vardı ama o musun bilemiyorum. neyse boy ve kilondan çıkararım seni eğer doğru ise......
size özel konulari lütfen özel mesaj yolu ile halledin.
salonda umut abi diyolar benden küçükler. çoğu da benden küçük zaten. senin isim neydi. yarın salondayım saat 1 gibi falan. tahmin ettiğim kişiysen ve gelirsen konuşuruz.....
ben dünde ordaydım bugünde ordaydım dün sabah yaptım genelde sabah yapıyorum bu arada ismim can dedeye sorarsan yada hayrettin abiye sorarsan bilirler beni......
1.ayımı yeni doldurdum hiç takviye almadım bu ay Bench Press te yardımsız 50kg basabiliyorum 10 tekrar...Bilmiyorum iyimidir takdir sizin...
çaylak baron
03.05.07, 22:00
badiye başlayalı 4. ayım.70kg basabiliyorum.son sette 6 tekrar.
MUSTAFA UZGUR
04.05.07, 14:45
1 aydır bodybuilding yapıyorum destekli 80kg, desteksiz 75 kg basıyorum
Boy 1.70 kilo 67.2 aydır vücut geliştirme yapıyorum.Şu ana kadar en fazla 40 kg bastım,2 tekrar.
bizde ağırlıklar LBS türünden 120 LBS ile çalışıyorum.kilo hesabında barla 72 ye falan denk gelir. max denemedim hiç.
basılan kiloyu yazarken kaç tekrar yaptığımızıda yazalım..
75 kg desteksiz kaç basıyorsun?..8 tekrarsa fazlasıyla başarılı 1aya göre..
1 aydır bodybuilding yapıyorum destekli 80kg, desteksiz 75 kg basıyorum
bizde ağırlıklar LBS türünden 120 LBS ile çalışıyorum.kilo hesabında barla 72 ye falan denk gelir. max denemedim hiç.
Millet başlar başlamaz 50-60 falan diyolar ki kastettikleri bar hariç ağırlıktır büyük ihtimal.Bende kesin bi anormallik var o zaman :roll: Ben ilk başladığımda boş barla başladım :)
muscled_girl
08.05.07, 23:02
Millet başlar başlamaz 50-60 falan diyolar ki kastettikleri bar hariç ağırlıktır büyük ihtimal.Bende kesin bi anormallik var o zaman :roll: Ben ilk başladığımda boş barla başladım :)
zfr bence seninki normal olan benimde bildiiim alışma döneminde en azından ilk ay bench press,military press fln boş barla yapılır ;)
Evet konu dışı oluyor ama bende öğrencilerime ilk zamanlarda çok düşük ağırlık yada boş barla başlatırım
birde iki türlü kaldırış vardır çalıştığın kas gurubunun kaldırışı , vucudun kaldırışı
Evet konu dışı oluyor ama bende öğrencilerime ilk zamanlarda çok düşük ağırlık yada boş barla başlatırım
birde iki türlü kaldırış vardır çalıştığın kas gurubunun kaldırışı , vucudun kaldırışıLaf tam olması gereken yere inmiş.yukarıdaki yazılan agırlıkların çoğunluğu vucudun kaldırdıgı agırlıklar.bu olayı çözüp kilo komplexınden kurtulanlar gelişim süreçlerini inanılmaz hızlandıracaklardır.
ilk başladığımda(1.-2. haftalarda) bar dahil max. 20-25 basabiliyordum,şuanda 6. haftamdayım yardımsız bar dahil 65 kiloya kadar çıktım 65 kiloda 3 tekrar yapabiliyorum 60 kilo(bar dahil) 8 tekrar sorunsuz kaldırıyorum...4. haftamdayken yardımsız 50kilo(bar dahil) max. basabiliyordum...Sanırım 2. ay için amino ve protein takviyesinin faydasını gördüm...Bilmiyorum bi anormallik varmı ama bu şekilde vücudum gayet iyi gelişiyor,şuan herhangi bir problemim yok(gelişim,ağırlık vs.) Merak ettiğim başlar başlamaz dediğiniz hangi zamanı kapsıyor ilk ay? 2. ay? ilk hafta? 2. hafta? ...
ForzaBeşiktaş
11.05.07, 14:04
İlk başladığımda bar dahil 30 basabiliyordum şuanda 65 kiloda 6-7-8 tekrar yapabiliyorum.
50 kiloyu 12 tekrar yapıyorum 55 kiloyu 10 tekrar 60 kiloyu 8 tekrar 65 kiloyu da 8 veya 6 tekrar.
Herkese merhaba bu forumu bu gün keşfettim ve hemen kayıt oldum.İlk gözüme çarpan en sevdiğim hareket olan bench pres konusu oldu. Benim boy 1.84 kilo 96 sadece doğal besleniyorum 3,5 sene ara verdim 4 aydır yapıyorum maximum 140kg basıyorum 120kg la 4-5 tekrar,100kg la 15 e kadar çıkıyorum.
ilk başladığımda(1.-2. haftalarda) bar dahil max. 20-25 basabiliyordum,şuanda 6. haftamdayım yardımsız bar dahil 65 kiloya kadar çıktım 65 kiloda 3 tekrar yapabiliyorum 60 kilo(bar dahil) 8 tekrar sorunsuz kaldırıyorum...4. haftamdayken yardımsız 50kilo(bar dahil) max. basabiliyordum...Sanırım 2. ay için amino ve protein takviyesinin faydasını gördüm...Bilmiyorum bi anormallik varmı ama bu şekilde vücudum gayet iyi gelişiyor,şuan herhangi bir problemim yok(gelişim,ağırlık vs.) Merak ettiğim başlar başlamaz dediğiniz hangi zamanı kapsıyor ilk ay? 2. ay? ilk hafta? 2. hafta? ...
Şuanda 70kg (bar dahil) 3 tekrar yardımsız 6 tekrar yardımlı,65kg 8 tekrar yardımsız,60kg 12 tekrar,başlangıç 50kg max. tekrar...(takviyeler aminoasit(4-4) ve protein(1 öğün) )
Herkese merhaba bu forumu bu gün keşfettim ve hemen kayıt oldum.İlk gözüme çarpan en sevdiğim hareket olan bench pres konusu oldu. Benim boy 1.84 kilo 96 sadece doğal besleniyorum 3,5 sene ara verdim 4 aydır yapıyorum maximum 140kg basıyorum 120kg la 4-5 tekrar,100kg la 15 e kadar çıkıyorum.
