Malum yaz geldi.. artık haşlanmış yumurtayı yiyemiyorum. onun yerine az yağda yapılmış lor peynirli omlet i tercih ediyorum.. Yumurtayı sonucta yağlı yapmak zorundayız peki omleti yaparken yumurtanın protein değeri düşermi? bunu merak edıyorum..
suda da yapabilirsin. lor peynirini suyla güzelce karıştırınca iyonize olur bembeyaz bir sıvı olur. yüksek ateşte suyunu biraz çektikten sonra yumurtaları kırarsan al sana yağsız lorlu omlet. kırmızı biber de atmanı tavsiye ederim biraz da tuz. yoksa çok sası oluyor tadı. ben bu aralar yağ da koyuyorum daha lezzetli oluyor meret
@pashacan yok o kelimeyi avrupa yakasından kapmıştım @skllmyh cıvık değil de suyunu tam çekmeden ocaktan alırsan o suyun tadı berbat oluyor. zaten normalde de çok lezzetli bir şey olduğunu söyleyemem ama su kalırsa süzmeden yiyemezsin.
Protein değeri düşmez aksine çok az miktar artar. Bir ara forumda bir yazımda paylaşmıştım bunu. %2 civarında artıyordu. Kaale alınacak bir değer değil. Omleti de yağlı yapacaksın diye bir şart yok. Yağsız teflon tavada kısık ateşte pişirebilirsin.