Yumurtalı Yemek Tarifleri

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Veyron tarafından 21 Temmuz 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. Veyron
    Offline

    Veyron Özel Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2004
    Mesajlar:
    1.884
    Beğenileri:
    435
    Ödül Puanları:
    93
    Yer:
    Republic Of Fenerbahce
    [​IMG]Yoğurtlu Yumurta Salatası (4 Kişilik)



    Malzemeler:
    5 Yumurta
    5 Çorba Kaşığı Yoğurt
    3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
    1 Diş Sarmısak
    3-4 Dal Dereotu ya da Maydanoz
    1 Çay Kaşığı Pulbiber ya da Karabiber
    Tuz



    HAZIRLANIŞI :
    Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp soyun. Soğuduktan sonra halka halka dilimleyin.
    Servis tabaklarına birer sıra yumurta dilimlerini dizin ve tuz serpin.
    Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın ve yumurtaların üzerine yayın. Zeytinyağını gezdirip, pulbiber veya karabiber serpin.
    Dereotu veya maydanozu ince ince kıyıp salatanın üzerini süsleyerek servis yapın.
    http://www.maksimum.com/yemeicme/tarif/1421.php
    YUMURTA KROKET[​IMG]


    Malzemeler
    8 Yumurta
    1 Çorba Kaşığı Margarin
    7 Çorba Kaşığı Un
    1 Su Bardağı Süt
    2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
    2-3 Çorba Kaşığı Galeta Unu
    Kızartmak İçin Sıvıyağ
    Birkaç Dal Dereotu
    Tuz, Karabiber, Pulbiber


    Yemeğin Tarifi

    Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
    Tencerede margarini eritip dört kaşık un ekleyerek pembeleştirin. Azar azar sütü ilave edip karıştırın. İyice koyulaşıp sos kovamını alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Ateşten alıp tuz, karabiber, kaşar peyniri, 1 yumurtanın sarısı ve doğradığınız yumurtaları ilave ederek iyice karıştırın. Su ile ıslatılmış bir tabağa alıp soğumaya bırakın.

    Kalan yumurtanın akını küçük bir kasede iyice. çırpın. Ellerinizi unlayıp karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve kroket şekli verin. Önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp kroketleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Dereotu ve pulbiberle süsleyip sıcak olarak servis yapın.


    Kaynak:
    http://www.nepisirsem.com
    MELEMEN

    MALZEMELER
    5 adet yumurta
    3 adet sivri biber (İsteğe göre)
    2 adet Domates
    Yarım çay bardağı sıvı yağ

    HAZIRLANIŞI
    Önce yarım çay bardağı sıvı yağ tencereye dökülür kısık ateşte 5 dakika kadar kaldıktan sonra, sivri biberler ince ince doğranarak yağın üstüne dökülür, daha sonra domateslerde biber gibi doğrandıktan sonra biberlerin üstüne dökülür. 5 yumurta ise üstüne kırıldıktan sonra servis yapılır...


    Kaynak:
    www.afiyetolsun.net ( Sitede 42 adet yumurtalı yemek tarifi var )
    ÇILBIR

    MALZEMELER
    yumurta
    yoğurt
    sarımsak
    margarin
    toz kırmızı biber
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Genişçe bir sahanın yarısına kadar su koyun, tuz ilave edin ve normal ateşte
    kaynatın. Kaynayan suyun içine istenildiği kadar yumurta kırın ve kapağı
    kapatarak kayısı olana kadar bekleyin.Sarımsakları döverek yoğurtla karıştırın.Tabaklara önce sarımsakla yoğurdu koyun üzerine pişen yumurtaları
    kevgirle süzerek yerleştirin.Harlı ateşte margarini eritin toz kırmızı biberi ilave edin ve biber yanmadan yumurtaların üzerinde gezdirin.

    Kaynak:
    http://www.yemektarifleri.org ( sitede 30 adet yumurtalı yemek tarifi var )
    OMLET

    8 Yumurta

    2 Ç.K. Süt

    100 gr Margarin

    Tuz, Karabiber




    Bir cam kap içinde yumurtaları çırpınız. Çırpma hiç bir zaman beyazı köpürene kadar olmamalıdır. Beyazı sarısı birbirine karışsın kafidir. İki kaşık süt ilave edilir. Tuz karabiber konur. Omlet pişirilmeye hazırdır. Yağ eritilir. Kızdırılmış yağa yumurtalı sütlü omlet karışımı dökülür. Yumurtalar pişip sertleşmeye başlayınca tava kenarlarına yapışmış olan kısımları bir spatula yardımı ile ayırıp omleti tavada sallayınca kayar hale getirmek gerekir. Omleti daime teflon yapışmaz tavada yapınız.
    Omlet pişerken içine arzuya tabi olarak muhtelif malzemeler ilave edilebilir, Rende kaşar Peyniri - Beyaz Peynir - Sosis - Sucuk - Mantar - Maydanoz. Bu halde Omletin ismi içine katılan malzeme ile telaffuz edilir. Mesela Kaşarlı Omlet gibi…
    Omletin yarısı diğeri üzerine katlanarak yarım daire şeklinde servis edilir. İsteyenler üzerine Ketçap dökerek yerler.


    Kaynak:
    www.yemeklerimiz.com ( sitede 7 adet yumurtalı yemek tarifi var)
    UNLU YUMURTA




    GEREÇLER
    2/3 adet yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay bardağı un
    1 yemek kaşığı paket yağ

    Yapılışı:
    Kaseye bir çay bardağı unu ve

    bir çay kaşığı tuzu dökün.Sonra yumurtaları kırarak kaseye ilave edin.Yemek kaşığı ile karıştırın.Tavanın altını yakarak bir yemek kaşığı paket yağı tavaya koyun ve erimesini bekleyin.Yağ eridikten sonra kaseyi tavaya boşaltın...

    Kaynak: http://www.turkish-media.com/yemektarifleri/
     
    platoon bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş