Orijinalini görmek için tıklayınız : Bel Ölçünüz Ne Kadar?
Pump Forever
14.02.06, 16:54
Ewet arkadaslar baska bir threade post atarkene aklıma geldi.. Bel vucudu gosteren esas oge degilmi?? Arnold'ın bu kadar efsane olmasının sebebi "kız beli" degil mi??
V-Taper denen tam anlamıyla üçgen vucutlar icin ( ki eminim buradaki %99 umuzun esas hedefidir- genis omuz ve gogus, ince bel) bel ölcüsü cok onemli..
Yani esas olsan ölcüden cok bel ile olan orantı.. Emin olabilirsiniz kolunuzun buyuklugunu gosteren bile belin inceligi ( yandan bakıldıgı zaman)
- ben bodye 10 ay once basladıgımda 82 kilo bel olcumde 87.5 du... simdi 98 kiloyum belim 89 cm...
:roll: kilom 99-100 kg. bel olcum 98 cm.
altın oranı yakalamış durumdayım...
100 cm. bulmadan definisyona basladim!!!
Pump Forever
14.02.06, 17:36
Ewt belin kilonu gecmeden once baslamıs olman süper.. nekadar dikkat ediosun Karasan? bir hafta once 98 din, simdi 99-100 dedigine gore, pek definasyona benzemiyor bu :P
adrenalinshot
14.02.06, 19:51
Kilom 67 boyum 180 belim 73cm...Biraz büyük mü yoksa ne yani ben şimdi definasyona mı başlayayım yane... :) :) belimdeki yağlarıda yakarsam 3cm falan incelme olur heralde 70 cm inerim..Belimde de çok az bir yağ var bu arada...
Boy 180 , kilo 76 , bel 70 ... Belimdeki yağ miktarı olmasa sanırım 3 cm düşerdi.
Forumun bir diğer "bulk" şahsiyeti olarak hemen kendi payıma düşen kısmı doldurayım. Nisanda diyete ve yoğun cardio egzersizlerine başlamayı planlıyorum.
Jinekomasti ameliyatı oldum o yüzden 10 güne yakındır antrenmana gidemiyorum. Boy dışındaki ölçümleri şimdi yaptım.
Boy 1.83
Kilo 90
Bel 81
Kol 40
Bodye ilk başladığımda ise
Kilo 74
Bel 72
Kol 34 idi
Göründüğü gibi 40/81=0.5 ama 34/72=0.47 (Kol/Bel). Bence kol bel oranı da baya önemli.
Ayrıca Kilo/Bel de daha büyük yani body yapmak işe yarıyor sanırım :)
Geçmiş olsun blitz, en kısa zamanda ilk başladığın bel ölçüne dönebilmeni dilerim..
Ewt belin kilonu gecmeden once baslamıs olman süper.. nekadar dikkat ediosun Karasan? bir hafta once 98 din, simdi 99-100 dedigine gore, pek definasyona benzemiyor bu :P
Walla subat basi definisyona baslayacagim demistim :roll: amma maalesef kilom 100'u buldu, iradem cok saglamdir amma kendi disimda sebeplerden dolayi (mesela kiz arkadasimin Almanya'dan bir buyuk canta dolusu sekerleme ve şarküteri ) ile dönmesi ister istemez beni bulk modunda tuttu, birde creatine almaya basladim, böyleyken böyle oldu!!!
Şaka bir yana ben diet olayını çok severim, zira kişinin kendisiyle yaptığı bir sinir mücadelesi, hem zor, hemde sonucunda büyük özgüven geliştirici bir mücadele, aynı bacak idmanı gibi.
Pump Forever, 16 kilo alıp, sadece 2-3 cm. bel ölçüsü alman kesinlikle harika.
Ben yapamiyorum, misal dün, dedik dışarı çıkıp lokantaları zengin etmeyelim, net konuşucam 1,2 kg. pirzola, 1 kg. hazır patates kızartması, salata malzemeleri...
Uzerine yarim kilo profiterol.
Bunlari guzelce mideye indirdik, simdi mevcut gidalarin cogunu ben tükettim, yani mesela 800'e 400, mesela 300'e 200...
Hayır diette cok guveniyorum kendime, cok bilincli, kas kaybetmeden, acele etmeden ama cok disiplinli diet yapma becerim var,metabolizmada güzel, amma beyler, aileden gelen, deli bir yeme aliskanligi var, o yuzden bu sporu yapmanin verdigi bir rahatlikla, t-shirt bodycisi olmanin kolayina kaciyorum bulk dönemlerinde.
Genis omuz, genis gogus zaten giyimliyken herseyi kapatiyor, kesinlikle simdi bile kimse inanmaz 100 kilo olduguma, ama adina ister bulk diyelim ister yağ, fazlam var, bu forum beni kendi hatalarımla yüzleştiriyor.
Hep övündüğüm bir şey oldu, cok yemek, bir cesit aile gelenegi... ama sanırım bu ortamda, bu alışkanlığımdan kurtulmam gerekecek, malum ay sonunda resim koyacaz, işin sonunda sosyeteye irezil olmak var :lol:
Forumun bir diğer "bulk" şahsiyeti olarak hemen kendi payıma düşen kısmı doldurayım. Nisanda diyete ve yoğun cardio egzersizlerine başlamayı planlıyorum.
Jinekomasti ameliyatı oldum o yüzden 10 güne yakındır antrenmana gidemiyorum. Boy dışındaki ölçümleri şimdi yaptım.
Boy 1.83
Kilo 90
Bel 81
Kol 40
Kilo 74
Bel 72
Kol 34 idi
Göründüğü gibi 40/81=0.5 ama 34/72=0.47 (Kol/Bel). Bence kol bel oranı da baya önemli.