15 tekrar demek, tek tekrardaki maksimum kilonun yüzde 60'ı demektir.
Bu hemen hemen herkes için geçerli bir orantıdır, farklılık olsa bile çok belirgin olmaz.
100 kiloda 15 tekrar yapabilmek demek 168 kiloluk maksimum tekrara denk geliyor.
140 kiloda maksimum giren adam 100 kilo ile 15 tekrar çıkaramaz.
100 kilo ile 15 tekrar giren adamda 140 kilo ile maksimumla yetinmez.
Özenli atalım, pardon basalım.
ben göğüsleri eritmek istediğim için 25-30 kg giriyorum 3*12 tekrar olarak.. Tek başıma max. 50 kg girebildim bugüne kadar ancak dediğim gibi eritmek istediğimden ağırlığı düşürdüm
Ben 1.5 aydır yapıorum 1.70 boy 60kg 40kg+10kgbar 8 tekrar yapıorum 2. seti çıkarırmıyım hiç denemedim
Karasan bu oranı nerenden pardon nereden çıkardın bilmiyorum ama yazdıklarım aynen doğrudur.
Karasan bu oranı nerenden pardon nereden çıkardın bilmiyorum ama yazdıklarım aynen doğrudur.
ron ron uslubuna dikkat et,kurallari oku.
muscled_girl
05.06.07, 15:02
Bench press'i kullanmıorm ama bazen merak edip yapıorm 15 kiloyla:)
ForzaBeşiktaş
06.06.07, 00:18
İlk başladığımda bar dahil 30 basabiliyordum şuanda 65 kiloda 6-7-8 tekrar yapabiliyorum.
50 kiloyu 12 tekrar yapıyorum 55 kiloyu 10 tekrar 60 kiloyu 8 tekrar 65 kiloyu da 8 veya 6 tekrar.
Aradan tam 1 ay geçmemiş ve 5 kilo artırmış durumdayım.
Bar dahil 70 kilo 6-8 tekrar arası...
Tebrik ederim ForzaBeşiktaş.
5. ayım 55 kilo 6 tekrar zor yapıyorm ya millet fazla atıyo yada sorun bnde anlamadm :S
Ben üslubumun gayet iyi olduğunu düşünüyorum Saydam.Sadece Karasan'a aynı üslupla cevap verdim.
ForzaBeşiktaş
09.06.07, 12:55
5. ayım 55 kilo 6 tekrar zor yapıyorm ya millet fazla atıyo yada sorun bnde anlamadm :S
Şöyle söyleyim kişiden kişiye değişir tabi.
Beslenme bu spor için çok önemli.
Ne kadar iyi beslenirsen doğru biçimde işte Proteini antreman sonunda yeterli alırsan antremandan önce komplex karbonhidrat alırsan başarın o derece artar.
İnan bana zamanla üstüne koyacaksın...
kusura bakmada 3.ayımda 100 kilo basıyorum diyene bn inanmam isterse 3 ayda inanlmaz beslensn.iyi beslenme etkisini uzun bir süreçte gösteriyor allah aşkına bi insanın 3. ayında 100 kilo basması için ya viking kanı taşıması lazm yada herkül
kusura bakmada 3.ayımda 100 kilo basıyorum diyene bn inanmam isterse 3 ayda inanlmaz beslensn.iyi beslenme etkisini uzun bir süreçte gösteriyor allah aşkına bi insanın 3. ayında 100 kilo basması için ya viking kanı taşıması lazm yada herkül
3 ayda 100 kilo basana inanma, ama ilk denemesinde 120 kilo bench press yapana inan.
Viking kanına gerek yok, bazı insanlarda var akıl almaz güç, efsanevi vücutçu John Grimek'in dudaklarını uçuklatan bir örnek vereyim.
Bir polis memuru, salona giriyor, ve zorlanmadan 95 kiloyla omuz pres yapıyor hayatında ilk denemesinde.
Amerika'nın efsane aktristi Mae West'in Mr. Universe kocası içinde aynı şey söylenir, ilk denemesinde 95 kiloyu preslediği.
Burada atanların çok olması üzücü, ancak gerçekten istisnalar var, zaten o adamlar atıp tutmadan önce resimlerini koyarlardı emin olun.
120 kilo bench press yapan arkadaşım 1.85 boyunda, 120 kilo bir adamdı, 48 santim kalfaları ve 45 santim civarı kolları vardı, çok estetik değildi, ama hiç idman görmemiş vücudu ben insan üstü güce sahibim diye bağırıyordu.
Sırrını sormuştum.
İlk şey, kendisinden daha güçlü babası olmuştu, yani genleri.
İkincisi çok hareketli bir çocukluk, sürekli ağaçların tepesine tırmanmak olmuştu.
Gerçi ağaç tepesine tırmanarak 48 cm. kalf sahibi olunmuyor, ikinci sebebi unutun, genetik mucizesine inanın, ama atmasyonculara inanmayın spsmiley
karasan dediklern dooru ama sende söyledn istisna ztn o adamlar istisna oldugu için efsanevi vucutcu sıfatını öngörmüşsün.ztn 120 kilo 45 cm kolu olan bi adamda ilk denemesnde 50 kilo press yapsa esas o zmn bi sorn var demektr.bu sporda belli bi geçmşm yok bilgilermde kendime yeticek kdr ama yazılanları görünce üzülüorm adam başladgmda 30 kilo basıyodm 1 ay snra 70 e çktm dio ya böle bişey mümkün mü?
onların hepsi hayallerini yazıyorlar. karasanın belirttiği gibi arada genetik mucizeleri çıkabilir ama o da bir elin parmakları kadar bile değildir. daha evvel de yazmıştım bu kaç basıyorsun muhabbetleri gerçek kilolarda gezenlerin moralini bozuyor diye...avcıların av hikayesine dönüyor bu başlıklar...avcı başlar:
geçenerde bi ayı vurdum ben diyeyim 5 sende 6 metre..
etrafindakiler: yapma nurullah abi...
- hadi 4 olsun
-abi ayı görmesek yeriz...
- en son 3 olur
-hadi be abi..
-çalılar hışırdayınca bastım tetiğe. nerden bilebilirdim ahmet abinin eşşeğinin orda otlayabileceğini....gibi...
fazla atmayın pardon basmayın.....(gerçek basanlara laf yok)
ölçülerde pek gösterge değil belki!
yaniçok kilolu insların kolları kalın oluyo !
bizim salonda benim kolardan an az 5 cm daha kalın kollu bi adam var ben 60+bar ile çalışıyorum 3*8 şeklinde
o 3seti çıkaramıyor 50 ile çalışıyor!
ölçü açısından şu var bence hiç çalışmamaış birisi ölçüleri azsa belli bi ağırlığı kaldırabilir ne kdr genetik güçlü olursa olsun!
denedigim en yuksek agırlık 130 kg 3 tekrar yardımsız.. normalde 90 kg ile calısıyorum 8 tekrar
Uzun zamandır bench yapmadım,decline çalışıyorum alt için
10*55 8*75 6*95-100.6 tekrarın son 3 ya da 2 sinde hafif yardım alıyorum.
incline bench press: 110 4 kendim 2 yardımlı 6 tekrar.
bench press:120 4-5 kendim 1-2 yardımlı....
kilo:98
boy:174
sebulba585
27.06.07, 19:23
benim daha 1 ay oldu 3X10 da 55 kg basıyorum önceden de bi miktar çalışmışlığım vardı ama çok ara girdi. boyum 1.80 kilom şu ara 80 civarı.
çok fazla hacim istemediğim için 70 kg den sonra sırf tekrar arttırmaya başlıycam sizce iyi bir fikir mi?
Bench press i ve gögüslerimin durumunu kafaya takmış durumdayım , bu benim 10. ayım ve gögüsümün gelişimi genel gelişimimin gerisinde kaldı gibi :(
ve 80 kilo 8 tekrar faln yapabiliorum sadece 90 da 4 faln, güç bakımından da geride gibiyim diğer arkadaşların bastıgı kilolara bakılırsa . 2 ay öncesine faln ait bi foto koyayım . Öneriniz var mi duh
10.ayda 80-8tekrar 90 - 4 tekrar iyi kilolar kafaya takacak birşey yok..
Bench press i ve gögüslerimin durumunu kafaya takmış durumdayım , bu benim 10. ayım ve gögüsümün gelişimi genel gelişimimin gerisinde kaldı gibi :(
ve 80 kilo 8 tekrar faln yapabiliorum sadece 90 da 4 faln, güç bakımından da geride gibiyim diğer arkadaşların bastıgı kilolara bakılırsa . 2 ay öncesine faln ait bi foto koyayım . Öneriniz var mi duh
ağırlığı kafaya takmana gerek yok bencede .göğüslerin gayet iyi gözüküyor oldukça başarılı
85x12
95x8
105x6
yardımsız ve doğal mecburen....
inşallah herkez doğruyu yazıyordur....
saygılar..
fierce_1315
05.07.07, 12:46
bench presste ağır girmenin altın kuralı ilk önce tricepslerin güçlü olacak sonra omuzların özellikle ön omuz.tricepslerin zayıfsa istediğin kadar ıkın bi yere kadar kalıdırabilirsin.
bazı arkadaşalarda daha ilk aydan 50 kilolardan filan bahsedio kimisi 2. ayda 80 basıyo kimisi 4-5 ay olmuş 100 giriyorum diyor.arkadaşlar lütfen birbirimizi kandırmayalım kimse üstüne alınmasın ben kimseyi küçümsemiyorum veya herkes yalan söylüyor demiyorum ama daha dün gibi hatırlıyorum biz boş barla başladık bu işe yavaş yavaş 5-10 taktık aslında doğru olanda budur zaten.kası çok tekrar yapmadan,kuvvetlendirmeden birden ağır girmek eklem,kemik, bağ sakatlıklarına zemin hazırlar ben giriyorum hiçde bişey olmuyor diyebilecek arkadaşlar çıkabilir.bu sakatlıklar zaten zamanla ortaya çıkar ilerde bir gün sporu bırakınca anlarsın.
bi konu daha varki bence en önemliside bu.bencehte 100 girmişin ama hareketi muntazam yapamamışsın,iyice yedirememişsin,kası tamamem kasmamışsın,barın altında kıvrım kıvrım kıvranıyorsun barı kaldırcam diye kime ne bu sadece boşu boşuna enerji harcamaktır.adam akıllı 70-80 yap muntazam yap kat kat verim alırsın hareketten.
bu sporu kendimiz için yapmalıyız salondakilere veya çevremizdeki insanlara bakın ben ne kadar güçlüyüm bencehte yüz basıyorum diya hava atmak sadece kendi kandırmaktır.bende eskiden bu fikirdeydim açıkcası ne kadar ağır girersem saygı kazanırım herkes bana bakar vay be çoçuğa bak filan derler diye düşünürdüm ama.bir gün benden çok daha hafif ağırlaklarla çalışan ben yaşlarda bi arkadaşla tanıştım.bu arkadaş hafifde demiyelimde orta çalışıyodu ama nerdeyse bicepsleri tricepsleri benim 1,5 kati filandı ama o kadar muntazam ve düzgün yapıyorduki sanki bir antremen cd si izler gibi onu izlerdik sonra bende öyle çalıştım ve gerçekten verim aldım.
sözün kısası çok çok çok çok ağır girip yılan gibi kıvrılcağına sadece ağır gir karizmatik çalış daha iyi....
boyum 1.64 kilom 78 en son sette 125 basıyorum
bench presste ağır girmenin altın kuralı ilk önce tricepslerin güçlü olacak sonra omuzların özellikle ön omuz.tricepslerin zayıfsa istediğin kadar ıkın bi yere kadar kalıdırabilirsin.
bazı arkadaşalarda daha ilk aydan 50 kilolardan filan bahsedio kimisi 2. ayda 80 basıyo kimisi 4-5 ay olmuş 100 giriyorum diyor.arkadaşlar lütfen birbirimizi kandırmayalım kimse üstüne alınmasın ben kimseyi küçümsemiyorum veya herkes yalan söylüyor demiyorum ama daha dün gibi hatırlıyorum biz boş barla başladık bu işe yavaş yavaş 5-10 taktık aslında doğru olanda budur zaten.kası çok tekrar yapmadan,kuvvetlendirmeden birden ağır girmek eklem,kemik, bağ sakatlıklarına zemin hazırlar ben giriyorum hiçde bişey olmuyor diyebilecek arkadaşlar çıkabilir.bu sakatlıklar zaten zamanla ortaya çıkar ilerde bir gün sporu bırakınca anlarsın.
