Orijinalini görmek için tıklayınız : Bacaklar Ne Alemde?
Evet bacaklarınız ne alemde? Forumda kol büyüklüğü konusu almış başını gitmiş. Ben bacaklarımı da çok önemsiyorum. Özellikle 4 ay önce geçirdiğim atroskopik ön çapraz bağ ameliyatından sonra. Şimdilik iyileşmesi için fitness modunda çalıştırıyorum. Ama doktor izniyle 2 ay sonra ağırlık takmaya başlayacam. Tam olarak nerden ölçülür bilmiyorum. Ama kendime göre 3 noktadan ölçü aldım işte şöyle:
Alt bacak (Calf) : Sol 39 Sağ 37 (Sağ ameliyatlıdır)
Üst bacak quadların uç kısımları: 45-42
Quadların en üstü (testis bitimi): 60-57
ben fazla bacakları calıstırmak istemiyorum cünkü zaten bacaklar kalın bide kaslanırlarsa kötü görünecekler.ama antreman sonlarında 1,2 hareket yaparım yine sekilli olsunlar yeter :D
Asa bana bacaklari sorma :(
benimde bacaklar kötü. gerçi şu an kollarımda kötü ama :)
Sizi biraz gaza getireyim. Şimdi kim bu resimdeki herifinki gibi bacak istemez?
http://members.lycos.co.uk/fotoalbum2003/photo/test/main_img.jpg
Hadi bakalım. Mızzmızzlanmayı kesip squata başlayın. Tembeller sizi :p 8)
vallaha dogru sölüyosun ben bacak anteramanlarına başladım çok yoruluyorum deli anteramnlar
valla en kastıran antreman başım dönüyor antreman bitiminde
Bu arada diz eklemlerinden çok dert yaşamış biri olarak şunu da diyeyim: Eklemleriniz için gerek supplement olarak satılan eklem destek ürünlerinden gerekse dizlik sargıları gibi fiziksel destek veren araçlardan faydalanın. Çünkü eklem sağlığı olmadan iyi bir antremanda olmaz.
Calf : Sol 35 Sağ 36 (maalesef)
Üst bacak quadların uç kısımları: 45-44
Quadların en üstü (testis bitimi): 63-62
Bacaklarım fena sayılmaz ama henüz parçalı görünmüyorlar sadece biraz hacimliler kalflarım maalesef mide ile beraber en zayıf yerim ama küçüklüğümde Fenerbahçe minik takımında futbol oynadım.Hoşlanmadığım için iki sene sonra bıraktım.Daha sonra Kick Box ile 19-21 yaşları arasında uğraştım o da beni pek sarmadı.Artık ciddi olarak vücut geliştirme ile uğraşıyorum.Bunları yazmamın nedeni de şudur.Leg press de kaldırdığım kiloları yazdım ama bir arkadaş galiba şaka yapıyorum zannetmiş.O kiloları daha iki gün önce kaldırdım ve hala yürümekte zorlanıyorum.Bacak kasları vücudun bütün ağırlığını taşıdıkları için en güçlü kaslardır ve ağır çalışılırsa gelişirler.Eskiden yaptığım sporlarda en önemli kaslar bacak kasları idi o yüzden temeli sağlamdır bacaklarımın.
Bacaksiz vücutcu soyulmus elmaya benzer. Simdi sormak lazim. kabuklu elmami daha hos görülür yoksa soyulmus elma mi. üstelik soyulmus elma dayanikli da degildir:-)
Bacak antremani en cok yorucu antreman seklidir. Insani müthis yorabilir egerki program dahilinde yapilirsa. Tabiki bundan dolayi vücutcular bu programi kenara atiyorlar. Ama su fikirde kesinlikle yanlistir ki oda, bende bacaklar kalin ve ben bacak antremani yaparsam iri kaslarla genislicem ve iyi görünmez. diyenlere cevabim su olur;
eger basarabiliyorsan iri kaslar insa etmeyi o zaman basarda bizde görelim. Bacak kaslari biraz daha cok yapilmalidirki kaslar insa edilsin üstelik tüm vücut yapilirsa hepsi vücudun simetrik hesabina calisir. bacagin cok gelismesi ancak sadece bacak antremani yapanlarda görülür mesela futbolcularda. Oysa biz vücudun her tarafini gelistiriyoruz ve simetrik hesabina gidiyoruz. yani bacaklar iri yari ve kollar gögüs cok pasif kalacak hesabina yatmak yanlis olur.