Gecmis olsun Blitz, bilmiyordum ameliyat oldugunu, gözümden kaçmış eğer yazdıysan ameliyat olduğunu.
Bu sporu cok sevdigini biliyorum, göğüs çalışmasan bile bacak, kol ve sirt calisabilirsin saniyorum, on gün dinlenmen iyi olmus ama daha fazlasi seni bayagi bir formdan düşürür, hadi ben diete basliyorum, sende yavaştan idmanlara başla istersen :)
Bu arada, fiyat, ameliyat süreci ve doktor hakkında bizlere bilgi verebilirmisin?
Kerem arkadaşımızda düşünüyordu bu ameliyatı.
Tekrardan geçmiş olsun.
Pump Forever
15.02.06, 11:34
Merhaba
Aslında Oran almaya baslamalıyız...
Kol/Bel: basladıgımda 37,5/87,5 =0,428
su anda 44,5/89,5 =0,497
- 0,50 yi gecmek lazım ilk etapta...
Omuz/Bel: basladıgımdakini bilmiyorum ama su anda 137/89,5=1,53
- 1,60 ilk hedef
Gögüs/bel: basladıgımda 104/87,5= 1,188
su anda 117/89,5= 1,307
- 1,40 ilk hedef...
Hefefler dogrultusunda kisisel amaclar:
- Belimi 84 cm e cekebilip, omuz ve kol ölcümü koruyabilirsem , Gogusumu de 118 cm e cekebilirsem tüm ilk hedeflere ulasmıs oluyorum.. yani yaz icin amacları belirledik.. bu dogrultuda calısmaya Nisan ortası gibi calismaya baslarız...
Sizde kendiniz icin yaparsanız faydası olur
Sağol Karasan, daha evvel yazmamıştım ameliyat olduğumu. Gerçekten bir an evvel antrenmanlara dönmek istiyorum hatta şu anda bunalımdayım biraz sırf antrenman yapamadığımdan ötürü. Bugün doktor kontrolü var inşallah dikişler alınacak ondan sonra da adam akıllı başlayacağım yeniden.
Jinekomasti ameliyatı ile ilgili yeni bir başlık açıp bilgi vermeyi düşünüyorum ama bunu bu akşam yapacağım çünkü daha süreç sonlanmadı, bugün doktora gitmeliyim öncelikle ama hemen kısa bir bilgilendirme yapmak gerekirse;
Ben Özel Levent Ege Polikliniğinde ameliyat oldum, narkoz,biyopsi vs. eklendikten sonra 2,500 YTL tuttu. Lokal anestezi + uyutucu sedatif ilaçlar eşliğinde yapılıyor. Yaklaşık 1 saat süren keyifli bir ameliyattı benimkisi, öncesinde çok korkmama rağmen, doktorların da tavırları sayesinde nerdeyse eğlendim :) diyebilirim. Bu işi yapan doktorlar plastik cerrahlar (estetik cerrahlar) o yüzden bu işler biraz lüks sayılıyor sanırım. İyileşme süreci konusunda ise daha çok birşey bilmiyorum ama ilk hafta vücudun hiçbir bölgesini çalışamazdım çünkü istemesen de göğüs kasılıyor. Ama en kısa zamanda başlamak istiyorum bugün doktordan iznimi koparayım da :evil:
Pump Forever
15.02.06, 11:46
Boy 1.83
Kilo 90
Bel 81
Kol 40
Kilo 74
Bel 72
Kol 34 idi
Blitz kardes gecmis olsun.. oranlar guzel.. kol/bel i 0.5 un ustune cıkarabilirsin.. kendine ulasılabilir bi amac koy..
Saygılar
Sağol Pump, kolum 45; belim de 75 olduğu zaman eğer diğer bölgeler de buna orantılı ilerlemişse (Omuz,Göğüs,Bacak vs.) bence bu iş bitmiş demektir zaten oran da o zaman 0.6 olmuş oluyor. Kendime böyle bir hedef koyuyorum ben de o zaman, hedefim 1 sene içinde 0.6 oranını tutturmak (mümkünse bel 75i geçmeden). Bu oranlar gerçekleştikten sonra da artık şu andaki kadar kasarmıyım kendimi bilmiyorum ama zannetmiyorum. Böylece kendime bir hedef koymuş ve bunu da ilan etmiş oldum sayende Pump :) .
Pump Forever
15.02.06, 11:56
Karasan :
ahhh o gırtlak yok mu ahh... benim sahsen en büyük sorunum televizyon karsısına gecip abur cubur yemektir.. yani televizyon ve abur cubur benim icin ozdeslesmisti. "ti " diyorum cunki 1-1.5 aydır kurtuldum.. cok yiyorum ama mantıklı yiyorum.. o yuzden irilesmeme ragmen yag oranımda bi artık olmuyor.. ozellkile yagdan kacmaya calısıyorum.. Tam definasyona Nisan ortası gibi baslamayı dusunuyorum.. beni en cok urkuten Bel in arka-yanındaki Love handle denilen kısımlar.. seninde buyuk bir problemin o, (arkadan cektirdigin bi foto da gormustum)..
Birsey yazmıssın ve beni gercekten etkiledi.. ben 10 aydır dopingsiz olarak cok büyük bi gelisme sagladım bu acık.. isi bilen adamlar bile benim 3-4 senedir calistigimi saniyorlar.. spor altyapım ve genetigim, bi de cok derinlemesine arastırmalarımın ve yogun supplement kullanımın etkisi büyük... ANCAKK; ben bu foruma gelmeden once, gercekten kendimi kaf dagında sanıyormusum.. Hillside gibi sosyetik bi salonda calıstıgım icin, fizik anlamında bana yakın kimseler olmadıgı icin, benim kadar agır calısan kimseler olmadıgı icin, sokakta veya herhangi baska bi yerde herkez benim yanımda cocuk gibi kaldıgı icin, kendimi Ronnie gibi hissediodum.. ama burdaki insanları gordukce yawas yawas gerceklerle yuzlesmeye baslıyor insan, aslinda daha yolun basında oldugumun farkına varıyorum.. Bu sporla ugrasan herkezin bu forumlarda gezinmesi lazım..
