Birkaç yanlışı düzeltmek istiyorum burdaki.Protein isterseniz bir öğünde 150 gram alın( mesela sağlam bir mangal ziyafeti çektiniz
) 150gramıda sindirilir.Protein hiç bir şekilde vücuttan atılmaz.İhtiyacı olanı kaslarda depolanır ;ihtiyac olmıyan kısmı bir takım tepkimelerle yağ hücreleri içinde depolanır.
Proteinin vücuttan atılma hadisesi nefrotik sendrom adı verilen çok ciddi bir böbrek hastalığıdır.Onun dışında kimsede fazla protein yedi diye protein atılmaz.
Bu hadise aslında sadece protein için değil bütün besinler için geçerlidir.Karbonhidrat ve yağında fazlası vücutta tutulur(yağ olarak gene)
Karbonhidratın (şeker) fazlasının vücuttan atılmaya başlıdığı hastalık şeker hastalığıdır.İdrarda şeker olur.
Yağın fazlasının atıldığı durum steatore(yağlı dışkılama) malabsorbsiyon sendromları olarak bilinen çok ciddi hastalıkları içerir.
Genetik olarak mesela bir öğünde 25 gr sindiryorsunuz demişsiniz.Sindirme olayını anlattım zaten hadi onu işliyorsunuz olarak değiştirelim ve o konuyada bir aydınlık getirelim.Bir öğünde ne kadar protein işleneceği sporcunun spor geçmişiyle ve idmanı ne kadar sert geçirdiğiyle alakalıdır.Genetik bu işin çok ufak bir kısmını etkiler.Spora başladığımızda ihtiyacımız kilo çarpı 1 gram iken 3 yıllık bir geçmişimiz olduğunda bu oran kilo çarpı 2 gramlara çıkar.
Genişletmek için tıkla...