resimlerde Mr. olimpia sporcularina bakarsaniz onlarinki elbette iri yari. Ama onlar cok agir antreman yapiyorlar ve cok genisce progrqmlari var üstelik de Mr.Olimpia ya giren her sporcu kesinlikle haftada 2000mg dan asagi testosteron kullanmiyorlar. hatta bazilarinin öyle kurlari varki buraya yazsam herkes kafayi yer. ama bu konumuz degil simdi.
yukardaki resmi görünce şükrettim öle bacallarım olmadığı için bence cok itici duruyo o resimdekinin kot pantolon giydiğini bir düşünün :shock:
yukardaki resmi görünce şükrettim öle bacallarım olmadığı için bence cok itici duruyo o resimdekinin kot pantolon giydiğini bir düşünün :shock:kot pantolonu bosver sen,dalgalar ıslevını resmen yıtırmıs gıbı :D
dusmanımın basına...
gercektende öyle bu adam zaten böyle zor yürür .Allah bilir bu testislerinide aldırmıştır bacaklare rahat büyüsün diye 8)
@habib ve @guardbody:
Kedi ve ciğer olayı :lol:
bence obacakları sevmiyen vücut geliştirmeyi zor yapar :p
@habib ve @guardbody:
Kedi ve ciğer olayı :lol:
ben gercekten öyle bacaklara sahip olmak istemem.bence resimdeki adamdada kötü durmuş aynı o kollarına yağ enjekte edenlerin kolları gibi.
ama ben resimi değerlendiriyorum.bence bacaklarda kas gerekli ama ben resimdekinleri beğenmedim
resimdeki biraz abartma. ya montaj yada synthol injekte edilmis. cünkü hic bir kas calismasi bu sekilde bacak cikarmaz. Iri yari bacaklar mesela nasser el sonbaty+tom Platz+günterschlierkampf hatta ronnie colemanin bacaklarida iri yari ve bunlar bol pantolon giyince bacaklar o kadarda cirkin durmuyor. Ama adamlarin off seasondaki kilosu 140 felan. Bunuda hesaba katmak gerekir. definasyonlu vücudu 125 ile 115 kilo arasinda degisiyor.
Yaw bakınsana damar damar... Synthol olsa böyle ayrıntı olmazki..
Heralde tuhaflık bende olsa gerek. Bu resmi görünce felaket hırslanıyorum.
Belki de sizi arkadaki halter ağırlıkları şaşırtıyordur. Bi daha bakın abartı bişey yok ki. Mükemmel mükemmel :idea:
ASA;
kardes haklisin. Arka plandaki agirliklar beni yaniltti. Özür diliyorum. Resime iyi bakmamisim. Sanirim bir daha olmaz.
arka plandaki agirliklar sanki bacagin synthol ile sisirilmis halini gösteriyor gibi. :)
bence obacakları sevmiyen vücut geliştirmeyi zor yapar :po bacaklar bende yok ama vucut olayını gayet ıyı yaptıgıma ınanıyorum.ınanmayanlar ıcın bır haber vereyım...2005'ın ıkıncı yarısında mr. ultımate yarısması var ıstanbulda.gelıp bır bakın uygunmuyum dıye.
guardboy mutlaka haber ver gelir sana destek olruz
İnşallah kazanırsın guardbody.
Resimdeki adam kötü yaw :(
guardboy mutlaka haber ver gelir sana destek olruzsaydam ve delı eyvallah dıyorum sıze...tesekkurler.ama resımdekı bacak ıcın soyle bır cumle kurayım...almayayım,alanada mani olmayayım.
ey yüce allahım öyle bacaklarım olsun başka bişey istemem senden..
bu yarışmadan benimde haberim var bende orda olacak ama yarışmacı olarak değil arkadaşlarımı izlemeye girecem podyuma hazırlıcaz işallah seni ve diğer arkadaşlarımızıda görürüm sanırım yarışma bildihim kadarıyla kadıköy caferaga da olacakmış iaşllah olur :D
bu yarışmadan benimde haberim var bende orda olacak ama yarışmacı olarak değil arkadaşlarımı izlemeye girecem podyuma hazırlıcaz işallah seni ve diğer arkadaşlarımızıda görürüm sanırım yarışma bildihim kadarıyla kadıköy caferaga da olacakmış iaşllah olur :Dşu an solıd fırmasından aldıgım bılgıye gore kesın bır yer ve zaman bıldırmıyorlar.umarım gorusuruz.
abi photoshop direk o bacaklar. bariz şekilde belli.
power of muscle
11.01.05, 10:31
photoshop veya değil öyle bacaklarım olsun ve tabiki ona göre bide üst olsun başka ne isteyebilirki BB ci
[öle bacallarım olmadığı için bence cok itici duruyo o kot pantolonu bosver sen,dalgalar ıslevını resmen yıtırmıs gıbı :D
dusmanımın basına...
valla seni severim abi ama eğer böyle bacaklarım olacaksa düşmanın olmaya da hazırım :)
Öyle bacaklarin olmasini istiyorsan öyle vücudunda olmasi gerektigini unutma :!:
bisikleti hiç denedinizmi
Vucudumuzda bellı bır kas grubuna antrenman vasıtasıyla uyguladıgımız sıddet bızım salgıladıgımız buyume hormonu oranını
belırler.
En buyuk kas grubu bacaklar olduguna gore , bacak calısmayan bır bodycı salgılayabılecegı buyume hormonunun neredeyse yarısından vazgecmıs olur, bu en basıt anlamıyla su demektır, bacak calısmıyorsanız benchte bır 200 kıloyu asla goremezsınız.
Vucudun baz gucunu arttıran squat ve daedlıft bu sebepten dolayı cok onemlıdır. Dıger bır yandan sa cok ırı bacakların
olympıaya katılmayacaksak orantısız bır vucut goruntusu saglayacagını dusunursek- en azından gıyınıkken :) ,
yapmamız gereken goruntu olarak bır sorun cıkarmayan ve hayatın her alanında lazım olan bel calısması olarak cok agır deadlıft calısmak, dıger yandan sa bacaklara sıddetı sureklı daha cok kılo ıle degıl daha kısa set arası dınlenme suresı ,
daha cok set ve tekrarla saglamaktır.
Boylece salgılayacagımız hormon lımıtlerını zorlarken aynı zamanda da cok buyumemıs ama takır takır bacaklarla ust tarafla bır butunluk saglayabılırız.
GH GH diye diye 66 cm quad, 44 cm calfa kavuştum ama görünümden memnun değilim, vücudumun yağlı kısmı bacaklarım. Ayrıca bol eşofmanlar dışında rahatsız olmadan giyebildiğim 2 tane pantolonum var :x
SCHWARZXXL
25.07.06, 17:10
GH GH diye diye 66 cm quad, 44 cm calfa kavuştum ama görünümden memnun değilim, vücudumun yağlı kısmı bacaklarım. Ayrıca bol eşofmanlar dışında rahatsız olmadan giyebildiğim 2 tane pantolonum var :x
Blitz, bacakların kalınlaşmasını sadece cm olarak düşünme. Yani, bacakların eğer tabiri caizse labut gibi kalınlaşmadıysa ki extension ve curl de yapıyordun sanırım, bacaklar ortadan şiştikçe tendonlar daha içerde kalıyor ve bacak antremanıyla az miktarda da olsa yaktığın kas ile kıç/bel bölgesini daha ince gösterebiliyorsun. ben eskiden bacakları çok boşluyordum şimdi çalışıyorum daha kalın gözükseler bile, eskiye oranla daha iyi göründüklerini ve sanılanın aksine üçgen vucut görüntüsünü desteklediklerini de söyleyebilirim. Kalf zaten problem değil. Çoğu pantolonda ya üst taraf ile alt taraf eşit ya da alt daha geniş oluyor zaten.
Blitz, bacakların kalınlaşmasını sadece cm olarak düşünme. Yani, bacakların eğer tabiri caizse labut gibi kalınlaşmadıysa ki extension ve curl de yapıyordun sanırım, bacaklar ortadan şiştikçe tendonlar daha içerde kalıyor ve bacak antremanıyla az miktarda da olsa yaktığın kas ile kıç/bel bölgesini daha ince gösterebiliyorsun. ben eskiden bacakları çok boşluyordum şimdi çalışıyorum daha kalın gözükseler bile, eskiye oranla daha iyi göründüklerini ve sanılanın aksine üçgen vucut görüntüsünü desteklediklerini de söyleyebilirim. Kalf zaten problem değil. Çoğu pantolonda ya üst taraf ile alt taraf eşit ya da alt daha geniş oluyor zaten.