bi konu daha varki bence en önemliside bu.bencehte 100 girmişin ama hareketi muntazam yapamamışsın,iyice yedirememişsin,kası tamamem kasmamışsın,barın altında kıvrım kıvrım kıvranıyorsun barı kaldırcam diye kime ne bu sadece boşu boşuna enerji harcamaktır.adam akıllı 70-80 yap muntazam yap kat kat verim alırsın hareketten.
bu sporu kendimiz için yapmalıyız salondakilere veya çevremizdeki insanlara bakın ben ne kadar güçlüyüm bencehte yüz basıyorum diya hava atmak sadece kendi kandırmaktır.bende eskiden bu fikirdeydim açıkcası ne kadar ağır girersem saygı kazanırım herkes bana bakar vay be çoçuğa bak filan derler diye düşünürdüm ama.bir gün benden çok daha hafif ağırlaklarla çalışan ben yaşlarda bi arkadaşla tanıştım.bu arkadaş hafifde demiyelimde orta çalışıyodu ama nerdeyse bicepsleri tricepsleri benim 1,5 kati filandı ama o kadar muntazam ve düzgün yapıyorduki sanki bir antremen cd si izler gibi onu izlerdik sonra bende öyle çalıştım ve gerçekten verim aldım.
sözün kısası çok çok çok çok ağır girip yılan gibi kıvrılcağına sadece ağır gir karizmatik çalış daha iyi....
Sende vur deyince öldürdün, ben vallahi 16 yaşıma yeni girmiştim ilk salona gittiğimde, ilk ayda 50 kiloyla 6-8 tekrar girmeye başlamıştım.
Yani neden atmasyon olması gerekiyor ilk ayda 50 kilo anlamadım.
Ki ben genetik olarak ekstra güçlü bir adam değilim, ilk denemesinde 75 kilo yapan bir arkadaşımı gözlerimle gördüm, 120 kilo basan bir arkadaşımda oldu, lafta inanılmaya bilir, ama adamı görseydiniz şüphe etmezdiniz.
Güç genetik bir olaydır, bu sporda genetik çok önemli.
3 ayda 80 kilo bench press olmayacak bir olay değil, ama iyi beslenme ve belirli bir genetik artı sağlam idman lazım.
Boş barla başladık diyorsun, boş barla curl hareketine başlanır genellikle, hatta onda bile süratle arttıracak şekilde 13 kiloyla falan başlamıştım, ki ısrarla dediğim gibi en fazla ortalamanın biraz üstünde bir güce sahibtim doğal yapı olarak, çok hafif çalışmakta aşırı ağır çalışmak kadar verimsiz olabilir, orta yolu bulmak lazım.
fierce_1315
09.07.07, 17:07
Sende vur deyince öldürdün, ben vallahi 16 yaşıma yeni girmiştim ilk salona gittiğimde, ilk ayda 50 kiloyla 6-8 tekrar girmeye başlamıştım.
Yani neden atmasyon olması gerekiyor ilk ayda 50 kilo anlamadım.
Ki ben genetik olarak ekstra güçlü bir adam değilim, ilk denemesinde 75 kilo yapan bir arkadaşımı gözlerimle gördüm, 120 kilo basan bir arkadaşımda oldu, lafta inanılmaya bilir, ama adamı görseydiniz şüphe etmezdiniz.
Güç genetik bir olaydır, bu sporda genetik çok önemli.
3 ayda 80 kilo bench press olmayacak bir olay değil, ama iyi beslenme ve belirli bir genetik artı sağlam idman lazım.
Boş barla başladık diyorsun, boş barla curl hareketine başlanır genellikle, hatta onda bile süratle arttıracak şekilde 13 kiloyla falan başlamıştım, ki ısrarla dediğim gibi en fazla ortalamanın biraz üstünde bir güce sahibtim doğal yapı olarak, çok hafif çalışmakta aşırı ağır çalışmak kadar verimsiz olabilir, orta yolu bulmak lazım.
tamam senin dediğin de doğru genetik yapın buna müsait olabilr veya kuvvetli olabilirsin ama be kardeşim herkeste mi doğuştan kuvvetli hiç mi zayıflıktan şikayet edip kilo almak için bu spora başlayan yok ben onu anlamıyorum.
zaten benim bildiğim kadarıyla benchte ağırlığının 1,5 katını kaldırıyorsan senin benchin iyidir ama bu demek değil ki atıyorum 1,80 boyunda adam 65 kilo mesela bu adam kalkıp zaten 100 basamaz basarsa diyecek bişey helal olsun derim ne diyim.zaten ben kimseyi hedef alarak bişey yazmadım genel olarak konuştum.
murder_fts
17.07.07, 16:54
karasan ın genler ıle soyledıklerıne katılıyorum ayrıca bırseyı anlamıyorum bu kadar dusuk kıloda bu agırlıkları kaldırıyorsunuz tmm o nada ok ama bıseyı anlamıyorum 100 kılo basıp 4 tekrar yerıne 80 85 kılo 10 tekrar daha ıyı deılmıdır ben basladıgımda cok hantal bı vucuda sahıptım gercı fazzla kılom hala var ama 4 ayda 11 kg bar + 15 + 15 = 41 kılo 12 tekrar yapıyorum ayrıca su anda spor yapmıyorum 2 aydır bu daha yararlı deılmıdır (ayrıca dıp not Blitz fallout fanıymısın oyun ustune konusmak ısterım o oyun benım hayatımdakı donum noktam hatta onun yuzunden gunde 15 saat pc basında kaldıımda kılo aldım belkıde :D )
amaca gore degisir tekrar sayilari murder,bu yuzdende o iyi,bu kotu denemez.
sehzadecelik
18.07.07, 09:03
ben 1,75 boyundayım kilo 64. benç press en fazla 80 kg yaptım(yanlızca son set 80 kg. ben 50 de başlayıp 10 kg arttırıyodum) 4 kere kaldırabiliyodum.çok fazla zorlanıyodum fakat o ağırlıktan sonra müthiş bir şekilde göğüslerimin çalıştığını hissediyodum.