Saygılar
Pump Forever
15.02.06, 11:57
Sağol Pump, kolum 45; belim de 75 olduğu zaman eğer diğer bölgeler de buna orantılı ilerlemişse (Omuz,Göğüs,Bacak vs.) bence bu iş bitmiş demektir zaten oran da o zaman 0.6 olmuş oluyor. Kendime böyle bir hedef koyuyorum ben de o zaman, hedefim 1 sene içinde 0.6 oranını tutturmak (mümkünse bel 75i geçmeden). Bu oranlar gerçekleştikten sonra da artık şu andaki kadar kasarmıyım kendimi bilmiyorum ama zannetmiyorum. Böylece kendime bir hedef koymuş ve bunu da ilan etmiş oldum sayende Pump :) .
bir hedefe ulasmanın %25 i hedefi koymak, %25 i de inanmaktır.. Geriye sadece % 50 kaldı.. ben yapagına eminim :)
bu arada hangi salonda calısıosun Blitz?
hardtraining
15.02.06, 16:49
boy: 188
kilo: 72
bel: 68
spora başladığımda bel 65 cm idi kilo 56
Pump Forever
15.02.06, 17:38
boy: 188
kilo: 72
bel: 68
spora başladığımda bel 65 cm idi kilo 56
kol gogus ve omuz olculerinide yazsana oranlıyalım
hardtraining
15.02.06, 20:47
tabiki;
kol:33
göğüs:95
omuz:122
Pump Forever
16.02.06, 14:17
tabiki;
kol:33
göğüs:95
omuz:122
33/68= 0,48
95/68= 1,39
122/68=1,80
orantıların gayet ii goukuyor..
Ilk etapta bence kollarını biraz büyütmen gerek sahsi fikrim
Belin max 70 cm, gögüs 100 cm, kol 35
ilk hedefler bunlar olmalı
kol 37.5
gogus 106
omuz 120
boy 180
kilo 73
bel 78
ii mi ki acaba?=
Pump Forever
20.02.06, 15:59
kol 37.5
gogus 106
omuz 120
boy 180
kilo 73
bel 78
ii mi ki acaba?=
Gogus/bel = 1,35
omuz/ bel = 1,53
1,40 ve 1,60 icin cabalaman lazim
beli 80 cm max tutarak;
gogus - 112cm
omuz - 128 cm
hedefn bunlar olsun.. , kolun kac bu arada?
kolum 37.5 ya aslinda benim belim ince ama oran yalan söylemez demek ki dier yerlerim zayif :( cok calismam lazim cokkkk
190 lik adamda 68 cm bel nasi oluo ya gercekten ilginchh vede tebrik edilcek bi durum tebrik ediorum arkada$im
190 lik adamda 68 cm bel nasi oluo ya gercekten ilginchh vede tebrik edilcek bi durum tebrik ediorum arkada$im
Bence abartılacak bir durum değil; benim de bir arkadaşım 1.92 boyunda ve 70 kilo hayatımda gördüğüm en ince birkaç belden birine sahip 62-63 ya var ya yok ama kolları ve bacakları da dahil olmak üzere omzu ve göğsü falan da çok ince. Kas ve yağ neredeyse 0 sadece et adam ama yağ 0a yakın olduğu için baya kaslı gibi görünüyor. Yine de tercih meselesi ama kol/bel oranım 0.55 olsun, 60cm bel yerine 80cm beli tercih ederim.
62 cm bel kizlarda bile yok ki kizlarin ideali zaten 60 ben kendi belimi ince bilirdim 78 demek ki baya varmis ne bliym ben atrafimdaki 190 lik adamlara bakiorumda hele hele ki bu sporla ilgilenen garibime gidiyo..
62 cm bel kizlarda bile yok ki kizlarin ideali zaten 60 ben kendi belimi ince bilirdim 78 demek ki baya varmis ne bliym ben atrafimdaki 190 lik adamlara bakiorumda hele hele ki bu sporla ilgilenen garibime gidiyo..
Doğru diyorsun, görmeden inanmak zor ama var gerçekten böyle insanlar. Zaten bu arkadaşımın beli, kız arkadaşının belinden incedir :D
Ayrıca 60 bel kızlarda ideal ama daha ince belli kızlar da var. Hatta ben gazetecilerin yalancısıyım ama Kylie Minogue'un beli için 48 diyorlardı.
Yine de senin seviyende kas yapmış bir insan için 78 bel kötü sayılmaz ayrıca erkek adamın beli kalın olur :)
(3genliği bozmadığın sürece)
175 boy 72 kg
bel 78 kol 35 gogus 102
Pump Forever
21.02.06, 12:26
175 boy 72 kg
bel 78 kol 35 gogus 102
merhaba ...
35/78 = 0,448 (0,50 olmalı..)
