Yumurtaya ne katabilirim?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve ErhN61 tarafından 18 Ocak 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. ErhN61
    Offline

    ErhN61 Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2011
    Mesajlar:
    157
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    İstanbul
    Selam arkadaslar,

    Ben spordan sonra dırek eve gelıp 2 yumurta kırıyorum ve yanına süt+bal+polen şeklindede bi içecek hazırlıyorum. Sormak istediğim sey menümün proteın acısından dahada zengınleşmesı ıcın basitçe katabıleceğım bıseyler daha varmı? Ozellıkle tavada yumurta kırıyorum bu yumurtaya ek olarak ne eklesem proteın değerını artırabılırım?
     
  2. draft
    Offline

    draft Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.563
    Beğenileri:
    1.666
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    Ben antreman sonraları geçen yıl, 200-250gr tavuk göğsünü kuşbaşı yapıp tavada pişmeye yakın üzerine 2-3 adet daha yumurta kırıyordum. Bunu deneyebilirsin ki tadı çok iyidir. Veya, light kaşar, peynir, diğer her türlü et içeren gıda: sucuk, kavurma, pastırma, aklına ne geliyorsa.
     
    onurr_535 bunu beğendi.
  3. Phil_Heath
    Offline

    Phil_Heath Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2011
    Mesajlar:
    781
    Beğenileri:
    1.372
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Civil Engineer
    Yer:
    Istanbul-Southampton-Moscow
    forumda bir çok konuda hazır et ürünlerinin (pastırma , sucuk vs) body için zararlı olduğunu okumuştum , sonuçta çok fazla yağ ve baharat var...
     
  4. ErhN61
    Offline

    ErhN61 Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2011
    Mesajlar:
    157
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    İstanbul
    Hmm tavuk göğsü evde herzaman olmayabılır ama kaşar peynir olur veya dediğin gibi et urunlerıde bulunur.

    Tesekkurler..
     
  5. draft
    Offline

    draft Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.563
    Beğenileri:
    1.666
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    Ben et kaynaklı yağların, yani doymuş yağların testesteron seviyesini arttırmada etkili olacağını savunanlardanım ve bende bu nedenle tüketiyorum. Fazla yağlı olduğunu düşündüklerini tüketmeyebilirsin. Baharata gelince, baharatın bir zararı olmaz, hatta kırmızı biber metabozlimayı ateşlemek içinde iyidir.
     
    demircan256 ve Phil_Heath bunu beğendi.
  6. demircan256
    Offline

    demircan256 Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.910
    Beğenileri:
    2.223
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    güvenlik
    Yer:
    istanbul
    yumurtaya lor ekle veya peynir ekle çok iyi olur ...Lor un önemini zaten biliyosundur...

    afiye tolsun...
     
    Danny Boy bunu beğendi.
  7. uykusuzburak
    Offline

    uykusuzburak Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2006
    Mesajlar:
    849
    Beğenileri:
    866
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    turizm
    evet lor peyniri vg. için bulunmaz nimet ama uzun vadede tadı bayıyor malesef :) ben haşlanmış yumurtaları bi tabağa doğrayıp yanına maydanoz, tereotu ve ton balığı olan porsiyon hazırlıyorum. protein oranı yüksek ve doyurucu bi öğün oluyo. ayrıca proteinsel besinlerin yanında yenilen yeşil sebzeler tamamlayıcı niteliktedir. sindirim, enzimleme ve protein sentezine olumlu etkileri vardır.
     
    demircan256, ispirli ve Danny Boy bunu beğendi.
  8. ErhN61
    Offline

    ErhN61 Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2011
    Mesajlar:
    157
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    İstanbul
    Sağolasın. Proteın acısından gercekten cok katkısı olur.

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:59 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:57 ----------

    Hmm guzel. Fakat bn fazla uğrasmayı sevmem dırek yumurtayı kırıp yerım :) Ama bundan sonra lor da eklıcem. İçeceğim ztn yeterlı heralde süt+bal+polen...
     
    demircan256 bunu beğendi.
  9. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.254
    Beğenileri:
    8.786
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    sucuk gıbı oldukca yaglu urunler degılde pastırma jambon ıyı olur soırun olmaz

    a tabıkıde hepsı sarkuterı urunu yanı ıslenmıs yıyecek saglık kısmı ayrı zaten
     
    demircan256 ve Phil_Heath bunu beğendi.
  10. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.652
    Beğenileri:
    4.408
    Ödül Puanları:
    123
    Yumurtanın içine değil ama yanında patates veya buğday ürünü tüketmek yararlıdır. Tam buğday ekmeği , buğday gevreği veya patates püresi olabilir. Buğday - yumurta veya patates - yumurta veybirbirlerinin eksik aminal değerlerini tamamlayan besinlerdir. Böylece tükettiğiniz proteinlerin biyolojik değerlerini yükseltmiş olursunuz.

    Aynı şekilde yumurta ile tofu ve süt ile de yenilmesi yararlıdır.

    Örneğin:

    Patates / Yumurta (Oran 10/1) biyolojik değeri .... 136

    Bugday / Yumurta (Oran 1/3) biyolojik değeri .... 118

    Tofu / Yumurta (Oran 10/3) biyolojik değeri .... 123

    Süt / Yumurta (Oran 2/5)
    biyolojik değeri .... 122
     

Sayfayı Paylaş