Ağırlık arttıkça kimse barı tam göğüsüne indirmiyor ,kendi çalıştığım salonda hoca dahil bir çok kişi 150-170 abanıyor ama bar inmiyorki göğüse inincede 2-3 tane zor çıkıyor temel harekette vücudun canını çıkarmak yerine kaldırabileceğin ağırlıkta düzgün yapmak en güzeli zaten bench press nizami yapılması gereken bir hareket bkz lee haney in bench antrenmanına dikkatlice bakabilirsiniz you tube da mevcut ,
Ağırlık arttıkça kimse barı tam göğüsüne indirmiyor ,kendi çalıştığım salonda hoca dahil bir çok kişi 150-170 abanıyor ama bar inmiyorki göğüse inincede 2-3 tane zor çıkıyor temel harekette vücudun canını çıkarmak yerine kaldırabileceğin ağırlıkta düzgün yapmak en güzeli zaten bench press nizami yapılması gereken bir hareket bkz lee haney in bench antrenmanına dikkatlice bakabilirsiniz you tube da mevcut ,
katılıyorum..bu hataya bildikleri halde egolarını tatmin etmek adına düşen çok insan var malesef..kilo saplantısını atabilmek lazım..şahsen attığıma inanıyorum..
murder_fts
20.07.07, 12:24
saydam mesala salondakı lerın bana önerısı yagları yakmak ıstıyorsan agırda zorlama kendını hafıfte daha fazla tekrarla hızlı yap bu yagları parcalar dıyıyorlardı o yuzden sordum
Ben evde çalıştımdan dolayı vede askere gidicemden dolayı bench sehpası almadım..Gidip geldimde ilk iş olarak alıcam.Su an ananemde oldugumdan evde de spor salonu var tek başıma ancak 50 kg basıyorum 10 tekrar artııtmak icin yanında biri olması şart.Geldiğimde çok daha fazlasını yapabileceğimi biliyorum.
rectangle_body
06.08.07, 02:50
boy 1.78 kilo 73
12*50
10*70
8*90
6*110 piramit sistemi ile çalşıyorum.(1.5-2 sene arası çalışıyorum)
boy 1.78 kilo 73
12*50
10*70
8*90
6*110 piramit sistemi ile çalşıyorum.(1.5-2 sene arası çalışıyorum)
bu calismadan cok fayda alacagini sanmiyorum,kilo farklari cok.bence 70,80,90,100 calissan daha verim alirsin.
yaş 17,boy 1,79 kilo 82...bundan 4-5 ay önce kürsüz ve supplement desteksiz 110 kilo girdim..o zamandan bu yana hiç bench girmedim,bi kaç hafta sonra yeniden başlıyacam amacım 1,5 ay sonnra 140 kilo basmak:)tabiki saupplement destekli
ARNOLDschwarzeneggeR
10.09.07, 18:53
bende 51 kg ye 7 tekrar yapabiliyorum
Snoop_Dogg
14.10.07, 15:51
Benim boyum 1.85 kilom 95, Bu sporda 4. ayım 95 kg. basıyorum Üst bech de 85 kg. basıyorum.
thebigfella
19.10.07, 11:35
valla ne diyeyim sadece bu başlıktan 300 spartalıyı kurarız.. takdir ettim arkadaşlar. ben 1,5 senedir çalışıyorum ve 1 mass küre girdim çıkartabildiğim max kilo 130kg bir tekrar idi. 2-3 ayda 100 üstüne çıkan arkadaşları gördükçe şaşıyorum.. helal
boyum 1.84 67 kılo da basladım badıye sımdı 90 ım hıc streoıt veya kılo aldırıcı suplament almadım dogal guc fazla herhalde :D 135 kg 6 tekrar normal setım maxımum denemedım :D
ama onemlı olan agır kılo basmak degıl harekete nizami yapmak bunuda unutmayın :D
ne diyelim allah gücüne kuvvetine zeval vermesin...devam et....
arnold_junior_
05.11.07, 16:35
ben 1.79 boyunda 67 kiloyum body e başlayalı 1 yıl oldu ama hala 70 i göremedim:)
dogru besleniyorum hiç bir ek besin almadım şimdi bulk alıcam eczaneden bugun yarın baslarm 3-4 kilo alıp bırakıcam
ama asıl sorun şu vucudum gelişiyor kilom az olmasına ragmen cok iyi bi vucudum var genetik olarak iriymişim ama kilo alamamı anlayamadım:(
boy 1.69 kg 80 olipik barka 165 kg
tuluyhan77
19.11.07, 18:13
Merhaba kilom 75 boy 1.74
Ben 1 aydan beri evde çalışıyorum
Şu anda 3 * 10 34kg. basabiliyorum.
3* 8 20 kg'dan başladım.
valla ne diyeyim sadece bu başlıktan 300 spartalıyı kurarız.. takdir ettim arkadaşlar. ben 1,5 senedir çalışıyorum ve 1 mass küre girdim çıkartabildiğim max kilo 130kg bir tekrar idi. 2-3 ayda 100 üstüne çıkan arkadaşları gördükçe şaşıyorum.. helal Bazi ozel durumlar da olmuyor degil.Bugun salona yeni baslayan bir arkadasi gordum kendisi 1.70 ve kilosu 79,100 kilo ile 10 tekrar yapti.Bu biraz da kisiye ozel diye dusunuyorum.
1.82 boy 76 kilo 18 yaş 3. ay sporda 45 kilo son sette 8 tekrar yapıyorum ki kollarım ve gogus bolgemde yeni baslayan birine gore gayet gelismiştir 3. ayında 100 kg bench basabilen arkadasların bu sporu yapmasına gerek yok sanırım :)
önemli olan agır kaldırmak degıl goruntudur benım salonda abı var profosonel hayvan gıbı ama pazuyu mesela 30 la çalışıyo bench de tam hatırlaıym 80 faln posterlerı falnda var,önemlı olan duzen ve kası çalıştırmak.emınımkı şu şukadar kılo kaldıyom faln yazan kışıler kendılerını zıyan edıyo agır yapcam dıye ya tam hareketlerı yapamıyolar yada kaslarını çok yıpratıyolar
3 yada 100 kilo basıyo faln çok normal olabılcek seyler,mesela agır bı işte çalısan ınsanlar faln,tahmınlerden daha güçlü olan ınsanların gecmısınde mutlaka bu tarz bişeyler vardır.nekadar genlerınde bişeyler olsun güç vb bunu ortaya çıkarcak bişey yapmalısın
En son 135kg yaptım(barla birlikte)... Hedefim 200:D
ben 1.78 boy dayım...benc 50*6 yapyom
pek ağır kaldırmıyorum..vücuda bakılınca bu adam80 90kg yapar diolar amma yok işte yapamıyoz genetik heralde :)
arnold_junior_
17.12.07, 11:32
arkadaşlar sizce bunun bilekle alakası olabilirmi?