102/78 = 1,30 (1,40 hedef)
belini 75 cm e cekebilirsen;
kolıunu 37,5 yapmak
gögüsünü de 105 yapmak ilk etapta sana yardım edecek... bu baglamda calısmalarına dewam et bence
Saygılar
hardtraining
21.02.06, 15:01
aslında memnun olduğum bi durum deil biraz genetik birazda yağ oranımın düşük olmasından kaynaklanıyo sanırım belimin inceliği.. yağsız kalınlaştırmak mümkünse eğer en azından bi 75 cm olmasını isterdim. insana sağlam ve güçlü bi görünüm katıyo.. ağır kilo az tekrar miğde ve bel çalışıyorum bu amaca yönelik bel veya miğde fıtığı olucam sanırım yakında :)
Pump Forever
21.02.06, 16:02
aslında memnun olduğum bi durum deil biraz genetik birazda yağ oranımın düşük olmasından kaynaklanıyo sanırım belimin inceliği.. yağsız kalınlaştırmak mümkünse eğer en azından bi 75 cm olmasını isterdim. insana sağlam ve güçlü bi görünüm katıyo.. ağır kilo az tekrar miğde ve bel çalışıyorum bu amaca yönelik bel veya miğde fıtığı olucam sanırım yakında :)
olmaz bisey tam tesi guclendirirsin belini...
sen ii beslendigin surece kalınlasır belin... agır kilo ile mekik hareketleri extra kalınlasmasına ve daha kaslı bir goruntuyr mutlaka yardım edecektir..
boy 180 kilo 68.....belim tam 82 cm arkadaşlar bu kadar kalın belle başım belada bu profile göre cm bazında ne kadar incelmem lazım:(
adrenalinshot
15.04.06, 01:24
boy 180 kilo 68.....belim tam 82 cm arkadaşlar bu kadar kalın belle başım belada bu profile göre cm bazında ne kadar incelmem lazım:(
valla benim boy 180 kilo 68 yane aynı kilo ve boydayız benim bel 73cm...Biraz diet yapsam 70'e iner.71'e kadar indi güzel bir görünüm çıkıyor ortaya.10cm vermen lazım belinden bence ki oda yetmez.Ama diet yaparak yapma bunu belki genetiktir.Zaten kilon çok az...Yağ oranın çok yüksek olmalı...
forumda iddialıyım en ince bel bende var :D
165cm boy, 54 kg
64 bel
Boy 1.85
kilo 100
omuz 139
göğüs 119
bel 98
kol 39.5
Şimdi antremandan sonra 20 dk bisiklet ve 3 ayrı mide çalışıyorum.
peki belin cok ince olması kötü degilmi..bide salonda bel yapılan makina yoksa yerine hangi makinayla yapılabilir...sizden ricam beli ters mekikten baska hangi hareketler kalınlastırır arkadslar
Deadlift 2 farklı şekilde uygulanır.Eğer dizlerini kırmadan yaparsan daha çok kalça ve arka bacak etkilenir. Fakat dizlerini kırarsan da daha çok alt sırt ve bel etkilenir.
Eğer güçlü bir sırt istiyorsan deadlift şarthttp://upload3.postimage.org/107081/bbdeadlift6tk.jpg (http://upload3.postimage.org/body_building/bodyforumtr/107081/body_building.html)
http://upload3.postimage.org/107083/bbstraightlegdeadlift3ep.jpg (http://upload3.postimage.org/body_building/bodyforumtr/107083/body_building.html)
adrenalinshot
20.04.06, 18:42
Boy 180
Kilo 69
Bel 73
Kol 35
Omuz 125
Göğüs 105
Bacak 55
kol/bel 35/73=0,48
göğüs/bel 105/73=1,43
Ölçümler soğuk yapılmıştır.Bel kiloyu geçmiş ama ben kilo almaya çalışmalarına devam ediyorum.İlk hedeflerim arasında beli 75'i geçirmeden göğüs 110 omuz 130 bacak 60 kol 38 yapmak.Kiloya gelince seneye yılbaşında 80 kg olmak istiyorum.Çok aşırı sağlam bir dietle 75kiloya inip yarışmaya -75de girmek isterim...
165cm boy, 54 kg
64 bel
iddian suruyor en ince kolda sende var :D
175 boy
kilo 101
bel 88
165cm boy, 54 kg
64 bel
abi kiskaniyorum valla sendeki bel bende olsa... benimki gittikce büyüyor.
göbekli olmanin bence tek avantaji var oda yemek yerken masa falan bulamayinca tabagi göbegimin üzerine koyuyorum masa islevi görüyor :) o kadar büyük benim göbek. 110 kiloyum su anda... body yapalim derken obezite basladi. gittikce sisiyorum :) sabah kalkinca karnimi zorla ice ceke ceke anca 98 99 yapiyorum. diyete girecegim ama olmayan kas kütlemi kaybetmekten korkuyorum. pantolonlara sigmiyorum oturunca pantolonun dügmesi patlayip firliyor mermi gibi. allah sonumuzu hayir eylesin.
pardon sen bayanmissin sesil... forumu pek iyi takip etmiyorum o yüzden yeni farkina vardim. boyundan kilondan anlamaliydim bayan oldugunu. bende diyorum bu nasil vücutcu :) saygilar.
Merhaba,
Omuz: 115
Göğüs: 96
Bel: 74
Kol:33
iyi çalışmalar...
Mr.Olympia
24.04.06, 21:34
Merhabalar.Bende ölçülerimi yazayım.
Boy : 1.77
Kilo : 84
Bel : 84
Kol : 44
Bu avatardaki sen misin Mr. Olympia, eğer sen isen, omuzlarin gercekten harika, tebrik ederim.
Gerci kollar cok ufak kalmis omuzlarin yaninda, ama olsun, böyle omuzu her babayiğit yapamaz.
Mr.Olympia
25.04.06, 15:14
Teşekkürler Karasan.O avatardaki benim.Gerçi o fotorafı 2004 yılında çepten çekmiştim.
Çekiş açısı da çok fark ettiriyor. Eğer çift bicepsli sırt pozunu üstten çekersen
omuzlar ve kanat daha geniş,beli ise daha ince çıkarabilirsin.Ben birazda geriye doğru eğildim.
