Yumurta

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve fatalsick tarafından 16 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 15 üye.
  1. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.657
    Beğenileri:
    4.430
    Ödül Puanları:
    123
    Ercan'ın mantığından gidersek havyar yediğimizde de 1000 tane balık mı yemiş oluyoruz ? :)

    Bu işler bu kadar basite indirgenmemeli bence. Yumurtanın sarısı sadece embriyoyu oluşturur. Civciv dünyaya gelene kadar yumurtanın beyazından beslenir. Dolayısıyla cicivin oluşumunu tam yumurtanın bileşimidir.

    Bende merak ediyorum aslında bilimsel bir dayanağı vardır inşallah Ercan'ın. Anlattığı gibi olmadığını defalarca açıklamama rağmen hala ısrarla bu tezi savunduğuna göre vardır bir dayanağı heralde.
     
    jankad, Azi, eludem ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    ama 1tam yumurta yumurtadan yeni cikmis 1civciv demektir diyebilirmiyiz peki

    b konuda pek bilgim yok besin ogeleri knusunda sen daha bilgilisin o yuzden soruyorum
     
    Azi bunu beğendi.
  3. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.657
    Beğenileri:
    4.430
    Ödül Puanları:
    123

    İstersen olaya şu yönden bakalım Danny_Boy yumurtanın içinden bir enjektör ile akını alalım kalan sarısından civciv oluşamaz. Çünki civcivin kas ve diğer dokularının gelişmesi için yumurta akındaki yüksek değerli proteine ihtiyacı vardır.

    Civciv 1 tam yumurtadan oluşur doğrudur. Fakat 1 tam yumurta = 1 civciv diyemem. Çünki yumurta farklı bir maddedir civciv farklı bir olgudur.

    Yumurta sadece içinde gerekli maddeler olan taşıyıcı bir kapsüldür. Civiciv ise organları ve kemikleri olan komplex bir canlıdır.
     
    Big_Hammer, jankad, Azi ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  4. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    )))))

    bazı noktalar:

    **yumurta beyazı civcivin ana besin maddesi değildir...zaten olamaz da , zira besin olarak gerek miktar ,gerekse içerik olarak bunu sağlayamaz !...sadece , takviye besin olarak lagılanır ,ve ayrıca gerekli transfüzyonlar vb için ayrıca su kaynağıdır ...ayrıca, -bumin grubu tırnak, gaga ,tüy oluşumuna hizmet eden ve özellikle imun sistemine etki eden bazı protein türleri içerir...kas ,organlar vb yani ağırlıklı kısım sarıdan oluşur...

    **tabiatta bulunduğumuz dünya , bilinen çevrede eğer "atomsal enerji " üzerinde oynama olamayacağı sürece biyolojik canlılar daima bir yerden bir şekilde biyolojik konvertasyon yoluyla enerji , protein ve mineralleri almak zorundadırlar ...yumurtanın , memeli oluşumlarından olan en büyük farkı , dışardan herhangi bir bağlansısı olmadığından tüm enerjiyi kendi iç bünyesinden sağlamak zorundadır...ve "gerek anne karnı , gereks eyumurtada ayrıca gelişme döneminde çıkşa kadar herhangi bir dışkılama da olmaz... civcivin gelişme süreci ana çerçevede sarıdan sağlanan maddeler ile olur , beyazı ise yukarda yazdığımız olşumlar için gerekli eser miktarda maddeyi sağlar...)))))


    sanırım açık olmuştur...biyoloji 7 nci sınıf dersiydi yanılmıyorsam ?!...))
     
    Son düzenleme: 2 Haziran 2012
    Azi bunu beğendi.
  5. emclord00
    Offline

    emclord00 Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    569
    Beğenileri:
    302
    Ödül Puanları:
    73
    ben yumurtanın kokusuna dayanamıyorum artık. zaten nefret ediyordum iyice tiksindim. çiğnerken kusucak gibi oluyorum o yüzden ben sütle karıştırıp içiyorum akını. sabah 3 tane akşam 2 tane(tam). haşlamaya göre çok düşermi besin değeri
     
  6. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    biraz daha genişletmek gerekirse:


    **yumurta beyazının ana görevi "yumurta sarısını yani civcivi, embriyoyu darbelere, sarsıtılara ,karşı korumak yani süspansiyon olayıdır...