çünkü zaıf bilegi olupta kolu iyi olan ben sırf bu yuzden kaldıramıyorum bilege yuk biniyor kopru zayıf oldugu için bırakıyorum
ama bilek gucu gerekmeyen durumlarda ise rahatım...
sizdede bilekten kaynaklı kaldıramama duruları varmı?
özellikle genel bi soru oldugu için profesyonel yoneticilere sormakta isterim...
tşkler..
yaş 17,boy 1,79 kilo 82...bundan 4-5 ay önce kürsüz ve supplement desteksiz 110 kilo girdim..o zamandan bu yana hiç bench girmedim,bi kaç hafta sonra yeniden başlıyacam amacım 1,5 ay sonnra 140 kilo basmak:)tabiki saupplement destekli
110 dan 140 çıkmak 50 den 80e çıkmaya benzemez .thums:
benim de 4. ayım son sette 6* 40 basıyorum bar dahil deil
En son 135kg yaptım(barla birlikte)... Hedefim 200:D
110 dan 140 çıkmak 50 den 80e çıkmaya benzemez .thums:
Sanırım iyice bakmamışsın başlıktaki yazılara çünkü o mesajı attık sonra yukarıdakinide attım;) demekki benziyormuş;) Hatta 200 basıcamda diyorum ama öss gibi bir dert olduğu için yetersiz beslenme, bu işe konstre olma gibi sorunlarımda olduğu için bu hedefimi önümüzde yaz gerçekleştireceğim inş.
kusura bakmayın ama ben bısey sorucam benım boyum 188 yasım 18 kılom 105 bench pressde 60 kılo basıyorum 10 tekrarla ayrıca 3. ay ım bıtıyo 4. ay a gırıcem soyle bı dusundumde bendemı bı hata var acaba okuduklarıma gore rahat 90 100 basmam lazım sankı :S ?
ronaldo_88
04.01.08, 17:33
slmlar yaş:20 boy:1.83 kilo:95 son sette 90 kg yardımlı 6 tekrar vgde 6.ayım
18 yaşındayım 1.74 boyunda 83.5 kiloyum.
60kg *12
70kg *10
80kg *8
90kg *5-6 şeklinde çalışıyorum. Body'de 2. ayım bitmek üzere ama geçen sene 7 ay yapmıştım.
ya ben 10 aydır yapıyorum.sadece 1 ay ara verdim. 1 78 boyum 73 kilom. son sette yardımla 6 7 tekraR 75 kilo kaldırdım. 1 ay ara verdiğim için gene 60 65 düştüm. yaa açıkçasıı milletmi fazladan atıyo benmi az kaldırıyom anlamadım.kilomun 73 olması az kaldırmama sebepmi.kilom 80 olsaydı daha fazlamı kaldırırdım
arkadaşlar kimin ne kadar kaldırdığını ne forumda nede salonda kafaya takın!
siz işi kitabına göre yapın yeter..benchte göğüsten başka herkası çalışanlar gördük..tüm işi partnerine bırakanları gördük..
bilinçsiz partnerler gördük ki çok kötüdür benchte yatan kendi kaldırdı sanar partnerde iyilik ettiğini sanar..
arnold_junior_
07.01.08, 17:28
bilek gücünün önemi hakkında sanırım kimsenin bilgisi yok ilginç.
bilek bolgesi zayıf oldugunda zorlanırız diye düşünüyorum o nedenle bilek önemli..
bench_Okilo 75 boy 1.76 maximal bench 102.5..temiz:D
ilk set 40 kilo 12 tekrar
2. set 50 kilo 10 tekrar
3. set 60 kilo 8 tekrar
4.set 70 kilo 6 tekrar ( partnerim yanımdaysa 90 kilo yardımla )
5. set 40 kilo çıktığı kadar
1.set 60 kilo 12 tekrar
2. set 70 kilo 10 tekrar
3. set 80 kilo 8 tekarar
4.set 90 kilo 6 tekrar
5. set 110 kilo (destekli) 3 tekrar
basamicam kiloyu denerim hep 5. sette :)
xtone piramidi bu kadar dik yaparak verim alabiliyormusun?
1.set ile5 .setinin arasında2 kat var nerdeyse
dogrusunu söylemek gerekirse pekalabildigimi söyliyemem ama agır la başlıyınca göüs kaslarımın felaket agrısını cekiyorum o yüzden hafifle başlamayı tercih ediyorum.genelde bana 5 kilodan fazla arttırma dediler her set sonrası ama dayanamıyorum 10 arttırıyorum.ama senin dedigin gibi belkide verim alamamın nedeni o olabilir ilk set ısınma yaptıktan sonra 5 arttırcak şekilde kiloları tekrar bi düzene koymalyım...
mhmmdzafer
19.02.08, 22:27
yaş 18,
boy 1,85
kilo 78
12*40
10*50
8*60
6*70
11o kilo kendi başıma , 130 kilo partnerimle ...
josef_1531
21.02.08, 00:09
4x8-8-6-6 şeklinde maximum 70 (Başlayalı 4 ay odu)
1 ay oldu başlıyalı boy 1,78 kilo 68
40*12*2
35*10*2
50*8*2
55*6*2
60*4*2
1 ay oldu başlıyalı boy 1,78 kilo 68
40*12*2
35*10*2
50*8*2
55*6*2
60*4*2
bu *dan sonrakiler ne manaya geliyor..
germelerle ısınıyorum
100 kg 10 tekrar
120 kg 8 tekrar
140 kg 6 tekrar
180 kg kaçtane çıkarsa
(bar ağırlığını tam bilmiyorum)
18 yaşındayım 1.74 boyunda 83.5 kiloyum.
60kg *12
70kg *10
80kg *8
90kg *5-6 şeklinde çalışıyorum. Body'de 2. ayım bitmek üzere ama geçen sene 7 ay yapmıştım.
4.ayım biticek max 105'e kadar çıkabildim.Gelişimi hissedebiliyorum göğüslerde.
