Yumurtayı omlet olarak yemek

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve skllmyh tarafından 24 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. skllmyh
    Offline

    skllmyh Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2009
    Mesajlar:
    264
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    28
    Malum yaz geldi.. artık haşlanmış yumurtayı yiyemiyorum. onun yerine az yağda yapılmış lor peynirli omlet i tercih ediyorum.. Yumurtayı sonucta yağlı yapmak zorundayız peki omleti yaparken yumurtanın protein değeri düşermi? bunu merak edıyorum..
     
  2. mfd
    Offline

    mfd Üye

    Katılım:
    28 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    71
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    28
    suda da yapabilirsin.
    lor peynirini suyla güzelce karıştırınca iyonize olur bembeyaz bir sıvı olur. yüksek ateşte suyunu biraz çektikten sonra yumurtaları kırarsan al sana yağsız lorlu omlet.

    kırmızı biber de atmanı tavsiye ederim biraz da tuz. yoksa çok sası oluyor tadı.

    ben bu aralar yağ da koyuyorum daha lezzetli oluyor meret:)
     
  3. emregunes
    Offline

    emregunes Üye

    Katılım:
    4 Haziran 2010
    Mesajlar:
    494
    Beğenileri:
    174
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Bursa

    Protein değeri düşmez.
     
  4. pashacan
    Offline

    pashacan Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    516
    Beğenileri:
    361
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    istanbul - bakırköy
    adanalısın herhalde kardeşim? =)
     
  5. skllmyh
    Offline

    skllmyh Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2009
    Mesajlar:
    264
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    28
    denicem.. umarım tadını severim suyla karıştırma felan pek cıvık olmasın :)
     
  6. mfd
    Offline

    mfd Üye

    Katılım:
    28 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    71
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    28
    @pashacan yok o kelimeyi avrupa yakasından kapmıştım:)

    @skllmyh cıvık değil de suyunu tam çekmeden ocaktan alırsan o suyun tadı berbat oluyor. zaten normalde de çok lezzetli bir şey olduğunu söyleyemem ama su kalırsa süzmeden yiyemezsin.
     
  7. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    958
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    Protein değeri düşmez aksine çok az miktar artar. Bir ara forumda bir yazımda paylaşmıştım bunu. %2 civarında artıyordu. Kaale alınacak bir değer değil. Omleti de yağlı yapacaksın diye bir şart yok. Yağsız teflon tavada kısık ateşte pişirebilirsin.
     

Sayfayı Paylaş