Üst omuz başları tamamen ortaya çıktı.Kollarda şu zamana göre biraz daha inceydi.
http://upload3.postimage.org/171153/1.jpg (http://upload3.postimage.org/body_building/bodyforumtr/171153/body_building.html)
adrenalinshot
26.04.06, 01:08
165cm boy, 54 kg
64 bel
Tamam en ince bel sende var ama yine de kalın bir bele sahipsin üstelik o boy ve kiloya oranladığımızda bence biraz daha inceltme yoluna gitmelisin.Şöle hafiften bir diet yapmalı bayanlar sene boyunca...Sizin işinizde zor... :)
Pump Forever
06.06.06, 16:17
Hmm Postu tekrardan bi okudum
son ölcülerimi yazayım dün itibariyle
Boy: 1.83
kilo: 93
kol: 44
Bel: 85
Gögüs: 119
Bu postu ilk actıgımda belim 90-91 kilomda 100 ün üstüymüs... 5-6 cm bi incelme sagladım... sadece bogazdan biraz keserek.. Biliorum resim istiosunuz.. gelecekk :)
Hmm Postu tekrardan bi okudum
son ölcülerimi yazayım dün itibariyle
Boy: 1.83
kilo: 93
kol: 44
Bel: 85
Gögüs: 119
Bu postu ilk actıgımda belim 90-91 kilomda 100 ün üstüymüs... 5-6 cm bi incelme sagladım... sadece bogazdan biraz keserek.. Biliorum resim istiosunuz.. gelecekk :)
Son 2-3 aydır pek ortalarda gözükmeyince geriledin sanmıştım ama çok ilerletmişsin kendini sanırm. Boyumuz aynı zaten. Belde ve kiloda bana yetişiyorsun, göğüs ve kol uçmuş bana göre :).
Pump Forever
07.06.06, 18:20
Blitz,
Avantar ımdaki resme bakıorumda, o resimde 99 kilo filandım en az, 6 kilo werdim we su an cok fit gozukuyorum o halime kıyasla...Biraz endiselenmeye basladım gerci son zamanlarda, sanki kas kaybıda hızlandı gibi geliyor, o yüzden biraz dahaa protein alımını hızlandıracam.. 4 aydır supplement kullanımı durdurmustum, bu hafta cıtırdan baslıyacam...
Bu arada herkese önerim, beli inceltmenin tek yolu cardip ve diet, egsersiz hareketleri faydalı deil, ama herkese alt sırt ( deadlift - Ters mekik) calısmasını oneriyorum, ozellikle alt sırt oyuk oldugu zaman bel cok daha ince gozukuyor
bel 72 gogus 94 kanat 104 omuz 115 bılek 17 kol 26
Kol 26 mı???Yanlış yazmış olmayasın...
Pump Forever
16.06.06, 11:18
dün sirkette bi arkadasın kolunu oölctüm 28 di.. 26 olabilir 72 bele oranla celimsiz bi vucut... boy ve kilo ka emrah?
dün sirkette bi arkadasın kolunu oölctüm 28 di.. 26 olabilir 72 bele oranla celimsiz bi vucut... boy ve kilo ka emrah?
Göğüs ayrı, kanat ayrı nasıl oluyor o iş ben anlamadım vallahi :D
Göğüs derken kasmıyorsun, kanat deyince kasiyorsun saniyorum, ama genede 10 santimlik kasanini hic görmedim :D
therevenge
28.06.06, 20:01
Arkadaşlar benim boy 185 kilo 73
bel 72 göğüs 100 omuz 116 bana göre gayet fitim ama işten anlamayanlar belim ince diye zayıfsın dio halbuki o bel 80 olsa kilomda ortalam 79 a dayanıcak o zman ne anlamı kaldı....bence beli zayıf olanlar hiç üzülemsin
bel 75 kilo 82 boy 177 allaha şükür süperim kendime göre kol 45
aç karnına 80
tok karnına 81
Gerçekten çalışmak gibisi yok .Elimizden geleni yapıyoruz. İnş. seneye bazı arkadaşların bel ölçüsü gibi ölçülere ulaşırız.3 ay önceye göre aşağıdaki ölçülerim.
Boy 1.85
kilo 95
omuz 142
göğüs 117
bel 93
kol 40
rebelyoung16
14.08.06, 15:05
merhaba arkadaslar bilirkişilerin yorumundan faydalanmak istiorum
boy 185 kilo 75
kol 30
bel 75
gogus 90
omuz 105
isim cokmu zor sizce 3 ay oldu baslayalı
boy 185 kilo 75
kol 30
bel 75
gogus 90
omuz 105
Kilo alacaksın. Kilo almak sana bütün bu ölçülerde artış olarak geri dönecek. İşte kilo alma sırasındaki çalışmalarındaki, dinlenmendeki ve beslenmendeki disiplinin bu artışların doğru yerlerde olmasını sağlayacak. Amacın belini fazla kalınlaştırmadan, mümkün olduğunca Diğer bölgelerine ölçü almak olacak. Belin bir miktar kalınlaşacak ister istemez ama kolundaki ve diğer bölgelerindeki kalınlaşmayla bunu telafi edeceksin ve sonunda da diyetle belini incelteceksin. Bu yolda başarılar, forumdan yararlanarak emin ol başarılı olma ihtimalin yükselir...
boy 185 kilo 75
kol 30
bel 75
gogus 90
omuz 105
işimiz zor .bende hemen hemen seninle aynı fiziksel özelliklere sahibim..biz elimizdn geleni yapıcagız.hiç olmazsa bu yolda ölücegiz 8)
Benim boy 1.75
kilo 75
bel ne yazik ki 88
benim bel 69 sevinsem mi üzülsemmi bilemiyorum :cry: :?: :D :?:
boy 181 . kilo 85 . bel (felaket) 93
sonum hayır olsun...