    **yumurta beyazı civcivin ana besin maddesi değildir...zaten olamaz da , zira besin olarak gerek miktar ,gerekse içerik olarak bunu sağlayamaz !...örneğin bayağı büyük ( large diye geçen yumurta beyaz olarak yaklaşık 30 gr ve sadece ve sadece miktar olark bunun 3 gr ına yakını proteindir...sadece , takviye besin olarak lagılanır ,ve ayrıca gerekli transfüzyonlar vb için ayrıca önemli su kaynağıdır (%92 lere varan su oarnı) ...ayrıca, ağırlıklı ovalbumin ve otuzun üstünde eser miktarda tırnak, gaga ,tüy oluşumuna hizmet eden ve özellikle imun sistemine etki eden bazı protein türleri içerir...diğer yanda kas ,organlar vb yani ağırlıklı kısım sarıdan oluşur...

    **tabiatta bulunduğumuz dünya , bilinen çevrede eğer "atomsal enerji " üzerinde oynama olamayacağı sürece biyolojik canlılar daima bir yerden bir şekilde biyolojik konvertasyon yoluyla enerji , protein ve mineralleri almak zorundadırlar ...yumurtanın , memeli oluşumlarından olan en büyük farkı , dışardan herhangi bir bağlansısı olmadığından tüm enerjiyi kendi iç bünyesinden sağlamak zorundadır...ve "gerek anne karnı , gereks eyumurtada ayrıca gelişme döneminde çıkşa kadar herhangi bir dışkılama da olmaz... civcivin gelişme süreci ana çerçevede sarıdan sağlanan maddeler ile olur , beyazı ise yukarda yazdığımız olşumlar için gerekli eser miktarda maddeyi sağlar...)))))
     
    Azi ve Danny Boy bunu beğendi.
  7. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    çiğ yumurta içmek salmonella riski taşır !!!!!
     
    jankad, AkrepHan, Azi ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  8. emclord00
    Offline

    emclord00 Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    569
    Beğenileri:
    302
    Ödül Puanları:
    73

    ercan gürgöze
    yumurta akını ve sarısını ciğ olarak sütle içmenin bir zararı yada proteinsel - si fazlamıdır?
     
  9. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    ----

    çiğ yumurta kullanmak doğru olmaz...mikrop, bakteriler yönünden ...)

    tabi ki tüm besinler pişince besin değerlerinde kayıplar oluşur...özellikle "ısıya dayanıksız vitaminlerde" ...

    ama, protin değerleri oynamaz...

    buna karşı örneğin vücuttaki "c-vitaminini tahrip ettiği söylenen " ve ayumurta beyazında da bulunan "avidin"in bu olumsuz etkisi pişirme yoluyla bertaraf etmiş edilebilinir..))
     
    Son düzenleme: 2 Haziran 2012
    Azi, emclord00 ve Danny Boy bunu beğendi.
  10. emclord00
    Offline

    emclord00 Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    569
    Beğenileri:
    302
    Ödül Puanları:
    73
    bakteri falan pek umrumda değil açıkcası. kokusundan bıktım artık inanın bana. bir süre böyle devam edicem. maksat protein
     
  11. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    yani kısaca : " biz türküz bize bi şey olmaz !..." diyorsun...))))

    bu arada o kokuyu nasıl alıyorsunuz ?!...şimdiki yumurtalar su gibi, tatsız, kokusuz...markası ?..)
     
    Danny Boy ve Azi bunu beğendi.
  12. wurtz
    Offline

    wurtz Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    309
    Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    Bergama
    Olayı bu denli abartmaktansa hiç tiksinmeden düzgün bir sayıda tüketmek en doğru çözüm gibi görünüyor. Yumurta çok kaliteli bir protein kaynağı evet. Ancak tek protein kaynağı da değil. Öğünleri düzgün tutmak ve kaliteli beslenmek mühim olan.

    Ben sadece sabahları XL boy 2 adet yumurta tüketiyorum. Şahsen yetersiz olduğunu düşünmüyorum. Öğle ve akşam yemeklerinde et tüketiyorum yatarken de casein proteini alıyorum lor gibi ürünlerden.
     
    jankad ve Danny Boy bunu beğendi.
  13. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    salmonella nın ne olduğunu bilmiyorsun sanırım 2 ay hastanede yatırır adamı gebertır belkide

    bu arada salmonella bakterisini takmayabılırısn ama bu bakterı bir hastalığa yol açıyor onu duymuşundur TİFO
     
    Azi ve ercan gürgöze bunu beğendi.
  14. emclord00
    Offline

    emclord00 Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    569
    Beğenileri:
    302
    Ödül Puanları:
    73
    ercan haşlandığında o sarının yoğun kokusuna dayanamıyorum, spora başlamadan once kahvatı massaında olmasına dayanamazdım yumurtanın. markasına dikkat etmiyorum pek markette ne varsa alıyorum. kasaptan aldıgımda oluyor.

    wurtz;
    bende abartmıyorum dediğim gibi günde 5 tane fakat süt ile
     
  15. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.657
    Beğenileri:
    4.430
    Ödül Puanları:
    123

    Yazılarımı ucundan kenarından çekiştirip kendi istediğin gibi kıvırmaktan başka bişey yapmıyorsun malesef. Sarıyla işaretlediğim bölümü iyi oku . Civcivin olşumu tam yumurtadan oluşur yazıyor , akından oluşur diye bir cümle mi kurdum ben.

    Daha fazla polemiğe girip uzatmak istemiyorum çünki senin "Nuh deyip te peygamber demeyen" biri olduğunu iyi bilirim.

    Sen istediğine inanabilirsin. Burada cicivin yaratılışını tartışmaya gerek yok. Ben bilimsel kaynaklarımı ortaya koydum aksini ispat edecek bilimsel kaynağın varsa paylaş bende birşeyler öğreniyim.

    Hadi sağlıcakla kalın..
     
    Big_Hammer, jankad, Azi ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  16. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    haşlarken içine limon sık ve nane atıver...)
     
    Azi bunu beğendi.
  17. emclord00
    Offline

    emclord00 Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    569
    Beğenileri:
    302
    Ödül Puanları:
    73
    haşlicaz yani, napalım artık sağlık daha önemli. gün aşırı yerim ozaman napiyim. cidden sevmiyorum çünkü yoğurt falan döküp üstüne zeytin yağı falan o şekil tarifler vardı onları yaparım ..
     
    ercan gürgöze bunu beğendi.
  18. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    beachboy , biraz terbiyeli olsan ...)

    neyi kıvırtacağım ...ayrıca, bana ne senin yazılarından...hangi bilimsellikten söz ediyorsun?!...ayrıca, bilimselliği acaba "fkb "okumamış bi kişiden mi öğreneceğim ?!...

    vb vb vb (((
     
    Azi bunu beğendi.
  19. emclord00
    Offline

    emclord00 Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    569
    Beğenileri:
    302
    Ödül Puanları:
    73
    yarın sabah denicem teşekkür ederim önerin için
     
  20. fırathan
    Offline

    fırathan Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2011
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    55
    Ödül Puanları:
    28
    yumurtanın sarısı civciv değildir civcivin besinidir yani vitellus beyazıda civcivi dış etmenlerden sarsıntıdan koruyan kısım sizin yediğiniz tavuklar döllenmemiş tavuk yumurtasıdır yani içinde civciv yoktur zaten nasıl civciv oluştuğunu merak ediyorsanız videoyu izleyin http://www.oynat.tv/yumurta-icinde-civcivin-olusumu ayrıca yumurtanın beyazını yiyip sarısını atmak tavsiye edeceğim birşey değildir sonuçta para veriyorsun onu ziyan ediyorsun lezzetli kısmını atıyorsun ve içinde vitamin mineral ve omega 3 bulunan her yiyecekte olmayan kısmı atmak bence akıllıca değil
     

Sayfayı Paylaş