Arkadaşlar biliyoruz ki acı biber,baharat mamüller metabolizmayı azda olsa hızlandırıyor bende bunu bildiğim için Gidip Knorr Acı biber sosu aldım.Tadı gayet güzel özellikle tavuk göğsü falan yerken üzerine damlatıyorum çok iyi gidiyor ama merak ettiğim bir konu var. Besin değerleri her ne kadar 100ml'i 8.5kcal 0.64 protein,0.00 yağ, 1.5 karbonhidrat olsa da, belki vücudun yağ seviyesini artıracağından ve metabolizmayı olumsuz etkileyebileceğinden şüphe duyuyorum bir nevi ketçap gibi. Fotoğrafı da burada buyrun. Görüşleriniz nelerdir?
İçin rahat olsun besin değerleri ortada benimde sevdiğim bir ürün ve oldukça acı. Ama acıdan fayda görmek isterseniz sivri acı biber ve pul biber bana daha etkili gibi geliyor.
bu tip urunlerde genelde sodium veya natrium degerlerine dikkatli bakmak gerekir,gun icinde fazla tuketilen sodium veya natrium zararlidir.
Acının metabolizma üzerindeki etkisi öyle sanıldığı kadar fazla değil. Çok acı yiyeyim de daha fazla kalori yakayım derseniz mide-bağırsak sorunlarıyla karşılaşabilir, poponuzun üzerine oturamayabilirsiniz. Ürün sonuçta hazır ürün, ne oranda yağ bulundurduğu değil hangi maddeleri ihtiva ettiği önemli.
http://www.haberler.com/pul-biber-metabolizmayi-hizlandiriyor-3998248-haberi/ Kaynak olarak değilde ilk karşıma çıkanı yazdım.
onlar sayfa doldurmak için yapılan klasik gazetecilik taktiğidir. işte mucize besin (... )diye başlar bunlar hep salamasyon. aç karnına su içmekte metabolizmayı hızlandırır. acı biber bir tek hemoroid olma ihtimalini hızlandırır ülsere davetiye çıkartır vs vs. afiyet olsun.
Bir konuda haklısın hergün mucize besin diye karsımıza birsey cıkıyor Mesela bir ara mantar satışları artsın diye icindeki protein et proteinine yakın diyorlardı bencede bunlar hep ticari amaçlı yazılar. Ama bir gerçek var ki acı biber içinde kapasaisin maddesi vardır Bu madde metabolik hızı arttırır kolestrol düşürür ağrı kesici özelliği vardır aynı zamanda kanser hücrelerini öldürücü etkisi vardır http://www.yaratilisdelilleri.com/y...45-aci-biberdeki-sifa-kapsaisin-molekulu.html