arkadaşlar ramazanda belimden biraz kilo aldım ve çok acele bel inceltme olayına girmek istiyorum ne yapayım ve ne kullanayım? lütfen bilen arkadaşlar bi yardımcı olsunlar..
bu arada eklemeyi unuttum. boyum 186 cm. kilom 96 belim:98-99 (olmuş ben farkında olmadan)
aydogantr79
27.10.06, 20:53
bu arada eklemeyi unuttum. boyum 186 cm. kilom 96 belim:98-99 (olmuş ben farkında olmadan)
yaw arkadaş! benim de bel 98 yani felaket. ama sizde de öyle mi bilmiyorum benim göbek feci şekilde yağ bağladı sarkıo... sizin belde geniş ölçülü sizin göbek de mi öle acaba
...model...
27.10.06, 21:03
Benim belim 82 cm daha önce hiç ölçmemiştim ama başlıgı görünce ölçeyim dedim boy 189cm klio 86 yağ oranım %9.Aslında vücutta ölçü almadım hiç ben vücudun simetrisine önem veririm.Vücuda bakarım olmuşsa olmuştur.
Benim belim 82 cm daha önce hiç ölçmemiştim ama başlıgı görünce ölçeyim dedim boy 189cm klio 86 yağ oranım %9.Aslında vücutta ölçü almadım hiç ben vücudun simetrisine önem veririm.Vücuda bakarım olmuşsa olmuştur.
aynen. daha önce hiç belden şikayetim yoktu. ben takıntı haline getirdim biraz bel olayını. aslında vücudumun iriliğine göre 98 cm iyi sayılır. kaç kişi gördüyse vücudumu abarttığın kadar yok dedi. insan takınca takıyo :lol: ama olan yağ da gitmeli..
boyum 182 bel 86 ama yağlı durmuo ayrıca vücut yağından öte daha pratik bir çözüm olarak kendinizi aynada süzebilirsiniz.
...model...
28.10.06, 11:01
Bukatto eger simetri iyi ise sorun degil.Ama bana kalırsa 98 çok kardeş foto varsa yolla da bakalım derim.
soldiers kardeş 86 çok degil ama hep dedigim gibi simetri önemli bu başkalrı için böyle olmaya bilir ama ben de hacim kaygısından çok estetik kaygısı vardır.Saygılarımla...
soldiereye
30.10.06, 03:19
Arkadaslar merhaba siteye yeni uye oldum ve bole bir site olduguna cok sevindim ben yaklasık 3 senedir body building sporu ile ugrasıyorum daha öncede yaptım ama ciddi bir sekilde yapmadım ara verdim 1 sene kadar tayland boksu yaptım su an kick boks yapıyorum fakat bodyden kopamıyorum vucudumda belli bolgelerde fazla yag var ozellikle belbolgesinde. kaslarımı belirginlestirmek istiyorum yani keskin goruntu vermek ama kuculmekte istemiyorum proteyin ve l carnitin kullanıyorum kısacası saglam yag yakmak istiyorum bunun için 4 set 25 tekrar yapıyorum dogru yoldamıyım bilmiyorum farklı onerilerniz varsa duymak isterim şimdiden tesekkur ederim
Arkadaslar merhaba siteye yeni uye oldum ve bole bir site olduguna cok sevindim ben yaklasık 3 senedir body building sporu ile ugrasıyorum daha öncede yaptım ama ciddi bir sekilde yapmadım ara verdim 1 sene kadar tayland boksu yaptım su an kick boks yapıyorum fakat bodyden kopamıyorum vucudumda belli bolgelerde fazla yag var ozellikle belbolgesinde. kaslarımı belirginlestirmek istiyorum yani keskin goruntu vermek ama kuculmekte istemiyorum proteyin ve l carnitin kullanıyorum kısacası saglam yag yakmak istiyorum bunun için 4 set 25 tekrar yapıyorum dogru yoldamıyım bilmiyorum farklı onerilerniz varsa duymak isterim şimdiden tesekkur ederim
:x Yani...
Artık ne desek boş demek ki!
Villeneuve
07.07.07, 01:06
Bir de benim ölçülere yorum alabilirmiyim.
boy:1.70
kilo:72
kol:34
bel:88
Göğüs:95
boy:164
kilo:79
kol:41
bel:86
göğüs:120
omuz:130
benim ölçülerime göre belim nasıl acaba
arq lar benim boy1.80 kilo 67 bel=72 vücut yağ oranım %5.3 ???
Boy:1.89
Kilo:87 olmuş:(
Bel:54 Omuz:122.5 Göğüs:107
crespo belin 54 mü?? muhteşem gerçekten :).. 84 yerine yanlış yazmadığını umuyorum :)
benim belim 88 cm. amacım 85 civarına düşürmek yakın zamanda..
Quattroporte
18.08.07, 14:28
Boy 1.80 kilo 73 kol38 bel 74
crespo belin 54 mü?? muhteşem gerçekten :).. 84 yerine yanlış yazmadığını umuyorum :)
benim belim 88 cm. amacım 85 civarına düşürmek yakın zamanda..
Yanlış yazdım:)54 cmi bayanlara bile yakıştıramıyorum:)
Amacım 78-80cm arası bir bele sahip olmak
boy 1.79 kilo 72, bel 81 cm. Biraz daha inceltmek icin ugrasiorum
174 cm boy 86 kg 96 cm bel ..