şu an 140 kg rahat 5 defa basıyorum.
millet 4. ayında 110 diye ben 1 yıldır yapıyorum ben
60*12
70*10
80*8
90*6
son set partnersiz en fazla 2 tekrar 100 vurabıldım buyda keyfine oluo maximal icin admlar 4. ayında 120 vurmus helal olsun
11o kilo kendi başıma , 130 kilo partnerimle ...
crespo kardeş setler ve tekrar kiloların kaç ?
eğer sadece güç artırımına yönelik çalışılmamış ve vg.ci gibi çalışılmışsa 1.yılın sonunda 90 kg bence gayet başarılı bir rakamdır 6-8 tekrar ..
1.5 senenin sonunda bugün 80 kilo basabildim heleşükür...genetik olarak güçsüzüm heralde millet 2 ayda 80 basıyor ben 1.5 sene uğraştım :) bir şey sormak istiyorum bench press yaparken barı nizami şekilde göğüse iki parmak kala indirip kaldırdığımda 80 kiloyla 4 tekrar yapabiliyorum fakat barı göğüse bir karış kala indirip kaldırdığım zaman 8 tekrara çıkabiliyorum hangi yöntemi tercih etmeliyim gelişim açısından hangisi olmalı?
1.5 senenin sonunda bugün 80 kilo basabildim heleşükür...genetik olarak güçsüzüm heralde millet 2 ayda 80 basıyor ben 1.5 sene uğraştım :) bir şey sormak istiyorum bench press yaparken barı nizami şekilde göğüse iki parmak kala indirip kaldırdığımda 80 kiloyla 4 tekrar yapabiliyorum fakat barı göğüse bir karış kala indirip kaldırdığım zaman 8 tekrara çıkabiliyorum hangi yöntemi tercih etmeliyim gelişim açısından hangisi olmalı?
tam indir kontrollü indir ama kaldırırken hiç bir zaman yukarda dirseklerini kilitleme yani baskı kasın üstünde olsun dirseklerinin üstüne binip de kasın üstündeki baskıyı azaltmasın
peki çok büyük bir verim farkı var mı bu iki indiriş arasında..çünkü 1 karış kala kaldırınca daha fazla tekrar yapılıyor motivasyonda tavana vuruyor..
göğüs kaslarına büyük iş düşen bölüm göğse değme noktası ile tepeye 10-15 cm kala mesafenin ara bölgesi yani alt yarım bölge..(kanımca)
o yüzden alta ne kadar inerse okadar göğse etkilidir diye düşünüyorum..
gogogokhan
23.03.08, 16:08
Benim ikinci ayım 1.78 boy 74 kiloyum, bar hariç 50 kg'ı yardımla 10 tekrar yapıyorum benmi çok güçsüzüm anlamadım :) Benim bileklerim çok zayıf ve ince o yüzden fazla ağır kaldıramıyor olabilirim.
gokhancenk
01.04.08, 14:37
Ben daha once bu sporu hic yapmadim, baslayali 2 ay bitti. Baslangic programini bitirdim, su an ikinci programdayim. 3 gun gidiyorum.
Boy: 1.83 Kilo:76 yas:23
Bench press de simdilik (bar haric, bar 10 kilo)
12 x 80
10 x 90
8 x 100
6 x 110 sadece 5. ve 6. da yardım alıyorum
Daha sonra incline a geciyorum, yoruldugum icin son set anca 5x100 kaldiriyorum.
Ayrica haftada 3 gun hali sahada oynuyorum ve supplement kullanmiyorum, futbolu azaltirsam ve takviye alirsam 130-140 a rahat gecerim sanirim. Agirliklar bu kadar az seviyede kalmaz kesinlikle.
Ben daha once bu sporu hic yapmadim, baslayali 2 ay bitti. Baslangic programini bitirdim, su an ikinci programdayim. 3 gun gidiyorum.
Boy: 1.83 Kilo:76 yas:23
Bench press de simdilik (bar haric, bar 10 kilo)
12 x 80
10 x 90
8 x 100
6 x 110 sadece 5. ve 6. da yardım alıyorum
Daha sonra incline a geciyorum, yoruldugum icin son set anca 5x100 kaldiriyorum.
Ayrica haftada 3 gun hali sahada oynuyorum ve supplement kullanmiyorum, futbolu azaltirsam ve takviye alirsam 130-140 a rahat gecerim sanirim. Agirliklar bu kadar az seviyede kalmaz kesinlikle.
Daha önce ne sporu yaptınız acaba merak ettim ben 2 senedir vg yapıyorum sizin girdiğiniz kilolara ulaşamadım.
Tebrik ediyorum sizi.
ben hep hareket tam olsun diye yukarda dirseklerimi kilitliyordum ama sanki kiltleyince daha zor oluyor gibi gelio bana tam indirip tam kaldırıyordum o zaman dirsekleri tamamen duz yale getirmedenmi yapıcaz yani
10 aydır bu sporu yapıorm ama evde yapıodum... salonda ilk göğüs antrenmanmda 80 kilo ağrlık ve 20 kiloluk bar ile yani 100kg ile 3 tekrar yaptm. sizce iyimi????
10 aydır bu sporu yapıorm ama evde yapıodum... salonda ilk göğüs antrenmanmda 80 kilo ağrlık ve 20 kiloluk bar ile yani 100kg ile 3 tekrar yaptm. sizce iyimi????
10 aydır evde bech press calısıyormuydun ve kac kglerle calısıodun ben 1 yıldır salonda calısıyorum 100kg yle 6 tekrarı son sette calısıorum cok da zorluo bence cok iyi
evet evde 60 kg 9 tekrar yapıodum. yorumn için teşekkürler.
halterle ilgileniyordum fakat su aralar sadece benchpres yapıyorum su an 185kg yapabiliyorum kilom 85 burdada videom isteyen seyretsin http://www.youtube.com/watch?v=MKcOSZm_5XI
ben hep hareket tam olsun diye yukarda dirseklerimi kilitliyordum ama sanki kiltleyince daha zor oluyor gibi gelio bana tam indirip tam kaldırıyordum o zaman dirsekleri tamamen duz yale getirmedenmi yapıcaz yani
düz hale getirin ama yukarda yani kilitli halde bekletmeyin..negatif yönde de hızlı indirmeyin..negatif yöndeki kasa uygulanan gerilme herzaman pozitif yöndekinden fazladır..bu etkiyi kullanmaya çalışın..yani yukarda bekletmeyeceğim diye de çok hızlı indirmeyin..
