Yumurtayı çiğ içmek

Konusu 'Geri Dönüşüm Kutusu' forumundadır ve onur372 tarafından 24 Ocak 2013 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. onur372
    Offline

    onur372 Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2013
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar öncelikle bu forumu yaklaşık 1 haftadır takip ediyorum. Konu bakımından oldukça zengin yararlı bilgiler aldım. Benim merak ettiğim bir konu var

    Ben yumurtayı bardağın içine kırıp çiğ içiyorum haşlamaya pek vaktim olmuyor günlük 4 yumurta içiyorum acaba çiğ yumurtanın bir zararı varmıdır?
     
  2. simitci88
    Offline

    simitci88 Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2011
    Mesajlar:
    215
    Beğenileri:
    194
    Ödül Puanları:
    53
    evet vardir cig yumurtada salmonella hastaligi var tamamen dogal koy yumurtasi olsa eski zamanlardaki gibi tamam ama simdi hicbisey dogal degil...
     
    sthammer bunu beğendi.
  3. kratos1
    Offline

    kratos1 Üye

    Katılım:
    29 Şubat 2012
    Mesajlar:
    692
    Beğenileri:
    440
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    İstanbul
    Forumda biraz arama yapsaydın soruna cevap bulabilirdin. 100 kere söylendi. Yumurta çiğ yenmez

    Çiğ yumurtanın Zararları

    İçinde bulunabilecek zararlı salmonella mikrobu nedeniyle hastalıklara yol açabileceği belirtildi

    Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tülin Aksoy, çiğ yumurtanın faydalı olmadığını, aksine içinde bulunan 'salmonella' mikrobu nedeniyle zararlı olabileceğini söyledi.

    Halk arasında yumurtayı çiğ tüketmenin daha faydalı olduğu yönünde yanlış bir inanış olduğunu belirten Doç Dr. Aksoy, salmonella mikrobunun bağışıklık sistemi zayıf kişilerde ölümcül hastalıklara dahi neden olabileceğini vurguladı.

    B7 VİTAMİNİ ENGELLİYOR
    Çiğ yumurta tüketmenin iki sakıncasının bulunduğunu belirten Dr. Aksoy, "Birincisi salmonella denilen mikrobu alabilirsiniz. Bu mikrop bağışıklık sistemi güçlü olanlarda ishal olarak kendisini gösterir fakat bağışıklık sistemi düşük olanlarda daha fazla etkisi var. Amerika'da yaşlı ölümlerine neden oluyor. İkinci olarak da yumurtayı çiğ tüketirsek ?avidin' denilen madde yumurtanın içinde bulunan biyotini yani B7 vitaminini engelliyor. Bu nedenle yumurtanın pişirilerek yenmesi daha doğru" diye konuştu.
    ALINTIDIR
     
  4. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.

Sayfayı Paylaş