Zeytinyağlı Somon(Poşeleme)

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Titi3 tarafından 25 Ağustos 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. Titi3
    Offline

    Titi3 Üye

    Katılım:
    12 Mart 2015
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bayan
    -960 ml su
    -3 çorba kasığı kaya tuzu
    -4 parça ortası kesilmiş,derisiz somon fileto (her biri 180 gr)
    -1 limon
    -1 diş ezilmiş sarımsak
    -1 su bardağı sızma zeytinyağı

    Su ve tuzu bir kasede çırpıyoruz.Somon filetoları 4 dakika suda beklettikten sonra somonları çıkarıp,hafifçe kuruluyoruz.Limonu şeritler halinde doğradıktan sonra düz bir tavayı limonun kabuklu kısmı ve sarımsak ile ovuyoruz ve ikisinide tavada bırakıyoruz.Tavaya,somonların alt yüzeyini kaplayacak kadar zeytinyağını döküyoruz.Hafifçe ısıttıktan sonra filetoları ekliyoruz ve 10-12 dk pişiriyoruz.(kısık ateşte)Fazla yağı süzüp yeşilliklerle servis ediyoruz.
    4 kişiliktir / 1 porsiyonda 340 kcal,21 gr yağ(3,5 i doymuş)0 karbonhidrat,490 mg sodyum,0 gr lif,35 gr protein.
    Afiyet olsun :)
     

Sayfayı Paylaş