Yumurtayı Fazla Kaynatmak

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve zero59 tarafından 2 Mayıs 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. zero59
    Offline

    zero59 Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2014
    Mesajlar:
    701
    Beğenileri:
    34
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Tekirdağ
    Yumurtayı Fazla Kaynatmak İçeriğini Kaybetirirmi Hafif Çiğ Olarakmı Bırakılması Lazım Sizce ?
     
  2. tarantino16
    Offline

    tarantino16 Üye

    Katılım:
    8 Aralık 2014
    Mesajlar:
    142
    Beğenileri:
    85
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Eger yumurtani cok kaynatirsan yesil yesil bolgeler olur. Bu da degeri kaybettiginiz gosterir.
     
  3. FoReVeR_S.F
    Offline

    FoReVeR_S.F Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2011
    Mesajlar:
    284
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    yeşil bölgeler oluşursa içeriğindeki yağlar trans yağa dönüştüğünü okumuştum bir yerden kayısı kıvamı en iyisi tam 4 dk
     
  4. mehmet67
    Offline

    mehmet67 Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    353
    Beğenileri:
    98
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    istanbul
    3 dk :)
     
  5. zero59
    Offline

    zero59 Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2014
    Mesajlar:
    701
    Beğenileri:
    34
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Tekirdağ
    önce su kaynıcak ondan sonra yumurtayı içine salıcaz 3 dk durucak dimi böyle en iyisi ?
     
  6. mehmet67
    Offline

    mehmet67 Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    353
    Beğenileri:
    98
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    istanbul
    Suyu aygaza koydugun an yumurtayi at.su kaynamaya basladiktan sonra 3 dk daha kaynar suda beklesin.en sağlikli ve en lezzetlisi bu sekilde
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 3 Mayıs 2015
  7. zeo64
    Offline

    zeo64 Co-Moderator Yönetici Co-Moderator

    Katılım:
    18 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.470
    Beğenileri:
    1.424
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Kocaeli Üni.Bilg.Müh.Öğrencisi
    Yer:
    Kocaeli / Uşak
    eğer yumurtanın etrafında o yeşil tabaka oluştuysa çok kaynatmışız demek.

    ben haşlanmış yumurta konusunda biraz takıntılıyım,hem tamamen katı olmalı(sarısı da tamamen katı olmalı neredeyse ıslaklık olmamalı) hem de o yeşil tabaka oluşmamalı.o yüzden oda sıcaklığında beklemiş yumurtayı direk kaynar suyun içine atıp su kaynamaya devam edecek kadar ateşte 11-12 dakika civarı kaynatıyorum.tam istediğim gibi oluyor.benim gibi sevenlere söylemiş olayım.
     
  8. lostRoses
    Offline

    lostRoses Üye

    Katılım:
    29 Mart 2015
    Mesajlar:
    132
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    38
    Ben yumurta ve suyu oda sıcaklığında tavaya koyup normal ateşte kaynatiyorum ve kaynadiktan 5-6 dk sonra alıyorum ne yeşillik var nede ıslaklık benim ölçüm bu şekilde

    LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  9. EFE_57
    Offline

    EFE_57 Üye

    Katılım:
    5 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    84
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    Takribi 10dk kaynatiyorum yeterki oluyor bence
     

Sayfayı Paylaş