Yumurtayı Sulu Olarak Yemek(Sarısı İle)

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve B3RkOvi tarafından 19 Mart 2006 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. B3RkOvi
    Offline

    B3RkOvi Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2006
    Mesajlar:
    479
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    Ben katı yumurta sevmem sulu yumurtayada bayılırım..

    Hergün 6-7 tane sulu yumurta yesem sarısıyla benim için faydalı olur mu ?

    İlla katı olarak beyazınımı yemek gerekir ????
     
  2. Atlas
    Offline

    Atlas Üye

    Katılım:
    6 Mart 2006
    Mesajlar:
    215
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    6-7 tane yumurta sarısı yersen 30-35 gr yağ almış olursun, tek öğünde fazla bu kadarı. Genelde bir yada iki tane sarı, gerisi ak yenir. Pastörize yumurta akı çıktı, onu içebilirsin katı yiyemiyorsan.
     
  3. B3RkOvi
    Offline

    B3RkOvi Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2006
    Mesajlar:
    479
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    Pekıi sulu yumurtada sarısını çıkarsam beyazını kaşıkla yesem olur mu ?
     
  4. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.855
    Beğenileri:
    4.910
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Londra
    tabiki olur.. sulu veya katı bir şey farketmez.. ancak gunde 3 taneden fazla yumurta sarısı tüketirsen hem çok yüksek kolesterol hem de gereksiz kalori ve yag alımı yapmıs olursun.. oysa yumurta beyazını diledigin kadar tüketebilirsin.. 0 kolesterol ve çok az kalori içermektedir..
    bak ben mesela pişirmeden beyazını sarısından ayırıp sütle tavaya döküp çok pişirmeden sütlü yumurta kıvamında yiyorum.. cok da lezzetli oluyor.. hem sulu hem hafif oluyor..
     
    hasanugure bunu beğendi.
  5. Blitz
    Offline

    Blitz Özel Üye

    Katılım:
    9 Ocak 2006
    Mesajlar:
    1.415
    Beğenileri:
    204
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Istanbul
    Birçok araştırma sonucu kanıtlanmış ki, eğer çiğ yumurta akı yerseniz hiçbir işe yaramaz, vücuttan direk atılır. Öte yandan pastörize yumurta akı için böyle bir durum söz konusu değil çünkü pastörize yumurta akı 126 dereceye kadar ısıtılıyor bu sayede içindeki avidin yok oluyor. Avidinin yok olması demek, vücudun çiğ aktaki proteini kabul edebilmesi demek. Ayrıca çiğ yumurta akındaki salmonella tehlikesinden bahsetmiyoruz bile. Yani yumurta akı çiğ yenecekse mutlaka ama mutlaka pastörize olarak yenilmeli yoksa hem yararı olmaz hem de salmonella tehlikesi olur.
     
  6. kelmel
    Offline

    kelmel Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2006
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Konu eski hortlatmış olucam ama, mesela civciv yumurtada iken beyazından değil sarısından besleniyor? Yanlışmıyım? Beyaz olan kısım bizim hücrelerimizdeki stoplazmanın aynısı. Sadece beyazı genelde yemek tariflerinde kullanıyorlar=)

    Birde direk çiğ yumurta alımı zararlı diye biliyorum. sonuçta yumurtanın nereden çıktığı malum. Yumurta kabuğundaki bulunan gözeneklerden bakteriler rahatlıkla geçebiliyor. Bu durumda çiğ yumurta da bulunan bakterileride sizde almış oluyorsunuz
     
  7. castorpollux
    Offline

    castorpollux Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2008
    Mesajlar:
    467
    Beğenileri:
    403
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    yumurtanın sarısı faydalı elbette o tartışmasız ama yetişkin biri için 4 adetten fazlası tavsiye edilmiyor beyaz ye eyvallah sınır yok ama sarı 4 ;)
     
  8. Veyron
    Offline

    Veyron Özel Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2004
    Mesajlar:
    1.884
    Beğenileri:
    435
    Ödül Puanları:
    93
    Yer:
    Republic Of Fenerbahce
    Her şeyin bir sınırı var Yumurta beyazının fazla tüketildiğinde karaciğer üzerinde toksik etki yaptığını unutmayalım
     
    Pinky ve castorpollux bunu beğendi.
  9. emirturk
    Offline

    emirturk Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    160
    Beğenileri:
    60
    Ödül Puanları:
    38
    Yumurtanın çiğ kullanılması veya beyazı katılaşmamış şekilde yenilmesi miğde ve bağırsaklarda emilim olmadan atılmasına neden oluyor.Ayrıca 6-7 yumurtayı sarısı ile yemek yağlanma dışında karaciğer açısından da oldukça zararlı.
     
    Pinky bunu beğendi.
  10. sancak
    Offline

    sancak Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    akşam antrenmandan sonra 3 adet çok haşlanmış yumurtayı sarısıyla birlikte yanında sütle yesek kilo aldırır mı ?
     

Sayfayı Paylaş