Zaman ve Tat Kazandıran Tarif

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve RocKuN tarafından 11 Ocak 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. RocKuN
    Offline

    RocKuN Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2011
    Mesajlar:
    198
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    38
    Merhaba Arkadaşlar..
    Size çoğunuzun bildiği bir tarif vericem...Forumda da paylaşılmamış ya da ben bulamadım :)

    Bu tarif için kanka bir kasabınız olması gerekli çünkü çoğu kasap yapmıyor...Ben İstanbulda iken rahatlıkla elde ediyodum ama şimdi Konya'dayım ve burda bulmam zor oldu...
    Bahsettiğim şey piliç kıyma;tavuk göğüsünü kıyma çektiriyoruz....

    Malzemeler:
    Tavuk kıyma
    Sote malzemeleri (Soğan,biber...)
    Yumurta

    Arkadaşlar kıyma olduğu için küçük küçük parçalar olduğu için hem yağsız hemde çok çabuk pişiyor..

    Tarif:
    Çok az zeytinyağını tavaya dökün ve peçeteyle yayın,soğan ve biberi doğrayıp atın tavaya,yağ iyice kızınca kıymamızı da koyuyoruz...En kıyma piştikten sonra üstüne 1-2 tane de yumurta beyazı dökün ve baharatla harmanlayın...
    Misss gibi kıymalı yumurta



    Başka bir tarif:

    Malzemeler:
    Tavuk kıyma
    Köfte Harcı

    Arkadaşlar köfte harcını ve kıymayı karıştırın ve istediğiniz köfte şeklini verin (misket,inegöl....vb.)
    Ben en çok hamburger köftesi şeklinde yapıyorum hem ince olmuş oluyor yine pişmesi kolay oluyor hemde sandwichlik oluyor..

    Köfteler pişince sos için ya su+salçayı baharatla harmanlayıp sos haline getirin ya da hazır soslar kullanın ve yanın da da yoğurt olsun mutlaka :))

    TARİFLER BUNLAR ARKADAŞLAR ÇOK LEZZETLİLER VE ÇABUK PİŞİYORLAR...DEDİĞİM GİBİ TEK SORUN KASAP BULMANIZ.. BEN HERGÜN YA DA 2 GÜNDE BİR 1 KG ÇEKTİRCEM DEDİM DE İKNA ETTİM ADAMLARI :))

    BENİM DE BİR SORUM VAR,TAVUKTA HAŞLAMA OLANI MAKUL AMA YİYEMİYORUM VE ÇOK UZUN SÜRÜYOR...TAVUKLU ÖĞÜNLERİMİ BÖYLE GEÇİRSEM,DİYETİM NASIL ETKİLENİR ???


    teşekkürler.....
     
  2. wafwaf
    Offline

    wafwaf Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    57
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    8
    o değilde profil resmindeki adam kimdir onun antreman tekniklerini versen:D
     
  3. MaçaPapazı
    Offline

    MaçaPapazı Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2009
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    cok farketmez, bazıları hala haşlamanın çok daha iyi olduğunu savunuyor yağlar suda kalıyor mantığı var, tmm doğru ama zaten 100gr tavukta birkaç gram yağ var ki sanki bana olimpiaya hazırlanır gibi sıfır yağ yapmaya çalışıyorlar, tavuktan alınan 2 gr yağa fazla derler neler neler yerler, sen proteinini tavuk balık kırmızı etten günlük öğünlerden yeterli miktarda al önemli olan bu.
     
    RocKuN bunu beğendi.
  4. RocKuN
    Offline

    RocKuN Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2011
    Mesajlar:
    198
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    38
    Fotoğrafı google'dan bulmuştum tanımıyorum şahsen...Üzüm üzüme baka baka kararır misali...
     
  5. Ünkut
    Offline

    Ünkut Üye

    Katılım:
    24 Mart 2008
    Mesajlar:
    571
    Beğenileri:
    196
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    greg plitt
     

Sayfayı Paylaş