Yumurta akına çareniz ?

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve antititan tarafından 13 Haziran 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 13 üye.
  1. antititan
    Offline

    antititan Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar yumurta akına lezzetlendirmek için ne atıyorsunuz misal sos ıolabilir tatıl olabilir şu kardeşinize bir fikir verin :D telef oldu yumurta akı yemekten kolayla direk yutuyrm o dereceye egldim. aklımada hiç fikir gelmiyor. fikirleriniz ve yaptıklarınızı söyleyin lütfen.
     
  2. GencGrafiker
    Offline

    GencGrafiker Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.001
    Beğenileri:
    1.135
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Kocaeli
    Direk yiyorum ben, tadı ağır değil sarısı gibi :)
     
    sporcu. bunu beğendi.
  3. antititan
    Offline

    antititan Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    direk yiyorsanız o beyazını o zaman çok sağlam bir mideniz olduğunu söyleyebilrim :) yada benim açımdan öyle açıkçası
     
  4. RaJeV
    Offline

    RaJeV Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2011
    Mesajlar:
    1.756
    Beğenileri:
    686
    Ödül Puanları:
    123
    Beyazı çok lezzetlidir özellikle karabiber oh mis gibi
     
    StreloK bunu beğendi.
  5. antititan
    Offline

    antititan Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    çok ilginç ya hoşunuza gidiyorsa tabi ilginç. misal kekik atsak biber atsak falan başka baharat nası olabilir ? :D
     
  6. StreloK
    Offline

    StreloK Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    110
    Ödül Puanları:
    43
    Yer:
    ankara
    karabiber gerçekten çok yakışıyo :)
     
  7. emirturk
    Offline

    emirturk Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    160
    Beğenileri:
    60
    Ödül Puanları:
    38
    Ben beyazını normalde de severim ama kırmızı pul biber ile süper oluyor.Yağ probleminiz yoksa kaşar veya benzer peynirlerlede pişirerek tüketebilirsiniz.
     
  8. skaron
    Offline

    skaron Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2011
    Mesajlar:
    15
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    son altı yıldır yumurtayı yemezdim bi çeit tiksinti gibi sırf kas kazanacam diye yiyorum günde 5 tane 4 ünün beyazı bi yerde bişeyleri feda ediyosun gibi oluyo alıştık artık
     
  9. baskn35
    Offline

    baskn35 Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2010
    Mesajlar:
    324
    Beğenileri:
    124
    Ödül Puanları:
    53
    portakal ile yemeyi dene .
     
  10. Rinkushichi
    Offline

    Rinkushichi Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    995
    Beğenileri:
    1.138
    Ödül Puanları:
    103
    Tavada yap,lor peyniriyle güzel oluyor, ayrıca patates+lor+yumurta akı mükemmel oluyor tavada yapınca
     
  11. antititan
    Offline

    antititan Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    ya aslında dediğin gibi birçok şey katınca özellikle patates harkia oluyor fakat sabah şimdi kim uğraşır onunla oda zor iş pratik olsn diye diyorum ben.


    bugün pul biber kekik attım hakkatten iyi oldu. ama başka ne alternatif olabilir misal onu düşşünüyorm.


    bunu deniycem. herhangi bir meyveyle yemeyi. lor ile karpuzu yiyorum zaten mevsimide geldi hazır yiyebiliyoruz artık :D


    arkadaşlar başka önerilniz yaptıkalrınız söleyin ben fikir alıyorm. yazın siz.
     
  12. Cyrax
    Offline

    Cyrax Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2010
    Mesajlar:
    241
    Beğenileri:
    90
    Ödül Puanları:
    38
    Artik alistim, cok kolay 9 tane beyazini 3 dk da bitiriyorum, jelibon gibi :)
     
  13. themertyildiz
    Offline

    themertyildiz Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2011
    Mesajlar:
    411
    Beğenileri:
    952
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Soya kıyması + kaşar koy süper olur.
     
  14. ttolga1111
    Offline

    ttolga1111 Yeni Üye

    Katılım:
    4 Haziran 2012
    Mesajlar:
    145
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    0
    beslenme bölümündeki yumurta içemeyen miğdesi bulanan adlı konuunun yorumu

    Merhaba, malum haşlanmış olarak yediğimiz yumurta 3,4 ten sonra hemen hemen herkesi tıkıyor ve miğde bulandırıyor..Çiğ halde içilen yumurtanın sağlıklı sağlıksız tartışması ise kişiden kişiye değişiyor ve çiğ halde içebilen de çok az..Ben uyguladığım bir yöntemi size söylemek istiyorum günde 25-30 yumurta içiyorum..Bir shaker ın içine 6-8 adet yumurta akını kırıyorum 1,2 sarı bırakarak.Shaker'ı ağzına kadar light sütle dolduruyorum ve içine 3,4 tatlı kaşığı nescafe koyuyorum ve iyice çalkalıyorum..İçtiğimde yumurtanın tadı ve kokusu yok kahve bastırmış..Böylece soğuk bir sütlü kahve içer gibi rahatça tüketiyorum..Bunu günde 4 defa 8 yumurtayla yaptığınızı düşünün. 32 yumurtayı yutmuş oluyorsunuz...Umarım işinize yarar bir bilgidir
     
    ateslipanda bunu beğendi.
  15. thekinger
    Offline

    thekinger Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    639
    Beğenileri:
    79
    Ödül Puanları:
    38
    ben salataya karıştırıyorum 3 adet yumurta beyazını gayet güzel oluyor.
     
  16. antititan
    Offline

    antititan Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    yalnız çiğ yumurta tüketimi çok tartışılmış forumda ben hepsini tek tek okudum. salmonella riski ve sindirime verdiği yükü olduğu söyleniyor. yani çiğ yumurta pek yararlı değil sanırım. ustalarda yanlış yönlendirmeye bir yorum yapsında bazı kişiler zarar görmesin bunu okuyup denmeye kalkabilir kimisi
     
  17. iLLeqaLKinq
    Offline

    iLLeqaLKinq Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    109
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    28
    yumurtanın beyazını bende yiyemiyorum bi kere kıvamı çok iğrenç
     
  18. SAVAŞ74
    Offline

    SAVAŞ74 Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2010
    Mesajlar:
    1.331
    Beğenileri:
    1.287
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    yumurtaları suda haşla, iyice pişsin. soy. sarılarını beyazından ayır. beyazını kaşar peyniriyle ye. yanında soğuk pastorize süt iç. maksimum beyaz ve maksimum protein.
     

Sayfayı Paylaş