YUMURTA HAŞLAMA SORUNU

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve devilemre tarafından 25 Aralık 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. devilemre
    Offline

    devilemre Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2013
    Mesajlar:
    59
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    ankara
    arkadaşlar bu yumurta haşlama yüzünden spordan soğudum resmen
    yumurtayı haşlıyorum sonra kabuklarını soyarken kabuklarında yumurtanın yarısı kalıyo nerdeyse yani kabuk yumurtaya yapışıyor
    yumurtanın yarısı ziyan oluyo zaten beyazını yiyoruz beyazında hemen hemen 4 de 1 i kabuğuyla beraber çöpe gidiyo
    bu üründen de aldım ama gerçekten çok kullanışsız dandik bi ürün bi yumurtay 30 dk da haşlıyo ayrıca yine yapışıyo

    :mad::mad:
     
  2. exsisman
    Offline

    exsisman forum Kurdu

    Katılım:
    6 Eylül 2012
    Mesajlar:
    1.063
    Beğenileri:
    774
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Almanya
    taze oldugu icin öyle oluyor. Haslanmis yumurtayi ortadan kes cay kasigi ile ye
     
    PeNa bunu beğendi.
  3. doxux
    Offline

    doxux Üye

    Katılım:
    14 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.735
    Beğenileri:
    2.810
    Ödül Puanları:
    123
    Haşladıktan sonra birkaç dakika soğuk su içinde beklet, daha rahat olur :)
     
  4. tarikaydin
    Offline

    tarikaydin Üye

    Katılım:
    11 Aralık 2013
    Mesajlar:
    48
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Kocaeli
    Bizim kendi tavuklarımızın yumurtası da öyle.. Dişinle sıyıracan mecbur :D
     
    alvel ve mfs14 bunu beğendi.
  5. PeNa
    Offline

    PeNa Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2013
    Mesajlar:
    973
    Beğenileri:
    667
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Elektronik
    Yer:
    İstanbul
    Haşladığın yumurtayı direk soğuk suyun altına tutarsan bir anda kabul sertleşiyor ve soyarken bütün halde çıkıyor .Bayanların çoğu bilir :)

    Başlığı okurken kendi kendime sordum insanın yumurta ile nasıl bir sorunu olabilir :)
     
    alvel, zorroo ve devilemre bunu beğendi.
  6. devilemre
    Offline

    devilemre Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2013
    Mesajlar:
    59
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    ankara
    ahahah :D haklısın başlık biraz sıkıntılı olmuş bu arada bilgi için saol ben direk soğuk suya atıyodum yumurtaları kaynattıkdan sonra
     
  7. berk1905
    Offline

    berk1905 Üye

    Katılım:
    2 Haziran 2011
    Mesajlar:
    149
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    bu sorun bende de vardı. yumurtayı kaynattıktan sonra 5 dakika sıcak suda bekleteceksin. sonra soğuk su içinde tekrar 3-4 dakika bekleteceksin.
     
  8. boksbody
    Offline

    boksbody Özel Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    4.471
    Beğenileri:
    2.870
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    yumurta 3 dakika kaynarsa rafadan az pişmiş
    5 dk geçerse iyi pişmiş oluyor
    hem proteinden iyi faydalanmak hem zararlı bakterilerin vs daha çok etkisiz hale gelmesi hemde iyi bir kabuk soyma için ben 5 dk yı geçiyorum
    6 dk civarı kaynatıyorum
    yumurtayı iyi soyabilmek için yumurtanın taze olması , kabuk kalitesi ( bazı markaların kabukları zayıf oluyor ) , ve kaynadıktan sonra soğuk suyla yıkayıp soğutulması yeterlidir
    bunlardan biri bile eksik olsa yumurtayı zor ayıklarsınız
     

Sayfayı Paylaş