Yumurtayı haşlama yerine omlet yapsam protein değeri azalır mı?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve promise90 tarafından 5 Haziran 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. promise90
    Offline

    promise90 Üye

    Katılım:
    9 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    62
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Arkadaşlar ben sabahları yumurtayı haşlama olarak yerken midem bulanıyor özellikle kokusu midemi zorluyor. Bunun yerine 3-4 yumurtayı omlet olarak yesem , protein ve besin değerleri azalır mı?(pişirmekten dolayı)
     
  2. 0nd3r
    Offline

    0nd3r Üye

    Katılım:
    19 Ekim 2009
    Mesajlar:
    308
    Beğenileri:
    100
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    ist bayrampasa
    herhangi bir degisim olmaz protein miktarlarında eger diet uyguluyorsanız teflon tavaya az su koyun üzerine biraz lor peyniri onların üstünede yumurtaları kırın ve agzını bir kapakla kapatın karıstırmadan buharla üstteki yumurtalar pisicektir hem pratik hemde doyurucu
     
    ilkerc ve promise90 bunu beğendi.
  3. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    besın degerı azalmaz ama omlet benim bildiğim yağda yapılıyor kilo sorunu olanlara tavsiye etmem
     
  4. SAVAŞ74
    Offline

    SAVAŞ74 Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2010
    Mesajlar:
    1.331
    Beğenileri:
    1.287
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    böreklik lor peynirinden 100-150gr al, teflon tavaya at, pişir, lor peyniri pelte kıvamına gelince 3 yumurtayı üzerine kır, güzelce karıştır. 1 dilim köy ekmeği ve söğüş 2-3 domates ile afiyetle götür...yaklaşık 55-60gr civarı protein :D:
     
  5. promise90
    Offline

    promise90 Üye

    Katılım:
    9 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    62
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Cevaplar için saolun arkadaşlar, ben 1 aydır b.b yapıyorum bana günlük 100 gr protein yeter mi sizce?
     
  6. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    proteinler "yanmadıkları, kömürleşmedikleri ,yani azot yapısı bozulmadığı sürece normal şartlarda değer kaybına uğramzalar ...)
     
  7. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenileri:
    469
    Ödül Puanları:
    73
    Evet azalır!

    "Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Derneği Başkanlığı" ile "Kanser Hastaları Derneği" tarafından hazırlanan "kanser ve beslenme" konulu broşürde yumurta konusuna da yer verilmişti.

    "Yumurta ne kadar çok pişirilirse sindirimi de o ölçüde zorlaşıyor.

    Ayrıca yumurtayı yağda pişirmek de yine protein değerini azaltıyor. Bunun yerine yumurtanın haşlanarak yenmesi tavsiye ediliyor. Yumurtanın bozulmadan saklanması için de buzdolabında yıkanmadan saklanması, pişirilmeden önce yıkanması ve 3 haftada tüketilmesi öneriliyor."

    Süt için de bazı bilgiler yer alıyor;

    "Örneğin süt'ün pişirilmesi konusunda sık yapılan bir yanlışın altı çiziliyor.
    Sütün mama ya da tatlı yapılırken şeker ilave edilerek kaynatılmasının sütün içindeki proteini büyük ölçüde azalttığı belirtiliyor.
    Sütün kaynadıktan sonra şeker ilave edilmesinin sütteki protein miktarının korunmasında önemli rol oynadığı vurgulanıyor."

    Kaynak
     
    Azi bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş