Yumurta beyazinin fazlasi ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve B3RkOvi tarafından 29 Ekim 2006 başlatılmıştır.

  1. B3RkOvi
    Offline

    B3RkOvi Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2006
    Mesajlar:
    479
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaslar gunde 15 tane yumurta beyazi 1-2 tanede sarisini yiyorum/

    Acaba bu kadar tuketmenin bir zarari olur mu >??
     
  2. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.855
    Beğenileri:
    4.910
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Londra
    sarısını fazla tükemedigin sürece yumurta akınının sana hiçbir zararı olmaz..
    en kaliteli protein kaynagı yumurta akıdır..
    eger bu mıktarda tuketmekten rahatsız olmuyorsan (koku ve tad olarak) daha da artırarak devam etmenı onerırım..
    saygılar
     
  3. Blitz
    Offline

    Blitz Özel Üye

    Katılım:
    9 Ocak 2006
    Mesajlar:
    1.415
    Beğenileri:
    202
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Istanbul
    Yumurta akını çiğ olarak tüketmediğin sürece problem yok.
     
  4. serdar1980
    Online

    serdar1980 Guest

    Peki blitz hocam çiğ tüketilirse ne olur? daha etkili olmaz mı? merakımdan soruyorum kusura bakmayınız. Teşek :shock: kürler.
     
  5. Blitz
    Offline

    Blitz Özel Üye

    Katılım:
    9 Ocak 2006
    Mesajlar:
    1.415
    Beğenileri:
    202
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Istanbul
    Çiğ tüketilirse tam olarak emilemiyor, üstelik de her yumurtada çok düşük de olsa hastalık olma ihtimali var; bu hastalık çiğ yenince ortaya çıkıyor. Günde 20-25 yumurta akını çiğ yiyen bir insan eninde sonunda hastalıklı yumurtaya rast gelir gibi geliyor bana :)
     
  6. onkirk
    Offline

    onkirk Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2005
    Mesajlar:
    156
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    0
    salmonella hastalığına yol açabilir..

    Salmonellosis:Bir tür gıda zehirlenmesi olan Salmonellosis, Salmonella genusuna (cinsine) bağlı olan patojenik bakteriler yüzünden meydana gelir. Salmonellosis bir tür akut bağırsak enfeksiyonudur.
    Hastalık
    Kirli yiyecek veya su yolu ile bulaşır. Enfeksiyonun birincil kaynağı bağırsaklarında Salmonella bakterileri bulunan hayvanlardır. Bakterinin bulunduğu gıdalar (et ve et ürünleri, çiğ yumurta ve pastörize edilmemiş süt vb.) ile bakteriler vücuda girer. 8 ila 48 saat arasında değişen bir kuluçka (enkübasyon1) süresine sahiptir. Belirtileri (semptomları) sıralarsak:

    Karın ağrıları,
    Kramplar,
    İshal,
    Mide bulantısı,
    Kusma,
    Ateş.
    Hastalık genelde 2-5 gün sürer , bazen birkaç hafta da sürebilir

    Bakteri

    Salmonella'nın birçok türü vardır. Salmonella typhi, tifoid hastalığına neden olur ve bir tür endotoksin üretir. Salmonella enteriditis ise sıkça görülen basit gıda zehirlenmesine neden olur. Burada rahatsızlığın ana nedeni yüksek sayılarda bulunan bakterilerden ibarettir. Glikoz fermentasyonu ile bu bakteriler büyük miktarda gaz üretiler. Enfeksiyonun ağır olduğu hastaları dışkılarının her gramında yaklaşık bir milyon Salmonella baterisi bulunabilir. Çoğu hasta rehidrasyon (su verilmesi) terapileriyle tedavi edilebilmektedirler. Bazı durumlarda damardan (intravenös) rehidrasyon gerekli olabilir.

    1 - enkübasyon süresi, enfeksiyonun ortaya çıkışıyla ilk semptomların ortaya çıkışı arasındaki zaman dilimidir.

    "http://tr.wikipedia.org/wiki/Salmonellosis"'dan alındı
     

Sayfayı Paylaş