Boy 1.80 kilo 77 bel:72 avatardaki halinden 2-3 cm daha ince.
brandy0261
02.10.07, 09:43
Herkese merhaba
Ben 3 aydır cardio ve ağırlık karışımı bir çalışma uyguluyorum boyum 165 kilom 59 belim 77 ydi bu çalışmalardan sonra kilom 60 belim 73 cm e düştü. Ben bu çalışmaları yaparken diet yapmıorum ama az yiyorum yinede faydasını görüyorum sizce diet yapmadan nekadar vücudumu geliştirebilirim?
Bizim daha cok isimiz var desenize.kilo 82.boy 1.75. bel 99
Afanesyeva
05.11.07, 13:59
boy:1.77
kilo:63
bel:70
Boy 1.80
Kilo 92
Bel 95 :D
boy 1.88
kilo 82
bel 93 :(
belim 2 hafta önce böyleydi.şimdi nasıl bilmiyorum.bu arada başlarken 84 kiloydum.2 haftada 2 kilo vermişim :)
ibrahimmmm
09.11.07, 16:57
Boy 186, kilo 80, bel 77. Belde sorun yok gibi. Bir de yağlanmadan kütle yapabilirsem şahane olacak.:) Biraz ince kemikliyim, ondan dolayı olacak ki belim boyuma göre idare ediyo. Yağ oranım %12.
http://img214.imageshack.us/img214/8451/resim1ob2.jpg
http://img214.imageshack.us/img214/9007/resim2kr6.jpg
arnold_junior_
20.11.07, 19:02
boy 1.79 kilo 68 bel 77
merabe ben sweat.ibrahiimmm i gördüm vücut iyi aslında ama kanatlar yokmu onlar,keşke olmasayı
body e başlayalı 2 ay oldu.daha önce 87 kilo 96 bel ölçümü,şimdi 83.5 kilo 94 cm bel ölçtüm.
bişe sorcam cvp verirseniz sevinrm.kilom 67 bel ölçüm 83.nası acaba?yediklerm göbeğe gidio gibi sanki:S
şimdi ölçtüm benimki mega göbek :D tabi boy kilo ya göre yoksa daha büyükleri vardır tabi
boy: 1.77
kilo: 71
bel: 91
nası bi olaydır bu benim belim deli olucam
ibrahimmmm
05.12.07, 13:16
merabe ben sweat.ibrahiimmm i gördüm vücut iyi aslında ama kanatlar yokmu onlar,keşke olmasayı
Yanlış anlamadıysam kanatlar olmasaydı demeye çalıştın. Ama neden? Vucudu gösteren kanat ve göğüstür.
Ayrıca önceki sayfada yağ oranım %12 yazmıştım bunu birkaç ay önce ölçmüştüm ama şimdi yağlanmışım. Eğer yanlış ölçmediyse makina, yağ oranım %19 ve kilo 83,5. Bel hala aynı 77. Ölçüyü karnım açken alıyorum. Tıka basa yiyince serbest duruşta hafif göbek çıkıyor haliyle.
boy 174 kilo 73 bel 79 :D kol 34 :D
boy:179
kol :utancımdan yazamıyom :)
bel 89
ama yaza doğru güzel fotolar eklycem :)
ha bide unutmuşum yazmayı
kilo:78
arnold_junior_
31.12.07, 17:53
boy 183
kilo 67
bel 74
omuz 123
boy:180
kilo:85
omuz:131
bel:96
göğüs:107
kol:35
omuzlarımın genişliği yapısal, vücut geliştirmede daha da genişlemesi beni ürkütüyor, sizce fitness benim için daha mı uygun olur ve kol yeterli mi? şimdiden teşekkür ederim...
Bu ölçülere kol ölçün az en az 39-40 a çıkarmalısın
Belinde kalın
kilo:85
omuz:131
bel:96
göğüs:107
kol:35
omuzlarımın genişliği yapısal, vücut geliştirmede daha da genişlemesi beni ürkütüyor, sizce fitness benim için daha mı uygun olur ve kol yeterli mi? şimdiden teşekkür ederim...
Boy:182
Kilo:100
Kol:49
Bel:85
Diğerlerini şu an bilmiyorum.Son 1 yıldır ölçmedim.
boyum 188
kılom 103
belim 102
bende altın oranı yakaladım heralde ama yanlıs yerde yakaladım sanırım :D
boyum 188
kılom 103
belim 102
yenı olculer :)
kılom 101
belım 100
bOy: 188
Kg:85
Omuz: 122
Bel:87
bOy: 188
Kg:85
Omuz: 122
Bel:87
yeni ölçüler: Kilo 87, omuz 124, bel 86
hocam avatarında ölcüler sanki daha fazla gibi görünüyo dikkatimi çektide :)
1.73 69 kg bel ölçüm 74 ii forumlar...thums:
rockybalboa7
14.08.08, 02:26
kilo alıyım derken malesef bel bölgem biraz kalınlaşmıştı kardiy**alışmasıyla ve hamur işini keserek incelttim ancak yinede ideal ölçüde değil
silent assasin
15.08.08, 22:18
boy 173
kilo 67
bel 81
göğüs 95
kol 33
önkol 26
bacak 50
calve 35
boy 178
kilo 73
bel 75
kol 36
silent assasin
20.08.08, 20:46
düzeltme
boy 173
kilo 67
bel 81
göğüs 102
kol 33
önkol 26
bacak 56
calve 35
dagdeviren_58
02.10.08, 08:20
Boy 190 Kilo 75 Bel 75
Boy : 1.92
Kilo : 63
Bel : 70di 74 oldu sanrsam 1 haftada body ile.
salona yazıl kilo al biraz bence hemen hem de :)
boyum 190 72 kiloyum
bel 78 belim aslında incedir diye düşünüyodum :D:D:D
kol 33
gögüs 96
omuz 114
Boy 166 Kilo 58 Bel 68 Kol Soğuk 34.5
oceans166_
19.11.08, 21:43
174 boy
78 bel
142 omuz
kol 45
oceans166_
19.11.08, 21:45
kılo yu yazmamamın sebebı kılo ve bel olcusu dııldır... onemlı olan omus genıslıgı ve bel olcusudur...
