Yumurta Haşlama mı Daha İyi Omlet mi?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve İyi Adam tarafından 15 Eylül 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 10 üye.
  1. İyi Adam
    Offline

    İyi Adam Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2010
    Mesajlar:
    23
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Meslek:
    Üniversite Talebesi
    Yer:
    İstanbul
    Arkadaşlar yumurtayı omlet şeklinde tavada yapıp yersek protein değerlerinde bir düşme olmaz değil mi?

    Haşlama olarak mı tüketilmeli yoksa tavada pişirilerek de tüketilebilir mi?
     
  2. zHeMpa
    Offline

    zHeMpa Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2009
    Mesajlar:
    125
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Yağ miktarına dikkat ettikten sonra pek bi fark yok. Yanlız haşlama daha çok tercih ediliyor hem ext yağ almamış olursun hem de haşlama sırasında daha yüksek sıcaklık oluştuğu için çeşitli risk faktörlerindende tamamen korunmuş olursun.
     
    İyi Adam bunu beğendi.
  3. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.254
    Beğenileri:
    8.786
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    hayır proteın oranı degısmez

    canın hangısını ısterse o sekılde tuket :)
     
    İyi Adam bunu beğendi.
  4. leecH
    Offline

    leecH Üye

    Katılım:
    19 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    163
    Beğenileri:
    320
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir
    Yağ ve un eklenmediği sürece ciddi bir fark oluşucağını düşünmüyorum hatta lor peyniri fazla sevmeyen biri için güzel bir seçenek olabilir omlet
     
    İyi Adam bunu beğendi.
  5. StaticX
    Offline

    StaticX Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    149
    Beğenileri:
    64
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Fark olmaz omlete yağ katmadığın sürece.kaşar peyniri yada lor peyniri kattığın zaman güzel tadda alabilirsin :)
     
    İyi Adam bunu beğendi.
  6. lordmarvel
    Offline

    lordmarvel Üye

    Katılım:
    6 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    580
    Beğenileri:
    214
    Ödül Puanları:
    0
    yalnız omlet teflon tavada dahi yağsız pişiremiyosun çok çok az yağ ile pişirmen mümkün.
     
    İyi Adam bunu beğendi.
  7. tats
    Offline

    tats Üye

    Katılım:
    7 Eylül 2011
    Mesajlar:
    15
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Haşlama. Hazırlaması zahmetsiz yağ oranı daha düşük ve geriye kirli bir tava kalmıyor. Beyin bedava tabi :)
     
  8. AloneAssasin
    Offline

    AloneAssasin Üye

    Katılım:
    29 Aralık 2009
    Mesajlar:
    116
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    28
    Omletin tadı haşlamada pek olmuyor ama haşlama daha iyi
     
    İyi Adam bunu beğendi.
  9. conicon
    Offline

    conicon Üye

    Katılım:
    8 Aralık 2010
    Mesajlar:
    291
    Beğenileri:
    117
    Ödül Puanları:
    53
    Tavada direkt olarak ateşin ısısı ile temas ettiğinden tam pişme süresini ayarlayamayabilirsin, onun yerine suyu kaynat içine yumurtayı kır, toplanmaya başladığında ye, daha faydalı olur.
     
  10. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.033
    Beğenileri:
    1.331
    Ödül Puanları:
    123
    haşlama tabi ki,hatta rafadan ...omlet gibi eğer yüksek ısı değerine tabi tutulacaksa her besinin değeri rahatca değişir...içindeki ,b

    fazla haşlamamaya da dikkat zira aşırı uzun süre ısıya tutulması halinde de kayıplar oluşur (protein açısından oluşmaz, ama bir sürü mineral ve immun sistemine gerekebilecek materyaller türleri ineffekte olabilir...)
     
    İyi Adam bunu beğendi.
  11. İyi Adam
    Offline

    İyi Adam Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2010
    Mesajlar:
    23
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Meslek:
    Üniversite Talebesi
    Yer:
    İstanbul
    Ben bilakis omleti, haşlamadan daha çok seviyorum ve daha kolay tüketebiliyorum. Binaenaleyh, tercih sebebim tavada oluyor. Yağ mevzusu ise beni pek ilgilendirmiyor zira çok zayıfım yaşıma ve boyuma göre. Besin değerlerinde herhangi bir değişme söz konusu değil ise, tavada hazırlayarak bu gıdayı tüketmeye devam edeceğim. Umarım hayırlısı ile kilo alırım.

    Eyvallah...
     
  12. estell
    Offline

    estell Üye

    Katılım:
    17 Mart 2011
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    az miktarda zeytinyağı ile yapılan omlet daha da sağlıklı olur. Kaliteli yağ tüketmiş oluruz.
     
  13. mars35
    Offline

    mars35 Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2011
    Mesajlar:
    46
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Ben sabahları 100gr buğday ezmesi 100gr lor peyniri ve 2'si tam olmak üzere 5 yumurtadan omlet yapıyorum yaparkende 1 çorba kaşığı zeytinyağı kullanıyorum hem tadı güzel hemde inanılmaz doyurucu oluyor,yağ bakımından çok dert etme ben şu an kilo verme dönemindeyim ve hiçbir sıkıntı çekmiyorum.

    Not:Konu az biraz hortladı ama olsun belki başkasının aklına takılmıştır :)
     
  14. SAVAŞ74
    Offline

    SAVAŞ74 Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2010
    Mesajlar:
    1.329
    Beğenileri:
    1.281
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    eğer seçenekler bu ikisi ise haşlama.
    fakat omlet yapmak yerine tavada pişirmek daha mantıklı. hatta benim yumurtayı tek yeme biçimim bile diyebilirim, tavada pişirmek. 100-200gr kadar yağsız beyaz peynir veya lor peyniri tavada güzelce ısıtılır, kıvama gelince üzerine 2-3 yumurta kırılır, güzelce pişirilir ve karıştırılır.
    güne bomba gibi başlamak için idealdir :D
     

Sayfayı Paylaş