yeşil bölgeler oluşursa içeriğindeki yağlar trans yağa dönüştüğünü okumuştum bir yerden kayısı kıvamı en iyisi tam 4 dk
Suyu aygaza koydugun an yumurtayi at.su kaynamaya basladiktan sonra 3 dk daha kaynar suda beklesin.en sağlikli ve en lezzetlisi bu sekilde
eğer yumurtanın etrafında o yeşil tabaka oluştuysa çok kaynatmışız demek. ben haşlanmış yumurta konusunda biraz takıntılıyım,hem tamamen katı olmalı(sarısı da tamamen katı olmalı neredeyse ıslaklık olmamalı) hem de o yeşil tabaka oluşmamalı.o yüzden oda sıcaklığında beklemiş yumurtayı direk kaynar suyun içine atıp su kaynamaya devam edecek kadar ateşte 11-12 dakika civarı kaynatıyorum.tam istediğim gibi oluyor.benim gibi sevenlere söylemiş olayım.
Ben yumurta ve suyu oda sıcaklığında tavaya koyup normal ateşte kaynatiyorum ve kaynadiktan 5-6 dk sonra alıyorum ne yeşillik var nede ıslaklık benim ölçüm bu şekilde LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi