Yumurta & Süt

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve M£RT tarafından 27 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. M£RT
    Offline

    M£RT Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2012
    Mesajlar:
    179
    Beğenileri:
    114
    Ödül Puanları:
    0
    İyi akşamlar

    Bildiğimiz gibi çiğ yumurta sallamone bakterisi bulundurduğu için sağlık açısından tehlikeli. Ben artık kahvaltılarda yumurta tüketemez hale geldim .( Süt ile yumurtayı karıştırıp biraz nutella ekleyip tüketmek istiyorum. 10 tane yumurtayı kısık ateşte 5 dk haşlayıp 1 litre süt ile karıştırsam sağlık bakımından sorun olurmu? Eğer olmaz ise ben bunu 2 günde tüketmeyi düşünüyorum. 2 günde bozulmaz umarım buz dolabında muhafaza edilicek.

    Yakında dershane ve okulda baslıyor sabahları pek birşey yiyemiyorum. Küçük bir kahvaltı ardından 300 gram içip kahvaltıyı bitirsem nasıl olur? Birde yatmadan önce 300 gram tüketmeyi düşünüyorum.

    Önerilerinizi bekliyorum.
     
  2. Berker06
    Offline

    Berker06 Üye

    Katılım:
    20 Nisan 2012
    Mesajlar:
    115
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    Yumurtayı pişirip süt ile karıştırırsan pek sorun olacağını sanmıyorum. Ama 2 gün dayanırmı ondan pek emin değilim onun yerine yumurtaları haşlayıp kabuğunu soymadan dolaba koy ondan sonra yapacağın zaman yumurtaları soyup öyle karıştır hem yumurtada besin değerini kaybetmemiş olur :)
     
  3. M£RT
    Offline

    M£RT Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2012
    Mesajlar:
    179
    Beğenileri:
    114
    Ödül Puanları:
    0
    haşlanmış yumurta ne kadar karışır orasıda muamma tabi :) İçerken ağzıma yumurta beyazı parçaları gelir birde kusarsam .))
     
  4. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.657
    Beğenileri:
    4.430
    Ödül Puanları:
    123
    Süt , yumurta ve birazda tam buğday unu ile krep yapabilirsin. 2-3 gün buzdolabında saklanabilir tüketmesi daha kolay olur.
     
  5. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Güzelde olur, lezzetli :)
     
  6. M£RT
    Offline

    M£RT Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2012
    Mesajlar:
    179
    Beğenileri:
    114
    Ödül Puanları:
    0
    Biraz araştırdımda süt oranı ile un oranı aynı oluyor genelde tariflerde 3 bardak süt 3 bardak un felan yazıyor.Un oranı biraz fazla geldi bana.Siz tavsiye ettiğiniz tarifi yazarmısınız rica etsem?
     
  7. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Aslında tarif sana bakıyor mesela ben yulafı un halıne getiriyorum, 1 su bardağı yulaftan un 5 yumurta biraz sut :) mesela benim ki bazlama gibi oluyor içine fıstık ezmesi sürüp yiyorum inanılmaz güzel :)
     
  8. M£RT
    Offline

    M£RT Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2012
    Mesajlar:
    179
    Beğenileri:
    114
    Ödül Puanları:
    0
    Birde benim ilk sordugum soruya cevap verebilcek yokmu ya? Yumurtayı 5 dk haşlasam sorun olurmu acaba?
     
  9. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    288
    Ödül Puanları:
    0
    bende kaynadıktan sonra 4 dakika haşlıyorum toplam 5 dakika rafadan olur hatta pişermi onu bile bilmiyorum. 4 dakika haşlarsan kayısı kıvamına gelir
     
  10. Morte
    Offline

    Morte Üye

    Katılım:
    30 Mart 2012
    Mesajlar:
    175
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Su kaynamaya başladıktan 4-5 dk sonra yumurta katı olur. İlk 5'ini soy (kullanmıyorsan sarılarını at) Diğer 5'ini sonraki gün için dolaba koy.

    Blender içine yumurtaları, sütü ve diğer başka ne eklenecekse koy ve karıştır. Yumurta parçaları ağzına gelir mideni de kaldırmamış olur. (Ama tadı nasıl olur bilemedim :D)
     
  11. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.657
    Beğenileri:
    4.430
    Ödül Puanları:
    123
    Mert yanlışlıkla ekmek tarifine baktın galiba :) 3 bardak süt 3 bardak un ?


    Damak tadı herkezin farklıdır tabi ben yumurta ağırlıklı krep yapıyorum . Bir öğünlük kahvaltı için 3 tam + 2 yumurta akı , 2 yemek kaşığı tam buğday unu (tepeleme değil normal) + yarım kaşık kepek , 3/2 çay bardağı süt , bir tutam şekersiz vanilya , isteğe göre tatlandırmak için splenda da ekliyebilirsin.
     
    Son düzenleme: 30 Temmuz 2012
    FedoR, M£RT ve (silinen üye bunu beğendi.
  12. thekinger
    Offline

    thekinger Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    639
    Beğenileri:
    79
    Ödül Puanları:
    38
    Gaz patlaması olmuyormu bunu yiyince yaw?
     
  13. demir00
    Offline

    demir00 Özel Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    1.316
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Avukat
    Yer:
    Istanbul

    Değerli üyemiz;
    Lütfen mesajlarınızda Türkçeyi doğru kullanmaya dikkat ediniz.
    Yazım dili ile ilgili kuralları okumak için lütfen buraya tıklayınız
    Anlayışınız için teşekkür ederiz.
     
    -hitman- ve SCHWARZXXL bunu beğendi.
  14. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.560
    Beğenileri:
    1.080
    Ödül Puanları:
    123
    ben daha önce konuda açmıştım mikro dalga fırında yumurta diye. 3-4 dk da omletiniz hazır oluyor, tavsiye ederim.
     
  15. thekinger
    Offline

    thekinger Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    639
    Beğenileri:
    79
    Ödül Puanları:
    38
    Uyarı için teşekkürler.
     
  16. Rooter
    Offline

    Rooter Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2011
    Mesajlar:
    50
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    28
    Ben her sabah 3 yumurta beyazını yerken istifar etmemek için nefes bile almıyorum :D böğüre böğüre yiyorum sizlerde nasıl mide var hep gıpta etmişimdir maşallah arkadaşlar
     
  17. Morte
    Offline

    Morte Üye

    Katılım:
    30 Mart 2012
    Mesajlar:
    175
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    100 gr yağsız peynir ve bi ufak parça tereyağı da ekle o 3 beyaza ve kırmızı biber, kekik, kimyon ile çeşnilendir. Daha kolay yiyeceksin :)
     
    Rooter bunu beğendi.
  18. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    288
    Ödül Puanları:
    0
    yumurtayı kayısı kıvamına getirirsek 20 tane tam yiyebiliirm :) ama malesef 20 tam kardan çok zarar olur o nedenle bi oturuşta maksimum 5 sarı yerim. gerisini beyaz şeklinde tüketirim şu aralar kütleemin ihtiyacı daha az olduğu için (68 kilo civarıyım) (13 14 kg civarı kas) fazla zorlamama gerek kalmıyor.
     

Sayfayı Paylaş