Beli ince gösteriyor gerçekten ama hack squat, leg press, lounge vs. derken kıç baya büyük görünmeye başladı maşallah :x
SCHWARZXXL
25.07.06, 18:17
Kıçı geriye doğru çıkartıyor haklısın. Ama hamstring büyüdükçe o da kamufle olacaktır dert etme.
benim kalflerim ince çalışmıyorum bacakta 2 haftada 1 ama kışın destek vereceğim
arkadaşlar ben daha önce kick box ile uğraştığım için bacaklar oldukça sert ve kalın fakat bodyde geliştirmeyi düşünmüyorum.bence bu gereksiz ve iğrenç
bende de spordan kalma acl yirtigi ve tedavisi var + kosu haric baska bir sey yapamiyorum
ne yesem bacağa yarıyo ..kalfler 41 üst bacaklar ise 65 ama baya yağ depolanmış vaziyette şu anda üst tarafta .. ağırlık çalışarak bu ölçülere ulaşmanızı tavsiye etmem ..şu an jeanslerimden hiçbirini giyemiyorum
bisikletin bacağa etkisi varmıdır
kucukken cok top oynadığım için 58 cm bacağım var bacak kaslarıma herkes şaşırıyo :D
bisikletin bacağa etkisi varmıdır
bisiklete bindiğin zmn kaslarını yor pes etme surekli bas pedala cok gusel etkisi oluyo
bence herşey orantılı olmalı...yani üst tarafı çalışıp alt tarfı boşlamak olmaz unutmaylım ki artık üçgen vücut yerine x vücut rağbet görmekte....
tabiki yine zevk meselesi..
serkan1984
13.12.07, 01:36
65 cm civarı oldu benimkilerde ama iç kısımlarda sorun var bacagın iç kısımlarını hangi hareketle en iyi vurabiliriz ?
kardesim ayaklarimizn ustunde yuruyoruz ellerimizin ustunde degilki
is boyle olunca ister istemez kas oluyo bacaklar yani ekstra calismaya gerek yok! :D
noktayi koyuyorum tartismaya :D
kilo 75:)tam squat 130 yarım squat 190......daha ustune gıtmedım gıdersem 140 a 210 gibi bişey olucak....
burakula01
08.01.08, 14:53
Hazır bacak konusu acılmıs yeni bir baslık açmadan soru ve sıkıntımı buraya yazıyım yardımcı olacak arkadaslara ve üstadlara şimdiden teşşekürler.
Atroskopi ameliyatımdan yaklasık 6-7ay geçti.
Bu süre zarfında çalısmalarıma aynen devam ettim üst vucudu kesinlikle boşlamadım .
Ameliyatın 4 ayından sonra yavas yavas hafif kilolarla sadece leg ex çalısmamı tavsiye etti doktor onuda düzenli olarak yaptım .Agrım sızım yok gayet iyi durumda dizim.
Şimdi artık yavas yavas bacak çalısmalarına başlayabilirimiyim.
Bu durumu yaşamış arkadaslarım var mı acaba forumda .veya yaşayanlar biliyormusunuz ? ameliyattan sonra tamamen iyileştik ten sonra ne gibi bir bacak programı izlenmeliyim. Setler tekrarlar ..vs gibi .
uzun zamandır bacak çalısmadıgım için haliyle bacaklarım geri kaldı
Omuz:140 cm iken bacaklarım 62cmkalf 40 cm (soguk) boy 180 şuandaki kilom 88 kg
bazi kisilerin patlayici kuvveti gercekten cok acayip oluyor benim arkadasim boyu 193 kilosu 80 kusur ayak pressde 200 kilo takiyo ustune bide beni bindiriyo (70 kilo da ben :D ) 4-5 kere basiyo acayip bisi
kardesim ayaklarimizn ustunde yuruyoruz ellerimizin ustunde degilki
is boyle olunca ister istemez kas oluyo bacaklar yani ekstra calismaya gerek yok! :D
noktayi koyuyorum tartismaya :D
Yemegıde elımızle yıyıyoruz kol da calısmayalım o zaman
gregorsamsa
15.06.08, 00:39
benim bacaklar 55cm de kaldı. 1 yıl önce vg ye başladığımda 50 cm civarındaydı ve o zaman 56 kgdım. şimdi 68kg ım.
üst tarafı toparladım ama bacaklarım hala ince.
leg extension da makinedeki tüm ağırlıkları takıp (kaç kg a tekabul eder bilmiyorum, pimi tüm ağırlıkların en altına takıyorum) çalışabiliyorum ama leg press de 120 kg ı geçemedim bir türlü.
önceki çok zayıf halimi bilen arkadaşlarım da omuzlarımın kollarımın toparlandığını ama hala bacaklarımın zayıf kaldığını söylüyor, nasıl kurtulurum bu durumdan sizce?
programımda haftada bir gün
4*10 leg press
4*10 leg extension
4*10 leg curl
4*12 calf var.
burakula01
15.06.08, 01:00
programımda haftada bir gün
4*10 leg press
4*10 leg extension
4*10 leg curl
4*12 calf var.
gregorsamsa ,
Squat ,Squat ,Squat ,
Programın squat eksik ,
500 kg leg press yapsanda ,squat yok sa programında 10 yıl geçsede bacaklar herzaman 3 adım geriden gelir,
bacak günü karbonhidratı biraz daha artırabilirsin.
gregorsamsa
15.06.08, 01:13
doğru, aslında squat da var ama belimi sakatlamaktan çekindiğim için ona girmiyorum. bara 20 şerden kırk kilo taksam bile epey zorluyor. ama ilaç buysa eğer, yapabildiğim kadarıyla squata da girerim.
burakula01
15.06.08, 10:26
Squatta yere tam çömelmeye yakın çömelme yap ,
yarım yapma ,nizami olsun tekrarlar ,
kaldırdıgın agırlık önemli değil ,
nizami tekrarlar sadece ,thums:
castorpollux
25.06.08, 02:10
doğru, aslında squat da var ama belimi sakatlamaktan çekindiğim için ona girmiyorum. bara 20 şerden kırk kilo taksam bile epey zorluyor. ama ilaç buysa eğer, yapabildiğim kadarıyla squata da girerim.
squat'ı sağlıklı olupta yeni başlıyacaklara bile 2 hafta boyunca boş barla yapılması tavsiye ediliyor.
Bu aralar squat'a taktım o yüzden çok soruşturdum-araştırdım, vg'nin olmazsa olmaz hareketiymiş. Bacaklar hedef grup olsada karın kaslarını dahi etkileyerek çok yararı oluyormuş. GH dahi girmiyorum...
yani ağırlık takmadan çalışman bile yeterli...
birde topuğunun altına birkaç santim yukarda tutacak birşeyler koymayı unutma.
ben sadece ağırlık olarak squat yapıyorum çeyrek yarım ve tam olmak üzere 3 farklı biçimde ayak çalısıyorum onun dışında çok ciddi bir şekilde basketbolla ugrastıgım için yaklarım baya bi güçlü hergün 4-6 km arası düz koşumuda yapıyorum ayrıyeten ip atlamayıda ihmal etmiyorum ii forumlar...thums:
bacaklarım geliştirmem gereken son bölge bile değil herhalde vücudumda.diğer kas guruplarıma göre çok daha ilerideler.yine de bacak anternmanı yapıyorum şkli şemali olsun diye.
kalf:38
quadların üst kısmı:44
en üst kısmı:64
ama maalesef çoğunluk yağ bacak natrenmanı hiç yapmıyorum desem yeridir
Bacaklarım da biraz yağlı da olsa kas kütlesi oldukça fazl****eşke her bölgem bacaklarım gibi güçlü ve kas kütlesi yüksek olabilse.
rockybalboa7
14.08.08, 02:22
bacaklarımın ölçüsünü almadım ancak kaslı duruyorlar bence bacak antremanıda yapılmalı bacaklar çalıştırılmazsa üst vücutda fazla gelişmez diye biliyorum ben
bacak gelişimi genelde halter sporuyla uğraşan sporcularda daha üst düzeyde oluyor.
ama fitness ile uğraşan arkadaşlar için yapılması şart bir hareket ilk başlarda ağır gelebilir squat. İleride faydasını görürsünüz.
MesutDIKMETAS
07.12.08, 02:38
Ben bir yandan da bisiklet sporuyla ilgilendiğim için biraz iyi durumda diyebilirim ama yeni üye olduğumdan resim ekleyemiyorum :o(
bnm baçaklar manyak, yeni başladım daha henüz ama calf'ı zorlanmadan 280kilo yaptim dün ilk bacak antremanimda!!
benim bacaklar kollarla uyumlu hep uyumlu klaması için uğraşacğım
-----------------------------------
aşağıdaki resimlerde Tom platz ve Erik Fank houser var konunun başındaki resim bunlardan biridir herhalde
bu adamlar nasıl koşuyor çok merak ediyorum. tabi çok hızlı koşmaları gerekir ama birbirine çarpmıyor mu bacakları
videoda bazı resimler ve bir kaçtane ufak video parçası var güzel
http://www.youtube.com/watch?v=4RJNMC5rCng&NR=1
vBulletin, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.