18+ paylaşım forumunun birisinde "penis boyutunuz kaç cm?" şeklinde bir anket açılmıştı..maşşallah herkesin 20-25 cm idi.tabii ki gerçekçi değil...
kimse üzerine alınmasın,buradaki birçok arkadaşımızı inandırıcı bulmuyorum.abartı söz konusu.
şahsen,supplement kürleriyle 3 senedir ulaşamadığım kg.lere millet supplementsiz,kürsüz birkaç ayda ulaşabilmiş.ya ben çok başarısız bir sporcuyum,ya da birileri abartıyor.
hayır,herkesin gerçeği söylediğine inanırsam ciddi ciddi bunalıma gireceğim.ondan korkuyorum...
saygılar.
B.B.King hekes gerçekçi olucak diye birşey yok birileri atıcak birileri doğruları söylicek ben 70 - 80 kilonun üzerine çıkmıyorum yedire yedire yapıyorum
1.75 boyum var bb ye başlayalı daa 2 ay oldu 55 kiloyum 12tane 60 ta yapabiliyorum
aneximandros
08.05.08, 20:27
B.B. King bazi insanlar genetik olarak sansli doguyorlar. Gercekten de spor salonuna ilk girisinde 80-100 kg'i rahatlikla kaldirabilen insanlar var, ama bunlar bir elin parmaklarini gecmez. Tesaduf hepsi bizim foruma denk gelmis herhalde :).
Sanal ortamda insanin kendini oldugundan biraz daha fazla gostermesi sasilacak bir sey degil. Herkes kendini ispat derdinde. Ben de 4 lisan biliyorum ama bunlarin kacini sakkadanak catir catir konusurum bilmiyorum. Yuzyuze olsak belki ingilizceden baslayalim, digerlerine sonradan donelim derim. Sanal ortamda sorsan (hele bir de kiz olsan) hepsini anadilim gibi konusurum :)
metinmetin71
08.05.08, 20:36
Merhaba arkadaşlar.Şu an uzun zaman verdiğim yıllardan sonra 3 ayımı doldurdum.Sıkı çalıştığımıda varsayıyorum.Bench Press de 110 a kadar çıkabildim ama şu an hocamızın salon rekoru 125 temmuza kadar onu geçmek amacım.boy 180 kilo 105.Kendi ağırlığımla 10-15 dips yapabildiğim için ve belkide 60-70 kg triseps çalışabildiğim için itişler iyi sanırım.Eski dönemlerde 1990-92 Afyondaki hocamız 185kg basıyordu ama hani derler ya adam safi göğüs ve arka kol du.Sırt ve biceps çalışmalarını sevmiyor hemen itişli hareketlere kayıyordu.İzmir bölge şampiyonasına katılmıştı.Göğüs olarak yanına yanaşan kimse olmamasına rağmen olayı bir bütün kavrayamadığından derecelere giremedi soğudu.Powerlifting denen olayıda biz ona anlatamadık.Yani yaptığın body değil gücün bu şekilde geliştirilmesi.Bazı arkadaşlara eminimki yeni başlasalarda itiş hareketleri daha kolay gelecektir .Sanırım vucüt tipinden kaynaklanıyor.bench_O
B.B. King bazi insanlar genetik olarak sansli doguyorlar. Gercekten de spor salonuna ilk girisinde 80-100 kg'i rahatlikla kaldirabilen insanlar var, ama bunlar bir elin parmaklarini gecmez. Tesaduf hepsi bizim foruma denk gelmis herhalde :).
aslında haklısın.kendi gözümle görmeseydim bu yazdıklarını ciddiye almazdım fakat bizim salonda da var bu arkadaşlardan.özellikle bu başlığı okuduktan sonra salonda bench press çalışan arkadaşların ağırlıklarına dikkat etmeye başladım.
bazı çocuklar var ki fiziki görünüşlerine bakarsanız "bu adam 40-50 basıyordur herhalde" dersiniz.ama eleman çatır çatır 140 basıyor.
benim fiziki görünüşüme bakarsanız da "bu adam en az 120 basıyordur" dersiniz.ama gerçek şu ki 90 basıyorum.ha rekor için 100-110 basarım.ama bende yalan yok..yırtınsam 110'u geçemem.
göğüste görünüş olarak salonda ilk 5'e girerim.fakat bastığım ağırlıkta ilk 20'ye giremem.
yapı meselesi...
boy 1.81 kilo 71
1.5 yıl önce 30 35 kiloydu
şimdi max. 95 kg bench press
4.5 ay oldu baslayali boy 1.89 kilo 102 ve max 110.4 e ciktim yardimli , 4 sene gures ve 2 sene hentbolla ugrastim spor olarak, normalde 60.12
70.10
90.8
100.6-8(yardimli)(bar dahil) kaldirabiliyorum, o gunku motivasyona gore 90 100 arasi son set 8tekrar calisiyorum
benim fiziki görünüşüme bakarsanız "bu adam en az 120 basıyordur" dersiniz.ama gerçek şu ki 90 basıyorum.ha rekor için 100-110 basarım.ama bende yalan yok..yırtınsam 110'u geçemem...
bu arada herkes belirtmiş,ben de belirteyim.verdiğim rakamlar yardımsız ve bar hariçtir.
kingofadana
21.05.08, 03:25
En son 110 kilo yardimsiz 3 tekrar bastım. naturel/ kilo 96/ boy 185. videoyu da ekledim video bolumune
Slm Millet Ben Bench Preste Destekli 240 Kilo Çalışıyorum , Oha Derseniz Demeyin 7 Senedir Bu İşi Yapıyorum
Hiç inandırıcı değil video koymadıkçada buna kimse inanmaz...
Ayrıca çalışıyorum demişsin demek ki defalarca 240 kg kaldırıyosun bu daha da hiç inandırıcı değil...
Arnold88 video koymadıktan sonra bu kadar uçuk bir rakama kimse inanmaz.240 kilo bench ne demek yahu !
88 dogumlu mu bilmiyorum ama video koymadan inanılacak bişey değil hemde boy kilo eklemeden, bu kiloya...
110 kg 8tekrar
150 kg 1-2 tekrar
boy 1.90 kg103
canlarım benim ben spacel world dünya fitness şampiyonuyum
inanmayanlar varsa beni eklesin cam acim ondan sonra anlarsınız neyın ne oldugunu zaten ....kralconan@hotmail.com
illa biri çıkacak ve seviyeyi düşürecek dimi :(
vBulletin, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.