Bench Press
14.12.08, 18:07
97 cm. civarı.Bel değil can simidi. :P Kilom da 97.Boy 1.85.
boy: 180 kilo: 63
omuz:109
göğüs:92
bel:70
kol:28
önkol:25.5
bilek:16
kılo:95
kol:41
bel:88
nopeynnogeyn
01.03.09, 14:28
Boy: 1.79
Kilo: 93
Kol: 41
Bel: 97
Göğüs: 119
Omuz: 132
Kalf: 43
Önkol: 34
yaş 17
kilom 48
boyum 1.63
bel ölçüm 74
yağ deilde benm karnmda gaz var:o:lol:
CeZa_deLgado
18.03.09, 22:30
yaş 17 kilo 66 bel 75
(spora başladığımda kilom 61di bel çevrem 74dü)
yaş 17 , boy 192 , kilo 67 , bel 72,5
yaş 32
6 yıl sonra yeniden spor henüz bir hafta oldu vg ye başlayalı. bu bir haftadan önce de 4 hafta rejim yaptım ve cardio.
boy: 177
kilo:73
bel:90
kol:34
omuz:110
göğüs:98
Yaş 17
Kilo 90
Boy 1,85
bel 90
şu an bulka girdim. kg 104 boy 1.90 kol 42.5 sporda 14. ayım bel 90cm. başladığımda bel 92 cm idi 86 kg idim kolum 35 cm di.
omuzlarım ve gogus kafesim çok büyük olmasına rağmen belim sadece 75 bu benim doğuştan avantajlı olmamı sağlıyor ama merak ettiğim şu..kaç kiloda bir bel hacmi artar?yani 10 kilo aldıgınızda beliniz 1 cm genişleri illa? bel bildiğim kadarıyla adonis kası ortasından alınır..
omuzlarım ve gogus kafesim çok büyük olmasına rağmen belim sadece 75 bu benim doğuştan avantajlı olmamı sağlıyor ama merak ettiğim şu..kaç kiloda bir bel hacmi artar?yani 10 kilo aldıgınızda beliniz 1 cm genişleri illa? bel bildiğim kadarıyla adonis kası ortasından alınır..
kafa_
1 cm 2 cm 3cm 4cm, bunu hesaplamak mümkün değil... Yağ mı kas mı? Antrenman programın beslenme tarzın vs... bunların düzeni !!!
yaş 24 boy 185 kilo 77 bel 82
yaş 22,boy 1,87,kilo 91,bel 93,5,göğüs 107,kol 39,omuz 128
ElgatoNegro
16.10.09, 21:02
yaş 16 1.70 61 kg bel 87 cm :/
Bel en son 86 civarındaydı ama artmış olabilir 1ayım dolsun sonra ölçeceğim yazarım yine ama kesin artış olacak :D
benim boyum 189-190cm... kilom 82kg... sabah bel çevrem 76cm... çok mu ince acaba? daha da incelmesini istiyorum açıkçası 73cm filan... göğsüm 103... bel 76cm basen 95cm... bu ölçülere göre bel çevrem ince mi yoksa normal mi acaba? bir arkadaşım da belin genetik olarak ince sende baklavalar çıkmaz, görünmez öyle kolay kolay hacim az olur sonuçta ince belde dedi... :-( sorumun cevabını normal hayatta kimse veremedi. model arkadaşım var beli 88cm... kendisi best model of turkey 1. si oldu ismini vermiyeyim:) ancak ince bel her zaman iyidir boşver demişti.... sizin de görüşlerinizi merak ettim... göğsüm bir ara 107cm idi şimdi sporu 6 aydır yapmadığımdan dolayı söndü 103e takılı kaldı doğal haline geri döndü yani...
arkadaslar beli nereden ölçüyoz tam olarak göbek deliği hizası mı yoksa ,onun yukarısında biraz daha ince kısım var orası mı ? 1. dediğimse 84 cm ,2.se 78 cm . kilo:79
arkadaslar beli nereden ölçüyoz tam olarak göbek deliği hizası mı yoksa ,onun yukarısında biraz daha ince kısım var orası mı ? 1. dediğimse 84 cm ,2.se 78 cm . kilo:79
göbek deliğinin 2 parmak aşağısı tam bittiği yerden ölçülür
göbek deliğinin 2 parmak aşağısı tam bittiği yerden ölçülür
bayanlarda da aynımı bu ? benim bildiğim tam göbek deliği üzerinden ölçülüyor yanlışmı ?
bayanlarda da aynımı bu ? benim bildiğim tam göbek deliği üzerinden ölçülüyor yanlışmı ?
aynı evet gerçi deliğin üstündende ölçsen çok bişi değişmez 1 cm belki oynar oda anatomiye göre deişir.asıl ölçüm noktası dediğim gibi..
1.92 falandır boyum,bel 110,kilo 107 mart 1 dedinmi 2.5 aylık definasyon dönemi başlar.
şeyi sorucam,bel kilo oranı nedir yani söyle diyim,1 cm bel incelirse kaç kg gider orantısı nedir bunun?
Geçen ayki ölçülerim
Yaş 15
Kilo 71
Bel 83 cm
Kol 35 cm
Göğüs 98 cm
Bacak 53 cm
Ön kol 31 cm
Bilek 17.5 cm bi ara 19 ölçmüştüm de yanlış ölçmüşüm :D
Bu ayın 25'inde de 16 oluyorum body de 5.ayımdayım
vBulletin, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.